101

(44 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Čo povieš na toto?
http://www.baldingblog.com/2006/04/14/f … hair-loss/
pozri aspoň prvé komentáre od ľudí..
Čo mohlo u nich to padanie spôsobiť? Lebo ja tiež teraz beriem dosť vysoké dávky tohto oleja (5 ml denne minimum) a trošku vlasov mi popadalo (či to je tým neviem, bral som aj vitamín A, ale nie vo vysokých dávkach, mám teraz aj problém s vysokými cukrami, stres,..ale nepichám inzulín, práve sa začínam čistiť enzýmami, alebo nejaký skok v hormónoch, keďže teraz sa mi spravilo pár akné aj v T-zóne - tá "DHT hormonálna zóna", inak mávam akné iba na líciach, čelustiach; na čele, nos, brade nikdy nič)

Mohlo to padanie u tých ľudí v spomínanom linku spôsobiť čistenie od zničených tukov?, keďže branie prirodzených, nezničených tukov, olejov tiež čiastočne odmoruje od tých zničených a následne tie zničené mohli mazom znemožniť rast vlasov. Je to možná príčina?

Alebo to, že ľanový olej inhibuje/blokuje enzým 5alpha reduktázy, čiže možno dočasne spôsobil padanie vlasov, pretože zablokoval DHT?
Pri vlasoch to nazývajú aj "shedding" (ubúdanie) a údajne by sa nemalo začať brať veľa DHT blokátorov a inhibítorov toho enzýmu (5-al.r), lebo môže nastať takáto reakcia, na fórach o padaní vlasov(príp. prostate) sa často pýtajú niečo v zmysle "have you experienced diffused shedding when you started taking new medications, DHT blockers"

radšej konkrétne, napr:
"borage oil, flax seed oil, hemp oil or evening primrose oil
people dont know this but these are natrual dht blockers, albeit mild and over time, if you are consistent enough will make your hair grow in thicker, starting off at a lower dosage an building your way up MAY eliminate the diffused shedding that people experience when starting new treatmens. "

Neviem, či rozumiem ako to presne myslíš..
Nič sa nesčítava, žiadna suma, každá objednávka je preclievaná separatívne, tj. výsledné sumy DPH/clo vôbec spolu nezávisia..

Dnes som len tak pre pokus napísal na mail zákazníckeho servisu vitacostu s požiadavkou, či by nemohli zasielať aj na Slovensko, lebo ceny majú výborné, tak mi odpísali, že moju požiadavku posunú ďalej, tak keby to vyšlo bolo by to super, síce nejaký čas by to trvalo, kým by "formality", kontrakty, rokovania, zmluvy s našou krajinou dohodli ....
neviem aké by bolo poštovné, napr. do CZ je 6,99 USD, do Rakúska 2,99, Maďarska 4,99 (teraz DHL Global = International Airmail a do 3 libier váhy),..

Myslíš text príspevku tu na fóre?
Písaval som aj 20 riadkov, bez problémov, vždy to prešlo v pohode (ak myslíš príspevky na tomto fóre)

OK, jasné, potom sem napíš, koľko si platila DPH a clo

106

(25 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Možno tip pre RNG
- napr. vitacost má túto zmes fytosterolov, kde je aj dosť beta-sitostenolu (90 - 130 gramov) http://www.vitacost.com/vitacost-phytos … 40-tablets
čo z neho robí výhodnejšiu zmes ako ten swansonovský

Dokedy to bude trvať ti povedať neviem, môžu to zo dňa na deň zrušiť, na iherb je to zdarma nad 40 USD
(Orders up to $80.00, and 4 pounds (1814 grams))
Na healthdesigns sa tá zľava vzťahuje iba pre oblasť USA..

108

(25 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Pardon, pomýlil som sa pri výpočtoch, nedal som si pozoz, lebo aj pri tom z puritanu som rátal 45 % hmm
ale keď je to štandardizované na 85-95 % mastných kyselín, znamená to, že "účinná látka" je tam 85-95 % z 320 mg (272 mg - 304 mg), nie?

Tu je sitosterol z iherbu, ktorý je tam najvýhodnejší
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Me … blets/2451 kde je spolu 45 gramov beta-sitosterol a 375 mg na 1 kapsulu
ktorý by si osobne bral skôr z hľadiska potencia/cena? Tento Sitosterol alebo ten, alebo Saw Palmetto od Dr. Best?
Lebo ako DHT blokátor uvádzajú aj Beta-Sitosterol, na nete je ťažko nájsť dôveryhodnú informáciu, že koľko mg beta-sitosterolu sa vyrovná koľkým mg saw palmetta
napr. tu http://www.hairlossbuddy.com/23/beta-sitosterol/ je odporúčaných viacero rôznych dávkovaní
kde napr. jedno dávkovanie v štúdii hlási 60 % úspech pri už takej nízkej dávke  - 50 mg
Ďalšie dávkovania sú tam uvedené 300 mg (toľko väčšinou odporúčajú), 350, 375 mg dokonca 5 gramov

Ale teda sitosterol vyzerá oveľa výhodnejšie ako Saw Palmetto (z iherbu,..)

109

(25 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Aha, takže sa neoplatí kupovať "ne-extrakty"

Čo povieš na
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … Caps/13738
kde je na blokovanie DHT aj Pygeum extrakt, saw palmetto: (9:1 (berry) (standardized at 45% essential fatty acids equal to 144 mg) - koľko je tam vlastne tej účinnej látky? ja sa v tom moc nevyznám, lebo ten z puritanu uvádza 85-95 mastných kyselín (čo je zvyčajná potencia pri extraktoch saw palmetta) tj. okolo 140-150 mg, no a ten od Country Life na iherbe uvádza 45% tj 144 mg mastných kyselín (na 2 kapsule) - čiže potenciou sú 2 kapsule toho Country Life také silné ako 1 kapsula Puritan palmetta - správne počítam?

Zrejme by to bol najlacnejší zdroj saw palmetta na iherbe (Country Life)?

Od dnes je opäť táto akcia k dispozícii.. nad 40 USD poštovné zdarma..
No na iherb sa už International Airmail volá "Global Mail by DHL" - je to to isté ako International Airmail?
Ešte včera sa to volalo International Airmail a poštovné nad 40 USD bolo pri tomto spôsobe doručenia 4 USD ako vždy.. (sledujem to denne, lebo sa mi neoplatí objednávať, keď platím poštovné, kvôli finančným záležitostiam)

111

(25 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dá sa porovnať potencia štandardizovaného extraktu
http://www.puritan.com/saw-palmetto-077 … -mg-012295
a neštandardizovaného
http://www.iherb.com/Now-Foods-Saw-Palm … psules/803 ?
Ten od Now Foods neuvádza percentuálny obsah mastných kyselín, sú to len vysušené plody ..
Aký je tam aspoň približne ten percentuálny obsah stereolov a mastných kyselín?

Ťažko povedať, či sa oplatí viac ako http://www.iherb.com/Now-Foods-Saw-Palm … s/801?at=0  čo je už extrakt a nie celá bylina..  ale celú bylinu asi nemá ani zmysel kupovať..

Ale spolu s poštovným si zrejme prekročila hranicu 150 €, teda ak do tých 164 USD nerátaš aj poštovné..Ale ako to je pri DHL, či tam nie je clo už od nižších súm, neviem, nikdy som to neštudoval, ja objednávam iba cez International Airmail, malé balíky max. do 50 USD, raz som mal balík za 66 USD, ten bol objednaný omylom, lebo som objednával 2 balíky okolo 40 USD a tento som zabudol nejak pri všetkých mojich povinnostiach zrušiť (všimol som si to až 1 hodinu po tom ako bola objednávka vyexpedovaná - "shipped out") , no našťastie som na to nedoplatil, keďže mi ho pustili bez platby DPH, chvalabohu.
127 € + 30% z toho je viac ako 150, možno ti tam zarátali to, ja neviem, nezostáva ti nič iné, ako postupovať podľa ich pokynov..

Nie nepýtali, od teba pýtajú asi preto, že máš platiť aj clo (zvyčajne nad 150 €) ..
No ja som mal poštovné/doručenie vždy iba cez lacný International Airmail (malé balíky s pár doplnkami) a potom na SK doručenie poštou..
Skúsenosti s DHL International nemám, len viem, že sa automaticky preclieva už nad 22 €...
Resp. mám skúsenosť s DHL International, ale iba takú, že som raz na healthdesigns chytil akciu, kedy bol tento spôsob doručenia zadarmo, tak som objednal 3 balíky, vtedy pod 28 USD a tým pádom som sa vyhol aj DPH.


Ivan, skúsim im napísať aj ja. Keby napíše viacero ľudí, je šanca, že sa tým začnú zaoberať i keď pochybujem, že tým niečo dosiahneme, ale môžme to aspoň skúšať.

114

(9 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Dnes už pojem "zdravá strava" takmer neexistuje..myslím tým to, že takmer všetkoho sa neprirodzené chemikálie dotkli...
Napr. ako si môžem byť istý, že ovocie a zelenina, čo pestujeme v záhrade (pomerne ďaleko od miest), sú ničím neovplyvnené? Pijem vodu z horského prameňa, ale ako si môžem byť istý, že tam nepresiaklo niečo z hnojených pôd, polí?
Keď mi starosta nedá ani rozbor,.. "voda je v norme a hotovo"
Sprchujem sa vo vode z vlastnej studne (ktorú nepijeme), ktorú ničím úmyselne nedezinfikujeme, ale rozbor sme si robiť nedali už 10 rokov..

Priemysel je poháňaný žiaľbohu túžbou zbohatnúť, márnivosťou, nenažranosťou, chamtivosťou, čo sú vlastnosti, s ktorými sa takmer každý človek narodí a keď sa takýto človek dostane do do "vedenia", "vyšších vrstiev", ktoré nám diktujú, tak je to tak, ako to je .. No ťažko to zmeniť

115

(9 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

graupel napísal(a):

Podľa mňa sú to skôr objektívne názory tých pravých odborníkov - meteorológov (nielen amatérskych, ale aj profesionálnych). Ani jeden by s tým nesúhlasil. Je tu ďalšia stránka (http://orgo-net.blogspot.sk/), ktorá už absolútne vymýva mozog - na každej družicovej snímke vidí chemtrails, HAARP, halové javy sú tiež dôsledkom chemtrails - bludy, bludy, a ešte raz bludy. Odporúčam trošku pobehať po tejto stránke a človek zistí, že toto už nie je možné, takto zavádzať - a kúpa orgonitu na "ochranu" - to tiež chcú asi na tej konšpiračnej teórii zarobiť. Ďalej sa k tomu nebudem vyjadrovať, nemá to význam, by som sa tu rozpísal na kopu strán, každý nech si urobí svoj vlastný názor.

Čo sa však týka zmien počasia - klimatické zmeny, globálne otepľovanie. Áno, zasahuje do toho človek, je umelé ovplyvňovanie počasia prítomné. Raz v Košiciach napadlo vyše 30 cm snehu len kvôli USS. Ale to čo predvádzajú zástancovia (nemyslím teba) týchto bludov, je dosť prehnané. Tieto problémy by sa vyriešili zmenou správania ľudí k prírode čo je žiaľ nemožné. A kupovanie orgonitov to nezachráni.

Na záver by sa dalo skonštatovať, že človek sa obracia len na umelé prostriedky, príroda sa potláča do zabudnutia. O 50 rokov možno tu budú všetko riadiť už asi len roboty (myslené obrazne).

Ja ti neviem, môj názor je, že v tom kľudne môže byť kus pravdy, ja nie som jeden z tých, čo hneď na niečo naletia, na nejakú konšpiračnú teória, nie som ani "srdciar", ktorý by všade všetko komentoval, že nám chcú len zle.
Keď už sme pri teóriach, tak celý vývoj ľudstva a evolúcia je tiež iba teória

Presne ako hovorí RNG, sú to len domnienky, takisto protinázory sú len domnienky, ale zdravotných problémov sa hromadne všade len kopí z tej chémie (tým teraz nemyslím chemtrails), ale napr. bróm, ktorý cpú do chleba, olejov, liekov (to je už samostatná kategória), fluór (voda, zubné pasty,..), chlór (voda ktorú pijeme, bazény) - čím všetkým z nás robia iba poslušných pajácov, lebo nevzdelaní sa najľahšie ovláda, samotný fluór znižuje IQ údajne ..

116

(9 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Reakcie sú subjektívne názory..Keď odporcovia tvrdia, že sú to len kondenzačné pásy, nech si to myslia.
Ja nerobím žiadne konšpiračné teórie, sám dúfam, že to tak nie je ako sa to negatívne všade opisuje.
Počasie sa rokmi veľmi blázni, niečo za tým určite musí byť, možno niečo, čo si ani nevieme predstaviť..
Osobne si myslím, že niektoré letové spoločnosti vidia možnosť ľahkého zárobku v týchto "postrekoch"
A pri tom, čo sa vo svete deje, beriem chemtrails celkom reálne a umelé "sadenie" oblakov sa už v minulosti robilo taktiež..
To, čo sa deje vo svete podľa mňa už hraničí s genocídou.


Len neber ma úplne vážne, ja sa k tomuto odborne z hľadiska fyziky a chémie vyjadriť až tak neviem..

Ja neviem ako to je v tvojom prípade, ja som platil DPH 2 krát, to boli objednávky pod tesne nad 40 USD, mne prišiel poštou list - výzva na zaplatenie DPH, mailom som im musel odoslať nejaký doklad, v ktorom sú uvedené informácie o objednávke, ako napr. suma, počet položiek, názov tovaru atď.. to som im poslať (ja som im iba preposlal overovací mail z iherbu, ktorý ti príde, keď dokončíš posledný bod objednávania na iherb), na základe toho spravia colného konanie, kde určia výšku DPH + výrubia clo pri vyšších objednávkach ako je tvoja
Oni vyrubujú DPH a clo podľa kurzov uvedených na http://www.colnasprava.sk/wps/portal kde teraz 1 €=1,3002 USD
a platí do 16.10., či to a ako budú meniť, neviem, kurz eura mierne klesol, ale na výslednej sume to aj tak bude znamenať iba pár centov rozdiel, tak o to sa ani nestaraj..
To občiansky od teba žiadajú?

118

(9 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

http://tajomstva.org/chemtrails/chemtra … e-evoluce/

Dnes som opäť pocítil toto svinstvo sám na sebe, keď ma to opäť nemilo prekvapilo ..
- nečudo sa prečo ma dnes tak veľmi bolí hlava a po príchode domov som spal z ničoho nič 3 hodiny..
taktiež som mal nezvyčajne vysoký cukor.. ktovie prečo
Škoda, že 99 % ľudí to obdivuje ako "prirodzený úkaz" .. a naozaj nevedia, čo im to "sypú na hlavu"

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a … 6421_n.jpg - Nitra, dnes ráno

Dá, nedávno som odtiaľ objednával, číslo 0949 127 872 - nebrali hneď..
Cena je 8 € za liter, poštovné neviem už presne ale bolo to od 3 € do 5€, na jednu objednávku môžeš najviac 5 litrov.

120

(31 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Pozri na môj nick smile - ten krém používam, mám tam aj vitamín A, veď sme sa o tom bavili spolu.. Perorálne ho beriem aj kvôli takej celkovej imunite a aby som si vybudoval určitú hladinu vitamínu A v krvi, ktorá by nebola škodlivá.. Teraz ho 3 dni neberiem a už nemám tie vedľajšie príznaky..
navyše som tam dal aj viacero iných antioxidantov, naposledy astaxanthin ešte z puritanu, čo mi jedna malá kapsulka (softgel) zafarbila 300 ml krém na dosť sýto červeno/oranžovo..Vedel som, že astaxanthin ako karotenoid ma výrazný červený "pigment", ale že až takto - to som nečakal, ale veď mäso z lososa je také červené práve kvôli astaxanthinu...

S tým retinylom palmitate máš pravdu, že 10 000 IU = 5,5 mcg..
Ja som hovoril o obyčajnom retinole, kde je 10 000 IU 3mg..
http://www.robert-forbes.com/images/pdf … ersion.pdf

121

(31 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

10 000 IU je 3 mg, nie 6..
No bral som to asi 2 týždne v dávkach 10 000 IU obdeň, potom som zvýšil mierne na 20 000 IU - asi tak 4 dni - (toho sa v mne nemohlo usadiť veľa)- no potom som musel rýchlo vysadiť, lebo tie vedľajšie účinky nie sú práve tak príjemné. Teraz budem brať iba 10 000 IU za 4 dni, snáď bez postranných účinkov.. Neberiem to primárne kvôli akné, ale imunite celkova a najmä kvôli hojeniu kože po akné, kde je vitamín A viac-menej nevyhnutný - takže pritom myslím, že stačia i nižšie dávky..

122

(10 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

To isté colostrum máš aj na http://www.iherb.com/21st-Century-Healt … sules/9621
za viac ako 2x nižšiu cenu...

123

(31 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ja som nejaký čas - pár dní bral asi 20 000 IU tukovo rozpustného vitamínu A (palmitate) ..
No už pri týchto dávkach som dostal nežiadúce vedľajšie účinky - suché pery, dlane, prsty, mozole z fúrika sa mi začali olupovať atď.. a to aj po znížení dávok na 10 000 IU denne, teraz beriem 10 000 IU raz za 3 dni.. keď dávku vynechám, vedľajšie účinky zmiznú za necelý deň.. no keď zoberiem iba 10 000 IU za 3 dni, cítim, že koža je suchšia..

Čo to môže znamenať, že už pri takýchto nízkych dávkach za pár dní som zaznamenal tieto vedľajšie účinky?
Môže za to prinízka hladina DHT? - teoreticky?

124

(4 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Ja ti môžem z osobnej skúsenosti poradiť tekutý dusík a zmizlo mi hneď, takisto jedno kurie oko mi odškrabol kocúr a to sa mi už nikdy nevrátilo smile ... občas som mával kurie oko (spolu asi tak 5), keď som bol dieťa ..
po "vypálení" tekutým dusíkom sa mi už nikdy nevrátilo, náplaste nie sú zvyčajne dostatočne účinné..

125

(5 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Známy má problém s rastom, preto mu vyberám nejakú L-dopu..
Reálne použiteľné v nárazových, denných dávkach aspoň 250 mg L-dopy sú:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Dopa-Muc … Vcaps/8673
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Mu … ules/14235

Neviem ktorý vybrať, je to trošku nejasné, tie zloženia..
Ten od Now Foods dá 240 mg dopy na 4 kapsule, tj. je v ňom spolu 5,4 gramu l-dopy dokopy
ten od Source Naturals dá 200 mg l-dopy na 2 kapsule.. tj. je v ňom dokopy 12 gramov l-dopy...
Je to tak?

Ešte 1 otázka, l-dopa zvýši okrem iného aj tvorbu testosterónu, pravdepodobne zvýši aj hladiny DHT, však?
napr. aj na wikipedii uvádzajú ako jeden z vedľajších účinkov padanie vlasov, ale po ukončení užívania sa hladiny hormónov vrátia do predchádzajúceho stavu, správne? No niekde uvádzajú aj trvalú stratu vlasov..

126

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Nechcem sa hádať, ale v okolí mám 3 ľudí, ktorí kokosový olej na akné s neúspechom použili (jeden z nich dlhodobo)...
Na najznámejšom fóre acne.org si môžeš kľudne pozrieť reakcie ľudí, tam nikto nič nedopisuje za účelom očiernenia niečoho..
Tú vetu (comedonic..) som si tam všimol, ale nesúhlasím s ňou ani ja, preto som ju sem ani neuvádzal.. Samozrejme, že je to blbosť, resp. len čiastočná pravda, lebo tepelne upravované môžu póry upchávať..
Ale tu sa hovorí o ľuďoch, ktorí akné už majú (teda v "civilizovanom" svete). A tým často kokosák nepomohol..
Vôbec nehovorím, že kokosák je príčinou akné... hovorím len, že často zhoršuje stav .. U ľudí, ktorí nie sú na fast foodoch a  našej hroznej strave a niektorých aknovitých rás, kokosák nemôže len tak "vytvoriť" akné, to je samozrejmé

127

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Pozor, ja tu vôbec nehovorím , že je comedonic!!!
Hovorím len to, že niektorým môže pomôcť, ale často zhorší stav.. boli ľudia, čo ho používali dlhodobo a stav im to iba zhoršovalo.. osobné skúsenosti sú nenahraditeľné!..

MisheliQ napísal(a):

Delux ako dopadli ovcde? Už im je lepšie?

Pardon, nevšimol som si vtedy otázku.. Nič sme s tým nakoniec nerobili, nechali sme to tak. Teraz sú už po smrti, včera bola zabíjačka, mäso už spracované a uskladnené smile
Inak nie je toho mäsa tak veľa, toto leto bolo veľmi teple a suché, už nemali čo spásať, oproti minuloročným ovciam mali tieto omnoho menej loja.. a boli asi o 15 kg ľahšie..

129

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Zaujímavé, lebo ten konopný olej som pred pár dňami pozeral smile

Najlepší je samozrejme zvonka na akné moč, kto neverí, nech skúsi (samozrejme pri urinoterapii treba zdravo jesť)
Ja si vždy krém/olej natieram na vlhkú pokožku hneď po sprchovaní..medzitým ešte urinoterapia..
Dobre mi robil vždy jojóbový, teraz ho mám zmiešaný s kokosovým a inými zložkami, takže keď si tento krém natriem večer na vlhkú kožu (nie veľmi hrubú vrstvu), hneď sa to pekne vstrebe, tak nemám kožu vôbec mastnú, (tým sa obnovuje prirodzený ochranný lipidný film kože, čiže koža je dobre chránená).. najhoršie, čo môže človek urobiť, je vysušovať kožu častým sprchovaním + mydlením..


Mne ako peeling robí dobre http://www.iherb.com/Redmond-Trading-Co … 83-g/29046
čo nechám na tvári cca 10 minút, potom umyjem tvár a natriem krémom.. Dobrá je aj sóda bikarbóna s vodou, takýchto domácich receptov je kopec..
Inak s týmto http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-Af … 41-g/11242 majú používatelia pri akné dobré skúsenosti ..  možno by bolo dobré skúsiť aj toto, samozrejme potom krémom (olejnatým) obnoviť prirodzený tukový filter kože, lebo zdravej koži vraj trvá až 4 hodiny, kým sa tento plášť prirodzene obnoví sám..

tracheus napísal(a):

http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/381/kokosovy-olej

1liter panenskeho oleja za 9€? slusna cena len ci zodpoveda kvalita...

Ak ho kúpiš, prosím napíš sem, či voňal "kokosovo", či nebol ako "ropa" hnusný (chemický vyťažovaný, tepelne spracovaný rafinovaný)..  lebo ak by to bol extra panenský/panenský, tak tá cena by bola neuveriteľná!!
Ale veľmi pochybujem, že je extra panenský, to by bola tá cena u nás aspoň 3 krát vyššia..

Ja mám osobnú skúsenosť s týmto http://www.kokosovysvet.sk/medu/eshop/1 … nie-1000ml kde napr. píšu, že má "lahodnú chuť".. a to je taká lož! Je úplne bez chuti, dúfam, že bol aspoň panenský a nie chemicky vyťažovaný .. Keď už napíšu "vhodný na varenie" - ako primárna funkcia, tak už nie je extra panenský (chutný), ale iba panenský (čo je OK ešte), alebo chemicky vyťažovaný..

131

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

RNG, v tomto sa mýliš.. Negatívna reakcia na kokosový olej je práveže naopak, dosť častá, mám s tým skúsenosti aj z blízkeho okolia, ale najmä z fór (ľudia sa sťažujú hlavne nové "breakouts"= vyhádzanie sa)
Pozri napr. komentáre pod týmto článkom http://www.thelovevitamin.com/1177/is-c … e-miracle/   (to sa hovorí extra virgin)
I’ve tried virgin coconut oil on my face and it worked for a little bit and then I started breaking out from it.
I tried it. For three months. Gave me a terrible breakout. Lots of inflammations that that left slowly fading pigmentation scars.
Z vlastnej skúsenosti: kedysi mi nerobil moc dobre, ale začal som ho po čase znovu používať aby sa koža dobre zregenerovala (na to musí byť mastená) a teraz mi už celkom pomáha (hlavne po pridaní oregánového oleja a iných zložiek)... Celé je to veľmi individuálne

132

(29 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Čím skôr to rozmiešaš, tým lepšie (aby sa to dobre rozptýlilo vo vode).. a menej husté psyllium je najlepšie užiť čo najrýchlejšie, pokiaľ si ho nemixuješ napr. mixérom do štiav/smoothies.. Ale nevadí, keď to psyllium vypiješ aj husté, pokiaľ ho zapiješ extra vodou.. Ja si dávam psyllium najčastejšie do šalátov, alebo zeleninových mixov.. (čiže aj priamo s jedlom), takisto občas si dávam do šalátu aj otruby, ale tie menované (cel. pečivo, vločky) neobsahujú až toľko vláknin a najmä nie mikrovláknin, ktoré sa aj tu spomínajú ako oveľa dôležitejšie ako obyčajná vláknina..(hlavne kvôli výžive probiotík)

133

(5 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20050857
čo si myslíš o tomto a o zvyšovaní androgénnych hormónov pri užívaní vitamínu D?
Tam ide o 25-hydroxyvitamin D 25(OH)D, ktorý údajne zvýšil hladiny testosterónu..
Ale píše sa tam aj, že znižuje hladiny THGB ...takže mne dáva logika, že by teoreticky mohol znižovať aj DHT (zrejme ho ovplyvňuje, keďže je súčasťou väzby toho "hormonálneho reťazca".. (je to pre mňa viacmenej španielska dedina..)

Platí to teda aj pre vitamín D3 (cholecalciferol)?

134

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Skúsil som pridať ten vitamín A z oleja rybej pečene a nezapácha to nijak, asi preto, že tam mám aj dominantnejší, silnejší oregánový...Inak krémy robia aj s D3 vitamínom, skúsim pridať aj ten..
Všimol som si aj, že do kozmetiky už konečne začali dávať na konzerváciu aj citricidal, tea tree, namiesto rôznych chemikálii..čo ma dosť prekvapilo... Už bolo na čase..
napr.:
http://www.iherb.com/MRM-MSM-Cream-Extr … -4-oz/9040



Bez obáv, tie koncentrácie si vypočítať viem, ale tých 40 kvapiek na 50 ml (9 600 ppm) som mal cielene(vtedy som použil ešte viac, asi 20 000 ppm, ale medzitým som si to na tých cca 10 000 ppm zriedil s kokosákom, jojobovým a inými.. ), keďže krém som použil u známej na plesne na nechtoch  a chcel som mať úplnú istotu, že jej to zaberie, takže toto mi zostalo, bežne takú silnú koncentráciu nikdy nedávam... ale aj takáto mi robí celkom dobre na kožu..

135

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Krém nerobím na ochranu proti slnečným lúčom (na to používam iba so základnými..), teraz som odsypal trošku (na špičku noža) z niacinamidu, COQ10, B5, ALA, DMAE, hyaluronická kyselina ...teda z doplnkov, ktoré používam ja alebo iní členovia rodiny vnútorne a krém to obohatilo viditeľne,..
zaznamenal som veľké s tým veľké zlepšenie, no najviac pomohol oregánový olej..
GSE dávam 40 kvapiek na 50 ml, čo je dosť..

Čo povieš na pridanie http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … gels/11192 do krému?
Je to vitamín A z oleja z rybej pečene, bude mať aj na koži čiastočné účinky ako retinolové krémy, resp. ich zložky?

136

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Myslíš, že by to bola vhodná forma zinku do krému? napr. 1 kapsula na 100 ml
http://www.iherb.com/Now-Foods-Zinc-Gly … gels/18419

Yannie, nezabúdaj na tie základné čo sa tu často spomínajú, aspoň vitamín C, prírodný E (nie DL-alpha!), D3, zinok, selén, občas vitamín A  - ja beriem retinol, čo je tukovo-rozpustná forma, 10 000 IU za 2 dni, tak mi nehrozí predávkovanie
zmesy carotenoidov sú pre mňa drahé a betakarotén mám čiastočne z mrkvy, vňatí..
a nezabúdaj na veľa mikrovláknin, pre cukrovkára majú extra osoh, lebo okrem iného znižujú aj glykemický index jedál
Ja beriem inulín 2-3 lyžice denne, psyllium podobne,  mikrovlákniny, pektíny a iné vlákniny dostávam z jabĺk a hrušiek, čo zjem spolu aj 6 denne a cukor sa mi asi ani nezvyšuje pritom.. zjem takisto aspoň 3 lyžice pomletých ľanových semiačok v šaláte, kde dostanem kopec mikrovláknin a iné vlákniny mám zo zeleniny trošku aj v pomaranči, grepe,..
Škorica znižuje cukor veľmi výrazne, asi vieš  (podľa rôznych zdrojov až do 30% podľa druhu..)..
Veľmi jej chuť nemusím, už som ňou prejedený, ale v niektorých jedlách mi chutí veľmi, najmä v "žinčicovom mixe nasladko" kde dávam ovčiu žinčinu + GOJI, zamočené alebo väčšinou pomleté - orechy, mandle, semiačka (hlavne výživné konopné), občas pomletý mak, klinčeky, stéviu na dochutenie a veľa škorice, tak to je zdravé, chutné a aj sladké..

138

(35 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Najvýhodnejší má asi Swanson http://www.swansonvitamins.com/nutiva-o … -oz-liquid
ten istý dostaneš aj na iherbe, ale oveľa drahšie
na iherbe majú najlacnejší extra virgin tento... http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ex … fl-oz/5560
ja som nedávno kúpil v akcii ešte trošku lacnejší 15 oz od Nutivy za necelých 8 USD

Glykémie mi neklesajú ďalej pod 6, teraz sa mi skôr trošku zvýšili (ráno 8 a pod.)
Dám vedieť po akomkoľvek zlepšení..
Pšeno sa dá robiť na kopec spôsobov, ja som ho nejedol už pol roka, ale skúsim opäť, ak mi to nebude veľmi dvíhať cukor, díky za tip smile s bryndzou, cibuľkou, rajčinou, možno cícerom a olejmi to musí byť fakt super
Tie gramy myslím podiel sacharidov v jedle, takže hovorím čisto len o sacharidoch ako takých.

Potom daj vedieť, či ste zaznamenali zlepšenie po Pata de Vaca, Chanca Piedra, ak si to objednávala..

140

(181 odpovedí, zaslaných do Administrátor)

RNG, čo si myslíš o tomto?
http://www.youtube.com/watch?v=UrN99REL … redirect=1

Donedávna som občas jedol aspoň mäso z domáceho chovu, bez atb, hormónov, ale vyradil som aj to.. Nepotrebujem zbytočne zaťažovať telo (to by síce vyriešil doplnok kyselín keby som s ním mal problém), veľké sympatie k mäsu nemám celkovo..
Jedával som šošovicu, teraz v poslednom čase ani nie, ale plánujem ju naklíčovať.. Fazuľu moc nemusím, ale v zime, keď sa nedá všetko RAW, tak budem zrejme aj fazuľu jesť .. Naklíčujem si mungo, to má pre mňa aspoň akú-takú výživovú hodnotu.. Pšeno som tiež jedával kedysi ako varené (kaše s vločkami,..atď), ale musel som ho zjesť ozaj veľa, aby som sa nasýtil, takže sa mi po ňom zvyšoval cukor dosť..
Inak pšeno a pohánka nemajú lepok, čo by mi aj vyhovovalo, keďže sa snažím obmedzovať pre istotu aj lepok, aj keď som s ním nemal zatiaľ nikdy problém..
Kravské nejem nič, iba ovčie (ak viac tak s lysinom HCL
Teraz som si nakapsuloval aj klinčeky (na prášok pomleté), dám si ich dnes 4-5 kapsúl na noc, som zvedavý, či sa mi zníži do rána cukor...
Budem môcť objektívne povedať, či mi znížili cukor, keďže ranné glykémie mám už nejaký čas takmer rovnaké  (9,1  9,0  8,0  6,1  6,5  6,4  6,2 - chronologicky, inak vidno, že sa to znižuje.., už len čakám kedy to padne pod 6)

Ale dosť ma vytáčajú tieto glukometre, teraz som dostal nový, ktorý mi minule odmeral 14,5 ale to sa mi fakt nezdalo tak som meral znova pre istotu a mal som 9,2 ..!
A minule sa mi stala podobná odchýlka aj na tom starom glukometri, ktorý mi najprv odmeral 12,7 a potom 6,1 a 6,2
To už sú poriadne rozdiely! A veľmi nebezpečné zahrávanie sa s chorým, ktorý si potom pichne viac inzulínu a stane sa katastrofa..

142

(191 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Akú výživovú hodnotu obsahuje podľa teba osobne táto sušená alfala?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Alfalfa- … -454-g/366
Ja som si ju len tak na skúšku objednal a po jej konzumácii cítim viac energie..
Neni to však sušená štava..

Jem 50 - 200 gramov sacharidov denne, keď športujem tak viac.. Inak jablká medzi sacharidy až tak nepočítam, denne zjem aj 3-4 jablká a nezvyšujú mi veľmi cukor  - fruktóza, v týchto množstvách neškodná
(napr. dnes som mal 6,1 mmol 2 hodiny po 3 jablkách)
Tá strava vôbec nie je chudobná, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.. Najviac jem zeleniny, orechov, semiačok, klíčkov a podobne, často jem bryndzu, žinčicu, ale iba
100% ovčiu..  oleje používam iba extra virgin a robím si napr. hummus, čo je veľmi výživné, tam dávam 24 hodín namočený cícer, rozmixujem na kašu v mixéri + sezamové tahini a z toho je taká pasta, všetko pomixujem + ja tam pridávam cayanské korenie, byliny, koreniny, cibuľu, veľa cesnaku zopár rajčín na rozriedenie a iné, čo ťa len napadne a na záver pridám bryndzu, ľanový olej a namleté ľanové a iné semiačka, občas naklíčené napr. mungo
.. to zjem tak za 2-3 dni, skladujem v chladničke
všetko je surové.. Keď športujem tak jem napr. vločky so škoricou, rozmixovaným jablkom + sezam, ľanové semiačka,..
Občas jem aj "neRAW", napr. celozrnné cestoviny, ale to iba občas a dám si s tým veľa zeleniny + hummus..
Často si dám do šalátu kyslú kvasenú kapustu, mám ju veľmi rád, bodaj by som teraz našiel nejaký domáci zdroj (na jeseň sa robieva)

Pata de Vaca a Chancou Piedru kvapkám do vody, okolo 50 kvapiek denne rozdelene na 3 krát denne,
cukor mi pri pár dňoch používania Pata de Vaca spolu s Chancou Piedrou klesol odhadujem to tak o 1-1,5 mmol

Inak už som to chcel vzdať nedávno, keď sa mi to zhoršilo, povedal som si, že mám mesiac na zlepšenie, že inak skončím a začnem jesť mäso, mliečne,... ale našťastie sa to dosť zlepšilo, tak uvidím ako to budem mať ďalej..
C-peptid som mal teraz v auguste myslím okolo 350 nmol/L a pred 3 mesiacmi som 250.. takže sa mi to zvýšilo, síce mesiac a pol ešte predtým som mal 641.. ale ja C-peptid vôbec neberiem ako výpovenú hodnotu funkcie pankreasu,..

To enzymatické čistenie by sa zišlo každému. Ja som predtým nemal až takú hroznú stravu, i keď som pil veľa mlieka a jedol veľa syrov, vajec.. nejedával som mäso
Osobne poznám ľudí, čo po očkovaní dostali cukrovku typu 1, bez debaty to bola príčina.. Ja som dostal cukrovku pri psychickom šoku, u mňa sa našťastie nejedná o zamorenie z očkovania, síce niečo tam môžem mať, ale to používam veľa
doplnkov, ktoré slúžia tiež pri chelácii (chlorella, NAC, ALA B13, MSM,..) a nikdy som nemal nijaké príznaky vírenia po nich..
Cukrovku som dostal ako čerstvo 16-ročný, pred 18 mesiacmi

144

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Za takmer tú istú cenu extra virgin http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ex … fl-oz/5560
Ten od Now je tiež za studena lisovaný, takže je OK, ale ja radšej dám na úplne čistý extra virgin a najmä chutný, hlavne keď je v tej istej cene..

145

(91 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Inak NAC máš lacnejší tento http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/41653

Napísala si to dobre podľa mňa.. Ja som momentálne ako DM1 tiež na pomerne nízko sacharidovej diéte a čím dlhšie som na nej tak sa mi postupne stav zlepšuje (mierne), dokonca sa mi tvorí viac beta buniek ako pred pár mesiacmi (na C-peptide aspoň orientačne, i keď to veľmi smerodajné nie je)..
Podľa pohybu a glykémii prijímam sacharidy v množstve od 50 až do 200 gramov, samozrejme žiadne mliečne, ani mäso, takmer všetko surové (občas cestoviny, kyslá kapusta) dokonca som vyradil aj to tzv. celozrnné pečivo (niekedy si neviem pomôcť a keď idem športovať tak si trochu dám) a pomohlo to tiež... takže k lekárom chodím len na rozbory krvi a podobne.. režim, stravu si určujem sám
Vždy som bol veľmi zvedavý, vždy som sa vo všetkom "činil" a nevyčkával, nebojím sa so sebou experimentovať, to ma posúva dopredu..
Cukrovku som dostal v marci 2011 (pri silnej stresovej záťaži pri úmrtí starej mamy) a povedal som si, že to musí byť len niečo ako chrípka a že sa z toho musím vyliečiť a veril som na 100%, že sa vyliečim, a postupne, v priebehu 1 mesiaca (apríla) som vyradil inzulín úplne (dokonalé glykémie)..Teraz už nie som až taký presvedčený ako vtedy, čím viac viem, tým mi tá moja viera padá dole, niekedy neviem, kde hľadať motiváciu..
Lekári hovoria že je to len remisia, v angličtine "honey moon period" (medové týždne), dočasné zlepšenie, keď sa pankreas dočasne vzchopí a pracuje ako tak. Ja tomu neverím a osobne si myslím, že cukrovka 1 a môže byť niečo podobné ako borelióza, chlamýdie a ako sa často spomína rôzne skryté L-formy, biofilmy, skryté latentné infekcie, parazity,.. Podľa mňa sa v budúcnosti alternatívna liečba cukrovky typu 1 bude uberať práve týmto smerom (možno).. A po odstránení príčiny cukrovky (1. typ) sa postupne rokmi, možno telo, pankreas dokáže zregenerovať, ale to sú všetko iba moje osobné úvahy a názory..

Preto som pridal NAC, teraz aj oregánový olej pravidelne (z vlastnej skúsenosti, znižuje mi glykémie), GSE.. škoda, že viac si nemôžem dovoliť, myslím, že práve napr. extrakt z olivových listov by vedel pomôcť a j viaceré ako napr. samento, berberine, graviola, lapacho, betulín..  nattokináza na biofilmy atď..

teraz pár dní skúšam 2 výťažky z amazonských bylín, dobré na cukrovku a glykémie mi po nich celkom dobre klesajú
http://www.iherb.com/Amazon-Therapeutic … 0-ml/15500
http://www.iherb.com/Amazon-Therapeutic … 30-ml/8995
inak značka Rain Tree Nutrition tam má aj veľké výhodnejšie librové balenia celej byliny z ktorých si môžeš spraviť aj najlepšie tinktúru, tak to asi spravím aj ja v budúcnosti..
Možno by mi pomohlo aj enzymatické prečistenie, čo som ešte nerobil, ale momentálne si to nemôžem finančne dovoliť.

Ja sa hlbokej hypoglykémie báť nemusím, keďže nepoužívam inzulín, takže môžem na sebe skúšať rôzne veci, jedinými problémami sú tie financie, výrazné schudnutie a ťažký spoločenský život pri tejto strave..

Podľa mňa sa ti to oplatí rozdeliť na viac, nielen kvôli colnému a DPH, ale aj poštovnému...
Najlacnejší International Airmail už nie je možný pri váhe nad 1,8 kg a hodnote tovaru nad 80 USD, preto ti to vyhadzuje také vysoké poštovné (zrejme DHL International)

Ja byť tebou, rozdelím si to na 4 objednávky tesne nad 40 USD, kde máš akciu na poštovné 4 USD, ale riskuješ platbu DPH, keď objednávaš nad 22 €.. keby to rozdelíš nad kopu balíkov pod 22 € tak budeš platiť veľa za poštovné (6 USD x počet balíkov), ešte by som ti poradil, neobjednávaj všetko v jeden deň, ale radšej postupne počas týždňa, lebo keď colník zbadá 4 potencionálne balíky na DPH, tak sa podľa mňa "chopí šance" a naparí ti DPH... ale neber ma vážne, je to len úvaha..

Inak mne pri posledných 4 objednávkach, ktoré som mal tesne nad 40 USD, nedali platiť DPH vôbec! Mal som fakticky šťastie..

148

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Tie oleje nekupuj, ani tabletky, ten tekutý kelp má naozaj toľko jódu, ako je tam písané, kúp ho radšej tu, majú nižšie poštovné http://www.iherb.com/Natural-Factors-Li … 0-ml/39989
Len detail, 3 mg z neho denne ti vystačia na 404 dní..
Nad týmto konkrétnym tiež už dlhšiu dobu uvažujem (keď budú peniaze tak objednám),
ak si objednáš ty, daj mi prosím vedieť, akú má chuť som zvedavý

149

(251 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Mne chuť kelpu až tak nevadí, keďže stačí užiť malé množstvo, keď mi práve nechutí, nakapsulujem ho..
Teraz som narazil na tento tekutý http://www.iherb.com/Natural-Factors-Li … 0-ml/39989
kde je celkové množstvo jódu až 1,2 gramu .. Na takú optimálnu dávku stačí pár kvapiek denne, takže tá pachuť by nemala prekážať (ak tam nejaká je)

150

(48 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Z hľadiska ceny sú pre mňa tieto mixy nereálne, možno tak tento mix tocopherolov http://www.iherb.com/Now-Foods-E-400-10 … ftgels/304 kde síce nie je uvedený presný obsah jednotlivých zložiek, ale cena/kvalita viacmenej prijateľná
kedysi sa predávala aj väčšia verzia http://www.iherb.com/Now-Foods-E-400-10 … Item/16543

výhodné prírodné sú ešte aj
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-E- … tgels/7039
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-E- … gels/23492