1

Téma: Objednávka doplkov iherb..

RNG, chcem ohľadom nejakých vecí spýtať, idem objednávať z iherb, čo najskôr potrebujem viacero doplnkov (candida a pod.), ale nechcem to objednávať na viackrát, ale len na jeden krát...

Takže:
1.http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Original-GSE-Liquid-Concentrate-4-fl-oz-118-ml/4215
    písal si, že tento GSE je jediný pravý

2.http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano-Oil-90-Softgels/731?at=0
    zdá sa mi, že aj tento olej si niekde spomínal..Je najlepší na iherb? má 55% carvacrolu

3. http://www.iherb.com/Country-Life-Betai … 1657?at=0,
     - chcem si objednať aj HCL (problémy s trávením - plynatosť, husté hnačky - niečo vo mne určite kvasí, trápia ma veľké problémy s nestrávenými zvyškami potravy..), doporučuješ mi túto?

4. http://www.iherb.com/Now-Foods-100-Natu … 207-ml/516
     - čo povieš na tento kokosák?

5. Čo by bolo najlepšie na vyničenie plesní (neviem či mám) - dezinfikáciu pokožky hlavy (vlasová časť)? Aj pretože mi veľmi vypadávajú vlasy, svrbí pokožka hlavy (s najväčšou pravdepodobnosťou kvôli candide)
Alebo stačí len pár kvapiek GSE do šampóna+ kokos. olej?

6. Ktorý konkrétny produkt z iherb by si mi odporučil na ochranu očí pred glykáciou?
        + na koľko vydrží jedno balenie toho produktu?

7. Keď už objednávam, ktoré konkrétne produkty z iherb by si doporučil na trávenie (samozrejme čítal som sekcie trávenie, hnačky a pod..)

8. Aké kontrétne probiotiká z iherb by si mi doporučil?

9. Čo okrem horkej tekvičky, gurmaru dokáže regenerovať BETA bunky pankreasu (nie len znižovať cukor, zaujíma ma to, čo má trvalé účinky..) - z tých čo mi vymenuješ mohol by si mi aj odporučiť konkrétne produkty z iherb?

10. http://www.iherb.com/productdetails.asp … _medium=f3
     -enzými odporúčaš stále tieto? na aký dlhý čas približne vydržia?

11. Poprípade, aké doplnky, kt. sú na iherb, by si mi doporučil?

12. Čo by si doporučil na pityriázu versicolor? - kožní na to dávajú micetal, súhlasíš s ním?

13. Čo by si doporučil na pityriazu vo vlasoch?(asi ju nemám vo vlasoch), ale písal si, že nizoral je blbosť, že je to chémia  a pod.. aké šampóny sú vhodné? žihľavový napr.?

Vopred ďakujem za zodpovedanie všetkých otázok. smile

Naposledy upravil: Delux (2012-04-01 13:12:30)



2

Re: Objednávka doplkov iherb..

1.OK
2.OK
3.OK Ja sice momentalne pouzival L-lysin HCL, lebo ten zaroven zvysuje aj viralnu imunitu, co v mojom veku uz potrebujem
4.OK. Aj oleje, co nie su oznacene panenske obsahuju potrebne mastne kyseliny. Kokosak sa upravuje obvykle len parou, co odstrani rozne neprijemne prichute zo susenej kopry vytl;aceneho kokosaku. Inac samozrejme panensky je lepsi, teda definitivne minimalne chutnejsi
5 .Neumyvaj si vlasy tak casto, odmastenim pokozku sa tato praska a dava moznost prieniku mikrobov pod kozu.
Pridavok oleja do samponu ho zmierni a samozrejme par kvapiek GSE je dobre na sterilizaciu pokozky a vynicenie v nej uz existujucich nakaz, vcitane plesnie a podobne.
6. Jedine produkty s obsahom acetyl L carnosinu su na to zatial dokazatelne ucinne, a tie su besne predrazene na pouzitie. Can-C ako znackovy produkt je drahsi, Visual Ocuity je cenove pristupnejsi. Ja som prave objednal pre brata 12 krabiciek Visual Ocuity, co je dost na rok pre neho, z firmy www.vitaglo.com, kedze tito mali na to momentalne "najnizsiu" cenu= 23 dolarov za 2 x 5 ml, co je dost asi  na mesiac.



3

Re: Objednávka doplkov iherb..

7.Z enzymov pouzivam osobne najma Platinum digest, Jarro-zymes plus a samozrejme nattokinazu a serrapeptazu, ale to je na riedenie krvi a cistenie tela(proti bolestiam zo zamorenie="reumatickeho povodu")
9. pokial viem na regeneraciu pankreasu spominaju len Gymnenu Sylvestre, a steviu. O momordice charantia neviem ci sa podiela na regeneracii, hoci je to mozne.
10. tie best enzymi su tiez vynikajuce, hoci ich nepouzivam osobne, lebo su skor velmi silne na lepok a laktozu a ja s tym vdaka kvasenym produktom(tj bez laktozu viacmenej) nemam problemy, aspon nie velke. Mne ale treba skor enzym ako acid maltaza, ktory  podla vsetkeho je zatial jediny aspon trochu ucinny na rozbijanie/stiepenie/cleveage niektorych produktov glykacie. Ale mozno si aj ten objednam, pre istou,aby som obmienal rozne vyrobky s roznymi obsahmi.
Ked pouzijem enzym, je to obvykle 1 az 2 kapsule. Nie vzdy ich pouzivam, len s velkym jedlom a to netreba ani kazdy den, ked si upravis crevnu floru.
12. ja odporucam antimykoticke len prirodne, tj citricidal, carvacrol, kokosak a podobne.
13.Zihlavovy sampon je vyborny,pokial neobsahuje privela chemikalii na odmastenie vlasov, ale este lepsie je pouzit silny zihlavovy caj/vytazok po umyti vlasov a dat si ho na hlavu na dlhsi cas, nech ma moznost preniknut cez kozu



4

Re: Objednávka doplkov iherb..

Díky moc za odpovede
14. Ktoré saw palmetto (na hormony a pod.) z iherb odporúčaš?
V tomto sa absolútne nevyznám...
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Sa … gels/24426 - najviac sa mi pozdáva tento, ale neviem ani prečo, v tejto oblasti som úplný laik
http://www.iherb.com/Search?kw=saw+palmetto
Ktorý z nich je naj?
Ktorý má najúčinnejšie látky?

15. Na jazvy vraj veľa ľudom pomohol Contractubex, čo si myslíš, je to chémia? alebo by si mi to aj odporúčal? Je nejaký prírodný krém na iherb vhodný na jazvičky po akné?

16. Čo si myslíš o tomto? Súhlasíš s tou odpoveďou?

otázka: "nevíte proč se při léčení nových jizev nesmí jizvy vystavovat slunci?? co by se stalo"
odpoveď: "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."

To počas liečby jaziev nemôže mať kontakt tváro so slnkom vôbec? Koľko po vyliečení jaziev sa treba vyhýbať slnku? Viem, nie si doktor, ale rád by som počul tvoj názor a aj názor na liečbu jaziev po akné, ktorú používajú kožní..Je laser podľa teba najlepšie riešenie? Jazvy vraj liečia aj ľad, skorocel (hlavne tinktúry) a ľubovník..
Nechcem ísť hneď ku kožnému a utratiť zbytočne veľa peňazí za lasery, pílingy a podobne, preto sa vopred informujem, či nie sú lepšie riešenia...Ale treba začať čo najskôr, lebo čerstvé jazvy sa hoja rýchlejšie, ľahšie a účinnejšie (moje najstaršie majú približne 3 mesiace)..Čo by si mi k tomu vedel povedať?

17. Je na iherb nejaká jódová tinktúra? resp. ani neviem, ako sa táto tinktúra robí (nemyslím aplikáciu, ale výrobu a podobne), nemám dnes už čas zisťovať (keďže za chvíľu cestujem preč) v čom spočíva jódová tinktura a pod (viem, že sa dávkuje cez kožu)..Mohol by si mi to nejak charakterizovať?
Inak jód príjimam z kelpu (1 tableta = 650 mcg jódu,  teda denne príjmem asi 1000 mcg jodu, niekedy menej, niekedy viac)

ďakujem za odpovede smile



5

Re: Objednávka doplkov iherb..

14, ja kupujem Sawe palmetto z Puritan's pride, pozri na toto
http://www.puritan.com/saw-palmetto-077 … -mg-000293 objednavam 5 flasiek naraz, pre seba aj pre brata, kedze mame roznake problemy strsich chlapov. Ucinna latka su mastne kyseliny a steroly, ktorych je v tomto vyrobku 320 mg na kazdu kapsulu.
Contratubex je udajne podla vyrobcu(farmacia Merz) zlozeny z prirodnych latok, ale iste su "patentovane"zmenene chemicky,, viac na http://www.merz.com/health/dermatology/ … /index.jsp
Ja skor verim na transdermalnu vyzivu cukrom a kokosovym olejom, tukovorozpustnym vitaminom C a E, pripadne aj trochu aloe vera, ktore tiez ciastocne prestupuje cez kozu, a vyzivuje poskodene podkozne vazivo. Pozri sa na temu prirodna kozmetika.Ja do toho pridavam aj citricidal/GSE, co potlaca podkozne hnisanie a tym zmensuje oblast poskodenia, a tym aj mozne jazvy. Predchadzanie a prevencia je ucinnejsia, ako opravy po tom.
Jodova tinktura je roztok jodu a KJ v 40-50 % alkohole
Mnozstvo jodu moze byt od 1 do 7%, mnozstvo KJ od 2 do 5%. Bezne tinktury su 2% jodu a 2.5% KJ, tie obvykle skoro nikoho nedrazdia, ani pod pazuchou, kde je koza obzvlast tenka a priestupna na transdermalnu dodavku jodu do tela.
Jodova tinktura ma asi 35 mg kvapky ktore maju obsah jodu zhruba  1.4 mg na kvapku. Vodne roztoky(lugoly) su tiez rozne, osobne mam preferenciu na tinktury, lebo rychlejsie schnu a zaroven lepsie prenikaju cez kozu. naviac su bezne v obchodoch(USA) a kedysi za mojej mladosti boli bezne aj na Slovensku, kde boli v kazdej drogerii a moja mama mi s nimi natierala velmi casto rozodrate kolena a lakte.
Jod a KJ v tele pracuju rozdielne, jod je ovela ucinnejsi, lebo ako prvok, halogen sa velmi rychlo viaze, transdermalne podany nja tuky, a tie sa drzia v tele velmi dlho.
Vodorozpustne  KJ ma v tele dost kratku zivotnost, je to mala molekula,neutralna, tj sa neviaze velmi a vypadne mocom dost rychle.
V zaludku sa posobenim kyseliny(HCl) uvolni z neho HJ, kyselina jodovodikova, ktora je viacej sa schopna naviazat, ako KJ.
Forma jodu v kelpe je najma KJ.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-02 00:38:44)



6

Re: Objednávka doplkov iherb..

Bohužiaľ vplyvom žalúdočných problémov a podobne, hlavne candidy som akné nemohol veľmi predchádzať (používal som aj napr. kokosový olej pravidelne), teda môj vnútorný stav sa mi prejavoval cez pokožku... - takže predchádzať som tomu prakticky veľmi nemohol, akné sa postupne zlepšovalo od toho decembra/januára keď sa mi začalo tvoriť vo veľkom množstve..
Bohužiaľ vplyvom žalúdočných problémov a podobne, hlavne candidy som akné nemohol veľmi predchádzať (používal som aj napr. kokosový olej pravidelne), teda môj vnútorný stav sa mi prejavoval cez pokožku... - takže predchádzať som tomu prakticky veľmi nemohol, akné sa postupne zlepšovalo od toho decembra/januára keď sa mi začalo tvoriť vo veľkom množstve..

18. Takže jódové tinktúry (SK) v drogériách alebo lekárňach? Aj by si vedel odporučiť nejakú konkrétnu značku?

19. Čo si myslíš o tomto? Súhlasíš s tou odpoveďou?

otázka: "nevíte proč se při léčení nových jizev nesmí jizvy vystavovat slunci?? co by se stalo"
odpoveď: "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."

20. Aký dlhý čas po prípadnom odstránení jaziev je treba sa vyhýbať slnku?

21.Takže Contratubex veľmi neodporúčaš?

22.  Aha takže to saw palmetto z iherb - nemáš so žiadnym skúsenosti?
Teda z puritanu bude objednávať jeden známy, pri objednávky toho konkrétneho saw palmetta je to tak, že 2+3 zadarmo? http://www.puritan.com/saw-palmetto-077 … -mg-000293

23. Na aký dlhý čas ti toto http://www.puritan.com/saw-palmetto-077 … -mg-000293 vydrží? Na ako dlho vydrží 5 flašiek jednej osobe pri bežnom používaní?
Teda 5 za cenu dvoch?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-02 12:47:15)



7

Re: Objednávka doplkov iherb..

18, musis najst lekaren, co ti to je ochotna zamiesat. To je problem na SK, kedze lekarnici maju umyte mozgy lzou, ze jod je skodlivy.
19. suhlasim. Poskodene miesta na kozi netreba poskodzovat ultrafialovym ziareniem este viac.
20. to velmi zalezi od toho, ako rychlo sa hoja. Moze to byt aj cely rok. Pre istotu si ich natri hrubo kremom s vysokym UV faktorom(30+) a najlepsie, ked si ho vyrobis sam z jedlych zloziek a zinkoveho prasku, pozri na temu prirodna kozmetika, ked uvadzam hojive a regeneracne zmesy.
23. cena je za 5 , tj 5 krat 90 kapsuli. Ja pouzivam 2-3 denne, tj je to zhruba na pol roka, dokonca i viac, lebo som neporiadny.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-05 00:02:53)



8

Re: Objednávka doplkov iherb..

24. Takže ak správne chápem, tak to saw palmetto z puritanu je "5 for $20.98" ? Teda 5 balení za tých 21 dolárov?

25. K tomu UV žiareniu a pod.. Ja sa opálim už po krátkej chvíli na slnku.. Z toho vyplýva, že sa musím strániť slnka úplne, však? Lebo keď som tmavší typ, tak to znamená že aj jazvičky sa môžu sfarbiť na tmavšie? Je to tak? Súhlasíš?
Teda mám sa snažiť čo najviac "neopáliť" počas leta?

26. Keď pôjdem do tej lekárni kvôli tej jódovej tinktúre...Čo by som tam mal povedať  keď mi to budú miešať? Aké požiadavky by som mal mať? Mám aj spomenúť nejaké hodnoty jódu ktoré by som chcel v tej tinktúre mať? Cena je približne nízka, však? Behnem tam čo najskôr..



9

Re: Objednávka doplkov iherb..

25. ano
26. to nie jr vec zafarbenia, o com tu hovorime, ale podkozneho  poskodenia. Trochu slnka je uzitocne, vela je skodlive. Mne staci 20 minut na priamom slnku a mam dost. Inac mam spalenu kozu, ocerveniem ako rak a po tyzdni sa supem=telo zhadzuje poskodenu kozu=hoji sa. Preto v tropoch a horach chodim cely zahaleny, vcitane klobuka a pri kupani sa natieram tieniacim kremom a zalezem do tiena kde sa len da.
26. zalezi od toho, koho najdes v lekarni. Tinktura, ktora sa tam donedavna bezne predavala mala 2% jodu, 2.5% KJ a bola v 40az 50% roztoku etylalkoholu a vody(taka slusna vodka)



10

Re: Objednávka doplkov iherb..

27. Takže to, či budem opálený vôbec nemá vplyv na zafarbenie jaziev? Ja som si myslel, že je to tak, že sa mi opáli koža v jazvách, ktorá sa toho opálenia už nikdy nezbaví,..Takže som sa mýlil.
Teda z toho vychádza, že opálenie na to vplyv nemá, ale vplyv na to majú len UV lúče zo slnka, pokiaľ som dlho na slnku?
28. Koľko môžem byť na slnku denne? Max. 30 minút?

29. Inak na hormóny a ďalšie veci: ten výťažok z koreňa žihlavy.. - mohol by si mi dať nejaký stručný recept?
Treba tie korene aj variť? Alebo len lúhovať? Ako často piť? Vždy len na prázdny žalúdok?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-04 22:22:22)



11

Re: Objednávka doplkov iherb..

27. Spravne na opalovanie=hnednutie ma vlpyv iba ultrafialove ziarenie a zafarbenie koze je od melaminu, co sa vplyvom utoku telo proti ziareniu brani.
Na mieste jazvy je ta obrana zla, tkanivo nie jue celkom vyhojene pod kozou, tj koza sa nevie dostastrocne branit a aj male mnozstvo ziarenia tam sposobi skodu.
28. To je velmi relativne od typu pokozky a mnozstva UV ziarenia.
Mne napr za mladosti v Bratislave stacilo byt na slnku hodinu a uz som mal dost. Na stare kolena tu v Illinois, kde je vzduch velmi cisty  aj 20 minut je dost.
29. Ja velmi zriedka luhujem byliny, ovela radsej kupujem garantovane vytazky, kde viem presne mnozstvo ucinnych latok. Co sa tyka zihlavy/prhlavy/stinging nettles/urtica dioica, pouzivam toto
http://www.swansonvitamins.com/SWH055/I … csp=SWH055
Zena mi sice vari obcas zihlavovy caj , ma z polskeho obchodu rovno vajove vrecuska, ale to je skor na alergie, ako pel a podobne, na to je caj z listov dobry.
Moja mama za detstva varila caj s cerstvej zihlavy, z listov a davala nam ho na vlasy, po umyti hlavy.



12

Re: Objednávka doplkov iherb..

30. Predtým si ale písal, že "trocha slnka užitočné, veľa je škodlivé"...Ale keď "aj malé množstvo žiarenia tam spôsobí škodu", tak bude lepšie sa partiami tváre, kde budem liečiť jazvičky, vyhnúť slnku úplne..
Na iherb alebo puritan nie je nijaký (s rovnakým zložením účinných látok) podobný produkt ako ten zo swanson?

Myslím taký, ktorý mi neuškodí na iné veci (beriem doplnkov už dosť celkom...),tj. nejaký prírodný..
Ale zrejme s týmto pôjdem naprírodno, s normálnou žihľavou "domácou".. wink

31. Trošku som nepochopil inak tú objednávku s iherb...
Tá zľava 5 dolárov ,čo sa dá využiť pri prvom nákupe, bude platiť aj keď si objednám napr. za 80 dolárov alebo aj viac? Tá zľava platí pre hocijakú "výšku" objednávky?

32.     - V odpovedi na otázku č. 14 si hovoril aj o "podkožnej výžive pomocou aloe vera",
ktoré z ponuky iherb by si mi odporučil? (http://www.iherb.com/Search?kw=aloe+vera+spray)

33. Tu je produkt, ktorý obsahuje aj vitamín C (ako si spomínal, že je výživný pre pokožku..) Aký máš názor na tento výrobok, mohol by pomôcť, je prírodný?Celkom sa mi vidí "v pohode" - http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 7-ml/35771 ("Condition: Combination or dry skin with minor color imbalances, dull appearance, uneven tone, light scarring or imperfections caused by acne or other blemishes. Skin in need of deep, gentle cleansing."), obsahuje aj olivový olej, vit .E a podobne..

34. Na jazvy dokáže vraj pomôcť masť Retinol, no neviem,..čo myslíš?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-05 17:16:39)



13

Re: Objednávka doplkov iherb..

30. preto som ti odporucil na jazvu naniest krem s faktorom 50....
Mozno toto je z iherb na vytazok z korenov zihlavy
http://www.iherb.com/Now-Foods-Nettle-R … -Vcaps/707
31, to je zlava na prvcu objednavku=noveho zakaznika
32. ja nepouzivam ziadne kozmeticke vyrobky, vyrabam si prirodnu kozmetiku sam a obcas do nej pridal aj aloe vera, ale je to koncentrat, vymrazena cerstva stava, bez konzervantov a pasteurizacie, ktora by inac bola potrebna.
Prasok aloe vera mam zo Swansona(Aloe vera powder)
33. vyzera zlozenim velmi dobre, ale predsa ma zopar chemikalii a aj prirodne zlozky nespecifikuju potravinovu kvalitu.
Ja si radsej zamiesam moje vlastne zmesy, kde mam kontrolu nad roznymi zlozkami. A moj zaklad je kokosak a jojoba, ktore sa vstrebavaju do koze ako zivina velmi dobre.
34.Retinol prekrvuje a pomoze teda hojit podkozne poskodenia.



14

Re: Objednávka doplkov iherb..

35. Inak ako vlastne cukor pomáha hojeniu kože? resp. akým spôsobom je užitočný? Obsahuje nejaké pre kožu priaznivé látky?

36. Ktorý konkrétny doplnok - výťažok z olivových listov z iherb poprípade puritan, by si poradil?

37. Mám tieto probiotiká z puritanu - http://www.puritan.com/acidophilus-prob … 10-031643, majú veľmi dobrú cenu, ale na druhej strane - sú dosť kvalitné?

38. Taktiež by som rád počul tvoj názor na produkt Scarban Velvet Touch gél, kt. je vraj dobrý na jazvy tiež, ale vidí sa mi dosť drahý..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-05 22:45:24)



15

Re: Objednávka doplkov iherb..

39. Ešte som zabudol....Ako je to presne pri tej objednávke z iherb? Ked si objednám doplnky napr. spolu za 120 dolárov, tak mi na colnici na Slovensku ešte prirátajú DPH? Teda pri 120 dolároch by DPH vychádzalo okolo 25 dolárov, takže by som platil vlastne 145 dolárov?
Ako pritomto funguje konverzia na €? Ak sa tam prirátava to DPH, tak sa vyrátava v eurách alebo v dolároch?



16

Re: Objednávka doplkov iherb..

35. cukor prestupuje cez kozu a do ran a pomaha zivit poskodenu oblast, kde nie je obvykle dobra cirkulacia a prisun zivin. Cisty cukor taktiez mumifikuje(vysusi) rozne mikroby osmozou a tak pasivne pracuje ako antimikrobialny prostriedok.
36. Ja osobne pouzivam na to produkt zo Swansonvitamins, ktory je na obsah oleuropeinu daleko najlacnejsi. Ori inych si musis preratat, kolko oleuropeinu dostanes za dolar a podla toho vyberat.
37. Co sa tyka scarban silikonovy nalepiek udajne zvysenim teploty zrychluju hojenie, ale to nemam nikde dokazane, to tvrdi len Belgicky vyrobca.
Co sa tyka silikonoveho monomeru, ktoru tvrdne na kozi z vytvori "neviditelne" silikonove pokrytie, s toho nie som extra nadseny, lebo tekuty monomer moze preniknut do tela a tam polymerizovat. Nikde nie je popisany ten monomer a velkost jeho molekul, takze prienik cez kozu je mozny, pokial negarantuju uz predpolymerizovane vacsie molekuly v tom gele, ktore sa nemozu dostat cez kozu/transdermalne do tela.

39. na to neviem odpovedat, najnovsie colne pravidla na Slovensku nepoznam, ja sa s tym uz dlhsie nestykam, od zavretia mojich obchodov na Slovensku.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-05 23:39:40)



17

Re: Objednávka doplkov iherb..

Aha, takže ten gél vylúčim..Prepáč, že píšem tak často..

40. Aký je tvoj názor na detoxikáciu vitamínom B3 (niacín)?

41. Chcel by som sa ešte spýtať: ako stimulovať pokožku k novotvorbe kolegénu (obnovenie miest, ktoré odumreli pri akné) ?
*O prírodnej kozmetike na RNG stránkach som čital.

Teda teraz k veci - tej novotvorbe kolagénu pomáha chemický píling (nanášanie ovocných kyselín alebo alfa-hydroxy kyselín na pokožku)
Táto metoda bude zrejme účinnejšia ako napr. ten Contratubex, Retinol, Scarban Velvet Touch gél alebo iné, však?
Otázka je ale aj, že či tieto kyseliny ako alfahydrox, ovocné, nemajú chemický základ, resp. či sú prírodné a či nemajú vedľajšie účinky.


42. Mám tieto probiotiká z puritanu - http://www.puritan.com/acidophilus-prob … 10-031643, majú veľmi dobrú cenu, ale na druhej strane - sú dosť kvalitné?

Dakujem za odpovede..



18

Re: Objednávka doplkov iherb..

Clovek sa uci pocuvanim a podla potreby sa pyta, aby sa dozvedel veci, ktore ho zaujimaju.
Detox niacinom nepoznam.
Je pravda, ze B-3 sa pouziva na rozne funkcie v tele, mozno podporuje aj detox, ale specificky detox vitaminom B-3 mi je neznamy.

Peeling pokozky alfa hydroxy kyselinami vedie telo k budovaniu extra koze, ktora moze byt trosku hladsia,
Ale na kolagen treba materialy a to ti alfa hydroxy nedoda, ale zvysenie prijmu vitaminu C, najma transdermalne koncentraciu v podkoznom vazive zvysi produkciu kolagenovych vlakien
Nesmies uverit vsetky reklamy vyrobcov, najma vyrobcovia kozmetiky cigania, az sa tak z huby prasi. C
o sa tyka tvorby kolagenu, skor sa obrat na kapacity ako Linus Pauling(povodna literatura, nie falzifikaty, co dnes vydava institut s jeho menom, ktoreho sa zmocnika farmacia po jeho smrti a snazi sa jeho pamiatku zahrabat).
Tiez jebo blizky spolupracovnik a bojovnik za celostnu mediciny, proti chemikaliam, dr Mathias Rath.
Podla toho, ako na neho na internete utocia poznas, ako im stupa na paty a ako by ho najradsej zlikvidovali.



19

Re: Objednávka doplkov iherb..

ohladom cla a dane to tu riesila Zuzanaa, daj si prehladavat shipito.cz a najdes sposob ako to riesit:-)



20

Re: Objednávka doplkov iherb..

oriesok72 napísal(a):

ohladom cla a dane to tu riesila Zuzanaa, daj si prehladavat shipito.cz a najdes sposob ako to riesit:-)

oriesok72... Tú tému som videl už včera.. Ale neviem, či tomu chápem správne..
Máš s tým shipito.cz nejaké osobné skúsenosti? Dá sa cez to objednávať aj z iherb.com?
zuzanaa na v tej téme písala, že poštovné ju vyšlo "len" 16 $..
..Ale poštovné na iherbe je 6 $, 4 $(pri objednávke nad 40 $ - môj prípad..budem zrejme objednávať aj nad 100 $).
Takže sa to neoplatí, či? To nestačí objednať len zo samotného iherbu?
Treba na to aj nejakú externú zásielkovú službu?
Ivan písal na RNGho stránke aj toto: " Ak nechcete riskovať platbu DPH, objednajte si na jednu objednávku za menej ako za 22€ (zhruba 30$)."
Mne by sa potom zrejme viac oplatilo objednávať cez shipito, však?

To ked objednám niečo v hodnote napr. 100 $ tak k tomu mi prirátajú na colnici ešte aj DPH? Celému tomu nerozumiem, prosím niekoho o vysvetlenie. smile



21

Re: Objednávka doplkov iherb..

RNG napísal(a):

Clovek sa uci pocuvanim a podla potreby sa pyta, aby sa dozvedel veci, ktore ho zaujimaju.
Detox niacinom nepoznam.
Je pravda, ze B-3 sa pouziva na rozne funkcie v tele, mozno podporuje aj detox, ale specificky detox vitaminom B-3 mi je neznamy.

Peeling pokozky alfa hydroxy kyselinami vedie telo k budovaniu extra koze, ktora moze byt trosku hladsia,
Ale na kolagen treba materialy a to ti alfa hydroxy nedoda, ale zvysenie prijmu vitaminu C, najma transdermalne koncentraciu v podkoznom vazive zvysi produkciu kolagenovych vlakien
Nesmies uverit vsetky reklamy vyrobcov, najma vyrobcovia kozmetiky cigania, az sa tak z huby prasi. C
o sa tyka tvorby kolagenu, skor sa obrat na kapacity ako Linus Pauling(povodna literatura, nie falzifikaty, co dnes vydava institut s jeho menom, ktoreho sa zmocnika farmacia po jeho smrti a snazi sa jeho pamiatku zahrabat).
Tiez jebo blizky spolupracovnik a bojovnik za celostnu mediciny, proti chemikaliam, dr Mathias Rath.
Podla toho, ako na neho na internete utocia poznas, ako im stupa na paty a ako by ho najradsej zlikvidovali.

Ja neverím všeliakým reklamám, ved práve preto sa pýtam tu..To o tých alfa hydroxy kyselinách som čítal z rozhovorov s dermatologmi, kožnými... Len som si chcel overiť, či to tak je..

43. Ten doktor Linus Pauling - http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/s … index.html - toto nie je falzifikovaný článok? Ako si písal, ten vit. C treba podávať najmä transdermálne, tak čo by si mi navrhol konkrétne pre podávanie tohto vitamínu cez kožu? Stačí to, čo píšeš v téme prírodná kozmetika? - Stačí tá zmes použitá pri opaľovacom kréme? Inak neviem v akom skupenstve (v práškovom - to viem), ale v akej forme si treba zaobstarať ten vitamín C aby som ho mohol miešať napr. s kokosákom a GSE a potom by som ho natieral na pokožku.. Zrejme tabletku s vitamínom C nestačí "rozmlieť na prach" v mlynčeku, však?

44. V tomto článku píšu o tom cukre, vraj je dobrý hroznový a kryštálový.. takže práškový nie je vhodný?  - http://www.obroda.sk/clanok/23069/DobrOL-rady/   Píšu aj "Otázne zostáva použitie cukru na hojenie rán u diabetikov.", ešte stále som diabetik, teda diagnozu "diabetik" mám stanovenú..
- Inak med je na to tiež dobrý.. Neni lepší ako cukor?

45. Ked si chcem objednať aj aloe vera (kozmetické účely - kolagén a pod.), na aké účinné látky treba pri výbere pozerať? *Viem písal odporučil si mi to zo swanson, ale teraz odtiaľ neplánujem objednávať.. preto sa pýtam, aby som si vedel vybrať..to bola prášková forma, ale ja ho chcem ako kozmetiku..
Takže v akej forme má byť to aloe? -- tekutej alebo práškovej?

46. Ako veľmi súhlasíš s týmto článkom? http://www.ehow.com/how_4844016_rebuild … lagen.html  (ak sa ti nechce nečítaj,..predsa len, zaberie to nejaký čas)

Naposledy upravil: Delux (2012-04-06 18:06:08)



22

Re: Objednávka doplkov iherb..

ja dufam,ze cez to shipito mi zasielka olive leaf zo swansonu v hodnote 90 dolarov za 9 baleni vyjde cez shipito.cz 8,50 dolara..a ak mi za "gift" nenauctuje colnica nic, tak je to ok, nie??? opravte ma,ak sa mylim..



23

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz v tom ti neporadim, to zavisi od milosti a nemilosti colnikov a ta je nevyspytatelna, zialbohu.
S tym mam hromadu skusenoisti, ked som mal este na Slovensku obchody a posielal tam hromady doplnkov, desiatky vellkych  krabic mesacne.
Ale za mensie krabice oznacene ako "gift" odomna ludia dosial nic neplatili az na 2-3 vynimky, kde narazili na tvrdeho colnika.



24

Re: Objednávka doplkov iherb..

RNG, neviem či si si nevšimol, ale mohol by si mi prosím odpovedať na príspevok č. 21?
tj. otázky 43 až 46
dakujem smile



25

Re: Objednávka doplkov iherb..

43, clanok napisal lekar v roku 2001, tj ked bol institut L'Paulinga davno v rukach farmacie, ktora zneuziva Paulingovo meno na sirenie propagandy presne opaku toho, co hovoril Pauling. Takze si to ani nevsimaj.
44. autor clanku si moze zopakovat fyziku, absorbcia je tyum vacsia, cim je vacsi povrch praskui tj jemny praskovy cukor absorbuje ovela viac. Ale autor nepochopil pravy ucinok cukru a to je vysusenie mikrobov a vyziva poskodeneho podkozneho vaziva
45. kedze je koza polopriepustna, dostanes cez nu do tela rozne latky co si nanasas na kozu. Tj je dolezite, aby tieto obsahovali len jedle zlozky, tj nielen kozmeticke kvality. Inac si otravujes telo.
46. co sa tyka kolagenu a jeho tvorby, treba adresovat nielen tvorbu v kozi ale aj v celom tele. ed sa ti koza vraskavie a starne, straca pruznost, to iste sa deje aj vo vnutornych organoch, ktore stracaju na svojej efektivite a cinnosti.



26

Re: Objednávka doplkov iherb..

47. Ktorý cukor je teda vhodný? - hroznový, práškový alebo kryštálový?
48. Takže budem voliť "jedlé" aloe, na akú látku treba pri výbere pozerať? Alebo tam nie je žiadna podľa ktorej sa orientovať?

49. Inak to označenie balíkov "gift" umožňuje vyhnutiu sa platby DPH? Tieto spoločnosti ako napr. puritan, iherb, swanson zrejme neposkytujú tento spôsob gift, však?
50. Vnútorne stačí teda kolagén doplňovať iba C vitamínom, D vit. a E vitamínom, poprípade aloe vera?



27

Re: Objednávka doplkov iherb..

47.co najjemnejsi praskovy.
48. kozmeticka kvalitra aloe nie je schvalena ako potravinova. Preto sa pozeraj len na take, co su schvalene ako potravinove doplnky.
49. colnici su nevypocitatelni, raz ti narataju , raz nie. Nikdy sa to neda predpovedat, lebo nedodrzuju colne predpisy a niet proti nim odvolania.
50, na tvorenie kolagenu treba brat najma vitamin C a aminokyseliny, ako L-lysin, arginin, ornitin, niekolko gramov z kazdeho.
Aloe vera je hojive a na posilnenie bunecnych stien proti prieniku mikrobov.
S kolagenom nema nic.



28

Re: Objednávka doplkov iherb..

51. Inak zaujímavé ako mi ten ľad upravil tie jazvičky - potrieram si ich asi 2-3 denne po 5 minút ľadom pred nanášaním doma vyrobeného krému (zatiaľ len kokosový olej + cukor + trochu oregánového oleja slabého + tekvicový) a mám taký pocit, že už je vidno nejaké zmenšenie "jamôk".. Neviem, či je to len môj pocit, alebo to tak naozaj funguje..

- K tým aminokyselinám..
52. http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Lysine … lets/10523 - L-lysin - od firmy Now, 1000 mg, schvaľuješ?
53. http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Argini … -454-g/369 - arginin, tiež od firmy Now, je prášková forma (powder), tú by som volil zrejme radšej pred tabletovou, i ked v tom druhom sa nachádza už aj ornitín - http://www.iherb.com/Now-Foods-Arginine … psules/362  neviem sa teda rozhodnúť medzi týmito dvoma, práškový je lacnejší v prepočte na gramy a látky, tabletkový má zasa aj ten ornitín..
Ale asi výhodnejší bude asi tabletkový..
54. To aloe vera by som si objednal toto: http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … 3-ml/23163 je jedlé, takže by malo byť OK, však?
55. Zaujímalo by ma, ako posobí cukor podávaný transdermálne na kôžu pre diabetikov?
V jednom z tých článkov píšu: "Otázne zostáva použitie cukru na hojenie rán u diabetikov." - mohol by si mi to vyvrátiť, alebo potvrdiť?


Na ten opalovací krém, čo spomínaš v prírodnej kozmetike, tak chcem si ho vyrobiť doma..
Z tých prísad, čo píšeš mám kokosový olej (idem ešte objednať ďalší, takisto idem objednať aj GSE)
56. Takže mám tento vitamín C-  http://www.puritan.com/c-vitamins-102/v … amp;Page=1
-stačí pomlieť na prášok v mlynčeku? Je dobrý tento konkrétny môj vitamín C? Je to ester C palmitat? alebo mám objednať tento?- http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0

57. Neviem, kt. MSM je dobrý, ale uvažujem nad týmto: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … er-250-g/5

58. Ten tekutý vitamín E, čo spomínaš.. Môže byť tento? - http://www.iherb.com/Nature-s-Bounty-Vi … 4-ml/32093
Alebo iný?

59. "superjemny kyslicnik zinku= cista zinkova beloba" - to kde môžem dostať? To vôbec ani neviem čo je poriadne ...
Nie je to náhodou aj nejaký stavebný materiál? Je tam viac druhov oxidu zinočnatého na ktorý treba hľadieť? Alebo je každý jedlý? Nestačí len pomlieť napr. zinok z tabliet? zrejme nie, však?
*Mamu mám zubárku, ale neviem či by mi v tomto mohla poradiť

60. Do tej prírodnej kozmetiky - nebolo by vhodné do tejto zmesi pridať aj med? Tiež je dobrý na pokožku.. Ak mi to odobríš, budem pridávať aj med..

Prosím o zodpovedanie všetkých otázok, pretože dnes by som chcel skompletizovať celú objednávku a objednávať, viac už čakať nemôžem (kvôli zdravotným problémom, ktoré musím okamžite riešiť..)
smile




Inak dúfam, že ti nevadí spôsob mojich otázok takýmto "spovedaním" pomocou očíslovaných otázok. smile

Naposledy upravil: Delux (2012-04-08 00:55:06)



29

Re: Objednávka doplkov iherb..

52. Ja mam osobne radsej kapsule, lebo nie kasdemu sa tabletky v zaludku dobre rozpustia.
53. to iste na arginine a ornitine
54. Na tekute aloe vera, budes platit velapostovnerho za 99% vody, naviac tekute musi byt konzervovane alebo pasterizovane. 1 ozs=30 ml obsahuje len 15 mg polysacharidov.
To co pouzivasm ja je 50, gramov susiny, skoro cele su polysacharidy a po rozrobeni to da 10 litrov aloe vera stavy. Vymrazenim sa nic cenne z aloe nestrati, pasterizaciou ale ano. Naviac aj tato znacka je vlastne rozriedeny koncentrat
200 : 1, ktory podla vyrobcu nebol vyrobeny vymrazenim, ale "nizkotepelnym" susenim.Neodporucam.
55. Ten navod s cukrom mam od dr Whittakera, ktory s nim lieci uz dlhy cas diabericke bercove vredy u cukrovkarov. Ja sam som cukrovlar a bez tejto zmesy sa mi rany nezahoja ani za mersiacv dva, stale hnisaju. S cukrom su zahojene za par dni
Takze vsetky pochybnosti okolo toho su bezpredmetne a su to len prazdne spekulacie
Malo vedomosti je niekedy skodlivejsie, nez ziadne.
56. jedine tukova forma, ester c palmitate sa hodi do kremu, len ester C nie je rozpustny v tukoch, preto jeho prienik cez kozu do tukovych podkoznych vrstiev je otazny.
Vobec drvenie tabletiek nie je prave dobry sposob, lebo tabletky obsahuju okrem ucinnej latky tabletovacie e-cka, a to rozdrvit na dostatocne jemny prach je tiez otazne.
57, ten isty MSM pouzivam do kremov a roztoku MSM aj ja. Obcas si ho pridavam aj do drinku, ked ma prilis bolia svaly.
58 OK
59. ZnO sa pouzival na docasne vyplne, niektori zubari ho pouzivaju dosial a zrejme sa niekde predava na potreby zubarov, cistu. Niekto spominal 50 gramove balenie, ja som ho kupil pol kila a to mi vystaci na velmi dlho-dlhe roky.
60. Med je dobry na kozu, ale med by som nepridaval, lebo prichadza v privela roznych kvalitach a zlozeniach, podstatne by skratil zivotnost toho kremu.



30

Re: Objednávka doplkov iherb..

61. Takže tejto je OK? - http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0

62. Takže ktoré konkrétne kapsule L-lysin, L-arginín a L-ornitin z iherb/ puritanu odporúčaš? Ale nechcem míňať tvoj čas hľadaním konkrétnych dopnkov..

63. Sú tieto OK? - http://www.iherb.com/Now-Foods-Tri-Amin … psules/840 - je to 3-kombinácia aj L-lysinu, L-argitinu a L-ornitinu...

64. Aké denné dávky týchto troch aminokyselín treba prijať na obnovu toho kolagénu?

65. Mám túto stéviu v tekutej forme - http://www.bioferm.cz/sk/Natusweet_LIQUID.html
Zloženie: voda, sladidlo, steviolglycoside, kon. látka, kyselina sorbionová ...  je niečo z týchto látok je pre nás nevyhovujúce?
Alebo mám používať inú stéviu v tejto forme?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-09 00:36:52)



31

Re: Objednávka doplkov iherb..

61, OK, to iste mam aj ja
62. momentalne pouzivam len L-lysin, co zaroven zvysuje aj viralnu imunitu, nielen dodava material na kolageny a zaroven kyseliny do mojho malokysleho zaludka
63. to vyzera dobra kombinacia, ber to len po silne bielkovinnom jedle, pomoze ti ho zaroven stravit(HCL=hydrochlorid=hlavna zlozka zaludocnych kyselin)
64. niekolko gramov dokopy
65. vyssie koncentracie nepotrebuju konzervanty. Ja pouzivam tuto, kde 2 kvapky  sa rozna asi lyzicke cukru
http://www.iherb.com/Now-Foods-BetterSt … 7-ml/16016
Povodne to bol glycerid, to mi vyhovovalo lepsie, lebo kvapky padali pomalsie.
Dnes je to ale viac podobne cukru, ako ine vytazky zo stevie co su na trhu.
Ja to pouzivam hlavne pre to, ze je to zaroven podporna latka pre pankreas, co ako cukrovkar DM2 potrebujem.



32

Re: Objednávka doplkov iherb..

66. Keď chcem pribrať - je pre mňa ovčia brynda vhodná? napr. denný príjem 150 gramov.. Nezaťaží takýto tuk príliš žalúdok a trávenie?

67. Ešte sa trochu vrátim k tým jazvám ...  Keď som sa pýtal na toto:
otázka: "nevíte proč se při léčení nových jizev nesmí jizvy vystavovat slunci?? co by se stalo"
odpoveď: "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."

- tak si na to odpovedal, že "suhlasim. Poskodene miesta na kozi netreba poskodzovat ultrafialovym ziareniem este viac" - ale tým vlastne nesúhlasíš úplne, lebo potom si napísal že "to nie jr vec zafarbenia, o com tu hovorime, ale podkozneho  poskodenia. Trochu slnka je uzitocne, vela je skodlive." - takže ty vlastne súhlasíš iba s tým, že by sa jazvy nemali veľa vystavovať slnečnému žiarenie (kvôli škodlivým lúčom UV,..), ale v tej citovanej otázke/odpovedi je vlastne hovorené o opálení ( "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."),  takže ty s týmto tvrdením nesúhlasíš, keď hovoríš, že nie je vec opálenia..
Súhlasíš s tým, čo som vyššie napísal?

68. Zrejme si toto videl.. je to od Dr. Williama Douglassa.. http://imaginecells.org/?p=1247  - aký máš na to všetko názor? Na konci toho článku sú aj jednotlivé doplnky + dávkovanie.. Nemohlo by to diabetikom oboch typov nejako pomôcť?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-09 18:38:05)



33

Re: Objednávka doplkov iherb..

66. neviem ti povedat, kazdy na to reagujeme individualne, to si musis sam vyskusat.
Ked mas poskodenu kozu, mas poskodeny aj system vytvarania pigmentu, tj na tom mieste ti koza tieni ovela menej. Tj mozno sa nemoze branit , a vtedy mas hlblove poskodenie, alebo sa je uz schopna branit  a vyluci max pigmentu.
Na mne su posdtihnute casti dodnes aj po zopar rokoch svetlejsie, ako ostatna koza, ake na nohe mam aj tmavy flak, tiez na mieste , kde som mal skrabanec a nezakryl som si ho kremom v tropoch. Takze ako vidis, moze to ist oboma smermi. V kazdom pripade jazvy si treba extra ochranovat, lebo je tam poskodene tkanivo a vela slnka(tj ultrafialoveho ziartenia , poskodzuje nechranene oblasti na tele
Doktora W.C Douglasa poznam uz roky z priodika Second Opinion. Jeho syn (WC Douglas  II) zrejme pokracuje v jeho stopach. Menovane doplnky poznam uz davnejsie, su medzi tymi, co som skusil a ciastocne pracovali.
Benfothiamine s vitaminom B-3  pouzivam na periferalnu neuropathiu, nevedel som ale, ze to nejak zlepsuje pochody s cukrom v tele.



34

Re: Objednávka doplkov iherb..

69. Inak na to vyživenie kože nestačí dokonale pomletý kryštálový cukor? Mama mi hovorila, že ten je vlastne to isté ako práškový cukor a navyše ked sa pomelie, vraj je ešte jemnejší ako práškový.. Je to tak?



35

Re: Objednávka doplkov iherb..

Mlet sa da v kavomlynku, co vyzera ako miniaturny mixer. Mel ho dost dlho, aspon 30-40 sekund.
Cukor ako cukor, moze byt hoci aj hnedy.



36

Re: Objednávka doplkov iherb..

70. Nejaký Dr. Fredericks vo svojej knihe písal, že B3 (niacín) dokáže obnoviť tvorbu inzulínu.. Tu je tiež niečo podobné..  http://www.doctoryourself.com/diabetes.html

71.Píše sa tam aj o fluoride, kt. je vlastne jed...Ale to viem už dávnejšie ..Fluor (hlavný zdroj - zubné pasty; ja používam už istú dobu bezfluoridovú) okrem iného poškodzuje štítnu žlazu, rakovinu konečníka napr., znižuje imunitu a dokonca aj IQ..A pritom pre zuby nemá žiadne priaznivé účinky, i ked lekárov - zubárov to tak v škole učia..
"The diabetes factor is of particular relevance, not only because the incidence of diabetes has increased by 6%/yr during the period 1965-1975, but also because subjects with nephropathic diabetes can exhibit a polydipsia-polyurea syndrome that results in increased intake of fluoride, along with greater-than-normal retention of a given fluoride dosage. People with inadequate dietary intakes (particularly of Ca and/or Vitamin C) are also likely to be more at risk as a consequence of low-dose long-term fluoride ingestion."
- Inak tej poslednej vete celkom nerozumiem.. Je v nej písané, že ľudia, ktorí sa nezdravo stravujú a požívajú veľa vápnika a vitamínu C sú viac ohrození fluorom?



37

Re: Objednávka doplkov iherb..

To su uz starsie udaje, hoci dodnes neprenikli do hlav vacsiny lekarov, ktori este stale veria, ze vsaetko sa da adresovat umelymi patentovanymi chemikaliami, schvalenymi ako lieciva.

Inadaquate dietary intake=nedostatocny prijem zivin, v zmysle malo zivin, vcitane vapnika a vitaminu C ,=tito ludia su ovela viac poskodeni fluorom. Samozrejme kedze su oslabeni.

Nuz ale nespominaju tam nedostatky jodu, sposobene vytlavanim jodu fluorom, chlorom a bromom. Pricom jod sa podiela nielen na cinnosti stitnej zlazy, ale aj inych zliaz, tiez pri vyrobe enzymov(travenie, cistenie, odmorovanie tela) a roznych inych funkciach.
A to vsetko ma spojenie s imunitou, regeneraciou a poruchami, ktore vedu napr k rakovinam(zamorenie, hormonalne kolisania, nedostatok energie a enzymov...)



38

Re: Objednávka doplkov iherb..

72. RNG ešte by som sa chcel spýtať - vypadávanie mihálnic a obočia môže byť tiež spôsobené candidou?  (trochu ma svrbí aj pokožka v oblasti obočia o vlasoch nehovoriac)

73. Aké iné ochorenia okrem chudokrvnosti môže znamenať padanie mihálnic a obočia?

74. Ak je vypadávanie najmä vlasov spôsobené candidou, ako dlho po odstránení candidy ešte budú vlasy vypadávať? (akú dlhú dobu)

75. Ako dôvod padania vlasov, mihálnic, obočia sa uvádza aj podvýživa.. som už takmer 3 týždne na Atkinsonovi.. (ale problémy s tým vypadávaním som mal už 2 týždne predtým..)
Je možné, že sa u mňa dá hovoriť o podvýžive?  - jem iba zeleninu, občas mäso, občas vajce, pomerne veľa orechov, tekv. a slnečnicových semien, občas kokos.. (proticandidová diéta), vitamínov mám dosť - kelp, Bcomplex, zinok, multivitamín, vitamíc C (denný príjem teraz okolo 6 000 mg)...

76. Nemôže cukor podávaný transdermálne zhoršovať vypadávanie vlasov, mihálnic, obočia?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-10 00:09:02)



39

Re: Objednávka doplkov iherb..

72. 73.Padanie vlasov a mihalnic je z hromady roznych dovodov, od zamorenia tela roznymi toxinami mikrobialnej cinnosti, po hormonalne vykolajenia a zlym travenim a absorbciou, plus rozne kozne problemy,cokolvek.
74, aj kandida to moze teoreticky sposobit, totiz ked mas kandidu v crevach premnozenu, mozu tam byt s nou aj ine toxiny produkujuce mikroby.
75. Podvyziva asi nie z hladiska diety, ale podvyziva z hladiska zleho travenia a absorbcie tam vzdy moze byt.

Aj rozne potravinove alergie, aj zamorenie tela atd.
76.Do tela transdermalne prenikne velmi malo cukru len stovky miligramov a to len miestne.
Takze to nemoze podporit nijak kandidu v crevach, a ked to pouzivas v zmesi s kokosakom a GSE, tak to nepodpori ale skor potlaci  povrchove plesnove ci kvasne kultury.



40

Re: Objednávka doplkov iherb..

Aha super, dakujem za zrozumiteľné vysvetlenia..
77. Co si myslíš o tom tauríne? Bude pre mňa zo zdravotného hľadiska neškodný? http://www.4fitness.sk/stimulanty/taurin-1kg

78. Aký máš názor pri liečbe cukrovky na produkt Astaxantín ? Vraj pomáha pri druhom type, hlavne pred glykáciou (tak ako aj L-carnosine)

Naposledy upravil: Delux (2012-04-10 10:26:58)



41

Re: Objednávka doplkov iherb..

77.naco chces taurin? To je na posilovanie najma.
78. Ja beriem krill olej, ktory obsahuje 1.5 mg astaxanthinu na 2 kaposule, beriem az 4 denne. naviac beriem swansonovu zmes karotenoidov, co tak isto obsahuije astaxanthin.  Je to antioxidant, a neviem, ci ma vobec nieco spolocne s glykaciou, ja to beriem ako dobry antioxidant, hlavne na oci, lebo cukrovka kazi oci.
Glykacia/glykosylacia je zlucovanie  cukrov s bielkovinami na vodonerozpustnu zluceninu.



42

Re: Objednávka doplkov iherb..

To hej, glykácia spôsobuje ničenie očí zlučovaním bielkovín a cukru..
Ale Astaxantín tiež bráni glykácii, navyše je to dobrý protirakovinový antioxidant
80. Taurín znižuje cukor v krvi, pomáha pečeni, je to aminokyselina, môže mi tiež pomôcť pribrať (pokiaľ budem cvičiť), nejaký doktor Lampson navyše zistil, že taurín zvyšuje účinky inzulínu. Takže má hypoglykemický efekt (ale asi len pre ľudí, čo si pichajú inzulín, pre ostatných nie, kedže pomáha inzulínu "zosilňovať" funkciu). Umožňuje lepší prechod živín medzi bunkami, čím logicky veľmi pomáha pri cukrovke.. Chcem ho brať aj kvôli "sile", lebo som dosť oslabený diétou proti candide a hlavne samotnou candidou a tiež slabým trávením a podobne..
81. Ako brať správne probiotiká?
Ja tom robím tak, že približne o 19:00-20:00 si dám psyllium alebo inulín potom 3 hodiny na to (22:00 - 23:00) probiotiká - to takýmto spôsobom: - najprv zjem polovicu jablka, aby stiahlo žalúdočné kyseliny (ktoré ničia probiotiká), potom si dám probiotiká (3x 20 miliárd bakterií) a potom na koniec zjem druhú polovicu jablka, lebo sa hovorí "zajesť jablkom"...
Robím to dobre? Ten postup... Beriem tie probiotiká správnym spôsobom?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-10 19:54:04)



43

Re: Objednávka doplkov iherb..

Astaxanthin nezabranuje glykacii, len skodam, co pokrocile glykacne procesy (Advance glycatiom proceses=AGS) sposobuju.
Pozri napr tento nedavny vyskum
http://hub.hku.hk/handle/10722/136241
80. OK, ked to chces brat kvoli viac energii, to pomaha, neprekroc podla moznosti 2 gramy.
Taurin ovplyvnuje hladiny cukru velmi minimalne, aj ked sa to odskriepit neda. Ale na to by som sa velmi nespoliehal, lebo je to sotva meratelne a aj to len v priemere.
81, OK je to spravny postup. Ale skor by som ti radil brat probiotika, co su kyselinovo a tepelne odolne, tie sa ti dostanu do criev vo vacsom mnozstve, ako cez rozne triky.
A spravne probiotika a mnozstvo mikrovlaknin  im da moznost sa rapidne rozmnozovat, tj za par dni ich tam mas stovky krat viac, nez si povodne zobral.
Takze prva entericka kapsula spravne vyzivena ti urobi ovela viac, ako dalsie brane co uz len dalsi den.
Osobne nie som za neustale branie probiotik, ale za ich neustale vyzivovanie a podporu.



44

Re: Objednávka doplkov iherb..

82. Ved to som sa ťa už 2-krát pýtal, že či tie moje probiotiká sú také, čo sa dostanú do čriev neporušené atd... Dal som sem vtedy aj link, ale ostalo to bez odpovede.. (pozri otázky číslo 37 a 42.)
TU je link k nim - http://www.puritan.com/acidophilus-prob … 10-031643,
Takže sú tepelne a kyselinovo odolné?
83. Aký máš názor na českého výrobcu probiotík Valosun - Biopron? Aktuálne nebudem mať prístup k tým probiotikám z puritanu, ale budem to zrejme riešiť cez tieto - http://www.valosun.cz/sk/kategorie/prob … m-120.html - tieto sú odolné?
84. Inak ten taurín je podľa mňa účinnejší ako píšeš.. Možno s tým nemáš veľmi pozitívnu skúsenosť, možno preto si myslíš, že nie je tak účinný... Ale nie všetko funguje na každom rovnako.. Niekomu to môže pomôcť a niekomu nemusí..
85. Som na Atkinsonovej diéte (trochu upravenej) kvôli tej candide.. Ale minule som nameral cukor 7,1 6,7 a   5,9 (v priebehu asi 10 dní) je to normálne? Čím to mohlo byť spôsobené? Pečeň mi vytvorila veľa cukru? Alebo Alfa bunky pankreasu? Alebo sa niečo uvoľnilo z vlákien? Inak ráno mávam cukor okolo 5,2 - 5,4 - nie je to priveľa? A na obed mávam 4,0 - 4,9 a podobne.  Veď ráno by mal byť najnižší, nie?
86. Je možné, že hodnoty ako 7,1 6,7 a 5,9 by mal počas Atkinsonovej diéty aj zdravý človek, kt. cukrovku nikdy nemal?
87. V odpovedi na otázku č. 56 si napísal "jedine tukova forma, ester c palmitate sa hodi do kremu" - takže tento je nevhodný? - http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … g/972?at=0
(v tejto téme http://rng.uforum.sk/topic/1633/domaci-krem-odobrenie/ nevidím, že by si nejako neodporúčal tento, ale tak ktorý vlastne "tukový" odporúčaš? - najlepšie z iherb alebo puritan..)

Naposledy upravil: Delux (2012-04-11 11:24:48)



45

Re: Objednávka doplkov iherb..

82. uvedene z puritan nikde nepisu, ze su tepelne alebo kyselinovo odolne. Pocet kultur je tam uvedeny len v case plnenia, a par mesiacov moze byt nula.
83Ani Valosun netvrdi, ze su tepelne odolne a kyselinovo odolne,
84. OK , dohadovat sa nebudem.
85. cukor v krvi pochadza nielen z potravin, ale aj z tvorby cukru v peceni, kde sa vytvara neustale z bielkovin(neoglucogenesis). Ja som skoro 3 roky bol na extra nizko sacharidovej diete, ked som objavil ze mam cukrovku a predsa mi cukor nikdy neklesol pod 10.
Az ked som zacal brat rozne doplnky na podporu regeneracie pankreasu a pecene a ine doplnky na znizovanie glukozy v krvi sa mi to pohlo dole. Dnes sa uz nevyhybam sacharidom prilis a hlavne pouzivanim gymnenickej kyseliny, bababy Lcarnosinu a ALA to pomaly schadza dole, teraz som objavil glucomanan, ktory mi dal neocakavany skok dole s cukrom
87. ascorbyl palmitate je to iste ako ester C palmitate. Takze mas spravnu formu. Palmiticka kyselina je pripojena mastna kyselina, co to robi tukovo rozpustne.



46

Re: Objednávka doplkov iherb..

88. Je možné, že glykácia nastane aj u cukrovkára, ktorý je dobre kompenzovaný? (glykémie do 10, max. 12 mmol/L)
89. Akú dennú dávku gymnemy sylvestre odporúčaš?/sám užívaš?
90. Je možné, že tá hojaca zmes cukru na rany nie je práve konkrétne na jazvy, ktorých sa chcem zbaviť?
Vysvetlím ako to myslím..
..Jazvy (po akné) sa vraj hoja 18 mesiacov. Moje najstaršie majú 3-4 mesiace (takže sa s nimi "dá" ešte niečo "robiť" - tým myslím odstrániť.; Aby sa dali dosiahnuť čo najväčšie úspechy  s nimi, treba s liečbou začať čo najskôr - teda pokým sú jazvy čerstvé.) Preto sa chcem opýtať  keď táto zmes cukru pomôže vyhojiť rany mnohokrát rýchlejšie, je to tak aj pri jazvách/platií to aj pre jazvy?
Myslím to tak, že ten hojací čas z 18 mesiacov sa skráti napr. na 5 mesiacov a jazvy po akné za touto cukr. zmesou akoby "zakonzervujú" - teda prestanú byť čerstvé a koža už nikdy nebude taká ako predtým?, teda ten cukor jej vlastne pomôže, ale iba tak, že sa vyhojí do jaziev a nie "do roviny" - JE TO TAK?
91. taká moja osobná konštatácia: Jazvy je prirodzená reakcia kože po nejakej rane - teda jazva = iba zahojenie kože do jazvy (nie do roviny). Zásah do kože - odstránenie jazvy - je vlastne neprirodzený, umelý(tým nemyslím chemický) zásah do "hojenie" s cieľom odstrániť jazvu. Preto sa obávam, že ten cukor "len" pomôže koži rýchlejšie sa vyhojiť do jazvy, teda dopomôže koži rýchlejšie zakonzervovať "zaceliť", spevniť jazvu, kt. potom už nebude taká "ľahko" upraviteľná do pôvodného stavu (inou účinnou metódou na odstránenie jaziev ako napr. laser, mastičky alebo iná metóda), takže táto cukr. zmes je dobrá na rany, ale nie na jazvy - je to tak?
92. To isté sa chcem spýtať aj na doplnky na podporu kožného kolagénu (vit. C, D, L-lysin, L-ornitin a pod..). Je možné že "viac" kolagénu len pomôže skrátiť hojaci čas, tj. umožní koži yyhojiť sa len do jaziev? Alebo skôr pomôže jazvám "vyrovnať sa" s kožou - vyhladiť? - teda pomôže im vyhojiť sa "do roviny" (odstráni ich)? Môžeš mi to vyvrátiť?

Môj osobný názor je taký, že cukor im z dlhodobého hľadiska ( tým myslím celé dlhé roky do budúcna) skôr pomôže koži len rýchlejšiemu vyhojeniu sa do "celistvým" silných jaziev, ktorých sa potom tak ľahko nezbavím...
Ale o tom kolagéne neviem, pri ňom si skôr myslím, že pomôže odstráneniu jaziev (skôr ako iba obyčajnému zahojeniu sa kože do tuhších jaziev). Viem nie si dermatológ, ale aký máš na toto názor? Lebo pochybujem, že by mi niekto iný vedel na toto správne odpovedať...

93. Cez leto to vyzerá tak, že pôjdeme pri more.. Chcem sa spýtať - môže mi more (morský suchý vzduch, jod, teplo, morská voda atd..) pomôcť s tými jazvami - tým nemyslím "zakonzervovať", ale pomôcť im zahojiť sa "do roviny", teda vyrovnať ich? Alebo to more bude mať len účinok, že mi kožu vyhojí len do jaziev? Hovorím hlavne o morskej vode a vzduchu, kedže tvár si asi budem chrániť iba v tieni kvôli UV žiareniu, kt. jazvám určite nepomôže..
94. Ten opalovací krém, kt. si vyrábaš je aj vodeodolný?
95. Inak na regeneráciu kože, teda novotvorbu kolagénu je vhodný ester palmitat C alebo stačí napr. aj tento ? - http://www.puritan.com/vitamin-c-025/vi … ips-000690 (tento mám, balenie má 250 tabliet.. dávkujem ho každú hodinu a pol, po 1000 mg, takže to denne vychádza približne 10 000 - 12 000 mg denne)
96. Čo je vhodnejšie na regeneráciu- novotvorbu kolagénu v koži na tvári - podávať vitamín C zvonka (tukovorozpustná forma + kokosák atd.)?                                                    - alebo podávať vitamín C vnútorne (perorálne - ústne)?   
97. "Skorocel a ľubovník
Z prírodných liekov odporúčame skorocel alebo ľubovník. Oboje pomôže, ak chcete zlepšiť stav menších jazvičiek na tvári. Na skorocelovú tinktúru budete potrebovať sušený skorocel a vatový tampón. Pripravte si vývar z vysušených listov hojivej bylinky a tampónom nasiaknutým v tinktúre potierajte postihnuté miesto raz denne.
Na ľubovníkovú kúru budete potrebovať dve hrste ľubovníkových kvetov. Zalejte ich pol litrom olivového oleja, prelejte do fľaše, dobre zavrite a nechajte 21 dní odležať na tmavom mieste. Nakoniec nálev preceďte a používajte na ošetrenie pleti každý deň."
- čo si myslíš o tomto prírodnom recepte?
98. Ten contratubex má v sebe účinné látky - heparín a výťažok z cibule.. ako už bolo na jednom fore tu spomínané.. Chcel by som tieto látky pridať do svojho domáceho krému (zatiaľ kokosový olej + tekutý extrakt zo stévie - hojí jazvy ked mi príde GSE pridám aj to + chcel by som ešte pridať tieto 2 zložky a ešte aj ester vitamín C tukovo rozpustný + možno niečo z nálevu z otázky č. 97..
Ako teda získať tieto výťažky - z cibule a heparín? Niečo som čítal na google, ale nie som si istý, či by si s tým ty súhlasil, preto sa pýtam priamo...
99. "Chemical Peeling
By applying a chemical solution to the skin, mild scarring and certain types of acne may be treated. The procedure enables new, regenerated skin to appear, improving the appearance of the condition. Chemical peels are generally recommended for discoloration caused by acne, not pitted scars. Commonly used chemical peels are glycolic and lactic acid, which are also available for home use."
- neviem, či tá informácia nie je trochu "bludná", čo znamená táto veta? nerozumiem jej - "Chemical peels are generally recommended for discoloration caused by acne, not pitted scars." - také niečo ako: Chemické pílingy sú všeobecne doporučené pre zafarbenie kože spôsobené akné, nie pre 3-rozmerné (vystúpené) jazvy ... Tak nejak to je myslené? Ak hej, tak z toho vyplýva, že ak je ten chemický píling účinný, tak je účinný iba na začervenané plochy okolo jaziev, nie na konkrétne jazvy?
100. Ako by si preložil túto vetu? - "Pigmented scars (either red or brown) are marks left behind after the acne has cleared up. "
101.  http://www.ourhealthcoop.com/pdf/MikeCi … theory.pdf - na 9., 10. 11.,..strane dokumentu je písané o kolagéne v súvislosti s vitamínom C aj o Paulingovi a podobne.. Súhlasíš s tým, čo je tam písané?
Je tam písané niečo o L-PROLINE - teda tuším L-ornitín je súčasťou L-PROLINU, aspoň myslím.. Ale ak nemáš čas, nečítaj to.. aj tak som sa už pýtal veľa..


Trochu komplikované otázky, je toho veľa....snád sa bude dať na ne odpovedať..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-13 15:16:26)



47

Re: Objednávka doplkov iherb..

88.Zvysene hladiny glykacie nastavaju aj u perfektne zdravych starsich ludi, lebo nemaju dost enzymov na stiepenie produktov glykacie(cleaving enzymes)

89.Ja osobne pouzivam 2 x denne 300 az 600 mg gymnenickej kyseliny.
90.Neviem nic o nejakom zakonzervovani, telo sa stale snazi regenerovat a poskodene oblasti obnovit. Samozrejme pomasha davat cukor na hnisania a tym ich ovela rychlejsie zahojit, lebo tym, sa zmensi poskodena oblast.
A aj potom, ked je este jazva cerstva a je tam silny prisum zivin na regeneraciu, transdermalna vyziva tam definitivne pomaha a nie "konzervuje"
Ja osobne mam jazvy len po dlhotrvajucich hnisaniach. Porezania, ktore som si v poslednom case "nakladal do cukru a kokosoveho oleja" po par tyzdnoch ani nepoznat, kde vlastne boli.
93, more obvykle pomaha na kozne problemy, jazvy ale treba chranit pred slnkom .
94, ten krem je ciastocne vovoodolny na chvilu, ale celkom vodoodolny zapchava pory a to by skodilo, Takze sa treba castejsie natierat.
95.davka 10 gramov esteru C do tela je znacne hojiva aj na kozu.
Ale ci ro nahradi podkozne dodavany vitamin C z kremov(ako palmitat) to ti veru povedat neviem.
97. suhlasim. Na jazvy je tiez dobra arnica montana. Tiez  aloe vera.
98, transdermalny heparin len zvysuje cirkulaciu riedenim krvi. Tak isto mozes pouzivat aj ine enzymy. Ale ja som osobne v tom neexperimentoval a lekari si tieto poznatky zatial nechavaju pre seba.
99. ja osobne nie som za ziadny chemicky olupovac=peeling, aj ked mnohe zeny tomu prepadli. Nemyslim si, ze olupovanie koze je zdrave, lebo tie kyseliny napadaju a poskodia kozu, pre to sa olupuje a vytvara nova, na vzhlad hladsia.
100. pigmentovane/zafarbene jazvy zostavaju na mieste vyliecenych acni.
101, viacmenej je tam vsetko uvedene pravdive, je to motivovane povodnym vyskumom L.Paulinga a dodnes dr Mathiasa Ratha, na ktoreho nemilosrdne lekarska komunita utoci a on im to vracia aj s urokami spat.Jeho obvinenie lekarskej komunity z pachanej "genocidy" na ludstve este stale "plava" nedoriesene na sude v Haagu od roku 2004.
Na tie aminokyseliny, povodne radil Linus Pauling arginine a ornitine s vitaminom C, neskor presli na lysin a prolin, co bol dobry tah, lebo tieto zaroven zvysuju viralnu imunitu, kdezto arginin virusy skor podporuje. Ja osobne pouzivam L lysin HCl ako zdroj kyselin, ktore potrebujem na moje stare oslabene  travenie. Takze zaroven si tym aj zvysujem ciastocne viralnu imunitu. Aj ine doplnky, co beriem pracidelne, ako selen, zinok, vitamin C a D-3 zvysuju tiez viralnu imunitu. A ked na mna nieco viralne lezie-alebo mam na to podozrenie, zautocim okamzite vyssimi davkami vitaminu C, extraktom z olivovych listov a chaparalom, nenecham tie bestie sa rozmnozit a skodit mi. Pri zlom odhade nanajvys beriem par dni davky ktore som nepotreboval. Ale kedze hrozba virusov zvonka aj zvnutra nasho tela je neustala, treba sa podla moznosti co najucinnejsie branit akonahle citime, ze na nas nieco "lezie".
Najma v poslednych dvoch mesiacoch som mal trpnutie ruky a polovici lica a polovici jazyku a obaval som sa, ze to je z nejakej zapchatej cievy. Ale v tom pripade by som si mal namerat na tej ruke meracom sytenia kyslikom znizenu hladinu kyslika, podobne ako pri trpnuti nohy, ked si nejak priskrcujes cievu. Ale merac mi cita 98% sytenia kyslikom=maximum,  aj ked mam to strpnutie, tj nejedna sa o priskrteny privod krvi ale nieco ine, napadajuce nervy. A ja mam obavu, aby som nedostal to iste, ako hromada mojich proatelov, tj rozmnozenu "pamiatku" z mladosti , virus VZV, ktory u deti sposobuje ovcie kiahne(niekedy celkom nebadatelne) a na starost sposobuje pasovy herpes/shingles, kde virus napada nielen kozu a vystelky organov ale aj nervove izolacie a moze uplne paralyzovat .
Tak sa branim, aby k tomu nahodou nedoslo a ked, nech je priebeh velmi slaby, bez vaznejsieho poskodenia.
Opatrnost, matka mudrosti.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-14 01:08:48)



48

Re: Objednávka doplkov iherb..

Hej, opatrnosti nie je nikdy dosť.. Preto ma aj niektorí občas volajú hypochonder..
102. Takže tento http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0 poskytuje dostatok kolagénu podávaného transdermálne - kožou?
103. "davka 10 gramov esteru C do tela je znacne hojiva aj na kozu.
Ale ci ro nahradi podkozne dodavany vitamin C z kremov(ako palmitat) to ti veru povedat neviem."
- ale ten môj, čo som uviedol z puritanu nie je ester.. takže ten môj dodá potrebné množstvo kolagénu vnútorne?
Alebo mám aj vnútorne používať ester C (palmitat) ?

Ja si to predstavujem takto: Vyrábať si budem krém, do kt. pridám ester vit. C (http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0), aby som mal dodaný kolagén zvonka, ale aj vnútorne teda ten si dodávam týmto (http://www.puritan.com/vitamin-c-025/vi … ips-000690) .. Je to správny postup?  teda okrem iného (L-lysin atd..)
Alebo aj to vnútorné podávanie - mám zameniť ten môj vitamín C z puritanu za ten ester palmitat? (http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0)

104.   "Enzýmy (ktoré chlorella obsahuje) sú veľmi citlivé, ničia sa už pri teplote nad 42°C. Väčšina tabletiek je lysovaná pri teplote cca 60°C, takže tabletková forma obsahuje buď menej enzýmov, alebo žiadne."
- súhlasíš? Akú formu by si mi radil -  práškovú alebo tabletovú?

105. To, že mám zásadité prostredie (Ph zo slín mám nad 7,1), znamená, že žalúdok neznehodnotí probiotiká až tak ako prekyslené telo? Alebo toto na to vôbec vplyv nemá?

*Ph som si nedával testovať ani nič.. Ale jem zásadotvornú potravu, z čoho vychádzam, že mám zásadité prostredie - momentálne Atkinsonova diéta (upravená trošku), všeobecne jem veľa zeleniny surovej, pšeničné klíčky, virgin oleje, často vodu ochutenú citronom a podobne...), ale ked mi bola zistená cukrovka vyše 1 rok dozadu - Ph bolo tuším nejak okolo 8..Ale neviem, či to bolo ph zo slín, alebo odkiaľ...Môžem zistiť, ale nemám pri sebe tie papiere z vyšetrení...
106. Je pravda, že DHT zvyšujú tuky zo stravy? Ktoré konkrétne? Som si istý, že tie z rafinovaných olejov určite..
Ale napr. také tuky z pravej bryndze, žinčice tiež? Alebo z orechov/semien/jadierok/panenských olejov za studena lysovaných za studena/rybí tuk- aj takéto tuky zvyšujú hladinu DHT?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-14 15:07:57)



49

Re: Objednávka doplkov iherb..

102.Ester C palmitat nedodava koagen cez kozu, len umozni jeho tvorenie.
103. Telo je schopne si vytvorit male mnozstvo tukovorozpustneho vitaminu C. Dpodavanie cez zaludok ale ho vacsdinu znici a zredukuje na lacnu kyselinu askorbovu. Tj ked ho nedodas ochraneny enzterickou kapsulou, velka vacsina sa znici a premeni na kyselinu askorbovu
Kolagen na privelku molekulu, aby sa absorboval cez kozu. never vyrobcom kolagenovycyh kozmetik, cigania, az sa im z huby prasi.
104, ja pouzivam len Spirulinu Pacificu v prasku,bez akychkolvek pridavkov, ktora nebola prehriata. Davam si z nej 2 lyzicky do jogurtu
105Kyseliny v zaludku a kyslost slin a mocu nemaju vzajomne nic spolocne



50

Re: Objednávka doplkov iherb..

106. Hladina skodliveho DHT sa da znizovat rozne, od zinku cez rozne steroly(saw palmetto, pygeum, fytosteroly z roznych rastlin,najma korene pupavy a  panensky tekvicovy olej, ale neodporucam branie fytoestrogenov, ako napr zo soje, lebo to nasilne a falosne meni hormonalne hladiny)
Dihydro testosteron sa vytvara z testosteronu za pomoci enzymu 5 alfa reductase, tj potlacanie hladiny DHT  je najma potlacanie hladiny tohoto enzymu
Tu je clanok z hladiska vlasov
http://www.add-hair.com/dht-blockers.htm
ale plati to aj na acne, a rozne hyperplazie, ktore tento skodlivy hormon podporuje/sposobuje??
a teda je to aj pre zhrubnutu maternicu(hyperplazia) alebo proti zvacsenej/hyperplazia prostate u starsich muzov. kde pouzivanie aj I3C a DIM je na mieste z roznych dovodov, nielen znizenia tvorby DHT a estrogenickych hodnot.
Inac pomocne je aj znizovanie cholesterolov, ako to uvadza yvedeny clanok na vlasy a na to treba brat najma Policosanol a Red Yeast Rice.
Telo vytvara az 80% cholesterolov v peceni z prebytocnych cukrov, najma fruktozy, len 20% je z vonkajsieho prijmu
Preto komplexne cukry su lepsie, ako jednoduche, lebo napr repny cukor a trstinovy obsahuju zhruba 50% fruktozy a kukuricne sladidla(high fructose corn syrup) este ovela viac, takze sa im treba vyhybat, podla moznosti.