51

(15 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

cize, aj ked som mlieko uplne vylucila, mam zrejme jeho zvysky v tele a treba to adresovat enzymami na mlieko. Mam tieto enzymy doma, mozu byt?http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten-Free-Dairy-Zyme-Caps-50-Veggie-Caps/1683#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=dairy%20zyme%20caps&rc=860&sr=null&ic=1

52

(15 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

A daju sa cistit creva a telo aj od mlieka enzymami na mlieko rovnako ako enzymami na gluten od lepku? Ci to nie je potrebne? Dakujem

53

(15 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

ale vsetko nalacno? Candidu som brala s jedlom, aj oreganovy i ked ten je entericky pokryty. Serrapeptaza sa aj ma brat nalacno, i ked aj ta je enteric. pokryta, boswelia berberine neviem.

54

(15 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

A mozem v pohode kombinovat Candida Support s monolaurinom a oreganovym olejom a tymi dalsimi vecami - serrapeptaza, boswelia a berberin, gluten defense. A kedy co si davat? Nalacno alebo s jedlom?

55

(15 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Chcela by som sa poradit, co mam este vyskusat na znicena creva. Mam evidentny nedostatok HCL, beriem betain alebo lysin, zvysila som si aj davky, lebo niekedy mi nestacili a pomaly ich beriem s kazdym jedlom okrem ranajok-ak nie su sytejsie. Ale stale mam tie iste problemy s crevami uz tak pol roka urcite-bublanie, nafukovanie, bolesti, krce, obcas hnacky. Zaroven mam zlu absorpciu zivin cez tenke crevo a chudnem, nech jem cokolvek, pobolievaju ma uz aj klby, mam nedostatok vitaminov, moja nalada je na bode mrazu, som zrela na psychiatru akurat. 3 tyzdne som poctivo drzala protikandidovu dietu, vlastne doteraz sa takmer uplne vyhybam skrobom. Skusala som uz Oreganovy olej (NOW 3 balenia),
                                                                                  Monolaurin - 2 balenia,
                                                                                  Candida support - 1 balenie
                                                                                  Probiotika (beriem nonstop kazdy den uz pol roka vkuse so psyliom alebo inulinom)
                                                                                  Citricidal - kazdy den si davam do 3dcl pohara 20 kvapiek a pochlipkavam
                                                                                  Curcumin - beriem momentalne
                                                                                   Triphala - tiez beriem teraz
                                                                                   NAC - beriem teraz
                                                                                   DGL - beriem uz dlhodobo, skoro rok
                                                                                   L-Glutamin - beriem momentalne
                                                                                   Milk Thistle - beriem teraz
                                                                                   Traviace enzymy - skusila som viacero (Biocore, Dr. best, Super enzymes)
                                                                                   Aloe susene mrazom - zacala som teraz pouzivat
                                                                                   
Samozrejme si davam aj vitaminy, co mi chybaju, selen, cecko a varim len na kokosovom oleji.
Kedze nemozem skroby, zacala som viac jest orechy, skusala som si spravit aj test na intolerancie potravin a vysla mi stredna reakcia na lepok, mlieko, kesu, mandle, kvasnice a vajcia. Samozrejme, ze pri protikandidovej diete som najviac jedla mandle, kesu a vajcia - cize teraz by som nemala ani to.
UZ som naozaj zufala, neviem, co mam este vyskusat alebo co robim zle?
Objednala som si teraz este raz Candida support, Oregano oil, Monolaurin, skusim este Serrapeptazu, Berberim a Bosweliu a Gluten defense na cistenie criev od lepku. Skusam uz vsetko. Neviem, co ine by som uz mala robit???

Dakujem

56

(167 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Su tieto enzymy slabe?naspodu je zlozenie http://www.tachyonsupplement.eu/200-sk/enzymkomplex.php

57

(7 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ja som si dnes kupila Neem olej, na ktorom je napisane, ze na cistenie krvi sa uziva aj vnutorne. Ja ho ale chcem len na ekzem vyskusat. Viem, ze existuju aj neem tablety, vraj dobre na skryte zapaly v tele, neviem. Aspon tak mi to prezentoval jeden Ind predavac, ktory hovoril, ze tato rastlinka mu zachranila zrak. Mal vraj este nedavno zeleny zakal, lekari mu povedali, ze definitivne oslepne a on si zacal robit caj z neem listov, ktory denne pil, plus su aj vyplachoval oci. PO neviem akom case isiel na kontrolu a vraj na 90%zakal zmizol a on vidi, aj ked uz nemal. Je mozne, ze by to malo take ucinky?

58

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Pri piti mi to nic nerobi, praveze sa mi to este zda slabe, uz tu horkost ani necitim, zvykla som si na nu -presne, ako si opisoval. Cize preto som si zacala davat tych 20kv. do 3dcl pohara. Ale na kloktanie to bolo fakt silne. Vecer som si to este kloktala, potierala s kokosovym olejom, s rakytnikovym olejom. Chladila si usta s mentolovym olejom a na druhy den som sa uz aj mohla najest, bolo to lepsie. Trosku mi tiez zisla koza na dasne pod jazykom, ale nic strasne. Len ma to v ten den velmi vylakalo, ako to stipalo-cele usta aj hrdlo som mala ako v ohni. Curcumin som zacala brat na zapal hrdla, je to lepsie. Zrejme to bude viralne, lebo nemam teploty, iba hrdlo boli a so slabsia ako obycajne. Davam si oregano aj candida support kvoli candide, cize to by mohlo byt dobre aj na tie virusy. A tiez NAC, lebo sa citim trochu zahlienena. Takze citricidal je hlavne na bakterie, nie na virusy, som myslela, ze na oboje.

59

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Chcem sa spytat na kloktanie s citricidalom od biochem research. Vcera vecer som nahla dostala strasnu bolest hrdla. Zrejme zapal. Mala som po ruke v 3dcl pohari namiesany citricidal, co chlipkam cely den- cca 20kvapiek a tak som si s tym pred spanim trosku vyplachla hrdlo. Jazyk mi strpol na konci scervenal. Tak na druhy den som si spravila slabsiu koncentraciu, lebo henta bola evidentna prilis silna. Dala som 15kvapiek do pohara a s cely som si vykloktala hrdlo. Zacalo ma to palit este viac, ale nie uz len jazyk, ale aj sliznica a dasno pod jazykom a hrdlo ma neskutocne pali. Trva to uz cely den. Je to strasne neprijemne a znervoznuje ma to. Skusila som kokosovy olej, ale nic. Co mam robit? nemohla som si nejako poskodit?

60

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A este ma zaujima jedna vec ohladom alkalizacie. Kedze teraz beriem aj L-lysin alebo teda betain HCL v Super Enzymes, aj L-glutamin a NAC a vsetko su to aminokyseliny. Chcela by som alkalizovat, ale zaujima ma, co by som to mohla robit tak, ze by som si rano 2hodiny pred jedlom dala zasaditu mineralnu vodu Sulinku. Je to velmi zasadita voda-skusala som ju aj s ph papierikmi, tak mi to prislo, ze by to mohlo byt rovnake ako napr davat si sodu. TU je aj jej zlozenie: http://www.mineralky.sk/products/sulinka

61

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Mne to tiez prislo zvlastne, lebo mam doma aj vytazok v alkohole z pestreca marianskeho, ktory som dostala uz davnejsie a teraz som si nan spomenula. A je tam popisane o nom vsetko mozne, ale toto o tom estrogene teda nie. Tak ma to samu prekvapilo. Tak dakujem za odpoved. Hned s nim zacnem.

62

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

No ja sa len preventivne pytam, lebo ja som este mlada, ale mam kopec nedoliecenych alebo zle liecenych problemov, chorob, kt. by som konecne chcela dat doporiadku. Preto som sa rozhodla to riesit viacerymi doplnakmi naraz. Chcem riesit aj tu kandidu, aj imunitu-co spolu vlastne suvisi, aj tie zenske problemy. Podla mna sa ostatne problemy od tohto len odvyjali dalej, lebo vsetko so vsetkym suvisi-v nasom tele obzvlast.

Este som sa chcela spytat na Milk thistle. V jednej diskusii zameranej len na Milk thistle jedna paci spomina, ze sa docitala, ze ma tato rastlina vplyv na estrogen. Trosku som hladala side effects a fakt je to tam spominane: http://www.webmd.com/heart-disease/milk … de-effects
Moze to mat nejaky protiucinok, ked beriem Yam?

63

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ja by som sa rada poradila ohladne dopnkov, co som si prave nakupila na porazenie kandidy a zaroven davam uz nejaky cas dokopy moj nepravidelny menstruacny cyklus. Zaroven by som si rada cistila aj pecen popri protikandidovej antisacharidovej kure, kt. drzim uz dva tyzdne. Mam toho nakupeneho strasne vela a pomaly toho jem viac ako jedla, tak by som sa chcela uistit, ci si to davkujem spravne.

Rano(alebo vzdy pred jedlom na prazdny zaludok) na lacno: roztok citricidalu - par hltov(potom pijem pocas dna)
                                                                                                l-glutamin
                                                                                                selen
                                                                                                ulcetrol
                                                                                                DGL
S jedlom: Candida support (zatial skusam len 2 tablety denne)
                Curcumin (na zapaly v creve z kandidy) - 2-3x1tabl/den
                oregano tablety now - 3x2tabl/den
                NAC - 1x1tab/den
Po jedle: Triphala - 1tabl.3krat/den
               Wild yam
               Dong quai
Pred velky jedlom si davam aj enzymy a kyseliny - Bud Biocore Swanson a L-lysin alebo Super enzymes
Cely den si popijam vodu s inulinom, pripadne ho dam do jogurtu. A vecer s tou vodou zapijam probiotika Healthy Origins
A vobec netusim kedy by som mala brat Milk Thistle???

Beriem to spravne? Nie je toho moc, nemoze sa to ovplyvnovat nejako?

64

(62 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Super, tak dakujem za radu. Mala som pocit z toho, ze ta prva je lepsia. Tak kupujem tu. Este raz dakujem.

65

(62 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

chapem, je to urcite vyhodnejsie, ako to mate vy, ale ja si momentalne nic viac ako tuto kanvicu dovolit nemozem. Cize podla Vasho nazoru vyzera fajn. Mne staci, ze bude odstranovat z vody prave tie zamorenia. Lebo mam pocit, ze nie kazda je rovnaka....neviem, mozno len reklamny tah, ale na kanvice Brita napr nemam dobre referencie. Tu je aspon to striebro.
Este ma zaujala tato, rozhodujem sa medzi nimi dvoma: http://www.drinkitclear.com/sk/e-shop/p … assic.html

66

(62 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Mozem sa spytat, aky mate nazor na tuto filtracnu kanvicu?:
http://osmoza.sk/filtracna-kanvica/280- … stige.html
popisuju tam aj cely princip fungovania tej kanvice, len pre mna je to trosku spanielska dedina. Vedeli by ste mi poradit, ci sa oplati kupovat. Dakujem

67

(69 odpovedí, zaslaných do Choroby obehovej sústavy)

Wow, tak tomuto sa hovori, ze fundovana odpoved. Dakujem za odborne vysvetlenie. Cize realne by na tie zily mali mat ucinok jedine zive pijavice. Aspon jej mozem povedat, ze druhy raz nemusi vyhadzovat tolko penazi za neucinny krem smile

68

(69 odpovedí, zaslaných do Choroby obehovej sústavy)

RNG, co hovoris na tento krem na krcove zily: http://pharmavita.eu/vein-care.html alebo zlozenie je aj tu: http://healing.fit-leader.com/catalogue … cs_1.shtml
mamina si ho kupila od svojho masera, ktory jej to poradil na krcove zily, zevraj je to s vytazkom zo slin pijavic - hirudinom. Moze to naozaj fungovat? dakujem

69

(9 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ano, to vsetci spominali, hlavni ti, co uz boli vyrazkami postihnuti, ze treba veeela vody. Jednu tabletku vraj zapit aj 8 dcl vody. A presne pri tom ma napadlo, ze ked je to takto, ci to teda nema aj nejaky odmorovaci ucinok, kedze nieco zvnutra sa zrejme derie na povrch koze. A tou vodou sa to vylucovanie zleho len vlastne rychlejsie dostane z tela von, preto mozno nie su take dosledky. Ja neviem smile

70

(9 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A nemaju take silne davky biotinu uz vedlajsie ucinky? Lebo na internete koluju diskusie a videa - na youtube, ze ludia, co brali 5000mcg a 10 000mcg biotinu, tak mali vyhadzanu tvar skaredymi akne alebo spomalene uvolnovanie inzulinu. Chcela som si kupit presne tento vyrobok z iHerbu ten s 5000mcg, ale trosku ma to odradilo. Aj tu napr: http://www.md-health.com/Biotin-Side-Effects.html
ASi je lepsie zacat na nizsej davke, lebo kazdy clovek reaguje inak.

71

(39 odpovedí, zaslaných do Choroby močovej a pohlavnej sústavy)

Super dakujem, toto som potrebovala vediet. Nevedela som sa rozhodnut, ci kupit Candida support, Capricin alebo len cistu kaprylovu kyselinu. Oreganove kapsule mam.

72

(7 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem, vyskusam aj ja.

To s tym Capricinom a jeho vacsou ucinnostou je teda pravda? Moze ako voderozpustny ester viac fungovat na candidu ako kaprylova kyselina alebo napr monolaurin? Velmi ma to zaujalo,  ale neviem, ci ste po tejto diskusii este po tom patrali?

74

(39 odpovedí, zaslaných do Choroby močovej a pohlavnej sústavy)

RNG myslite, ze Candida support je dobry vyrobok, kedze som si vsimla, ze nema entericky pokryte kapsule a tym padol sa zrejme nedostanu ani do criev? Aky vyznam to ma potom brat, ked to je hlavne na candidu, ktora je premnozena v crevach?
Ak to teda nejaky ucinok ma, moze sa to brat spolu s oreganovym olejom od NOW s carvacrolom?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Candida- … e-Caps/462

75

(7 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Mozem sa opytat, ktory erytritol pouziva vasa zena na pecenie? Da sa napr kupit na iherbe? Dakujem

Ja som sa len chcela podakovat za radu ohladne wild yamu a dong quai a dat referenciu aj ostatnym. Zacala som brat Yam a Quai kvoli zlemu hormonalnemu profilu a velmi meskajucej menstruacii (2-3 tyzdne meskania). Uz pri prvych davkach Yamu - brala som na zaciatok len 2 kapsule/den a quai 4/den sa mi meskacia doba skratila na tyzden. Bola som nadsena. Pri druhom cykle som zvysila davku na Yam 4/den, Quai som nechala na 4/den a momentalne mam meskaciu dobu len 4 dni! To je oproti povodnym a poslednym 3 tyzdnom vcelku velky pokrok. Naozaj to funguje. Dakujem a urcite budem pokracovatm kym to nepojde takto skvele aj same bez doplnkov. A odporucila som to aj mame na stavy v menopauze.

77

(32 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A je lepsi sojovy ci slnecnicovy lecitin? Kedze sojove vyrobky neodporucate, tak som na pochybach. A ak chcem pridat ten lecitin napr do polievky, nesmie byt robena so ziadnym tukom ano? Lebo beztukovu polievku prakticky nevarim. Varim s kokosovym olejom. Ako je potom dobre konzumovat ten lecitin?

78

(167 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

a este jedna otazka, mozem zvysit davkovanie citricidalu, konkretne tohto: http://www.pureformulas.com/citricidal- … iotic.html
na 60 kvapiek/liter vody? Chcela by som si tym potierat ten ekzem, lebo 35kvapiek nezaucinkovalo na ekzem, bohuzial. Neviem kolko percentny je tento citricidal totizto.
A tie nosne kvapky su teda dostatocne silne?  http://www.pureformulas.com/citricidal- … uGW0n.dpbs
A na kloktanie silnejsi (60kvapiek) ci slabsi (35kv.) ? Dakujem

79

(167 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ja mam podobny problem ako Karoltt. Tie chrasty v nose s hlienmi su typicky priznak pre stafylokoka, aj lekar mi to potvrdil. Niekedy moze byt aj krvacanie z nosa jemne. Ja toto vsetko mam uz asi rok a nieco, plus mam navyse skaredy ekzem na pravej ruke, na ktory som vyskusala asi vsetky masti a olejceky na svete. Ten ekzem je tiez stafylokok, pretoze sedi na to presne definicia na impetigo-medove chrasty. Potieram si ho teraz roztokom citricidalu 35kvapiek/liter a vyzera to nadejne. Sice to strasne vysuse kozu, ale vyzera to, ze sa ekzem zmensuje. Jedine, co mi na to zaberala bola antibioticko-kortikoidna mast od koznej, lenze ta pomohla na chvilu a zase sa to vratilo a ja som si nechcela davat nonstop. Tak som zacala skusat vsetko mozne aj nemozne. Teraz citricidal este kombinujem aj so striebornou vodou...uvidime. Chcela som sa vsak spytat na toho stafylokoka, kt. mi pred vyse rokom zistili v nose. Odvtedy ma casto bolievalo hrdlo -zrejme zisiel aj dole na mandle. Od cca oktobra som zacala brat GSE tablety alebo Citricidal tablety - beriem doteraz nonstop a citricidal kvapky do nosa: http://www.pureformulas.com/citricidal- … uGW0n.dpbs
Su tie kvapky dost silne?
Teraz som uz po neuspesnom zniceni  stafylokoka zacala aj chlipkat z citricidaloveho roztoku - nie je drazdivy, ked som mala nedavno gastritidu, helikobaktera?
A chcela by som sa este spytat, ci mozem s tym roztokom aj kloktat, aby som tie mandle aj preliecila?

inak taka poznamka - odvtedy co beriem citricidal tablety a ine doplnky vyzivy som naozaj nebola ani raz chora, max ma pobolievalo hrdlo dva dni a dost. A je to uz vyse roka, co je u mna zazrak. Avsak toho stafylokoka stale mam, nechce sa ma pustit potvora, len uz tak nesarapati, lebo proti nemu viac bojujem.

80

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Ano ano, ved na hojenie criev som ho hlavne chcela. Nech sa cim skot spamataju z tych kvasiniek. Lebo urcite mi tam narobili sarapatu. A ak je na zapaly, tak to je super vseobecne. Dakujem

81

(648 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ja som prave teraz urobila pokus s drozdim a citricidalom, ktory ste tu opisovali a v miske, kde som dala 10 kvapiek citricidalu, konkretne tohto: http://www.pureformulas.com/citricidal- … TzItj.dpbs
tak mi tam takmer do 15 minut prestali kvasinky pracovat. Nie uplne, este stale tam nejake pracuju, ale este stale to sledujem, lebo presla len hodinka a pol cca. Naozaj to funguje. V druhej miske mi tie kvasinky bujneju ako dive.
Znamena to, ze citricidal je teda ucinny?

82

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

a ten curcumin? L-glutamin? Aloe si teda objednam, DGL beriem stale

83

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Je to mozne, aj ja to pripisujem tomu, ze sa to stale lieci. Beriem enzymy s jedlom, konkretne tieto: http://www.swansonvitamins.com/swanson- … 0-veg-caps
ale je tam alpha galactosidase len 300GalU. Zase to bublanie v creve sa nie vzdy spaja s nafukovanim. Raz ma nafukuje, inokedy vobec. A to sa mi stavalo aj pri strukovinach. Niekedy ma tak nafuklo, ze som mala az krce a nemohla som ani chodit len si cupnut a cakat, a niekedy nic. Ale co sa tyka nafukovania, tak musim povedat, ze je to ovela lepsie ako na zaciatku.

A teda tu triphalu a curcumin, pripadne to aloe a l-glutamin? mam si to objednat? Mozno by to urychlilo hojenie creva, nie?

84

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Orechy jem jasne, aj kokosovy olej, pravidelne na nom aj varim. Olejnate semienka ako sezam, lan si davam do salatov, takisto aj tekvicove semiacka. Pouzivam do salatov aj panensky olivovy olej. Cize tuky urcite konzumujem.
Stava sa mi vsak obcas, ze ma tak pichne v creve (asi v creve) okolo pupka (zeby tenke crevo?) A takmer vzdy ked jem, tak mi zacne na pravej strane brucha (asi hrube crevo) tak bublat - proste sa tam nieco deje, co mi nepride normalne. Potom to este chvilu po jedle akoby pracuje a prestane to. Nemavala som to predtym, tak mi to pride divne.

85

(523 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Chcela by som sa poradit ohladom mojej kandidy v crevach. Dodrziavam dietu, jem stale len salatiky, masko, dusenu alebo grilovanu zeleninu, ziadne pecivo, obilniny ani strukoviny tiez nie. Obcas syry a jogurty. ovocie len kysle. Uzivam Citricidal, Monolaurin, Dgl, ulcetrol, oreganovy olej, enzymy s jedlom, probiotika so psyliom, biotin a Lapacho bud pijem alebo mam aj vo forme doplnku Pau d´Arco ako tablety na cesty.
Moj problem je, ze stale chudnem a nedari sa mi pribrat ani deko. Mozem toho zjest kolkokolvek. Uz ma to hneva, lebo vyzeram ako anorekticka pomaly. Preto ma napadlo, ci nemam uz Leaky gut a tym padom trpim malnutriciou? Citala som si tu o tom a tam doporucujete aloe susene mrazom, triphalu, curcumin a l-glutamin.

Myslite, ze by som si to mala objednat. Som uz zufala. Dakujem

Pokusim sa to donho natlacit. Zatial mi nedoveruje na 100%, ale ja dufam, ze sa to postupne zlepsi smile. Dakujem. Aspon ho tieto zdravotne tazkosti prinutili vzdat sa definitivne jeho celozivotnej lasky - cigarety smile

a na ten klb mu ten curcumin alebo MSM nemam objednat?

Dobry den,

rada by som sa poradila ohladne zdravotneho problemu mojho otca. Asi pred pol rokom bol na operacii pankreasu, kedze dostal akutny zapal pankreasu z nicoho nic. Trosku si polezal v nemocnici, vybral intravenozne nejake atb a drzal potom aj doma dost tvrdu dietu bez tuku. Dnes sa stravuje uz normalnejsie, ale racionalne. Pankreas ho este dost dlho po operacii pobolieval a psychicky bol na tom dost zle. V poslednej dobe sa to zlepsilo, ale zacal ho pobolievat zaludok. Isiel teda na hadicku a lekar mu povedal, ze ma gastritidu. Dal mu teda, ako inak, helicid. Povedala som mu, nech ho neberie, ze to je nanic a ze mi to uplne zastavi produkciu kyselin (obcas totiz maval palenie zahy), ale neposluchol. Bolesti zaludka presli, ale paradoxne sa jeden den nepostavil, lebo ho strasne bolel bedrovy klb. Na vysetreni mu zatial nic nezistili, iba povedali, ze od chrbtice to nejde (ma aj problem s platnickou v krizovej oblasti). Moze byt na pricine nejaky zapal, ktory sa usadil v bedrovom klbe? Inak na helicide je napisany ako vedlajsi ucinok aj zapal bedroveho klbu, ale iba pri dlhodobom brani. On ho bral len 12 dni. Moze to byt z toho, a teda z travenia?
Napadlo ma, ze mu objednam Curcumin na zapaly. ak by to bol zapal. Alebo MSM? Donutila som ho zatial na travenie uzivat aspon Enterosgel a probiotika, i ked lekar mu to samozrejme vobec neodporucal smile
Nemyslim si, ze to ma nejaky mechanicky problem, kedze este ma len 55 rokov a nezatazuje nijako extra ten klb.
Berie este aj pankreaticky enzym ako Pangrol od lekara.

Dakujem

Dobry den,

Ja som si cez internet kupila tento Citricidal, lebo som patrala po nejakom ucinnom, kedze som sa tu docitala, ze ten z iHerbu je uz vlastne slaby, neucinny. Nasla som tento, je tam napisane: Citricidal liquid concentrate is a natural quaternary compound synthesized from the seed and pulp of grapefruit...

http://www.pureformulas.com/citricidal- … cbE1a.dpbs

a este som skusila objednat aj tieto tabletky (takisto neviem, ci su ucinne, ako tie povodne, lebo z iHerbu Defense plus uz nie je to, co bol)

http://www.pureformulas.com/citricidal- … MapDe.dpbs

Myslite si, ze tento citricidal je ucinnejsi ako ten z iHerbu alebo je to rovnako slabe?
Dakujem

a je to lepsie brat nalacno alebo s jedlom? Dakujem za odpoved

a mozem to v pohode kombinovat este s monolaurinom a oreganovym olejom, ktory beriem proti kvasinkam? Dakujem

Ale teraz coho? Yamu DIMu ci Dong Quai? Z kazdeho je rovnake davkovanie? Nerozumiem

a este som zabudla, ze okrem DIMu a Yamu som si kupila aj Dong Quai. Prosim, ake davkovanie si mam dat a kedy? Nalacno ci s jedlom? po jedle?

Dobry den,

rada by som sa spytala, ako mam brat Wild Yam, ked mam problem s  meskajucou menstruaciu uz niekolko rokov. Momentalne mi bezne meska aj 2-3 tyzdne? Nikdy som ju nemala pravidelnu, ale toto je extrem. Neberiem HAK, ani nechcem, preto pisem sem. Zaroven mi pred par rokmi diagnostikovali autoimunitnu tyreoiditidu, sice velmi slabu, nasadili lieky, velmi male davky a povedali, ze sa zlepsi ako ta menstruacia, tak aj padanie vlasov a ine neziaduce priznaky (nie vsetky sedeli so spomalenou stitnou zlazou). Ale nic sa nestalo, samozrejme, vsetko ostalo po starom!
Mam aj malu hrcku v lavom prsniku, tak som si kupila aj DIM. Mozem ho brat spolu s Wild Yamom?
A v akej davke?
Dakujem

95

(255 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Nemyslela som klasicke kolaciky mucne alebo kremove, ale skor urobene zo suseneho ovocia, orieskov a bez cukru, so steviou napr. Lenze aj v ovoci je cukor.
Takze teraz sa vyhybam vsetkym tymto veciam. A k tomu oreganoveho oleju? Ako ho mam brat spolu s tym monolaurinom?
Dakujem

96

(255 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

oregano budem mat toto: http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … l&ic=1

97

(255 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Ved prave, ja mam momentalne pod 50kil, takze mne ta davka monolaurinu stacila. S tymi kyselina asi mate pravdu, kupila som si L-lyzin HCL, tak si ho zacnem davat s jedlom. Aj som si myslela, ze to bude tym nedostatkom kyselin, len kym som mala HP a oslabeny zaludok, tak som sa bala brat kyseliny. S jedlom nepijem podla vasich rad uz davnejsie. Takisto dezert alebo teda ovocie som si nedavala po velkom jedle, hlavne masovom.
Plati to vsak aj ked je jedlo napr skroboveho charakteru (strukoviny, tofu, vegetarianske jedla), nie je v nom maso a dezert je vlastne podobny, napr raw kolacik?
Vtedy mi to pride, ze sa to hlavne jedlo od dezertu az tak velmi nelisi, co sa tyka zlozenia skrobov a bielkovin. Chapem, ze pri masovych vyrobkoch travenie funguje inak.
Je pravda, ze tie cukry som nevylucila uplne. Mam s tym, ako som pisala predtym trosku problem. Po masku alebo inej bielkovine so zeleninou som neskutocne hladna alebo velmi rychlo hladna. Tym padom aj chudnem. Ale skusim to dodrzat aspon na tych 10 dni, ako ste radili.
A k tomu monolaurinu a oreganovemu oleju? Aku davku mozem brat k 3g monolaurinu toho oregana?
Dakujem

98

(255 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Dobry den,

velmi rada by som sa Vam podakovala za vsetky rady, aj za toto forum, lebo som sa pravdepodobne zbavila mojho niekolkomesacneho trapenia s HP! vcera rano som si robila test zo stolice a bol negativny. Ani sa mi tomu nechcelo verit. 3 mesiace som poctivo brala rozne doplnky ako GSE, L-methionine, Probiotika, DGL, PepZin, traviace enzymy a posledne dva tyzdne som zaradila aj Monolaurin 3g denne a pravdepodobne ten konecne zabral. Takze to naozaj funguje. Test si pre istotu este raz zopakujem a som objednana aj na gastro, tak uvidim. Ale kazdopadne som nesmierne stastna, ze som Vas aj monolaurin objavila.
Antibiotika som  nechcela brat ani za nic, lebo mam po poslednych kandidu, ktorej sa neviem zbavit uz takmer rok a tym aj zhorsene travenie. Preto som sa vydala touto alternativnou cestou.
Rada by som sa s Vami poradila ohladom tej kandidy. Aj ked si davam na stravu velky pozor, varim na kokosovom oleji, aj ho jem priamo surovy, beriem probiotika na noc s jablkom alebo inulinom, beriem aj psylium, davam si aj enterosgel na cistenie criev a momentalne som si z iHerbu objednala aj oreganovy olej od NOW a este jeden monolaurin, stale ma nafukuje a travenie nemam idealne. Uzivam stale aj enzymy.  Problem je, ze odvtedy ako som  zmenila stravovanie kvoli HP, som aj schudla nejake 3-4 kilka, co pre mna nebolo ziaduce, lebo som uz bola chuda. Neviem pribrat ani za nic. MOzem zjest toho kolko chcem a ma este menej ako predtym.  Ak by som teraz presla na prisnu protikandidovu dietu, tak schudnem este viac, uplne bez sacharidov si to neviem predstavit. Uz teraz som vychrtla a citim, ze aj ked prijimam dostatok mineralov a vitaminov, chybaju mi. Dokonca ma klby zacinaju pobolievat a mavam stuhnute zablokovane svalstvo na chrbte.
Bojim sa, ze som na ceste k osteoporoze alebo k inym diagnozam, a na to som este vcelku mlada si myslim.
Co by ste mi poradili, prosim?
Mozem inak uzivat monolaurin 3g aj oreganovy olej (kolko?) tak, aby som nemala velke die off priznaky? Pri monolaurine sa mi stalo, ze som v noci mala bublanie v crevach, triasku a nervozitu velku a cez den mavam obcas uzkost, nervozitu.

99

(255 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

No prave to ja neviem, kedze nie som si ista, ci nemam aj vredy alebo teda rany na zaludku. Preto radsej ten lyzin este neberiem. Myslela som, ze ak je tam napisane ze L-lyzin 350mg (podobne ako L-methionin) a B6(pyridoxinchlorid) - 10mg, ze je to vlastne to iste ako ten doplnok s methioninom, ale teda hovorite, ze nie je.
A s tym lyzinom a pecenou? Je tam nejaka kontraindikacia alebo ako?

100

(255 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Jasne, takze je to bezpecne brat. Dakujem za odpoved. Takze, ak som si kupila tento L-lyzin: http://www.kompava.sk/produkt/podpora-i … xtra.html, tak je tam rovnake mnozstvo kyseliny HCL ako v tom methionine, cize skoro nic a spokojne ho mozem uzivat, nie? Inak preco tam pisu, ze lyzin nemozu ludia s chorobami pecene? Ak mam v peceni viac tuku ako je norma, mozem ho uzivat?

A este ma zaujima, ci je lepsie brat na vyhojenie zaludka DGL, Triphalu alebo aloe? Pripadne vsetko? Je inak dobry na helikobaktera a zaroven aj na candidu aj oreganovy olej a  kurkumin, ci to je vseobecne na zapaly v tele?
Beriem momentalne monolaurin, gse, pepzin a ten methionin, enzymy a probiotika
Dakujem