101

(91 odpovedí, zaslaných do Nádory)

dakujem . a vies mi nieco konkretne o tomto lymfone napisat? co si myslis. ma ho v 1. stadiu.
vsetky nadory sa liecia rovnakymi doplnkami?

a aky mas nazor na liecbu protonom? v Prahe je taky institut. si fyzik, tak iste mas vedomosti. dakujem.

102

(91 odpovedí, zaslaných do Nádory)

dobry den pan RNG. v rodine blizkemu cloveku /65 rokov, zena/diagnostikovali nador, presne ma folikulovy lymfom, 1.stadium. vybrali mu ho cely, bol dobre ohraniceny.
touto cestou ta velmi pekne prosim, napis mi nieco viac o nom, ci je liecitelny, aku formu liecby navrhujes, ake doplnky, ci skusit chemo-ja som zasadne proti,no dotycny si mysli, ze doplnky mu velmi nepomozu, ze ich bude popri chemo uzivat...
sice jednoznacne este nevieme,aku liecbu navrhnu lekary, tento tyzden ide do onko centra v BB, takze sa uvidi.
dakujem za skoru odpoved.

103

(368 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ahor RNG, mam doma L-lysin HCL 10000mg tabletku. mozem si ju dat na polku a uzit iba 500mg? nebude vadit, ze ju rozrezem? lebo niektore tbl. viem, ze sa nesmu rezat, iba cele uzivat. dakujem.

104

(368 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG prosim ta, mozes mi napisat tvoj nazor na potr. doplnok COLAFIT? je vhodne ho kupit na klby? co nan povies? je dobry? alebo dalsi oblbovak na ludi? dakujem vopred za odpoved.

ahoj RNG , poprosim ta, vies mi poradit co mam uzivat z prir. doplnkov na moj problem? vcera som bol na magnetickej rezonancii s kolenom, nakolko mi v nom akoby puklo a nevedel som nan chodit. posielam ti aj lekarsky nalez, prosim, kukni nan a napis mi, dakujem.
http://img341.imageshack.us/img341/2941/img5473c.jpg

106

(648 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

I-herb opat zacal predavat GSE tekuty. neviete aky je?

107

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

olseh 1
ved prave, vzdy aj nam dosli do tych 10-14 dni. uz keby bol aj na colnici tak  mame od nich hlasenie.....

108

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Objednaval z vas niekto doplnky z I-herbu okolo 12.03.? Mne dodnes nic neprislo. Neviem v com je problem. Dufam sa to nestratilo. Je to uz 3 tyzdne.

109

(33 odpovedí, zaslaných do Choroby svalovej a kostrovej sústavy a spojivového tkaniva)

ano, kukala som presne tu serrapeptazu u nas no z ceny 103€ sa mi zdvihol zaludok. aj na i-herbe su drahe, no nie tak ako u nas.
doma mam Bromelai+ Quercetin zo Swansonu capsulky s ucinnostou 500mg na 2kusy, tak to mozem dat manzelovi uzivat, no neviem v akej dennej davke mu treba nech toma ucinnost. aj rybi olej mame, ten moze byt tiez ucinny? az ano, tak kolko denne aj z neho ma uzivat? dakujem zatial.

110

(33 odpovedí, zaslaných do Choroby svalovej a kostrovej sústavy a spojivového tkaniva)

bohuzial u nas nattokinazu,  serrapeptazu nezozeniem a kym objednam zo zahranicia...dovtedy uz sa mu to aj vylieci mozno. nieco, nahradu nejaku co by som vedela pozhanat aj u nas nepoznas, prosim?

111

(33 odpovedí, zaslaných do Choroby svalovej a kostrovej sústavy a spojivového tkaniva)

zdravim RNG.
manzelovi dnes na hokeji silou strelili puk presne do clenka z vonkajsej strany. ma to velmi opuchnute, nabera to rozne sfarbenia a boli. kriva na tu nohu. co mu radis na to, ako si to rychlo vyliecit? chce  radu jedine od teba, tebe doverujeme a liecime si neduhy podla tvojich osvedcenych rad uz roky. si nas osobny lekar za co ti touto cestou dakujeme. zatial co si nam poradil - vsetko sa osvedcilo  a to aj napriek tomu, ze je to cez net.

112

(9 odpovedí, zaslaných do Choroby obehovej sústavy)

RNG co odporucas na dorobne trhlinky v okoli konecnika? su naozaj malilinke, 1-2mm, ale pri vyprazdnovani a vytierani to zvykne svrbiet a ked si to rozkrabem pali to. neviem z coho sa mi vytvorili, stolicu nemam tvrdu, skor vzdy redsiu a pravidelnu.  mam to asi mesiac a ani po natierani detskym kremom na opary, ani pudrom sa mi to uplne nevytratilo. dakujem vopred za odpoved.

niet za co.
ono aj ja som mal dopravu zadarmo, no kedze som mal smolu a platil DPH 11€ tak mi to vyslo akoby som platil postovne, pretoze inak by som si tu sumu 60 USD rozdelil do 2.balikov a posta jedneho je 6 USD, takze by ma to vyslo narovnoko. lebo zadarmo posta bola vtedy nad sumu tovaru 45 USD tusim. no nevadi, aspon viem, ze pred Vianocami uz nebudem radsej objednavat. sice balik mozu vymaknut aj hocikedy cez rok, no na Vianoce je to takmer iste. co viem zadrzali mnohym vtedy aj ked objednavali z inych firiem a rozne tovary.

takze nikdy si z PC nevymaz tu fakturu, objednavku co ti pride na mail z I-herbu po objednani balicka. nikdy nevies, kedy ju budes musiet preposlat na colnicu.

Ja objednavam uz roky odtial a malokedy som este platil DPH. Teraz ano a viem asi z akeho dovodu....bolo mi povedane, ze tesne pred Vianocami sa NIKDY neoplati objednavat,lebo vtedy na colnici odchytavaju takmer vsetky baliky. Asi chcu dohnat resty co mali pocas celeho roka. Ze pocas roka je to volnejsie, nesleduju to tak.
A ako sa plati DPH? No pride ti domov postou dopis z colnice, ze ti zadsrzali balik a mas bud osobne, alebo mailom im vydokladovat fakturu. Tam ti presne uvedu co im mas poslat, cislo faktury, kody atd. A kedze Bratislava je pre mna veeelmi daleko, prekopiroval som im fakturu-objednavku z PC a zaslal im to mailom. Asi do hodiny mi dosla od nich odpoved, ze to eviduju, daju colnikovi a poslu balik.  Do 3. dni sommal doma balik. Pri preberani balika somna poste zaplatil to DPH, teda 20% z ceny balika, co teraz u mna cinilo cca 11€

Memo1978, mal si stastie s neplatenim DPH. Mne dosiel balik z I-Herbu pred tyzdnom ,suma bola 60USD a DPH som platil. Ono to zavisi od stastia. Niekedy mam aj ja objednavku 70-80USD a neplatim. Teraz si moj balik odchytili.

117

(30 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, co mi poradis, prosim? Snazim sa brat zinok no akosi to nejde. Byva mi po jeho uziti veeelmi spatne. Snazim sa ho brat pred spanim a to aspon pol tbl., teda je to 25g, no vzdy mi je hrozne. Uz sa ho bojim aj uzivat. Roky beriem denne vsetky doplnky odporucene Tebou na viralnu imunitu, travenie, rozne ine a ani z jednej mi nie je zle. Zinok sa snazim uzivat aspon obcas, no neda sa. Denne by som ho nezvldla uzivat, kedze po jeho uziti mam niekolkohodinove muky.
Vecer beriem sice mineraly na kosti a tam je kusok zinku, tak neviem ci mi nestaci aj to, lebo ked si ho dam ako solo, je mi spatne.

118

(92 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG zdravim. chcem sa ta opytat na jeden doplnok..Beta glukan. je baleny v kapsuliach a obsahuje:
100mg betaglukanu v 1kpsulke
sojovy olej
zelatinu
vceli vosk
vodu
glycerol E422

co na to povies? mozem si kupit a uzivat? je to OK, alebo nie?
dakujem.

119

(167 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj RNG.
Mam doma Super enzymy od firmy Now. Ako iste vies, je tam aj Betain HCL. Kedze ich chcem pouzivat aj rano nalacno na cistenie tela, mozem ich uzivat, aj ked je tam ten Betain ? Viem, ze nalacno by sa HCL nemala pouzivat.
Dakujem.

120

(7 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

dakujem za odpoved...len si mi nenapisal zo sladkovodnych ktore su ako tak dobre.
napr. pstruh, kapor-ten asi nie je OK....

121

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG mam na teba otazocku...
je OK varit jedlo na olivovom oleji, alebo sa ma pouzivat iba v studenej kuchyni.
az sa mi dobre mari, niekde som uz citala, mozno ze aj ty si pisal, ze olivovy olej v tepelnej uprave je uz skodlivy.
dakujem

122

(7 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

ahoj RNG.
vies mi poradit,ktore sladkovodne ryby su v pohode? ktore odporucas konzumovat. co povies na pstruha, kapra...

a este ma zaujima losos....je OK, alebo nie? dakujem

dakujem, cenim si tvoje rady a pomoc.

chcem sa opytat na ten avokadovy olej...staci mi brat iba ten? nemusim si kupovat avokado? pretoze mi nechuti, takze az by stacilo pit ten olej, bolo by to pre mna lepsie riesenie . a kolko lyzic denne z neho brat?

a nerozumiem este tym kostiam co je dobre obhryzat...to ake kosti si mam uvarit a ako obhryzat? mozno som blba a zda sa ti smesna tato otazka, no nechapem.....to kosti z kurcata, hovadzie, bravcove? alebo? a obhryzat cisto holu kost?

dakujem za odpoved.
teda nemam problem s chrupavkou ked to tak velmi skripe a vrzga? su to klby? alebo? nerozumiem tomu velmi.
a staci mi brat to co si mi teraz napisal? ak ano, mozes mi prosim ta dat link na nejake dobre doplnky z I-herbu co sa tyka toho oleja CMO a hylauronovej kyseliny?
a nemusim brat chondrotinin, MSM a glucosamin na to?

ahoj RNG. chcem ta poprosit o radu. asi pred mesiacom som zacala mat bolest kolena, ktora nezmizla doteraz. boli najma po chodeni dole schodmi,ked idem po rovine, alebo hore schodmi tak to tak necitim. ide o akesi neprijemne skripanie, vrzganie kolena a to vo vonkajsej oblasti na boku. pocut to hlasno ked si nohu vystieram a zohynam . neviem ci staci brat na to doplnky, alebo mam ist radsej na rontgen, ku ortopedovy....co povies, co to moze byt? vznikoo to odrazu zo dna na den, kolena si nejak nepretazujem, nie som sportovec....dakujem.

126

(86 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

niekde si pisal, ze tych 10 kvap.GSE treba dat na velku polievku lyzicu vody...moze byt?

a nanasat si to mam kolkokrat denne, alebo ako casto?
dakujem.

127

(86 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG vies mi prosim ta napisat, kolko kvapiek GSE a do kolko deci vody zriedit ked si chcem zlikvidovat pravdepodobne zacinajucu plesen na vnutornej strane oboch nechtov na nohach? mam to na krajicku,ale bojim sa, aby sa tonerozsirilo. neviem ci som to dostala teraz ked sme boli tyzden v termalnych kupaliskach, ci kde.....

Tiez mi napis , ako to aplikovat, ci si tym roztokom iba potierat zvrchu nechet,alebo si to podrzat tam na tampone dlhsie na nechte,  ci ako a kolkokrat do dna, popripade ako casto.
dakujem.

dakujem ti pekne za odpoved, no bohuzial, nic z toho doma nemam a kym si to objednam a pride z USA.....nemam ani chaparal, ani olivove listy.....da sa to niecim inym nahradit?
mam doma GSE, oregano, betaglukanove tbl., proti viralnym mam tie bezne vsetky, este mam superenzymi, striebro z Lucenca......no neviem co by nahradilo tie oliv.listy a chaparal

dakujem za odpoved,ale este si mi nenapisal  odpoved na tretiu mnou polozenu otazku a to, ci mozem ist s tymto zapalom do termalnej,liecivej, teplej vody, popr.sa kupat v bazene,alebo opalovat sa na slnku,nakolko ideme na dovolenku.
hepres mi uz uplne z ramena zmizol, uz mam iba ten vnutorny zapal ramena, proste pravej ruky ....to boli este znacne

dakujem, aj som myslela, ze je to rybi olej. to mam, vidis, nenapadloma to uzivat.

a este otazka...ty pises, ze zapaly a hepres su vlastne naprodukovane toxiny v tele, odpadove kose, ktore sa telo snazi vyhodit von......
preco mi napr. aj teraz Dr. povedala, ze ten zapal mam z prievanu, nachladnutia, ze som asi bola spotena a potom mi to nachladlo....to mi nejako suvis nedava...zda sa mi pravdepodobnejsie tvoje tvrdenie....ma teda Dr. pravdu????

a druha otazka...mam teda uzivat na ten zapal DHA v davke 1g denne a samozrejme vsetky doplnky na viralnu imunitu co stale beriem? staci to? netreba aj rano nalacno enzymy, popr. GSE?

tretia otazka...mozem s tym zapalom ist do liecivyej termalnej vody? popr.byt na slnku? ideme na dovolenku tak teraz neviem.

poprosim odpovedz mi este na tieto 3 otazky.dakujem.

dakujem za odpoved..a co je ta DHA?

ahoj RNG.
pred 2 tyzdnami sa mi na ramene vytvoril pravdepodobne herpes-prvykrat v zivote. postupne ma zacaloboliet cele rameno a v priebehu 2 tyzdnou uz mam bolest od pravej casti chrbta, lopatky smerom az dopredu po prsny sval, boli ma aj ruka od lakta hore.
herpes zmizol po tyzdni, no bolest ruky trva, mam ju zoslabnutu, neviem pomaly s nou hybat, boli najma lopatka a predna cast tela hore. MUDR. v krvi zapalnezistila, ale hovori,ze je to zapal, ze som musela zachladnut tam...liecim si to protizapalovymi gelami, kazala mi kupit Tiamin....vravela, ze ma to bude boliet aj mesiac.

inak uzivam este Bromelain denne , uz roky beriem vit.C,E,selen, zinok, 2mesiace betaglukan na imunitu, na travenie l-lysin, enzymy, jod...a vsetko co odporucas.
co mi poradis na ten zapal? mam ist aj na masaz-asi ale nie je vhodna teraz na to...a BANKOVANIE by nebolo dobre na ten zapal????
dakujem

133

(883 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG zdravim po dlhsej odmlke.....chcem sa ta opytat,co povies na pripravok -ampulky injekcne...

MD-LUMBAR -na lumbalnu oblast /obsahuju kolagen + Hama-melis virginiana/ a tiez 

MD-HIP -na bedrovy klb
/obsahuju kolagen + fosforecnan vapenaty/

- su to nejake injekcne ampulky, GUNA MD, ktore odporucila reumatologicka mame, su velmi drahe, tak nevieme,ci sa oplati ich kupit...je tam tusim 10ks v baleni a stoji to cez 30-40€.
dakujem.

134

(88 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

a to GSE  v akom pomere? kolko kvapiek na kolko vody ? a  potierat tym roztokom to miesto ...ze namocim na vatovy tampon, alebo?

135

(88 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

RNG, pytam sa za manzela.
Medzi velkym palcom a druhym na nohe v tej priehlbinke ma nieco cierne,nie je to hrcka, ani drsne, vyzera to ako keby to bolo zafarbene iba pod kozou.Nevieme ci je to plesen, ci co. Niekedy pri pohybe ked sa mu palce obtru ho to boli. Nevies co to moze byt a ako a cim to odstranit? Viem, ze takto naslepo , ked to nevidis asi nevies poradit, nie si jasnovidec, no pre istotu sa pytam. Kupil si krem Canesten no nepomaha, striekal aj striebro....Dakujem.

136

(89 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Ahoj RNG. Vies mi poradit cim by si mala dcerka -12rokov cistit tvaricku? Uz je v puberte a vyhadzala sa po nej samymi vyrazkami. Nema ich zapalene, nic, no ma ich celu tvar a je z toho nestastna.  Neviem ci to nechat tak, kedze je to pubertou, predtym nemala ani jednu,mala cistu,krasnu plet, alebo jej poradis nieco uzivat, cistit? Dakujem vopred za odpoved.

137

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

RNG poprosim este odpovedat na otazku nad katinkou, vzdy ti napise skor ako mi odpises a viem, ze ty odpovedas vacsinou iba na poslednu otazku, kto polozi a tie nad su nezodpovedane...a potom zbytocne cakam a musim otazku zopakovat...pytala som sa vcera na 2 otazky este o 16:38hod.
dakujem vopred za odpoved

138

(883 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

1.RNG,ked som si kupila aloe vera a chcem ho denne uzivat...odporucaju na lACNO RANO, ALE JA UZIVAM NA CREVA aj psyllium, inulin /mam tie problemy s bacilom co mi nasli/, mozem rano uzit aj aloe aj psyllium, alebo aku pauzu medzi nimi mat?

2.a druha otazka.....vecer probiotikum s jablkom brat denne, kedze ranoberiem psylium,ci staci aj kazdydruhy den brat probiotikum?
dakujem

139

(305 odpovedí, zaslaných do Choroby močovej a pohlavnej sústavy)

RNG,ked si robim vyplach posvy s GSE, je potrebne uzivat potom vaginalne probioticke capiky, na obnovu posvojej flory, alebo staci oralne uzivat vecer probiotikum? Ma taketo uzivanie ucinok aj tam dole?

140

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

OK,dakujem ti.

1.A to GSE v Egypte mozem brat preventivne denne,alebo staci obden, alebo iba v pripade nejakych zacinajucich problemov?

2.Tiez betaglukany az si kupim,brat denne, alebo?????a kolko uzivat z nich?

dakujem.

Ahoj RNG.
Poprosim ta, odpovedz mi na otazku, ktora sa mi vobec nezda.
Dnes mi lekar povedal, ze ked si stale roky kupujem jedno probiotikum, teda to iste, ze to straca ucinok, nakolko crevne bakterie si nan zvyknu a po case nema vyznam.Ze treba stale menit a kupovat ine. Je mi to divne, nakolko si kupujem pomerne dobre, co sa tyka naseho chabeho trhu - ma 8 kmenov, je odolne voci teplote, kyselinam, rozpusta sa iba v crevach ,dokonca obsahuje aj inulin-prebiotikum.
Nepoviem, keby som uzivala iba 1-2 kultury, ze potom musim doplnit aj ine, ale myslim si, ze 8 kmenov nie je tak malo.
On mi odporucil tekute, no tekutym neverim a malo iba 4 kultury obsiahnute. Apritom to boli tie iste kultury ktore su obsiahnute aj v tom mojom probiotiku.
Co povies?

142

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

ano, presne aj ja dodrziavam tieto pokyny...ziadny lad, chladene napoje, strava varena, ovocie co sa da supat, zelenina surova nie, iba dusena, voda z flias je v Egypte samozrejmostou, v nej si umyvam aj zuby, sice tvar a telo ,,,,to sa uz neda v mineralke , stolovej vode vykupat, ze? xixi to sa sprchujem a je pravda, ze voda sa mi vtedy z casti dostane do tela cez nos, oci......ale zabranit sa tomu neda...sice naposledy ked sme tam boli , tak jedna Ruska to asi zobrala vazne a chcela sa chranit, nakolko vzdy, ked jej bolo horuco prisla ku chladnicke, zobrala zopar flias vody, pootvarala ich a cela sa nimi osprchovala, nakoniec prisla k baru, supla do seba par poldecakov vodky, takze sa dezinfikovala aj zvnutra a spokojne odkracala na lehatko....

1.a teda mam brat ten horkac tam DENNE preventivne? pocas celych 15dni pobytu? alebo staci obden? mikrovlakniny to mi je jasne, ze to budem radsej denne brat /psylium, inulin/, len za ten horkac neviem., ci to mozem denne aj ked mi nebude nic......

2. a este otazka druha.....U nas predavaju ENDIEX /v Cechach zase ERCEFURIL /, ma to iste zlozenie ako ANTINAL, doteraz som si vzdy v Egypte do rezervy kupovala ANTINAL, mozem si kupit aj u nas ten ENDIEX a popr. ho uzivat tam? bude mat tie iste ucinky? nakolko som citala , bola taka diskusia, ze aj ked zlozenie maju to iste, tak ucinok nie, ze v Egypte si treba kupit Antinal, u nas uzivat Endiex.
Co je na tom pravdy? Mne sa to zda divne, nakolko ked maju rovnaku davku tej latky musia predsa posobit rovnako a je jedno kde ich clovek uziva, nie?Ci maju v sebe este nejake latky , ktore su ucinne v tej ktorej krajine?

poprosim este odpoved na tieto dve otazky za ten horkac a ten Antinal a to bude asi zatial vsetko.
dakujem.

143

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

katinka
pan RNG ti vcera odpisal na tuto tvoju otazku, hladaj vyssie..bolo to o 1:38 hod.,

a kedze je uz otazka pre katinku zodpovedana, poprosim RNG, aby si neprehliadol , nad katinkou som sa ta este pytala na nieco ohladne pobytu v Egypte......bolo to o 8:02 hod, cakam odpoved a vopred dakujem

144

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Opat dakujem, OK skusim teda tu vlakninu a uvidim.

Este som sa ta chcela opytat...o mesiac ideme opat na 2 tyzdne do Egypta a kedze mam prakticky 20 rokov dost problemy s tym travenim, co poradis?
Mam aj v Egypte radsej denne uzivat rano to psylium, popr. inulin ?
A mam preventivne pit aspon kazdy druhy, treti den horkac tam ? Probiotikum je samozrejmostou, to uzivam denne aspon tyzden vzdy pred Egyptom aj cely cas pobytu tam.Vies, chodime tam pravidelne, 2-3x do roka no doteraz som tam vlakninu preventivne nejedla, ani GSE nepila, aj ked takmer stale ma 1-2 dni chytila crevna viroza, riesila som to Antinalom. Sice posledne 2razy som tam skusila namiesto Antinalu  tu tvoju protihnackovu kuru zo psyllia , probiotik a collostra.

Tak co povies? Mam tam pit pre istotu GSE a jest inulin, psylium? Pomoze to preventivne , aby som opat nieco nechytila? Alebo aspon z casti tomu kus zabranila?

145

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

dakujem RNG za odpoved.

1.inulin som na nete nasla,objednam ho. mam ho potom uzivat tak, ze ho budem striedat so psyliom? ze jeden den inulin, druhy psylium...

a inulin tiez mozem uzit 1 lyzicu do pohara vody?

2.a este dalsia otazka na ten traviaci enzym na zeleninu aby nenaduvalo z nej, co si mi napisal, ta galaktosidaza ...da sa na i-Herbe kupit ? aK ANO,MOZES MI PROSIM TA DAT LINK NAN?

tak poprosim este odpoved na tieto dve otazky.

146

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

1. A co teda odporucas? To, co som napisala , ze mam brat s jedlom stale 1tbl Superenzymu a popripade ku nej si dat este tabletu Betainu?
Moze to byt tym,ze stale sa mi tam v crevach ten bacil nejaky nachadza , ze doteraz som brala s jedlom enzymaticku zmes iba niekedy? Tym padom sa mi do criev dostali nezelane bacily, kedze som mozno mala v nich malo crevnych enzymov?

a este druha otazka..
2. ked by som si kupila teda na tie moje problematicke creva doplnok pektin DGL a triphalu,mozes mi dat link na nejake dobre pektiny , DGL a  triphalu na I-herbe? tiez cenovo prijatelne.
pektiny su tam rozne...grepove, jablkove, citrusove...tak neviem ake su najlepsie.
a poprosim ta aj davky ako a kolko denne brat a kedy,popripade s cim je to najvhodnejsie.
a vlastne co je ta DGL

poprosim teda odpoved na obe otazky, dakujem vopred velmi krasne.

147

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

RNG, ja konzumujem denne jablka, vecer si robim zeleninove salaty, rano casto pijem vodu s lyzicou psylia......toto vsetko su mikrovlakniny? chapem to spravne? + probiotika si davam 1x tyzdenne. teda okrem stavou, ked mam hnacky, nejake brusne chripky, po atb., vtedy uzivam probiotika aj 1-2 tyzdne vkuse.

az je to spravne nechapem, preco tie bacily mam stale v crevach.

ale teraz ma napadla jedna vec.....ja s jedlom uzivam zvacsa IBa Betain 1-2tbl, malokedy enzymaticku zmes,pretoze si myslim, ze dodat telu kyselinu aby mi travilo staci.....
nemam brat radsej enzymy /ved aj tam mam Betain/, popr. ku 1tbl. enzymovej si dat este 1 tbl.Betainu?
nemam tie problemy s bacilom,ktoreho sa neviem zbavit preto, ze neuzivam s jedlom aj enzymy stale?
ja uz neviem co este skusit......stale citim,ze ho tam mam.
GSE a oregano som uz tento tyzden vyradila, brala som to vyse 7 dni a nic....rovnako mi je

148

(69 odpovedí, zaslaných do Kde a ako objednávať doplnky stravy zo zahraničia)

zuzinka dakujem...no aj v USD sa mi zda postovne od 30USD velke....

149

(69 odpovedí, zaslaných do Kde a ako objednávať doplnky stravy zo zahraničia)

postovne od 30€ vyssie ??? jemine to je vysoke riadne.....

150

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

poprosim ta RNG este aj mne odpis...sprava dnes o 11:23 hod.