1

Téma: omega 3 vs 6

Tento doplnok sa mi javi ako velmi vyhodny, s naozaj vysokm obsahom dolezitych komodit ... komkuruje zrejme aj krillu ... mozno az na ten povod :

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ma … s/252?at=0



2

Re: omega 3 vs 6

Krillu konkurovat nemoze co sa tyka ucinnosti, lebo EPA a DHA v krill oleji su vo forme fosfolipidov a v rybacom oleji vo forme tryglyceridov. Fosfolipidy su az 8 krat tak ucinne v tele, ako triglyceridy
Inac Yarrow je dobra znacka maju plno dobrych vyrobkov.

Naposledy upravil: RNG (2010-12-10 23:47:06)



3

Re: omega 3 vs 6

uz som chcel kupit tento Krill, no bohuzial ked som sa pozrel na zlozenie, je na prvom mieste misany rybaci olej a az potom krill. Zrejme takto schvalne zavadzaju a vyrobok ma nazov KRILL aj ked tomu tak nie je :
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ph … s/250?at=0

Potom som nasiel tento druh, co sa mi javi doveryhodnejsi a so zvysenym obsahom DHA a EPA:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Real … 23980?at=0

Na 2 kapsule ma podstatne viac DHA a EBA, aj ked mi je divne ze tento druhy Real Krill ma menej fosfolipidov nez ten prvy zmiesany Fish-Krill.



4

Re: omega 3 vs 6

Ked si to precitas,, oba su zmes krill a rybacieho oleja. Zvysenie obsahu EPA a DHA je  pridanim cisteneho a obohateneho rybacieho oleja. Problem je v tom ze rybaci olej obsahuje EPA a DHA vo forme triglyceridov a krill olej vo forme az 8 krat tak ucinnych fosfolipidov A neuvadzaju pomer krill oleja k rybaciemu.
pozri na cisty krill
http://www.iherb.com/Source-Naturals-NK … /1363?at=0



5

Re: omega 3 vs 6

A co vravite na tento?Je dobry?Je to 1000mg..?
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … 13873?at=0

PS Rng,prosim ta co znamena: Sangre de Grado?

Naposledy upravil: Sisa (2011-01-03 20:14:25)



6

Re: omega 3 vs 6

Ten vyzera OK.
Sangre de grado alebo sangre de drago znamena dracia krv, je to lieciva zivica za stromu, je cervenej farby.



7

Re: omega 3 vs 6

a naco je to dobre?Ake to ma ucinky?



8

Re: omega 3 vs 6

Rozne zdroje jej pripisuju rozne liecive vlastnosti. Napr pozri na
http://www.rain-tree.com/sangre-de-grado-resin.htm
kde je uvedene na rozne medicke ucely plno literatur(protirakovinne, cytotoxicke, hojive, protizapalove, antimikrobialne vcitane antiviralne, proti hnackam a dokonca proti ustipnutiu hmyzom)
Osobne neviem, nakolko je to ucinne, lebo ucinok pripisuju casto aj ked je velmi maly.
Ja osobne sa snazim uvadzat len velmi silne prostriedky a o tomto naozaj neviem osobne skutocne data , nakolko to pracuje.



9

Re: omega 3 vs 6

Miniseriál cca 20 článkov o Omega 3 na rozšírenie "obzoru"
http://www.nutraceutica.sk/sk/nutaceuti … mega3.aspx



10

Re: omega 3 vs 6

Vdaka. Je to tam zhrnute dobre, hoci niekedy mozno  trochu prioptimisticky.
Ale ako som vzdy tvrdil, potrebujeme rozne omega 3 oleje, ktorych mame v potrave primalo, zialbohu. A to najma tym, ze sme presli na obmedzeny pocet kultivovanych rastlin, kde sa pri vybere a kultivacii nepozeralo na obsah, ale ne vynos. Tie iste plodiny  pouzivame aj na krmenie zvierat, najnovsie aj dokonca do rybych fariem, co sa odrazi na celkovom nedostatku latok, ktore predtym v potrave existovali
Skodlivost mnohych olejov ale pripisujem najma ich priemyselnemu zniceniu vytazovanim a upravou.



11

Re: omega 3 vs 6

viem, ze preferujes Krill, ale tento fish produkt vyzera aj dost lacny, bez pachuti a za dobru cenu ... co ty na to ?

http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/ … _olej.aspx

alebo radsej tento ? :

http://www.iherb.com/Health-From-The-Su … /3729?at=0

Naposledy upravil: petela (2011-01-26 19:23:39)



12

Re: omega 3 vs 6

Slovo "purifikacia" znamena priemyselne cistenie. Tak isto deodorizacia.Tak isto molekularna destilacia . Co sa tyka vsetkych tych odsuhlaseni, tak isto odsuhlasili aj margariny a ine znicene rastlinne oleje a dodnes ich vyrabaju s pozehnanim farmacie, hygienikov a celeho zdravotneho priemyslu.
Takze pozor, kto vie co tam je vlastne zmenene. Ale je to definitivne lepsie, nez pit smradlavy olej zamoreny ortutou.
Ja osobne davam prednost za studena vytlacenemu oleju z morskych rackov, ktory ma prirodzene nizke hodnoty zamorenia a ovela ucinnejsi(biologicky) formu.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-26 19:34:11)



13

Re: omega 3 vs 6

Aký máš názor na používanie oleja z rias ako zdroj DHA, alternatíva k rybiemu, zisťovala som to u výrobcu, je to olej lisovaný za studena bez akýchkoľvek prídavných látok, ja moc ten rybí olej nemusím práve kvôli tým rôznym "čistiacim metódam" a keďže mám problémy s ťažkými kovmi, tak ryby som úplne vylúčila z jedálnička:

http://www.iherb.com/Deva-Vegan-Omega-3 … 13773?at=0



14

Re: omega 3 vs 6

Nuz tern olej z rias je zatial,besne drahy, krill je lacnejsi. A ktovie, mozno tento z rias je este lepsia forma pre nas.. Ale osobne som radsej za jedenie rias ako jedla, vo vacsom mnozstve(10 gramov plus) nez branie oleja z nich.Tak dostanes aj ich olej aj hromady inych uzitocnych zivin v nich.
Tj principialne, jedlo je lepsie nez doplnky z neho, a tiez lacnejsie. Na doplnky ides len vtedy, ked ti to jedlo nejak nevie dodat.



15

Re: omega 3 vs 6

Ja si kupujem tento a ten vychádza lacnejšie, ten olej z ráčikov tiež nie je najlacnejší, možno je tam výhoda obsahu tých fosfolipidov a EPA, ale astaxanthinu je kopec v riasách, možno to prestriedavať:
http://www.iherb.com/Deva-Vegan-Omega-3 … 15958?at=0

No veď vždy je lepšie jesť kvalitné jedlá ako brať doplnky, lenže kde si dnes kúpim kvalitné čisté ryby? A keď už si aj tie ryby kúpim, aby sa v nich tie omega 3 zachovali, musela by som ich jesť surové alebo max. varené v pare. Riasy užívam, kupujem si spirulinu, chlorelu, kelp, v jedlách mi to moc nechutí, resp. nie v takých množstvách, aby to bolo nejak významné.



16

Re: omega 3 vs 6

Omega 3 sa neznici varom velmi.
Kelp je prilis nechutny, aspon pre mna zatial, mozno si navyknem za 10-20 rokov, ale spirulina sa da dobre miesat do jogurtov napr. Pridam tam trochu ovocnych koncentratov a da sa to zjest .
Z ryb jem len polarne a divoke, tj ziadne pestovane v spinavych vodach.Aj to nie prilis casto. Mensie ryby su menej zamorene, ako velke dravce.



17

Re: omega 3 vs 6

Aj takto sa dá ziskať Omega-3

http://www.osel.cz/index.php?clanek=588



18

Re: omega 3 vs 6

Clanok ma  zasadne chyby.
Clovek vie premienat niektore omega3 z jednej na druhu v malom mnozstve(je ich dokopy 9 a pre nas najdolezitejsie su EPA a DHA, co su komponenty nervov a nervovej izolacie)
Clovek a ani losos nevedie premienat omega 6 na omega 3.
Zdroje omega 3 su mnohe rastliny a najma morske riasy, ale zialbohu nie nase bezne zrniny, ktore sa masove pestuju.
Aj lososy faremne pestovane a krmene tymito beznymi zrninami nemaju obsah omega 3
Tak isto krmnymi zmeskami krmeny dobytok a hydina ho nemaju.
Ale volne sa paseny dobytok na prirodnych(divokych) lukach ma podstatne vyssie obsahy omega 3, napr maslo a maso  z volne sa pasucich krav na Novom Zealande ma az 28 nasobok omega 3, ako priemerne stajnene kravy krmene krmnymi zmeskami(Kukurica, silaz,bezne zrniny, lucerna, datelina)
Ryby si ale nevedia vytvarat omega 3, ale ho dostavaju z morskych rias alebo druhych ryb.

Clovek potrebuje vlastne vsetky oleje, od omega 3 az po omega 9 tak ako aj ine nenasytene aj  nasytene .
Bajka, rozsirovana olejarskymi spolocnostami a polnohospodarstvom, ze su zdrave len polynenasytene a mononenasytene rastlinne oleje a ostatne su skodlive je davno vyvratena loz. My potrebujeme urcite mnozstva z kazdych, zialbohu nasa strava ich neposkytuje v spravnych pomeroch.

Zo zrnin obsahujucich omega 3 oleje je  to najma stare zname lanove a konopne semeno a zrnina Inkov chia/salba(salvia hispanica), ktoru si cenili nad zlato pre jej mimoriadne vyzivny obsah.

Takze vobec nepotrebujeme geneticke modifikacie, v prirode je dost a cenove prijatelnych zdrojov, ktore by sme mali vyvinut a doniest do polnohospodarstva/akvakultur

Ale geneticke modifikacie=patenty=peniaze, takze na to sa kazdy sustredi dnes, cert zober zdravie ludi



19

Re: omega 3 vs 6

RNG, čo povieš na zdroj omega 3 použiť sacha inchi alebo chia olej, vraj sú veľmi bohaté práve na omega 3 mastné kyseliny, mne sa zdá výhodnejšie vždy kupovať fľašku toho oleja, ako kapsule. Obidva oleje obsahujú takmer 50% omega 3 mastných kyselín, používam aj ľanový a konopný, ale tieto vyzerajú ešte lepšie:

http://www.therawfoodworld.com/index.ph … id=1004193

http://www.iherb.com/North-American-Her … 10032?at=0



20

Re: omega 3 vs 6

Omega 3 kyselin je dokopyh 9, pokial viem a nase telo potrebuje zrejme rozne z nich a telesna schopnost premienat jednu na druhu je velmi obmedzena, a u niektorych vobec nemozna. Preto odporucam skor vyrobky, ktore obsahuju tie omega 3, ktore potrebujeme my na mozog a nervove izolacie, tj EPA a DHA.
Ja jem chiu/salbu/salviu hispanicu obcas v zmesi s ovsennymi vlockami, zaliate doma robenym kyslim mliekom/yogurtom, co necham "nabobtnat" v ladnicke 6 az 12 hodin. Tak dostanem vlakniny z oboch, chii aj ovsennych vlociek, betaglukany z ovsa, plnu davko rozmnozenych probiotik z domaceho yogurtu/kysleho mlieka n o a samozerejme aj vsetko ostatne z tychto zrnin, vcitane omega 3, mineralov atd.
Na EPA a DHA pouzivam ich biologicky najucinnejsiu formu, krill olej, ktory si musim prave objednat, lebo som rozdal bratovi a kamaratom poslednu flasu a tento je daleko najlepsi
http://www.krilloil.com/index-c.html



21

Re: omega 3 vs 6

Ja som mala na mysli rastlinné oleje ako zdroj omega 3, v rámci nich ktorý je najlepší. Krill oil je dosť predražený na to, aby ho človek bral dlhodobo, ja si kupujem ako zdroj DHA radšej olej z rias, o ktorom aspoň viem, že je lisovaný za studena a tej DHA obsahuje viac, resp. vychádza to o dosť lacnejšie, než krill oil, ale asi najlepšie je kombinovať rôzne zdroje.
Tie chia semienka jedávam aj ja, len neviem, keď to človek nechá len nabobtnať a je ich celé, či vôbec z nich tie tuky využije, ja to skôr dávam do rôznych mixov. Aj ľanové semienka, keď človek nepomelie, tak tie tuky z nich nevyužije.



22

Re: omega 3 vs 6

Cia som pokusal mixovat, ale mi to dalo mixom rybaciu prichut. Dokonca som z toho spojene vajickom urobil akesi placky/palacinky, a aj to malo tu rybaciu prichut.
tiez viem, ze tak nabobtnane   ich stravim ;.ebo nezostanu v stolici ako niekedy kukuricne zrna cele, tj toe chia drobne gulocky v zaludku sa kyselinami uplne rozlozia.

Krill olej je az 8 krat tak ucinny na DHA, ako rybaci, lebo DHA je tam vo forme fosfolipidov, nie triglyceridov, ktore telo musi najprv premenit na fodsfolipidy. Takze nakoniec nie je drahsie, ako rybacie oleje. A kedze krilu je na vahu v mori viac, nez vsetkych ryb dokopy, je v tom aj buducnost.
Samozrejme pestovane zelene, najma chlorella a spirulina by mali byt na mnozstvo DHA a EPA este lacnejsie, ale spravidla nie su zatial.Teda ked mas lacny zdroj krilu, ako mam ja(Everet Nutrition)



23

Re: omega 3 vs 6

Mne sa zdali tie chia semienka doteraz úplne chuťovo neutrálne, len také želé, skúsim to zajtra dôkladnejšie rozmixovať, či budem cítiť rybí zápach. Ja si z nich robievam aj sušené granoly - nechám ich nabobtnať cez noc, zmiešam napr. s naklíčenou pohánkou, alebo iným obilím, rôznymi namočenými semiačkami, pridám do toho nejaké koreniny - škoricu, výborné je chai korenie, ovocie a dám to do sušičky, potom to jedávam ako sušienky, niečo takéto:

http://www.iherb.com/Ruth-s-Hemp-Foods- … 29067?at=0

Ten krill oil z tej stránky je zložením skoro to isté ako napr. tento produkt a cena je zhruba tá istá, možno od toho výrobcu bude ten produkt čerstvý, ale na iherb je veľký obrat doplnkov, sa mi nestalo, že by mi došiel nejaký starší:

http://www.iherb.com/Source-Naturals-NK … 20838?at=0
http://www.krilloil.com/krill-oil-supplement-facts.html

Naposledy upravil: bludicka (2011-08-05 07:27:34)



24

Re: omega 3 vs 6

Ja som to kupil trochu lacnejsie, vyuzil som sale.
Ale ten NKO vyzera fakt tiez velmi dobre a z iherb sa pre Slovakov lepsie nakupuje, nez z inych zdrojov na nete.



25

Re: omega 3 vs 6

RNG, obsahuje olej Krill aj vitamin D3 ?



26

Re: omega 3 vs 6

Samozrejme, hoci ho tam nie je tolko, aby ho specialne uvadzali.
Coho obsahuju dobre znacky je ale vzacny morsky karotenoid, astaxanthin.



27

Re: omega 3 vs 6

Chcem sa opytat, neviete ci 1 kapsula tohto obsahuje 1000 mg krill? Alebo to je len odporucana porcia 1000 mg? Lebo sa neviem nejak dostat ku popisu produktu, aby som zistila, ale mam taky pocit, ze kapsula ma len 500  mg. http://www.amazon.com/Vitacost-KriaXant … mp;sr=8-17

Hladam totiz nejaky cenovo priatelny, kedze ten everest neposielaju na SK.



28

Re: omega 3 vs 6

na tejto stranke popis nevidim, ale na stranke vitacost je uvedene, ze 1 davka su 2 kapsuly a teda 1 kapsula ma 500, tak ako pises.



29

Re: omega 3 vs 6

Dakujem smile

Teda ak dobre pocitam, tak ten krill sa pohybuje v priblizne rovnakej cene ako ten od everest nutrition za najvascie balenie    6 ks. Len neviem podla coho posudit, ci je aj dobry a kvalitny.

Od coho to zavisi?



30

Re: omega 3 vs 6

Ale aj tak som zistila, ze ani vitacost nezasiela na SK sad



31

Re: omega 3 vs 6

Velka vacsina spolocnosti v USA je orientovana na vnutorny trh a nemaju zahranicne oddelenia.



32

Re: omega 3 vs 6

Rng, aky mas nazor na rybi olej Pure Pharma Omega 3 Ultra pure fish oil? Znamy mi ponuka balenie 120 kapsul za 24 €, tak sa chcem opytat, ci na iherbe nieje nejaky lepsi za lepsiu cenu ako tento.
http://eu.purepharma.com/products.php

Naposledy upravil: zuzanaaa (2011-12-10 16:07:40)



33

Re: omega 3 vs 6

Uvedeny rybaci olej je sice velmi cisty farmaceuticky produkt, ale presiel cez dve molekularne destilacie....Tj musi byt pravdepodobne najprv esterifikovany=chemia alebo inac chemicky upraveny a potom zahrievany.

Ja osobne beriem dnes len krill olej, z polarnych lovov, ktory je dostatocne cisty a nemusi sa vobec nijak cistit,
naviac krill olej je vo forme fosfolipidov, co je az 8 krat tak ucinna forma tukov pre telo, ako triglyceridy v rybacich olejoch,. Takze mi staci bohate 1,5 gramu a to je ekvivalent vysa 10 gramov rybacieho oleja.
Naviac dobry krill olej obsahuje aj vzacny karotenoid, astaxanthin, preto ma farbu temne cervenu, skoro az ciernu.

Kto chce vediet viac okolo molekularnej destilacie moze sa pozriet sem, na jej rozne typy
http://www.fattyacidshub.com/buyers-gui … -fish-oil/

Samozrejme vyrobcovia nepovedia, aky typ pouzili a nakolko to ovplyvni povodne zlozenie oleja a co ine zavadne sa pri tom vytvori.
Takze mam dostatocny dovod sa tomu celemu vyhnut, kedze krill olej, ako primarny zivicisny zdroj(krill sa zivi priamo riasami) netreba nijak cistit(chemicky ci tepelne) ani "stabilizovat"
Naproti tomu zamorenie oleja dravych ryb je vyse 100 krat take, zralocieho oleja az 10 000 krat take, takze tieto bez cistenia mozu viac skodit, nez byt uzitocne.
Samozrejme to farmaceutom nevadi, ved drviva vacsina ich inej  produkcie ma skodlive postranne ucinky.

Doplnkovy priemysel je v tomto obvykle opatrnejsi, lebo ak by doplnok sposobil akukolvek skodu na tele, okamzite by ich sudili, zavreli ich vyrobne a dokonca ich posadili aj do vazenia.
Zakon vyneseny v roku 1994 dovoluje v USA volne predavat len potravinove doplnky, ktore ale nesmia mat ziadne skodlive ucinky. A nesmie sa o nich tvrdit, ze su liecive. Prekrocenie oboch pravidiel znamena okamzitu akciu federalnej FDA,ktora ma aj svoju armadu na zatvorenie a zhabanie majetku tych co prekrocia tieto nariadenia
Preto  zdruzenie vyrobcov doplnkov robi vsetko potrebne pre svojich clenov, aby sa do takej situacie nedostali a neskoncili vo vazeni so zhabatym majetkom.
Vysledok je nazorny:
v roku 2008 nikto nezomrel na nasledok pouzitia potravinovych doplnkov,
ale lekari  v USA museli konecne priznat, ze smrt sposobena predpisovymi liekmi v tom roku bola 120 000 ludi az 400 000 ludi, podla roznych odhadov komisii, kde este neboli ani pripocitane umretia v dosledku chemoterapii, lebo tie sa vzdy nejak zakryju ako smrt na infekcie alebo zlyhania organov, alebo samotnu rakovinu.
Chemoterapia niciaca organy a imunitu sa tu takto "dekriminalizuje"

Naposledy upravil: RNG (2011-12-10 17:00:18)



34

Re: omega 3 vs 6

Ved ja by som strasne chcela ten krill olej z everest nutrition, ale nedovazaju na SK a nepoznam ziadnu dobru dusu v Amerike, ktora by mi ho preposlala na Slovensko sad tak hladam nejaku alternativu



35

Re: omega 3 vs 6

Tak pozri naopr na tento
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … 13873?at=0



36

Re: omega 3 vs 6

RNG prosim Ta co sa ucinku tyka, je velky rozdiel medzi tymto, ktory si spomenul
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … 13873?at=0 a tymto ? http://www.iherb.com/Now-Foods-Neptune- … 14424?at=0
Dakujem



37

Re: omega 3 vs 6

Nevidim extra rozdiel, len ma trosku znepokojila ta zmienka o esterifikovanom astaxanthine, tj nejaka uprava na tom oleji bola robena. Pravdepodobne je to ale malickost, takze by som povedal, ze oba su dobre.



38

Re: omega 3 vs 6

No takze sa chcem pochvalit s mojou poslednou objednavkou. Konecne som si objednala nejako ten krill od everest nutrition, najvacsie balenie 6 ks. Kedze nezasielaju na SK, tak som si vytvorila virtualnu adresu na stranke www.shipito.cz a nechala som si to poslat tam. Dnes mi prisiel informacny email, ze zasielka uz dorazila do Californie a ako si zelam poslat zasielku. Vybrala som najlacnejsiu moznost, postovne 8,06 $ + ich poplatok za spracovanie 8,50 $ = 16,56 $. Balik nebude poisteny, takze trocha risk, ale nevadi. Ostatne druhy postovneho boli neporovnatelne drahsie. Potom sice este musim zaplatit to nehorazne dph, ale co uz. Nabuduce skusim pohladat nejaku lacnejsiu stranku, vraj poliaci maju nejaku lacnu, je ich vela na internete, toto bol len prvy pokus, ze ako to funguje.



39

Re: omega 3 vs 6

OK



40

Re: omega 3 vs 6

Nie veľmi potešujúci článok o Omega-3. Ale parafrazujem jeden známy ponovembrový český film a nazdávam sa, že "... čtyři hloubavci z Penn State College of Medicine někde udělali chybu."

http://www.osel.cz/index.php?clanek=6236



41

Re: omega 3 vs 6

To nie su ziadne chyby. Take "vyskumy" za ucelom diskreditovat doplnky sa robia pravidelne, farmacia za to plati obvykle.
Naviac toto bolo dost podludne, lebo EPA a DHA su potrebne hlavne na nervovu izolaciu a mozog, nie na srdce a tito, ked "dokazali" ze to na srdce nepomaha, tak oznacili tieto potrebne oleje za neucinne vseobecne.
To ze to bolo len v pripade vyskumu srdca, to si vacsina ludi ani nevsimne, len to, ze su prehlasene za neucinne, to iste roztrubia po celom svete.

Niet doplnku, ktory by takto obcas "neopluli" aby udrzali ludi v nevedomosti a nestratili privela zakaznikov.
A pomaha im to aj s lekarmi, tymi  co sami nezavisle nestuduju, pre takych je to dobre umyvanie mozgov.



42

Re: omega 3 vs 6

ak si si pri objednavke toho krillu zafajkla,ze to je gift, nemusi byt naisto dph, u mna to tak nebolo..



43

Re: omega 3 vs 6

Posilujem a sportujem a cital som, ze je dobre a prospesne brat omega 3...
http://www.iherb.com/Natrol-Omega-3-Fis … /2242?at=0
kedy ho mam brat ? rano vecer s jedlom ? A mal by sa skladovat v chladnicke ?
dakujem pekne

Naposledy upravil: post5 (2012-07-30 10:30:35)



44

Re: omega 3 vs 6

Kazdemu radim brat rozne morske, tj aj rybacie oleje, lebo obsahuju EPA a DHA, co je dobre na nervy a mozog.
Uvedene je spracovane a stabilizovane, tj netreba to chladit.
Osobne beriem krill olej, co je minimalne spracovany a az 6 x tak absorbovatelny a biologicky ucinny, lebo su tam zlozky nie vo forme triglyceridov, ale vo forme fosfolipidov.



45

Re: omega 3 vs 6

co myslite,ako to bude s objednavkou od iherbu,teraz som este stihla objednat doplnky za 45 dolarov,lebo mali zadarmo dopravu? budem naisto platit dph?Kto mate skusenosti, hodte info..dik vopred



46

Re: omega 3 vs 6

Naisto nie, ale či platíš poštovné, alebo nie, to je jedno, lebo určenie výšky DPH (+cla) vôbec nezávisí od toho, či si platila poštovné, ale od celkovej sumy..
ak platíš poštovné tak ti možno DPH vyrúbia aj z poštovného, čo by ale robiť nemali, zdá sa mi, že je to aj v zákone, ale nie som si istý.. navyše poštovné nie je žiadny tovar, výrobok, .. ale služba! sprostredkovaná americkou stranou..

Ja som objednal 2 balíky v tejto akcii, dúfam, že mi to neodchytia..
A už vôbec nechápem prečo vyrubujú DPH zo smiešne malých objednávok napr. v hodnote 50 €..  že ich to vôbec baví... Je to úplne komické..(!)



47

Re: omega 3 vs 6

Tak sa potom ozvi,ako si dopadol s tym iherbom, ok?uvidime, ci budeme mat stastie.ale kazdopadne by sme mohli skusit nejako sa branit, nie?



48

Re: omega 3 vs 6

Statny zamestnanci musia odovodnit svoju potrebnost v aparate, tak si vymyslaju extra roboty. To ide samozrejme na ukor ostatnych danovych poplatnikov.



49

Re: omega 3 vs 6

oriesok72 napísal(a):

Tak sa potom ozvi,ako si dopadol s tym iherbom, ok?uvidime, ci budeme mat stastie.ale kazdopadne by sme mohli skusit nejako sa branit, nie?

Takže jeden balík (neskôr objednaný) mi prišiel za 11 dní bez poplatkov DPH, čo ma veľmi potešilo :-)
Boli to doplnky spolu za 63,99 USD ale boli tam viaceré zlacnené produkty, darčeky, gifty, mal som aj extra discount 5% (za obj. nad 60 USD), celkovo mi to spravilo zľavu 15,9 USD
takže na balíku bolo uvedené 48,09 USD no prešlo mi to..

Teraz ešte dúfam, že mi prejde aj ten druhý balík za 41,98 USD



50

Re: omega 3 vs 6

Dnes mi prišiel aj druhý balík (na 12. deň) na ktorom je uvedené 41,98 USD (doplnky za 52,93)a aj prešiel bez platenia DPH, pri oboch som DPH neplatil, oba som objednal pri nulovom poštovnom