151

(48 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Píšeš, že ten z Holland Barrett " je nielen D-alpha, ale prirodna zmes vsetkych, ako alpha, beta gama a delta, co definitivne je lepsie, ako len D- alpha."  - ja tam v zložení toho produktu nevidím beta, gama, delta, .. iba alpha

Zrejme ten mnou uvedený bude prírodná forma (D-alpha), keďže tam majú aj DL-alpha http://www.hollandandbarrett.com/pages/ … amp;cid=69 ktorý je dokonca drahší než prírodný!?!

Inak podobný ako NBTY majú aj 21st Century Health Care http://www.iherb.com/21st-Century-Healt … 4-ml/10772 zrejme používajú rovnaký zdroj..


Asi by bolo dobré zásobiť sa tým prírodným z Holland And Barrett, kým nezačnú predávať len umelý vit. E

152

(48 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Na UK stránke http://www.hollandandbarrett.com/pages/ … prodid=624 je tento vitamín E a je tam uvedené, že vo forme D-alpha tocopheryl, teda prírodná forma D alhpa (nie DL-alpha)..
neviem, či tomu veriť, lebo sa mi to zdá na UK veľmi lacný D-alpha tocopheryl

napr. na iherb majú tento, takmer rovnaké balenie, rovnaká cena - práve preto sa mi nechce veriť, že ten UK je D-aplha (prírodný)  jediný rozdiel je v tom, aspoň podľa popisu, že toto je DL http://www.iherb.com/Nature-s-Bounty-Vi … 4-ml/32093

153

(29 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Čo povieš na preventívne čistenie čriev oxidom horečnatým?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesiu … -227-g/695
Samozrejme, že po tejto "kúre" by som dosadil nové probiotiká + výživa

154

(29 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Aké enzýmy odporúčaš na čistenie tela od mliečnych zamorení?
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Da … Caps/39326
http://www.iherb.com/Now-Foods-Dairy-Di … Vcaps/7269 ?

155

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Robievam si dosť silný roztok GSE (6 kvapiek na 25 ml) ako kvapky do nosa a používam to len občas..
Teraz sa mi však pustilo z úst veľké množstvo hustých, hlienovitých slín.. Znamená to, že som zahlienený, keďže inokedy takúto koncentráciu "prežijem" bez hlienov?

Aký máš názor na diétny program, ktorý odporúča Dr. Neal Barnard?
Ja som tú knihu nečítal, ale v diéte napr. neodporúča dokonca ani virgin olivový olej, orechy (vraj kvôli možnému priberaniu).. presadzuje vegánsku diétu..
http://www.amazon.com/Neal-Barnards-Pro … _res_rtr_1
Podľa reakcií ľudí je vraj výborná.. Stačí pozrieť reviews na amazone..

A vraj veľa tukov (dokonca tých "raw") zhoršuje cukrovku
Mám sa teda riadiť tým, čo je písané tu? http://www.thinkandgoraw.com/htmlmail/DiehlAudio2OL.htm
-"Fat in the diet of the diabetic not only accelerates the disease process but also interferes with the uptake of glucose by the cells, thus further raising the blood glucose level."

Je to pre mňa dilema teraz, všade sa odporúča na cukrovku nielen low carb diéta, ale aj low fats diéta, to je opodstatnené pri 2. type (hlavne kvôli obezite), ale neviem či aj pri 1. type

Čo som čítal rôzne fóra, tak ľudia často majú úspech s cukrovkou aj pri diéte Dr. Grahama (80-10-10)

http://www.youtube.com/watch?v=y8OdjZIw6fA
Táto prezentácia tiež poukazuje na nízky príjem tukov a veľká väčšina týchto diét, programov, ..  na cukrovku (ako RAW; najmä vegánske) sú low-fat a neviem, či na základe obezity, alebo lepšej regenerácie pankreasu pri nízko tukovej diéte..

Potom je tu aj ďalšia diéta, alebo skôr životný štýl a to je paleo..
napr. paleo diéta od Robba Wolfa s vysokým príjmom ovocia, zeleniny, zdravých tukov, olejovín, morských plodov sa mi celkom páči, jeho blog občas čítam, on sám je na paleo diéte, čím si značne zlepšil stav svojej cukrovky
Ale na druhej strane nerozumiem, prečo neodporúča strukoviny, tie sú predsa zdravé a pre vegetariánov nevyhnutné (i keď on sám sa mäsu nevyhýba)
http://thepaleodiet.com/wp-content/uplo … tract4.pdf

Keby sme pripustili autoimunitu, alebo niečo, čo je synonymom "autoimunity", odporúča napr. túto diétu http://robbwolf.com/what-is-the-paleo-d … ng-guides/
a tam práve neodporúča strukoviny, obilniny, mlieko - to je opodstatné pre DM1 (kazeín, laktóza, čo DM1 často nevedia vôbec stráviť a často je práve mlieko príčinou DM1), mlieko je vlastne potravina vytvorená priemyslom kvôli ziskom, takže nie je vhodné ani pre nediabetikov.. obilniny sú taktiež v tejto diéte opodstatnené (glutén = lepok), ale nerozumiem, čo je zlé na strukovinách?

Čo povieš na použitie GABA pri cukrovke typu 1?
Doteraz som ešte nepočul o tom, že by zvyšovala počet B-buniek a regenerovala pankreas pri type 1. Možno by to stálo za pokus..

http://www.stmichaelshospital.com/media … 110627a_hn
http://ajpendo.physiology.org/content/292/4/E1201.full

Na jednom fóre GABA skúšal jeden diabetik typu 1 (v dávkach 2-3x 500 mg) a do 1 týždňa zaznamenal nižšie glykémie...Ďalšie príspevky už bohužial nedával..

Teoreticky by potom mohli fungovať aj iné neurotransmitery ako L-Dopa, 5htp a iné..

Tiež by som chcel skúsiť NAC - je to celkom lacný doplnok http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/41653  ktorý by mal zvyšovať hladiny glutathionu (účinok by sa ešte viac zvýšil, teraz beriem aj ALA, onedlho silymarin,..)  + aj preto, že dobre odhlieňuje a práve odhlieňovač oregánový olej mi kedysi viditeľne znižoval glykémie; oregánový olej skúsim tiež pridať v dávkach aspoň 2x100 mg carvacrolu, čo by bolo celkom lacné
http://www.raysahelian.com/neurotransmitter.html - spolu s GABA by mohol dobre pracovať

Každopádne, GABA skúsim určite..
http://www.iherb.com/Now-Foods-GABA-Pow … -170-g/585
to by som si miešal do zeleného čaju (theanin) + k tomu by som bral aj B6
beriem aj taurín, čo zvyšuje GABA+hodil by sa aj nejaký horčík..

lucide napísal(a):

Ahojte, prave mi dosiel balik z iHerb v hodnote 48 USD. Na baliku som mala pripnutu poznamku "Tovary nesplnajuce podmienky uvedene v clanku 9 a 10 Zmluvy o zalozeni Europskeho hospodarskeho spolocenstva". Znamena to pre mna nieco?
A druha otazka: Kedy colnici vyrubuju DPH. Pride mi este dodatocne?

Mne tento štítok chodí takmer na každom balíku a nikdy odo mňa nepýtali DPH dodatočne..
Takže prakticky to asi nič neznamená

159

(3 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Čo si myslíš o týchto článkoch?
Zaujíma ma napr. aj kyselina steárová, sterean horečnatý (magnesium sterat), lebo faktom je, že sa pridávajú do takmer všetkých doplnkov (pre pochopiteľné ekonomické dôvody, ) napr. za účelom uľahčenia strojového výrobného procesu, keďže výroba bez stereanu by bola oveľa drahšia..
http://www.kisswebpage.com/preservatives/
http://www.naturesbiology.com/fucoprime … c_acid.php

160

(121 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dnes mi prišiel aj druhý balík (na 12. deň) na ktorom je uvedené 41,98 USD (doplnky za 52,93)a aj prešiel bez platenia DPH, pri oboch som DPH neplatil, oba som objednal pri nulovom poštovnom

161

(121 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

oriesok72 napísal(a):

Tak sa potom ozvi,ako si dopadol s tym iherbom, ok?uvidime, ci budeme mat stastie.ale kazdopadne by sme mohli skusit nejako sa branit, nie?

Takže jeden balík (neskôr objednaný) mi prišiel za 11 dní bez poplatkov DPH, čo ma veľmi potešilo :-)
Boli to doplnky spolu za 63,99 USD ale boli tam viaceré zlacnené produkty, darčeky, gifty, mal som aj extra discount 5% (za obj. nad 60 USD), celkovo mi to spravilo zľavu 15,9 USD
takže na balíku bolo uvedené 48,09 USD no prešlo mi to..

Teraz ešte dúfam, že mi prejde aj ten druhý balík za 41,98 USD

162

(121 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Naisto nie, ale či platíš poštovné, alebo nie, to je jedno, lebo určenie výšky DPH (+cla) vôbec nezávisí od toho, či si platila poštovné, ale od celkovej sumy..
ak platíš poštovné tak ti možno DPH vyrúbia aj z poštovného, čo by ale robiť nemali, zdá sa mi, že je to aj v zákone, ale nie som si istý.. navyše poštovné nie je žiadny tovar, výrobok, .. ale služba! sprostredkovaná americkou stranou..

Ja som objednal 2 balíky v tejto akcii, dúfam, že mi to neodchytia..
A už vôbec nechápem prečo vyrubujú DPH zo smiešne malých objednávok napr. v hodnote 50 €..  že ich to vôbec baví... Je to úplne komické..(!)

163

(58 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ja ho mám, nemám pocit, že by bol prisladký, i keď ho nemôžem porovnať s inými, lebo iné som ani nepoužíval.
Ale sladený cukrom nie je, to som na sebe ako cukrovkár kedysi otestoval 8 veľkými polievkovými lyžicami a cukor sa mi po 1 a 1/2 hodine nezmenil (4,8-->4,9 mmol/L; čo nie je zmena)

Teraz je rovnaká akcia opäť. Do 31. júla je poštovné pri objednávkach nad 40 USD úplne zadarmo..  treba to využiť

165

(265 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Takže z Lučenca sa nám podarilo objednať koloidné striebro. Číslo je to isté ako tu kedysi uviedol užívateľ vlado
0949 127 872  -  najprv boli nedostupní, ale po 1 dni sa ozvali.
Cena = 8 € za liter
Poštovné = 5 € (ak sa nemýlim, opravím potom ak píšem blbosť) - objednať sa dá najviac 5 litrov na jeden balík, potom sa poštovné zvyšuje

MisheliQ napísal(a):

Delux, odporúčam najprv návštevu veterinára, aby diagnostikoval, čo ovci je. Potom budeš múdrejší a budeš vedieť aspoň presne čo hľadať. Zúži sa ti tým aspoň výber ochorení...
Hovorím to z vlastnej skúsenosti: na krku som mala takú hrčku, čítala som si na nete, čo by to mohlo byť a podľa toho, čo som sa dočítala, som si to zaradila ako tukovú hrčku. Nedávno mi to však narástlo do šírky a začalo ma to bolieť. Šli sme ku kožnému a ten to určil ako atherom (mazovú uzlinu). Poslal ma na krčné, kde potvrdili, že je to atherom a že to teda treba operatívne odstrániť. Pri operácii to však nevyzeralo celkom ako atherom ale javilo sa to ako fistula. A teraz mám čakať. Dnes ma operovali. O týždeň mám prísť vybrať stehy. Vďaka tomu ale, že viem, čo to je, si môžem naštudovať, čo alternatívne na to použiť.

S tvojho popisu to môže byť ozaj čokoľvek. Trebalo by lepší popis, lebo padanie srsti môže byť spôsobené naozaj všeličím od parazitov cez závažnejšie ochorenie až po nesprávnu nedostatočne výživnú stravu. Žrať žerie? Piť pije? Schudla/pribrala? Čo exkrementy aké sú? U tej druhej ovci to môže ešte len prepuknúť, ak to bude niečo nákazlivé, možno sa teraz ešte jej telo bráni (?).
Nikdy nie je na škodu zvýšiť imunitu: vit.C, zinok, selén, vit. D3, vit. E, jód, probiotiká, colostrum....

Veď píšem - necháme to na veterinára..
Je úplne v poriadku.. Stolica rovnaká. Ešte má v porovnaní s tou druhou o dosť tmavšiu tvár - akoby takú špinavú - hlavne v okolí nosa.

Ak poznáš ovce, tak nevedia žiť samé, teda ovca potrebuje aj nejakú spoločníčku, inak by bečala, neprežila by samotu. Všetko je poriadku, ako som písal. Žiadny rozdiel oproti tej druhej, akurát tá srsť na hlave..  Neviem, či je to niečo s genetikou, keďže to má len jedna ovca odkedy sme ich doviezli.. Sú to pravdepodobne sestry. Dovážame ich z Talianska ako malé jahňatá - už vtedy tá jedna mala miernu "plešinku". Ale v posledných týždňoch je to vidieť viac a viac... Máme ich od apríla (používame ako kosačky kvôli veľkému pozemku), neviem ako sú presne staré..

167

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

RNG napísal(a):

! nevidim ziadny zasadny rozdiel. Ale pozor z ALA, je to kyselina takze tam toho nedavaj privela.. Ja by som neisiel cez 2 gramy, ale mozes skusit a napisat, ci ti to nedrazdilo kozu. Ja som kedysi pouzival kyselinu askorbovu a veru mi pekne ocervenela koza
3 nemam ani sajnu aky je prestup[ DMAE cez kozu a nakolko je uzitocny. To by som skor pridal vitamin B-5, ten pridavaju casto, ale tiez neviem, nakolko cez kozu prestupuje. To ze ho davaju do mnozstva samponov a kremov este neznamena, ze je naozaj transdermalne ucinny, zialbohu.

Do približne 60 ml môjho domáceho krému som dal 600 mg ALA a žiadne podráždenie som neznamenal.
Všimol som si iba výrazné spuchnutie kréme, takú "vajcovku"


V tomto kréme napr. je aj DMAE http://www.iherb.com/Derma-E-DMAE-Alpha … -56-g/6157 - napriek tomu, čo si minule písal skúsim pridať aj DMAE do krému (1-2 gramy na 100 ml) tak či tak, aj keby náhodou nefungovalo, tak nemôže narobiť nič zlé predsa..

Viem, že to sem nepatrí, ale trápi nás nezvyčajný problém.. Máme 2 ovce (staré približne 8 mesiacov) a jedna z nich normálne plešatie. Padá jej srsť - ale iba z hlavy - vyzerá to aj dosť smiešne. Opadané "vlasy" má na vrchu hlavy až po uši a pod krkom taktiež. Vyzerá to, že jej idú padať aj postupne od krku nižšie - na "hrudi" - visia jej tam dlhšie chlpy, ktoré akoby išli už-už vypadnúť.
Podľa toho, čo som našiel na nete to môžu byť rôzne roztoče, vši, svrab, parazity, infekcie..
http://www.ehow.com/facts_5945863_reaso … sheep.html
Tieto choroby sú však prenosné, takže teoreticky by to mala mať aj naša druhá ovca, ale nemá.
Je možná aj "ovčia alopécia"?
http://www.sheep101.info/201/diseasesa-z.html - tu píšu o viacerých ovčích ochoreniach, dokonca o strume z nedostatku jódu (?!).. Skúsim jej nejak do listov/ do vody pridať kelp/soľ.. čítal som aj o anémii, na fórach aj o nedostatku vápnika  - ale tam malo padanie iný priebeh
Píšu tam aj:
"Sheep scab is a very contagious disease, caused by mites feeding on the surface layers of the sheep's skin. Severe itching occurs, wool or hair falls out in patches, and the skin becomes reddened, crusted with scabs and sore." - ale to mi pripadá zvláštne, že by to jedna ovca mala a druhá nie, a tá čo to má, by to mala iba na hlave..
Žiadne výraznejšie chrasty, začervenania, nezvyčajnosti som si ani nevšimol - iba tmavšiu tvár, no ani som to veľmi neskúmal, keďže sme opatrní, aby sa to náhodou neprenášalo aj na človeka. Aj by sme jej to vydezinfikovali jódovou tinktúrou možno, ale radšej to necháme na veterinára.
Tá ovca mi aj pripadá trošku agresívnejšia, inak sa správa. Obhrýza plasty, tlačí sa do rôznych predmetov - do steny, do vozíka, častejšie sa škriabe..  - ale to je možno len môj pocit.

Porovnávali sme aj fotky, keď boli ešte malé - na tej ovci je vidno menej ochlpenia na hlave, no nie v takej podobe ako teraz. Oviec som za život videl veľké množstvo a nijaká nemala takéto "bezchlpé" čelo, krk, hlavu.. - takže si nemyslím, že by mala "bezchlpú" hlavu prirodzene, geneticky - od prírody.

Takže otázka znie:
- nemôže sa takéto niečo preniesť aj na človeka?
- na jeseň sa chystá zabijačka - takže jesť/nejesť mäso?

169

(23 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, vyberám zinok a hľadám nejaký chelátovaný..
Čo povieš na vstrebateľnosť/využiteľnosť tohto produktu? http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Chela … lets/18278
"as zinc glycinate"
Brať s aminokyselinami aby sa lepšie vstrebal?

Aha, vidím tu uvedený dobrý http://www.iherb.com/Now-Foods-Zinc-Gly … 18419?at=0 - kde je aj priamo písané, že je naviazaný na aminokyseliny..

Pre ktorý sa rozhodnúť? Prvý je mierne cenovo výhodnejší.. Ale zrejme sa zbytočne pýtam - od Now Foods je lepší, očividne..

170

(17 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Ja som chcel ten kolagén najmä na odstránenie zopár jazvičiek po akné. A čítal som, že najdôležitejší z kolagénov na odstraňovanie jazvičiek je práve hydrolyzovaný kolagén.....
A ten uvedený bol najlacnejší hydrolyzovaný kolagén, čo som našiel..

171

(17 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Takže brať hydrolyzovaný kolagén sa ani veľmi neoplatí brať, kedže sa nedá absorbovať?
http://www.4fitness.sk/klbova-vyziva/ko … zovany-1kg
resp. čo ešte brať spolu s ním, vrátane vitamínu C, na zlepšenie absorbcie?

172

(17 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Rng, čo si myslíš o tomto výroku? - "I have heard from 2 doctors now on TV, Our gastric juices (hydrochloric acid) destroy collagen before your body can utilize it."
- našiel som to na jednom fore, ale neviem, čo si o tom myslieť, preto sa pýtam.. Samozrejme preklad nepotrebujem, ale chcem vedieť čo tým ten doktor myslel..
Je to pravda, že žalúdočné kyseliny ničia kolagén?

173

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Samozrejme to viem, že 50 ppm je 50 mg na liter, kedže definícia "ppm" je parts per million...


http://www.zdravie.sk/sz/510/t794763/p1 … o-oci.html Tu sa o tom Lučeneckom nevyjadrujú práve najlepšie.. pozri hlavne najnovších 9 príspevkov..
"ani mne nezabrala z lucenca aj tak nakoniec až spuchla a bacil si dalej v jej nose hniezdil a davakla som jej to 3 mesiace preco potom bacil neustupoval"
Vraj im dobre zabralo koloidné striebro z http://www.koloidne.sk i ked ťažko povedať, či to tam nenapísal 1 člen pod viacerými nickmi len ako reklamu, alebo dezinformáciu..
Podľa toho, čo tam píšu to Lučenecké stojí 4 € za 500 ml..  to je z roku 2010..

Tu som našiel niečo o Lučeneckom
http://www.facebook.com/pages/Quistell- … 96?sk=info
- v popise píšu aj o veľkosti čiastočiek
"Produkty    Koloidné striebro Ag 100ml, 300ml, 500ml, 1000ml
-koncentrácia 25ppm
-objednávky e-mailom, telefonicky"
koncentrácia 25 ppm ..
http://www.quistell.com/
Je to tá firma, kde si to inštaloval?

V tejto téme http://rng.uforum.sk/topic/625/koloidny … -striebra/ @vlado píše, že sa im dalo dovolať
"Tak prave som sa dozvedel, ze ta tvoja neter pani Machu (tak sa vola?) mi tu vodu posle uz zajtra. Ma svoje nove cislo - 0949 127 872. Jeden liter stoji 8 Eur + postovne cez 3 Eura. Moze byt?"
Takže skúsim zavolať aj ja, opýtam sa na koncentráciu, veľkosť čiastočiek a na základe toho objednám aj množstvo KS..

Sú to iné firmy? Alebo je to tá istá? Telefonne čísla sú iné, takže zrejme ide o inú firmu, neviem.

174

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Takže po nejakom čase sa opäť ozývam. Včera mi bol potvrdený HB pylori gastroendoskopickým vyšetrením.
Doktor samozrejme predpísal ATB, ktoré ja diplomaticky príjmem, ale rozhodne nepoužijem.
1. Práve dnes mi prišiel aj PepZinGI. Dávkovanie 1 kapsula 2 krát denne po dobu 30 dní. Môže byť?
2. Rozmýšľam, ktoré koloidné striebro. V minulosti som mal koloidko v koncentrácii 50 ppm (čo mi aj veľmi vtedy pomohlo na akné, takže preto sa domnievam, že aj akné mám kvôli žalúdku). Malo objem 180 ml. Cena 12,50 €. Myslíš, že je to výhodná cena?
3. Aké dávkovanie by si mi odporučil ak by som zobral toto koloidko?
Písal si, že tvoj brat dávkoval koloidko s koncentráciou 6,5 ppm  4 x 50 ml.
Z toho mi vychádza, že to koloidné, ktoré som uviedol v otázke č. 2 by som mal dávkovať 4 x 7,69 ml denne (tj. 4 x 8 ml)
Môže byť?

Okrem toho budem používať GSE 30 kvapiek denne (rozriedeného vo vode samozrejme), zelený, biely čaj, koreniny - kajenské korenie, kurkumu+čierne korenie, škoricu,.. Len takú dodatkovú domácu liečbu.

4. Mám aj výťažok z čierneho orecha, "black walnut". Nenašiel som poriadnej informácie na nete, či účinkuje proti HB na isto, len také "ústrižky". Každopádne 3x 500 mg budem brať.

5. Inak na gastroendoskopickom vyšetrení som po 6 hodinách v žalúdku stále mal nejaké zvyšky tekvicových semiačok, ktoré by po takom čase už nemali čo v žalúdku čo hľadať.. Zrejme povieš, že mám nedostatok kyselín - to ale zatiaľ nechcem prijať pochopiteľne..  Tie zvyšky jedla tam mohli zostať aj kvôli helicobacterovi, ktorí mi mohol poškodzovať proces rozkladu, však? Takže ten "pomalý" žalúdok mohol spôsobovať aj HB pylori?


Ešte taká poznámka k tým mojím vlasom.. tie červené fľaky ktoré som mal (dal som vtedy aj obrázok) už takmer úplne vymizli, vlasy rastú.. Skúšal som či nepadajú majú okolo 6 mm, takže sa dajú ťahať a nepadajú ani pri poriadnom ťahaní... Vlasy ktoré mi predtým popadali narástli naspäť, je to jasne viditeľné. Takže to vyzerá tak, že mám o problém menej chvalabohu.

175

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Síce mi bol diagnostikovaný DM1 (vtedy som mal cukor 30,6 ked mi zistili DM...postupne sa mi to zlepšovalo až som vynechal inzulín, potom som 2 týždne nemeral - jún 2011 - a v júli som nameral 14,6 - odvtedy som dal zbohom nezdravej strave.. stav sa mi ale postupne zhoršoval a v novembri/decembri som opäť začal pichať inzulín .. glykémie mi stúpali nad 15, tak som nemal inú možnosť, ani žiadne vedomosti, takmer.. potom som zistil, že mám mrle a to mi cukry stúpali na prelome rokov 2011/2012 nad 25 mmol a pichal som extrémne vysoké dávky inzulínu - také ako berú obyčajný DM 1 .. po odstránení mrl som postupne vysadil inzulín opäť.. potom v priebehu februára/marca som prechodne ešte pár dní musel občas pichať  a od marca som čisto bez inzulínu, teda dlho som bol aj bez sacharidov.. takže si DM nenamýšľam). Tak ale rád budem veriť tomu, že ozajstnú cukrovku nemám. To mi naozaj pomôže asi najviac.. Ale beriem veľa doplnkov na znižovanie cukru (gymnema, ALA, MSM+vitamín C, niacín, chrom, taurín,... a iné, čo znižujú cukor, i ked nie priamo), veľa sa hýbem, takže aj preto mám na prvý pohľad tak dobré výsledky.
Vedel by si mi nejako odpovedať k otázke č. 8?

176

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ten cukor ma znepokojuje tiež, lebo pri DM sa časom zhoršuje stav, čomu ja u mňa neverím. Som bez inzulínu, samozrejme. Všetci cukrovkári by boli s mojimi glykémiami šťastní, ale ja to chcem vyliečiť úplne, preto nerád vidím hodnoty nad 6 mmol. Teraz po obede (7 krajcov chleba + bryndza + veľa zeleniny, potom 5 marhúľ - ja viem, preháňam to ..) som mal 8,3 mmol (4 hodiny po jedle). Dal som si 3 krajce chleba + bryndzový jogurt + škorica... - tá istá jednostranná potrava celý deň, som lenivý robiť iné sad. Tak som zvedavý, koľko budem mať pred spánkom.
Zajtra si skúsim spísať všetko, čo som jedol, zrátať sacharidy a pod. v tom, porovnať cukry, aby som mal prehľad.

Dnes som s tým bol asi 3 hodiny na slnku (1/2 času bez ochrany a 1/2 času s OF 30). Nijak sa to nezmenilo - to začervenanie. Tú seboreu fakt už nechcem mať. Je to doslova utrpenie..
Skúsim ešte zarobiť probiotiká to ovčieho jogurtu.

- Takých podobných článkov som počítal už hromady, ale dakujem za uvedenie.. "chlpatý" jazyk ale nemám .. je len povlečený tak do zeleno - žlta. Ja neviem, skúsim výplachy s GSE robiť častejšie.

6. Ved uvidím, idem objednať niečo na HB - aspoň Pepzin a koloidné striebro (na prázdny žalúdok) + GSE (to už mám). Stačí toto, aby som ho zo seba dostal v priebehu 3 týždňov-mesiaca? Pozeral som aj http://rng.nazory.eu/helicobacter-vredy ale, možno sa neoplatí za to všetko vyhadzovať zbytočne peniaze (napr. taký monolaurín je pre mňa dosť drahý), ak by stačil pep zin, koloidko..

7. Zaujímala by ma jedna vec - môže mať HB pylori aj človek s dostatočnou tvorbou žalúdočných kyselín?
(dôvod síce môže byť aj slabšia imunita a ja mám zrejme slabšiu imunity "vdaka" cukrovke i ked ju podporujem..)

Som zvedavý, či sa mi HB hadicou do žalúdka potvrdí, dovtedy budem mať prostriedky proti nemu doma, tak môžem hned začať liečbu.

8. Zároveň teraz užívam vysoké dávky ALA na pečeň, idem objednať aj silymarín (asi http://www.iherb.com/Source-Naturals-Si … blets/1400 - ten mi z iherbu vychádza najlacnejšie na obsah), ako zdroj selénu už používam para orechy.. Takže ak by bol u mňa problém s pečeňou, mal by ho protokol Dr. Berksona vyriešiť?

177

(123 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A čo tak skladovanie probiotík v chladničke?
U nás je teraz opäť 37 °C, dokonca dnes nočná teplota u nás na juhu Slovenska (NR), nemá klesnúť pod 26 °C (?!?) Zajtra má byť 39 °..
Preto sa pýtam, či ich môžem nechať v chladničke, kedže aj v pivnici máme riadne teplo a nechcem nič riskovať (radšej)

178

(4 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ja znášam všetko dobre, viem zniesť všetky pachute i vo väčších dávkach. Chuťovo "kyslé" doplnky - kys. askorobová vo vode + MSM + lysín + citronová voda + rozpustená ALA + GSE mi vôbec nerobí problém, i ked je to strašne kyslé, horké...
No neviem, ako sa naučiť na spirulinu. Chlorellu (prášková) vydržím celkom v pohode, tak isto aj kelp práškový. Takisto aj oleje ako rybí, ...  Ale spirulina je dosť problém - dokonca ma z nej aj naplo.. lepšie ju znášam ked si pri pití spiruliny rozpustenej vo vode, zapchám nos. Ale i tak je to dosť hnusné.. A obrovské šaláty, kde by nebola až taká koncentrovaná, nemôžem jesť stále. Dať ju do bryndzovej nátierky na chlieb? To pokazí celú chuť.. Dnes ju skúsim v polievke, i ked mi to chuť pokazí, čo už :-)

179

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

1. Po ukončení proticandidovej diéty som začal postupne jesť sacharidy - momentálne jem už okolo 250 gramov za deň (nízky GI,..). Som na svojej "tradičnej" zdravej strave. Ale asi 3-4 dni ma trápia striedavo hnačky a riedka stolica. Môže to byť tým, že telo bolo dlho bez sacharidov a teraz si len zvyká na "novú" stravu?  Dnes už bola stolica lepšia.
*Denne užívam psyllium (zahusťovanie stolice), inulín, tukov v strave mám dosť...
2. Tak pár dní som mal pokožku na hlave zdravú, prežehlili sme všetky veci, aplikoval som jogurt s probiotikami na tú vlasovú časť, vlasy rastú celkom dobre..
Ale asi pred 2 dňami som si všimol sčervenanie pokožky na hlave.. Takto nejak to vyzerá teraz - http://postimage.org/image/7d1vrigip/ - pri dotyku to trošku bolí, trošku štípe a málo svrbí.
Vracia sa mi seboroická dermatitída? Alebo to môže byť len nejaký dočasný stav, kým si koža zvykne? Tú sčervenanú kožu mám takú len na vrchu hlavy, ako je na tej fotke. Nikde indee. Nie je ani mastná, ani šupinatá, ani lupinatá 
Neviem, čo si o tom myslieť.. či je to nejaká alergia na niečo, alebo nezničiteľná melasezzia..Rosacea to asi nie je, nikde som nečítal o rosacei, ktorá by bola len vo vlasoch..
Pravidelne používam kokosový olej, GSE, občas tea tree.. na tú pokožku
Tak som si na to teraz aplikoval jogurt + probiotiká, uvidím, či to zaberie.
Pod tým obočím, ktoré mi padalo tiež, sa mi seborea od odstránenia už vôbec neobjavila, obočie nepadá a už mi dorástlo takmer do normálneho stavu.
To je hrozné v akom stave máme zdravotníctvo, bol som aj u kožnej, ale tá už bola dávno doma.. aj ked mala ordinovať ešte 1 a pol hodiny.. Fakt otras.. I ked nečakám, že by mi nejak pomohla, ani nemá ako, jedine keby mi potvrdila, že je to na 100% seboroická dermatitída (čo aj je.. ) + nejaké info o skúsenostiach s ňou.

3.Teraz sa mi aj natíska otázka, či s tou kožou chodiť na slnko.. Slnko ničí plesne, možno ja som tie plesne nezničil úplne, preto sa mi možno to začervenanie spravilo. Ale napr. pri rosacei (čo ja nemám, myslím) sa na slnko nemôže chodiť bez ochrany vôbec..  tak takých 30 minút bez ochrany na vyničenie kožných plesní na tej hlave by u mňa mohlo byť OK. Súhlasíš?

4. Môže tá pokožka (http://postimage.org/image/7d1vrigip/) byť taká aká je aj z helikobaktera?
Ten zelený jazyk mám stále, tieto problémy môžu určite nejak spolu súvisieť..

Na toto všetko by sa dalo povedať, že mám nízku tvorbu žalúdočných kyselín.. Paradoxne, zrejme mám žalúdočné kyseliny v absolútnom poriadku, aspoň myslím.. Dôvod prečo si to myslím? - napr.: veľa ľudí má problém s GSE, lebo to ich žalúdok vraj nedokáže zniesť, bolí ich z toho žalúdok a pod. Ja som GSE skúšal aj v dávkach 120 kvapiek na 1 liter a absolútne žiadne potiaže som necítil.. Takisto oregánový olej.. Viacerí tu písali, že ho nemôžu užívať, že ich dráždi (i ten kapsulový). Ty si písal,  že ich to dráždi asi aj preto, že majú málo žalúdočných kyselín. Ja som nikdy žiadne problémy s tým nemal. Jem kopu zeleniny, papriky a pod.. a žiadne kvasenie som z toho nikdy necítil. Takisto čistú kyselinu askorbovú, alebo napr. L-lysín zvládam bez  problémov. Nič z doplnkov ma vlastne nikdy nepodráždilo. Pár týždňov dozadu som ešte užíval vitamín C v dosť veľkých tabletkách, aj iné doplnky vo veľkých tabletkách, vždy sa mi všetko dobre rozpustilo (aspoň si myslím, lebo som žiadne problémy po užití nemal)
Ale zasa paradoxne - nafukovanie, plyny občas mám a to bude zrejme HB - takisto aj to akné len na líciach.
viem, že nemáš kryštálovú guľu...ale i tak, dá sa k tomu vôbec niečo povedať?

4. Ako som začal jesť sacharidy, tak som začal užívať i ALA vo vysokých dávkach - vyše 1000 mg denne, včera dokonca 1400 mg. - Nemôžu takéto megadávky spôsobiť nejaké vedľajšie účinky? Vírenie,  žiadne zhoršenie nepozorujem ani pri týchto dávkach.

5. Nemôže denno denné používanie GSE na vlasovú časť spôsobiť zníženú prirodzenú obranyschopnosť kože? Teda nebolo by lepšie používať GSE menej často?

O hodnotách glykémii tu ešte nechcem písať veľmi, zatiaľ.. lebo všetko sa veľmi mení s týmito inými zdravotnými problémami, pohybom, stresmi dosť. Ale včera mi stúpol cukor, po 2 marhuliach, 2 broskyniach+trochu vločiek na 12,1 mmol sad .. inak ho mávam tak od 5-8 mmol. Pod 5 mi to kleslo len raz za posledných 5 dní. Určite sa mi to bude v najbližších dňoch meniť, opäť to odhadujem - tak do 3-4 dní čakám veľké zlepšenie. Viac krát mi už tento "tušák", a to nie len v tejto oblasti, stopercentne vyšiel. Dnes na obed mám 5,7 (3 hodiny po jedle )- jedol  - som dosť prekvapený, zjedol som 4 krajce chleba + rajčiny + paprika, bryndza... potom ešte 1 marhuľa medzitým, čakal som oveľa viac (tak okolo 8-9).. Ráno som mal 6,8 a nočný včera som mal 6,4 .. ked sú tie "dni" ked mám akoby zhoršený pankreas, tak vtedy mi ten ranný vystupuje takto vysoko.. Ked sú dni ked mám ranný do 5,5 - vtedy vidím, že mi pankreas pracuje dobre.. Ale všetko sa určite bude meniť v najbližších dňoch, kým sa to ustáli, potom dám vedieť.

180

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Je to ono.. ale pantethinu stačí oveľa menej, napr. 1000 mcg rozdelene.. to by malo byť primerané tým 5-10 gramom, podľa toho, čo píše RNG..e

181

(4 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Pokiaľ by na to mal peniaze a vedomosť každý, tak by s tým problém až taký nebol.. Lenže ľudia sú pohodlní, nechcú platiť za niečo so svojich, pokiaľ im dá lekár, ktorému veria, liek, ktorý im prepláca poisťovňa.. Zatiaľ je veľa ľudí zdravých, tak poisťovne majú z čoho "žiť".. Ale čím dalej, tým viac ľudí je chorých. Poistné sa bude teda samozrejme zvyšovať. A čo majú ľudia z nižších vrstiev robiť? Určite nemajú peniaze na doplnky a iné účinné veci.
Takto to berie aj moje okolie, ked im "núkam" doplnok. Načo by mi ich "zbytočne míňali"- tak ako to hovoria...
Zrejme by doplnok, zobrali pri ťažšej chorobe, asi.. Našťastie zdravotné problémy v mojej blízkej rodine nikto nemá, alebo aspoň o nich nevedia, neprejavujú sa im.
Ale brata minule bolela hlava tak strašne, že odo mňa niečo predsa vypýtal - dal som mu MSM + vitamín C a bolesť hlavy mu prestala.. Tak teraz vždy odo mňa pýta, ked ho bolí hlava. Ked mal poruchy spánku, nevedel zaspať, tak pýtal melatonín.

Takže je ťažko niekoho presvedčiť, každý o sebe rozhoduje sám a sám by si mal vybrať...

Do toho drinku skús pridať napr. stéviu, inulín, jablkovú šťavu...

182

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

1.
Mám 2 ALA. Ktorá je do krému vhodnejšia?

- vo forme "softgel" - želatínovej kapsule?
http://www.puritan.com/alpha-lipoic-530 … -mg-013576

- alebo vo forme obyčajnej kapsule - "veggie capsule"?
http://www.healthdesigns.com/doctor-s-b … eggie-caps

2.
Do 300 ml krému je vhodné tak 1-2 gramy ALA? Ak dám do 300 ml viac ako 5 gramov ALA, nič nepokazím?

3.
Nebolo by do krému vhodné pridať napr. niečo ako http://www.iherb.com/Now-Foods-DMAE-250 … -Vcaps/537 ?
Bežne bývajú aj DMAE krémy a spreje.. Je to výživné na kožu, tak ma napadlo, či by aj vonkajšia aplikácia nebola prospešná.

183

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Len som si chcel overiť to dávkovanie, samozrejme, ked sa vylúči močom (vodorozpustná), predávkuje sa veľmi ťažko.

Ja nie som až taký zúfalý, to akné sa mi už netvorí nové (takmer).. zlepšuje sa to deň, čo deň. Hádam že ju nebudem nútený použiť na akné. Pantothenickú kyselinu užívam od dnes, tak uvidím za pár dní ako sa to vyvinie, skôr ju chcem použiť na vyhojenie kože a rýchly rast vlasov, kedže som "na koleno"

184

(396 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

http://voices.yahoo.com/how-cured-acne- … tml?cat=69 zaujímavé. Ako vlastne pracuje kys. pantothenická na akné?  Uvádza sa, že znižuje tvorbu kožného mazu (sebum), zmenšuje pory ako napr. tu http://ezinearticles.com/?Using-Pantoth … id=3367776 http://www.coenzyme-a.com/acne_vulgaris.html
Počul si o tom už? Máš o tom nejakú vedomosť?

Ešte by som sa chcel spýtať, či takéto vysoké dávky (dávkoval by som 5 gramov denne) nemajú vedľajšie účinky.. ?
Zrejme nie, ked je to vodorozpustná forma, ale pre istotu sa predsa len pýtam.

185

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Ten môj krém nijak extra nesmrdí, len už nie je taký voňavý ako čistý kokosák.. Ja som dal na ten svoj smradľavý vrchnák na ktorom bol vyliaty dlhý čas tea tree olej.. To oddeľovanie tiež pozorujem (hlavne pri teple, ked kokosák "ztekutie"), vždy to premiešam a je to OK.

186

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

bassabo napísal(a):

Delux: A ked ho nechas na kozi celu noc tak nechyti ti koza nejaky zvlastny puch alebo take nieco? lebo to je vec, ktoru mi kokosak robi a skutocne to neni prijemna vona .. a vsimnut si ten puch vie aj okolie co je o to horsie

Neviem , či sa pýtaš na kokosák, alebo propolis...

Propolis pekne vonia, koža vonia stále po ňom aj ráno..

Ked použiješ kokosák sám o sebe, tak nespôsobí puch žiadny, to mám otestované..
Ale v tom miešanom kréme trochu hej, možno po dlhšom čase ešte viac..

187

(9 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Zbytočne drahé.
Pozri http://biocare.sk/eshop/produkt/psyllium-vlaknina - za takmer tú istú cenu máš 2x väčšie

188

(42 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

čo povieš na pridávanie časti ľanovej múky do pečiva (chlieb, koláče) ? http://www.lienkashop.sk/a-este/2610-lanova-muka-500-g
Je to výborný zdroj vláknin, takže je to veľmi vhodné pridávať do pečenia.

http://www.lienkashop.sk/uvod/2596-bio- … enko-300-g - keby použijem do pečenia dôkladne pomleté ľanové semiačka, zachová si chlieb tú istú stavbu a kvalitu ako keby som použil vyššie uvedenú ľanovú múku?

189

(107 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

Teraz pridávam do domáceho krému aj propolisovú tinktúru (aj vzhľadom na moje kožné problémy) ..čo na to povieš? Pekne to vonia, krém to zafarbí do tmavšia, takže je vhodná aj na zafarbenie bledého - zinkového opaľovacieho krému.

190

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Opravujem sa, nemyslel som výražky, stále som hovoril o akné. Ja mastnú pleť nemám, ani mazotoky, mám ju tak akurát mierne mastnejšiu ako je priemer, napr. v porovnaní s mojím bratom (16), ktorý má mastnejšiu pleť, je nezdravo,  má pleť oveľa lepšiu ako ja (i ked tie nezdravé tuky, čo pojedá, sa mu trošku na koži ukazujú) ale zatiaľ "nechytil" žiadny mikrobiálny problém, na jeho šťastie..takže akné nemá veľa. Ale bohužiaľ (na jeho škodu) sa neriadi mojimi radami, pritom denno denne vidí ako sa trápim s problémami, ako ich úspešne riešim, ale on si ponaučenie z môjho príkladu nezoberie.. Nikomu to neprajem, ale niektorých (aj dobre informovaných) zmení až zlý stav, kedy si všetko uvedomia (alebo ani vtedy?) a začnú to riešiť.. Každý si je strojcom svojho šťastia. Ako hovorí jedna známa veta - "Ved ja som vám to hovoril" - každému sa raz všetko spočíta.

O vitamíne A a účinkoch viem, ale nepotrebujem ho, kedže ja nie som človek, ktorý chce niečo dlhodobé zmeniť hned, mám veľa trpezlivosti. Vitamín A by som nezobral, jedine v prípade, že by som mal fakt veľmi mastnú pleť a ťažké akné.

"Seborhea moze mat mnoho dpovodov, u teba je dovod jasny=pythiasis. Takze vies, ako s tym bojovat." - nemyslel si Melasezziu? Tá je príčinou aj pityriazy aj seboreickej dermatitídy, lupín, mastnoty - potu a iných..
Pityriazu versicolor vo vlasovej časti zrejme nemám - ale to je ťažko povedať, kedže nemám opálenú tú vlasovú časť hlavy..

Tu uvádzajú http://www.ehow.com/way_5376565_malassezia-cure.html že môže melassezia môže byť aj príčinou akné..  "itchy acne-like bumps " - také mierne hrbolčeky mám aj ja.. I ked pochybujem, že akné mám kvôli tomuto, ale je to možné. Tu opisujú http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162261/ tento typ akné, že sa vyskytuje na čele, brade, hrudi..
Ja to akné nemám nikde inde ako na líciach, občas na krku.. a malé hrbolčeky na brade, ale čelo, nos mám takmer úplne čisté (typické akné z HB pylori - ked je na líciach.. teda problém žalúdka)
Takže moja otázka: Na rozpustenie tých podkožných hrbolčekov je zrejme najlepší kokosák, však?

Inak mne veľmi kokosák na akné nerobil dobre, tak ako to písalo už veľmi veľa ľudí na rôznych forach.. Väčšine sa akné len mierne zhoršilo.A nebolo to nejakým prechodným zhoršením, kokosák som používal dosť dlho na to, aby som zistil, že mi až nesedí. Mne osobne oveľa viac pomáhal a pomáha jojobový olej, tea tree, sezamový a tekvicový, med, cukor tiež mierne..
Včera som skúsil aj zriedený oregánový olej, čo som vytlačil z kapsule a ten pomohol tiež dosť.. Ale kokosák mi nepomáhal takmer vôbec.. Kokosák je veľmi dobrý na pleť, ale osobne si myslím, že je dobrý na neaknoznu pleť.. To sa mi potvrdilo aj na mne - na kožu kde nemám akné (napr. čelo) mi veľmi prospieva kokosák, ale na akné nie. Ale každému sadne niečo iné, ale fakt je, že na akné málo komu pomohol, pokiaľ nebol zmiešaný s niečím iným.. GSE mi takisto na akné veľmi "nesadlo"...

191

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Hmm, ja mám skúsenosť práve takú, že sa mi akné prestali tvoriť v momente..
Vo februári to bolo koloidným striebrom, ktoré som užíval 3 týždne.. Po doužívaní a aj počas užívania mi akné ustúpilo a postupne sa prestalo tvoriť.. nedávno (mesiac dozadu) začalo znovu, asi z dôvodu poriadneho čistenia tela, alebo návratu HB pylori, ktorý som asi nepotlačil dostatočne.
A v priebehu pár dní sa koža dala hned do poriadku (takže nie dlhoročný proces.. ja viem, ty tu hovoríš o dlhoročnom odmorení, takže máš zčasti pravdu..) Ale vrátilo sa to napr. ako teraz pred 3 týždňami, ked som začal tú 2. proticandidovú diétu aj s Candexom..
zároveň si myslím, že sa u mňa objavil HB, takže to môže byť aj ním (možno aj tá seborea(?))...
Pred touto diétou som mal pleť už takmer čistú a ked sa mi napr. 7 dní za sebou nevytvorila žiadna vyrážka tak mi pleť vždy pekne zregenerovala a takmer nič po akné nebolo ani vidno.. teraz sa mi ale počas noci vytvára pravidelne nejaké množstvo vyrážok, i ked posledné 2-3 dni sa to už zlepšuje.. Beriem aj MSM, postupne idem s dávkami hore. Riadim sa týmto: "If you take a small amount of MSM the elimination will be slow, through your urine and lungs.
If you take a larger amount of MSM, the elimination will be faster and often dramatic -- often through the skin."
Ked MSM som znížil dávky tak sa to prestalo až tak vyhadzovať cez kožu..

192

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Takže si tú "kúru" budem na vlasy robiť min. raz do mesiaca..

- A nepotrebuje to už dalšiu extra výživu?

- Na akné môžem použiť tiež túto "kúru"?

193

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ja som už robil daleko pre verejnosť "primitívnejšie" veci, ktoré ale zaberali, takže nemám problém reálne uvažovať nad niečím takýmto..
Dal by si nejaký návod aj? Mám probiotiká Healthy Origins.. http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518
1. Na výrobu vlastného jogurtu nemám zatiaľ prostriedky, tak by som použil obyčajný nízkotučný.
Takže keby to spravím takto - do pohára vylejem asi 30 ml jogurtu + vysypem tam napr. 1/7 obsahu kapsule probiotika a nanesiem na mokrú hlavu, aby sa to lepšie vstrebalo..
Potom by som si robil celý týždeň takúto "kúru" - každý deň 30 ml jogurtu + 1/7 kapsule probiotika..
Súhlasíš s týmto postupom? Alebo mám niečo zmeniť?

2. Probiotická kultúra v iných častiach tela, teda u mňa vo vlasoch funguje tak isto ako v črevách, teda myslím to tak, že ak si vybudujem dobrú kultúru vo vlasovej časti, tak bude odolná, tak ako črevná pokiaľ je dostatočne osídlená?

3. Treba tú vybudovanú kultúru na slizniciach - u mňa vo vlasovej časti, aj nejako živiť (tak ako treba živiť mikrovlákninami probiotickú kultúru v črevách)? Ak áno, ako? Alebo sa tam vybuduje sama?

4. Môžem tú "kúru" z prvej otázky aplikovať aj na zápalenú pokožku z akné na vybudovanie dobrej kožnej "kultúry"?

194

(5 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

1 .čo povieš na tento proteín ako náhradu bielkovín?  http://biocare.sk/eshop/produkt/konopny-protein-bio
viem najlepšie sú whey (srvátkové) proteíny, ale pýtam sa na tento
2. alebo bol by lepší tento výrobok? http://www.kokosovysvet.sk/medu/eshop/1 … emien-450g
3. Samotné konopné semienka nie sú dostatočným alternatívnym zdrojom bielkovín? Teraz mám jediný zdroj príjmu bielkovín mäso, ale to jem len kvôli nasýteniu pri proticandidovej diéte, ktorú už končím.. Teda prestávam jesť mäso (aj domáce), lebo bežne ho nejedávam, cítim ako mi zhoršuje pankreas (dosť výrazne) - aj teraz pri proticandidovej diéte, ked som pár dní nemal mäso, cukry boli viditeľne lepšie. Tak isto aj v minulosti som to viackrát otestoval. Síce to môže byť aj tou často spomínanou premenou bielkovín na cukry - neoglukogenézou, ale osobne si myslím, že je to oveľa viac spôsobované samotnou potravinou - teda mäsom
http://biocare.sk/eshop/produkt/konopne-semeno

195

(12 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

RNG, za koľko v USA nakupuješ psyllium? Zaujímalo by ma porovnanie cien vášho bežne predávaného (doplnkové stránky som pozeral..je o dosť drahšie) a nášho.
http://biocare.sk/eshop/produkt/psyllium-vlaknina

Tu je cenou porovnateľné http://www.healthdesigns.com/source-nat … wder-12-oz ale nižšie sa uvádza
"Weight    0.3000", takže nerozumie, 12 oz = 340 gramov na váhu, 355 ml na objem..

Tak, či tak, nám zo SK sa veľmi neoplatí objednávať z USA psyllium (aj inulín, lecitín,..), kvôli váhe = vyššie poštovné

196

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

GSE som s kokosákom použil, takisto aj tea tree olej.
Myslel som si to, že sa to bude zdržiavať v oblečení,..takže dobre som myslel, už včera som vymenil plachty na perinách.
Dnes všetko vyžehlíme..
"Melasezii je hromada, sposobuju rozne kozne problemy a zijiu  z tukov. Su podobne , ako candidy, ale tie ziju zase z cukrov."
- tak ja som tých tukov jedol teraz hromady počas proticandidovej diéty - semiačka, jadierka, orechy, mandle, virgin oleje ako olivový, sézamový, tekvicový, orechový, avokádový, kokosový,...
Viem, sú to zdravé tuky, ale mohla byť táto strava príčina môjho problému?

197

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Takže dnes som sa konečne odvážil vyholiť sa "na koleno".. a dôvod padania vlasov sa jednoznačne preukázal...
Pozri - tu som uploadol obrázok - http://postimage.org/image/8h88pj4hz/
To som si potom umyl, zlial jablčným octom, natrel olejom, zoškriabal dočista, natrel kokosákom+GSE..
Inak na zadnej časti nad krkom som to na asi 8x8 cm nemal (tie seborey) a tam mi vlasy ani nepadali..
Všade inde padali pri potiahnutí vlasu.
Na tom obočí som mal to isté.. to som vtedy odstránil (bez holenia obočia, samozrejme) a prestalo padať.

Je to seboroická dermatitída? Nevieš to posúdiť?
Príčina toho mohla byť v candide/nejakej fungus - "hube"? To by znamenalo, že ak candidu už nemám, tento problém by sa už nemal opakovať, však?

"Seborrhoeic dermatitis may involve an inflammatory reaction to a proliferation of a form of the yeast Malassezia though this has not been proven." - Tá Malassezia je povrchové "ochorenie", nie je jej prapríčinou candida?/nesúvisia nejako spolu?

Inak Malassezia je vraj aj príčinou pityriasis versicolor - čo som mal, takže malassezia ktorá zapríčinila tie seborey-mazy mohla byť u mňa príčinou aj padania.. http://en.wikipedia.org/wiki/Malassezia
Z toho vyplýva - ako, okrem posilňovania imunity, sa pred malasseziou preventívne chrániť , aby sa nevrátila? Alebo stačí iba zvonka napr. s GSE a kokosákom..? Teda je to len povrchové "ochorenie" - stav, ktorý nemá prapríčinu niekde vo vnútri?

Ak to je niečo iné, nemohlo by to mať súvis aj s HB pylori?

198

(67 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Bol som len zvedavý.. Pozri tu http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny - tam je ešte lacnejší

199

(67 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Koľko ťa stál v DM?

200

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ja som ich dal naraz, nedočkavo hned po otvorení MSM smile to bolo večer a potom nastala taká zvláštna bolesť hlavy - akoby tá mozgová hmla, ale prestala po 20 minútach. Ale postupne pôjdem možno až k 10 gramom denne (rozdelene na 3 dávky denne)