251

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Teda az som dobre pochopila, mozem zacat uz aj teraz, nielen po menzese, ano?

252

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

OK, dakujem a este si mi neodpisal, ze ako casto si to mam robit tie vyplachy, ci kazdy den , ked ano, tak dokedy, ci treba aj pauza...mozem to aj teraz zacat?
a denne staci 1x?

ale este ma napadlo, ono ja to mavam iba par dni po menzese, tak 3-4 dni a potom nic, tak mam si to robit iba po menzese vyplach, ci aj teraz, ked akoze nemam ziadny vytok pachnuci, ani nic???
dakujem

253

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

A ako casto mam robit vyplachy? Mozem zacat uz teraz a to kazdy den, alebo ???Ak ano, tak ako dlho sa to ma robit?

A ten vyplach ako prevadzat? V zivote som to nerobila. Prosim ta, vies mi povedat?
Dakujem.

254

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Takze radis iba vyplachy posvy? Ziadne ine doplnky nebrat? A tie vyplachy ako casto robit a v akom pomere to GSE, alebo radsej striebro, ci oba mozem striedat?  Mam doma oba pripravky.
To mam kazdy den robit?
Inak som vyplach ani nerobila, neviem ani, ako to urobit.A oralne sa to GSE radsej nema pit? Ci vyplach je ucinnejsi?

255

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ahoj RNG.
Prosim, porad mi. Uz asi 4 mesiace mavam tesne po menstruacii z posvy taky slaby vytok, ktory mierne  zapacha. Po par dnoch /3-4/ mi to prejde a opat cely mesiac je v pohode. Gynekolkogicka mi zobrala vyter a zistilo sa, ze tam mam nejake bacily, uz neviem ich nazov, no ze je to nic hrozne. Ze oni su z traviaceho traktu,su prospesne, ale ze ked sa premnozia, tak prave pocas menzesu sa vyplavuju z trav. traktu do posvy a po menzese so zbytkami spinenia  uz mrtve sa vyplavia a oni pachnu. Tak mi to vysvetlila. Dala mi vsak na preliecenie atb. ENTIZOL 250mg, ktore vsak nechcem velmi brat, mam averziu voci atb..Vies mi nieco prirodne poradit, ako by sa to a s cim dalo do poriadku? Povedala, ze mykoza, kvasinky v crevach  to nie su, ked som jej povedala, ze asi je to z kvasiniek a mala by som si nasadit protikvas. dietu. Zevraj to nie je z toho. Tak co, prosim, poradis?
Vies, tie atb. velmi nechcem, pretoze sa mi to nezda az tak naliehave brat,myslim, ze to nie je vazne, preto by som to skusila preliecit doplnkami. A bojim sa, ze atb. mi to daju do poriadku iba na chvilu a moze sa mi to opat niekedy vratit, sice lekarka povedala, ze je to jednorazove preliecenie a potom budem mat pokoj...nooo neverim.
DAkujem.

256

(25 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG este jedna otazka......uz dlhsie mi dost znacne vypadavaju vlasy / nastastie aj hnedrastu/.Vyskusala som uz vsetko mozne aj nemozne. Rozmyslala som , ze si kupim nejaky pripravok na vlasy, no co obsahuju tie pripravky, vsetko uz roky uzivam. Takze by mi to bolo zbytocne. Takze som si este na skusku kupila z I-herbu B-komplex a Saw Palmetto tbl. Je to aj pre zeny, vsak? A moze to pomahat na vlasy? Skusim to. Len sa kus bojim, nebude mi z toho rast aj ochlpenie na tele? Mozno ze je to smiesna otazka, no ja si na nu neviem dat odpoved. Dakujem.

257

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem RNG, len akurat teraz som si vsimla, ze na krabicke je napisne ze obsahuje 99mg Potassium a 595mg potassium glukonate v 1tbl. Tak kolko teda mam toho uzivat? Tomu nerozumiem, ze su  tam napisane dve gramaze.

258

(12 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

takze co mi odporucis? poprosim o konkretnu odpoved...uzivat denne tieto vitam. a mineraly, ktore uzivam, alebo si dat niekedy pauzu???naozaj ich mozem neobmedzene uzivat denne?

a poprosim odpoved na ten Lugol, co som sa pytala  este, ci ho mozem obcas dat do flase s vodou a tak pit.

Dakujem.

259

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj RNG.
Dosiel mi draslik  v glukonatovej forme od firmy NOW z i-herbu. Obsah v jednej tab. okolo  500mg. Vies, mam ten roky znizeny draslik, nevedia prist preco mi unika, uz sme sa o tom bavili aj v tejto teme. Okrem toho uzivam sol z billy, pijem kalinat...proste vies mi povedat, kolko tbl.denne uzivat z toho glukonatoveho draslika?

260

(12 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dobry den RNG. Chcem sa opytat...mozem obcas kvapnut par kvapiek Lugolu do flase s vodou z vodovodu , ktoru si rano vzdy napustim a potom cely den popijam?  Jodovu tinkturu si davam tiez 1x do tyzdna na pupok 10-12kvapiek, no okrem toho mozem pit jod aj v tej vode?

A este podotazka....mozem do nekonecna denne uzivat vitaminy a mineraly, ako vit.C, E, D3, E, selen Wild Yam, Indol, rybi olej, vecer mineraly na kosti, spirulina, raz do tyzdna jod, probiotikum , lecitin. Tieto vsetky doplnky uzivam denne, tie posledne 1x do tyzdna uz 4 roky. Toto uzivam na prevenciu + este ine, ktore vsak beriem iba v pripade, ked sa vyskytnu problemy.
Nebudem mat s ich dennym uzivanim v buducnosti nejake problemy?  Tak ma to teraz napadlo, ci sa mozu naozaj kazdy den uzivat bez prestavok a obmedzenia..

261

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Jooj, dakujem ti za tip, ale ja som myslela v TBL forme, alebo v kapsuliach nieco.....nevidis nic na i-herbe?

262

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ahoj RNG. Mozes mi pomoct, prosim a das mi link na nejake dobre kanadske brusnice z i-herbu? vies, chcem to brat preventivne, aby sa mi nevratil opat ten zapal mocoveho mechura. zatial je to po uziti atb OK, aj rozbor mocu bol v poriadku, ziadne bakterie, ale brala by som preventivne tie brusnice v nejakej vysokej davke.myslis, ze je to dobre brat ako prevenciu? alebo co radis? u nas su kvalitne brusnice veeelmi drahe, tak ak mi najdes nieco dobre na v rozumnej cene na i-herbe,budem ti vdacna. ja sa nevyznam v tom, ani neviem, kolko brat preventivne. dakujem.

263

(45 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, dakujem. Teda si to objednam a skusim denne tie 2g praskoveho draslika v tej glukonatovej forme a uvidim, ako mi stupne hladina K v krvi. Totizto ja chodim pravidelne roky na odbery krvi, kedze roky uzivam tie draslikove tbl. denne, kde mi sleduju ten pomer  draslika a sodika v tele, sodik mam vzdy dobry,mala by som chodit kazde 3 mesiace, no nerobim to tak casto. Tak zacnem to uzivat a potom po par mesiacoch pojdem na ten odber a uvidim, ci mi stupne. Lebo ako som uz pisala, ked som roky brala ten nas chlorid draselny z lekarne,iny u nas nedostat, nikdy som K nemala v norme. Ked som si skusila posledne kupit z I-Herbu od firmy Now ten draslik vo forme glukonatu, ale v tbl.,je ich tam 250ks, kde jedna mala 99mg K a brala som ich denne 4-5ks, a potom som po dobrati balenia zo zvedavosti isla na odber krvi, predstav si, mala som K v norme. Aj doktorka skoro odpadla, ze co sa stalo. Ked som jej povedala, ze som si kupila v tejto dobre vstrebatelnej forme z USA a preto sa mi to asi polepsilo, cumela na mna a nechapala, ze o com to hovorim. Zase druha lekarka, ku ktorej chodim na kontroly stitnej zlazy, lebo aj tam ma poslali, ci nemam nieco so stit. zlazou, ked mi unika ten K, no nastastie testy kazdy polrok na stitnu zlazu, nadoblicky a vsetko su tiez OK, tak aj ona na mna cumela, ze to este nepocula, ze draslik v glukonatovej forme, ze co to je, ze ona pozna iba ten bezny, chlorid draselny.....takze s tymito nasimi lekarmi je to tak. Nic nove.
Tak skusim a uvidim. Bars by mi pomohol, lebo uz som z toho zufala, ked roky to uzivam denne a nepomaha mi to. Ved aj ty ,RNG, mi uz 4 roky radis, co este urobit, vyskusala som vsetko co si mi poradil, precitala mnozstvo clankov, na ktore si mi dal linky za tie roky a nic. V inom si mi hned pomohol, len v tomto to akosi nejde, dokonca aj Damian mi radil kadeco, aj to ze nech skusim ten chlorid draselny brat rano nalacno s jablcnym octom, do ktoreho dam med a zalejem vodou, ze ten by mal lepsie ten K vstrebat v tele, tak to tak robim uz 2 roky a vidis....tak uz ked ty a Damian, obaja ludia, ktorych si vazim uz 4 roky ako ich poznam mi nevedia pomoct, tak uz mi nepomoze ani svatena voda....

264

(45 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem, ze si trpezlivy a odpovedas mi.
Tak teda si asi objednam v tej glukonatovej praskovej forme, co si mi dal na to link za tych 10USD. A vies mi napisat, prosim, kolko toho by som mohla denne uzivat? Viem, ze kavova lyzicka ma cca 4g, tak sa budem riadit podla toho.....
Teda kolko asi denne brat? Nemam potuchy....staci 1g?

265

(45 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Na travenie tiez uzivam Betain, Super enzymi....takze uz som vyskusala vsetko mozne a ten draslik unika stale...robili mi aj rozne testy, kadeco a nic....akurat sa dost potim....
Takze mozem si kupit aj ten praskovy draslik, co uzivas ty? Teda ten Potassium chloride za 4,45 USD od firmy Now? A este mi napis, kolko ho denne brat, teda gramov a do coho si ho davas, ked ho beries, ci do vody, alebo ???

266

(45 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, ja pouzivam denne horcik v mineraloch na kosti Bonne Esencials, tiez jod okolo pupku 1-2x do tyzdna 10kvapiek, mam ho este od teba z Lucenca, uzivam Kalinat, sol z Billy, pravidelne vsetky doplnky na viralnu imunitu, +Wil Yam, Indol, Collostrum, Oregano, Spirulinu, Vit.D3, rybi olej,GSM v pripade , ked mi je potrebny a kopu dalsich doplnkov....
Kupujem si aj ten draslik z I-herbu od firmy Now, ale v tabletach, nie v prasku, pretoze tie draslikove tbl. , ktore som kupovala u nas v lekarni-Karnormyn, Kaldyum  vylucujem v stolici a nemaju na mna asi ucinok, kedze ich roky beriem a draslik je nizky. Ked som si zacala kupovat z I-herbu tie kvalitne, tak sa mi zvysil drasalik v krvi. No chcem vyskusat aj v prasku, co uzivas ty, preto ta prosim, napis mi, kolko denne brat a do coho si to davat, ci do vody, caju, alebo?

267

(45 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, dakujem za odpoved, len si mi nenapisal, ze kolko toho praskoveho draslika od firmy Now brat denne pri tej mojej nizkej hladine K. Kupila by som ten, co uzivas aj ty v praskovej forme, len mi, prosim, napis, kolko denne brat a ci to zamiesat do vody, alebo ako ho uzivat.....a kolko mi asi vydrzi to jedno balenie pri dennej spotrebe.Dakujem.

268

(45 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, ten draslik, ktory uzivas ty od firmy NOW je praskovy, ze? Kolko ho treba uzivat denne, pri hypokalemii, ktoru mam uz roky, tiez uzivam roky Kalnormyn, Kaldyum ,tiez jem ovocie, zelenininu bohatu na draslik, solim solou z Billy, pijem Kalinat, robili mi rozne testy a merania, kde mi moze unikat a...nic nenasli. Dokonca tieto tbl. su pre mna nie velmi vhodne, lebo ich pravdepodobne vylucujem, telo mi ich nevie rozlozit.
Takze ak si kupim tento produkt praskovy, kolko ho mam uzivat denne a do coho si to sypat a ako mi dlho vydrzi jedno balenie?
Dakujem.

269

(265 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, ked chcem narychlo zastavit hnacku a vypijem za glg KS, nech mi to aspon na cas pozabija tu pliagu v crevach,treba ho zapit vodou, alebo nie? Dakujem.

270

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Noo, tak to si ma vyplasil tym, ake su jedovate, ani mi nehovor, ved uplne mam panicky strach si ich davat, s kazdou tbl. , ktoru davam  do ust mi je zle, uz som si to tak vsugerovala, ze sa mi zda, ze mi je po nich spatne, kruti sa mi hlava...najradsej by som ich prestala uzivat, ale uz ked som zacala?....

A neodpisal si mi, ci teda subezne s tymto humusom mozem uzivat aj to GSE, oregano + ostatne doplnky, ktore uzivam bezne na viralnu imunitu. Predsa som len cintlavka, mam slaby zaludok a dost, ze mi ich tieto atb ponicia, tak neviem, ci mam na to este uzivat aj GSE...., ktore tiez tie dobre lactobacily nici...

Co by si mi este radil okrem probiotik, ake doplnky na zlepsenie a zotavenie criev a zaludka po tychto atb? Pretoze ideme do Egypta, kde pravidelne chytam crevne problemy, preto som sa uz davno zacala imunitu denne posilnovat probiotikami a teraz,tesne 2 dni pred odletom si to po..toto s tymito atb., bojim sa, ci tam nebudem mat velke problemy s hnackami, kedze iste budem mat teraz crevnu floru narusenu .

271

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Jasne, probiotika beriem vecer s jablkom, ono keby sme nesli na tu dovolenku, tak isto nejdem ku lekarke a pomaly sa budem doma liecit tym GSEa oreganom,ale asi by to bolo pomalsie, lebo za 3 dni sa mi to nelepsilo a uz ked som mala podla rozboru krv v moci...myslis, ze tym GSE a oreganom by sa mi to preliecilo?
Ja viem, ze toto atb. mi pricinu to neodstrani, ale aspon mi to hned zaberie.....aspon dufam, moze byt, ze nezaberie....

A to mozem aj popri tomto ATB brat kludne GSE aj oregano?
Lebo napr. vapnik, horcik, zelezo a ine mineraly sa s tymto atb nesmu.....aspon tak som citala v pribal. letaku....tiez si mozem denne davat vit.C, E, D, selen, zinok, Wild Yam????

272

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, takze ma navsteva lekara neminula, stav s moc. mechurom sa mi ani po uzivani doplnkov nezlepsil od tej soboty a pretoze ideme na tu dovolenku o 2 dni a nechcem riskovat, ze sa mi to zhorsi...isla som. Uz som mala v moci krv podla vysledku, dali mi atb. CIPLOX 500. Som sklamama, lebo atb brat je moja smrt, no co narobim, risknem to. Co na ne povies, bojim sa, ci mi zaberu, dufam, ze hej, inak ma porazi...ale v pribal.letaku sa pise, ze sa nesmu uzivat s vapnikom,horcikom, takze vecer asi nemozem mineraly na kosti, ze?

A este otazocka druha...mam stale pocit, ze mi treba cikat, take velke tlaky, a po cikani stipanie , no ked idem na WC, jasne, ze nic...mam doma ANTIFLAM /Diclofenac Potassium 50mg/, mozem to uzivat na ten tlak moc. mechura, stipanie? Neviem precitat pribal. letak, je v anglictine a arabcine a neviem ani jedno, ani druhe.....mne to dal v januari v Egypte lekar + este atb., ked som mala tiez problem s mechurom a zabralo mi to proti tomu stipaniu a pocitu ist stale na WC...no neviem, ci to mozem aj s tymito atb. Ciploxom uzivat...

Dakujem

273

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Dakujem a este si mi neodpisal, ci psyllium treba uzivat kazde rano pocas tych 2-3 tyzdnou protiplesnovej diety,alebo to nemusi byt kazdy den..

A este jogurty nesladene, biele sa mozu, ci to tiez nie?

274

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Citala SOM O TEJ PROTIKANDIDOVEJ DIETE. Drzi sa tak 2 tyzdne a konzumuje sa pocas nej iba zelenina, bielkoviny. Ovocie sa teda asi nemoze, ze? A co syry, vaJICKA, biele jogurty...tie sa mozu?

A treba kazde rano nalacno si dat psyllium pocas tych 2 tyzdnov? + oregano+GSE + 3 lyz.kokosaku +vecer probiotikum? To je vsetko?

275

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ahoj RNG. Takze po mesiaci presne sa mi opat vratil problem s mocovym mechurom...presne z nicoho-nic vcera poobede, hned som nasadila GSE, oregano, zvysila vit. C a ostatne veci ako selen, zinok, Indol, Wild Yam, krill, Collostrum, striebro , probiotika   a kopu dalsich beriem roky denne....a nastastie dnes, teda na druhy den je to uz pomaly OK. Nechapem, preco sa mi to zacina vracat, bojim sa, aby mi to nepreslo do chronickeho stadia...je to neprijemne, aj teraz ideme na dovolenku, tak sa bojim, nech ma to tam nechyti....nic prijemne kazdych 5 minut z plaze utekat na WC.
Chcem sa ta opytat, neda sa s tym robit nic, nieco uzivat, nech sa mi to uz nevracia? Alebo iba cakat a ked to pride, tak zacat brat to GSE a oregano???
Nechem ist ku lekarovi, on by sice dal urobit vyter, mozno by nasiel nejake mikroby, no dal by antibiotika...sice by to mozno tu pliagu vyhubilo,no ako viem a poznam kopu zien, vzdy sa im to vrati....natrvalo sa to nejak neda odstranit.
Uvazujemn, ze ci si nekupit brusnicove tbl. aj D-manozu a ci to neuzivat preventivne...co ty na to? Pomohlo by to?
Teraz dostat u nas aj nejaku noivinku, probiotika s brusnicami na crevnu floru + tie brusnice v tom pomahaju mocovemu mechuru. Je v tom 10kmenov lactobacilov.
Dakujem.

276

(265 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Noo, z tych antimikrobialnych mam doma akurat oreganovy olej, tiez GSE. Takze to manzelovi dam...a staci,ked to GSE bude oralne uzivat, pit na ten jacmen, alebo je pitie zbytocne a ma si to iba striekat do toho postihnuteho oka?

277

(265 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem a ten pomer zriedeny do oci GSE je aky, kolko kvapiek a antimokrobionalne su ake doplnky?

278

(265 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj RNG.Manzelovi sa dnes rano urobil jacmen v oku. Moze to byt z klimy v aute? Co na to? Striebro moze byt? Alebo?
Denne uz roky uziva na posilnenie viralnej imunity selen, vit.E,C,lactobacily, vecer si dava mineraly na kosti, vitD,vit.K + spirulinu...tiez berie teraz na klby MSM glucosamin, Bromelain + enzymy...
Tak co odporucis na ten jacmen? Dakujem.

279

(449 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, zaujala ma tu tvoja odpoved na homeopatiu....viem, ze jej neveris, neprikladas vyznam , ja som toho isteho nazoru.....nedavno som to napisala na jednu diskusiu a vies ako ma zacali ludia bombardovat? nadavat mi, ze ako take nieco mozem pisat, dokonca sa tam ozvala nejaka pani, ktora je v tej asociacii homeopatov, robi to profesionalne a pisala, ako na vlasne oci uzdravila mnoho ludi , ktorych alopaticka medicina davno odpisala,ako sa dostali z rakovin, oslepnutia, zacali chodit a dovtedy boli na voziku a ine veci.....ale ze to musi ten homeopat vediet robit, musi byt odbornik ....co na to povies? ja tomu aj tak neverim.....

280

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Dakujem RNG. Vcera od rana som sa zacala liecit sama a...zda sa, ze pomohlo, je to uz lepsie.
Uzivala som to GSE 30kvapiek na 1/2l vody, 3x1oregano, dala som si aj Bromelain 2x500g, citala som, ze pomaha aj to, zvysila som prijem vit.C + este som si striekala odspodu koloidne striebro...neviem, ci sa to moze, ale pomahalo mi aj to...+samozrejme doplnky, ktore uzivam denne ako selen, vit.E, Wild Yam a  vytazky z kapustoviny , ktore som zacala preventivne brat.
Je to OK? Ked to ustupuje, staci, aby som to este dnes vsetko brala, teda to GSE, oregano bromelain a striebro,  alebo mam este par dni pokracovat, aj ked mi uz nic nebude?

281

(32 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, ahoj.
Potrebujem radu. Dnes od rana mam asi zapaleny moc. mechur, alebo bakterie v moc. trubici...neviem. Treba mi stale ist na malu potrebu, aj ked nic nevycikam, ale mam taky pocit...kus ma to pri cikani pali....bojim sa, aby sa mi to nezhorsilo, uz som mala aj vaznejsie stavy, zvyknem to mavat raz az 2x rocne....a skonci to u lekara.
Co mi nato odporucas? Mam doma GSE, oreganovy olej aj ine doplnky.....to GSE staci zriedene pit, alebo? Pomoze aj kokosak? Citala som aj o manose, doma ju nemam, no az pozhanam u nas v lekarni.....na objednavku z USA nemozem cakat, ked mam problem teraz.
dakujem.

282

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, zdravim. Chcem sa ta opytat, je mozne, ze je to 100% jablkova stava, predavana ako BIO, bez konzerv.latok, cukru, sladidiel, proste iba odstavene jablka, ktora ma zarucnu dobu az 1 rok? Ono ked som to okusila, je to priserne sladke, akoby tam bola kopa cukru, ani neverim, ze to  neobsahuje cukor. Je to balene v takom ochrannom plasti...no neviem, moze to byt naozaj iba 100%stava, bez konzervantov a vydrzi rok???

283

(126 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ved prave, take mlieko od volne pasucich krav je OK, no take dnes bezne nezozenies .,A tie kupenske, to su podla mna humusy. Myslela som take mlieka ze su skodlive,podla mna aj pre deti. A za to zrazenie mas pravdu. Ta dotycna pani sa rozculovala, ze sa jej pridanim cecka vzdy zrazi, tak jej poradili ho zneutralizovat sodou...neviem, ci je to dobry napad.

284

(126 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, je podla teba v pohode davat praskovy vit.C dietatu do mlieka? Mne sa to nezda, som proti mlieku uplne a pripada mi to, ze tym sa hodnota toho C-ka uplne straca, kedze na jednej strane chce matka vyliecit dieta, da mu vit. C a na druhej mu to C-ko supne do mlieka....podla mna je to blba vyhovorka, ze dieta jej to C-ko s nicim inym nezje, ani s cajom, ani s vodou, stavou...poprosim o tvoj nazor

285

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ahoj RNG. Mam otazocku. Mojej mame sa na palci ruky, teda na prste z boku urobila pomerne velka tukova hrca. Lekar jej poradil vyrezat to, s cim ona nie velmi suhlasi. Povedala, ze si to radsej necha.....ani sa jej necudujem, ale az mam pravdu povedat, nevyzera to  esteticky. Vies nam poradit, ci exzistuje nieco na to, cim by sa jej to nejak vstrebalo? Dakujem.

286

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG zdravim.Mam este 3baliky Collostra od Swansonu. Expiracia je do 5/11, teda v maji konci. Mozem to uzivat dalej? Kedze mam este tolko balikov , bude to uzivane mozno aj viac ako 6-7mesiacov po dobe spotreby. Viem, ze uz si pisal na tuto temu, ze doplnky po dobe spotreby nic neurobia, akurat mozu mat nizsiu ucinnost, ze ty si zinok uzival 4 roky po expiracii, akurat u Probiotik je to uz zbytocne, ze tie , teda niektore z nich uz mesiac po vyrobe su malo ucinne.....to si pamatam od teba, ide mi vsak o Collostrum, to mozem teda uzivat ? Povedzme aj ked to bude pomaly rok po expir..?Dakujem.

287

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Dakujem za odpoved . Mozem teda ten jod si davat aj 2-3x do tyzdna po tych 10-15 kvapiek pod pupok? Doteraz si davam 1x, max.2x do tyzdna.

288

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Dakujem za odpoved . Mozem teda ten jod si davat aj 2-3x do tyzdna po tych 10-12 kvapiek pod pupok? Doteraz si davam 1x, max.2x do tyzdna.

289

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, Uz roky, hadam aj 12rokov mam stale nizku hladinu draslika v krvi, aj napriek denno-dennemu uzivaniu draslikovych tabliet mi nejde do normalu. 3 roky si solim solou z Billy, teraz uzivam Kalinat, upravujem si travenie Betaiinom, Super enzymami, dokonca si uz kupujem nie nase, synteticke a pre mna nevstrebatelne draslikove tablety, ktore su u nas v lekarni,ale objednavam si z USA potassium vo forme glukonatu a......stale nic, vzdy pri odbere krvi mam pod hladinou to kalium. Som velmi slaba, unavena, bolia ma uz pri kratkej chvodzi svaly,nic nevladzem, kruti sa mi hlava...neviem,ci je to tym nedostatkom K, ale uz som z toho unavena. Zistovali mi aj na stitnu zlazu ci nemam problemy, ci sa mi aj mocom nevylucuje ten draslik...vsetko v norme. Je to vobec normalne, predsa musi byt niekde chyba, ze mi unika. Moj lekar na to kasle, vobec to neskuma, ze preco aj napriek dennemu uzivaniu ho mam stale malicko, predpise recept a tym to pre neho hasne...a ta predstava brat tbl. draslikove az do smrti...Ved keby mi aspon pomahali..vies mi takto povedat, kde by mohla byt chyba? A ta unava a slabost moze byt tym deficitom K?

290

(74 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A ak ho teda budem brat aj v lete, ale povedzme nie kazdy den, ale kazdy druhy, moze sa stat, ze sa predavkujem nim? Kedze som aj na slnku stale.Je to nebezpecne, alebo nie? Pretoze vit.D3 neviem, ako zistit, ci ho mam dost. Sice mi casto beru krv, vit.D v krvi mi nemerali, ani neviem, ci sa meriava....

291

(74 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj RNG. Chcem sa opytat, pravidelne kazdy den uzivam 2 000 vit. D3. Mam ho uzivat aj v lete? Alebo iba na jesen, v zime? Teda ked je ten deficit slnka .Pretoze v lete som stale na slnku. Dakujem.

292

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Dobry den RNG. Chcem sa ta opytat,ked prakticky takmer denne, kazde rano si dam nalacno pohar vlaznej vody s medom a jablcnym octom, alkalizujem si tym zaludok? Je naozaj pravda, ze jablcny ocot je zasadity? Je to podobne, ako keby som brala kalinat? Alebo je v tom rozdiel? Dakujem.

293

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, mam doma prasok do jedal, KURKUMU, mozem to davat napr. do caju, alebo zaliat horucou vodou a pit? Namiesto tabliet, nie je to to iste? Ak ano, tak asi kolko si toho dat na 2-3dcl tekutiny?

294

(86 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj RNG. Chcem sa ta opytat, ked budem uzivat GSE -30kvapek do pol litra vody a denne pit po duskoch, mozem zaroven s nim uzivat aj ine doplnky ako vit. C, E, selen, Wil Yam.....a ked mam pravdepodobne kvasinky v posve, pomoze mi to GSE ked budem pit, alebo si mam urobit vyplach posvy? Len neviem aky pomer toho na ten vyplach. Mam aj kokosak, mam uzivat aj ten, Dakujem.

295

(182 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, mozem si granulovany lecitin nasypat aj do pomarancovej stavy, popr. do caju, cistej vody a vypit? Neznizi sa tym jeho ucinok? A staci polievkova lyzica 1x za tyzden,alebo viackrat? Dakujem.

296

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ano, ano, ten St Johns Wort uzivam na tvoje rady uz treti rok, samozrejme iba vo vynimocnych situaciach, ked viem, ze pridu stresy, dam si 1tbl, popr.2 a zacne to zaberat do hodinky...ucinok to ma 8 hod. Zatial mam este ten od teba z Lucenca, no akurat minule som si kupila z I-Herbu ten, co si teraz dal link na stranku....takze mi este prosim ta odpis, CI NEMUSIM NAVYSE ESTE UZIVAT TEN HORCIK, ci mi staci ked denne uzijem v tom doplnku Bone Esentials.

297

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Dakujem RNG za odpoved. Tie mineraly jej idem objednat, tiez enzymy. Na tom sme sa dohodli uz minule s nou. Tiez chce vit.E a selen.Tiez ma velmi slabu imunitu, takze chce aj Colostrum. Dufam, ze jej to mozem pokupit a moze to uzivat. Kupila by som jej aj Wild Yam, mne tiez robi dobre, len neviem, ci jej  pomoze, kedze uz pred vyse 15-timi rokmi jej vyoperovali celu maternicu. Bude mat ten doplnok aj tak pre nu vyznam? Lebo to neviem.

298

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG napísal(a):

Ked pouzivas denne kyselinu, mal by si pouzivat v inom case denne aj mineraly na alkalizaciu, u teba najma KHCO3, predavany ako Kalinat vo vinarskych potrebach. Pol lyzicky(2 gramy) dopol litra  vody(caju) ti da skoro gram=1000  kalia(drasliku) ,co ta posilni znacne. Nizky draslik v krvi rabuje telo o energiu a branie len kyselin zase rabuje vsetky mineraly z tela, preto sa treba alkalizovat.Toto ti vydrzi skoro 2 roky kazdodenneho pouzivanie.
http://www.farmarik.sk/product/kalinat- … -1-kg-461/
Ja pouzivam cez den 1-2 tablety betainu HCl, najnovsie L-lysinu HCl(antiviralne) a skoro rano na prazdny zaludok 1.5 hodin pred jedlom sa alkalizujem pol lyzickou KHCO3.( Alkalicke telo udrziava samozrejme aj ine mineraly, nestracas ich tolko mocom)
Inac robis vsetko tak , ako mas, tj podla nazorov niektorych lekarov


Aha, tak asi chapem, to znamena, ze ked budem brat ten Kalinat, tak budem mat hodnoty mineralov v krvi vyssie? Nebude mi ta kyselina tak odcerpavat tie mineraly, ktore denne uzivam, az som to pochopila spravne.Ale ja denne do praskovej kyseliny askorbovej si davam sodu bicarbonu, tie 2gramy ,tak by som sa aj nou mala alkalizovat, nie? Lebo to robim. A predsa napriek dennemu uzivaniu mineralov ich mam na tesnej hranici......

A este druha otazka na ten horcik...to si mi neodpisal, ci si ho kupit a brat este navyse, alebo mi staci ho uzivat v tom doplnku Bone esencialis, co mam. Na tie moje problemy, uzkostne stavy, zavraty a tak mi nepomoze , ked zvysim jeho davku, alebo je to zbytocne? Zevraj znizuje krvny tlak a ja ho nemam az tak vysoky.Tak aby mi nebolo este horsie....

299

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, moja otazocka na teba. Moja mamka trpi roky chudokrvnostou, ma malo zeleza, tiez ma reumu,tym padom  bolesti klbov, zapaly . Zelezo nemoze uzivat, byva jej po nom velmi tazko. Dokonca povedala, ze aj z mineralov na kosti, ktore jej predpisal reumatolog jej je zle.Tiez ma podla mojho nazoru tetaniu, neurolog. problemy, bolesti chrbtice, osteoporozu...je toho dost. Popritom je vahovo velmi chuda, ma 60rokov a iba 49-51kil max. Je taka chuda roky, no je z toho nestastna, pribrat sa jej vobec nedari. Podla nej ma travenie OK, sice je taky nervak, ze z nervov sa jej to casto prenasa na zaludok a vtedy je jej spatne.Co odporucas?Da sa s tym este nieco robit? Casto beha po lekaroch, no ti jej iba predpisu lieky a hotovo, kazdy tie svoje. Ved vies.Kym pride domov, ma ich od kazdeho kopu. Ale nakoniec ich neberie...asi robi dobre, ved podla mojho nazoru, keby ich mala vsetky brat, bola by na tom este horsie...ti lekari. Dakujem.

300

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, ked uzivam denne vecer Bone essencial-miner. na kosti, staci mi ta davka horcika, ktora je v tom, alebo si mam kupit este samostatny horcik a uzivat ho? Zevraj znizuje tlak a ja ho nemam prilis vysoky, tak neviem.....trpim uzkostnymi stavmi, mavam zavrate, zle travenie, ktore si vsak uz 4 roky napravam Betainom, enzymami na travenie.....miner. na kosti uzivam roky a predsa mam pri odbere krvi ich stale tesne len tak-tak pri hranici minima, draslik mavam roky nizky aj pri uzivani denne draslikovych tabliet. Z toho som aj slaba, ze ho mam malo.To znamena, ze asi kvoli zlemu traveniu sa mi nevstrebavaju dobre tie doplnky aj napriek dennemu uzivaniu.
Tak co povies, mam brat este samostatne ten horcik, pomoze mi na moje problemy,ci mi staci v tom doplnku Bone essencials alebo radsej B-komplex?
Tiez uzivam kopu inych ako vit.C, selen, vit.E, spirulina, vit.D, rybi olej, Wild yam..tieto uzivam denne pravidelne, objednavam z i-herbu, mam esteaj od teba z Lucenca.