1

Téma: draslik

mam taku otazku ze kolko by si bral draslika max dene lebo  mam salbsie srdce po infekcii tak  a teraz mam virus tak by som chcel mozno aj 3tyzdne brat kazdy den askorbat draselny dene 30g aspon mozno aj 40 co by vychadzalo aj 8g drasliku ked spravne pocitam nie je to vela? netreba nahradit asopn cas askorbatom sodnym ? nemoze mi tolko drasliku podla teba uskodit ked zoberem do uvahy ze dalsie mozno 3dostanem zo stravyja viem ze mi povies ze toho cecka je vela big_smile ale 10g mi vobec nezabralo ale pri 25 sa citim lepsie



2

Re: draslik

Prepocitaj si to, percento je podla molarnych vah ( 39 : (39 + 176)).
Co sa tyka draslika, telo ho vylucuje bez problemov, pokial mas ladviny v poriadku, ale predsa sa mi to zda trochu privela. Lenze zo sodikom tom nie je o nic lepsie, dokonca ho telo zadrzuje, kdezto draslik nie.
Linus Pauling bral 18 gramov askorbatu sodneho denne dlhe roky.
Ja beriem ester C(askorbat vapenaty) v takych davkach len 2-3 dni max, ked na mna lezie virus.



3

Re: draslik

no a ktomu cecku-chcel by som si kupit ester C a brat kazdu hodinu kedze sa neviem zbavit virusum nicim antiviralnym ani na imunitu a vrta mi hlavou ze ako casto musim jeste kedze je ester tukorozpustny,co si o tom myslis????

by the way - pekneho silvestra

Naposledy upravil: 5qo (2010-12-30 21:55:11)



4

Re: draslik

Len Ester C palmitat je tukorozpustny. Obycajny ester C je vodorozpustny.
Ja pouzivam na silny utok virusov 2 dni 1 gram esteru C kazdu hodinu. To nie je vec imunity, ale priamo utok na virusy.
Pozri na temu herpes, tam je uvedene hromady antiviralnych doplnkov. Treba pouzit aj spravne davky, dostatocne ucinne, nie to co pisu vyrobcovia na flaskach.



5

Re: draslik

http://www.swansonvitamins.com/AM121/ItemDetail
cize pri tomto - pisu tam ze calcium askorbat sa nemusim obavat uzivania bez jedla,lebo v davkovani pisu ze s jedlom.

inak dobra cena ze?

Naposledy upravil: 5qo (2010-12-30 23:01:37)



6

Re: draslik

Aj ja pouzivam tento vyrobok, ale mam radsej kapsule, tie sa rychlejsie rozpustia  a absorbuju a nedonasaju do tela zbytocne tabletovacie e-cka.
Ze sa ester C drzi v tele az 24 hodin je jemne prehnane. Polcas zivotnosti kyseliny askorbovej v tele je 1/2 az 1 hodina a ester C ma zivotnost zhruba 5 krat taku. Tak to aspon tvrdili ti co to povodne patentovali(patri to NBTY skupine)
Tuto formu pouzivam najma na potlacenie virusov, kde beriem 1 gram za hodinu , jeden den az dva dni, vcitane noci. Potom to zmiernim na niekolko gramov denne(3 az 5) podla potreby.
Kedze ma vitamin C vseobecne kratku trvanlivost v tele, je vzdy dobre rozdelit dennu davku na co najviac daviek.
Alfa lipoicka kyselina a bioflavonidy zvysuju ucinnost askorbovej kyseliny v tele, vcitane roznych askorbatov.



7

Re: draslik

no a po tych dvoch dnoch pretavas s takou davkou preco,cito z toho dovodu lebo to prejde alebo preto ze take davky dlhodobejsie nechces a neodporucas brat



8

Re: draslik

Ja som konzervativny a opatrny clovek, beriem doplnky len pokial je to nevyhnutne potrebne a neda sa to UCINNE riesit inac potravou alebo zmenou cinnosti.
Aj zvierata, co si vedia vytvorit dost vitaminu C ho vytvaraju velke davky len v case potreby, inac ho vytvaraju relativne podstatne menej, hoci viac, nez nam diktuju zastarale, z  roku 1948  tabulky odporucenych dennych davok, ktorych sa organizovana medicina tak krcovite drzi a nepripusti v nich ziadne zmeny aj napriek desatkam tisicov dokazov v pracach/ spravach  roznych lekarov.
Dnes odporucaju 3 gramy denne na pravidelne branie, vyssie len v case zvysenej spotreby alebo utokov na telo.



9

Re: draslik

Zdravim vospolok.
Mam jednu otazku ohladom DRASLIKA - zistili mi ho malo v krvi (liecim sa na vysoky tlak).
Pritom pouzivam Mary sol z Billy, papam banany denno denne...
Lekar mi predpisal Kalnormin 3x1 (chlorid draselny) - http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de … 12278.html
V jednej tabletke je az 1000 mg KCl s predlzenym uvolnovanim. Mam sa tesit, ze som objavila lacny - 30 tabliet = 1,19 Eura zdroj draslika vo vysokej davke (bohuzial na predpis ?!), alebo sa to ani neoplati, pchat do seba tie vedlajsie pomocne latky, ktore to obsahuje?
Dakujem za radu.
Anne



10

Re: draslik

Ja pouzivam tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Potassiu … g/777?at=0 to mas 227 gramov vo flaske.
Len nechapem, preco sa nepozeraju ma dovod toho nizkeho draslika aj napriek jedeniu bananov a soleniu solou s obsahom draslika



11

Re: draslik

Hmmm, ja neviem, moj otec sa lieci na hypokalemiu, moja babka cely zivot jedla kaliove tabletky a vsetci mame vysoky tlak a tlacia do nas diuretika... aky to paradox. :-/

Ja som vdaka doplnkom znizila davky liekov na tlak z 3 kusov denne na stvrt jedinej tabletky... Dufam, ze sa mi podari raz odstranit aj tu poslednu stvrtku posledneho chemickeho lieku. aach jo



12

Re: draslik

RNG, ten draslik, ktory uzivas ty od firmy NOW je praskovy, ze? Kolko ho treba uzivat denne, pri hypokalemii, ktoru mam uz roky, tiez uzivam roky Kalnormyn, Kaldyum ,tiez jem ovocie, zelenininu bohatu na draslik, solim solou z Billy, pijem Kalinat, robili mi rozne testy a merania, kde mi moze unikat a...nic nenasli. Dokonca tieto tbl. su pre mna nie velmi vhodne, lebo ich pravdepodobne vylucujem, telo mi ich nevie rozlozit.
Takze ak si kupim tento produkt praskovy, kolko ho mam uzivat denne a do coho si to sypat a ako mi dlho vydrzi jedno balenie?
Dakujem.



13

Re: draslik

Nuz draslik unika cez ladviny, nemame ziadny system, ako ho zadrziavat a recirkulovat, ako napr na sodik.
Tu uvadzaju viacere mozne dovody na nizky draslik
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency … 000479.htm
Okrem zrejmych ako bulimia hnacky prilisne potenie, privela vody , malo draslika, jedenie sladkeho drievka/licorice,/glycerrhyza glabra,su tam menovane rozne choroby s tym spojene alebo to vyvolavajuce.



14

Re: draslik

Mňa to zaujímalo ako je to s tým sladkým drievkom a draslíkom, lebo som sladké drievko dosť dho brala, moja teória je, že sladké drievko sa používa pri adrenálnej únave, má schopnosť, aby sa lepšie využíval telom vytvorený kortizol, v podstate zvyšuje kortizol a práve vysoké hladiny kortizolu - Cushing choroba alebo aj užívanie hydrokortizónu - pri Adisone bývajú jedným z dôvodov úniku draslíka. Paradoxne v prvom štádiu adrenálnej únavy človek stráca draslík, to súvisí s aldosterónom, ktorého stresové výkyvy a nedostatok spôsobujú úniky draslíka a horčíka. Na Slovensku prakticky nedokážu diagnostikovať adrenálnu únavu, zachytia len Adisona, kopec ľudí, hlavne žien má nediagnostikovanú hypothyreózu, adrenálnu únavu - nízky kortizol znamená takmer vždy aj nízky aldosterón a s tým súvisi aj hospodárenie s minerálmi v tele.



15

Re: draslik

RNG, dakujem za odpoved, len si mi nenapisal, ze kolko toho praskoveho draslika od firmy Now brat denne pri tej mojej nizkej hladine K. Kupila by som ten, co uzivas aj ty v praskovej forme, len mi, prosim, napis, kolko denne brat a ci to zamiesat do vody, alebo ako ho uzivat.....a kolko mi asi vydrzi to jedno balenie pri dennej spotrebe.Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-08-07 15:10:44)



16

Re: draslik

Ja by som ti odporucal pouzivat nielen draslik, ale aj horcik a samozrejme jod, lebo ako spomenula bludicka, treba adresovat nielen dosledok,, nizku uroven draslika, ale aj jeho, rozne mozne priciny. Tie priciny maju nielen za nasledok nizku hladinu draslika v krvi,  ale aj ine zdravotne problemy.
Moja zena pouziva zmes KCl a morskej soli na bezne solenie a kedze solime dost, dostanem iste aspon 1.5  gramu draslika takymto sposobom . A dalsie dostanem pouzivanim alkalizacie pomocou KHCO3(na Slovensku napr Kalinat)



17

Re: draslik

RNG, ja pouzivam denne horcik v mineraloch na kosti Bonne Esencials, tiez jod okolo pupku 1-2x do tyzdna 10kvapiek, mam ho este od teba z Lucenca, uzivam Kalinat, sol z Billy, pravidelne vsetky doplnky na viralnu imunitu, +Wil Yam, Indol, Collostrum, Oregano, Spirulinu, Vit.D3, rybi olej,GSM v pripade , ked mi je potrebny a kopu dalsich doplnkov....
Kupujem si aj ten draslik z I-herbu od firmy Now, ale v tabletach, nie v prasku, pretoze tie draslikove tbl. , ktore som kupovala u nas v lekarni-Karnormyn, Kaldyum  vylucujem v stolici a nemaju na mna asi ucinok, kedze ich roky beriem a draslik je nizky. Ked som si zacala kupovat z I-herbu tie kvalitne, tak sa mi zvysil drasalik v krvi. No chcem vyskusat aj v prasku, co uzivas ty, preto ta prosim, napis mi, kolko denne brat a do coho si to davat, ci do vody, caju, alebo?

Naposledy upravil: 959touareg (2011-08-07 19:46:31)



18

Re: draslik

Pol lyzicky Kalinatu(KHCPO3) ti da 1000 mg kalia. Normalne solenie s 50% KCl ti da dalsich aspon gram kalia, ked veci viac osolis, tak este viac. Daco dostanes so zeleniny takze dokopy by ti to malo takto bez extra piluliek postacit.

Takze musis adresovat ine problemy, pre co ti draslik unika

Ked cez teba prejde tabletka bez stravenia, znamena ze nemas dostatok zaludocnych kyselin, tj nevies poriadne stravit ani absorbovat rozne mineraly z jedla. To moze byt dovodom stoviek roznych zdravotnycy problemov a to treba v prvom rade adresovat, lebo z jedla mas dostat prakticky vsetky ziviny a doplna sa len to, coho je v jedle primalo.
Inac KCl je malicka  olekula a teda ma c tele velmi kratky cas, kym sa nevyluci mocom. Ovela ucinnejsie by asi boli proteinove chelaty draslika a ked nevies stravit ani tabletky tak praskova forma je vhodnejsie
http://www.iherb.com/Now-Foods-Potassiu … 13939?at=0



19

Re: draslik

Na travenie tiez uzivam Betain, Super enzymi....takze uz som vyskusala vsetko mozne a ten draslik unika stale...robili mi aj rozne testy, kadeco a nic....akurat sa dost potim....
Takze mozem si kupit aj ten praskovy draslik, co uzivas ty? Teda ten Potassium chloride za 4,45 USD od firmy Now? A este mi napis, kolko ho denne brat, teda gramov a do coho si ho davas, ked ho beries, ci do vody, alebo ???

Naposledy upravil: 959touareg (2011-08-07 22:01:24)



20

Re: draslik

Ja nemam problem s unikajucim draslikom, mne tie 1-2 gramy zo soli(KCl) a KHCO3 bohate stacia.
Ale ked ti unika draslik z tela, lepsie je brat vacsiu komplexnejsiu molekulu ako ten uvedeny gluconat, lebo ta ti navysi hladinu viac trvalo.
Neviem, ako to chuti, ale mozno to staci len zapit vodou.
KCl chuti slano, ako obycajna sol.
KHCO3 davam do sodovej vody, chuti to ako mineralky.

Naposledy upravil: RNG (2011-08-07 22:10:05)



21

Re: draslik

Dakujem, ze si trpezlivy a odpovedas mi.
Tak teda si asi objednam v tej glukonatovej praskovej forme, co si mi dal na to link za tych 10USD. A vies mi napisat, prosim, kolko toho by som mohla denne uzivat? Viem, ze kavova lyzicka ma cca 4g, tak sa budem riadit podla toho.....
Teda kolko asi denne brat? Nemam potuchy....staci 1g?



22

Re: draslik

Jedine, co ti mozem poradit je ze uidis, ako ti to ovplyvni tu haldinu draslika, lebo zrejme mas unik , individualny,a neviem nakolko je glukonat v tele obiehajuci viac vzdorujuci vylucovaniu , ako chloridy.
V glukonate (glukonoicka kyselina ma molekularnu vahu 196) je draslika(molekularna vaha 39)len 16.5 %, tj treba ho viac, nez chloridu na take iste mnozstvo draslika.
Ale ja by som bol opatrny a nebral by som na zaciatok viac nez 2 gramy(pol lyzicky a ked to nie je dost na napravu hladiny draslika v krvi, isiel by som az po 6 gramov max . Samozrejme to sa ukaze az po niekolkych dnoch, nie okamzite v krvi(saturacia)



23

Re: draslik

Ja som si spomenula ako pri Gersonovej diéte je základ správny pomer draslíka a sodíka a vysoké dávky draslíka do seba dostávajú litrami zeleninovej šťavy. Jedná šálka - americká cup 240 ml mrkvovej šťavy obsahuje až 690 mg draslíka. Keby si človek ráno odšťavil liter mrkvovej šťavy a pil by to počas dňa, tak dostane takto do seba až okolo 3 gramov draslíka, pri gersonovej diéte, kde pijú litre šťiav to musí byť až okolo 12 gramov draslíka denne. Samozrejme nie je to také praktické riešenie ako prášok z dózy, ale pri pití štiav, kde je draslík naviazaný organicky na potravu asi nehrozí predávkovanie draslíkom, keď to pijú chorí s rakovinou a ťažkými diagnózami v takých kvantách.

Je nejaký zásadný rozdiel pri získavaní draslíka napr. z tých štiav a jeho branie vo forme doplnkov? Prečo môžem denne vypiť aj štyri litre zeleninovej šťavy a nehrozí predávkovanie, kdežto u draslíkových doplnkov varujú pred zlyhaním obličiek, poruchou srdcového rytmu, nevoľnosťou.

http://www.drweil.com/drw/u/QAA400017/t … ssium.html



24

Re: draslik

Lekari "varuju" proti braniu jodu, draslika, vitaminu E, vitaminu D, vapnika, horcika, atd. Takze nic noveho, to je len sucast boja proti" konkurencii" inych lekarov-alternativnych, ktori si zvolili ine prostriedky, nez lekari organizovanej mediciny, lebo s nimi vedia dosahovat spravidla lepsie vysledky.

Nuz samozrejme, velke davky draslika vo forme napr chloridov mozu sposobit problemy v tele, lebo tam je draslik viazany ionickou vazbou, tj v roztoku disociuje na iony a meni elektrolyticky stav tela.A to samozrejme moze sposobit rozne problemy zahrnute pod kategoriu "hyperkalemia" bez specifikovania, o aku formu vazby draslika v krvi sa jedna. Hadzu to do jedneho vreca, co samozrejme je uplne nelogicke.
Totiz  draslik viazany kovalentne alebo Van der Waalsovou vazbou(organicke viazanie) nedisociuje na kationy, tj nemoze sposobovat tie zmeny v elektrolytickych hladinach v tele a teda problemy s prenosom nervovych signalov, vid spominane zlyhanie srdca a ine.
To samozrejme vacsina lekarov ani len nechape, lebo ich vedomosti z elektrochemie a celkove z chemie su len minimalne.

Uvedeny clanok hovori ale o hyperkalemii, nie o hypokalemii, ktoru tu ma touareg



25

Re: draslik

RNG, dakujem. Teda si to objednam a skusim denne tie 2g praskoveho draslika v tej glukonatovej forme a uvidim, ako mi stupne hladina K v krvi. Totizto ja chodim pravidelne roky na odbery krvi, kedze roky uzivam tie draslikove tbl. denne, kde mi sleduju ten pomer  draslika a sodika v tele, sodik mam vzdy dobry,mala by som chodit kazde 3 mesiace, no nerobim to tak casto. Tak zacnem to uzivat a potom po par mesiacoch pojdem na ten odber a uvidim, ci mi stupne. Lebo ako som uz pisala, ked som roky brala ten nas chlorid draselny z lekarne,iny u nas nedostat, nikdy som K nemala v norme. Ked som si skusila posledne kupit z I-Herbu od firmy Now ten draslik vo forme glukonatu, ale v tbl.,je ich tam 250ks, kde jedna mala 99mg K a brala som ich denne 4-5ks, a potom som po dobrati balenia zo zvedavosti isla na odber krvi, predstav si, mala som K v norme. Aj doktorka skoro odpadla, ze co sa stalo. Ked som jej povedala, ze som si kupila v tejto dobre vstrebatelnej forme z USA a preto sa mi to asi polepsilo, cumela na mna a nechapala, ze o com to hovorim. Zase druha lekarka, ku ktorej chodim na kontroly stitnej zlazy, lebo aj tam ma poslali, ci nemam nieco so stit. zlazou, ked mi unika ten K, no nastastie testy kazdy polrok na stitnu zlazu, nadoblicky a vsetko su tiez OK, tak aj ona na mna cumela, ze to este nepocula, ze draslik v glukonatovej forme, ze co to je, ze ona pozna iba ten bezny, chlorid draselny.....takze s tymito nasimi lekarmi je to tak. Nic nove.
Tak skusim a uvidim. Bars by mi pomohol, lebo uz som z toho zufala, ked roky to uzivam denne a nepomaha mi to. Ved aj ty ,RNG, mi uz 4 roky radis, co este urobit, vyskusala som vsetko co si mi poradil, precitala mnozstvo clankov, na ktore si mi dal linky za tie roky a nic. V inom si mi hned pomohol, len v tomto to akosi nejde, dokonca aj Damian mi radil kadeco, aj to ze nech skusim ten chlorid draselny brat rano nalacno s jablcnym octom, do ktoreho dam med a zalejem vodou, ze ten by mal lepsie ten K vstrebat v tele, tak to tak robim uz 2 roky a vidis....tak uz ked ty a Damian, obaja ludia, ktorych si vazim uz 4 roky ako ich poznam mi nevedia pomoct, tak uz mi nepomoze ani svatena voda....

Naposledy upravil: 959touareg (2011-08-08 10:42:08)



26

Re: draslik

RNG napísal(a):

Uvedeny clanok hovori ale o hyperkalemii, nie o hypokalemii, ktoru tu ma touareg

Mňa len zaujímalo, že ako je to s hyperkalémiou v súvislosti s vedľajšimi účinkami, v tom článku spomínajú nespoľahlivosť laboratórnych testov pri zisťovaní vyššej hladiny draslíka. Keď niekto s hypokalémiou berie nonstop draslík v doplnkoch, tiež sa môže predávkovať a dostať do hyperkalémie.

A čo je teda lepšie pre telo, draslík zo zeleninových štiav alebo z doplnkov? Podľa mňa určite zo štiav, ak má človek na to čas to robiť. Dokáže aj takto organicky viazaný draslík účinne liečiť hypokalémiu? Keď vypijem mrkvovú šťavu tak ako rýchlo organicky viazaný draslík na rozdiel od ionicky viazaného draslíka dokáže ovplyvniť hladinu elektrolytov v krvi?

Na testy nadobličik a štítnej žľazy na SK by som sa na 100% nespoliehala. Neverím, že testy kortizolu z krvi alebo z moču dokážu odhaliť niečo ako adrenálnu únavu, zo slín tieto testy na SK nerobia a problém je hlavne v tom aké majú laboratória určené hranice, čo je ešte ok a čo je už pod normou, tie hranice medzi adrenálnou únavou a normálnym stavom kortizolu sú veľmi tenké, na Slovensku sa niečo ako adrenálna únava nelieči a preto nemajú na to ani nastavenú diagnostiku. 

Napr. tu je jeden príspevok, kde dotyčný má podozrenie na adrenálnu únavu, išiel k endokrinologičke urobila mu krvné testy - pri tom sa berie len jedna hodnota kortizolu, nie viac hodnôt počas dňa a samozrejme bola ok.

http://www.livedoctor.cz/home/detail?id=23542

Tu sa dá napr. objednať poštou test kortizolu zo slín a iných hormónov a výsledky si pozrieť podľa toho ako sú hladiny kortizolu interpretované v súvislosti s adrenálnou únavou, ja som si ich chcela kedysi dávno objednať, ale je lacnejšie jednoducho vyskúšať doplnky a časom som sa naučila už na sebe rozlišovať symptómy zhoršenej adrenálnej únavy a hypothyreózy:
https://shop.strato.de/epages/61222216. … eicheltest

http://www.stopthethyroidmadness.com/lab-values/
http://www.chronicfatigue.org/ASI%20Normal.html

Naposledy upravil: bludicka (2011-08-08 12:20:37)



27

Re: draslik

To ja tu hovorim cely cas, ze mnozstvo testov je uplne nespolahlivych a to nie len z dovodov, ze vselico sa pocas dna moze dost prudko menit a casto len priemerne meranie je smerodajne, nie jednorazove, ale aj fakt, ze hromada testov sama o sebe je velmi nepresna



28

Re: draslik

Zaujímavé čítanie o potrebnosti draslíka

https://mail.google.com/mail/?ui=2& … afe&zw



29

Re: draslik

Zialbohu to neviem otvorit.



30

Re: draslik

RNG, čo je pravdy na tom, že nedostatok draslíka spôsobuje moles? http://www.herballegacy.com/Warts_&_Moles.html Ešte som čítal, že to spôsobuje priveľa jednoduchých sacharidov a cukrov v strave.



31

Re: draslik

Nuz to pocujem prvy krat.
Ale je to mozne, lebo akykolvek nedostatok znizuje imunitu, vcitane viralnej.
Zaujimava zmienka tam bola liecenie rakoviny koze chaparalom, co je silny antiviralny prostriedok a teda uspech nliecby potvrdil, ze ta rakovina mala nejak prepojenie na virusy v tele. A to vedeli uz v roku 1968 !!!.
A keby nemali tu vakcinu proti HPV, dodnes by tvrdili, ze rakoviny nie su spojene s virusami !



32

Re: draslik

RNG chcem sa vas opytat kolko draslika mozem brat denne ked mam tetanicky syndrom. Kupila som si tablety kde je 100 mg a pisu tam ze jednu tabletu denne. Viem ze odporucane davkovania su stale nizsie ako sa realne moze uzivat. Prosim poradte mi kolko mg mozem prijimat v tabletach. Dakujem a prajem prijemne sviatky



33

Re: draslik

Draslika potrebujeme viac, ako sodika, niekde medzi 2500 az 4000 mg denne, co dnes nedostava prakticky nikto v "civilizovanych" krajinach, kedze polnohospodarska poda je po starociach na tento prvok vyrabovana.
Ja si ho doplnam k normalnej potrave najma tym, ze moja zena pouziva na solenie zmes morskej soli(NaCl plus stopove prvky)  a KCl, zhruba pol a pol.  A solime pomerne dost, takze pravdepodobne dostanem az 1500 mg KCl denne.
Na Slovensku je dostat tzv" sol so znizenym obsahom sodika", kde je polovica sodika nahradena draslikom. Taka je zdravsia, lebo znizis prijem sodika a zvysis draslika, co je dobre dnes pre kazdeho.

Takze tie blbe nazory, ze 100 mg draslika je dost rozsiruje zamerne farmacia a hlaska, ze viac je "nebezpecne" tomu dava korunu!!!

Ja dostavam draslik aj z alkalizatora, pouzivam KHCO3, az pol lyzicky denne, ked nezabudnem . Na Slovensku to dostanes ako odkyslovac vin, pod menom Kalinat.



34

Re: draslik

Dakujem za odpoved,skusim si kupit tu sol so znizenym obsahom sodika a pridanim draslika.ale aj tak ta chcem poprosim porad kolko tabliet 100mg draslika mozem denne brat.aka davka je
bezpecna.?



35

Re: draslik

Ako som povedal, draslika potrebujeme 2500 az 4000 mg, samozrejme nie naraz, ale postupne pocas dna.
Kolko ho ty dostanes v potrave nemam ani sajnu, ale vacsina ludi nedostane ani 1500 mg, pre to maju mnohi zvyseny krvny tlak(privela sodika, primalo draslika), nizsie tvorenie energie(unavy vycerpania) a zhorsenu regeneraciu, pripadne aj tetaniu.
Ja som ako dieta maval v lete, ked sme sa vela nahanali, potili a kupali obcas krce v nohach, co bol miestny tetanicky zachvat.

Naposledy upravil: RNG (2013-12-23 22:10:51)



36

Re: draslik

RNG kupila som potassium gluconatte a co ma zarazilo obsahuje Croscamelloze Sodium a Silicon Dioxide.....co su zac tieto dve veci a nevadi to? myslela som, ze v glukonatovej forme bude super vstrebatelny, len tieto dve zlozky ma zarazaju...nie je to nic umele? rozlozi sa mi tbl v tele?
lebo mne sa synteticky draslikv tel enerozlozi, preto sa pytam.
poprosim ta,vysvetli mi co su tie dve zlozky.
dakujem.



37

Re: draslik

Tie obidve e-cka sa tam pridavaju, aby to bolo sypke pre proces naplnania. Obe su pre nas nestravitelne a neabsorbovatelne, tj nezamoruju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Croscarmellose_sodium
Silicon dioxide je jemny prasok kremena.
Draslik je prvok, tj je tu stale a vsade okolo nas, tj hovorit o syntetickom je nelogicke.
Glukonaty su vo vode rozpustne dobre, absorbovatelne dobre a drzia sa v tele ovela dlhsie ako napr KCl



38

Re: draslik

vies, ja kupujem z i herbu potassium glukonat od nou firmy, ten je ok, teraz som hodila do kosika s tymto zlozenim,od inej firmy a zarazili ma tieto 2 zlozky, preto som sa ta pytala, ci nie su umele, alebo co,nakolko som roky brala draslik u nas v lekarni kupeny -kaldyum, kadmium a vzdy som celu tbl v stolici vylucovala, -nevstrebal a nerozlozila sa mi v tele a vzdy som mala kalium nizke.
ked kupujem ten z iherbu v glukonatovej forme mam uz super draslik. tak som aj teraz kupila v glukonatovej forme, ale tie 2 zlozky sa bojim ake su,ci sa mi to rozlozi v tele, aby som nedopadla zase s nizkou hladinou K ..... ze ich budem vylucovat



39

Re: draslik

Kto ma nizku hladinu kyselin v zaludku, moze byt neschpopny rozlozit niektore  tabletky. Preto skor odporucam kapsule alebo niekedy rovno ciste praskove formy, lebo tie sa rozpustia zarucene.
Kaldium je draha farmaceuticka verzia chloridu draselneho, ovela lacnejsie mozes dostat napr sol so znuizenym obsahom sodika, ktora obsahuje az 48% KCl(chlotidu draselneho).
Naviac tato farmaceuticka verzia okrem zlej formy draslika(chlorid sa z tela vylucuje velmi rychlo, mam malu molekulu a prepadne cez "sitko" ladvin rychle) zo umelecho strachu pred draslikom sirenom v medickej komuniter je urobena vo forme "postupneho rozpustania/uvolnovania co velmi zavisi od stavu kyselin, v tvojom pripade bola zrejme nerozpustna pre nedostatok kyselin alebo enzymov.

Pozor na omyl. Kaldium je len zla a draha forma draslika,
kadmium je jedovaty kov, dnes vazne zamorenie kvoli kadmiovym bateriam zahadzovanym do smeti, kde sa v smetiskach dostava do spodnej vody a tak aj do pitnej , je  ovela horsi ako olovo.

Naposledy upravil: RNG (2014-02-09 12:35:40)



40

Re: draslik

ano,prepac..nemyslela som kadiium,ale kalnormin ze som este brala a nepomohol.
takze myslis,ze tento potassium glukonate ked aj obsahuje silicon dioxide a croscameloze sodium sa v tele vstrebe , ze tieto dve zlozky nejaknenarusuju tu tabletu v tom, ze sa mi opat vyluci z tela cela?lebo doteraz ked som kupovala z firmy nou potassium, tak tieto 2 zlozky tam neboli.....



41

Re: draslik

Ahojt RNG.

Posielam "čítanie" o jednom s najdôležitejších minerálov v našom tele + pohľad na vec v spojitosti s farmáciou a lekármi!

Zaujímavé čítanie, takže...kto bude mať čas a chuť...:

http://www.biosujo.sk/index.php/zaujimavosti/82-draslik



42

Re: draslik

Tuareg croscamel celuloza a silikon dioxide su prilis velke castice na absorbciu, takze tak ako vosli do tela aj vijdu. A kedze su neutralne, tak sa nezluciji z glukonatmi, tj neovplyvnuju draslik v tele.
Osobne pouzivam zmes KCl a NaCl, co je dobry zdroj draslika a velmi lacny. Okrem toho pouzivam aj odkyslovac vin KHCO3, na Slovensku  predavany ako Kalinat.
Obe maju vysoky obsah draslika, nie ako glukonate, ktory ma dost male percento draslika na vahu.



43

Re: draslik

uvazujem ze kupim sol so znizenym obsahom sodika. chcem ju pouzivat na varenie aj pre deti. viem ze sa tu odporuca, ale mam nejake pochybnosti. taketo clanky netreba brat vazne? http://recipes.howstuffworks.com/fresh- … ealthy.htm



44

Re: draslik

Vsetko vo velkych davkach a naraz moze cloveka zabit. Ale sodika potrebujeme 2000 az 2500 mg, a draslika 2500 az 4000 mg. A v nasej beznej diete je draslika menej , nez 1500 mg, tj ma zmysel si ho doplnat.
Clankov proti drasliku, jodu, vapniku, vitaminu C a E a inych zakladnych zivin je hromada, lekari nemaju zaujem o potraviny a ani dokonca o zdravie ludi, kedze ziju z chorob a predpisovania patentovanycy chemikalii.
Kedysi pouzivali nie morsku, ale lamanu sol, v baniach, kde mineral sylvin , co pouzivali ako sol ma az 75% draslika a len 25 % sodika. A toto pouzivali univerzalne v Europe tisice rokov. A az nedavno zacali sol rafinovat, co bol v podstate zly napad, lebo z nej vybrali rozne pre nas potreebne prvky, najma rozne stopove, ale aj draslik , vapnik a horcik.

Sol bola vzacna a potrebna, preto napr vojakov casto  vyplacali solou(soldier, salary)

Moja zena pouziva zmes KCl a  nerafinovanej morskej soli na varenie a solenie uz najmenej 20 rokov.



45

Re: draslik

Dobrý deň,
chcem sa spýtať na tú zmes čo používa Vaša žena na solenie: keď si kúpim tento chlorid draselný http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/258/chlo … y-kcl-1-kg  /môže byť?/ a túto nerafinovanú morskú soľ:  http://bionatura.sk/produkt-stredomorsk … ovana-8862  v akom pomere to mám zmiešať? 1:1?

Alebo je lepšia táto draselná soľ http://bionatura.sk/produkt-kuchynska_sol_draselna-1032  ako tá z pgchem?

A keď budem potom používať tú zmes na solenie, aj potom je treba brať kalinat?
Ďakujem.



46

Re: draslik

Kalinat sa berie na alkalizaciu aj ked je to zdroj draslika zaroven.
Obe soli su dobre, mozes tu extremne lacnu nerafinovanu morsku(zavidim vam ju) miesat s KCl 1:1   tak, ako to robi moja zena.