Dobry den pan RNG,
uz som si precitala vela clankov a prispevkov, ale chcela by som sa s Vami radsej poradit s mojim problemom, ktory je ciastocne podobny ako ma habibi0903, co zalozila tuto temu. Mam 26 rokov a pred dvoma rokmi som sa rovnako ako habibi0903 zobudila s bolestou prstovych klbov, avsak bez tych zasklbov svalov, ako mala habibi0903. Stalo sa tak po prechodenej lahsej viroze, kedze som vtedy bola v skusobnej dobe v novom zamestnani, nechcela som ist na PN-ku.Bolesti a zmensovanie pohyblivosti uz vsetkych klbov sa zhorsovali z tyzdna na tyzden, krvne testy u reumatologa boli negativne, preukazala sa len prekonana mononukleoza a ciastocne zvysene boli chlamydie, ktore vsak boli v nasledujucom krvnom teste v poriadku. Avsak tie bolesti a tuhnutie klbov sa stale zhorsovali. U lekarov som sa nedockala ziadnej rady, len predpisania liekov, ktore samozrejme nepomohli (Aflamil - nesteroidny protizapalovy liek), avsak nasla som informacie, ze ucinna je lymfodrenaz, co som aj vyskusala. Mala som stastie na kvalifikovanu maserku a uz po prvej lymfodrenazi, ktoru som u nej absolvovala som pocitila ciastocne zlepsenie, ulavu od bolesti a zlepsenie pohyblivosti klbov. Po pravidelnom absolvovani rucnej celotelovej lymfodrenaze v dlhsom casom obdobi bolesti uplne ustupili, tuhnutie klbov ustupilo, pohyblivost sa vratila do normalu, len mi ostali trochu opuchnute stredne prstove klby, avsak ani nebolia a daju sa normalne ohybat.
Este by som spomenula, ze na mandliach sa mi pravidelne tvoria biele hrudky, a som castejsie chora, ako ostatni, lahko chytim virozu. ASLO mam vsak v poriadku, 60. Zhruba pred 6 rokmi mi vsak bolo odporucene vybratie mandli, aj vtedy bolo ASLO v poriadku, len pri vysetreni u krcnej z vyteru jednej mandle vysiel pozitivny test a tiez sa jej nepozdavali tie biele capy, ktore sa tam v mandliach tvoria. Kedze to vsak nebolo az take akutne, antibiotika som brala len velmi zriedka a ani odovodnenie lekarky na vybratie mandli ma nepresvedcilo, tak som si ich zatial nechala.
Rok po zacati mojich problemov s klbami bolo relativne vsetko v poriadku, klby boli v norme a ani chora som nebola. Lenze teraz v novembri som chytila nejaky virus, ktoreho som sa vyse mesiaca nemohla zbavit a asi tyzden a pol ma opat boleli klby, avsak nie v takom rozsahu, ako to bolo vtedy, ked sa to zacalo, neskor bolest ustupila. Krvne testy boli teraz tiez v poriadku. Ja uz neviem, kam sa obratit, co robit, preto by som sa chcela opytat na Vas nazor a poprosit Vas o radu, ci by tie bolesti a tuhnutie klbov mohlo suvisiet s tymi mandlami a castejsimi virozami. Lekari mi sice vravia, ze to spolu nesuvisi. Tiez mam asi 4 roky jeden mrtvy zub a teraz trochu zapalene dasno. Nechcem byt prehnane uzkostliva, avsak som opatrnejsia, po tom ako mi moja reumatologicka povedala, ze si myslela, ze mam artritidu, co sa teda krvnymi testami nastastie nepreukazalo. A teda ani by som nechcela, aby moje zdravotne problemy zasli az tak daleko, kedze si este dobre pamatam, ake bolesti som mala a ako sa mi postupne znizovala pohyblivost, tak sa snazim zlepsit svoj zdravotny stav, ako sa da. Myslela som na koloidne striebro, citricidal, aloe vera, zinok, selen, probiotika, pripadne oreganovy alebo rakytnikovy olej, avokado alebo odmaskovac NAC a celkovo zvysit odolnost organizmu pomocou sauny, kryokomory, otuzovania a pod, len neviem, ako postupovat, co si z tych pripravkov zvolit a v akom mnozstve, kedze na mna lekari pozeraju ako na nieco, s cim sa este nikdy nestretli, alebo ake vysetrenia mam este absolvovat. Tych pripravkov je vela, nerada by som to zbytocne prekombinovala, ale chcem si vybrat nieco, co pomoze, lebo napr. na taky colonix, ktory mi odporucila moja ocna lekarka, na celkovu odparazitaciu organizmu su velmi pozitivne, ale aj velmi nagativne reakcie, tak uz ozaj neviem. Ak by som teda svoj obsiahly prispevok mala strucne zhrnut a mohla Vas poprosit o radu, kedze mate viac skusenosti a infomarcii, ako dalej postupovat? Ako sa zbavit bielych hrudiek na mandliach a castych viroz? Myslite si, ze problemy s mandlami mozu suvisiet s tuhnutim a bolestou klbov, alebo mozu byt za tym plesne, parazity? Alebo si to vsetko len namyslam a mam si ist liecit hlavu :-)
Prajem pekny den