1

Téma: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Dobrý deň RNG,

chcem sa opýtať, že či pri užívaní NAC je podmiene uzivaním vitaminu C v 2 až 3-násobných dávkach ako NAC v ten istý čas, kvôli riziku tvorby kameňov, ale nie je to podmienené užívaním vit. C? Či to platí iba pri vyšších dávkach NAC asi tak od 1200mg/deň?

Ďakujem!



2

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Akekolvek reci okolo kamenov z kyseliny askorbovej su uplne bludy, ktore sa zamerne rozsiruju farmaceutickym priemyslom.
N-acetyl cystein je pomerne vyborne rozpustna forma aminokyseliny, l-cysteinu. Ziadne kamene z nej tak isto nehrozia, hlavne ptri tak malych davkach, ako 1200 mg denne.
Ja beriem casto ovela viac aj kyseliny askorbovej, aj NAC a to uz dlhe roky a nemam ziadne ladvinove kamene
Ladvinove kamene su obvykle stavelany vapenate alebo uhlicitany vapenate.
Pri dostatku pitia vody a jedlach neobsahujucich privela tychto zloziek sa kamene nemozu vytvarat.



3

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Prosím ta, RNG, OSR a NAC sa dájú nejako porovnávať? Májú nejaké podobné účinky? Ďakujem.



4

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

NAC(N-acetyl cystein) je aninokyselina , ktora v tele ma rozne funkcie(spominal som ju najma ako antivirealnu a odhlienovac) ale je zaroven aj surovina na vyrobu glutathionu, ktory ma v tele hromadu ochrannych a antioxidacnych ucinkov. NAC sa nenachadza priamo v potravinach, ale jej zakladna forma , l-cystein je prakticky vsade v bielkovinach.
OSR je novo patentovana zlucenina, ktora zvysuje hladiny glutathionu a "potenciuje " ho,ale priamo sa na vyrobe  nepodiela. Na samotnom mechanizme v tele sa  zatial  este celkom nedohodli  a sama o sebe je velmi silny antioxidant.
Kedze obsahuje siru, je zaroven dobry chelator ortute, na co ale este nebola v USA schvalena nasou FDA(federalny ustav pre potraviny a lieky).
Fakt je ale, ze chelator je a to pomerne velmi ucinny, ci to FDA schvalila, alebo nie.
Takze sa zatial  predava len ako doplnok-antioxidant.

Naposledy upravil: RNG (2010-01-03 19:23:07)



5

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Čiže ak budem brať NAC, tak si zvýšim hladinu glutationu? Alebo aspon zvysim detoxikaciu organizmu od tazkych kovov a podobne, ktoré nielen rozvyri tazke kovy po tele, ale ich aj pochyta a "vyvedie" von? Či ani veľmi nie? Ďakujem!

Naposledy upravil: borko (2010-01-04 01:39:15)



6

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Ked sa tazke kovy cheluju(naviazu), tak ich vzdy cast odide z tela.
Zialbohu niektore vazby na chelatory su slabe a cast tej ortuti hlavne sa "rozviri" po tele(tj "odlepi" z miest, kde bola zabudovana a dostane do krvneho obehu) a sposobi  docastne nervove problemy.
Ale dostat tazke kovy z tela je nevyhnutne, takze zamoreni ludia skusaju rozne kombinacie na odmorenie.
Aj administrator tejto stranky(Ivan)  ma ten problem a osobne skusenopsti s odmorovanim. Vlastne tak sme sa cez net zoznamili a pre to aj sa rozhodol zalozit tuto stranku a forum z mojich prispevkov hlavne vo fore Zdravie.sk



7

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

RNG, aj ja som jeden z nich, z toho fóra, ktorý sa z tej otravy snaží dostať... A tiež skúšam všeličo možné... Preto ma napadla táto možnosť, že keď sa bude brať NAC, že či to náhodou len nerozvýri ťažké kovy v tele a okrem chronickej otravy pribudne aj akutna? Alebo NAC aj nejako naviaze ten ťažký kov a vyvedie ho aj von, ciže by tam akutna otrava ani nemusela nastat? Alebo NAC je len jednou zlozkou, ktorá sa podiela na vytváraní glutaiónu, cize je to zbytocne brat na odstranovanie tazkych kovov z organizmu? Ďakujem!



8

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Na chelaciu sa pouzivaju rozne chelacne agenty, nielen NAC, viac skusenosti s tym ma priamo administrator, ktory vedie aj svoju vlastnu stranku s roznymi, co maju depresie a depersonalizaciu sposobenu roznymi neurotoxinami, od tazkych kovov, najma ortuti a kadmia az po neurotoxiny produkovane roznymi mikrobami a parazitmi v tele(candida, plesne mikroskopicke parazity rozneho druhu)
Ako som povedal, alfa lipoicka kyselina je pre telo potrebny antioxidant, ktoryn si telo samo vytvara a je zaroven chelator ortuti a inych, a ked ho telo nevytvara dost, moze sa v tele nahromadit plno ortuti. Ked z neho zoberies doplnok(100 mg plus) a sposobi ti virenie ortuti v tele(bolesti hlavy depresie depersonalizacia, samozrejme je to len docasne), mas telo znacne zamorene, inac nie.
Ked chces viacej podrobnosti o tom, pozri sa do stranok , ktore vedie Ivan-administrator aj tychto stranok, kde sa stretavaju ti, co maju depresie a ine nervove problemy sposobene hlavne zamorenim, ale aj nedostatkami v hladinach neurotransmiterov z roznych dovodov, nielen zo zamorenia.

Naposledy upravil: RNG (2010-01-04 17:27:07)



9

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

a ako rychlo po uzity alfa lipoickej kyseliny to pride? moze byt ked som si ju dal isiel som za 6hodin spat, a ked som sa zobudil bolela ma  hlava az rano? su to tazke kovy?



10

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

a ty si ako dopadol ivan s chelaciou, pochval sa:-)



11

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

5qo, viem len, ze polcas rozpadu alfa lipoickej kyseliny je 1/2 hodiny, takze ucinky su zrejme za hodinu. Kolko sa ta ortut "viri" skor nez sa ulozi neviem, to by ti skor mohli povedat na teme odmorovania, ktoru vedie Ivan. Tam maju viaceri s tym osobne skusenosti.



12

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

a kde je ta tema prosim ta niak ju neviem najst??



13

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Klikni si na "Uvod" a tam najdes Ivanovu adresu (jeden@atlas.sk)
On ma forum na detoxifikaciu, najma ortute, ale aj inych toxinov, co sposobuju rozne problemy v tele, najma sa sustredia na nervove.



14

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Pan RNG,mozete mi prosim napisat aka davka NAC je ucinna pri viroze a silnom zahlieneni.Inak som pocula ze fajciaqri by mali brat vsetci NAC o akych davkach sa jedna?A moze sa to dlhodobo?Dakujem!



15

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

NAC je forma aminokyseliny, nie je to antiviralna latka, len odhlienovac.
Ako aminokyselina sa moze brat v pomerne velkych davkach, neobmedzene dlho. Ja beriem obvykle 2x600 mg, ale pri silnom zahlieneni som bral aj 2x1 gram.
Aku mam inu ulohu pri imunitnych procesoch v tele, neviem. Ale ako vyziva v nich prispieva nejak.Preto ju uvadzaju aj ako "antiviralnu", lebo pomaha telu sa branit aj pri viralnych utokoch nejak nepriamo, podobne ako vitamin C , D-3 a rozne karotenoidy.



16

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

RNG, prosím a da sa chelovat nejako specialne med z tela ? Lebo ja tiez skusam kadeco, aj ste mi davnejsie radil ake mam brat doplnky, mam v ocnom bielku, taku zltu skvrnu, vobec sa nevie akeho povodu, preco to vznika. Podla vasich rad beriem lecitin na cistenie, kvapkam si jodovu tinkturu, aj enzymy som na lacno brala, nejako mi nic nepomaha..... vcera mi ocna lekarka povedala ze by to mohlo byt spojene aj s metabolickou poruchou ukladania medi. nieco som ohladom toho googlovala, ale nie som moc mudrejsia.... preto sa pytam na tu chelaciu medi, ci by to nepomohlo ?



17

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Kovy sa z tela odstranuju chelaciou, co je povacsine roznymi kyselinami.
Enzymi su na organicke zamorenie, jod nie je ucinny chelator.
Na kovy chelatory  su rozne ovocne kyseliny, od octov cez jablcnu(malic acid) citronovu a podobne. Vyborny chelator je vnat z koriandra, znama pod menom cilantro.
Profesionalne pouzivany chelator na kovy je najma EDTA, ktora sa da pouzivat aj oralne, az do davok 2x600 mg denne. Chelovat s nou sa da vapnik, horcik, med, zelezo, olovo kadmium a ine. Na ortut su ine chelatory.

Inac neviem, kde beries, ze ta skvrna je prave med....Co tak zelezo?
Skus si dat odmerat ferritin v krvi, ked ho mas privela, mozes mat problem so zelezom.
S prebytkom zeleza su spojene poruchy pecene a ukladanie ferritinu v ociach, dokonca v ocnej sosovke, co sposobi u niektorych kataract(zakal)

Naposledy upravil: RNG (2010-06-19 18:59:35)



18

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

a aky je rozdiel medzi NAC a l-cysteinom? v posobeni a pouziti myslim...



19

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

NAC je biologicky aktivnejsie, dobre rozpustne vo vode.



20

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

inak to ma rovnake pouzitie?

A JE pravda, ze sa to este vyraba z vlasov (napr. z vlasov vaznov a pod.)?



21

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Je sice opravda, ze napr vlasy a vlna z oviec potrebuju dost velke mnozstva cysteinu na tvorenie, ale to by bol dnes pridrahy zdroj, a samozrejme aj neeticky.
http://www.ajiaminoscience.com/products … teine.aspx
takze cystein sa dnes nevyraba zo zivocisnych a toboz ludskych materialov vobec.
Kedze si kazdy prisne chrani sposob vyroby, kvoli konkurencii(prirodne materialy sa nedaju ochranovat patentami, len co najprisnejsim utajovanim), neviem ti povedat s akymi materialmi zacinaju dnes,ale musia byt rastlinne, lebo umela synteza aminokyselin je zatial pridraha a naviac by to pravdepodobne uz ani nezapadalo pod potravinove doplnky.

Tu doplnim starsiu  spravu, z roku 2001 , odvtedy sa aj to istezmenilo, ze vedia vyrabat napr enzymatickou premenou L-cystein bez pouzivania zivocisnych materialov(tym mysleli najma kopyta, zvieraciu srst domacich zvierat, najma hovazdieho dobytku, a podobne, pravdepodobne nie vlasy vaznov, hoci ani to nebolo mozno vylucit v minulosti mozno)
http://www.kyowa-usa.com/news/2001/06-25.html

Naposledy upravil: RNG (2011-05-26 22:39:33)



22

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

1. pan RNG chcem sa opytam. idem sa pustit do tej boreliozy a okrem GSE, extr. oliv. listov a cats claw chcem uzivat aj NAC, su tieto ok? ako dlho ich treba uzivat a aku davku?

http://www.iherb.com/Twinlab-NAC-N-Acet … sules/2386

2. kril olej je tento ok?

http://www.iherb.com/Source-Naturals-NK … tgels/1363



23

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Inak NAC máš lacnejší tento http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/41653



24

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

jej Delux dakujem pekne. ten som nejako prehliadla. uz mam z tych mg v hlave zmatok :-)))) vdaka



25

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Doctor's Best ma vseobecne dobre vyrobky, casto si z nich vyberam doplnky.
Ja ale, kedze byvam v USA a mam dopravu lacnu si objednavam toto
http://www.swansonvitamins.com/q?kw=NAC … 40&y=9

Naposledy upravil: RNG (2012-09-05 20:14:20)



26

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

a čo poviete na tento extrakt? pišu, ze ma 150mg oleuropeinu. lne mi pride nejaky lacny na to

http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … -Caps/1727



27

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Omyl, pozri pozornejsie, obsah oleuropeinu je 27 mg, tj 18% zo 150 mg



28

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

aha važne. ospravedlnujem sa. :-)



29

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

OK. Budte ostraziti, vyrobcovia sa snazia zarobit a nie dat vam spravne davky.



30

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Mam otazku, je nejaky rozdiel medzi N-Acetyl-Cysteine a Acetylcysteine? Podla toho, co som citala by to malo byt to iste, alebo? Dakujem.



31

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Je to to iste, samozrejme. Len davaj pozor na pridane e-cka. Farmaceuti ich casto pridavaju viac, nez je potrebne.



32

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Dakujem pekne za odpoved, o tych e-ckach viem, zial, ale potrebujem ho rychlo zohnat a asi lepsie ako nic. Len nerozumiem preco ich tam davaju, kupila som teraz v lekarni silymarin a naco musi byt v tobolke umele sladidlo je nad moje pochopenie a farbiva by som tiez ozelela..



33

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Preco sa pridavaju e-cka na to je plno dovodov, od sypkosti, proti hrudkovateniu, na konzervaciu,predlzenie zivotnosti,  zlepsenie farby, prichutenie a mozno tam hra ruka aj zloba.



34

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Ahoj RNG, uz tri mesiace ma trapi jeden problem. Mavam opakovane zapaly mocovych ciest. No pred tromi mesiacmi som mala doteraz asi najsilnejsi a odvtedy sa necitim ok. Ked davam moc na kultivaciu vyjde, ze som ok, no ja sa tak necitim. Pocas dna pozorujem zakaleny moc, ale nie je to pravidlo. Stale mi z papierikov na moc vychadzaju vysoke leukocyty a ked doktorovi hovorim, ze aj volnym okom vidim, ze ten moc nie ok, tak sa na mna pozrie, ze si pomaly vymyslam. Krv, bielkoviny ani dusitany nemam, len stale tie leukocyty. Bojim sa, ze mam nieco s oblickami, ale nikto to neriesi. Zatial ma neposlali ani na nefrologiu, vzdy spravia len pos..tú kultivaciu mocu. Neviem co robit, ani vysoke davky D-manosy mi nepomahaju. Skusam teraz koloidne striebro. Dakujem za radu



35

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Nuz koloidne striebro ,ti na to nepomoze,
skus pit roztok citricidalu, brat kapsule oreganoveho opeja, brat NAC a berberine. jedno alebo viacere z tychto na to musi zabrat.
Ktovie, co za mikroby tam mas, mozu to byt bakterie, kvasne infekcie, plesne, mykoplazmy, L-formy, biofilmy z roznych mikrobov, dokonca nevylucujem ani virusy, ba dokonca ani parazity.
A vyckavanie to nevyriesi, prave naopak ti moze znicit ladviny.
Aby si chapala, kultivacie sa robia len na niektore druhy mikrobov specificky, tj drviva vacsina z nich nie je vobec takto zistitelna na beznej kultivacii.

Keby ti lekar urobil rozbor, ktore leukocity to vlastne su, to by iste pomohlo v identikovani mikrobov, lebo rozne biele krvinky su mna rozne ucely.
Ale moj nazor je :"pomoz si clovece, aj Panboh ti pomoze" a nespolieham sa uplne na ziadnych lekarov.
Viac informacne na biele krvinky najdes napr tu
http://en.wikipedia.org/wiki/White_blood_cell
Aby som nezabudol ber hromadu mikrovlaknin a nasadzuj si pravidelne kvalitne probiotika, dobra crevna probioticka flora je najlepsi zdroj roznyvch protilatok  proti roznym infekciam. A snaz sa obmedzit cukry a biele muky a vyriobky z nich, lebo tym podporujes skodlive kvasne a plesnove kultury, ktore telu skodia.

Naposledy upravil: RNG (2013-08-22 18:50:01)



36

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Dobrý deň, neviem či som správne pochopila ak nie, ospravedlnujem sa. Moja mama trpí roky roznymi zápalmi streptokokmi, enterokokusom atd proste vecami, ktore sa len tak nedaju zlikvidovat. Má velmi slabú imunitu a dokonca berie aj polyoxydonium. Opakoavne ju posielajú na stery aby zachytili aj z uretry povodcu jej obrovskych problemov a nikdy jej nic nevyjde. Je mozne ze by pomocou NAC bolo mozne zachytit nieco na vyrobu autovakciny? Problemy ma obrovske ani stvrtinu svtiny som nevypisala, ale je na tom velmi zle a zije v bolestiach. Prosim ak sa to neda pomocou NAC cim by sa jej dalo pomoct? Idem jej skusit aj aloe vera, ale si myslim ze je to len ako cajik. Ma potravinovu intoleranciu, alergie rozneho druhu, urologicke a gynekologicke zapaly a vysoku osteoropozu. Naozaj uz neviem akym smerom sa pobrat. prosim o radu. dakujem.



37

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Nechapem, co pod tou autovakcinou myslis. Ale crevna flora, pokial su creva dobre obsadene probiotikami nam vyrobi az 70% vsetkych obrannych latok pre telo, tj sustred sa na branie zmesy mikrovklaknin a nasadenie si kvalitnych probiotik, ktore ma zrejme znicene ci uz stravou alebo atb.
Na crevne ia urinarne nfekcie je dobre brat aj napr berberine, 2 gramy denne a na obranu proti roznym virusom, z ktorych mnoho nosime v tele stale je dobre si zvysovat viralnu imunitu, to plati pre kazdeho, pozri na  http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
ako na to.
NAC odmaskuva rozne infekcie, aby sa dali potom vlastnou telesnou obranou a roznymi doplnkami a liekmi lahsie znicit.
Potravinova intolerancia sa casto da riesit branim roznych enzymov na pomoc travenia a cistenia tela.
Osteoporoza je z hormonalnych vykyvov, najma pri prechode, tam sa da odpomoct napr branim yamu a doplnkov na kosti, ktore okrem spravnej formy a pomeru mineralov na kosti obsahuju aj potrebne vitaminy D-3 a K-2 v dostatku, alebo ich musis brat osobitne.

Casto su rozne problemy nasledok zleho traviena a absorbcie, co samozrejme treba adresovat najprv, lebo schodok zivin a obrannych latok  zo zleho travenia je nepredstavitelne vydoplnkovat.



38

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Tou autovakcinou myslim to, ze nie je mozne zachytit zo sterov to, co jej vyjde z inych vysetreni. Pretoze imunologicka jej povedala ze pokial by sa to zachytilo bolo by mozne vyrobit autovakcinu. Presne som sa preto spytala mamy na konkretne problemy a je to riadna zmes...viem ze ste mi uz vypisoval niektore ucinne veci ako barberine atd ale napriklad zozeniem to na tom iherbe? Preto by som vam chcela napisat este raz najakutnejsie veci ktore ju teraz trapia, uz je to dost vazne s nou a chcela vyskusat vsetko co mi napisete a tak. imunitu ma nulovu, stale nove atb na nej skusaju, a ja uz neverim ze jej nieco z toho pomoze. Takze ak dovolite...ma recidivujúcu hematúriu, aktualne caka na vysledky C**T, E. COli, enterocokus faekalis v uretre a aj zistený zo stolice. Kratkodobe zlepsenie nastalo po atb zinak ale len cez infuzie pretoze cez zaludok liecbu neznasala dobre a este okrem toho mala vyberany polyp rekta, kvoli ktoremu je na onkologii vedena. predtym som spominala tu histaminovu intoleranciu, na ktoru jej daosin nepomaha a tiez alergiu na rozne lieky, kovy a ine veci. Este by som sa chcela spytat co hovorite na aloe vera od firmy forever living? Prosim vas ak by bolo daco, hocico co by pri tejto kombinacii chorob mohla vyskusat bola by som vam velmi vdacna. idem objednavat z iherbu co najskor ... dakujem



39

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Nuz ked mas uz nejaku skodlivu kulturu v tele, telo sa proti nej brani uz teraz, tj nepotrebujes ziadnu vakcinu na nastartovanie obrany, ked ti uz telesna obrana bezi naplno.
Takze takato autovakcinacia je nezmysel, povacsine, zmysel tomu moze dat len infekcia, ktora je slaba natolko, ze sa telo dostatocne nebrani a ked vypestuju velku hromadu toxinov a daju do tela naraz , tak prebudia spiaci obranny systwem. Na druhej strane ked uz pracuje, tak ho mozu pretazit a telo otravit. V kazdom pripade je to velmi nespravny pristup k veci,casto  nebezpecny alebo neucinny.
Proti tomu pouzitie roznych antimikrobialnych doplnkov je bezpecne a ked vyberies spravne . je aj velmi ucinne. A samozrejme si treba doplnit, co posilni telo vsestranne ako selen , zinok, jod, vitaminy C E D-3, probiotika a aspon 20 gramov zmesy mikrovlaknin, nech ma co telo odmorit a nachovat probiotika, aby sa rozmnozili a ochranovali.
Berberine dostanes aj z iherb
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Be … Caps/46113
ja ho kupujem ale zo Swansona
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps
kde maju aj rozne mikrovlakniny na zmes, ako psylium arabinogalactan, inulin glucomannan a vynikajuci modified citrus pectin  a hojive aloe vera powder, co je za mrazu vysuseny aloe koncentrat, velmi hojivy a zvysujuci imunitu vseobecne. Ja ho vzdy davam do zmesi mikrovlaknin, ktoru si davam do mojej vody na pitie, co pijem cely den.



40

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Chapem v podstate podporit crevnu floru na vstrebavanie zivin, mikrovlakniny, berberin atd...Mamine teraz naordinovali urovaxom na tri mesiace, moze aj napriek tomu brat napriklad to aloe a tieto ostatne vitaminy a preparaty? Neni to vela naraz? Vstrebe to telo? Ci  ma pockat kym to doberie, ci su tieto ostatne doplnky doslova ako doplnok a podpora imunity. Tiez by ma zaujimalo ci by ste mamine odporucali to GSE na tie jej zvieratka co v nej ziju som citala ze je to prirodne antibiotikum. Dakujem.



41

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

S doplnkami je to tak, ze sa obvykle vzajomne doplnuju na zvysenu ucinnost.Kazdy z nich totiz robi v tele nieco ine a vzajomne sa teda podporuju.



42

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

RNG, NAC je lepsi v tabletkach alebo ako prasok na rozpustenie vo vode?



43

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Prasok je samozrejme cistejsi, lebo neobsahuje tabletovacire E-cka. Ja osobne ale beriem kapsule, kde je cisty praskovy NAC, bez pridavkov a kapsula je zelatinova. Zelatina je dobry material na klby.



44

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

1. Na i-herb aj v swansone som nasla iba klasicke kapsule alebo potom tablety NAC, ale gelove nie... Mozes mi dat link na tie gelove o ktorych pises?

2. Este mozno smiesna otazka: Ked je NAC na odmaskovanie tych nakaz, co to presne znamena ze "odmaskovane"? Co sa s nimi stane ked sa odmaskuju? A potom sa ako dostanu z tela von?



45

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Klasicke kapsule su alebo zelatinove, alebo celulozove(vegetarian)
Mnohe mikroby sa naucili dnes grupovat a vylucovat okolo seba latky, ktore nedovolia prienik obrannych latok, atb alebo antimikrobialnych doplnkov do nich v dostatocnom mnozstve na znicenie. Preto je ich dolezite najskor "odmaskovat", aby sa stali "viditelne" pre telesnu obranu alebo aby do nich mohli antimikrobialne latky volne preniknut v dostatocnom mnozstve
, tj ich znicit

Naposledy upravil: RNG (2013-10-03 13:56:05)



46

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Dobrý den, uz predtým som sa informovala ohladom mojej maminy u vas, par príspevkov vyssie..Chcela by som objednat NAC, berberine a d mannose na tie problemy co som vyssie uviedla. Prosim napisete mi davkovanie aby som vedela objednat dostatocne mnozstvo liekov? Bola by som vam velmi vdacna.



47

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

NAC davka 2 x 600 mg
Berberine  2 x 1 gram
D-manose 2 gramy kazde 3 hodiny, aj v noci,asi 3-4 dni po sebe staci.
Poznamka, to nie su lieky, aj ked maju liecive vlastnosti ale len potravinove doplnky.



48

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Dakujem a este ako dlho to brat? d manose pisete ze ,3-4 po sebe kazde tri hodiny aj v noci a potom uz nie? a berberine a NAC?



49

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

a este som zabudla ked berberine je balenie 400mg v jednej kapsulke nemozem to rozdelit ze 2 x po dvoch kapsuliach a napriklad naobed jednu? aby to bolo dokopy 2g za den? viem ze su aj 500mg ale tie sa mi zdaju prilis drahe. a ako je dobre uzivat pred jedlom? ci najdem to na baleni?



50

Re: NAC (N-Acetyl-Cysteine)

Davky uvedene su priblizne, na 70 kg osobu. Na ine vahy to treba prepocitat. Ale zdoraznujem, nejedna sa o presne davky, len priblizne. A kedze su to bezpecne potravinove doplnky, predavkovanie je az v mnohonasobne vacsich davkach, obvykle.
Cim na viac davok to rozlozis, tym lepsie.