1

Téma: bolesť kĺbov

Mala by som otázku, na ktorú mi doposiaľ nevedel odpovedať žiadny lekár. Mám 36 rokov a pred 2,5 rokmi, som sa ráno zobudila s bolesťou všetkých kĺbov, pričom som mala stŕpnuté ruky. Každý jeden kĺb ma bolel, kolená, bedrá, lakte, prsty na rukách, členky, zápästie. Tieto bolesti sprevádzali zášklby svalov, alebo nervov, niekedy okom viditeľné a niekedy som to cítila vo vnútri svalu, akoby mi bublotala v žilách krv. Navštívila som dvoch reumatológov, ktorí vylúčili reumu. Bola som aj na vyšetrení v NURCHU Piešťany, kde mi nezistili nič. Navštívila som odbornú súkromnú lekárku na boreliózu v BA, ktorá po testoch boreliózu vylúčila. Napriek tomu mi nasadila 3mesačnú antibiotikovú kúru, že možno mi pomôže. Prekonala som Toxocaru, Toxoplazmu, Mononukleózu. Na infekčnom mi povedali, že sa to nelieči, pokiaľ je to prekonené. Robila som si potravinové testy, ktoré boli negatívne. Navštívila som moju ženskú lekárku, ktorá vylúčila skrytý focus, taktiež zubné vyšetrenie mŕtvych zubov bolo v poriadku. No teraz pred týždňom som bola na preventívnej prehliadke, kde mi povedala, že sa mi hýby mŕtvy zub, na ktorom mám nasadenú korunku. Spravila mi RTG, povedala, že sa rozpúšťa koreň a že z toho by ma kĺby bolieť nemali. Napriek tomu si ho dám v najkratšej dobe vytrhnúť. S bolesťami kĺbov sa pridružuje aj únava, strata energie, bolesti hlavy. Nesúvisí to s počasím, kedykoľvek ma začne lámať celé telo, každý jeden kĺbik a potom to samé prejde, niekedy za hodinu a niekedy až za mesiac. Niekedy ma bolí pravý bedrový kĺb, niekedy koleno a teraz už aj chrbtica. Zdá sa mi, že tá bolesť je sťahovavá. Ked ma prestane bolieť bedrový kĺb, tak začne koleno, alebo chrbát. Užívam dva krát do roka Condrosulf a každý deň Colafit, 3-omega. Tŕpnutie rúk už nemávam. Bola som aj na vyšetrení EMG, kvôli tým zášklbom. Všetko je ževraj v poriadku. Zášklby pociťujem každý deň. Ráno vstávam, ako starenka. Poslednú ambulanciu, nad ktorou som rozmýšľala je psychiatrická.....



2

Re: bolesť kĺbov

Nahle prichadzaju najma virusove choroby/premnozenia.
A tie lekari rutinne ani nediagnozuju, pokial su virusy nesposobujuce typicke priznaky.
Ale mozu to byt aj rozne L-formy, ktore sa velmi tazko diagnozuju(vnutrobunecna bezplastova forma niektorych bakterii) ktore znizuju imunitu celkove, tj aj viralnu.
Odporucam zvysenie viralnej imunity, co vlastne odporucam v sucasnej tichej viralnej epidemii kazdemu.
http://rng.nazory.eu/herpes
Brat hodne rybacich/krill olejov na regeneraciu nervovej izolacie poskodenej virusami.
Zasklby su casto z poskodenia neuronov/synapsov v mozgu alebo nedostatku GABA v mozgu. Da sa dodat doplnkom Picamilon alebo zmiernit aminokyselinou -theaninom
Zatial tolko.



3

Re: bolesť kĺbov

Ďakujem za odpoveď. Chcela by som sa ešte spýtať, koľko mám toho rybieho tuku užívať? Kupujem si od Generica tablety 1000mg, ráno si dávam jednu tabletu na lačno. Zabudla som napísať, že odvtedy, ako ma bolia kĺby, tak mi v nich praská a keď bolia, tak pukajú ešte viac. Neviem, ani koľko selénu a zinku užívať. Na imunitu len colostrum, alebo kombinovať aj s niečim iným? Ja som bola aj u imunologičky a tá povedala, že mám imunitu o.k. Môj obvodný lekár mi povedal, aby som sa naučila s tým žiť. Zabudla som napísať, že denne pijem čaj z čerstvého zázvoru, ževraj je dobrý na imunitu a zápaly.



4

Re: bolesť kĺbov

Imunit je hromada, kazda je specificka. Ci ju mas dobru voci nejakej konkretnej chorobe alebo mikrobu zistis az ked ju dostanes alebo nedostanes.To by imunologoviam, museli robit stovky ba tisice specifickych testov, co sa samozrejme nerobi. Takze ich prehlasenia o dobrej ci zlej imunite za vela nestoja.
Rybacieho oleja odporucam 10 gramov pri napadnutych nervoch(lyzica je asi 9 gramov a to sme dostavali za detstva...)alebo ekvivalent, krill olej 1.5 az 2 gramy. Na mazanie klbov je dobre jest 2 avokada tyzdenne, tie obsahuju nezmydelnatelne(unsaponifiable) mastne zlozky, cpo vie telo pouzit proamo na klbovy maz.
Selen odporucam 200 az 600 mikrogramov
zinok 30 az 50 mg
Zazvor je dobry na zapaly ale ked ich chces adresovat ucinne, potrebujes ovela vioac nez caj,  napr 3x1500 mg curcuminoidov(tj nie korenia kurkumy ale silneho vytazku z nej) spolu s 10 mg bioperinu na zlepsenie absorbcie ako je napr v 3x2 kapsuliach tohoto:
http://www.swansonvitamins.com/SWH084/ItemDetail?n=0



5

Re: bolesť kĺbov

Mám podozrenie aj na parazita, no testy som mala, taktiež negatívne.
Surového mäsa som v minulosti pojedla veľa, mama nám pravidelne pripravovala tatárske biftečky. Preventívne som sa odparazitovala tabletami dostupné na Slovensku, ale na internete som sa dočítala, že za veľa nestoja. Chcela som si objednať Praziquantel, ktorý je dostať len v zahraničí, ale neviem, či je takáto samoliečba vhodná. Stále len skúšam niečo iné a vlasne sa liečim sama, pretože tí naši lekári nestoja za veľa. Aj štítnu žľazu mám vyšetrenú, všetkých lekárov som pobehala. Skúsim posilniť imunitu na základe Vašich rád a dúfam, že to bude lepšie, pretože už strácam silu a chuť do života. Ešte Vás poprosím prípravok, ktorý je taký naj na imunitu a kde ho mám objednať a taktiež niečo na tých parazitov.



6

Re: bolesť kĺbov

A ešte som zabudla, pred tým, než mi vypukli bolesti v kĺboch, tak ma asi rok pred tým stále bolelo na hrudi. Absolvovala som CT a pľúcne vyšetrenia a zase nič. Môj obvodný lekár ma liečil na zápal pľúc a pri tom som namala žiadny kašeľ, ani horúčku. Myslela som, že to je z fajčenia, tak som prestala fajčiť, už tomu budú 3roky. Neviem, či to môže nejako súvisieť s tými kĺbami. Teraz ma už na hrudníku nebolí, ale ešte minulý rok som mala obdobia, kedy sa to objavilo.



7

Re: bolesť kĺbov

Nuz dufam ze nemas chlamidiu pneumoniae, lebo tato zaludna infekcia tiez vytvara L-formy a znizuje prudko imunitu a velmi tazko, skoro nemozne je sa jej zbavit.Horsia, nez Borelioza.
Takze drzim ti palce, ze sa jedna len o nejake plesne, candidy a najma virusy, lebo to sa da potlacit pomerne lahko s dostatkom doplnkov.
Na parazity odporucam najma zostavu dr Huldy Clark, o ktorej viem, ze je mimoriadne ucinna na rozdiel od mnohych inych na trhu.Jedna sa o bezpecne potravinove doplnky, nie o nejaku skodlivu patentovanu chemikaliu
http://www.swansonvitamins.com/NAP01/ItemDetail?n=0

Co sa tyka paraziquantelu/praziquantelu(Biltricide, Droncit), je to skodliva chemikalia, povodne pouzivana len na psov a macky na odcervenie. Ani zdaleka neadresuje vsetky parazity, len niektore ploche cervy.
http://www.mayoclinic.com/health/drug-i … n/DR601147
http://www.ehow.com/about_5055082_side- … antel.html
Neodporucam osobne, milacik(a to by malo byt habiba, nie habibi, co je muzsky rod milacika)

Naposledy upravil: RNG (2011-04-28 17:53:25)



8

Re: bolesť kĺbov

Dobré ráno, na chlamídie mi robili testy 3 x vždy negatívne. Keď som bola u MUDr. Ďurovskej, tá mi povedala, že keby som mala aj chlamídie, že tá jej liečba zabere aj na ne. Počas trojmesačnej liečby a po nej som sa necítila oveľa lepšie. V testoch u Ďurovskej som mala len hodnoty CD3-CD16+56NK bunky znížené na 6. Teraz si spomínam, že pri každom odbere krvi od roku 2007 som mala zvýšené hodnoty monocytov. Čo mám vlastne liečiť, keď ani neviem, čo mi je? Existuje iný spôsob, ako diagnostikovať chlamídie? V roku 2009 som mala strašné bolesti, ktoré začali v auguste a stále pretrvávali. Koncom októbra sme išli k moru, kde mi všetky bolesti do dvoch dní úplne ustúpili. Je to tými minerálmi z mora, alebo podnebím? Keby som mala chlamídie, tak by mi tak more pomohlo? Môj bývalý manžel mal chlamídie aj môj otec. Obidvaja ich mali pozitívne v testoch aj kašlali. Mohla by som to chytiť od nich?



9

Re: bolesť kĺbov

Už som tu znovu. Dnes som bola na konzultácii ohľadne implantátu zuba, keby som si dala vytrhnúť ten mŕtvy rozkývaný, na ktorom bola nasadená korunka. Pani zubárka Mudr. Piteková pozrela na rtg panoramatického snímku môjho chrupu a povedala, že je tam ložisko, chronický zápal a zub musí ísť von. Ako mi zub trhala, tak taký smrad som ešte nezažila. Z toho zuba veľa nie je a smrdí, ako sviňa. Zobrala som si ho na ukážku a aby som ho presondovala. Zubárka tvrdí, že sa čuduje, že nemám oveľa horšie zdravotné problémy. Zub je vonku a teraz budem očisťovať a posilňovať imunitu. Myslíte si, že mŕtvy zub môže spôsobiť takéto kĺbne problémy? Už ste sa stretli s takým problémom?



10

Re: bolesť kĺbov

Nevies si ani predstavit , ake vseliake jedovate toxiny sa vedia v mrtvom zube vytvorit!Moze to viest az k zapalom osrdecnice a podobne! Samozrejme rozne zapaly, vcitane klbovych. Ved uvidis, co vsetko ti to sposobilo po par mesiacoch.

Ja ich v pripade, ze sa zacnu len trochu kyvat strerilizujem iontoforezou striebra
http://rng.nazory.eu/zapal-hnisania-a-striebro
Staci 2-3  krat 5 minutova aplikacia na dasno a zub, a je po infekcii, zub sa upevni a mam na nejaky cas pokoj. Samozrejme sa to nesmie zanedbat a treba to zachytit co najskor. Takto som za poslednych 15 rokov nestratil uz ziadny zub.A nevytvaraju sa mi ziadne loziska, fistule a podobne  pod nimi.
Chlamidie pneumoniae sami od seba neodidu. Testy na ne su velmi  nepresne, nakaza je casto kvapockova a drzim ti palce, aby sa ta lekarka mylila aj v tvojom pripade, aj v pripade rodiny. To "liecenie" chlamidii pneumoniae je len iluzorne, zrejme lekarka nevie, o co sa v skutocnosti jedna
http://rng.nazory.eu/chlamydie

Naposledy upravil: RNG (2011-04-29 16:50:44)



11

Re: bolesť kĺbov

Ešte jednu zaujímavosť Vám napíšem. Môj 10 ročný syn má mykoplazmy, dostal ich v 5rokoch. Minulý rok sme boli na kontrole a lekárka mi povedala, že krv mu vyšla negatívna. IgM aj IgG protilátky nemal v krivi. Povedala, že sa ešte s tým nestretla. Bojím sa jeho budúcnosti, keď tu čítam o chlamídiach a mykoplazmách, že je to choroba na celý život. Mám ho nejako liečiť?
Za ten môj vytrhnutý mŕtvy zub sa chcem spýtať, že pokiaľ by tie bolesti kĺbov boli z toho, či tie bolesti budú pretrvávať, alebo sa to časom zlepší?



12

Re: bolesť kĺbov

Na mykoplazmy by som pouzival dlhodobo extrakt z olivovych listov. Su dost tazko vyhubitelne.
Chlamidie pneumoniae(nie trachomis) su nebezpecne tym, ze maju 3 formy, kde spor prezije cokolvek, l-forma je pomerne neviditelna pre telesnu obranu, podobna mykoplazmam, ale bakterialna forma je lahko znicitelna.
Zapaly/bolesti prejdu az ked sa telo dokonale odmori a aspon ciastocne regeneruje z poskodenia.Da sa to urychlit doplnkami na klby, protizapalovymi a enzymami na cistenie. Pomoze precistit aj pecen.



13

Re: bolesť kĺbov

Dobrý deň, dajú sa všetky tie doplnky zakúpiť aj na slovenských stránkach? Ja neviem po anglicky. Viete mi nejakú poradiť?



14

Re: bolesť kĺbov

Ja zijem v USA a nepoznam slovenske momentalne podmienky, viem len, ze je Slovensko znacne v tomto pozadu a ze velka vacsina tychto veci je tam importovasna alebo si ich ludia priamo objednavaju cez internet.Najdi si niekoho, co ti s objednanim pomoze.



15

Re: bolesť kĺbov

Skúsim teda niekoho, kto mi pomôže s objednávkou, len v tom mám akosi guláš a vôbec neviem, čo mám na sebe liečiť. Zub je síce vonku, ale cítim sa príšerne, všetko ma bolí. Zabudla som ešte napísať, že mám koxartrózu II.stupňa na pravom bedr.kĺbe, ževraj z naklonenej panvy, ale podľa mňa to bude niečim iným, žeby ma pomaly papkali tie chlamídie? Skús mi napísať, čo si to mám objednať, pokiaľ by som mala chlamídie a taktiež niečo na očistu tela + dávkovanie a pre syna extrakt z olivových listov na tie mykoplazmy.



16

Re: bolesť kĺbov

Koxartorza je obvykle nepriamo zo zhorseneho travenia, ked telo nedostatocne absorbuje mineraly. Moze to byt aj z roznych hormonalnych poruch, ked telo nehospodari s mineralmi dobre.
Mozu to byt aj nedostatky materialov na slachy a klby(mukosacharidy, hyaluronany, MSM0 ale kazdemu radim jest tyzdenne 2 avokada, lebo vydieranie klbov je hlavne od nedostatocneho mazania klbov a avokado ma v sebe priamo oleje, ktore vie telo pouzit na kbovy maz.
Pozri na temu travenie.
Zapaly sa daju potlacit, telo sa da enzymaticky vycistit, travenie sa da napravit,mineraly sa daju dodat aspon docasne doplnkami, mikroby sa daju potlacit roznymi antimikrobialnymi, hormonalnye kolisanie sa da adresovat napr yamom, pupalkovym olejom atd
Kde chces zacat?
Davkovanie extraktu z olivovych listov je 3x1500 mg(20% oleuropein) intenzivne, 2x750 mg udrzobne.Ja ho kupujem z  http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail?n=0
Enzymi  na odmorenie tela pouzivam tieto
http://www.swansonvitamins.com/NWF601/ItemDetail?n=0
Ja pouzivam 2 rano na prazdny zaludok, dopbre zapit a jest az o hodinu a pol neskor.(nad sto kil).



17

Re: bolesť kĺbov

Vy mi skúste poraďiť, kde začať. Ja neviem, kde začať. Digest Platinum mi stačí jedna tableta denne, pokiaľ vážim 56kg? Niečo na absorbciu minerálov, ktoré doplky ešte okrem selénu a zinku? Som z toho jeleň. No, veď ja neviem, čo mi je, tak neviem čo liečiť. Ten extrakt z olivových listov chcem pre 10r. syna. To dávkovanie, čo ste mi napísal je aj pre deti?



18

Re: bolesť kĺbov

Doplnky sa rozdeluju na dve skupiny, su to
doplnky take, s ktotymi telo lepsie operuje, a ktorych nemozeme dostat tolko v jedle a doplnky pre pripadne ine nedostatky jednotlivcov, individualne,
a doplnky  ako nahrada roznych liekov, ucinne ako lieky ale bez skodlivych postrannych ucinkov.

Doplnky sa davkuju individualne, podla potreby jednotlivca a navod vyrobcu je obvykle nizsi, nez klinicka ucinnost.
Davky su vzdy udavane na priemernu asi 70 kg osobu, na ine vahy to treba prepocitat.

Na absorbciu mineralov treba najma napravit travenie a brat aj vitaminy D-3(2000 az 6000 IU) a pripadne aj  K-2

Znova a znova az do znudenia opakujem, doplnovat treba kazdemu deficitne/nedostatkove v potrave a to je najma
selen, zinok, jod, vitaminy C,E a D-3 a vlakniny a  probiotika.



19

Re: bolesť kĺbov

Dobrý deň, už sa niekto vyliečil z chlamídi pri užívaní vami doporúčaných doplnkov?



20

Re: bolesť kĺbov

Neviem o nikom zatial.
Ale tak isto ich je uvedenych len velmi malo na strankach pouzivajuc Vanderbilt/Wheldon protokol, s troma antibiotikami a metronidazolom. A
le su, tj je to dokaz, ze sa to da vyliecit dlhodobym pouzivanim prostriedkov s urcitou ucinnostou, a medzi ne patria aj mnou navrhnute prostriedky. Vyhoda pri nich je, ze maju ovela sirsi zaber, nez bezne atb a ze pri dlhodobom pouziovani nesposobia v tele ziadne skody, ako musis viacmenej ocakavat od tak dlho branych farmaceutik so skodlivymi postrannymi ucinkami priamo napisanymi na pribalovych listinach s poznamkou, ze to ani nie su vsetky mozne, a to najma pri velmi dlhych pouzivaniach, viacrocnych.



21

Re: bolesť kĺbov

Čím viac o tom čítam, tým menej žiť sa mi chce. Najhoršie je to, že fakt neviem, čo mi je. Dala by sa prítomnosť chlamídii zistiť z kĺbu, pokiaľ ich mám v krvi negatívne? S priateľom sa pokúšame o bábätko, aj keď neviem, či by som ešte pri mojom stave dokázala vychovať dieťa. Keby by som mala pľúcne chlamídie, prešlo by to v tehotenstve aj na bábätko?



22

Re: bolesť kĺbov

Spekulacie vedu len k hypochondrii, a zbytocne.

Klbove bolesti su z hromady roznych dovodov, od virusov, ktore v tele stale mame az po rozne mykoplazmy, a L-formy, toto vsetko je pomerne nezistitelne v dnesnej beznej medicine.
Ale bakterie sa daju pomerne lahko zistit a kultivovat, takze skor, nez by clovek mal zbytocne spekulovat, treba si to dat zistit pozitivne a podla toho sa zariadit.

Odporucam ti brat protizapalove ako curcumin a dumbier , rybacie ci krill oleje, jest avokado pripadne aj ine klbove doplnky a nejake tie antiviralne, co je dobra rada dnes pre kazdeho.
Mojej zene aj mne na klbove bolesti pomaha  velmi vytazok z Novozealandskej zelenej musle, najdes ju aj na iherb.com
http://www.iherb.com/Search?kw=Amino+Ac … +Capsules+
Odporucam 2x2 kapsule denne.
Od coho my mame obcasne klbove bolesti nevie ani pes, ale zatial som ich vzdy vedel potlacit a vyhnut sa operacii kolien co bedernych klbov(coxatrosis) a vyhojit to.

Zrejme to ide aj s vekom, ako sa celkove telo viac "odiera" a hromadia sa rozne problemy. Je to vystihnute porekadlom ze v mojom veku ked sa rano zobudim a nic ma neboli, tak som asi uz mrtvy, hahaha.
Ja som to kupil tu
http://www.bulknutrition.com/p21364_Gre … nical.html



23

Re: bolesť kĺbov

Dobrý deň, už som tu znovu. Môj zdravotný stav sa zhoršuje, moje bedrové kĺby /bolia najviac/, sú ako v ohni, bolia pália, svaly cukajú. O ostatných kĺboch ani nehovorím, zase ma bolí, páli za hrudnou kosťou. Uričite tieto problémy nespôsobil môj mŕtvy zub. Som presvedčená o tom, že mám pľúcne chlamídie. Už sa to vlečie strašne dlho a som fakt z toho veľmi zúfalá a unavená. Moje depresie sa stupňujú každým dňom. Včera som bola u môjho lekára, nech mi naberie krv na chlamídie. O týždeň budem mať výsledky, aj tak viem, že budú znovu negatívne. Pozerá na mňa, ako na hypochondra, ale súcit v očiach mu vidím, tak vždy spraví to, čo po ňom chcem. Chcela som sa spýtať, či vôbec aj niekto užíval kombináciu Vašich doplnkov na chlamídie? Ći to niekto vydržal užívať dlhodobo. Zatiaľ z toho, čo som tu prečítala viem, že na chlamídie je dobrý extrakt z olivových listov - dávkovanie ste určil 3x1500mg /balenie má 60tbl. 750mg/, takže by som mala jesť 3xdenne 2tablety? Jedno balenie výjde na desať dní. Potom píšete, že treba brať Samento/Vilcacora neviem dávkovanie a GSE/citricidal, tak isto neviem dávkovanie, prosím aj link na Swanson na každý jeden produkt. Treba jesť aj enzými Digest patinum?
Dám sa na tie Vaše doplnky a liečenie, skúsim to za Vašej pomoci, aj keď už ničomu neverím. Ešte koľko by som toho potrebovala na 6 mesiacov? Ten extrakt z olivových listov som si eby ste mi poslal recept, ako pán doktor RNG na všetko a koľko toho mám užívať. Chcela som sa Vás spýtať, či ste niekedy žil na Slovensku a ako ste sa dostal do USA.

Naposledy upravil: habibi0903 (2011-05-17 09:33:23)



24

Re: bolesť kĺbov

Nuz ja som inzinier, nie doktor a dostal som sa k studiu alternativnej mediciny kvoli svojim vlastnym zdravotnym problemom, ktore som mal napriek dobrej lekarskej starostlivosti konvencnej organizovanej mediciny.
Po skonceni studia na Slovensku som odisiel na postgradualne studium do USA, kde som nakoniec skoro nedobrovolne zostal vdaka listu, ktory mi napriek tomu, ze som to mal povolene oznamil, ze som prekrocil zakony(so spiatocnou platnostou boli zamiernute vsetky povolenia aj na studijny pobyt v zahranici, tj vyrobili so mna kriminalnika bez akejkolvek moznosti sa odvolat. Tak ma prinutili zostat vonku,( v roku 1969) kde ma nepovazovali za kriminalny element, ale mi dovolili zostat a pokracovat v normalnom zivote. Bol to pre mna velky uder, strata vsetkeho, co som dovtedy poznal, ale adoptoval som sa na svoju novu vlast po case(10+ rokov!!!)
Samento sa berie obvykle 2x15 kvapiek,
Citricidal pouzivam v pripade potreby 60 kvapiek do litra vody.
Enzymi na cistenie tela sa pouzivaju na prazdny zaludok 1.5 hodiny pred jedlom.
Digest Platinum je jeden z najsilnejsich a obsahuje  velmi vela zloziek. Ja pouzivam(ked nezabudnem) kazde rano jeden spolu s alkalizaciou(1/4 lyzicky KHCO3, na Slovensku pod menom Kalinat vo vinarskych potrebach)

Ono to mas tak, ked ti nepomozu jedni lekari, nemas na vyber nez zacat pocuvat na druhych lekarov, tak ako ja.

A rozhodne je lepsie pouzivat prostriedky, ktore nemaju skodlive bocne ucinky, nez patentovane chemikalie, kde nestaci na uvedenie skodlivych ucinkov ani jedna stranka casto, a to este s poznamkou, ze mozu existovat aj ine na tom zozname neuvedene



25

Re: bolesť kĺbov

S tým doktorom, to bol pokus o srandu. Chcela by som Vás požiadať o link na Samento a Citricidal, aby som vybrala to správne, neviem či je toho viac druhov s inou koncentráciou, či je v tabletách, alebo kvapkách /už viem, že v kvapkách, ale aby som neobjednala blbosť/. Aký obsah má jedno balenie Citricidalu a Samenta? Aby som vedela, koľko toho mám cca objednať. Je tam veľa výrobkov a keď neviem po anglicky, tak sa to ťažko hľadá. Je ešte niečo okrem selénu, zinku, jódu A,C,D,E potrebné užívať? Môžem počas toho aj Colostrum? Nebude sa to všetko navzájom biť? Ešte ste mi neodpovedal na otázku, či to niekto vydržal brať dlhodobo a či vôbec?



26

Re: bolesť kĺbov

Čítala som o pozitívnych účinkoch MMS na infekcie. ???



27

Re: bolesť kĺbov

Ja si objednavam 4 uncove balenieGSE=priblizne 117 ml, ktore obsahuje asi 3000 kvapiek(glycerinova kvapka je asi 35 mg), cize ti to vydrzi vyse roka, ked to beries obcas  a okolo 50 dni, ked beries intenzivnu davku 60 kvapiek denne.
Samento zialbohu vytrva ovela menej, pri 10 kvapkach 2 x denne je to len 25 dni. dokonca menej, ked beries 15 kvapiek(vodna kvapka je asi 60 mg).
Prakticky ziadne doplnky okrem antimikrobialnych a probiotik sa nebiju vzajomne, takze ich nesmies brat samozrejme naraz.
MMS nie su potravinove doplnky ale silne chemicke oxidatory. Su cenne v boji s nakazami, ale kedze sa nejedna o potravinove doplnky, neodporucam ich pouzivat bezne, len mozno ich brat do uvahy ked vsetko ostatne prirodne zlyha.
Collostrum sice mozes uzivat, tak ako cokolvek ine z doplnkov, ale na tvoj momentalny problem by som ho neodporucal ako extra uzitocne.
Skor by som isiel na niektore adaptogeny, ako napr cordyceps sinensis,  a definitivne by som nezabudal na probiotika a cistenie ciev lecitinom, co potrebuje dnes kazdy.
Na bolave klby a bolesti v tele by som definitivne pouzival cistiace enzymi, tiez nieco antiviralne, lebo to moze byt vysledok cinnosti virusov a rybacie/krill oleje na mozog a hojenie poskodenych nervovych izolacii.
Ak mas zapaly velmi silne, pouzi protizapalovy curcumin, 3x1500 mg
odporucam najma tento,  3x2 kapsule co mam uz roky oskusany
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1

Naposledy upravil: RNG (2011-05-17 18:56:33)



28

Re: bolesť kĺbov

Je toho na mňa už veľa. Všetko som našla na swanson, čiže extrakt z olivových listov, digest platinum, GSE, ale Samento, alebo Vilcacora neviem nájsť. Pošlete mi prosím Vás link? Čítala som, že aj NAC je na chlamídie. Stačí mi brať vyššie uvedené, alebo aj NAC? Chcem, len tie najdôležitejšie. Kalinat treba užívať spolu s enzýmom 1/4 lyžice kávovej rozrobiť vo vode?



29

Re: bolesť kĺbov

NAC je na Slovensku predavane ako acc, je to to len forma aminokyseliny, n-acetyl cystein a ma odhlienovaci ucinok, cim odmaskovava akymisi hlienami pokryte steny buniek v ktorych sa schovavaju vnutrobunecne parazity, tj mykoplazny a rozne l-formy, vcitane borelioznych a chlamidiovych.
Ja to pouzivam vzdy pri roznych sezonnych ochoreniach, 2x500 mg podla navodu viacerych lekarov z mojich oblubenych. Naviac je to pomerne lacny doplnok.
Samento ale nie je lacne, najlacnejsia forma je Prima una de gato. co je to iste od ineho vyrobcu a to najdes aj napr na iherb
http://www.iherb.com/Allergy-Research-G … /3447?at=0

Bylinu Vilcacora hladaj pod jej menom una de gato=cats claw=uncaria tometosa
Ja som ju kupoval zo spolahliveho zdroja na andske byliny,   www.rain-tree.com  lebo ta firma zamestnava hromadu odbornikov na andske byliny a ktorej  vyrobky dnes uz  mozes najst od roznych distributorov na nete.
Na ucinok potrebujes caj z 2 lyzic, preto som presiel na Samento, hoci je na pouzitie drahsie, ale nemusim varit kazdy den caj z tejto byliny



30

Re: bolesť kĺbov

Samento, alebo Vilcacora v Swansons nemajú? Chcela by som to všetko objednať v jednom, aby som neplatila dva krát poštovné, čo asi lacné z USA nebude. V mojom prípade je nutné užívať aj NAC, keď nekašlem? Dajú sa všetky doplnky užívať aj v tehotenstve? Som tehotná, môj stav sa možno zhoršil aj kvôli hormónom. Keby som mala chlamídie, alebo borélie, tak to prejde na plod?



31

Re: bolesť kĺbov

Na postovne je najlacnejsi Iherb.com
Jedine, co neodporucam v tehotenstve su rozne esencialne oleje, vcitane oreganoveho, tiez ziadne hormonalne okrem mozno progesteronoveho kremu,, lebo vsetky ostatne mozu sposobit prilisne prekrvenie maternice a zvysenu pravdepodobnost potratu. Vsetky ostatne sa daju pouzivat bez problemov.
Inac silne odporucam lecitin, kvalitne rybacie alebo krill oleje, vitamin D-3 a mineraly ako napr tuto kvalitnu zmes na kosti
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/I … 4294967192
Totiz EPA a DHA su potrebne na vyvoj mozgu plodu a dieta nemilosrdne rabuje na svoju kostru potrebne mineraly z matky, tj ked nechces mat problem s kostrou a kyvajuce sa zuby, musis si to intenzivne dodat, v potrave je sotva toho dost a dieta rabuje z rezerv matky.
Inac Swanson ma tiez vytazok z uncarie, pod menom prima una de gato v kapsuliach.
http://www.swansonvitamins.com/NCL061/ItemDetail?n=0
Inac aj chlamidie aj borelioza sa daju zistit , aj ked nie vzdy pozitivne, takze neznervoznuj sa dopredu, najdi si lekara, co ti da na ne test,, ked mas prilisne obavy.
A nezabudni na curcumin v pripade klbovych bolesti a zapalov, ten zo Swansonu naozaj pracuje extra dobre



32

Re: bolesť kĺbov

Prima Una de Gato stojí 55,29 dolárov? Je tam 90tabliet, koľko ich treba užívať? Zdá sa mi to dosť drahé.  V linku vedľa prípravku Prima Una de Gato, vpravo boli iné prípravky Cats Claw a lacnejšie. Tie majú istý účinok, alebo slabší? Môžem si objednať z tých? Chcela som sa spýtať, aký je rozdiel medzi Lactobacilus Bulgaricus a Lactobacilus acidofilus? Píšete, že chlamídie aj borélie sa dajú zistiť, aj keď nie pozitívne. A ako? Testov mi už robili neúrekom a stále som ich mala negatívne.



33

Re: bolesť kĺbov

Cats claw ako bylina je pomerne lacna. Tu sa jedna o specializovany vysoko ucinny vytazok. kde viaceri lekari porovnavali davku 2x10 kvapiek Samenta ucinnostou 15 gramov byliny. Nakolko je to pravda neviem, lebo okolo toho je stala diskusia. Ja som dal na nazor dr Whittaker(nie pribuzna Juliana Whittakera MD), ktora si s tym vyliecila Boreliozu, ktora ju dostala na 19 rokov do stolicky s neschopnostou ani vstat, napriek vsetkym moznym liekom, co na sebe pouzila za dlhe roky.
Takze pokial nemas pozitivne zistene, co mas vlastne, odporucal by som ti robit caj z Cat's  Claw v udrzobnych davkach(cajova lyzicka), nie intenzivne.Povarit, nechat odstat niekolko hodin, ochutit a pit aj s usadeninou, lebo nevedno, co vsetko v tom este telo vie vytazit, co nie je vodorozpustne.
V crevach sa normalne nachadzaju stovky roznych druhov mikrobov(napocitali uz dosial vyse 2000 roznych) a kazdy tam ma inu cinnost, viacere dosial zistene su pre nas velmi dobre, kazdy ma ale inu funkciu. Preto je ich nemozno nahradit jedinou kulturou a treba ich ovela viac.
Lactobacily vyrabaju kvasenim kyselinu mliecnu, ktora sterilizuje creva a je velmi potrebna v tele na rozne procesy, najma prevod energie. Ake ine latky vytvaraju, obranne, vitaminy a pod, to sa este len skuma. Je ale jasne, ze dodavanie probiotik k nase dnesnej prakticky sterilnej diete je celkove velmi prospesne. najma ked este pouzivame v potravinach latky, co ich systematicky nicia a atb v pripade chorob.



34

Re: bolesť kĺbov

dobry den, rng.
je uncaria tomentosa vhodna aj pre deti od 3 rokov?
mam doma cats claw 5000 od Now, je to koncentrat zodpovedajuci vraj 5000 mg. znamena to, ze pre dospeleho je vhodna davka 3 kapsule denne? lebo na obale pisu 1-2 kapsule denne, s jedlom.
mam este aj tekuty extrakt, kde pisu ze 14 kvapiek obsahuje 2000 mg (z toho 10 mg alkaloidov). staci 3x denne 14 kvapiek, alebo treba viac?
dakujem.



35

Re: bolesť kĺbov

To je novy produkt pre mna, iste je lepsi, nez varenie caju a ano, odporucam 3 kapsule denne, co by sa malo rovnat 15 gramom byliny.
Tekute extrakty su povacsine pridrahe a prislabe.2000 mg nie je dost, leda ze by ro bol "TOA free" extrakt, o com pochybujem.



36

Re: bolesť kĺbov

je to tento extrakt http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Ca … /8005?at=0

a este k tym detom: mozu uncaria tomentosa aj deti od 3 r.? je to bezpecne, ked to prepocitam podla hmotnosti?



37

Re: bolesť kĺbov

Samozrejme je to bezpecne aj pre deti. Ked to prepocitas podla vahy, na dospeleho(70 kg) treba 15 gramov byliny, tj 7 x 14 kvapiek,
Na 10 kg dieta staci len 14 kvapiek. To hovorim o intenzivnej davke, udzobna moze byt samozrejme mensia, povedzme 1/3 intenzivnej



38

Re: bolesť kĺbov

dakujem.



39

Re: bolesť kĺbov

OK. Drzim palce.



40

Re: bolesť kĺbov

Dobrý deň, tak najnovšie mám problém zo žalúdkom. Som tehotná 2 mesiace, tehotenské nevoľnosti začínajú sprevádzať aj bolesť žalúdka a zvýšená kyselina. Včera som večerala vyprážané mäso, v noci som sa zobudila na to, ako mi je zle, hlavne pálenie a kyselinu, musela som sa najesť a bolo mi o niečo lepšie. Tehotné ženy majú problém s kyselinami podľa toho, čo som sa dozvedela v mojom okolí. Jem pravidelne v malých dávkach a častejšie. Chcem Vás len požiadať o nejaký domácu liečbu, aby sa mi uľavilo. Čo sa kĺbov týka bolia stále a myslím, že teraz v tohotenstve je to ešte horšie, len nemám odvahu hltať nejaké doplnka a lieky na výživu kĺbov. Kupujem si avokádo a to je všetko.



41

Re: bolesť kĺbov

Pala znamena znizena kyselina, nie zvysena, ako sa verejnost a lekari spravidla nazdavaju.
Zaludok je dokonale chraneny proti kyselinam, ale ked je kyselin primalo, v zaludku zacne kvasenie a hnitie. To vyprodukuje plyny a kvasne peny, ktore nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom a obsah zaludka sa dostane do pazeraka, ktory nie je vobec chraneny proti kyselinam, takze aj male mnozstvo kyselin tam pali.
Maso/syry potrebuje zvlast vela kyselin a zvlast lahko sa kazi. Takze s masom  ti odporucam brat doplnok kyselin alebo aspon udrzat v zaludku maximalnu koncentraciu kyselin a po mase nepit aspon 2 hodiny, neriedit si zaludocne kyseliny polievkami a zasadne nejest na maso nic sladke.
Ked sa dostatocne natravi v zaludku, potom pi extra, telo potrebuje vela vody, ale plny zaludok nie, lebo to poskodi travenie rozriedenim kyselin a zaroven dovoli mnohym mikrobom sa dostat do tela, lebo nie su znicene silnymi zaludocnymi kyselinami.
Na klby je zelatina(zivocisna) huspenina, obhryzanie dlho varenych glykov a je to aj lacnejsie, ako mnohe doplnky.



42

Re: bolesť kĺbov

Nemôže mať trávenie nejako súvis s mojimi boľavými kĺbmi? Moja mama mi hovorí, že to budem mať zo zlého trávenia, alebo prekyslenia. Blbosť? Ani homeopatka mi nepomohla.



43

Re: bolesť kĺbov

Zle travenie poskodzuje cele telo, lebo nedostanes spravne ziviny.

Travenie si treba napravit v prvom rade, skor nez adresujes cokolvek ine.



44

Re: bolesť kĺbov

Nezdá sa mi, že by som sa zle stravovala, ale je otázne, ako všetko to moje telo spracuje. Ako sa napravuje trávenie?



45

Re: bolesť kĺbov

Travenie je  vec dostatku kyselin, enzymov,vlaknin a spravnych probiotik v crevach.
Pozri Pozri na http://rng.nazory.eu/travenie
aj rozne ine temy, ako enzymi, odmorenie atd.
Prekyslenie tela tiez sposobuje, ze sa mukosacharidy odburavaju, nielen mineraly.

Priklad odburavania mukosachridov vidis napr na huspenine, ked na nu nakvapkas trochu octu, hned sa zacne rozpustat

Alkalizacia tela sa nastastie da robit velmi jednoducho, 1/4 az 1/2 lyzicky KHCO3(na Slovensku to dostat napr pod nazvom Kalinat, pouzivany na odkyslovanie vin)prva vec ako otvoris oci skoro rano, na prazdny zaludok rozpustene vo velkom pohari vlaznej vody ci caju, a pockat s jedenim 1 az 1,5 hodiny. Alkalizuje telo a zaroven precisti.



46

Re: bolesť kĺbov

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Pred nejakými dvoma mesiacmi som si začala príležitostne dávať odkyseľujúci kalinat, vždy tak s min.2 hodinovým odstupom od jedla. Odvtedy však mávam často po dosť veľa druhoch jedál kyslo v ústach, niekedy ma páli aj pažerák. Nezničila som si tým kalinatom kyseliny v žalúdku, z čoho to môžem mať, nikdy predtým som nevedela čo je to pálenie záhy? Ďakujem Indiga



47

Re: bolesť kĺbov

Nuz zrejme mas dost slabu vyrobu kyselin v zaludku, ked sa ti za 2 hodiny nenazbiera dost na travenie jedla, zrejme si ich musis dodat alebo nepit vodu s jedlom , aby si si nezriedila kyseliny.
Kalinat nemoze nic znicit, len docasne neutralizuje kyseliny v zaludku. Nuz tu mas jasny dokaz, ze neutralizovanie moze sposobit kvasenie v zaludku a paly.

Takze alebo musis mat dlhsiu pauzu po alkalizacii s jedlom, alebo sa menej alkalizuj, 1/4 lyzicky a menej.



48

Re: bolesť kĺbov

Dobrý deň, dlho som sa odmlčala, pretože som tehotná a v tomto stave nechcem veľmi experimentovať. Moje bolesti kĺbov pretrvávajú s občasnými prestávkami. Stále pátram a hľadám diagnózu na môj problém. Okrem homeopatických liekov od homeopatičky, chlorely a vitamínov pre tehotné neužívam nič. Rozmýšľala som nad tým, či moje bolesti nesúvisia, to som Vám ešte zabudla napísať, so svrbením konečníka. Už roky chodím ku kožnej s týmto problémom, ale vždy sa mi to vracia a teraz keď som tehotná /v 7mesiaci/ sa to hneď od počiatku zhoršilo. Zadok si mastím s krémom na zapareniny, to mám od kožnej, pretože povedala, že teraz mi na to nič dať nemôže. Väčšinou v noci sa budím na to, ako si drhnem zadok. Ďalšia vec je, že na krku som mala také malé bradavičky, ale teraz sa mi tak rozšírili, že mám nimi obsypaný celý krk. Neviem, či toto všetko nesúvisí s mojimi bolesťami kĺbov, tiež som rozmýšľala nad tým, či mi prekonaná mononukleóza nezanechala na kĺboch nejaký bordel, ktorý spôsobuje tieto bolesti. Tehotenstvo inak zvládam zatiaľ bez problémov, okrem toho, že ma bolia kĺby, hlavne bedrové.



49

Re: bolesť kĺbov

Nuz mnohe doplnky su vhodne brat aj pocas tehotenstva, hoci vyrobcovia su casto nuteni na vyrobky napisat, ze su nevhodne. Tehotme zeny maju podstatne vyssiu spotrebu mineralov, ved z niecoho sa musi kostra babatka vytvorit a casto im to vyrabuje telo, tj kosti, klby a podbne. Preto odporucam niektore veci doplnovat, co je dobre aj pre matku aj pre babatko, najma mineralove doplnky specificky navrhnute na kosti, tiez rybacie oleje, vlastne este lepsie krill olej na rozvoj mozgu a nervovej sustavy babatka. Neviem, aky je obsah toho kremu na zapareniny, ale ked obsahuje rozne chemicke nejedle zlozky, nemoze byt na konecnik dobry. Pozri na zmes  ktoru si miesam ja na telo, sliznice a podobne
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika
Bradavicky su sposobene virusami hpv, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/herpes
kde najdes rozne prostriedky na zvysovanie viralnej imunity, skoro vsetky su vhodne aj pre tehotne.
Nezabudni brat aj kvalitne probiotika, to radim kazdemu, lebo dnes kvoli zvysenej hygiene nemame ich zdroj z pody a obcas ich telo potrebuje doplnit.
Mononukleoza(virus EBV) poskodzuje najma pecen a nervy a preto je dobre brat na nervy a mozog rybacie/krill oleje a precistit a regenerovat si pecen protokolom dr Berksona, pozri na teme pecen
http://rng.nazory.eu/pecen

Inac len potlacit symptomy zapalu sa da branim curcuminu.

Naposledy upravil: RNG (2011-10-14 19:13:28)



50

Re: bolesť kĺbov

Prajem Vám pekný večer,
v prvom rade sa Vám chcem poďakovať za Vaše rady, pred rokom a pol som mala strašné bolesti nervu, ktorý ide cez celú chrbticu, lekári mi nevedeli nijak pomôcť, bolo to na nevydržanie. Čítala som Vaše rady a pomohli mi: veľké dávky C-čka, rybacieho oleja, bromelain, selén...to čo odporúčate pri nervových bolestiach. Ešte raz veľká vďaka!!! Momentálne sa opäť cítim veľmi zle a neviem, tiež lekári nevedia, čo to vlastne je. Začalo to 2-týždnovými teplotami - miernymi, potom zápal priedušiek - 1apol týždňa, teploty okolo 38 °C, brala som 10 dní antibiotiká, už nekašlem, ale už vyše týždna pocitujem hroznú vnútornú horúčku (navonok je to iba 37,1 - 37,2), ale vo vnútri mi VŠETKO horí. Celkom celý človek. Najviac srdce, pri ktorom ma pichá a akoby mi ho zvieralo, pľúca, obličky, no a neuveriteľne mi horia aj všetky svaly, klby, najmä kolená a bedrové klby. Nič nevládzem, ked som šla do obchodu, bola som ako námesačná. Mala by som ísť do práce v pondelok po skoro 3 týždnoch, ale cítim sa hrozne. Pri najmenšom pohybe - umytie riadu - sa mi to ešte zhorší - hlavne to pichanie pri srdci. Lekár mi povedal, že to môže byť doznievajúca viroza...??? Fajn, ale čo si mám na to dať? Bežné prostriedky na zníženie teploty vôbec nezaberajú. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za radu.
An