51

(31 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem DELUX, práve tento vitamín A som mala na muške.

52

(31 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Zdravím Delux. Prosím Ta o link na ten vitamín A, čo berieš. idem posielať objednávku do Iherbu.
  Dakujem!   

  Už dosť dlho nebol na fore RNG.

Pekný večer RNG.

         Prezrela som takmer všetky príspevky, ale link na  samostatný vitamín B6 a samostatný vitamín  B9 som nikde nenašla.Preto Ta o ne veľmi pekne prosím.

                                                             Dakujem.

54

(69 odpovedí, zaslaných do Kde a ako objednávať doplnky stravy zo zahraničia)

Ahojte !
   Mám problém s objednávkou so Swansonu, pomôžte ak viete.Objednala som si doplnky v hodnote 160 dolárov, čakala som tri dni, čo sa deje ked mi ju nepotvrdili až dnes som dostala mail zo SWansonu, že sa nemôžu dostať k súhlasu mojej banky, aby si stiahli z môjho účtu patričnú sumu. Mám im zavolať, no ja anglicky neviem. V čom nastala chyba? Má s tým niekto nejaké skúsenosti? Dakujem!!!)

55

(455 odpovedí, zaslaných do Nádory)

Je mi to ľúto,  čo postihlo Tvoju mamičku.
   RNG v takýchto prípadoch radí užívanie vysokých dávok nattokinázy a serrapeptázy, užívanie práškového  lecitínu. NATTOKINAZA 
riedi krv a rozpúšťa tromby. , SERRAPEPTáZA podobne čistí cievy. v tomto prípade by bolo treba dosť vysoké dávky. Aspoň
3Xdenne 3 tabletky 2000UI nattokinázy a k tomu aspoň 3 tabletky 120 000 serrapeptázy.  RNG , ak sa Ti ozve poradí možno ešte vyššie dávky.- To je akútny stav a tam treba konať rýchlo. Možno si si aj ty našla nejaké  rady na fore. Ako píšem je mi to veľmi ľúto, ale ja viem čo to je. Pred štyrmi rokmi  mozgová príhpda postihla môjho manžela. Vtedy som o týchto enzýmoch nemala ani šajnu. Ale stravou, štavami, klíčkami ,  som ho z toho dostala celkom dobre. Želám to z celého srdca aj Tebe. Teraz mu  dávam preventívne nattokinázu.

       Vaľa šťastia!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§§

56

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Veľmi pekne dakujem za odpoved, ale zároveň  prosím ešte o dalšie.   Samozrejme si pripravím kvapky na dlhšiu dobu, či nepokazia sa mi, alebo mám pridať nejakú kvapku GSE? Koľko kvapiek denne si môžem do jedného oka dať  za deň? Mám také malé plastové fľaštičky originál z lekárne, môžem si tento očný roztok dať do nej, alebo sú lepšie sklenené?

Už ked mám toho MSM toľko, chcem ho využiť čo najlepšie. Takže si natieram aj kolená, nakoľko sú mojim dlho, dlho ročným problémom. Môžem si ho narobiť viac? A ked  koľko vody a koľko MSM? Na pitie píšeš, že si dávaš do pol litra vody 1 malú lyžičku aj inulín a iné veci. Pýtam sa, to piješ priebežne dňa, alebo je to jedna dávka? ten pol liter? Dakujem ti

57

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dobrý večer RNG, prosím Ta o odpoved na tento môj dotaz.
   V jednom z Tvojich príspevkov o MSM som sa dočítala, že jeho roztok je možné  používať aj ako kvapky do očí. Môže to pomôcť pri zvýšenom očnom tlaku. Dnes som bola na očnom, tlak mám tesne pod normálom , možno by som tento roztok mohla skúsiť. Píšeš koncetráciu 15 % na váhu, To znamená na10 dkg vody 1,5 dkg MSM? Alebo je to inak

58

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dnes mi prišiel prášok MSM , tiež som si objednala podľa Teba  Delux to veľké balenie. Však sa to nepokazí, či hej?  Chcem začať s jeho užívaním orálne aj natieraním  kolenných kľbov, s tými mám problémy. Ty to už dávnejšie užívaš, ako sa Ti darí? Aké máš skúsenosti. Prípadne poraď.
   Ten balíček, čo mi dnes prišiel, mal hodnotu 52 dolárov, a znovu mi nevyrúbili DPH. Nemôžem tomu uveriť. Poštovné žiadne, ani DPH. Som zvedavá, dokedy sa mi bude takto dariť.  Dúfam, že som si to už neuriekla.

59

(92 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, k príspevku  č.20 zo dňa 28.5. ktorý náhodou čítam, kde píšeš , že okolo dialnic na Slovensku rastú olivové kríky, asi toľko, že pravdepodobne to nie sú olivy, ale rakytník rešetliakový.  Mám ho aj ja na záhrade. Má striebristé ale oveľa užšie a špicatejšie listy než oliva.

60

(59 odpovedí, zaslaných do Duševné poruchy a poruchy správania)

Ďakujem Vám obom za Vaše odpovede.  Upokojili ste ma.

61

(59 odpovedí, zaslaných do Duševné poruchy a poruchy správania)

Chcem sa podeliť so svojou dnešnou skúsenosťou, prosím, aby ste na to zareagovali, či máte podobné skúsenosti a o čo vlastne ide.
  Dnes som   si od pošty prebrala balíček z IHERBU, kde som si 23.10 objednala 2 kusy doplnku 5HTP v  cene 40 dolárov, poštovné bolo zdarma.Balíček mi prešiel bez DPH, ale mám na ňom nalepenú žltú lepku s textom, Tovary nesplňajúce podmienky uvedené v článku 9 a 10 Zmluvy o založení europskeho hospodárskeho spoločenstva.
   Čakám ešte dva balíčky v hodnote 28 a 51 dolárov.
Balíček vyzerá, že otvorený nebol.

62

(455 odpovedí, zaslaných do Nádory)

MMS môžeš mamke nasadiť aj ked berie chemo. Môj kmotor to berie . Dokonca mu to schválila aj lekárka.

63

(217 odpovedí, zaslaných do Choroby močovej a pohlavnej sústavy)

Rng, je dobre užívať YAM aj ženám, ktoré majú už prechod za sebou? Ked  áno, tak v akej  asi dávke? Nevyvolá  krvácanie?

                       Ďakujem!

64

(19 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Prajem pekný deň, RNG. V článku č. 2, síce z roku 2010, píšeš o kurkume, ktorou si Tvoja manželka vyliečila zápal. Bol to kurkumin asi v kapsuliach. Ja chcem vedieť, aký účinok má potravinárska prášková kurkuma,  koľko jej treba denne zjesť.
aby mala účinok. Bukovský  v jednej relácii  doporučoval jej pravidelné užívanie denne jednu lyžičku, ale s olivovým olejom preventívne proti alzhaizmerovi. Prosím o  Tvoj názor
                                               Ďakujem

Helena. v odpovedi č. 57 máš link od RNG na polikosanol z iherbu.

Skúsila som vyhotoviť objednávku na 10 kusov YAM. S poštovným, a s DPH mi pri prepočte na jeden kus vyšla cena na 7,20 eur, čo je myslím celkom fajn. Len ako mi to prejde cez colnicu , 10 kusov jedného prípravku. Ci to nebudú kvalifikovať ako  že s tým chcem obchodovať.. Lebo určite  budú chcieť odo mňa, myslím colníci, kopiu objednávky. Prosím , máte s tým niekto skúsenosti, vie mi niekto k tomuto poradiť?

Dakujem Ti Zuzinka , že si aspoň reagovala. Ja objednávam doteraz len s IHERb. Tam je to ako píšeš najlacnejšia. Ale RNG mi dal link na YAM len na SWANSON. Ked som sa pýtala ne nejaký adekvátny na IHERB, nereaguje. Ak niekto niečo dobré na YAM z Iherb má, prosím o link.
   Dakujem.

Práve som sa odhodlala vyhotoviť objednávku na ten YAM zo Swansonu, že so objednám 4 kusy. Ked som však prišla k tej časti objednávky , kde mi vyhodilo čiastku dopravy, zatočila sa mi hlava. 15, 96 tovar a 35, 50 poštovné. To je príliš .
   Naviac k tomu príde DPH.  To sa oplatí len pri spojení niekoľkých záujemcov.

RNG, Zdroj Naturals, B-12, sublingválna, 2000 mcg, 100 tabliet cena 7,60 je v poriadku? V jednej  z Tvojich starších odpovedí z roku 2008 som sa dočítala, že jedna 2500 mcg pod jazyk. je dávka, ktorú je dobre užívať na rovnomerné pokrytie B12 v organizme. zobrať  raz týždenne. Stále to platí , alebo sa niečo od vtedy zmenilo?
  Tiež som sa pýtala v článku 4 na nejakú optimálnu náhradu YAM-u v IHERBe,  Swanson je na poštovné drahý.
Snažím sa čerpať vedomosti z odpovedí iným, ale nie vždy  sa mi to darí.

Ďakujem Ti RNG.  pozerala som ten prípravok. Zaujal ma tiež. Proti stresu mi to môže len prospieť. Mám ho v živote  tiež viac než dosť. Ako všetci, alebo aspoň väčšina. Ide však o to, že píšeš vo viacerých odpovediach, že vitamín B, ak sa má vstrebať,  je ten , čo je pod jazyk. Tu píšu, že je kyanokobalamin, neviem aký to je.  Tiež, koľko kapsúl treba denne, aby bola dávka jednotlivých zložiek dostatočne účinná. Ten YAM by som poprosila radšej z Iherb. Swanson je na poštovné drahý,  ved ty to vieš. Píšeš mi síce, že tento je lepší, silnejší. Máva Swanson tiež nejaké akcie na poštovné?

RNG, prosím o radu. Už niekoľko rokov mám pomerne vysoký cholesterol, chcem riešiť homocystín vitamínmi B6,B9,B12.
Ktoré z IHerbu mi doporučuješ, tiež ktorý YAM.
                                                                        DAkujem!!!!

Podľa Anity Balejíkovej, jedinej našej expertky na Jamajku, ktorá niekedy tento olej predávala, má byť kvalitný kokosový olej bez chuti. Ak má chuť, tak je umelo dochucovaný.  Už ho nenosí, lebo sú s tým problémy, tak som sa dočítala pred chvíľou na jej stránke. Ja už asi dva roky kupujem kokosový olej Barco na varenie. Som s ním spokojná. Je bez chuti, na varenie si  s chuťou kokosu olej neviem predstaviť.

73

(251 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG,

čítam v tvojom článku, že jod aj v nižších dávkach môže pri nedostatku selénu uškodiť. Moja známa má na jod alergiu.
Myslíš, že  problém je v nedostatku selénu? Alebo existujú aj iné dôvody?

74

(251 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj Ala!

Nejedla si náhodou cviklu? Tá sfarbuje moč do ružova aj stolicu.

Bludička, píšeš, že dávno užívaš adrenálne výťažky. Môžeš uviesť, s ktorými máš dobré skúsenosti?

Bludička, klobúk dolu pred Tebou. Ja som v jednom čase tiež veľa nakličovala, ked mi manžel vážne ochorel. Verím, že som mu týmto veľmi pomohla. Ale bolo to veľmi pracné ked sa manželovi stav zlepšil, nechala som to. Ale teraz ked čítam Tvoje riadky mám chuť to začať znova. Ale radšej tým microgreens. Kde sa ale dajú tie hydroponické nádoby na nakličovanie kúpiť, vieš mi prosím Ta poradiť. Nedávno som si objednala aj semiačka brokolice, takže som s tým vlastne chcela začať a ty si ma nakopla.
                                   Dakujem!

Ďakujem Ti Delux. Len škoda, že sa s poštovným nevmestím do 22 eur. A pri mojom štastí, 3 -4 eurá  navyše colníci neprehliadnu určite

Prosím Ta RNG o radu. Idem objednávať MSM prášok.  Ktorý by si mi doporučil. Sú balenia 25O gr od dr, Besta, 456 gr. má NOW, ale zaujalo ma hlavne to 1 kg balenie od Jarrow formulas , a Source naturals. Majú na to množstvo dobré ceny.
Ale čo podľa Teba kvalita? Prosím, porad.
                                                                   Dakujem

79

(313 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj RNG!
   Tiež už čakám kedy mi príde serrapeptáza. Objednala som si ju od dr. Best. Je aj táto entericky pokrytá?   Kto má málo kyseliny, kde patrím aj ja , je ju potom lepšie užívať s jedlom a kyselinou, aby sa v žalúdku neznehodnotila, ale dostala sa do čriev?  Nakoľko ma bolia veľmi kolená, beriem doplnky na kľby. No chcem si objednať NAC. Môžeš mi poradiť , ktorý z IHERBU ?     
              Dakujem!

RNG,  akým spôsobom si tú vodu destiluješ?  Ja  si ju na pitie preváram

81

(20 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Pekný deň, RNG!
  Co hovoríš na cordyceps? A ktorý z IHERBU?

Bolo mi povedané jednou známou, že  všetky objednávky v jednom mesiaci sa nasčítavajú. Príklad" Tento mesiac objednáš za 140 eur  hned druhá objednávka v tom istom mesiaci bude 40 eur. Ani jedna samostatne nemá byť zaťažená clom. Ale spolu je to 180 eur a  už patrí clo. Či to colníci berú takto, alebo je to jedno koľko objednávok  je do 150 eur v jednom mesiaci. Dúfam, že som to veľmi neskomplikovala.a že si ma pochopil.

Ahoj Delux!
  Ak si nablízku, odpovedz mi prosím Ta obratom, objednávky sa v mesiaci nasčítavajú pri určovaní cla a DPH?
     Práve som poslala druhú objednávku do iherbu na 40 eur. Prvá bola na 142.eur.

84

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

RNG,  rada by som poznala Tvoj názor na ten pľuvavý test na kandidu, tiež, či tukové hrčky na koži sú  dôkazom  tohto pľuhavstva v tele. Ja mám jednu takú hrčku na  ramene, ktorá sa mi dá vytláčať, ale tvorí sa stále. A druhú mám v na chrbte nad pásom. Neviem sa ich zbaviť, ale rezať sa mi to nechce  ísť.

85

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Handmade, prepáč ale nerozumiem celkom tomu čo si mi odpísala ty.Je to znak čoho?

86

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Plivací kvasinkový test

Ráno po probuzení a předtím než cokoli uděláte, sesbírejte sliny ve vašich ústech a poté je vyplivněte do poháru s čistou vodou. Počkejte 30 minut a poté zkontrolujte vodu. Pokud ve vodě plavou vlákna ze slin a nebo slina klesla na dno poháru, případně je voda zakalená, nebo se v ní vyskytují viditelné bílé flíčky, pak se může jednat o kandidu (kandidoza - stav v organizme, kedy su v tele premnozene kvasinky typu Candida Albicans a sposobuju chronicke zdravotne problemy). Pokud kandidu nemáte slina bude plavat na vrchu a voda zůstane čirá. Co na to hovoríš RNG? TTukové hrčky pod kožou sú znakom, že telo je zamorené kandidou?

87

(86 odpovedí, zaslaných do Choroby dýchacej sústavy)

Tiež mávam problémy s prínosovými dutinami. RNG, píšeš, že na treba kvypkať roztok GSE. Ja sa pýtam, v akej koncentrácii, či taký nezriedený?

Určite napíšem.

   Sama som na to zvedavá. Vo štvrtok večer som im preposlala doklady, včera mi poslali mail, že je to OK, a dávajú mi zásielku na preclenie.
    Už aby bola u mňa.

    Ešte mám na teba dotaz. Aj Tebe sa stáva, že ak je príspevok väčší ako ten obdlžnik , že Ti neprejde?

Ďakujem  Delux.

Ked to  poštovné sleduješ, poprosím Ťa, aby si nás na to upozornil. Tiež nepatrím medzi tých , čo ani nevedia za čo eurá míňajú.
   Táto objednávka, na ktorú doručenie od colníkov čakám , ma tiež vyšla podľa mňa celkom fajn. Objednala som za 160 dolárov, 18 mám zľavu a poštovné vyšlo na 22,22 dolárov. Poštovné celkom mínus zľava je 4,22 dolárov.

Čakám , kedy mi colnica pošle balíček z I Herbu, tam som objednávala prvý krát. Teraz by som rada využila zľavu aj vHealthdesigns, a tam som sa dočítala, že pri objednávke nad 49 dolárov je doprava zdarma. Neviem, či som to dobre pochopila. Prosím o radu. Aj v I herbu je poštovné nad 40 dolárov zdarma?  Dokedy to trvá?
                                               Ďakujem!

91

(20 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

K tým dvom článkom pre Teba pridávam tretí. Práve som čítala o mimoriadne silných liečivých účinkoch gravioly, boli spomínaná rakovina pľúc. Môjmu kmotrovi mu ju pred mesiacom diagnostikovali aj s metastazami do priedušiek. Chodí na chemoterapiu, ale prestali zatiaľ, pretože má zlé výsledky krvi. Ak je to s tou graviolou tak, rada by som mu pomohla, porad ktorý prípravok by som mu mala s I herbu objednať, aby ju čím skôr mohol užívať.

92

(20 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Tak, a skúsila som mixovať celé plody hlohu. Mixer tie kôstky všetky vyhodil dokola. Nie je to tým, žeby bol mixer slabý. Ale na to by pomohli menšie a hustejšie nože. Mám taký malý mixerik na kávu aj semená tam meliem.  Rozmixovanú kašu sme aj  s manželom jedli tak, že kôstky sme dávali na misku. Tieto som potom vložila do toho malého  strojčeka a pomlela . nejde to pomlieť celkom na prášok. Je to dosť drobnučká, ale ostré. Tak sme to potom samostatne pojedli

Nie Delux, moja zásielka nie je nad 150 eur. Jeto 164 dolárov aj s poštovným, na eurá to vychádza  127 eur . ,podľa kurzu niečo 1,29... To znamená, že moja zásielka by preclená  byť nemala. Len DPH by som mala platiť. Nakoľko  to vzala  moje zastupovanie Firma DHL expres, tak budem doplácať okolo 30% z ceny. Tak mi to napísali so mailu. Musím podpísať tiež splnomocnenie pre nich na moje zastupovanie . predtlač.mi poslali.

     Pri tvorení objednávky som dbala na to, aby som nepresiahla 150 eur.

Nášmu štátu, presnejšie jeho predstaviteľom nejde o to, aby ľudia boli zdraví. Tobôž nie, aby si vedeli sami  pomôcť. To vieme  takmer všetci, ktorí sa o to snažíme , že sú v tom vyššie záujmy..
   ŠTÁT potrebuje ľudí chorých a čo najmenej vzdelaných.Takých môže ovládať a to mu ide. Zdravý človek sa viac zaujíma o dianie okolo seba,to by ich ohrozovalo,  ako chorí, ktorí na to nemá dosť energie, choroba ho o ňu oberá.

Ano Delux, pýtajú oskenovanú prednú aj zadnú časť môjho OP. Od Teba to nepýtali? Aj Tebe to vybavovala firma DHL, alebo nie?

96

(20 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Fajn, skúsim to rozmixovať, ale potom denná dávka v čerstvom stave by mala byť  10-15 gramov čistých plodov s kôstkami + voda potrebná na mixovanie? Okrem toho, ako dlho treba pravidelne denne užívať tento hloch, aby sa  prejavil ich účinok.
                               
                                      Ďakujem

Ahoj Delux!
    8.10. som poslala j herbu moju prvú objednávku, na 164 dolárov. Dnes mi volali z colnice, žiadali odo mňa email,  ktorým mi potom poslali, čo všetko odo mňa chcú. Podpis na splnomocnenie.. OP, potvrdenie o zaplatení, ved ty to poznáš. Ale prosím Ťa, ten podpis má byť overený? Nič také sa tam nepíše, ale oni sú nevyspytateľní. Poplatok mi napísali, že bude 30 % z ceny. Ale  od 10.10. do 16.10. bude zmena kurzu . Nevieš prosím Ťa aká bude? Ďakujem.

Ďakujem Ti, Delux. Skúsim si  objednať

Mohol by mi niekto poradiť,kde sa dá kúpiť kvalitné KS, je to možné ešte  v Lučenci, kde jeho výrobu zriadil RNG? A ked, takl akým spôsobom.
                                      Ďakujem!!!!!!

100

(20 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Zdravím RNG!
  Dnes som si bola nazbierať krásneho hlohu - plody..  Chcem si ho  dať usušiť , pomlieť a naplniť kapsulky. Čítala som to na fore od  Teba dávnejšie, preto to neviem nájsť, čo ešte k tomu ide a v akom pomere, ako to užívať.
  Viem, že sa to suší  a drví aj s kôstkami, na jemný prášok ale treba z plodov odstrániť aj tie čierne zbytky asi z kvietkov, alebo  stačí len dobre poumývať.
                               Ďakujem: