1

Téma: Citricidal

Chcela by som sa spytat ohladom roztoku Citricidalu - aplikacia do nosa...

Bude to vyzerat asi smiesne, ale nemala som kvapatko a zufalo som potrebovala uvolnit upchaty nos. Tak som dala asi 0,2 ml roztoku do striekacky a chcela som si len kvapnut, bohuzial, cely obsah a rychlo "prevetral" moju nosnu dierku...Priserne ma boli ta strana hlavy, mam taky divny pocit...dufam, ze to prejde a bude to bez nasledkov, ale upozornujem ostatnych, ktori su rovnako zufali, aby si davali lepsi pozor ako ja...Lebo okrem klasickej chripkovej bolesti hlavy mam teraz aj tuto bolest z urazu...

RNG, prepacte, ale musela som sa "vyspovedat"...



2

Re: Citricidal

Cista voda , bez soli sposobi na chvilu bolest v nose(osmoticky tlak), preto osobne neodporucam pouzivat vela cistej vody na preplachovanie nosa, ale izotonicky roztok, tj 5 az 9 gramov soli na liter vody.
Jedna kvapka roztoku citricidalu ale sposobi len momentalne niekolkosekundove "zastipanie" v nose
Roztok citricidalu ma obsahovat 4 kvapky citricidalu na deciliter(100 ml) vody, nie viac.
Kto je extra citlivy, moze nahradit vodu kokosovym olejom, ten nestipe vobec a naviac je dobry na suchy nos.

Inac, kto sa potapa a dostava vodu do nosa, ten ten pocit bolesti v cele pozna, ked sa mu voda dostane do nosa.

Naposledy upravil: RNG (2010-02-04 16:55:38)



3

Re: Citricidal

no toto bola pecka...
Raz som zazil v detstve, ked mala mama nadchu a davala si pod nos eukalyptovy olej, zrazu sa jej to asi
zdalo slabe a v lezacej polohe si asi chcela dat vacsiu kvapku pod nos, no v tom jej vtiekol do nosa a hlboko do dutin.
No to co nasledovalo potom si asi viete predstavit... myslel som, ze umrie od bolesti.



4

Re: Citricidal

Cisty eukalyptovy olej treba na pouzitie znacne riedit nosnym olejom,  podobne ako aj ine esencialne oleje. Klincekovy aj 100:1  je este stale velmi drazdivy.
A sliznica je ovela citlivejsia, ako koza.
Dobry sposob inhalacie je napr zobrat papierovu trubku(od toaletneho papiera alebo kuchynskych utierok) dat na nu 1 kvapku esencialneho oleja a dychat cez nu. Aj je to malo, postupne pridavat viac kvapiek.

Ja som to pouzival napr na oreganovy olej s uspechom

Naposledy upravil: RNG (2010-10-08 22:43:36)



5

Re: Citricidal

Ked mam akoby pokazeny zaludok, sice by som povedala, ze u mna je to skor na baze psychickej, ked sa rozculim, mam stresy, vtedy ma zvykne boliet v strede na konci hrudneho kosa, kde je taka hrcka, neviem, ci je to slezina...tak vtedy ked som roculena a jem, mam akoby tazobu zaludka. Uzivam Betaine HCL, enzymy, glg striebra, mozem na to uzivat aj GSE? Ten sa moze uzivat aj na pokazeny zaludok, rozdrazdeny?
Dakujem.



6

Re: Citricidal

GSE mozes pouzit tiez, ale ked je to rozdrazdenost, skor odporucam hojive DGL, dumbier a aloe vera.
Alebo nejake ukludnovadla(SJW, 5-htp, SAM-e, Stress B plusC zmes, GABA...)



7

Re: Citricidal

Dobrý večer RNG, poprosím Vás o radu. nariedila som roztok GSE do 50ml vody 3 kvapky. Syn-8 ročný(25kg) je celý zahlienený, už stratil aj hlas, tak mu to chcem kvapkať do nošteka. Len neviem ako často a koľko kvapiek denne? Ďakujem indiga



8

Re: Citricidal

Aj jedna kvapka do kazdej nosnej dierky je dost niekolkokrat denne. Hlavicku ale musi mat smerom dole, aby sa mu to dostalo aj do celnych dutin, kde su tak isto mikroby, nielen v prinosnych dutinach.



9

Re: Citricidal

RNG, včera som nariedila roztok GSE (3kvapky do pol deci vody )aby som synovi kvapkala do nošteka. Povedala som si, že si to skúsim dať aj ja. Dala som si 3 kvapky do každej nosnej dierky. V noci som sa zobudila(beriem enzými digest platinum na čistenie tela okolo 3 v noci aby sa mi to dobre vstrebalo) a mala som v ústach neskutočne hroznú pachuť, dá sa povedať že až zápach ale strašný. Napadlo ma, či to nespôsobilo to GSE, že mi to rozpúšťa nejaký hnis, alebo čo v prínosných dutinách.Čo si o tom myslíš?Ďakujem Indiga



10

Re: Citricidal

Mozno.
Chute su ale znacne klamlive. Ja mam napr po cisteni zubov zubnou pastoun vecer strasnu pachut v ustach rano. Tak si radsej len vysparam medzi zubami alebo vymyjem vodou(water pick) usta pripadne pred tym zjem jablko na ocistenie dutiny, a tak nepouzivam zubnu pastu uz roky.



11

Re: Citricidal

a obcasne umytie sodou bikarbonou ich ma udajne vycistit...
Skusal som to, no skor to posobi ako poriadny brusny papier a mam dojem ze keby som to robil castejsie, zbrusim si sklovinu...
Ale mozno to malicko pomaha na zubny kamen... inak na kamen poznam uz len ultrazvukove cistenie u zubara... alebo je aj nieco ine ?



12

Re: Citricidal

Pred zubnou pastou bol zubny prasok, povacsine velomi jemno mleta soda bikarbona. Beskor pridali aj ine veci, ako kyslicnik zinku, silikaty a podobne a spojili to do kopu glycerinom. To vsak zanechava na zuboch  tenku vrstvicku , takze neviem, na kolko je to uzitocne alebo skodlive. Definitivne cvistenie zubov na nich zanecha ovela menej potravy pre bakterie, tj menej zivin pre rozne zubne bakterie, ktore su zodpovedne za vyrobu kyselin a kazenie zubov.
Ja si usta po zjedeni jablka vyplachnem roztokom citricidalu(respektivne sa napijem caju, do ktoreho som dal trochu citricidalu) a zda sa , ze mi to pracuje. Pouzivam aj specialne cukriky od dr Whittakera, ktore obsahuju v xylitole bakterie S. salivarius K-12, co ma udajnen ochranovat usta pred skodlivymi bakteriami.



13

Re: Citricidal

no prave mam skusenosti s celodennym uzivanim GSE...
Za den som vypil cca 200 kvapiek a zda sa mi, ze ma z toho bolela hlava...
Ked som to obmedzil, bolest presla a ked som tomu znovu vytal, bolest hlavy sa vratila...
Ale zapal hornych dychacich ciest sa zastavil pozoruhodne rychlo...este skor, nez sa mi zacal
totalne upchavat nos a nemusel som teda kvapkat Olynth, co ma velmi tesi...



14

Re: Citricidal

200 kvapiek nie je prave normalna davka, takze by som sa necudoval reakcii. Z tak velkej davky moze nastat aj herxheimerova reakcia, aj mozna chelacia a nasledne virenie tazkych kovov v tele.

Jednoduchy dokaz napr zamorenia ortutou je zobrat 100 mg alfa lipoickej kyseliny v trojhodinovych intervaloch. To dostatocne rozviri ortut na bolesti hlavy a depresie, ked jej mas v tele vela. Inac zamorenie tela ortutou podstatne znizuje imunitu a ucinok roznych atb a inych antimikrobialnych pravdepodobne, takze telo si treba odmorit, aby pracovalo normalne.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-27 20:21:14)



15

Re: Citricidal

no a-lipoovej beriem 2 x 300 mg denne



16

Re: Citricidal

Takze nemozes mat zamorenie ani kadmiom, ani ortutou, lebo to by si okamzite citil
Tak ta reakcia musela byt uhynova,/herxheimer alebo alergia. Uhynova sa moze prejavit aj bolestou hlavy, ked si vytlkol privela mikrobov, ktore vyrabaju neurotoxiny. Medzi ne patri napr candida, viacere L-formy a najma napr velmi casta dnes borelioza.
Ja osobne nikdy neodporucam nasadit odrazu take davky,ale zacat s nizsimi a stupnovat.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-27 20:25:57)



17

Re: Citricidal

Mohla by som sa naparovat nad GSE?Ak sa jedna o zapal hlasiviek...?



18

Re: Citricidal

Na zapaly su protizapalove, ako curcumin, dumbier atd.
Ale zapal je sposobeny niecim, nejakym mikrobom, ktory treba adresovat.
Kloktanie a pravidelne pitia roztoku kazdych 10 minut malicky glg je na to najlepsie. Citricidal sa velmi neodparuje, takze nie je vhodny na inhalaciu, leda ak spray z toho roztoku.
Ak je zapal z plesnovych infekcii, oreganovy olej je ucinnejsi. Ten sa da aj inhalovat, jednoduchy inhalator si mozes spravit z trubky od toaletneho papiera alebpo kuchynskych utierok a das nan par kvapiek oreganoveho oleja, Zacni s jednou a pridavat pokial ta to prilis nedrazdi. Dychat/inhalovat  mozes aj cez nos aj cez usta.



19

Re: Citricidal

ahoj. mám dom GSE, ktoré som si objednal z puritanu, ten obsahuje 40% citricidalu... koľko kvapiek si z neho mám dať do pol litra vody, aby som si ním mohol preplachovať nos? vďaka.



20

Re: Citricidal

Puritan nema GSE ani citricidal



21

Re: Citricidal

objednaval som to cez puritan, aj ked oni sami to nevyrabaju:
http://www.puritan.com/grapefruit-612/g … ?NewPage=1

da sa najst aj tu:
http://www.imhotepinc.com/product1.html

Naposledy upravil: elessar (2010-12-07 22:22:00)



22

Re: Citricidal

Nuz to mi je novost. Ta druha adresa hovori, ce sa jedna o 40% citricidal, ale mam tak trochu pochybnosti, lebo v Europe predavaju viac znaciek s tvrdenim , ze obsahuju citricidal a nie je to ten povodny patentovany z BioChem Research, tj nie je potenciovany ako ten patentovany.
Pozri si na  http://www.imhotepinc.com/GSE.htm
kde nehovoria, ze sa vola ich GSE nikde citricidal(registrovana znacka).
Takze mozno ze to je taky isty vyrobok, mozno ze nie.
Ak to je, tak zhruba 50 kvapiek na liter tohoto vyrobku by malo byt to iste, ako 60 kvapiek GSE z Nutribiotics(33%), alebo 35 kvapiek povodneho citricidalu(60%) z firmy BioChem Research.
Cena je o daco vyssia, nez platim ja za GSE z NutriBiotics.



23

Re: Citricidal

na flasticke je napisane, ze obsahuje 40% citricidalu, okrem toho mam po nom rovnako "strpnuty" jazyk po uzivani ako po klasickom GSE od nutribiotics. tiez si nemyslim, ze by puritan dovolil cez svoje stranky predavat produkty pochybnej kvality, takze budem verit, ze je v tom naozaj citricidal  smile

chcem sa este opytat, ci na preplachovanie nosovych dutin pozit roztok GSE a slanej vody, alebo to moze byt aj  voda bez soli. vdaka.

Naposledy upravil: elessar (2010-12-09 11:40:34)



24

Re: Citricidal

Nuz na to by som sa velmi nespoliehal, za ziadnu z tych spolocnosti by som nedal prst do ohna. Ved s kludom predavaju vyse 90% maloucinnych doplnkov.
Neviem, ci odporucam vobec preplachovanie, lebo citricidal biologicky potlaci mikroby a tym by mala byt nakaza vyriesena.
Preplachovanie mechanicky zoberie mikroby von, to je podstatne menej ucinna metoda.
Sol sa pridava na vyrovnanie ozmotickeho tlaku(9 gramov na liter) potom je to podstatne menej drazdive/bolestive pri preplachovani.
Ale ked sa preplachuje s roztokom citricidalu, tak je mozna ten kontakt lepsi, nez len zopar kvapiek do kazdej nosnej dierky.A zaroven sa tak vymyju rozne toxiny ktore su zachytene telom do hlienu.

Naposledy upravil: RNG (2010-12-09 17:48:29)



25

Re: Citricidal

Ahoj RNG. Chcem sa opytat...mam velku bolest hrdla, asi zacinajucu chripku...mozem subezne s GSE, teda tekutym uzivaj aj zvysene davky vit. C, kazdu hodinu 1g, selen 400g, zinok 50g ? Mam aj oregano, colostrum, hroznove jadierka...proste co z toho mi odporucas este a ide mi o to, ci mozem to vsetko uzivat s tym GSE.Alebo je potrebny nejaky casovy odstup. Dakujem.



26

Re: Citricidal

Nuz ja v takom pripade beriem vsetko menovane. V akomkolvek poriadku, lebo z menovanych jedno s druhym nereaguje.Hroznove jadierka ale maju len antioxidant=proantokyanidin, takze neprispievaju k antimikrobialnej cinnosti.
Preco tolko roznych?
Chripkou oslabene telo podlahne totiz aj inym infekciam, ktore by inac vedelo potlacit. Takze po potlaceni virusu nasleduju sekundarne infekcie, od bakterii az po mykoplazmy a to cas choroby znacne nadlzi. Mnohi ludia potom kaslu a maju zapaly rozneho druhu aj mesiac a viac.
Takto, ked zautocis na celom fronte mikrobov, zarazis to cele uz v zarodku.



27

Re: Citricidal

Takze tie hroznove jadierka brat netreba?
A oreganovy olej brat, ci nie? Necitim, zeby som bola zahlienena, zatial ma iba boli hrdlo, hlava, citim celkovu slabost tela.
A colostrum?

Naposledy upravil: 959touareg (2011-01-26 23:45:10)



28

Re: Citricidal

Nuz ked nie si zahlienena dnes, neznamena, ze nebudes zajtra. Ja sa veru branim skor, nez sa tie mikroby prilis rozmnozia.A slabost je jasny dokaz, ze sa rozmnozuju a zacinaju sa hromadit v tele toxiny z ich cinnosti.
Ja veru zoberiem viacero doplnkov niekedy pre istotu aj 4-5 antimikrobialnych, clovek nevie, co vselico nachyta odrazu v obchodoch a verejnej doprave.



29

Re: Citricidal

RNG mam vela lupín, kolko kvapiek GSE 33% od NutriBiotic mozem nakvapkat do dlane ruky kde mam trochu samponu??



30

Re: Citricidal

trochu nie je ziadna miera. Ak je napr v sampone 200 ml, mozes do neho pridat max 15m kvapiek a dobre pretriast.



31

Re: Citricidal

mozem sa spytat,ako casto by sa mal/mohol uzivat roztok GSE ak ho chcem ako prevenciu?probiotika radite tak raz za 2 tyzdne a s GSE radite vziat aj probiotika.
takze mohlo by sa GSE po vylieceni tazkosti(zaludocne,akne,...) brat tiez raz za 2 tyzdne preventivne?



32

Re: Citricidal

Mozes. Nakoniec je to len potravinovy doplnok a ja si ho davam hocikedy do caju15-20 kvapiek do litra aj do ineho, ako konzervant.



33

Re: Citricidal

Dobrý večer, dcéra mi kúpila   citricidal a potrebovala by som sa opýtať či ho môžem užívať aj v prípade ak si pichám inzulín a beriem rôzne lieky ( na tlak, obličky, srdce...). Ak áno či treba dodržať medzi užitím časový odstup. Chcem ho piť 30 kv. do 1l vody. Ďakujem



34

Re: Citricidal

Neviem o ziadnej kontraindikacii citricidalu so ziadnym liekom. A Citricidal je na trhu uz od roku 1982, tj keby mal nejaku kontraindikaciu, uz by o tom davno vedeli.
Spravne je ten roztok pit po malych glgoch cely den, nie naraz.



35

Re: Citricidal

Dobrý večer,

chcela by som sa spýtať, či môžem GSE kvapky dávať do čaju so sirupom (domácim),
či to náhodou nejako nezreaguje...keď ho pijem so sirupom, má to lepšiu chuť a môžem si dať aj viac ako 60 kvapiek do litra.

Ďakujem.



36

Re: Citricidal

To iste robim casto aj ja. Taka len horka voda je dost odporna a trochu ovocneho koncentratu(u mna , cukrovkara, nesladeny ovocny koncentrat, ziadne syrupy)to definitivne spravi pitnejsim.
Inac citricidal ako konzervant sa pridava do vselicoho a je ucinny antimikrobialne velmi dlho, tj asi sa  neznehodnocuje inymi latkami, zatial neviem s cim by reagoval. Iste take su, ale nie medzi normalnymi potravinmami pravdepodobne. Aspon nikdo nic zatial na to neuvadzal.A citricidal je na trhu uz od roku 1982, tj velmi pochybujem, ze by nieco take dosial nepoznali, keby to bolo bezne.



37

Re: Citricidal

Ďakujem, to ma potešilo:) Tak si idem zarobiť koktejlík, ono je to napr. s medom a citrónom celkom dobré:)



38

Re: Citricidal

Nuz pre tych co maju radi chut chininovej vody s citronom(bitter lemon, tonic), to moze byt doslova chutne.
Plno ludi tu pije mix gin and tonic, co ma presne taky typ chute.



39

Re: Citricidal

Dobrý deň RNG, neviem či sa to tu niekde na fóre spomína, ak áno tak prepáč že sa pýtam znovu. Manžel berie antibiotiká(Ciphin), mal z kultivácie v ústach nejaký nález(klebsiela, stafylokok,...). Chcem sa spýtať, či môže popri antibiotikách užívať GSE(60kv. na liter vody) a kapsule oregánového oleja(3x1tbl), či to neznižuje účinok antibiotík? Ďakujem Indiga



40

Re: Citricidal

GSE/citricidal nijak nereaguje s atb, je nezavisly od toho. Obsah naranginu, ktory potlaca vyrobu niektorych enzymov v peceni, cim zosiluje dobre aj zle ucinky liekov tam je velmi maly.
Neviam ani o ziadnych zlych ucinkocfh atb s  oreganovym olejom.
Ja osobne nepouzivam ziadne chemicke lieky uz vyse 17 rokov, vystacim aj s prirodnymi antimikrobialnymi, dokonca tei pokryju aj oblasti mikrobov, ktore su antibioticky odolne.

Podla tabuliek na ucinnost citricidalu
http://rng.nazory.eu/citricidal
je su klebsiely aj stafylokoky velmi lahklo znicitelne, udava sa tam koncentracia 6 ppm na inhibiciu a roztok citricidalu co radim je medzi 600 az 950 ppm.
Odporucam ten roztok kvapkat aj do nosa, lebo v prinosnych dutinach sa tieto mozu schovavaj dlhe roky a oralne brane cokolvek sa tam nedostane-to su dutiny.



41

Re: Citricidal

Ďakujem-indiga



42

Re: Citricidal

OK



43

Re: Citricidal

RNG,čítam si zaradom otázky a vaše odpovede a velmi vás obdivujem-ste skvelý človek!!!!!!:)) Prajem vela zdravíčka Vám ,aj Vašej rodinke.



44

Re: Citricidal

Podobne.



45

Re: Citricidal

RNG,chcela by som poradiť ohladom mojho 23 mesačneho syna.Dvojmesačný dostal zapal močovych ciest.Neskor zapal stredneho ucha a to sa mu opakovalo viackrat.Každe 3-4 týždne má nadchu,hlieny a kašel.Ako mu mám dávkovať a čo mám kúpiť malému.Kúpila som mu detske pastilkys beta-glukanom10mg,30mgkyselinyLaskorbovej. Chcela by som si nakúpiť všetky tieto enzými,ale podla toho ,čo som čítala ,tak nieje ani v lekárni istota ,že to čo kúpim bude naozaj to ,čo odporúčate.Prosím poradte!!!Ja by som chcela aj objednať s tej stranky iHerb.com ,ale oreganový olej som hladal asi hodinu a aj tak som potom nevedela ,ktorý si mám vybrať.//Zinok, selen ,Lactobacilus Bulgaricus
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym),
l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE,
oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a velmi ucinny -skopírované//
chaparal(larrea tridentata// A za ako by mali zabrať ,aby som vedela ,že dieťau neublížim??Chcela by som ich vyliečiť bez atb. Ďakujem



46

Re: Citricidal

Potravinove doplnky(to opakujem aspom 500 krat) su schvalene lekarskou komisiou, oficialnou, s tym, ze nemaju ZIADNE skodlive postranne ucinky. Reci okolo skodlivosti su len spinava propaganda vychadzajuca z farmaceutickeho priemyslu.
Pre male deti sa hodi betaglukan , lebo sa da zamiesat do jedla a nema ziadnu chut. Ale ucinna davka pre dospeleho je 3x400 mg,  a na dieta to prepocitaj podla vahy. Nemusis sa bat predavkovania, betaglukany su len specialne polysacharidy. Takze zabudni na tie detske pastilky z primalym obsahom . Oreganovy olej je korenina, na ktoru dieta nenahovoris v tekutom stave a kapsule iste nevie prehltat.
Na tie kasle a pod pozri na  http://rng.nazory.eu/infekcie
Kvapkanie do nosa koloidnej striebornej vody na striedacku s roztokom GSE je velmi efektivne.
Dobre by bolo tern roztok aj pit, ale kedze je horky, asi nan dieta nenahovoris. Ale skus, lebo to je naozaj ucinny doplnok.
Pre deti sa hodi aj collostrum, tiez sa da zamiesat do jedla, davka pre dospeleho(75kg) je 2x5 az 10 gramov.
No a samozrejme probiotika, pozri na toto silne, kapsula sa da roztvorit a zamiesat do jedla
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0
Na uvolnenie hlienov pracuje oreganovy olej najlepsie ale pomoze brat aj NAC( na Slovensku acc 2x500 mg), tiez adaptogen cordyceps, ktory regeneruje aj poskodene priedusky a pluca(davka 2x1 gram).
Samozrejme ani jedno ani druhe sa neda predavkovat.
Pre tych co vedia kapsulky prehltnut je najlepsi tento oreganovy olej:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0
Su to silne kapsule, ktore sa rozpustaju az v crevach, takze nedrazdia zaludok.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-11 14:59:03)



47

Re: Citricidal

Ja som hovoril predsa 3 az 6 kvapiek max do 100  ml !!!!.
Boze ludia, citajte!!!!
Normalny "horkac" je 60 kvapiek GSE alebo 35 kvapiek citricidalu do LITRA vody!!!!A to treba aj do nosa, oci usi na vaginalne vyplachy a podobne.Mozno to zosilit na dvojnasobok, ale nie viac!!! A ty si mu dala 15.5  nasobok!!!Ved to muselo velmi stipat!!
Taka koncentracia sa dava na hrube nechty a kozu na nohach pri plesnach, nie na citlive sliznice!!
Chudatko male....
Odhlienovanie trva niekolko dni, od 3 az do tyzdna



48

Re: Citricidal

Možné pre malé deti je vhodné dávať niektoré doplnky vo forme tekutých výťažkov s glycerínom - chutia sladko, aj tie odporné, ako napr. olivový extrakt s glycerínom:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Olive-Le … l/749?at=0
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Im … /7957?at=0

Takéto glycerínové výťažky bez alkoholu je dostať aj z iných bylín, ako echinacea, astragalus, goldenseal, sú aj tekuté výťažky z hríbov:

http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Ma … /8008?at=0



49

Re: Citricidal

Ja obvykle taketo vytazky neodporucam, lebo su na obsah ucinnych latok prilis drahe, ale definitivne pre malicker deti mozu byt alternativa.
Inac glycerin je tiez alkohol, ale samozrejme ze nie opojny.
Vdaka za uvedenie.Najma ten olivovy, lebo betaglukany mozno brat aj  v prasku, ktory nema ziadnu vyraznu chut.



50

Re: Citricidal

Dávam si citridical 3-4 krát denne už vyše týždňa a stále po jednom strieknutí smrkám a smrkám ..a nemá to konca.Ako dlho si ho mám ešte dávať? Možno som bola taká zahlienená ,že to bude trvať aj dlhšie.Kúpila som si sprey do nosa Vincentka,dala do neho zmes citridicalu a je to velmi jednoducha aplikacia do nosa .V DM som si kúpila  kokosový olej a rada by som si urobila z neho kvapky do nosa .Pridáva sa okrem citridicalu aj niečo na zriedenie,aby nebol taký tuhý.A ako sa to potom aplikuje do nosa?