1

Téma: Kombinovanie vitamínov

Dobrý deň RNG, vieme, že Zi, Fe a Cu sa nemajú kombinovať, lebo sa potláčajú. Vitamín C sa tiež nemá kombinovať so selénom. Sú ešte aj iné kombinácie, čo sa potláčajú? Čo napríklad ostatné atioxidanty E,A,D? Môžu sa brať spolu? Ďakujem!



2

Re: Kombinovanie vitamínov

Vitaminy A E a D-3 sa zda ze sa vzajomne nepotlacaju. Zatial som nercital nikde nic, okrem naznaku, ze C a D-3 by clovek nemal brat spolu, ale kedze to nebolo podporene ziadnym dokladnym vyskumom, ani tomu sa neda verit.
Definitivne ALA je dobra ako kombinacia s inymi antioxidantami, lebo ich regeneruje.
Selen dokazatelne  potenciuje(zosilnuje ucinok) vitaminu E.
Inac ze sa selen nema brat spolu s vitaminom C, na to som nikde nevidel ziadnu studiu. Prave naopak, komvinacia selenu vitaminu C a E pozorovali ako uzitocne napr v tejto studii
http://www.springerlink.com/content/ybhu0g9uchfql6l5/
alebo tejto
http://direct.bl.uk/bld/PlaceOrder.do?U … rchengine.

Prave naopak, mnohe doplnky sa vzajomne podporuju v ucinnosti.

Ani to tvrdenie, ze zelezo, zinok a med sa vzajomne potlacaju pri absorbcii plati len na niektore formy, kde afinita jedneho je vyssia ako druheho, ale nemusi to vobec platit pre  velmi rozdielne a neutralne formy.
Ved ako inac by sa napr mohli tvorit cervene krvinky na ktore su potrebne odrazu aj zelezo, aj zinok aj med!!!

V literature sa casto objavuju rozne utoky proti doplnkom, ktore su pre neinformovanych doveryhodne, lebo su pisane lekarmi.
Utoky su pravidelne inscenovane medickym priemyslom, ktory nema zaujem o stratu zakaznikov, ba prave naopak, cim vacsi odbyt ich produktov a sluzieb, tym lepsie pre nich.
Clovek ich moze rozoznat od pravdy len vtedy, ked ide dalej za zdrojom toho kvazi vyskumu a zisti, ze to nie je dostatocne podlozene tvrdenie alebo ze sa tam pouzivali primale/ privelke davky alebo skodlive synteticke nahrazky vitaminov, ktore farmaceuticky priemysel vyraba a predava ako prave vitaminy.

Naposledy upravil: RNG (2010-04-08 23:55:37)



3

Re: Kombinovanie vitamínov

Vlastne som sa pomýlil, selén so zinkom sa nemá brať... Čiže keďže nie so zinkom, tak ani s magnéziom a vápnikom?

Naposledy upravil: borko (2010-04-09 01:06:54)



4

Re: Kombinovanie vitamínov

Zase ako som povedal, velmi zalezi od formy v ktorej su.
Napr ked mas spolu citrat vapnika a horcika, kedze vapnik je viac reaktivny(vyssia afinita) tak potlaci absorbciu horcika, ciastocne.
Ale ked mas napr citrat vapnika a oxid horcika, uz sa vzajomne nepotlacaju, pri absorbcii.
Ono je to velmi komplikovane, zialbohu, takze to nemozno tak zjednodusit.
Naviac aj dalsia vec hra ulohu, nielen dokonalost absorbcie, ale aj zabudovanie v tele. A tam napr ked nemas aj horcik, aj vapnik, aj zinok, aj bor a stroncium naraz v krvi, nemoze sa vytvarat nova kostna hmota, tj po case sa jednotlive zlozky, ked niektora chyba vymyju z tela.
Kazda latka ma len urcite trvanie,  "polcas rozpadu" v tele, pokial sa nezabuduje.
Rozni vyskumnici vychadzaju z roznych pokusov, napr pri selene a zinku pouzivali anorganicky selenid a sulfat zinku, a tie sa "pobili", aby som to zjednodusil.
Ale ked mas napr citrat zinku a proteinovy chelat selenu, tam sa uz pekne znasaju dokopy.

Kazde tvrdenie je vzdy relativne k tomu, z coho vychadzas a pre to ho nemozes nasilne "natiahnut" na vsetko a tak to pre nas zjednodusit, zialbohu.

Naposledy upravil: RNG (2010-04-09 04:27:13)



5

Re: Kombinovanie vitamínov

také stroncium sa nachádza v akých potravinách? Na internete som len našiel, že trochu v minerálkach (pozeral som len slovenské stránky)...



6

Re: Kombinovanie vitamínov

Stroncium je dost vzacne v prirode, dlho som nechapal, preco ho tak zdoraznuju, ale vysledky pri osteroporoze potvrdzuju, ze extra stroncium buduje pevnejsie kosti bez akychkolvek zlych postrannych ucinkov.
Takze v tomto pripade doplnenie je vyhodne, kedze z prirody nedostaneme v potravinach dost.
Mozno, keby polnohospodarska poda nebola natolko vycerpana na stopove prvky, dostavali by sme aj stroncia viac v potravinach.



7

Re: Kombinovanie vitamínov

Ahoj RNG!!!   Chcela by som sa ta opytat, kupila som si v lekarni KELP, vyrobca Jamieson, Kanada, to je jod, s obsahom 650 jednotiek, zarazil ma navod na pouzitie, teda na original nalepke je napisane uzivat  1 tabletu denne(dailly), a potom to bolo prelepene slovenskou etiketou, kde pisu ze uzivat obden, co si myslim znamena, ze kazdy druhy den. Teraz ma zaujima, ze ako to vlastne brat,  tiez ako dlho, lebo citala som na tvojich forach, ze odporucas uzivat jod, ale tiez neviem v akych davkach, ze japonci ho prijimaju 4x viac ako, my europania, to si tam pisal ty, ze vraj preventivne,no ja neviem sa z toho vysomarit, aby som sa nahodou nepredavkovala. A tiez som zacala bart vitaminy, E, selen  nalacno, potom spolu s ranajkami C-ko, ten spominany jod, sem tam buchnem aj B-komplex, je to v takej zelatinovej forme a vecer si davam zinok, a este uzivam aj chlorellu, a na rano za tym eckoma selenom si dam este 2-3 struciky cesnaku pred jedlom, co si myslis, je to spravne? Hlavne ma zaujima ten jod, to davkovanie a ako dlho ho brat, jedna moja znama doktorka povedala, ze ten jod sa nema brat, ze to vraj teraz japonci beru vo vacsej miere kvoli tomu ziareniu, co tam maju z tej Fukusimy. Co ty na to? Na co je vlastne potrebny jod? Vrele dakujem za skore odpovede na moje otazky!!! yikes)))



8

Re: Kombinovanie vitamínov

Ja odporucam 2 az 6 miligramov denne(teda nie nejakych "jednotiek"), stare tabulky z roku 1948, ktore su uplne mimo , odporucaju len 150 mikrogramov, coho sa iste tvoja lekarka drzi.
Pozri si temu http://rng.nazory.eu/jod
A japonvi ,dospeli, dostavaju V PRIEMERE 13,6 mg jodu z ich dennej spotreby morskych rastlin, co je 90 nasobok tej archaickej dennej odoporucenej  dennej davky, ktorej sa iste aj tvoja lekarka krcovite drzi.
A nema to nic spolocne s Fukusimou, to je ich normalna strava uz starocia.

Jod je potrebny na viacero hormonov, mnozstvo enzymov a rozne procesy v tele
Pri urcovani davky potrebnej v rokoch od 1940 do 1948 brali do uvahy len priamu spotrebu stitnej zlazy, co je uplne mylne.
Naviac dnes je  jod vytlacany s tela halogenmi ako chlor, fluor a brom, ktorych je coraz viac vo vode a roznych potravinach, takze len s toho dovodu treba zvysit prijem jodu, minimalne.

Inac v Europe zo stravy dostanes menej nez 50 mikrogramov jodu, preto este davno museli zaviest aspon jodidovanie soli a muky, inac bolo privela hrvolov a dokonca kretenizmu.
V Cine, kde pouzivali kamennu sol bez jodu bol vyskyt kretenizmu az 10% v niektorych oblastiach, tak tam cinska vlada pod prisnymi trestami zakazala predavat nejodidovanu tradicne tazenu sol.



9

Re: Kombinovanie vitamínov

tento jamiesonovy ma este najviac jodu z tych doplnkov, ktore dostat v lekarni. ja som si bezne davala aj 3x denne. a nemam pocit, ze by som bola predavkovana smile



10

Re: Kombinovanie vitamínov

Jamieson je na obsah velmi drahy, neuvadza vobec mnozstvo jodu. 100 x 650 mg je 65 gramov dokopy plus nepotrebne tabletovacie e-cka.
Pozri na tento  http://www.iherb.com/Frontier-Natural-P … 0946?at=0, kde mas 454 mg s uvedenym obsahom jodu
alebo este lepsie tento az ho znova dostanu, tiez kanadsky zo severnych cistych mori
http://www.iherb.com/Starwest-Botanical … 22573?at=0



11

Re: Kombinovanie vitamínov

Ja by som rada vedela ze ako sa prejavi predavkovanie jodu a ake to moze mat nasledky...ak je to mozne...?



12

Re: Kombinovanie vitamínov

ten jamieson mal 650 mcg/1 tab.
predavkovanie? prejavi sa zmenou hladin hormonov. urcite by si si vsimla, silne potenie, busenie srda... ale asi nehrozi.



13

Re: Kombinovanie vitamínov

tu napr uviedli uplnu blbost
http://www.adcc.sk/web/potravinove-dopl … -3532.html
Tu zase uvadzaju 650 mikrogramov vodu na tabletku
http://www.jamiesonvitamins.com/2095
Boh vie, kde je pravda. Ale v rozboroch roznych kelpov uvadzaju obsah jodu od 0.1% do 0.8%
Tj 650 mg sucheho kelpu obsahuje minimum 650 mikrogramov jodu, co sa iste neodvazia napisat, lebo by ich okamzite napadli za "privela" jodu.
Nuz ja som uz zobral aj 65 mg KJ(pilulka po radiacii) a ziadne ucinky som nepozoroval. Casto si dam na seba pod pazuchu aj 20-25 kvapiek jodovej tinktury, co je dokopy naraz60-75 mg jodu a nic necitim. Samozrejme si to davam len raz za tyzden, ale zrejme to nepredstavuje ziadne predavkovanie.
FDA povazuje za bezpecnu davku 130 mg KJ v pripade nuklearneho utoku.
Tak to mas, zmiesane lzi a polopravdy, kontrola organizovanej mediciny a boj farmacie proti doplnkom. A potom mas uplne dezorientovanych lekarov a 40 az 60% obyvatelov USA s nizkou funkciou stitnej zlazy, ktora je zodpovedna za unavu, pretucnelost a podobne.
Ale keby boli ludia zdravsi, tak pride medicky priemysel o hrozne peniaze.

Naposledy upravil: RNG (2011-06-15 18:55:15)



14

Re: Kombinovanie vitamínov

RNG, vďaka za odpovede, mam na teba este zopar otazok ohladom mojho manzela, bol na USG zlcnika, a nasli mu tam kamene aj polypy, uz som si nieco precitala, hlavne co si pisal o tom, preco to vznika, OK, chapem, ale jemu lekarka odporucila vybrat von zlcnik, lebo zevraj sa to moze zvrhnut na rakovinu, a dala mu aj papier s odporucenim na operaciu na chirurgiu. Moja otazka znie, ci si ho ma dat vybrat, alebo nie, kedze som sa od teba docitala o tom caji byliny Chanca Piedra, potom odporucas Calcium D Glucarate od Swansonu, ale tu na SK to nezozeniem samozrejme, a potom este aj jodovu tinkturu, ĺebo to ma z nedostatku enzymov a v dosledku zamorenia tela, fajn, a myslis, ze tie polypy potom vsetkom, co by bral, by aj same od seba zmizli?? No a este som zabudla na ten Sylimarin, dnes som mrkla do lekarne , mali tam hned viac druhov s roznym zlozenim, tak aj to by ma zaujimalo, ake zlozenie toho ostropestreca marianskeho by tam malo byt, aby to zabralo, teda, aby sa tie kamene aj polypy rozpustili, ci zmizli. Este stoji za zmienku, ze on ziadne zlcnik. zachvaty este nemal, ani ziadne bolesti, proste funguje normalne, ale ma strach, aby sa to fakt na tu rakovinu nezvrhlo. A naozaj uvazuje , ze ho da von. Nerobia lekari len bububu?? Co by si robil na jeho mieste ty?? Dal by si ho von?? Ja mam tiez jeden kamienok, ale je maly, a vobec ho necitim, ze ho tam mam. Ale uz som presla na vit. doplnky, a chcem splasit aj tu jodovu tinkturu, o kt. si pisal, ze je ucinnejsia ako ten Kelp od Jamiensu. Kazdopadne, s manzelom sa snazime zdravo zit, napr. nepijeme vobec ziadnu kavu, ani alkohol, ani nefajcime, sme sportovci, vela bikujeme v horach. yikes) Dik za odpovede!!!



15

Re: Kombinovanie vitamínov

Nesanaz sa najst vsetko na malickom Slovensku. Svet je velky a dnes otvoreny na medzinarodne objednavky.
Vsetko sa moze "zvrhnut na rakovinu", vyse 25% ludi na nu umiera. Ale precistovanie tela enzymami pomaha kazdemu, dokonca je to hlavny nastroj aj pri lieceni rakovin, kdeze rakoviny sa zacinaju vytvaranim znetvorenych buniek prave nasledkom zamorenia tela a ziarenim. Zamorenie e najma sposobene nasou civilizaciou.
Do zdraveho stravovanie patrie dnes uz aj rozne doplnky potravin, ktore telu pomahaju v roznych situaciach a zlepsuju udrzbu. A dnes su ovela viac potrebne, ako kedysi, lebo treba odmorovanie zintenzivnit, kedze aj zamorovanie sa zintenzivnuje.

Chanca piedra je najma na mocove kamene.
Na cistenie pecene je protokol dr Berksona, co moze postupne zvysenim toku zlce a zriedenim zlce odstranit aj kamene zo zlcnika. Existuje aj ovela silnejsia metoda, "liver flush", ale ta je dost drasticka a ja osobne by som sa ju neodvazil pouzit bez dozoru lekara, co tuto metodu pouziva.

V ostropestreci marianskom (sylibum marianum, milk thistle) je ucinna latka sylimarin. Protokol dr Berksona obsahuje 900 mg sylimarinu denne
Ja pouzivam napr tento
http://www.swansonvitamins.com/SWH051/ItemDetail?n=0
kde mas v obsahu 0.8 x 250 mg= 200 mg sylimarinu.
Kedze som"trosticku vacsi",( nechcel som napisat tlsty) pouzivam 3x2 kapsule z tohoto pri cisteni pecene, co robim viackrat do roka.
Aj inokedy pouzivam obcas sylimarin, lebo som cukrovkar DM2 a robi to na to dobre.



16

Re: Kombinovanie vitamínov

Hej, ale si nenapísal, ako by si to riešil ty, keby ti našli tie žlčnikove kamene aj s polypami, ci by si isiel na operaciu, alebo nie, mna zaujima tvoj nazor na danu vec. Mojmu muzovi je to notabene jedno, ci mu daju von zlcnik alebo nie, bude fungovat dalej aj bez neho, aj ja som po konizacii, a krcek maternice mam zrezany a fungujem dalej, co som mala robit, ked mi lekar povedal, ze mam prekancerozu, mala som hazardovat so zivotom, a brat nejake doplnky na to?? Tak som bola vystrasena, lebo mi povedali, ze tam je postihnute tkanivo, ktore musia vyrezat. Doteraz som nic nebrala, mam 4O rokov, a bola som v pohode, az na tu sennu nadchu, ktoru mam 2 mesiace v roku, a zrazu treba toto brat, hento brat, nie je to len a len vsetko o biznise?? Ja som vegetarianka, a maso jest nebudem ani keby mi to prikazalo hned tisic lekarov!!!!  Mam svoj nazor na cely tento prehnity system, a tiez sa snazim liecit sama, ked nieco mam, ale nie vzdy sa to da...



17

Re: Kombinovanie vitamínov

Nuzx ja do seba rozhodne nenecham rezat skor nez vycerpam vsetky ine alternativy
A je ich hromada od roznych lekarov, co sa zaoberaju alternativou. Samozrejme od miestnych lekarov, co sa s tym nezaoberaju nemozes ocakavat ziadne rady v tomto smere, prave naopak.



18

Re: Kombinovanie vitamínov

Pre Jeanettebike:
Ja som si odstránil žlčové kamene sám doma spomínanou tzv. radikálnou metódou t.j. pomocou tepla+olivového oleja+citrónovej šťavy. Pre istotu som si ju zopakoval 3x. Bol som zhrozený čo zo mňa všetko vyšlo, pritom som nemal absolútne žiadne problémy a vyskúšal som si to iba zo zvedavosti či táto metóda funguje, či to nie je iba výmysel Môj jediný problém bola menšia nevoľnosť po vypití oleja a citrónovej šťavy - žiadne iné negatívne prejavy. Podobne si kamene odstránila aj moja 70-ročná teta. Tá metóda možno vyzerá byť riskantná, ale nestretol som sa s tým, že by niekomu uškodila. Myslím, že ak človek nie je ešte v štádiu žlčníkových záchvatov prípadne iných problémov s pečeňou a pod, uvedená metóda by mu nemala uškodiť.



19

Re: Kombinovanie vitamínov

Tu je uvedena jedna z verzii tej radikalnej metody(liver flush)
http://www.colonzone.org/liver-flush.php
Ja mam ale este stale tak trochu strach z toho, co ked sa mi zasekne v zlcovode velky kamen a dostanem hrozny zlcnikovy zachvat. Pamatam sa na zachvaty mojho otca, ktory tym trpel 17 rokov az ked mu neoperovali zlcnik.

Pravidelnym cistenie pecene clovek predide zamoreniu, zlcovym kamenom a podobne.
Tato metoda neregeneruje pecen, ako dr Berksona. Ale zase metoda dr Berksona nevyplachne vsetky kamene z pecene



20

Re: Kombinovanie vitamínov

Aj keď som nemal žiadne problémy pri aplikácii metódy (ak nerátam nevoľnosť od oleja a citrónovej šťavy), štatisticky sa určite vyskytujú prípady, že niekto pri tejto metóde dostane žlčnikový záchvat. Preto je moja predstava taká, že odstraňovanie kameňov touto metódou by sa malo robiť v nemocnici pod dozorom lekárov. Ak by vznikol problém, v takom prípade by zasiahli lekári. Samozrejme je to naivná predstava - ušetrilo by sa tak množstvo peňazí pri porovnaní s klasickými metódami odstraňovania kameňov modernou medicinou a lekári by tak prišli o pekný kšeft.



21

Re: Kombinovanie vitamínov

Ja moc neverím, že to, čo sa vyplavuje pri tejto kúre, sú "kamene", podľa mňa sú to zrazeniny žlče, cholesterolu, ktoré sa pri tomto procese vylúčia vo väčšom množstve a toho olivového oleja s glauberovou soľou, je možné, že sa pri tomto procese niečo vyplaví (ale len kamene, čo sú schopné prejsť žlčovodom), ale tie plávajúce "guličky" v záchode, ktorých sú tam desiatky, určite nebudú kamene. Mne po tejto kúre bolo len nevoľno z tej soli a toho agresívneho preháňania, pozitíva z nej som necítila žiadne, ani keď som to opakovala, ale je možné, že niekomu, kto má reálne problémy so žlčníkom a pečeňou, to pomôže.

Naposledy upravil: bludicka (2011-06-18 10:38:04)



22

Re: Kombinovanie vitamínov

Kamene v zlci su rozneho zlozenia, ale caste su aj na roentgene neviditelne cholinove a tie sa prave zacnu tvorit ako cholesterolove zrazeniny a postupne tvrdnu az kym nekrystalizuju. Takze cistenie pecene naozaj predchadza zlznikovym kamenom do znacnej miery. Zaroven oslobodi zapchate kanaliky v peceni, takze sa pecen moze lepsie odmorovat. Totoz pecen ako filter filtrije z krvi rozne latky, cast z nich rozlozi enzymami a zvysok a pripadne ine latky rozlozene vyhadzuje sa zlcou von
Mne sa este stale ta metoda vidi trochu prilis agresivna, ked ma clovek zachvaty hnacky, krce v zaludku a crevach  a podobne. Ale definitivne silne odmoruje, o tom nie je pochybnost. Hlavne ludom co maju v tele plno cholesterolu to odplavi znacnu cast zasob.



23

Re: Kombinovanie vitamínov

Ja si myslím,že práve vyplavením nánosov cholesterolu a žlče je tá kúra účinná, práve tam sa kumuluje kopec toxínov a spriechodnením kanálikov, skôr ako vyplavovaním reálnych kameňov, nie je možné, aby som mala v žlčníku stovky "kameňov", čo človek môže vidieť, keď robí túto kúru. Veľa ľudí argumentuje, že po nejakej šiestej kúre, už tých "kameňov" toľko nie je, ale to je práve tým, že si značne zredukovali zásoby cholesterolu a žlče v tele. Ale použila by som polovicu toho preháňadla, oni to tam uvádzajú paušálne, ale je rozdiel, keď to má vypiť 100 kg chlap a 57 kg žena, možno by som zvolila aj nejaké viac soft preháňadlo typu magnesium citrate spolu s klystírom, tá horká soľ je agresívne osmotické preháňadlo a podráždi značne črevá, ale možno je tam práve potrebná, aby v kombinácii s tým olejom otvorila žlčovody. Aj tá vylučovaná žlč podráždi črevá a konečník, pre mňa osobne to bolo dosť nepríjemné. Ale robila som si obdobnú kúru, kde sa zmieša ricínový olej s mrkvovou šťavou, poriadne sa to spolu zamieša, aby to bolo dokonale emulgované a vypije nalačno, sám ricínový olej je preháňadlo a nevstrebáva sa, stimuluje žlčník k produkcii žlče obdobne ako olivový olej s tou grepovou šťavou a naviaže na seba toxíny, toto fungovalo u mňa celkom fajn, nebolo to také drastické ako klasická "liver flush".

Naposledy upravil: bludicka (2011-06-19 09:34:54)



24

Re: Kombinovanie vitamínov

Alexa123, ďakujem za radu, ale neviem, či na niečo také prehovorím manžela, človek je už raz taký tvor, nejde do ničoho drastického, pokiaľ nemusí, alebo pokiaľ ho bolesť nepritlačí, vyzerá to byť nie až také brutal, o čom písal RNg s tou metodou liver flush. No tak skúsim ukecať manžela, a možno sa tých kameňov zbaví,  mňa viac zaujímajú tie polypy, čo tam na tom žlčníku má, či zmiznú len tak samé od seba, keď začne brať ten sylimarín, aj začne piť čaj Chanca Piedra, a ešte skúsime dodať do tela jod pomocou tej jodovej tinktury, o ktorej pisal RNG. Ja mám tiež jeden žlčový kameň, ale je len malý a vôbec ho necítim, vlastne som v pohode. A v akých dávkach si si to podával??



25

Re: Kombinovanie vitamínov

RNG, a este si nanapisal, ze ako sa daju z tela odstraniit tie polypy na zlcniku, ci to vsetky tie pripravky, co si pisal o nich, tie pomozu polypy odstranit? Aspon ja som to tak pochopila. Zabudla som napisat, ze manzel je inak v pohode, aj cholesterol ma v norme, ani nie je tlusty, ma vysku 187cm, a vazi  78kg, nekonzumujeme ziadne vyprazane veci, viac varene a dusene, ja verim, ze aj strava 80% prispieva k zdraviu cloveka, inami slovami, si to, co jes. Suhlasim s tymto nazorom?



26

Re: Kombinovanie vitamínov

Nuz mnohi obvinuju vajcia a cokoladu za problemy so zlcnikom, ale ja som si osobne nie isty, lebo symptomy zachvatu pri kamenoch sa sice ukazu po tychto dvoch, ale to este neznamena, ze su to priciny.

Inac cholesteroly clovek dostava asi 20 % z potravy a dalsich 80% si vyrobi v svojej vlastnej peceni najma z prebytocnych volnych cukrov, a to  najviac z fruktozy.
Niektore polyoly(cukrove "alkoholy" ) znizuju vyrobu cholesterolov, rwespektivne ju reguluju. Najucinnejsi je policosanol, z listov cukrovej trstiny, ktory uz minimalnych davkach ako 10 do 40 mg ucinne znizuje hladinu cholesterolu v krvi.
Podstatne znizi LDL a trochu zvysi HDL.
Zasadne sa treba vyhybat vsetkym znicenym tukom, lebo tieto dlhodobo zamoruju telo a su pricinou hromady zdravotnych problemov

Naposledy upravil: RNG (2011-06-19 16:53:52)



27

Re: Kombinovanie vitamínov

Ja vážim 65 kg takže som vypil 3x0,5dcl olivového oleja a 3x0,5dcl vylisovanej citrónovej šťavy. Podľa knihy rakúskej bylinkárky Trebenovej je na kamene dobrá tiež šťava z čiernej reďkovky ktorá sa popija ani neviem ako dlho. Je to dobré "rozpúšťadlo". Len treba zohnať naozaj čerstvú redkvičku najlepšie doma pestovanú, redkvičky z hypermarketov sú ako 2x vyluhovaný čaj, s "originál" radkvičkami majú spoločný iba názov. Toto nie je taká agresívna metóda, ktorú by manžel nechcel robiť. Len to potom chce pravidelnosť a trpezlivosť pri aplikácii šťavy. Tých štiav resp. čajov na žlčník je viac, možno by ich trebalo kombinovať aby to nebolo také jednotvárne.



28

Re: Kombinovanie vitamínov

Je plno zmesi na cistenie pecene, s roznymi obsahmi, vcitane stiav z ciernej redkvicky, articoku, pupavovych korenov atd.
Ja sa sustredim podla moznosti na latky mimoriadne ucinne, ktore odporucaju rozni lekari, co s nimi mali znacny uspech.
A to v davkach, ktore oni pouzivali, to je velmi dolezite, lebo primale davky samozrejme ucinok nemozu mat alebo len minimalny.
Pozri na tento napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Silymari … s/802?at=0
tu ich mas spomenutych hromadu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Liver-De … /2483?at=0



29

Re: Kombinovanie vitamínov

Ahoj RNG!!! kupili sme Silymax od firmy Natures Bounty, pise sa tam, Ostropestrec mariansky , stand. extrakt obs. 80% silymarinu , denna davka obsahuje 175 mg t.j. v jednej tob., to na tie manzelove polypy a kamene  co ma na zlcniku, aby si bol v obraze, myslis, ze bude dobre brat 2 tob. denne?  na tom, co si ty pisal, bolo 2X300 mg, bude mu to stacit?? Idem zhanat aj caj Chanca Piedra, co si pisal, a ten Calcium D glucarate , nie je nejaka jeho nahrada na SK? Este si spominal Lecithin, u nas je, co som videla a aj kupila v zelatin. tobolkach, 1200 mg,  od Walmarku, 1 tob. obsahuje 1200 mg, tak som muzovi povedala, aby bral 3x denne po jednej tob., bude stacit??  No a nasla som aj u nas Serrapeptazu, od  Enerexu, si pisal na fore Zdravia, ze uciina davka je 60 000 jednotiek, ale oni predavaju az za 55eur 120 tis. jednotkovu, kde je 60 capsuli, no maju aj 30 tisic aj 60 tisic jednotiek, ktoru mam kupit, su to riadne palky, teda ti poviem! Ale som citala o tom enzyme, citujem z jedneho casaku ZDRAVIE, sarm. zena: Serrapeptaza pomaha tak, ze cisti vsetko od zapalu po mrtve tkanivo a krv. zrazeniny.  Tak ma napada, lebo si mi pisal este davejsie, na fore Zdravie, ze mam dat muzovi na polypy proteolyticke enzymy, serrapeptaza by mohla pomoct spolu aj s tym cajom Chanca Piedra, Silymarinom  aj Lecethinom. Co na topovies?? Bude to vsetko stacit?? Jedine bude chybat ten Calcium D glucarate. Co ty na to?? Dik za odpovede!!!  yikes))



30

Re: Kombinovanie vitamínov

a este ma zaujima, ci brat jod, ja pre seba aj dam muzovi, lebo si pisal, ze je enzymotvorny a hormonotvorny, ja mam male cysticky v prsniku a manzel polypy nielen na zlcniku ale aj v nose, teda radsej jodovu tinkturu, o ktorej si pisal?? ze aj ty ju aplikujes, alebo bude stacit ten spominany KELP od Jamiensona, kde je 650mcg v jednej tablete, je ich tam dokopy 100 tabl., co je lepsie brat?? Si ma dorazil, ked si napisal o tom Jamiensonovi, ze v USA ani Kanade si tu znacku nikde nevidel, a ze to vzniklo len za ucelom pre vychodoeuropsky trh, no des a hruza!!!! Ja si tu pripadam ako v rozvojovej krajine!!!   Napis mi, prosim ta, ako to brat ten jod, otazka znie, ze este kde mi budu ochotni urobit tu jodovu tinkturu, ked ti experti nemaju ani potrebne zlozky na to, aby ju spravili!!! Vdaka za odpovede!!! mam milion otazok na teba, tak pocitaj s tym, ze ta budem este otravovat.



31

Re: Kombinovanie vitamínov

Jeanettebike, stale sa snazis znizit ucinne davky, to ale neide. Na cistenie percene pre 75 kg osobu treba podla protokolu dr Berksona 900 mg sylimarinu denne
Lecitinu treba lyzica raz az dva krat tyzdenne, takze zabudni na kapsule a tabletky Ten dostanes aj na Slovensku lacno najnovsie  pozri na  http://www.vemica.sk/sojovy_lecitin.php?sekce=14

Zabudni na to, co pisu vyrobci na vyrobky, riad sa odporucenim lekarov, co sa s tym zaoberaju. Vyrobca ma jediny zaujem, nie ta vyliecit,ani spravne informovat, ale len predat svoj vyrobok. Preto napise o nom cokolvek, co nie je vyslovene trestne a nestiti sa ani lzi.

A snazit sa najst na Slovensku potravinove doplnky je casto marne a aj ked ich najdes, je to prilis predrazene.Takze budes nutena ked uz len z financnych dovodov sa obracat na zahranicne objednavky cez internet.

Stara jodova tinktura, pouzivana vyse 100 rokov, ktoru sa snazia lekarne "nemat" dnes a predavat ine ovela drahsie vyrobky s jodom , pripadne blokovzat "skodlivy" jod celkom,
obsahovala 1-2.5% jodu, 2.5% KJ(jodid draselny=kalium  jodatum na pomylenie verejnosti) a bolo to rozpustene v 50% alkoholovo-vodnom roztoku A jod aj KJ si moze kazda lekaren bez problemov objednat. dokonca su na trhu rozne hotove vyrobky, ktore si tak isto mozu objednat a predavat.
Nakoniec infiormacie o "skodlivosti jodu" panuju v medickej a farmaceutickej literature od roku 1940, takze sa nediv , ked ta na "skodlivost" upozornia lekari a farmaceuti, ktori boli v tejto lzi vychovavani.

Naposledy upravil: RNG (2011-06-24 14:40:14)



32

Re: Kombinovanie vitamínov

No nazdar, tak ty si mi dal,ja viem, lenze my sme tie veci uz kupili, dali za to peniaze, tak to manzel musi spotrebovat, a hoci si aj prida, teda viac tych toboliek zje, aspon sa toho rychlo zbavime, a kupime dalsie, ale uz nie zo SK a zacinas ma pomaly ale isto presviedcat, ze asi z tej Ameriky to predsa len budem musim splasit, a vsetko. Mimochodom, teraz je v Californii jedna moja znama, ma tam vydatu dceru, tak rozmyslam, ze ju oslovim, nech to objedna, co budeme potrebovat, a nech nam to do Kosic prinesie, myslis ze sa to bude dat zrealizovat, teda ze jej to nezhabu na letisku?? Tym padom by som si usetrila postovne, a aj nasu colnicu by to obislo. Ja som na to myslela uz skor, ale predsa len, nechcela som ju s tym zatazovat, ja som taka otrava, kazdeho len otravujem, a to som riesila iba tia manzelove polypy a kamene na zlcniku, a este moja senna nadcha, tam mi treba tiez enzymy objednat, myslela som na tu serrapeptazu, ci by mi toto nestacilo, a mavam suche ruky, cez zimu mi puka pokozka na rukach, teda medzi prstami, pri nechtoch doslova, a je to dost bolestive, co by si mi na to odporucal?? V zime mam imunitu v hroznom stave.
Brala som na to Belogent-kortikosteroidnu mast, jedine ta mi priniesla ucinnu pomoc, ale je to zial chronicke, neustale sa
to vracia.  Coho problem to je? Prosim, porad mi, ked uz tam je ta moja znama, tak poobjednavam to, co bude potrebne aj pre mna, nielen pre manzela.
      Inac, dnes som hovorila s magistrou v lekarni, a hundrala som na ten Jamieson, co si hovoril, tak to som im povedala, ze to bolo zalozene za ucelom dat to na vychoeuropsky trh, a vies co mi povedala jedna z nich? Ze vraj odkial mam tieto info, ze u nich tam bola nakupovat jedna kanadanka a spoznala tie produkty od fi Jamieson, a zevraj ta znacka je na trhu
od roku 1924, co na to povies?? Odkial mas tie tvoje info o Jamiesone?? No, uvedomujem si, ze tu hrozi kruty boj, ved len za tie Sylimariny 2ks, dalej Lecithiny, tiez 2 ks sme dali 33eur!!! A treba jest toho na kvanta, ked su tam male mnozstva ucinnych zloziek.
      Pozri, tu jodovu tinkturu som este nebola moc zhanat, zatial len v dvoch lekarnach, ale vsade ma odbili, ze sa to neda, skusim este skocit do nemocnicnej lekarne, ale tie Kosice, to je chvost SK, hrozne!!! Tu ani tu serrapeptazu nemaju!!! Ale si mi nenapisal, ci kupovat ten Kelp od Jamiesona, alebo zhanat tu tinkturu, co je ucinnejsie?? Beriem zatial len jednu tabletu denne. Dik!!! Som rada, ze si na tomto fore, aspon poradis, ked ti nasi slovenski retardi nic nevedia!!!



33

Re: Kombinovanie vitamínov

Nebud tak prisna na lekarne, predsa ti luda nestudovali potravinove doplnky, ale farmaceuticke lieky. A pootom toto pole sa v USA hrozne rozvinulo po roku 1996, a tu veci pokravcuju ovela vacsim tempom, nez v konzervativnej Europe s plno byrokratickymi obmedzeniami.
Co sa tyka Jamiesonu pozri na
http://well.ca/brand/jamieson.html
Podla tohjo bola firma jamieson  laboratories zalozena v roku 1992  tj  3 roky po pade komunizmu a okamzite sa expandovali do vychodoeuropskych lekarni.
Jamieson ako firemne meno je ale ovela starsie, podnik v malom  zacal uz v roku 1922, ale do zalozenia Jamieson laboratories bol len malicky rodinny podnik
http://www.jamiesonvitamins.com/files/testpdf.pdf
Dnes zamestnavaju 450 ludi a maju 225 produktov a obrat 240 milion dolarov. Ich prienik na trh v USA je minimalny, lebo maju privysoke ceny
V zrovnani s gigantom ako napr NBTY, ktory ma vyse 15 roznych spolocnosti a obrat vyse 2 miliardy je to maly podnik. Ale su velmi obratni, lebo prenikli okamzite na nove trhy cez lekarne, a pobocky NBTY to dosial neurobili. Jedine, co Puritan otvoril 2 obchody v Europe(Rakusko a Nemecko a ani tie velmi nefunguju dobre) a Nature's bounty sa predava v Anglicku , ale v znacne obmedzenom sortimente,zopar ich dostanes od roznych predajcov aj inde v Europe.



34

Re: Kombinovanie vitamínov

dik za info o Jamiensone, vela som citala teraz , co si pisal o tom protokole Dr. Berksona, vyzera to byt dobra vec, len ma este zaujima, ako dlho by to mal moj manzel brat, tie tri zlozky, aby sa mu kamene rozpustili, a co s tymi nestastnymi polypymi, tak to veru neviem. skusim predsa tie proteolyticke enzymy, mozes mi prosim ta poradit, ktore mu mam objednat a posli aj linky, kde to zohnat, ale si mi nic nenapisal, co s tymi mojimi suchymi rukami, len dlane. Posli mi aj link na nejaky dobry zdroj zinku aj D-3, popripade este aj na Ecko. Som videla na linku Jamiesona, ale tu v KE kdeze zozenies Ecko so 400 jednotkami, zabudni! Ja som zohnala od kamosky, ZoraVitamins. s.r.o. ma tro z Madarska, priamo na krabicke je napisane E-400, vitamin E 268mg(400IU), zlozenie D-alfa-tokoferol, emulgator sojovy olej, upravene kukur. skrobom, zvlhcene glycerin, zelatina:karagen. Je to dobre, tento E vitamin od tej mojej kamosky? Ona vsetko distribuuje z Madarska. Mam to od nej kupovat, alebo je to len dalsia kuleha? A radsej brat z USA, odkial chystam objednavku?



35

Re: Kombinovanie vitamínov

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Re … /7936?at=0 ktory ma 1.6 gramu panceatinu v jednej kapsuli, alebo
http://www.iherb.com/Country-Life-Super … /1718?at=0
kde je 1.4 gramu pancreatinu v jednej tabletke
Tu mas zmes prirodnych tokoferolov, nie len jeden
http://www.iherb.com/Country-Life-Natur … 17356?at=0
tu je zase super zmes, kde mas aj ovela ucinnejsie(50 krat) tocotrienoly,nioelen tocoferoly, to su tiez zlozky vitaminu E.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Gamma-E- … s/299?at=0

Tu mas selen vo forme selenovych kvasnic
http://www.iherb.com/Now-Foods-Gamma-E- … s/299?at=0
Ak mas alergiu na kvasnice, tu je bez kvasnic
http://www.iherb.com/Now-Foods-Selenium … s/818?at=0

Tu mas silny a vyborne absorbovatelnu zdroj zinku(staci brat aj obden)
http://www.iherb.com/Now-Foods-Zinc-Gly … 18419?at=0

Tu mas velmi silny D-3, staci brat aj obden v lete, ale dobre je brat kazdodenne v zime
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vi … 18335?at=0



36

Re: Kombinovanie vitamínov

Vrela vdaka, RNG, inac si sa pomylil, ten selen vo forme selen. kvasnic, si tam dal omylom link na vit. E,  a este by si mi prosim ta mohol napisat linky na boswelin, bromelain, to odporucas na alergie, ja mam sennu nadchu tak 2 mes. v roku na pele trav, maj, jun, co este popripade by som mala brat na to, aby mi to uplne zmizlo?? Pocul si o tom,  vraj pomaha tiez uplna absencia mlieka a mliec. vyrobkov, to mi poradila jedna znama, ktorej to vymizlo uplne az po 6 rocnej absencii, ale je pravdou, ze ona mala ovela tazsi stav ako ja, jej to prechadzalo az do astmy, v noci sa budila na upchaty nos. Ja to mam takmer v pohode, az na ten pocit rezania a svrbenia ocnych sliznic, obcas svrbenia podnebia v ustach a soplenia. Budem ti vdacna za kazdu tvoju radu ohladne tych prir. produktov!!! A porad mi tiez nejaky dobry zdroj jodu, ked nezozeniem tu tinkturu, vdaka neochote nasich lekarnikov, lebo nechcu objednat veci na to potrebne. Mooooc dik!!! yikes)



37

Re: Kombinovanie vitamínov

Prve na vzdusne alergie je Quercitin, 3x500 mg  Odporucam najma tento, ktory ma v sebe aj dost bromelainu
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Quer … les/7?at=0
Pomaha aj vitamin C, 3 gramy denne.
Pomaha aj dumbier(ginger, zazvor)
Tiez ine enzymi, ako napr serrapeptaza a podobne.
Samozrejme su alergie vzajomne jedna na druhej zavisle, zamorenen telo skor reaguje na kazde dalsie zamorenie. Ale na mlieko su velmi ucinne enzymi(dairy enzymes) ktore pomozu mlieko stravit , takze nezamoruje telo  a nie je dovodom na alergie.Tak isto tie iste enzymi brane na prazdny zaludok odmoria uz zamorene telo mliecnymi produktami pomerne velmi rychlo, netreba cakat roky.http://www.iherb.com/Country-Life-Dairy-Zyme-Caps-50-Veggie-Caps/1683?at=0
Na jod je plno doplnkov,
http://www.iherb.com/TPCS-Iosol-Formula … /4785?at=0
http://www.iherb.com/Life-Extension-Sea … 21469?at=0
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-P … 30946?at=0

Ja osobne pouzivam obycajnu lacnu jodovu tinkturu Je ju bezne dostat v obchodoch tu(USA) hojne pomalovanu smrtkami na odstrasenie. Najdes ju po celom svete, avsak dnes zriedkavo, lebo sa ju snazia roky vytlacit z pouzivania.
Uvediem ti tu aj napr niektore nemecke zdroje
http://www.google.de/products/catalog?h … CDQQ8wIwAg



38

Re: Kombinovanie vitamínov

Dik moc, a zabudol si na ten selen vo forme selen. kvasnic, a takisto aj Boswelin si mi nenapisal nan link. A ten dumbier, to ako zeleninu myslis?? Lebo ten dom videla v Tescu, vlastne to bol zazvor, take hnede nepravidelne hluzy, vyzeralo to ako zemiaky, len takeho nepravidel. tvaru.  A este by si mi mohol napisat link na nejaku dobru serrapeptazu, tu chcem urcite, lebo som o nej citala, ze je to perfektna vec. No a ked to vsetko objednam, tak asi pojdeme do kelu s manzelom a nie na dovolenku s bikami do Italy, lebo ked poplatime vsetky tie veci, tak sa asi nedoplatime. No, zdravie je prednejsie. Napisal si tie zdroje jodu, a ja sa neviem rozhodnut, ze ktory uz nich je najlepsi. Tak nebolo by lepsie zohnat tiez tu jod. tinkturu, kt. kupujes aj ty?? Ci to poslu, ked si to objednam??   A co je to ten chaparal, o kt. som citala od teba?? Mat tak tvoj plat na vsetky tie veci, videl si platy slovakov?? To si asi mozu dovolit len Bratislavcania, ale nie chudoba na vychode!!!!! Hoci moj muz pracuje pre rakusku firmu, ja nemam job, tak to nie je jednoduche, a chceme byt zdravi, to je jasne!!!



39

Re: Kombinovanie vitamínov

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Se … /6899?at=0
Boswellin obvykle dochadza v kombinacii s inymi , hlavne v zmesiach na klby, ale je dostat aj osobitne, napr
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Bo … 23371?at=0
Zazvor moja zena dava do roznych jediel ako koreninu, mozes si urobit z neho aj caj,syrup, kandizovat (nosim ho pri sebe vzdy pri letoch a cestovanim, ukludni zaludok pri nevolnosti z kolisania).
Ja pouzivam tuto serrapeptazu obcas
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … 12714?at=0



40

Re: Kombinovanie vitamínov

right, este by ma zaujimalo, ked beriem rano nalacno Ecko aj so selenom, netreba nahodou brat aj Acko, aby sa lepsie vstrebalo Ecko? Lebo vraj bez toho Acka sa to nevstrebe, a naco mi to potom v tele bude??  A este mi prosim porad, citala som na forach, ze treba brat v lete Beta-karoten, preco?? ved ten sa nachadza predsa v mrve, karotke, ako mam tomu rozumiet? To nestaci ten v mrkve??  Pomaly vsetko budeme prijimat v tabletkach, nie je to chore??!!  Budem si pripadat ako Majka z Gurunu....



41

Re: Kombinovanie vitamínov

Na forach sa napise vselico, aj uplne hluposti. To branie betakarotenu pri opalovani je skor poviedka, nez potreba.Pre takeho co neje dost zeleniny, najma mrkvy to samozrejme robi dobre, ale bezny normalne sa ztravujuci clovek nepotrebuje extra beta karoten obvykle, ale zidu sa mu rozne ine korotenoidy, co sa bezne v potrave nenachadzaju v dostatocnych mnozstvach, ako zeaxanthin, astaxanthin, lutein, a lycopen. Nie ze by boli absolutne nevyhnutne, ale udrzuju telo odolnejsie proti rakovinam, su dobre na zrak a ine veci v tele.
Doplnky vseobecne nemaju nahradzat potravu, len ju doplnovat o niektore latky, ktore sa v nej podla najnovsicjh  lekarskych vyskumov(alternativna medicina, holisticka vyziva)nenachadzaju z zelanych mnozstvach. Pripadne sa pouzivaju ako rozne antimikrobialne, cistiace, zlepsujuce traviaci proces a posilnujuce vseobecne, ako napr adaptogeny.



42

Re: Kombinovanie vitamínov

RNG prosím Ťa, lekárka doporučila 6 ročnému dievčatku brať na srdiečko B6, vedel by si mi poradiť ktorý by bol vhodný z iHerb, alebo Swanson pri váhe asi 20kg, koľko mg. Ďakujem, prajem pekný deň.



43

Re: Kombinovanie vitamínov

Tu mas taku pre deti prijatelnu formu
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Li … /5228?at=0
iste B-6 v tekutej forme
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-B-6-L … /8902?at=0

Samozrejme na 20 kg treba brat 1/3 odporucenej davky zhruba. Samozrejme, je to velmi bezpecny doplnok, ani mnohonasobne vyssia davka nepredavkuje

Swanson ma napr toto, co je urcene na podporu srdca s pridanymi bylinami
http://www.swansonvitamins.com/TL115/ItemDetail
alebo toto s prichutou mandariniek, co som uz uviedol z iherb
http://www.swansonvitamins.com/NAT004/ItemDetail

Naposledy upravil: RNG (2011-06-27 13:44:15)



44

Re: Kombinovanie vitamínov

Ahoj RNG!!! Opat ta raz prosim o radu, mam znamu 73 rocnu pani, ktorej diagnostikovali rozsiahlu rakovinu pluc, ktora uz metastazovala kade tade. Zacala sa leicit podla rakuskeho lekara Dr. Brewssa, neviem, ci si o nom niekedy pocul, odporuca liecenie zel. a ovoc. stavami, teda v prevaznej miere zeleninovymi stavami. A to 42 dni, potom odporuca prrejst na surovu stravu. Dotycna tak spravila, mala jednu velku hrcu na krku, ktora sa jej po piti tych staiv uplne zmensiila, no narastla dalsia vedla toho mensia. ona presla na tu surovu stravu, ale obcas si uvari aj nejaku tu polievku, a tak po nejakom case jej zas nasli dalsiu rakovinu, preslo jej na na lymfat. uzliny. Pri tom vsetkom lieceni brala rozne vitaminy, jasne ze len zo SK, lebo nema iny zdroj. A teraz jej chcu dat chemoterapiu, co ty na to, ma este nadej?? Co by si poradil? ma ju zobrat tu chemosku, alebo nie?? Ja som jej radila, ze mala byt cisto na surovej strave a nie pokusat osud s polievkami, ved to je mrtva strava, aj tak jej to nepomoze. Ale o nu sa tiez nema kto moc starat, lebo deti maju svoje rodiny... vdaka za odpoved, co by si jej odporucal?



45

Re: Kombinovanie vitamínov

Ked bude pouzivat len Breussovu hladovku, tak to nie je dosat rychla metoda na odmorenie a ked je cela prelezena rakovinou, tak to rozhodne nestaci. Pozri do temy rakovina, tam som vymenoval rozne prstriedky, od odmorovacich cez posilnenie obrany tela az po priamo cytotoxicke, ktore zabuijaju rakovinne bunky. Samozrejme ich treba brat hromadu, nie len jeden dva a len kombinacia mnohych z toho cloveka moze vyliecit.
http://rng.uforum.sk/forum/78/rakovina/
http://rng.nazory.eu/rakovina
Na plucnu by som bral najma betaglukany(3 x 500 mg), graviolu(7 gramov ) a elagitanin(2 x 100 mg), pripadne aj 2 gramy cordycepsu.
To samozrejme okrem absulutne nevyhnutnych silnych enzymov, bez nich ziadne cistenie tela od karcinogennych latok nejestvuje.
No a samozrejme rozne ine, najma vitamin C(10 gramov ester C) vitamin E(800 IU) vitamin D-3(5000 IU )a niekolkom kvapiek jodovej tinktury Tiez aspon 3 gramy L-lysinu na tvorbu kolagenu, tj zabranenie sirenia sa rakoviny, metastaz.
A keby to nezabralo dost rychlo, zobral by som striedavo oxidatory a antioxidanty(5 dni oxidatory, 3 dni antioxidanty vo vysokych davkach)
Oxidatory su najma peroxid vodika a chloraty, dnes zname pod menami MMS 1 a MMS 2.



46

Re: Kombinovanie vitamínov

Vdaka, RNG za odpoved na moju otazku ohladom tej pani, bola som mimo, tak som sa ani nemohla podakovat, o co viac ma boli, ked ta dotycna uz prestala verit v prirodne vyliecenie sa, velmi lahko sa vzdala, prave v tychto dnoch absolvuje CTcko a je rozhodnuta pre chemoterapiu. Z jej rodiny su vsetci zmiereni s jej osudom, nie je to smutne, ze to takto rychlo vzdala?? Vraj Breussova metoda jej velmi nepomohla, vsak sa to dalo aj cakat, ako si aj napisal. Nuz co, asi je to tak, kto chce kam, pomozme mu tam. Vazim si tvoju obetavost pre ludi, skoda len, ze nie kazdy to prijima.
       Ja som pred dovolenkou bola na USG zlcnika, nasli mi kamen, ale on tam bol aj pred 3 rokmi, ale bol malinky, iba 5mm meral, ale teraz je uz 1,5 cm, a je taky divny,  obcas ma aj picha, pisal si o protokole Dr. Berksona, ked sa zacnem tym riadit, rozpusti to ten kamen?? Co hovoris na pripravok Ursofalk, pomohol by ho rozpustit? Co by bolo lepsie pouzit z tych dvoch?? Rada by som sa ho zbavit.  Vopred dakujem za rady!!!  S pozdravom Jeanette.



47

Re: Kombinovanie vitamínov

Smutne, ale nie prekvapive. Ved ludia zvyknu lekarom uplne doverovat a zase lekari su vychovani a vyskoleni vystupovat ako autority, bez akychkolvek pochybnosti. Tak to vzdy bolo, uz od cias stareho Egypta, lebo to im dava do ruk mocnu zbran, vieru v lekara a jeho lieky, inac zvane placebo, ktora napriek vsetkremu je velmi ucinna zbran. Zialbohu nie v tomto pripade.
Aj ja verim v lekarov, ale inu skupinu, taku co pouziva na liecenie hlavne potravinove doplnky alebo rozne alternativne metody, ktore sice nie su oficialne schvalene organizovanou medicinou, ale su napriek tomu velmi ucinne.

Ursofalk/ursodiol/ursodeoxycholic acid je velmi draha zlcova kyselina, co by mohla rozpustit kamen urciteho druhu, viac na
http://www.flexyx.com/U/Ursofalk.html
Ale aj zriedenie zlci, systematicke, ho moze rozpustit, lebo tak sama pecen vyraba extra zlcovu kyselinu a iny vylucky, ktore mozu cholinove krystaly a ine v zlcniku/peceni rozpustit
Dokonca aj pitie caju chanca piedra, ktora je hlavne na rozpustanie ladvinovych kamenov aj tu ciastovne pomaha.Hlavne na kamene obsahujuce vapnik, na ktore je ursofalk neucinny.
Ja by som bral oboje. A naviac aj prostriedky proti cholesterolu, ak ho mas vysoky, ako policosanol(20 az 40 mg) a red yeast rice(2 x 500 mg) co je vseobecne dobre na cirkulaciu a srdce.A samozrejme kazdemu odporucam jest menej prebytocnych cukrov, ktre sa v peceni menia na tuky a tukovobielkovinne latky(cholesteroly)  a pouzivat lecitin, ktory tieto latky emulzifikuje, cisti pecen od tukov aj odstranuje nanosy na cievach. Dokonca prispieva k odstranovaniu tukov inde v tele a uz len pre to by ho mali ludia pouzivat(stihla moda) a naviac je dolezity pre mozog a cinnosti mozgu, kde tvori az 30% vahy suchej hmoty.

Inac osobne si aspon 2 x do roka cistim a regenerujem pecen protokolom dr Berksona, pre istotu a zlepsenie cinnosti pecene.

Organy sa oplati cistit a telo detoxifikovat, lebo v potravinach je plno toxinov a postupne nam zanesu telo. A skor, nez vyckavat na rozne zdravotne problemy je im lepsie predist

Ale to vsetko patri do temy pecen....

Naposledy upravil: RNG (2011-08-10 22:59:09)



48

Re: Kombinovanie vitamínov

Vdaka za rady, RNG!!! inac cholesterol mam ok, my s manzelom takmer nejeme maso, nic mastne, ani vyprazane, skor sme na privarkoch, sezonne zeleninky jeme , strukovinach, polievky tiez malo, lebo zvacsa nam staci jeden chod, no ale s tym koncetrovanym cukrom mame problemy, asi by sme ho mali uplne vylucit zo stravy, lenze uz som ti raz pisala, ze my sme aktivni sportovci, dost bicyklujeme, a tam je potrebne prijimat dostatok energie, no ked sme na biketripe, tak buchneme nejake musli tycinky, iontove napoje, a take podobne zdroje energie, to su vsetko sacharidy, moze byt ze sme presladeni, no ten lecithin uz sme zacali brat na tvoju radu, aj sylimarin, no caj  chanca piedra, poviem ti pravdu, pre casovu zaneprazdnenost v lete ziadne caje nepijeme,skor v zime. Ja pojdem pytat od obvodnej ten Ursofalk, to mi poradil tiez jeden moj znamy doktor-fytoterapeut. Dik, este raz, postudujem všetko o peceni od teba, a objedname tie veci na protokol Dr. Berksona, ale aj ine veci, potrebujem sa aj ja odmorit, lebo viem, ze nie som celkom ok, lebo mam biely povlak na jazyku, tedy mam v tele pliesen, uz len sa pustit do toho všetkeho. Potom ti napisem, ako postupujem, a co som dosiahla.  Pekny den prajem a este raz diky!!! yikes)))



49

Re: Kombinovanie vitamínov

Tuky su potrebne pre cinnost mozgu. Takze modne vyhybanie sa mastnemu nie je velmi rozumne. Maso, ryby a vajcia , tiez rozne orechy a olejnate semena su dolezita cast potravy, samozrejme s mierou.
Priemyselne pripravene jedla a "lahkostravitelne " sacharidy nie su pre telo najlepsie, sice davaju  energiu,m, ale nic ineho.
Cast stravy musi byt surova.



50

Re: Kombinovanie vitamínov

Dobre, dobre, neboj sa, vajka si obcas dame, to vies prava prazenicka s hubami, to je stale fajnotka aj pre nas, zvlast teraz ked je vela hub v lesoch, no a maso, naozaj len ked musim, tuky mam v podobe lanoveho oleja za studena lisovaneho, kazdy den za lyzicu si dam, no a mame kokosovy olej, ktory si natierame namiesto masla na chlieb, a mandle jeme 10 ks na den, rozne orechy ako su vlasske, alebo aj paraorechy, to su same zdrave veci.
No a mam otazku na teba, niekde som od teba citala, ze ten lanovy olej za studena lisovany, je dobry proti rakovine, ale len ked sa konzumuje s mliecnou bielkovinou, konkretne s tvarohom, to sa horsie vstrebe, ked si ho dam len tak s nejakym jedlom, lebo ja nemam denne na stole nieco mliecne, ano aj jogurty si obcas dam, ale nie denne. Co potom, ked ten lanovy olej len tak zjem a zajem nejakym jedlom nemliecneho povodu?? Vyuzije to telo ako potrebuje??