1

Téma: malé deti

Zdravím RNG,prosím o radu.Moja 8 ročná dcera má okolo celých úst nehojacu sa ranu.Vyzerá to ,ako vyštípané pery.Má nádchu,je strašne zahlienená už asi mesiac.Atb nepomohli a dalšie jej už nedám.Na rengene jej zistili zápal lavej dutiny.Často ju bolí bruško a hlava.Nechce prehltavať tabletky.Všetko jej pučím a drobím a primiešavam do jedla.Selen 200mcg,zinok 30mg,acedophilus pearls 1 kapsula 1 miliarda cfu,betaglukán,colostrum,oregano star 1414-60sfg ,citricidal max 3 kvapky do vody ,ale aj tak to velmi nechce vypiť.Jediné ,čo neviem je, ako jej dávať oreganový olej na odhlienenie.Nieje niečo ine pre dieťa?Alebo sa odhliení aj bez oreganoveho oleja?A všetko dostala tesne po sebe,netreba to nejak rozdeliť? Vopred srdečná vďaka.



2

Re: malé deti

Po atb je znicena cela crevna flora a jediny druh antibiotika, acidophilus to nenahradi.
Pozri na silnejsie zmesy ako   http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0
Betaglukan je ucinny v davkach 3x500 mg na 75 kg osobu, podla vahy prepocitaj na dieta.
Collostrum sa berie v davkach 3x5 gramov, praskove sa da zamiesat do jedla bez problemov. pozri na
http://www.iherb.com/symbiotics-colostr … /5457?at=0    a nedaj sa mylit navodom, ten udava prinizku davku.
Nehojaca sa rana okolo ust moze byt z herpesov ale aj sekundarne nakazena plesnami, Tu by naozaj pomohol oreganovy olej, ale nie ten slaby a drahy od star, kde ani neuvadzaju mnozstvo carvacrolu
Pozri na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0    kde je v malej kapsulke, ktora sa rozpusta az v crevach, tj nepali zaludok az 100 mg carvacrolu, davka 3 x 1 kapsulka pre dieta cca 25 kg.
Tu mas aj cisty oreganovy olej v kvapkach, samozrejme ho treba riedit aspon 10 ku 1 napr olivovym olejom a dal by sa pridavat do jediel ako korenina..

Ja osobne som raz vyskusal aj Samento/Prima una de gato na zapal stredneho ucha a mne pracovala davka 2x30 kvapiek. Samento nema prakticky ziadnu chut a teda je vhodne pre deti. Treba zacat od mensej davky a stupnovat.
http://www.iherb.com/search?kw=prima%20 … %20liquid.
Pozri na temu  http://rng.nazory.eu/herpes a skus dostat napr chagu, z ktorej caj ochuteny trochu skoricou ma chut podobnu kave(10 : 1 zmes prasku chagy a skorice, varit pomalicky zakryte 1/2 hodiny, nechat zakryte luhovat aspon 2 hodiny a pit. Na dospweleho je to polievkaova lyzica prasku, na dieta staci cajova.
Na odhlienenie pomaha aj NAC(na Slovensku pod menom ACC v lekarnach draho)
http://www.iherb.com/Life-Extension-N-A … /4809?at=0

Na plucne z adaptogenov odporucam najma cordyceps(mikrohuba)
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Ultr … aps/6?at=0
Drahsie, ale mozno pre deti lepsia forma je
http://www.iherb.com/Eclectic-Institute … /2814?at=0

Ja sice malokedy odporucam rozne zmesy, kde jednotlive aktivne latky nie su presne specifikovzane co sa tyka mnozstva, ale v tomto pripade , ked dieta odmieta brat kapsule a rozne nechutne prasky, mozno toto by pomohlo
http://www.iherb.com/Madre-Labs-Immune- … /8951?at=0



3

Re: malé deti

Nikdy nemiesaj probiotika s antimikrobialnymi latkami dokopy!. Probiotika je najlepsie davat samotne s jablkom/jablkovym pretlakom na noc.
Inac ostatne sa samozrejme da miesat akokolvek.



4

Re: malé deti

RNG,prosím nenapísal by si mi približný rozvrh ,čo s čím môžem dať a aký približný časový rozostup musí byť medzi probiotikami a antimikrobialnymi latkami?
Neviem ,či to je takto správne: Ráno:selen ,zinok,oregano star...ranajky...asi za hodinu colostrum ,betaglukan...3-4 denne kvapka do nosa citridical a večer acedophilus pearl 1miliarda cfu 1 kapsula s jablkom? Môže to takto brať alebo je to nesprávne?Ďakujem



5

Re: malé deti

Vyborne.
Probiotika davaj aspon tri hodiny po antimikrobialnych(tj citricidal, oregano oil), betaglukan nie je antimikrobialny, len zvysi aktivitu vlastnych telesnych bielych krviniek a ich vytvaranie.
Do nosa sa daju antimikrobialne davat kedykolvek, to nijak neovplyvnuje ustne brane veci.



6

Re: malé deti

RNG, je podla teba v pohode davat praskovy vit.C dietatu do mlieka? Mne sa to nezda, som proti mlieku uplne a pripada mi to, ze tym sa hodnota toho C-ka uplne straca, kedze na jednej strane chce matka vyliecit dieta, da mu vit. C a na druhej mu to C-ko supne do mlieka....podla mna je to blba vyhovorka, ze dieta jej to C-ko s nicim inym nezje, ani s cajom, ani s vodou, stavou...poprosim o tvoj nazor

Naposledy upravil: 959touareg (2011-05-12 08:11:27)



7

Re: malé deti

Ked das praskovy vitamin C(kyselinu askorbovu) do mlieka, okamzite sa zrazi.
Osobne nie som proti mlieku detom, vyse 80% z nich nema v detstve s nim ziadne problemy. Tj s mliekom od volne sa pasucich krav, neosetrovanych hormonami a antibiotikami.
Ovela horsie su sojove nahrazky mlieka, ktore obsahuju velke davky fytoestrogenov A volnych rafinovanych cukrov, co skodi telu hlavne pri vyvoji, lebo to podstatne urychli sexualnu dospelost, ktora sa z niekdajsioch 16-17 rokov dnes posunula az pod 12 rokov, co predstavuje znacny zdravotny a socialny problem.
ja veru pijem mlieko, tj vlastne doma skvasene,lebo cerstve uz neznasam. A robi mi dobre celkove, hoci nemozno povedat, ze je to pre starsieho idealna potravina.
Samozrejme ale nekupujem mlieko z intenzivnych mliekarskych fariem, kde uvaznene kravy napchavaju krmnymi zmeskami, "osetruju" antibiotikami a hormonmi na zvysenie podoja a vynosu masa.



8

Re: malé deti

Ved prave, take mlieko od volne pasucich krav je OK, no take dnes bezne nezozenies .,A tie kupenske, to su podla mna humusy. Myslela som take mlieka ze su skodlive,podla mna aj pre deti. A za to zrazenie mas pravdu. Ta dotycna pani sa rozculovala, ze sa jej pridanim cecka vzdy zrazi, tak jej poradili ho zneutralizovat sodou...neviem, ci je to dobry napad.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-05-12 10:25:43)



9

Re: malé deti

Neutralny vitamin C, najma odporucam ester  , nezrazi mlieko, aspon si myslim.
A da sa lahsie vypit, lebo nedrazdi zaludok.
Ester C sa zdrzuje v tele vyse 5 krat tak dlho, tj je 5 krat tak biologicky ucinny.
Treba sa dozadovat kvalitnejsieho nezamoreneho mlieka a byt ochotny za neho zaplatit aj  dvojnasook,
tak ako je to napr tu v USA.
Potom sa najde dost chovatelov, ktorym sa to vyplati.
Trh sa samoreguluje pomerne pruzne mechanizmom ponuka/dopyt. Az bude po takom mlieku dopyt a chovatelom sa to vyplati, tak budu predavat aj BIO kvalitu, ako to nazyvate asi v Europe.
Tu v USA to nazyvaju z volnych nestriekanych  pastvin bez pouzitia hormonov, atb a chemikalii.

Naposledy upravil: RNG (2011-05-12 12:05:57)



10

Re: malé deti

Obavam sa, ze co poradim vsetko  v tom biozdravie nemaju.
Na nosne infekcie je dobre si kvapkat niekolkokrat do dna do nosa roztok citricidalu a koloidnu striebornu vodu na striedacku(nemiesat!!!!). Na helikobakter ne tiez koloidna strieborna voda, 4x2 lyzicky, alebo
monolaurin, 3x 1lyzicka, zacat so stvrtlyzickou a stupnovat.
Na adenovirus pozri temu http://rng.nazory.eu/herpes
Jod odporucam ta asi 10 kvapiek (flak ako dlan) 2 x tyzdenne pod pazuchu, neskor len raz.
V nose moze byt aj pozostatkova plesnova infekcia, najma v prinosnych dutinach, odkial sa obcas moze dostat aj do vnutorneho ucha cez Eustachovu trubicu, a to je patalia.



11

Re: malé deti

Kapsule GSE sa vyrabajku pre to, ze citricidal je velmi horky a ked chces zobrat vioac , ako 60 kvapiek, musis to zobrat vo forme kapsuli. Samozrejme sa kapsule daju otvorit, nie su entericky pokryte, zaludku neskodia, len ta horka chut v ustach a na jazyku je problem. Standartner upozornenia, ze sa to nemoze pouzivat na deti si vynutila FDA, to neznamena, ze sa neda pouzit na deti davka prepocitana na ich telesnu vahu.
Potravinove doplnky su schvalene lekarmi pre to,. ze su neskodne, tj neskodne aj pre ludi, aj pre pokusne zvierata, bez ohladu na vek, davka podla vahy.
Inac na 'tvrdohlave" =odolne bakterie som pouzil az 4x2 kapsule, co je ekvivalent 4 x 50 kvapiek GSE.
Obvykle odporucam pre dospelych(70-75 kg vahy) 60 kvapiek do litra vody.
Na 10 kg dieta je to teda asi 12 kvapiek, tj 125 mg praskoveho GSE
Ich odporucanie je este mensie, preto tieto 25m kvapkove kapsule neodporucaju pod vahu 30 kg.
Predavkovanie pre dospelu osobu ale je az mnohonasobne vyssie, LD50 je az 5 gramov citricidalu na kg vahy, co je vyse litra GSE(30% citricidal
Samozrejme mojich besnych 200 kvapiek je len 2.4 gramu citricidalu, tj fatalna davka pre 1/2 kiloveho potkana, neskodna pre mojich 100 kil



12

Re: malé deti

Ahoj RNG, pouziam GSE uz dlhsie na rozne problemy pri niceni virusov, chcem sa ale opytat, uz mozno 2-3 roky mi rano tecie z nosa. Potom v priebehu doobedia mi to prejde. Staci na to pouzit tiez GSE od Nutribiotic 33 %?? Myslim,ze si niekde na fore doporucoval 10 kv do pol deci vody , alebo co by si poradil?



13

Re: malé deti

Ranajsie tecenie z nosa je skor zalezitost vzdusnych  alergii, napr na pel, prach, plesnove vytrusy alebo roztoce.
http://rng.nazory.eu/alergie
Vymen si podusku, prezri byt co sa tyka plesni, vymen vysavac na typ HEPA, pripadne si instaluj cistic vzduchu.

GSE nie je typicky antiviralne, ale antibakterialne a  protiplesnove
Na vyplachy a kvapky do oci je koncentracia tak isto ako odporucam na pitie, tj 60 kvapiek na liter vody, tj 6 kvapiek na deci. 10 kvapiek na deci je asi vrchna tolerancia, vyssie uz zacina stipat sliznice

Naposledy upravil: RNG (2011-05-17 12:21:13)



14

Re: malé deti

Zialbohu v Delibo nemaju nic, co by som mohol extra odporucit, maju slabe obsahy a vysoke ceny.Sustredia sa na najlacnejsie produkty, ktore potom poriadne predrazia.
Tu mas priklad dobrych probiotik
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0

a tu je zase zdroj betaglukanov, dostatocne silny, davka 3x2 kapsule intenzivna, 2x1 udrzobna
http://www.iherb.com/Now-Foods-Beta-Glu … 35770?at=0



15

Re: malé deti

Ja nezijem na Slovensku a neviem, co tam dnes predavaju vobec.
Neviem, co to je ten bio systemic oregano a ci ma dost carvacrolu na ucinok. Ja pouzivam produkt z firmy NOW, ktory obsahuje v 180 mg kapsuli 100 mg carvacrolu a beriem 3x2 kapsule.
Inac hlieny nemusia byt len z nakaz bakterialnych, ale aj viralnych a casto v tomto case k tomu prispeju vzdusne alergie.
Co sa tyka toho porekadla na chripky(to neplati na nadchu, lebo ta je z roznych dovodov a alergicka napr moze trvat cely zivot) ze liecena je za 2 plus 5 dni a neliecena 7 dni, tak to celkom neplati, lebo napr virusove be3zne potlacam za 2 dni vitaminom C(ester CD) 1 az 1.5 gramu kazdu hodinu. Pripadne aj branim chaparalu, 2x500 az 1000 mg.

Naposledy upravil: RNG (2011-05-21 23:01:07)



16

Re: malé deti

Je písane ,že obsahuje 70-100 carvacrolu,ale pozri sa na to radšej Ty  http://www.biozdravie.sk/index1.htmlNiektoré skratky neviem najsť ako napriklad vit C (ester CDMože byť toto?                                                            http://www.inzercia.sk/inzerat-ASA2079- … 90-kapsul/ J asi myslím ,že tú nadchu mám chronickú ,mne stačí ,že nemám ponožky a naraz sa schladí,čo tu pod Tatrami nieje problém a večer už kýcham.Ešte by ma zaujímalo:píšeš,že väčšinou doplnkou sa berie zaroven s jedlom,len enzymi sa berie po jedle ,správne?A sú aj take kapsule /probiotiká...atď/ ktoré sa nesmú otvárať a pridávať do jedla??Pridávam deťom do jedla a niekde si písal,že najväčší účinok maju ,ak spláchnu ,čo najdalej.Ak by si mal niekedy čas ,tak by si mohol rozpísať dennu dávku-super ukážkovú-na potlačenie vírusov..napr :ranajky 8h jogurt+betaglukan..C..colostrum... Obed 12 :ryža...Lahko si to potom najdem a liečim deti.Ďakujem.



17

Re: malé deti

Ten citricidal je OK az na odporucene mnozstvo, co by malo byt 35 kvapiek do litra vody(to je 60%) tie 125 mg kapsule obsahuju asi 7 kvapiek 60% citricidalu kazda.
Ten oreganovy olej tekuty za vela nestoji .
V kapsuliach tvrdia ze je obsah 32 mg carvacrolu, tj  len 1/3 toho co ma tento za patinu ceny a 90 kapsul, ktore sa rozpustia az v crevach, tj nedrazdia zaludok
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0

Vseobecne doplnky na Slovensku su vo velmi slabom vybere a nemozne predrazene. Tak ak sa nechcete dat orabovat,alebo kupovat mizerne vyrobky,  musite sa naucit objednavat zo roznych zdrojov na internete .



18

Re: malé deti

RNG,chcela by som ťa ešte poprosiť o radu.Čo by si mi poradil pre 2 ročné dieťa,ktoré má každý druhý mesiac nekončiacu nádchu? Má ju teraz už druhý týžden.Kvapkám mu do nosa tri krát denne/ 50 kokosový olej a v ňom 3kvapky citricidalu/Možem zvýšiť citricidal o 1kv?Davam mu hlivu,probiotiká,colostrum a mohla by som mu dať toto céčko napr.do čaju?http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8979757&tab=1  http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=147889  Ďakujem

Naposledy upravil: tinapp (2011-05-28 22:08:04)



19

Re: malé deti

Ako vidim, ten minibazar sa zmaha, snazi sa doviezt tie podla mna a mojich lekarskych zdrojov najucinnejsie doplnky.
Vitamin C a najma v neutralnej forme ako velmi ucinny ester C mozes dat dietaku kedykolvek.

Nadchy mozu byt nielen z mikrobialnych dovodov, ale aj alergie na pel, plesnove vytrusy a roztoce. To treba tiez adresovat.
Co sa tyka citricidalu, ja som pouzil az 6 kvapiek GSE(33% citricidalu) do 30 ml vody a kokosoveho oleja. To ale drazdi privelmi uz. Preto odporucam len 3 kvapky GSE do 30 ml vody ci oleja
Na citricidal(60% )zmensi davku v pomere 2 ku 1(polovica



20

Re: malé deti

ahoj rng, dcera pravdepodobne uz tri dni zatlka bolave ucho. ale dnes v noci sa to prevalilo, dala som jej do ucha koloidne striebro. porad prosim, daky utok na ten zapal. pre istotu asi budem davat do oboch usi - staci 3x denne? a potom nieco vnutorne. inak ma masivnu nadchu s kaslom, ale bez teploty. ma 20 kg. dakujem!



21

Re: malé deti

Na hlieny je treba oreganovy olej, ten je najucinnejsi ako odhlienovac a antimikrobialny prostriedok proti mikrobom zijucim v hliene. Pomaha aj NAC(na Slovensku ako acc.) a ja by som zaroven pil roztok citricidalu/GSE



22

Re: malé deti

to oregano now mam doma, mozem dat 2 kapsule denne? (na tych 20 kg). inak uz dlhsie jej davam gse do nosa, zriedene samozrejme a zatial bez vysledku. oddnes koloidne ag do ucha, mozem pridat to gse na pitie. dala som aj cats claw v glycerole 10 kv., (dam 3 x denne 10 kvapiek). bude to stacit?



23

Re: malé deti

2 kapsule na 20 kg dieta su dost, len neviem ako sa ti podari ich don dostat. A na 20 kg treba 1/4 litra toho roztoku GSE, s tym je tiez problem dostat do dietata. Ak sa ti to podari, tak to mas vyhrate, drzim palce.



24

Re: malé deti

to cats claw je ok pri takomto probleme? mozem s tym pokracovat popri tom ostatnom? dik zaradu. inak dala som do ucha na striedacku koloidne a potom tea tree oil v kokosaku, uvidime. cez den je to vraj ok, ale v noci sa to ucho ozyva.



25

Re: malé deti

Kedze mi ten extrakt nic nehovori a glycerolove extrakty su notoricky znacne slabe, iste 10 kvapiek nenarobi ziadne zazraky.
Ovela ucinnejsi je specializovany extrakt(TOA free) pod menom Samento alebo Prima una de gato, kde dospela davka je 2x15 kvapiek a zacinas od jednej a stupnujes vys, lebo niekto moze dostat z toho herxheimerovu(uhynovu ) reakciu, ktora ma symptomy ako mierna otrava 1 az 3  dni.
Aj tak vzdy ked zacinas s novym jedlom, potravinovym doplnkom a dokonca aj s liekom, je dobre skusit najprv malu davku, aby si videl, ci to nesposobi nejaku neprijemnu reakciu a ked, nech je aspon mensia, nez s plnou davkou.
Nikto nemoze dopredu predpovedat alergie, to mozno zistit len skuskou a vtedy je lepsie skusat s mensim mnozstvom, nez z plnou davkou.
"Opatrnost je matka mudrosti"

Naposledy upravil: RNG (2011-07-04 04:44:47)



26

Re: malé deti

mam tento doma, a tipla som si 30kvapiek denne na 20 kg. snad som sa nezmylila, pozres na to prosim, ci to staci? davam to ale rozdelene na tri davky, preto 10 kvapiek.
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Ca … /8005?at=0



27

Re: malé deti

Takze podla toho davas dietatu ekvivalent asi 4 gramy byliny, co je fajn.
Normalne sa odporuca asi 15 gramov uncarie na caj denne. A toto sa mi vidi dost dobra forma, hlavne pre deti, ale mozno aj pre dospelych lebo nie kazdy je ochotny si varit caj kazdy den.
Samozrejme pre dospelych by som z toho neodporucal len 3 x 14 kvapiek=3x2 gramy byliny, ale 3 x 40 kvapiek, tj ekvivalent tych 15 gramov byliny.
Je to inac aj pomerne dobra cena za extrakt.

Naposledy upravil: RNG (2011-07-04 20:06:02)



28

Re: malé deti

Ahoj RNG,prosím nepridal by si mi link na ester c palmitat a MSM s Iherbu,ktoré používaš, chcela by som si objednať.Ďakujem pekne.



29

Re: malé deti

Oboje kupujem v praskovej forme, powder



30

Re: malé deti

http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … g/972?at=0



31

Re: malé deti

Ďakujem ti velmi pekne,velmi nám pomáhaš.Inhalujeme cez rolku,berieme všetko ,čo nám odporučiš a musím zaklopať darí sa nám tie potvory-infekcie odohnať.

Naposledy upravil: tinapp (2011-12-12 07:53:24)



32

Re: malé deti

Drzim palce  aj do buducnosti.



33

Re: malé deti

dobry den, rng,
prosim, mozem dat dietatu 3 r. toto oregano? http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0
nebude to pre neho prisilne? mam aj vo forme oleja, to by sa asi lepsie davkovalo, ale zrejme je to pre dieta nepozivatelne...

potrebujem nieco silne antiviralne, na laryngitidu a hnusny kasel, ktory uz sice nie je laryngalny ale velmi neprijemny drazdivy. davam mu zatial oleuropein a gse ester-c, ale trapi ma aj ten kasel. 

a co hovoris na toto - http://elax.sk/index.php?page=shop.prod … p;Itemid=2
to by pomohlo na ten drazdivy kasel? je to vhodne pre deti?

dakujem za rady.



34

Re: malé deti

Ucinky nigely nepoznam. Ale ked sa ti podari dostat do dietata kapsulu toho oreganoveho oleja, tak za den dva budes pozorovat znacne odhlienovanie.



35

Re: malé deti

ok. a to uvedene oregano nie je na 15 kg ako jednorazova davka moc? staci 1x denne, alebo ako davkovat?



36

Re: malé deti

Neboj sa velmi predavkovania, ja som raz z netrpezlivosti bral dva dni  3 x 5 kapsul, a nemal som ziadne problemy z toho.
Odporucam 2x1 kapsulu aj pre 15 kg dieta.



37

Re: malé deti

ahojte vie mi niekto poradt mam 4,5rocneho syna mozem mu davat preventivne Ester C teraz na jesen.GSE sa tiež može použivat preventivne alebo počas choroby  Dakujem mamičky



38

Re: malé deti

Ester C by som podavala preventivne...to je ok,ale GSE by som pouzila iba pri zacinajucich priznakoch nejakeho ochorenia typu kaslu.nadchy a pod,na vynicenie prip.bakterii a  zamedzenie prepuknutia choroby.



39

Re: malé deti

nevie mci bezne uzivanie esteru C nie je plytvanie big_smile ja si ho nechavam na to ekd som chory popripade si ho davam na noc ked nemozem jest C castejsie. inac bezne cez den a mimo choroby sa cpem lacnym ceckom -tj kalinat plus kyselina askorbova



40

Re: malé deti

Ester C je v tele az 5 krat tak dlho, ako kyselina askorbova, takze je ovela ucinnejsi, biologicky.A daju sa s nim teda dosiahnut vyssie hladiny vitaminu C v krvi, ako s kyselinou askorbovou.
Osobne pouzivam GSE kedykolvek mam co len najmensi priznak skrabania v krku, nose ci opuchnute lymfaticke uzliny pod bradou. A robim to uz vyse 10 rokov,  statisice druhych ludi tiez a miliony to pouzili od rokov povodneho uvedenia nan trh v roku 1982. Az na velmi zriedkave potravinove alergie nan a neschopnost niektorych ludi znasat tu horku chut neviem o nijakej skodlivej reakcii nan, hoci aj brane pravidelne.



41

Re: malé deti

Ahoj rng,velmi si nám tu chýbal smile
Znova mám syna 2,5r chorého.Aká je najmenšia a najučinejšia davka GSE maximum od Nutribiotic?Vobec to nechce piť. Ja to dám do pohára 300ml-6kvapiek a s toho pohára mu to celý den pridavam do čajika ,ale niekedy nevypije za celý den ani ten pohár.Kolko by mal najmenej vypiť ,aby to učinkovalo?



42

Re: malé deti

2,5 rocny, odhadom asi 16 kil, potrebuje asi 12 kvapiek denne.
Nuz skus ine, menej nechutne, ako sangre de grado, aloe vera, samento/prima una de gato, lapacho....
A adaptogeny ako astragalus, cordyceps a podobne.
Na chripkove nakazy  je dobry napr lekvar ci stava z bazy(sambuca, eldeberry) a tie su celkom chutne
A nwezabudni, ze znacna cast infekcii pochadza z prinosnych dutin, kde ich treba vyhybit kvapkami roztoku GSE/cotricidalu, kvapkaj v leze s h;lavickou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
Minimum je potrebne roztok 3 kvapky na deci vody, lepsie je 6 kvapiek na deci za kvapkat aspon 3 krat denne po jednej-dvoch kvapkach do kazdej nosnej dierky.
Nakazy v prinosnych dutinach sa mozu zdrzovat aj roky a viest stalymi nakazami hornych dychacich ciest az k astmam a COPD.Takze je nutne ich vynicit za kazdu cenu.



43

Re: malé deti

Ahoj,už som zufala s toho maleho/2,5r/.Naučila som ho prehltať  1oregano denne.Môže ho prehánať z oregana? Stale je zahlienený,kašle.Davam mu1x 10 kv prima una de Gato,1gr ester C do čajíka raz denne ,citricidal do nosa a na večer probiotika.Mám zvýšiť dávky ?
Dal by si mi  prosím link na aloe vera,lapacho,astragalus, cordyceps,sambuca, eldeberry-také chutnejšie alebo maličké,aby sa lahko prehltali?Malého presvedčím,že to je cukrík a vtedy o zje .Sirupy nechce.A vedel by si mi aj poradiť nejake kvalitné GSE v malých tabletkach,lebo mám len také vo velkých kapsuliach.Ďakujem

Naposledy upravil: tinapp (2011-10-20 21:09:47)



44

Re: malé deti

Na Slovensku rastie plno bazy, ale nikto nepredava bazove vyrobky, aspon ich neviem najst na slovenskom Google.sk. Doma sme robili bazove vino, bazovy lekvar, bazovu stavu.....
Inac cez iherb najdes
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Sa … 12219?at=0
Tu mas aj formu cukrika
http://www.iherb.com/Sambucol-Black-Eld … 16701?at=0
Tento je starsi, vraj osveceny(?!?)
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Sambu … /2086?at=0



45

Re: malé deti

Ahoj,tentoraz je chorá dcera.Tretí den jej davam oregano ,gse.Dnes by som jej chcela dať maximum ,lebo už je chorý aj malý a lezie niečo aj na mna.Možem to skombinovať takto??? Po ranajkach:ultra Cordyceps, selen ,zinok,ester C,beta glukan,NAC,GSE ---tri hodiny pauza ,obed -oregano,pauza tri hodiny OLOVRANT-NAC,beta glukan,gse-večera oregano--tri hodiny pauza probiotic.Neviem ,či som to spravne rozdelila,napíšeš mi ,ak som niečo zle skombinovala? Ďakujem



46

Re: malé deti

Mas to spravne, nakoniec to nie je ziadna veda, len treba tie probiotika brat v inom case, ako antimikrobiloalne latky. Ale na to GSE odporucam nie 2 davky, ale to pit po malych glgoch cely den. A treba ten roztok(60 kvapiek na liter vody) kvapkat aspon 3 krat denne do nosa poleziacky, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, lebo tam sa ta nakaza casto zdrzuje a s hliernami dostava na mandle,  do priedusiek, pluc a dokonca pri kaslani aj do priestorov vnutorneho ucha, odkial sa tak lahko nedostane prec.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-14 14:58:17)



47

Re: malé deti

Ahoj,už je chorý aj malý/2,6/Má treti den zvýšenú teplotu.Strašne škaredo kašle,má hnačku a včera aj zvracal.Dávala som mu na lačno glg striebornej vody,po ranajkach oregano.Do mliečka 2gcollostrum,ale nevypil to. Do nosa citridical kvapky.A pokúšam sa mu davať gse do čajika ,ale da si iba glg a odsunie to.Raz do dna sa mi podari dať aj prima una de gato.Porad mi prosím ,čo môžem vynechať a čo mu mám dať aj nasilu ,aby sa troška zmiernil ten kašel a odišla teplotka??



48

Re: malé deti

S detmi to je velmi tazko, nezoberu, co im je dobre, lebo to nechuti dobre.
Proti kaslu a zahlieneniu je najma oregano, ale to rozhodne don nedostanes v tekuterj forme, snad sa ti podari don dostat kapsulu oregana.
Skus aspon bazovu stavu alebo lekvar, tie su dost silne antiviralne. Tiez Sangre de Grado,, ktore je antiviralne a protizapalove



49

Re: malé deti

Ahoj,už som sa začala strašne báť.Doktorka mu dala Klacid , Spiropent a vykričala ma ,že malý mohol dostať zápal plúc..Včera som mu dala jednu dávku atb ráno.Večer som mu dala znova ,ale  vyzvracal sa a zaspal.Na obed som mu dala oregano a to som našla v zvratkach.Mal hnačky pred atb a teraz ich už má zelenožlté a strašne zapachajuce.Asi má nejakú virozu a k tomu ešte aj chytené priedušky.Dnes ráno som mu už atb nedala,ale probiotika http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0 a za hodinu a pol som mu dala citridical asi lyžičku vypil.Mal strašné krče v brušku a plakal. Objednala som Sangre de Grado. Doma mám iba prima una de gato.Čo mu mám ešte dávať?A ako často mu možem davať probiotika?Citridical až po troch hodinách po probiotikach?
Tento sirup bazovy kupujem deťom- http://www.yo-fruchtsirup.at/de/yo-sort … nderbluete

Naposledy upravil: tinapp (2011-11-17 13:27:52)



50

Re: malé deti

GSE(33% citricidalu) sa pije v koncentracii 60 kvapiek na liter vody, co je denna davka pre 75 kg osobu.
Neviem, aky citricidal mas, ale ten pravy od BioChem Research je 60%, tj z neho treba 35 kvapiek na liter vody. Ine neodporucam. A davku treba teda prisposobit vahe dietata.

Klacid=clarytromycin je ucinny na streptokoky, ale vobec  nie na virusy ani aspergily a ine nakazy v hlienoch. Samozrejme znici crevnu floru a tym znacne oslabi imunitu. Viac na skodlive bocne ucinky najdes napr na
http://www.medicinenet.com/clarithromyc … rticle.htm
Spiropent je draha forma chemikalie Clenbuterolu, steroidu, ktory je pomerne dobry bronchodilatator, samozrejme ako chemikalia ma tiez svoje skodlive postranne ucinky. Nema nic so zapalom pluc, len akurat trochu ulahci dychanie.
http://www.isteroids.com/Clenbuterol/Cl … fects.html
Aj najsilnejsie probioticke doplnky neobsahuju ani tisicinu toho, co clovek potrebuje v crevach, preto o "predavkovani" su vsetky reci uplna hlupost. Naopak, musime ich znacne zivit mikrovlakninami, aby sa rozmnozili a osadili creva.

Inac citricidal/GSE v spravnych davkach nici nielen streptokoky a stafylokoky , ale je ciastocne ucinny aj na ine mikroby, na ktore je casto atb neucinne. To iste plati na oreganovy olej, ktory je velmi ucinny na rozne plucne a hlienom nosene infekcie, ako napr aspergilus pneumoniae. Oba v spravne branych delenych davkach neposkodia probioticku floru, tj neoslabia vyrobu obrannych latok v crevach .