1

Téma: Candida

RNG  uz 14 dni sa trapim s nicenim candidy, jem len kuracie prsia, vela zeleniny, sem-tam grep, surove mandle,denne 1 l acidka od RAJA -velmi mi chuti, GSE 33 % od Nutribiotic-70 kv. v 1 l vody pocas celeho dna..kokosovy olej 1 PL 3 x denne  http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Co … /2505?at=0 , Oreganovy olej 3 x 2 cps http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0 , beriem Chlorellu 3 x 5 cps , dnes mi prisiel vit. D3 /www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-D-3-2000-IU-120-Softgels/8229?at=0 kolko ma brat cps denne? Dnes rano som mal 3 x po sebe stolicu ta posledna taka hnackovita...ze by to bolo z tej candidy? inak ja sa s nou asi 5 rokov trapim, dnes mi bolo tak blbo aj od zaludka, take skrkanie, nie bolest..tak divne, vecer ma zacala pobolievat aj hlava...Je to ozaj tazke takato strava, dokedy musim takuto drasticku dietu drzat? Vecer kusok jablka s probiotikom. Ty si niekde pisal, ze takato dieta nie je moc vhodna dlhodobejsie pre nas organizmus...A este mam dost neprijemne bolesti celeho chrbta /bolieval ma aj pred tym-mozno aj vit, D3 to trochu utlmi no neviem/ Co si Ty o tom vsetkom myslis?? Kolko capc D3 denne?



2

Re: Candida

Detox zo silnej infekcie candidy moze trvat aj 3 tyzdne.
Kvasenie v zaludku je pre nedostatok kyselin. Mlieko nie je velmi vhodne pri protikandidovej diete, lebo obsahuje cukry. Ked tak , len skvasene mliecne produkty, lebo tam je cukor skvaseny a niet v nich viac vyziva pre candidu.
Mozno, ze si telo neprivyklo na tolko zeleniny a chyba tam enzym na spracovanie zeleninovych sacharidov, alpha galactosidase a tie v crevach kvasia a pripadne mozu aj vyvolat potlacenie obsahu z dvanastornika spat do zaludka(hiatal reflux) a zlc velmi drazdi zaludocne steny.
Osobne nevidim tu dietu az tak obmedzujucu, su predsa rozne masa aj vajcia, aj ryby , raky krevety, musle aj hromada roznych orechov a olejnatych semien, huby, trochu syrov...
Viem je to tazsie stravitelne a niekto, hlavne stari  ako ja potrebuju s tym brat extra enzymi
Ale aj moj 34 rocny syn, ked bol na podobnej bezsacharidovej diete(atkins) musel brat extra enzymi, inac ho naduvalo .



3

Re: Candida

Na vyssie uvedene problemy sa mi osvedcil recept Dr. Clarkovej.
Pokial trpite plynatostou , nafukovanim a hnackou dajte 6 kvapiek  1%-tneho Lugolovho roztoku do 1 dcl vody, premiesajte drevenou alebo plastovou lyzickou a vypite naraz. Ucinok sa obycajne dostavi uz behom jednej hodiny.
Tuto davku uzivajte po 3 dni 4x denne, vzdy po jedle a pred spanim, a potom podla potreby.Tato denna davka cini, v zavislosti od velkosti kvapatka, 19 mg jodu.
Kedze telo jod skladuje do urcitej miery, trva to nejaky cas, kym sa ho  nahromadi v tele dost. Preto aj lekari vyskumnici v oblasti jodu(Flechas, Abraham a ini) davali  spociatku ovela vacsie davky(15 az 30 mg denne).
Samozrejme, ze po tejto prvej kure  treba uzivat  Lugolov roztok  uz v mensich davkach.
Pokial uz nemate vyssie uvedene problemy, tak zacnite s dennou davkou 3 mg jodu.



4

Re: Candida

Co teda jest pri Candide ?

Kedze s Candidou bojujem uz tiez neake obdobie , osvedcil sa mi tento recept :

Zo stravy treba vylúčiť:
 
Všetky výrobky z kravského mlieka: syry, tvaroh, jogurty, srvátka – a všetky iné deriváty z kravskeho  mlieka
 
Všetky výrobky obsahujúce kvasnice:  alkohol, chlieb, ( to neplati pre chlieb upeceny z pohankovej a psennej muky), všetky druhy pečiva a jedlá obsahujúce droždie, Oxo (pozn. prekl. značka rôznych potravinárskych výrobkov, obsahujúcich kocky bujónu, bylinky a korenie, sušený vývar a extrakt kvasníc)
 
Všetky výrobky obsahujúce sladiace produkty: cukor (biely a hnedý), med, fruktóza, laktóza, glukóza, dextróza, Nutrasweet (pozn. prekl. nízkokalorické sladidlo), Canderel (pozn. prekl. umelé sladidlo vyrábané najmä z aspartamu), Equal (pozn. prekl. umelé sladidlo obsahujúce aspartam, dextrózu a maltodextrin) a všetky výrobky obsahujúce aspartam a sacharín
 
Takmer každé ovocie: prezreté ovocie je plné cukru a kvasiniek (preto plesnivejú, keď prezrú) 
 
Koreňová zelenina s vysokým obsahom cukru ako napr. mrkva, paštrnák, sladké zemiaky, zemiaky, červená repa.  NB: Ak sa naozaj nemôžete zaobísť bez zemiakov, odnaučte sa od nich pomaly a skúste skončiť s jedným zemiakom denne
 
Je potrebné, aby ste tieto veci eliminovali zo svojho jedálnička na tri až šesť mesiacov.



5

Re: Candida

julius a comu pomaha ten jod?

rng prosim mozes at link na enzymy traviace tu zeleninu, lebo aj mna pri tejto diete nafukuje neustale....a chcem sa spytat, je to normlane ze ma nafukuje? ja ju drzim uz 5 tyzdnov a myslela som si, ze ked manafukuje, tak je to znak candidy...

alebo ako mam vediet ci mi dana potrevina robi problem? a kolko treba nechat odstup od jednotlivych potravin, ked ich zaradujem...kazdy druhy den staci? ze ked nemam hnacku v ten alebo nasledujuci den je to ok?

julius prosim ta, ten pohankovy chlieb myslis ten s probiotikami od swissu? ak ano, vies niekde zohnat ten acidofil? leboja som ho na slovenksu nezohnala, ak ano, hod mi prosim link...a ta pohankova mukama byt aka? lebo co pisu v recepte smajster nemam, mamlen jemnu, moze byt alebo treba zohnat inu nejaku celozrnnu? diky moc za odpoved...



6

Re: Candida

a milan nejedela by osm tolko mlieka, sice je to zakysane, ale urcity obsah laktozy tam je, nieje cela spracovana tymi bakteriami, ked sa ho nevies vzdat, tak pi urcite menej, lebo potom zbytocne si davas vsetky tie protipliesnove lieky...jednu candidu vyhubis a druha narastie z tej laktozy...

napr ak chces mliecne, skus tvrde syry ale iba kusok, tie maju malo laktozy tiez...



7

Re: Candida

Jod ma jednu charakteristicku vlastnost : na vsetkom  prilnie. Podla Dr. Clarkovej je jeho uzitie  teda bezpecne, pretoze akonahle  ho pozijete, okamzite prilnie k Vasim hlienom a nemoze byt vstrebany do krvi ci telesnych organov. Zostava v zaludku a nici skodlive bakterie, ako napr. Salmonely a pod.
Pohankovy chlieb si peciem sam bud  len z pohankovej muky / moze byt hladka ,  polohruba alebo celozrnna/ alebo v kombinacii so psennou mukou.Taktiez si tymto sposobom peciem aj palacinky / pre zmenu chuti/.Probiotika a ani kvasnice nepouzivam.Pokial by mi bola znama Vasa e-mailova adresa, mozem Vam  poslat recepty.
Ak chcete byt uspesni v boji s Candidou, tak tie vyssie uvedene potraviny musite bezpodmienecne  na neaku dobu vynechat.Candida sa da bezpecne udrzat pod kontrolou aj pomocou chloratov / MMS1 a MMS2/. Mam s tym velmi dobre skusenosti.



8

Re: Candida

Jod je dost silne antimikrobialny. Pre vojakov v poli davali a niekde dodnes davaju malu flasticku jodovej tinktury(2% jodu) kde 8 kvapiek do litra vody za 20 minut sterilizovalo vodu na pitnu od velkej vacsiny mikrobov a dokonca aj parazitov .
Jod sa pouzival dlho na jodidovanie muky proti zhrckaveniu(plesne) ktore velmi dobre poznali stare kucharky, ktore vzdy preosievali muku na jemnych sitkach.
Tuto zdravu prax skoncili pod propagandou, ze jod vo vacsich davkach nez 150 mikrogramov je skodlivy pre zdravie a nepomaha nic, ze Japonci maju v svojej kazdodennej strave az 85 nasobok toho a tento 132 milionovy narod sa doziva dlhsie, ako ine civilizovane. Nehovoriac o tej porcelanovej cistej pleti japoniek...... A nie je to genetika, lebo tie co ziju na Hawaii a stravuju sa typicky americky maju plet tak isto zlu, ako ini.

Dnes muky niekde dokonca bromuju proti plesniam, a brom vytlaca z tele jod.

Hlieny sa v tele vytvaraju ako obranny mechanizmus proti absorbcii toxinov, na ochranu organov proti roznym mikrobom ktore obklopia a vynesu von z tela. Zlozenie hlienov je take, aby ich clovek nevedel rozlozit a teda absorbovat z nich aj toxiny. To vsak neplati celkom, cast hlienov sa predsa len rozpusti v tele a teda jod sa dostane aj do tela. Dr Clark sa neodvazila toto povedat protijodovej mafii. Aj tak hovorila proti organizovanej medicine plno, takze musela odist do Mexika pred prenasledovanim.
Cest jej pamiatke!!!
Prepacte, ze sa tak tvrdo vyjadrujem, ale zamerne potlacanie informacii o uzitocnosti a potrebe jodu pre ludske telo vyzera ako snaha si vytvorit extra zakaznikov v zdravotnom priemysle.
A pracuje im to, preto je dnes v USA od 40 do 60%  ludi so znizenou cinnostou stitnej zlazy, co vedie k strate energii, obezite a vykolaji to hromady inych procesov v tele, od hormonalnych az po enzymaticke, co vedie k hromadeniu sa roznych latok v tele=zamorenie.

Hlieny vylucuje kazda sliznica v zaludku(sliz=hlien)
Privela hlienov znamena, ze je telo napadnute privelmi. Farebne hlieny znamenaju, ze sa do nich nastahovali mikroby, ktore su schopne v nich zit a rozkladat ich(plesne a kvasne kultury)

Nafukovanie z nestravitelnych sacharidov  zeleniny a fazule sa da odstranit enzymom alpha galactosidase, ktory dnes obsahuje viacero enzymatickych zmesi, tiez osobitne ako popularny produkt, Beano.
Slusnu davku z neho mas napr enzymaticka zmes firmy Jarrow(jarro-zymes plus) na baze pancreatinu, ktora ma aj slusne mnozstvo lipazy.

Naposledy upravil: RNG (2011-02-09 11:35:32)



9

Re: Candida

Ktoré je silnejšie http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … s/257?at=0 alebo http://www.iherb.com/Beano-Beano-Tablet … /5645?at=0 keďže každé je uvedené v iných jednotkách...
Jód nemôže prísť do styku s kovom? A ja si to miešam s kovovou lyžičkou už dobré 2 mesiace...



10

Re: Candida

Pozri na jednotky, co sa tyka tej alfa galaktosidazy.
Beano ma 300 GALU na dve tabletky, tj 150 na jednu, a Jarro-zymes plus ma 625 GALU na kapsulu.
Beano je starsie, "znackove" a preto drahsie a slabsie.
Naviac Jarro-zymes obsahuje pomerne velmi vela pankreatinu na travenie inych zloziek jedla(25 USP amylazy=1 mg pankreatinu, tj 50 000 USP=2000 mg pancreatinu, to je zhruba tak silne, ako novy Wobenzyme N,
tj radove silnejsie ako stara formula Wobenzymu, ktory vsak neobsahuje alpha galactosidazu.
Vsetky halogeny(floor, chlor brom jod) su znacne reaktivne, preto reaguju s kovom pomerne rychlo.
Ale nemyslin si, ze by to bolo az tak strasne, ze sa roztok jodu znici kratkodobym pomiesanim kovovou lyzickou. Samozrejme plastikova je lepsia na ten ucel.\

Ovela chulostivejsia je ale koloidna strieborna voda, kde sa iony striebra rekombinuju na povrchu kovov a vylucia. Tam je dotyk z kovom kriticky .



11

Re: Candida

Môžem vlastne paradajky jesť pri protikandidovej diéte? Len včera som zistil, že to je vlastne ovocie smile)



12

Re: Candida

Samozrejme ze mozes, Z ovocia nejedz len hrozno, to ma privela cukru, a sustred sa na co najmenej sladke ovocia. Niekto pri zeleninach vylucuje aj mrkvu a pasternak, ale ja hovorim ze trochu ani z toho nezaskodi. Samozrejme ziadne zemiaky, ryza, kukurica a obilne produkty ziadneho druhu.

Naposledy upravil: RNG (2011-02-10 00:22:19)



13

Re: Candida

RNG tak ty odporucas pri protikandidovej diete aj ten jod, alebo nie...a ak ano, aky a v akej davke presne?

a ako dlho sa nesmu obiloviny? ja uz drzim protikandidovu dietu 5 tyzdnov, mohla by osm uz pseno a pohanku? pripadne pohankovy chlebik bez kvasnic? so sodou bikarbonou?

a este jedna otazka, kavu asi nemozem pit, ale nejaku nahrazku kavy, napr je cakankova kavovina, je sice prazena...tak neviem...a osladit steviou alebo xylitolom...

a dnes osm si kupila steviu a tam pisu, ze stevia nieje v EU dovolena ako potravina, ma sa pouzivat len v kozmetike a drogerii...je to tak? alebo ju mozem pit? alebo co vlastne? je to napisane na flaske, ked som ju kupovala, pani mi ju nedala ani do ruky, tak som si to nemohla ani precitat....poradte



14

Re: Candida

Stevia je bylina a zakazali ju nie ptreto, ze by bola skodliva, ale aby nekonkurovala cukru. V USA bola tiez zakazana dlho, dnes sa bezne predava a dokonca firma Coca Cola ju chce pridavat do dietnych drinkov.Inac stevisidy a rebaudianosidy su liecive, podpora pankreasu a ja ich beriem ako cukrovkar nielen ako sladidlo, ale ako regeneracny doplnok na pankreas a pecen.
Ak si dosledne dodrzala tu protikandidovu kuru uz by si nemala mat ziadnu candidu v crevach, jazyk ruzovy a ziadne urogenitalne zapaly.
Potom mozes postupne pridavat rozne obiloviny, najma celozrnne.Ale nikdy sa nesmies vratit na tolko sladkeho, a vyrobky z jemnej muky ako predtym zrejme, lebo candida sa len za takych okolnosti moze rozmoct.
Kava nie je ziadny problem pri protikandidovej diete
Jod odporucam kazdemu, lebo ho mame malo a telo ho potrebuje.
Formu jodu, co odporucam je najma transdermalna dodavka(cez kozu) z jodovej tinktury alebo Lugolovho roztoku., pod pazuchu alebo na spodok brucha 10 kvapiek raz za tyzden rozotriet. Samozrejme je fajn aj jodoglycerin aj jodid amonny s jodom, ako sa predava na test na jodovu toleranciu.
Bezna(kedysi...) jodova tinktura obsahuje 2% jodu a 2.5% KJ, tj mas na kvapku asi 3 mg jodu dokopy. Asi tolko, pripadne dvojnasobok odporucam konzervativne pre kazdeho, najma zeny, ktore maju spotrebu jodu v prsiach ovela vacsiu, nez v stitnej zlaze a nedostatok jodu sa tam odzrkadluje hrckami ,cystami, tukovymi tumormi a podobne.RTo je nebezpecne, lebo to moze viest k rakovine prs, velkej hrozbe pre zeny.
Inac znova pripominam, priemerna spotreba jodu v Japonsku z roznych morskych rasdtlin je 12.5 mg na osobu, tj 85 nasobok tej zastaralej a chybnej odporucenej dennej davky.

Naposledy upravil: RNG (2011-02-10 00:30:51)



15

Re: Candida

ahoj rng, tak si zaobstaram ten lugulov roztok na doplnenie jodu...on sa dobre vstrebava cez kozu? ked odporucas transedrmalnu aplikaciu?
inak co sa tyka tej stitnej zlazy, v mojom okoloi je strasne vela pripadov poruch SZ, a najma to postihuje mlade zeny, je to strasne, pretoze tyroxyin je zakladny hormon pre nase fungovanie a tieto zeny maju velke problemy nielen so svojim zdravim, ale aj pri otehotneni, nieje tak? je to velmi velka skoda....


co sa tyka candidy, myslis, ze ju uz tam nemam? ja som totiz trochunedisciplinovana, co sa doplnkov tyka, lebo oreganovy olej ma velmi palil /aj ten v kapsuliach, palilo ma cele brucho aj ked som si ho dala s hrbou jedla/, kokosovy olej som uzivala v mensich davkach, ale GSE som uzivala tak ako si kazal...jedla som len zeleninu a maso, zatial ziadne obiloviny, raz asi lyzicu ryze...jazyk mam uz ruzovy, to je pravda, to ci mam urogenitalny zapal, to neviem, ale asi nie...
este chcem teraz skusit ten oreganovy olej, uvidim co to spravi...
a psylium je u mna dalsia kapitola, citim s apo nom hrozne plna, tak si ho davam tak raz za tri dni...

ale teraz mam problem, ze mam zapchu, to asi nieje dobre ze?



16

Re: Candida

O tom, ci mate , alebo uz nemate Candidu, sa presvedcite jednoduchym slinovym testom.

Slinový test

Ačkoliv tento test není "vědecký", je poměrně přesný. Když se ráno probudíte, dříve než cokoliv sníte či vypijete, shromážděte malé množství slin a plivněte je do průhledné sklenice na hladinu vody. Zhruba po 30 minutách se do sklenice podívejte. Pokud se vaše sliny zakalily a visí z nich dolů jakési "provázky", nebo pokud se potopily ke dnu, potom pravděpodobně máte nadměrné bujení kandidy.



17

Re: Candida

julius ten slinovy test ma aj niektonegativny? lebo u nas v rodine ho maju vsetci pozitivny, aj ked je pravda, zej a tomam najhustejsie tie "provazky" a zial mam ich tam stale v rovnakej konzistencii...
takze to znamena, ze este ich mam vela? myslim tej candidy...



18

Re: Candida

rng prosim ta, kupila som si kys. kaprylovu v kapsuliach, kolko ich treba brat denne, ja neviem zjest toiz toho kokosoveho oleja 3 lyzice denne. jedna kapsula obsahuje myslim 300mg.



19

Re: Candida

3 lyzice kokosoveho oleja=30-40 gramov obsahuju 2.4 az 3.2 gramu caprilic acid. Nuz to je teda odporucena davka na kaprilovu kyseliny pri protikandidivej diete.
Samozrejme kokosovy olej neobsahuje len kaprylovu kyselinu, ale aj ine tiez mierne antimikrobialne.
Co sa ryka toho slinoveho testu, je dost nepresny a vyhodnocovanie znacne subjektivne.

Ked ma niekto ale biely jazyk, urogenitalne problemy s nalezom candidy, tak ma candidu a plesne premnozene nad hladinu tolerancie. A musi sa sustredit na napravenie travenia a skladby potravy, aby zvyhodnil rozmnozovanie sa probiotik na ukor skodlivych crevnych kultur.
Casto to premnozenie zlych nastane po pouziti atb. ktore vytlcia vacsinu bakterii a tym necha otvorene pole pre tie bakterie, na ktore neucinkuje a samozrejme plesne a kvasne kultury, lebo na tie tiez neucinkuje. A dnes dostavame mensie mnozstva tychto atb aj v masach a mlieku, lebo sa pridavaju do krmiv dobytka a hydiny na zvysenie vynosu.
Preto ja kupujem len mlieko a maso zvierat a hydiny specialne s tvrdenim, ze neboli osetrovane atb.

Najvacsi problem v nasej civilizacii su jemne muky a rafinovane cukry v privelkych mnozstvach, ktore vyslovene podporuju candidy a plesne na ukor probiotik, ktore zase potrebuju pre seba prebiotika(FOS, pektiny, plevy ako psylium, arabinogalaktany...)

Naposledy upravil: RNG (2011-02-10 12:24:30)



20

Re: Candida

Pre maminku:
Pokial uz nemate Candidu, tak tie sliny su ciste , netahaju sa a  neklesnu na dno.Pokial mate take sliny,  ako pisete,tak mate najviac rozbujnenu Candidu vo Vasej rodine.
Ano, su ludia, ktori maju ciste sliny, ale tych je len cca 20 %. Candidu ma cca 80 % ludi, len o tom nevedia.A pokial sa stravuju tak, ako pise RNG / jemne muky, rafinovane cukry v privelkych mnozstvach, atd/, a oni sa tak stravuju, tak potom  tento statisticky udaj plati.Takato strava sposobuje prekyselenie organizmu.A Candida miluje kysle prostredie, tak ako rakovinova bunka.
Zakladom pre zbavenie sa Candidy je zabezpecit acido-bazicku rovnovahu v organizme, t.j. musite prejst na zasadotvornu stravu bez skrobov a cukrov.Tym zabezpecite to, ze vysledne pH Vasho organizmu bude niekde na urovni 8 a vyssie.Pokial toto neurobite, tak sa tej Candidy nezbavite.



21

Re: Candida

Julius napísal(a):

Pre maminku:
Pokial uz nemate Candidu, tak tie sliny su ciste , netahaju sa a  neklesnu na dno.Pokial mate take sliny,  ako pisete,tak mate najviac rozbujnenu Candidu vo Vasej rodine.
Ano, su ludia, ktori maju ciste sliny, ale tych je len cca 20 %. Candidu ma cca 80 % ludi, len o tom nevedia.A pokial sa stravuju tak, ako pise RNG / jemne muky, rafinovane cukry v privelkych mnozstvach, atd/, a oni sa tak stravuju, tak potom  tento statisticky udaj plati.Takato strava sposobuje prekyselenie organizmu.A Candida miluje kysle prostredie, tak ako rakovinova bunka.
Zakladom pre zbavenie sa Candidy je zabezpecit acido-bazicku rovnovahu v organizme, t.j. musite prejst na zasadotvornu stravu bez skrobov a cukrov.Tym zabezpecite to, ze vysledne pH Vasho organizmu bude niekde na urovni 8 a vyssie.Pokial toto neurobite, tak sa tej Candidy nezbavite.


julius ja sa tak snazim stravovat, ale zatial je to len 5 tyzdnov, takze to je asi dost malo na to, aby som si napravila ab rovnovahu, je tak? vietemi povedat, ako dlho to bude trvat, kymsa to zrovna?
a ake su vysledky toho slilnoveho testu, ked ma niekto v sebe kandidu ale nieje rozmnozena, len je nejakym sposobom narusena rovnovaha organizmu este pred vznikom choroby...resp, dokedy je to este ok?
napr manzel ma len take malinke vlasky ale kratke, jemne, ale ma...

a este mam takuotazku, kedze candida je este sa mi zda dost neprebadane uzemie, aspon teda z hladiskaklasickeho medicinskeho myslim teraz, nie su na to ziadne vedecke studie /dufam, ze sa ich dockame.../ mohla by sa candida preniest z jedneho cloveka na druheho? mam napr ja sancu preniest ju na deti? treba dodrziavat nejake specialne bezpecnostne opatrenia? rng co si myslis?
vdaka



22

Re: Candida

Candida je bezna v kazdeho traviacom trakte,, kazdy ju ma v malom mnozstve a za urcitych okolnosti(strava atb) sa premnozi.

Druh candid je hromada, najskodlivejsia je Candida albicans.
Kedze je cely cas v prosrtedi okolo nas, nehovorime o nakaze s nou, ale len o premnozeni existujucej podporenom vyberom stravy, atb a nedokonalym traviacim procesom



23

Re: Candida

Podla toho, co pisete, tak mate stale prekyseleny organizmus. Na odkyselenie  organizmu  / popri zasaditej strave/ pouzivajte aj Kalinat, co je hydrogenuhlicitan draselny / KHCO3/, tak ako to radi RNG.Ako ukazuje Vas slinovy test, tak tych 5 tyzdnov nestacilo. Tazko povedat, ako dlho Vam to bude trvat. Mozno 2-3 mesiace. Zavisi to hlavne od stupna prekyselenia Vasho  organizmu a od Vasej discipliny a doslednosti v stravovani.
Znovu opakujem, slina musi byt cista a nesmie sa tahat.Nesmu byt ani malinke vlasky.Manzel este nema rozbujnenu Candidu, tak ako ju mate Vy, ale uz sa mu vymkla spod kontroly.
Na ostatne uz odpovedal RNG.



24

Re: Candida

Julius napísal(a):

Podla toho, co pisete, tak mate stale prekyseleny organizmus. Na odkyselenie  organizmu  / popri zasaditej strave/ pouzivajte aj Kalinat, co je hydrogenuhlicitan draselny / KHCO3/, tak ako to radi RNG.Ako ukazuje Vas slinovy test, tak tych 5 tyzdnov nestacilo. Tazko povedat, ako dlho Vam to bude trvat. Mozno 2-3 mesiace. Zavisi to hlavne od stupna prekyselenia Vasho  organizmu a od Vasej discipliny a doslednosti v stravovani.
Znovu opakujem, slina musi byt cista a nesmie sa tahat.Nesmu byt ani malinke vlasky.Manzel este nema rozbujnenu Candidu, tak ako ju mate Vy, ale uz sa mu vymkla spod kontroly.
Na ostatne uz odpovedal RNG.

ja nemam ten kalinat, nejako sa ho bojim, ale odkyselujem organzmus pomocou sody bikarbony, davam si kazdy den po ranajkach teda medzi obedom a ranajkami ked mam prazdny zaludok /ranajkujemlen zeleninove salaty/ jednu malu pol lyzicku sody bikarbony...
a robim 2 x do tyzdna kupele so sodou bikarbonou /dam na plnu vanu cca 250 g sody/...
staci to tak?



25

Re: Candida

Kalinat je rovnako bezpecny ako soda bikarbona, lebo je urceny na potraviny, na odkyslovanie hlavne vin.
Kedze ale mame sodika v nasej potrave privela, najma v priemyselnych potravinarskych vyrobkoch a z toho zvyseny tlak krvi, je dobre brat radsej draselnu bikarbonu, lebo draslika mame zialbohu dnes v potrave menej, nez telo potrebuje na balancovanie sodika.
Odporucam aj solit so solou so znizenym obsahom sodika, kde cast NaCl je nahradena KCl. Chuti to rovnako, len je to zdravsie pre nas.Aj taka sol je bezne dostat v obchodoch aj na Slovensku, napr v Bille.



26

Re: Candida

Na odkyslenie organizmu sa mi osvedcil nasledovny recept :

Povodny  recept vyskumnika v oblasti kyselin Sandera znie :

Fosforecnan sodny                                    10 gramov
Uhlicitan draselny                                     10 gramov
Uhlicitan vapenaty                                  100 gramov
Hydrogenuhlicitan draselny                      80 gramov
Uhlicitan horecnaty                                   50 gramov.

Pozn.: Podla poznatkov od RNG je potrebne hydrogenuhlicitan sodny nahradit hydrogenuhlicitanom draselnym.


Pomery komponentov v zmesi su mimoriadne dolezite, lebo len tak sa zabezpeci, aby sa mineraly uzivali naozaj optimalne.Vapnik si napriklad vyzaduje kombinaciu s fosforom a s aspon polovicnym mnozstvom horcika. Vo fyziologicky ucinnej zmesi su obsiahnute jednotlive latky v optimalnom pomere.



27

Re: Candida

Doplnam predchadzajucu informaciu.

V povodnom recepte od Sandera bol v zmesi pouzity hydrogenuhlicitan sodny. Ja som ho uz nahradil hydrogenuhlicitanom draselnym.



28

Re: Candida

Ta zmes vyzera skor ako zmes na kosti, nez na odkyslovanie tela
V tom pripade by som pouzival ale radsej organicke viazanie tych roznych mineralov na dobru absorbciu a nie vodo nerozpustne mlete kamene(vapenec a dolomit na CA a Mg)
Pomer je tam napisany, ale ake je odporucene davkovanie?

Naposledy upravil: RNG (2011-02-11 20:17:16)



29

Re: Candida

Stále sa tu spomína alkalizácia tela, hlavne v podobe sódy bikarbóny alebo teda jej draslíkovej verzie, ale mne to pripadá len ako taká "skratka", síce telo to alkalizuje, ale nie je lepšie jednoducho jesť stravu bohatú na alkalické potraviny? Veď keď mám stravu bohatú na surové zeleniny, menej kyslého ovocia, zemiaky, klíčky, zelené listové zeleniny a pod., tak telo je prirodzene alkalizované a nemusím do seba cpať nejakú sódu alebo ešte horšie nejaké anorganické minerály. Beriem to v istých prípadoch, ako branie veľkých dávok vitamínu C, ktoré by telo moc prekyslili, keď chcem zabrániť aby žalúdočné šťavy zničili niektoré doplnky výživy ako probiotiká alebo pri ochoreniach, kedy alkalizácia stravou by bola nedostatočná. Podobný pocit mám z tých ionázotorov vody, čo vyrábajú zásaditú a kyslú vodu za drahé peniaze (sóda aspoň nič nestojí), vypijem mrkvovú alebo zemiakovú šťavu a mám zásad habadej a ešte kopec minerálov (zásaditých v organickej podobe), vitamínov a enzýmov k tomu.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-11 21:58:05)



30

Re: Candida

V podstate mas pravdu, ale nemusis mat strach az natolko z tych anorganickych soli, ved si tak isto solis straviu NaCl a pijes H2O a to mas velmi anorganicke chemikalie. A dychas N2,O2 atd co je tak isto anorganicke.
Krv je vzdy okolo PH 7.35 az 7.45, tj jemne alkalicka lebo sa v nej hladina vyrovnava tak ze prebytky vychadzaju mocom a nedostatky mineralov si nahradza z nasej zasobarne-kosti alebo kyseliny vyhodi mocom a niekedy aj stolicou(hnacka).
Vacsie variacie nad 0.3 PH znamenaju nielen komu/bezvedomie, ale dokonca smrt(acidosis, alkalosis)

Parietalne bunky v zaludku vyrabaju kyselinu(HCl)  z o soli(NaCl )ale zaroven rovnake mnozstvo zasady  davaju do krvi vo forme sody bikarbony(NaHCO3).

Problem v sucasnosti je ze nasa potrrava je smerom k prekyslujucej, co je nezdrave, preto sa tu tak zdoraznuje alkalizacia. Samozrejme vsetko s mierou.



31

Re: Candida

ale surova zelenina celkove vykryje vela nasich uletov a skodlivych inletov ... takze podme na nu smile



32

Re: Candida

Suhlasim.
Ja ale beriem betain HCl, lebo moje parietalne bunky su uz stare a slabo pracujuce. Ale potom potrebujem niekedy neskor zobrat aj roznake mnozstvo niecoho alkalizujuceho, aby to bolo v tele tak isto, ako ked parietalne bunky v zaludku vyrabaju roznake mnozstvo kyselin do zaludka a roznake mnozstvo zasad do krvi, ktore sa potom vylucia z pankreasu na zneutralizovanie kysleho obsahu zaludka v dvanastorniku. Zialbohu, na to mi zelenina a zeleninove stavy nestacia dostatocne.
Takze ked si doplnim jedno, musim si o par hodin doplnit aj druhe.



33

Re: Candida

Kvalitativne parametre zasaditej zmesi :
- fosforecnan sodny p.a.
- uhlicitan draselny bezvody cisty
- uhlicitan vapenaty zrazany p.a.
- hydrogenuhlicitan draselny potravinarsky, resp. p.a.
- uhlicitan horecnaty zasadity lahky.
Uzivanie zasaditej zmesi:
Dr. Young doporucuje  uzivat podobnu zmes ako je tato / tzv. 4 Salts Powder /  denne 3x po 5 g.
Tepperwein v podstate tiez v podobnych davkach, avsak v akutnych pripadoch doporucuje  uzit naraz 8 az 10 g zmesi.
Zmes uzivam uz takmer 3 roky a vdaka nej sa mi dari udrziavat pH organizmu nad 7,5, resp. nad 8, co som len konzumaciou mnozstva zeleniny, ovocia a zeleninovych stiav trvale nebol schopny dosiahnut.Z mojich skusenosti dalej vyplyva, ze tato zmes mi ucinnejsie ovplyvnuje pH, nez len samotny Kalinat, hoci Kalinat ma tiez svoje zastupenie v tej zmesi.



34

Re: Candida

15 gramov denne?!?  ved to je besna davka!.
To musis mat zaludok permanentne odkysleny tj poskodene travenie.
A nebojis sa ladvinovych kamenov? Ved ta zmes obsahuje vyse polovice mleteho kamena(uhlicitan horecnaty a vapenaty). Keby si mal naozaj krv nad PH 8, uz si tu davno nie je medzi nami. Krv musi byt medzi PH 7, 35 a 7,45
Ked je krv na pH 7 alebo PH 8, clovek umrie(acidoza/ alkalinoza)
Moc a sliny mozu but samozrejme zhruba od 5.5 do 8.5, ale to je sposob, ako sa telo zbavuje prebytocnych "PH" z oboch stran stupnice.Ale nie krv a teda s tym velka vacsina tela.



35

Re: Candida

Inak len pre zaujímavosť ten "super alkalizujúci zázračný" doplnok 4 Salts od dr. Younga sa predáva za 46 dolárov bez dopravy a dane!!!, obyčajná sóda s pomletým vápencom, ja som na to minule narazila, keď som hladala ten kalinát:
http://www.innerlight.sk/Pages/InnerLig … owder.html

O tejto sóde s vápencom píšu nasledovné:
Prášok 4 Salts obsahuje soli s "dokonalým" účinkom proti oxidácii, baktériám, hubám, zápalu, rakovine a starnutiu. Pomáha najmä pri znižovaní kyslosti spôsobenej nevhodnou stravou či poruchami metabolizmu, pričom udržiava mierne zásaditý charakter organizmu a spomaľuje proces starnutia.

Na to sa dá už len zasmiať a aj na niektoré výroky a články Dr. Younga. Nič proti sóde a alkalizácii, ale toto už závaňa ťažkou komerciou a ako vyžmýkať z ľudí peniaze.

S tými dávkami 15g denne budeš síce dokonale alkalizovaný, ak také niečo vôbec existuje, ale mať tie obličková kamene, zanesené cievy -  anorganické minerály zmiešané so všelijakými zoxidovanými formami tukov... tak to už neviem, či je zrovna najlepšie.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-12 14:36:49)



36

Re: Candida

A tento článok od Dr. Younga je naozaj "prevratný", človek nepoužíva kyseliny a kyslé tráviace enzýmy na trávenie, ale sódu bikarbónu, ktorá vzniká v žalúdku:
http://www.vegastrava.sk/zazrana-sodabi … ert-young/



37

Re: Candida

rng a ako dlho je dobre  brat na alkalizaciu tie roztoky /ja budem nadalej pracovat s kalinatomalebo sodou bikrabonou/ ? ja simeriam pH mocu papierikmi, samozrejme  nieje stale rovnake, ale je okolo 6,5. da sa to podla toho urcovat nejako? alebo nastavit?
ja teraz pri tejto strave zjem dost vela masa, takze preto sa pytam...dakujem



38

Re: Candida

Asi som sa nie celkom spravne vyjadril, co sa tyka toho pH organizmu, pretoze to pH si meriam v moci , nakolko ine moznosti nemam a ten moc mava tie hodnoty, ktore som uviedol.Ta krv bude urcite v tom rozsahu, ako uvadza RNG, pretoze som doteraz este nezomrel, prave naopak, vyriesil som si tym viacere svoje zdravotne problemy.Tu  zmes nekupujem z Innerlightu ,ale si ju miesam z komponentov,ktore kupujem u nas. Potom ma 5 kg tej zmesi stoji cca 68 Eur.



39

Re: Candida

Nuz tie bludy okolo zasaditeho zaludka su uplne absurdne.
Ani nejdem na to komentovat.
Totiz ucinnost roznych enzymov zalezi od PH a niektore potrebuju kysle prostredie zaludka, inac nepracuju a niektore neutralne a zasadite v crevach, inac nepracuju.To sa da lahko v Petriho miske skontrolovat.
PH mocu 6.5 znamena kyslotvornu stravu a preto sa telo snazi cez moc vylucit prebytocne kyseliny. Zhruba to iste plati aj na test zo slin.
Kratkodoba prekyslujuca strava nie je problem ale dlhotrvajuca moze viezt k strate kostnej hmoty.



40

Re: Candida

Prosim o radu. Snazim sa zbavit candidy. Drzim bezsacharidovu dietu a sucasne beriem oreganovy olej, GSE, kokosovy olej a probiotika na noc s jablkom podla tu uvedenych rad (vsetko podla uvedenych odporuceni RNG objednane z iherb). Napriek tomu aj po 14 dnoch mam stale biely povlak na jazyku. Menej ako pred dietou ale stale. Mam dalej pokracovat v diete, pridat este iny doplnok? Objednala som enzymi Digest Platinum na cistenie a zaroven aj pomoc pri traveni (roky mam problemy z nafuknutym bruchom a ekzem). Zacala som jest lecitin, vitamin k2-d3, selen, praskovy kelp, ester c, psylium. Dalej mam pripravenu ocistu pecene (protokol Dr.Berksona). Dakujem za odpoved.



41

Re: Candida

Vytrvalost a pozor na tie sacharidy, skryvaju sa vsade. Skontroluj si ucinnost probiotik, lebo sa predava plno znicenych.



42

Re: Candida

Dakujem za odpoved. Jedine, co este mozem vylucit, kde su nejake cukry je mrkva a cvikla. Probiotika uzivam tieto: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0 . Dve kapsule pred spanim. Uvidim, kolko este vydrzim na takejto diete. Citim sa omnoho slabsia ako inokedy.



43

Re: Candida

Odporucam pouzivanie enzymov na zlepsenie travenia a detoxifikacie. A viac kokosoveho oleja a roznych orechov a olejnatych semien. Slabost je z nedostatocneho kalorickeho prijmu alebo zleho travenia zmeneneho vyberu potravin.



44

Re: Candida

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci by som pri protiplesnovej diete mohla jest tofu syr. Maso velmi nemusim. Dakujem.



45

Re: Candida

Vyhybanie sa akejkolvek pestrosti v strave je skodlive v konecnom dosledku, hlavne dlhodobe.
Ale proticandidova dieta je celkove obvykle kratkodoba a celkove znizenie aj potom spotreby cukru a jemnych muk je pre nas zdrave, lebo za poslednych 100 rokov sa ich spotreba neumerne zvysila na nasu skodu.
Tfu je kvaseny sojovy produkt, tj znacna cast skodlivosti soje je tam odstranena kvasnym procesom a kedze obsah sacharidiv je tam nepatrny, je vhodna aj v protikandidovej diete.
Vyhybat sa masu, rybam a vajciam nakoniec oslabi regeneraciu a celkove telo.



46

Re: Candida

rng aj mna by zaujimalo ako dlho sa da zit na prokandidovej diete...ja som na nej uz dva mesiace, mam urcite kandidy menej, jazyk mam celkom ok, aj ked nie uplne, a ako dlho sa mozu tie doplnky? vdaka



47

Re: Candida

maminka to uz je 2 mesiace??? Bez toho MMS1, MMS2 to asi pojde velmi tazko a pomaly..viem podla seba.



48

Re: Candida

Doplnky potravy sa mozu brat podla potreby a neobmedzene dlho az na male vynimky.
Taliani napr pouzivaju oregano kazdodenne v jedle, niektori portugalci a mexicania  zase cilantro, na tichomorskych ostrovoch a aj inde pouzivaju kokosovy olej kazdodenne do jediel aj na kozu.
Eskimaci su na bezsacharidovej masovej diete cely zivot.
Nuz ja nehovorim, ze akekolvek obmedzenia a sustredenie sa na jednotlive potraviny a doplnky je zdrave dlhodobo, ale ako sposob vyliecenia z nakaz alebo rakovin a inych chorob je to lepsie, nez trpet alebo sa zamorovat roznymi chemickymi liekmi.



49

Re: Candida

Len doplním, že tofu nie je fermentovaný sójový produkt - je to len čistá vyzrážaná sójová bielkovina, teda akýsi sójový syr, býva často rôzne ochutený, moc nedoporučujem na konzumáciu. Fermentované produkty zo sóje sú tempeh - ten si kupujem, sú to kvasené sójové bôby v zlisovanej kocke, je výborný, sójová omáčka a miso. Ja som kedysi pojedla kvantá tofu - keď vypukla tá mánia u nás pred niekoľkými rokmi aká je sója super potravina, možno aj to malo za následok moje dnešné problémy so štítnou žľazou.
Inak len tak pre zaujímavosť, keď priateľ jedol viac tofu, tak sa sťažoval, že sa pomaly už necíti ani ako muž, sója obsahuje kopec phytoestrogénov a zrejme nejak u muža nabúrava hormonálnu rovnováhu a spôsobuje nedostatok testosterónu a japonské ženy dávali tofu svojim mužom, keď chceli mať od nich pokoj smile. Takže so sójou opatrne a jesť len fermentované produkty.
Inak nerozumiem ako taký super výživový poradca Igor Bukovský ešte stále propaguje sóju.



50

Re: Candida

Viacej  si o skodlivosti soje  precitajte tu :

http://www.badatel.sk/index.php?option= … ;Itemid=42