201

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Tie čierne bodky som vôbec nemával, mám ich len asi posledné 2 týždne..
"Vytrhávanie", teda "odštikávanie" nechcem.. toho by som sa obával..
Krvné testy na HP som mal pozitívne dávnejšie a áno viem, javia sa ešte dlho pozitívne aj po odstránení, ale neviem, či som vtedy HP odstránil, .. tak ale ako mám zistiť či mám HB, ak nie gastro? Dychová skúška nie je zrejme možná..zrejme by som si musel za to platiť z vlastného vrecka..

202

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

V posledných dňoch sa mi začali na tvári (líca) tvoriť okrem akné aj čierne bodky.. Sú zničené tuky príčinou aj čiernych bodiek, alebo je tam iná príčina? Môže to byť aj prejav čistenia, však?
Inak ja osobne si myslím, že to akné mám z HB pylori (príčina) .. lebo akné mám len na líciach, nikdy som inde ani nemal.. a práve žalúdočné problémy sa vyhadzujú cez lícia.. Som objednaný aj na gastro, hádam to má zmysel.. O dychovej skúške doktorka veľmi počúvať nechcela..rovno ma "poslala" na gastro..
Posledné dni síce som "chytil" pár pupákov aj na čele - ale len trošku, takmer ich nie je ani vidno - to si myslím, že je asi tým čistením, tým uvádzaním tukov do obehu, ako si písal ..

203

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Zaujímavé, presne na ten istý článok som práve včera narazil smile..
Ja som práveže začal s dosť vysokou dávkou (5 gramov postupne od poobedia), napriek tomu, že som čítal ten článok aj mnohé iné... a brain fog som veľmi necítil, ale teraz je to už cítiť dosť.. takže odzajtra už pekne poctivo a trpezlivo..

204

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Pohybu mám teraz stále rovnako.. takmer žiadny.. a dnes paradoxne som ho mal aj viac.. ale ja neviem k tým cukrom.. budem sledovať ako sa to bude vyvíjať, ked začnem jesť sacharidy.  Ale napadlo ma niečo, čo mohlo spôsobiť to zhoršenie - posledné 4 dni konzumujem dosť vajcia, takže prestávam od zajtra, fakt by to mohli byť tie vajcia..
Ten zelený jazyk - je stále taký, aký bol.. občas zelený, občas žltý/zelený.. možno to má niečo s pečeňou (?)
idem teraz regenerovať pečeň aj.. sú para orechy dobrým zdrojom selénu, pokiaľ chcem regenerovať pečeň?
Pre dávku 400 mcg by trebalo zjesť tak 25-30 para orechov (teda niektoré zdroje uvádzajú aj menej ako 5 para orechov v prepočte..), ale je to organická forma, je to potravina, najlepšie vstrebateľná forma.. takže lepšie ako selén z doplnku..

205

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

U mňa to (dúfam) nezávisí od DHT.. ked aj to obočie sa upravilo.. asi to bude tým čistením "uložených" tukov ako si písal minule.. Tými "prehreškami" z minulosti, ked som jedával všetko..
čoskoro skončím proticandidovú diétu aj s Candexom, som zvedavý ako sa mi budú pohybovať cukry ked začnem jesť sacharidy.. , dnes som mal dokonca 8,8 (!) - večerný,na bezsacharidovej..
teraz meriam a 5,8.. Ja to, v akom stave mám pankreas, organizmus, vidím podľa ranného cukru.. ak je ranný pod 5 mmol tak celý deň mám dokonalé cukry.. ak je ranný nad 5,2 vždy mám tie ostatné denné na hornej hranici , alebo mierne nad - aspoň teraz počas proticandidovej, bezsacharidovej diéty to tak u mňa je...
posledné 3-4 dni nie sú tie cukry už také dokonalé.. ktovie, čo to u mňa spôsobuje, že niekedy ich mám od 4 do 5 mmol veľa dní po sebe a potom zrazu pár dní mám vždy nad 5 mmol až to 7 mmol .. ale cítim aj v hrdle nejaký zápal, takže možno z toho.

206

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

A tie tuky z mandlí/sezamových/tekvicovcýh/slnečnicových/píniových jadierok sa nemôžu takto vyhadzovať cez kožu a spôsobiť to mastenie kože vo vlasoch? Lebo tento druh tukov teraz konzumujem riadne..

207

(123 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Probiotiká od Healthy Origins sú garantované ako teplo-vzdorné, ale dokážu prežiť aj teploty 35°C +?  Momentálne nás sužujú takéto teploty a zaujímalo by ma, či prežijú.. Síce ľudské telo má vyššiu teplotu ako 35 °C, takže sa asi pýtam zbytočne. Ale i tak, pre istotu ich skladujem v trochu chladnejšej komore.

208

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Prepáč Ivan že ťa tu prerušujem, práve ked sa pýtaš ty..

RNG, prišiel mi už ten MSM http://www.healthdesigns.com/source-nat … wder-35-oz
dávkovanie je uvedené ako 1/2 čaj. lyžičky - je to myslené zarovnanej alebo kopcom?

Na ten http://www.4fitness.sk/klbova-vyziva/msm-1kg som písal mail a odpísali mi, že je síce vyrábaný v česku, ale pôvodná surovina pochádza z Azie, takže kvalita asi nič moc

209

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Prosím o odpoved  aj k tým tukom - otázka 260, 261
Môže mať za dočasnú príčinu to akné aj vysoký prísun čistiaceho jodu? Začal som dávkovať kelp, aj odvtedy sa mi to akné zhoršilo..

210

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ja viem, ťažko povedať.. Možno to fakt je len nejaká jednoducho riešiteľná banalita
Ale zhoršuje sa to ked sa potím, teda mám väčšie svrbenie.

Teraz sa mi robí aj dosť akné, čomu veľmi nerozumiem. Som na super zdravej strave už vyše 3 mesiace a ked som začal jesť takúto super-stravu tak sa mi koža vyčistila.. Potom prišli doplnky na candidu (bez Candexu) a pri užívaní zrejme nastala reakcia, čo sa mi prejavilo na koži na tvári. Po tejto 1.diéte sa akné trošku upokojilo.
Niektoré zdr. problémy neprestali, tak som objednal k tomu aj Candex a teraz mám druhú proticandidovku už na tvrdo, nech mám v candide istotu. A teraz počas nej sa mi začalo toho cez tvár vyhadzovať pomerne dosť..
Tak som si neni istý, či môže tvár reagovať na výlučky toxínov tak dlho (vyše mesiaca). Je to možné?
Ak nie, tak ma napadá ešte iná možnosť
- helicobakter - protilátky naň v teste som mal potvrdené, takže som ho s určitosťou mal kedysi a možno ho ešte aj mám..
idem sa objednať na gastro vyšetrenie..
- možno nejaké parazity.. teraz mi má prísť MSM tak vyskúšam vo vyšších dávkach, i ked aj tam očakávam nejakú reakciu
- možno DHT
Trávenie mám zrejme dobré, stolica 1-2 krát denne, dobrá konzistencia, všetko v poriadku.
Pripomeniem ešte, že zničené tuky nekonzumujem odkedy mám DM (marec 2011), takže je to vyše roka
260. Ale napadlo mi ešte, že teraz  jem veľmi veľa slnečnicových/tekvicových/sezamových semien (denne niekedy aj 350 gramov) + virgin oleje a tie sú tiež plné tukov, i ked iných, ale predsa.. Nemôžu sa tieto tuky vyhadzovať cez kožu?
261. Nemôžu tieto - aj ked zdravé tuky - spôsobovať tú mastnú pleť na pokožke hlavy čo som mal, resp. ešte aj zatiaľ mám, i ked menej?

Tuky vraj všeobecne dvíhajú DHT, takže možno je prapríčina aj v jedení toľkých tukov


Cukry mám stále OK (do 5,3.. dnes som mal 5,9 hmm ale to bolo po jablku, tak snád normál) paradoxne ku iným veciam..
ale v zime, ked som mal parazity v tele sa mi cukry kazili nenormálne (glykémie nad 25 pri veľmi vysokých dávkach inzulínu, potom koncom zimy po odstránení parazitov som inzulín postupne vysadil)
262. Inak čo povieš na tú moju úvahu z príspevku č. 225 o oreganovom oleji? Môže to byť práve tak ako som tam písal? Možno by aj samotný oregánový olej vedel mnohým, hlavne DM 1 veľmi, veľmi pomôcť... ale je to len logická úvaha, ničím nepodložená

211

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Asi pred 4 dňami som si spod obočia vyškriabal ten červeno-hnedý maz a namastil kokosákom + GSE.. Pod obočím sa mi ten maz už nerobí a na moje prekvapenie (príjemné) mi to obočie takmer okamžite prestalo padať(!), veľmi spevnelo, aj pri silnom potiahnutí mi vôbec nepadá odkedy som odstránil ten maz spod neho.

Pod vlasmi mám tiež taký červeno-hnedý maz, možno by tento "postup" pracoval aj na vlasoch, čo povieš? Tento maz hrdzavej farby však nemám po celej vlasovej časti, len také "pásma" hlavne nad čelom, na vrchu hlavy.. Inde mám mazu (seborey) pomenej a inde je biela..
*U kožnej som sa ešte poradiť nebol.

Objavil som novú stránku http://www.imedmart.com nedoručujú International, ale ceny majú veľmi nízke
napr. Oregano oil od Now za 7,34 USD; iherb za 10,79..

Platila si aj DPH (zrejme hej) aj clo? Zaujímalo by ma to, lebo večne objednávam len do 22 €..

To ti ja veru nepoviem, z vitaminlife vôbec neobjednávam. Asi sa tam musíš najprv regnúť, aby si videla koľko bude poštovné. http://rng.nazory.eu/kde-kupit-potravin … z-usa.html pozri sem možno

RNG čo povieš na kokosové maslo? http://www.healthdesigns.com/nutiva-coconut-manna-15-oz
Osobné skúsenosti niektorých ľudí, čo bojujú s candidou mali s maslom dokonca lepšie výsledky ako s olejom, podľa toho čo som čítal.

Objednal som 3 balíky, ale stále neboli "shipped", stále čakajú - "pending", sám som zvedavý, či to vôbec odošlú - možno to bola len nejaká chyba v systéme to poštovné.. Tú prvú som objednal už pred 3 dňami. Objednávky som urobil 8.6., 10.6. a dnes 11.6. chvíľu po polnoci..
Ale už sa mi stalo, že som čakal 3 dni kým do odoslali ("nalodili"), takže zatiaľ nemám žiadne obavy

Cez paypal zrejme nie http://www.iherb.com/info/paymentoptions.aspx
Ale tu môžeš aj cez paypal, potom aj kreditnou a debetnou kartou http://www.healthdesigns.com/

Ak by si náhodou aj platila DPH, tak poštovné vychádza z kurzu colnej správy, kurz je tam teraz 1 € = 1,2659 USD

218

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Skúsim im napísať mail, že odkiaľ majú ten MSM.. Aspoň za pokus to stojí.

219

(10 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

graupel napísal(a):

Zdravím. Neviem sa rozhodnúť medzi danými produktami, mohli by ste mi poradiť, že čo je lepšie?
http://www.biotechusa.sk/product/gingko-biloba-388/ alebo http://www.drbvitamins.com/products.htm … &id=78 alebo http://www.pharmanord.cz/pripravky/detaily/biloba-100mg? Ďakujem.

Kúp ten, čo ti radí RNG, ale nekupuj zo zdroja drbvitamin.com ! Tam je neuveriteľne predražený. Pozri tu je 2 krát lacnejší http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Extr … ie-Caps/26

220

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, čo povieš na toto MSM http://www.4fitness.sk/klbova-vyziva/msm-1kg
Je kvalitou porovnateľné s tými z USA?

Ak objednáš za 40,72 dolára z iherb, tak platíš poštovné 4 USD (teraz majú akciu na medzinárodné zásielky - nad 40 USD je poštovnné 4 USD). Tu ale riskuješ platbu DPH.
Ak ale objednáš 2 balíky do 22 € poštovné ti dá spolu 12 USD (6+6).
Musíš si vypočítať, či sa ti oplatí platiť DPH, či DPH bude vyššie ako 8 USD v prepočte na €.
Veľa ľudí tu však písalo, že im často prešli objednávky nad limit, ja som riskol len 2 krát. Ja byť tebou asi risknem.
Mám známeho, ktorý objednáva z USA objednávky aj nad 300 USD a vraj sa mu už stalo, že sa nejaký ten balík cez colnicu dostal bez preclievania, mal pekelné šťastie.

Sisa 24 napísal(a):

No neuviedla som ho pretoze mne sa neukazuje...:-),asi len na zaciatku ked sa stanete novym objednavatelom...myslim si ,pretoze inak si to neviem vysvetlit.Zaujimali by ma skusenosti inych,ktori uz viac krat objednavali z Healtdesigns.

Teraz som len tak pre srandu ponahadzoval do košíka nejaké veci a fakt ten DHL International nie je zadarmo už..smola pre tých, čo to nevyužili

Ja som objednal teraz 3 balíky do 22 € s poštovným DHL Int. zadarmo, takže som spokojný aspoň čiastočne, že som to stihol.
Pritom poslednú objednávku som robil dnes pred 17 hodinami  - nadránom o 0:19 (11. júna) mi to ešte vyšlo zadarmo.

oriesok72.. Ja som spravil zásoby - 3 objednávky teraz s poštovným zadarmo..
Sisa 24.. DHL International a International Airmail sú tam 2 krát - neviem v čom je rozdiel okrem ceny, možno v tom drahšom je prístupný tracking a poistenie, ale neviem..
Ale to horné poštovné si z neviem akého dôvodu nenapísala.. To horné DHL Int. je zadarmo..
Mne to ukazuje toto:
DHL International (4-8 Days) $0.00  -  tento riadok si neuviedla
International Airmail (1-4 Weeks) $5.97
International Airmail (6-10 Days) $6.97
DHL International (4-8 Days) $8.97
DHL Tracking International (4-8 Days) $29.97

Keď si to popreklikávaš na ďalšie strany - tak aj tam je treba podvrdiť spôsob doručenia.. tam uvidíš tých 0 USD taktiež

224

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Nepýtam sa už na príčiny a už vôbec nepýtam diagnozu, sám musím zistiť, čo mi je.. tak osobnú skúsenosť s padaním vlasov po chemoterapii mám - tej osobe všetko dorástlo do pôvodného stavu (aj mihálnice).
Zaujímalo by ma, či sa niekto už zo seboroickej dermatitídy vyliečil úplne.
Na leto sa ostrihám nakrátko, takže kokosák a GSE sa dobre dostanú "do kože".
Mne to postihuje aj obočie (neviem ešte, čo je za tým)..

Inak pri vysokých hodnotách DHT by malo aj ochlpenie tela byť väčšie a vlasov paradoxne menej.. Ja ale mám dosť málo chlpov  (napr. na rukách, nohách) v porovnaní s rovesníkmi. Další dôvod myslieť si, že DHT je v poriadku.

Teraz idem skúsiť B5 a B7

225

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ja som zas čítal, že psoriáza nepoškodzuje vlasový folikul, teda nespôsobuje trvalé padanie vlasov.
Ale ked sa vylieči (prípadná) psoriáza, tak aj to padanie by malo prestať.

V mojom veku.. - no neviem, či sa hladiny DHT menia zo dňa na deň, kedže napr. mesiac pred tým padaním som si robieval zábaly s kokosovým olejom a potom riadne "drsne" vyčesával ten kokosák hrebeňom (to som mal celkom dlhé vlasy vtedy) a nevypadol mi žiadny vlas... Vlastne mne pred týmto ani vlasy nikdy nepadali, ani ked som skúsmo poriadne ťahal, alebo ked som neposlúchal mamu a tá mi poriadne ťahala pačesy a nikdy nepadli, preto si myslím, že z DHT to nebude.

Robia sa vôbec vyšetrenia na DHT? Je to samostatný hormon? Nesúvisí s testosteronom? Ten som mal v norme..
Teraz neviem, ty tu uvádzaš, že DHT nesúvisí s testosteronom a inde je zas uvedené, že je to tým. Pozeral som po viacerých forach - niektorí písali, že majú problém s DHT ale nikde nebolo uvedené, či to bol zvýšený testosteron, alebo samotné vyšetrenie na DHT (ak také niečo vôbec existuje). Pochybujem, že "obvodná" mi v tom bude vedieť poradiť. Neviem, či ma pošle na dalšie vyšetrenie (už si fakt bude myslieť asi že som nevdačný, teraz mi vybavila veľmi rýchlo tú endokrinologiu a možno jej bude čudné prečo mi jeden krát nestačilo, ked boli výsledky v poriadku.. ), lebo ak sa vysoký testosteron neznamená DHT, tak by sa malo robiť samotné vyšetrenie na DHT.. - také nič mi nerobili a to bolo komplexné vyšetrenie.

Presná príčina seboroickej dermatitídy sa síce nikdy neuvádza.. Ale môže byť príčinou candida? Ktorá, ked sa odstráni, by mal aj problém s padaním postupne odísť..
Ak problém neprestane, budem musieť ísť po príčinách dalej - trávenie (to sa mi zdá, že je v pohode), parazity, atd.  atd.

226

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Veľmi by som si prial, keby som sa vyliečil úplne, pochopiteľne. Budem skúšať, čo sa dá, uvidím ako čo na mne pracuje, veľa si sľubujem aj od MSM, budem užívať vo väčších dávkach (do 5 gramov denne).
Dnes cukry 4,1 a 4,6 - tie cukry sa mi zlepšujú veľmi, odkedy beriem oregánový olej (3 dni).. podľa niektorých zdrojov, čo som čítal môže napr. práve nejaký hlien, "usadenina" blokovať vylučovanie inzulínu a vraj aj samotný DM1 (!)
Oregánový olej odhlieňuje výborne, možno práve on mi spôsobil toto zlepšenie odstránením hlienov.. To je ale len moja osobná úvaha, nemusí to tak byť.

Inak včera som si poriadne popozeral tú kožu vo vlasovej časti a aj pod obočím a naozaj som si všimol rôzne hnedo-červené "pásma", taký maz - seborea - niekde je a niekde nie...
Po obočím je to tiež také červené - z obočia som to vyškrabal, pod nechtami mi toho zostávalo hojne.
Vlasy som si na jednej časti oholil žiletkou a tie červené seborey (mazy) sa pekne "vyholili"..
Normálne je na tej pokožke pod vlasmi vidno také tmavočervené fľaky "pásma" - niekde mám takéto, inde len obyčajný maz - biely (čo je možno normálne)
Možno by bolo dobré sa dohola vyholiť a potom natierať hlavu kokosákom, GSE..  - to by mohlo definitívne vyriešiť aj problém s padaním, čo povieš?

Zajtra behnem ku kožnej, nech mám aspoň v ruke nejakú diagnozu, mama nevie s určitosťou posúdiť čo to je - ale podľa nej by to mohla byť aj psoriáza - aj tá spôsobuje padanie?

Teraz je poštovné DHL Int. na healthdesigns na všetky veci úplne zadarmo, zrejme by sa hodilo naobjednávať do zásoby, lebo možno to poštovné zavedú späť, potom to budeme ľutovať a bola by škoda teraz to nevyužiť..
Skúšal som do košíka nahodiť rôzne doplnky (len tak skúsmo) a to v hodnote nad 400 USD a váha vyše 40 lbs a bolo stále 0 USD.
Nerozumiem síce prečo, či si to nevšimli alebo čo, hlavne že je to zadarmo.

228

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ja mám 17 rokov, takže DM2 by som nemal mať.
Predtým ako som dostal cukrovku som jedol celkom normálne, žiadne preháňanie so sladkosťami, odmalička som jedával "nadpriemerne" zdravo.. DM bol u mňa spôsobený tou smrťou blízkej osoby, teda stresmi.. (psychika ktorá ovplyvnila telo)
Ako sa darí s bitter melon?
čo povieš na toto: "Vitamin B: Avoid large dosage of vitamin B because this vitamin interferes with the absorption of insulin by cells."  - ja som kedysi užíval B-complex denne (neboli to síce megadávky, ale približne odporúčané dávky), ale pomáhal mi s cukrom, tak neviem, čo si teraz o tom myslieť..
Teraz som začal aj pravidelne pridávať do jedál, do teplého nápoja kajenské korenie, možno aj to mi trošku ten cukor stiahlo na tie teraz už dobré hodnoty. Idem skúsiť na prečistenie ciev ešte sojový lecitín, čo to spraví. Ale prečistený som už možno celkom dobre.
Ale každý organizmus je iný, možno ja som jeden z "vovolených" a mám to šťastie, že som sčasti "vyliečený" z DM. Alebo to bude tou psychickou príčinou, zrejme.

229

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ivan napísal(a):
Delux napísal(a):

Ja som teraz objednal toto http://www.healthdesigns.com/source-nat … wder-35-oz
Tak idem testovať aj na sebe - na rôzne veci v kombinácii s vitamínom C a hlavne na prečistenie tela, kožu, pre rodinných členov na klby, bolesti.. Sám som zvedavý..
Používatelia na iherbe s ním majú vynikajúce skúsenosti.

Poštovné je pri tomto balení zadarmo.a keďže sa to zmestí aj do bezparazitálneho DPH limitu 22€, je to dobrá voľba. Už len aby to fungovalo. Ja to chcem skúsiť na chronické bolesti.
Vo vyšších dávka ch by to malo fungovať na parazity a aj detox toxických kovov ako hliník, ortuť, asi aj olovo. Ak vám začne byť z toho zle, prípadne budete mať aj mozgovú hmlu, treba zvolniť, aby ste to zvládli. Asi je dobré použiť aj tie teplé kúpele, nech sa odpad vyplavuje cez pokožku.

Ja som poštovné mal vtedy 8,20 USD ako International Airmail, teraz je poštovné DHL Int. úplne zadarmo.. hmm - to som objednával 3 týždne dozadu... fakt škoda, že som nepočkal.. Ale kto by to čakal, že bude poštovné cez DHT. Int úplne zadarmo?

230

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Vedie k cukrovke, ale k DM 2.
Teraz by ma ani nenapadlo jesť to, čo vtedy... Nechcem si predsa ublížiť. To bolo tak v máji/júni 2011, ked som jedával také veci.. Ked sa mi to v lete zhoršovalo, začal som si uvedomovať, že mi to môže navrátiť cukrovku, tak odvtedy (od leta) si už dávam samozrejme pozor. Teraz v posledných mesiacoch som si uvedomil, že nie je podstatné jesť aby som jedol, ale jesť aby som mohol kvalitne žiť (to pre mňa znamená bez inzulínu)
Inak cukry dnes -
ráno 4,8 
obed 4,5
večer 4,4
.. takže sa mi to upravilo tak ako som čakal (takéto cukry som mal naposledy pred tou chrípkou).. Ja som veľmi disciplinovaný, ja ani nemám chuť na niečo sladké a pod..
Vôbec mi nevadí, ked sa niekto v mojom okolí napcháva, skôr by ma "dráždilo" keby niekto pri mne nejaký superfood a ja by som si z toho ani nemohol dať..
Ja len dúfam, že k inzulínu sa ako DM1 nebudem musieť nikdy vrátiť..

231

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

A dá sa teda merať DHT nejako vôbec?
Ved muži si zisťujú škodlivý DHT na základe hormonálneho profilu.. na nete čo som čítal na rôznych forach o padaní vlasov, tak viacerí tam písali, že ked je u mužov testosteron v poriadku, znamená to, že aj premena na DHT tam nie je.. - to by zrejme povedali aj doktori..

Pri umývaní vlasov používam pár kvapiek GSE do šamponu+ jojobový olej.. predtým som používal kokosák, ale ten po "ochladení" hlavy občas stuhol vo vlasoch, lebo nie všetko sa vstrebal..
Teraz som objednal taký prírodný šampon, zákazníci iherbu si ho vychvaľovali, žiadny negatívny komentár..

Inak dnes ráno som mal cukor 4,8.. počas posledných 8 dní mi cukor neklesol pod 5,7 ... stále bol od 5,7 do 8-9 mmol..
Ja to vždy dopredu tuším, kedy sa mi zlepší - aj včera som si už myslel, že bude pod 5,7 a je, predsa..
Deň, čo deň sa mi to zlepšuje postupne - po prekonaní tej chrípky.. Myslím, že keby mi napr. zajtra odmerajú C-peptid tak by bol aj 2-krát vyšší ako včera..
Ja - aj v minulosti som sa vždy snažil udržať cukry 3 hodiny po jedle aspoň pod 7 mmol/l..  Mne sú tie vyššie čísla "nesymatické" - mám blbý pocit ked napr. odmeriam 8,7 a pod.. neviem, či takýto cukor má vplyv na následky cukrovky (slepota, neuropatia,...)
Ja si pamätám - minulé leto, ked sa mi zhoršili cukry (predtým som jedol všetko - denne aj 600 gramov sacharidov - napr. 3 lángoše naraz potom 2 nanuky, makovník, kofolu ... to bola chyba - pritom cukry boli do 5,5 a nepichal som ani inzulín...)
som "chytil" cukor 14,6 - po dlhodobých dobrých cukroch.. a hned som to na bicykli (+40 km) išiel znižovať - znížil som na 3,8 za necelé 2 hodiny.. Aj túto zimu ked som mal také zhoršenia - vtedy mi cukor stúpal až nad 25 (príčina - mrle, mykozy, takže asi aj candida,..) a postupne sa to zlepšovalo cez jar som opäť prestal pichať inzulín - ale napr. v marci mi to stúpalo občas nad 15 - to som bol vždy vybehať - radšej ako pichať množstvo - síce malé  inzulínu..
Osobne teraz očakám upokojenie glykémii, tak, že sa mi upravia a nad 6 mi to stúpať nebude.

232

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

U obvodnej doktorky som mal hodnoty TSH hormonu štítnej žľazy 4,22 (20. apríla) a 6,19 (22. mája - to som mal zároveň aj chrípku..)
Norma TSH hormonu je podľa rôznych zdrojov od 0,35 do 4,20 mIU/l

S mojou štítnou žľazou je v poriadku.. síce je to "mierna" hypotyreoza (podľa mňa).. ale to má takmer každý a väčšinou z nedostatku jodu.. Teraz už dávkujem kelp..
Takže hodnoty hormonov:
TSH 3,5 miU/l
FT3 (trijodtyronin - voľný) 5,08 pmol/l    norma je od 4,2 do 7,5
FT4 (tyroxín - voľný) 18,26 pmol/l    norma je od 10,6 do 22,6

Aj nadobličky sú v poriadku - aspoň podľa Kortizolu (ranný KORR) - 566,20 nmol/l a norma je od 118,6 do 618,0

Testosteron (celkový) som mal 13,01   norma je od 7,96 do 27,3 nmol/l
- takže v poriadku, ale neviem, či to, že mám testosteron OK znamená, že ten škodlivý DHT ma nijak neovplyvňuje...
Asi to tak je, nie?
Robia sa aj iné testy na DHT, alebo to, že testosteron je dobrý znamená to, že nemám tú zlú formu testosteronu - DHT?

Cukor som mal zvýšený
Hemoglobín A1c  6,3  -  norma je 4,0 až 6,0 %
HbA1c (IFCC)       4,59 - norma je 2,0 až 4,2 %
Priemerná denná glykémia  7,43 mmol/l - norma je 3,50 až 5,9  (niekde sa uvádza 3,5 až 5,6..a iné..)
Takže cukor tiež nie je OK a to som na bezsacharidovej diéte.. Hmm hmm
Neviem, či C-peptid je dobrým ukazovateľom tvorby vlastného inzulínu - nakoľko pracujú B-bunky.. I ked je vylučovaný spolu s inzlínom a doktori tvrdia, že C-peptid ukazuje tvorbu vlastného inzulínu (ja som sa sám na sebe presvedčil, že to tak zrejme nie je)
Teraz som ho mal 0,250 nmol a na 16. mája (na kontrole s DM) som ho mal 641 pmol = 0,641 nmol - čo je oveľa viac ako teraz po 3 týždňoch..
Vtedy 16. mája som mal glykémie - 4,8  4,2  4,5  - takže všetko OK
A dnes som mal glykémie - 6,0  6,9  6,0  ..
Ja som potom chytil tú chrípku hned deň po kontrole - 16. mája.. ale čakám, že sa glykémie opäť upravia.. tak ako aj vtedy - ešte pár dní pred tými dobrými cukrami - 4,8; 4,2  atd.. som mával glykémie tiež
zvýšené - napr. 11. máj - 6,6  6,4 mmol/l
takže podľa mňa C-peptid je blbý ukazovateľ tvorby inzulínu, alebo sa mne tvorí ten inzulín raz oveľa viac a inokedy menej - ako napr. teraz..

K tým vlasom - už padajú menej, teda tie vzadu.. Po bokoch a hore to stále padá, ale cítim, že ti ide prestať padať - všade..
Mám viacero teorii, prečo mi to ešte padá:
- málo bielkovín - to mám dlhodobo...
- pripúšťam aj podvýživu - vtedy mi to začalo padať na začiatku marca a možno som sa zbytočne preľakol obyčajného (možno) prechodného padania a začal diétovať kvôli podozreniam na candidu.. ale neviem, nikdy som ešte nemával žiadne padanie vlasov - ani prechodné..
- možno mi to padalo kvôli štítnej žľaze, kvôli ktorej som mal aj šupinatú kožu (asi) ale teraz to prestalo - to šupinatenie, ale vtedy som si dlho neumýval vlasy (vyše 2,5 týždňa) a vtedy práve sa mi začal tvoriť maz vo vlasoch a každý vypadnutý vlas je obalený mazom a teraz mi to možno padá kvôli tomu mazotoku (ten býva asi zapríčinený DHT, ale testosteron mám v norme - znamená ale to, že DHT je OK?). Možno mi ten mazotok zostal len po štítnej žľaze a tá je teraz už v poriadku (aspoň podľa dnešných vyšetrení)
- možno to bude aj seboroická dermatitída
"Na len mierne zapálenej koži
kapilícia sa tvoria veľké mastné šupiny žltohnedej farby, často uľpievajúce na riedkych vlasoch
a tvoriace niekedy aj rozsiahle nánosy" - tie mastné lupiny žltohnedej farby aj sedia (moje sú skôr žlto-biele), ale riedke vlasy stále podľa iných nemám - dokonca sa ma pýtajú či si to padanie nevymýšľam, vraj mám husté vlasy ako vždy, potom si musím rukou "prehrabnúť" vlasy aby mi uverili, že padajú...
- iná kožná choroba/dočasný stav "chorej" pokožky
- potom ma napadá už len nejaké zamorenie (neviem odkiaľ by som ho mal), slabé trávenie (to ale nepociťujem - trávi mi asi dobre - stolica 2x denne, ale mávam nestrávené napr. tekvicové semiačka - to je asi normálne), zlá výživa, zlá absorbcia(?) - vstrebateľnosť živín..

Dnes som znovu začal proticandidovú diétu - ale už aj s Candexom.. Po tej prvej proticandidovke (bez Candexu) som začal postupne jesť aj sacharidy ale všetko sa mi ukazovalo na jazyku... Dnes mi povlak z jazyka takmer zmizol a to som mal  včera povlečený jazyk vzadu na zeleno-žlto (ako vždy) a dokonca aj vpredu - nabielo. Možno žiadnu candidu nemám, uznávam, ale ked prejdem touto diétou, budem mať v candide takmer 100 % nú istotu, že tam už nie je..
Ale zároveň mi stále padá obočie, čo je pri hypotyreoze bežné, ale ja hypotyreozu asi nemám (možno som mal len nedostatok jodu).. ale obočie mi padá stále aj ked si jod už dodávam ..
Inak vyše 35 hodín pred vyšetrením som žiadny doplnok nezobral (zinok 24 hodín pred vyšetrením).. Kelp som bral asi 40 hodín pred vyšetrením..

Ale stále nechápem, prečo som tie hodnoty štítnej žľazy mal vtedy zvýšené.. či to bol zápal, ktorý som medzitým prekonal, neviem... Ja som aj na bezsacharidovej diéte vtedy pribral (!) asi 4 kilá, takže som so sž niečo naozaj mal.
A aj symtomy pomalej štítnej žľazy sa mi odrzkadľovali na váhe - ked som pribral bolo mi trošku horšie..teda bola horšia aj šž.
asi 2-3 týždne dozadu som opäť naspäť schudol - a vidím podľa výsledkov, že aj šž je v normále už.. 
takže tá váha mi vlastne indikovala v akom stave je šž

233

(44 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

http://www.iherb.com/Avalon-Organics-Bi … 14-ml/3477 - čo povieš na tento šampon?
Ale idem asi objednať skôr tento - http://www.iherb.com/Mill-Creek-Biotin- … 73-ml/6600

Druhý máš panenský, teda aj chutný a inak vyťažovaný -  v tom je hlavný rozdiel..
Ale ten druhý je riadne predražený, 120 ml za 4 € .. Ak nechceš objednávať z USA, tak rovno kúp z DMka - 300 ml za 7,10 € (myslím)   a máš virgin s výbornou chuťou taktiež..
Ten prvý - lacnejší mám aj ja, chuť zlá - "olejová" (kokos tam nepocítiš), ale kedže ho používam len na varenie/pečenie/nátierky(ked práve nemám virgin) mi chuť nevadí, navyše ja viem zniesť rôzne pachute, tento olej mi tiež vadil len pri prvom ochutnaní, potom to už bolo v pohode...Výrobca vyslovene klame, ked píše, že "má lahodnú chuť"
..ale na kozmetiku by som ten prvý asi nepoužíval.

235

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

385 dávok, ak by som to dávkoval v takých dávkach, ako je odporúčané konkrétne pri tomto výrobku..
Ale ak ako som spomenul - nebude to len pre mňa, ale pre celú rodinu a toto MSM od Source Naturals sa najviac oplatilo.

236

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ja som teraz objednal toto http://www.healthdesigns.com/source-nat … wder-35-oz
Tak idem testovať aj na sebe - na rôzne veci v kombinácii s vitamínom C a hlavne na prečistenie tela, kožu, pre rodinných členov na klby, bolesti.. Sám som zvedavý..
Používatelia na iherbe s ním majú vynikajúce skúsenosti.

OK, v pohode, ja som to nemyslel v zlom...
Ja som zatiaľ s healthdesigns spokojný.. Všimol som si že oni napíšu, že objednávka bola odoslaná (shipped out), ale ešte pár dní trvá, kým to reálne odošlú..
Najbližšie, ked budem objednávať, skúsim lacnejšie a údajne rýchlejšie DHL International...

238

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Jasné, že v mcg, pardon, pomýlil som sa..
Inak tých vitamínov H je viacej, ja som neporiadne hľadal big_smile
Napokon zoberiem tento http://www.healthdesigns.com/jarrow-for … 0-capsules ked ho budú mať..
A dávkovanie nejak rozložím na celý deň s odsypávaním kapsúl..

239

(89 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, akú odporúčaš dennú dávku vitamínu H (biotínu)- čo je vlastne jeden z radu B vitamínov, ale nebýva súčasťou B-complexov - na údržbu a bežné problémy? I ked je nedostatok tohto vitamínu viacmenej nezvyčajný, chcel by som ho skúsiť...
Veľa zdrojov som nenašiel.. http://www.healthdesigns.com/olympian-l … n-capsules
Z tohto by som dávkovať odsypaním 1/2 kapsule denne.. tj. 500 mg / deň ... môže byť? Je zrejme pestovaný na kvasniciach, však?
Nadbytok sa vylúči močom, takže predávkovanie nie je možné..

Neviem, kedy si objednával, ale "klasické", teda International Airmail už bohužiaľ nie je také lacné.
Ja som mal tiež jednu objednávku s poštovným 0 USD, ale to už teraz neplatí, poštovné Int. Airmail je stále, statické 5,97 USD.. Pri ťažších objednávkach aj väčšie..
Nevýhody sú presne tie, čo píšeš a čo tu bolo viackrát už spomenuté, na sklade takmer nič, ale zas to čakanie nie je také strašné, podľa mojich skúseností.. Ja som čakal zatiaľ 17 (tam boli 2 májové sviatky) 15 a 19 dní.. Inak ako som si všimol, im trvá kým to "nashippia"  trochu dlhšie, teda kým to odošlú zo skladu .. u mňa to boli 3 dni, 3 dni, 2 dni a teraz 2 dni tiež..
Iherb to "stihol" u mňa za 2 dni, potom 23. mája to stihol v deň objednávky aj nabaliť a odoslať - fakt rýchle a teraz poslednú objednávku stihli za 1 deň.. škoda, že aj healthdesigns nie sú takí pružní a majú toho málo..stále sa zrejme rozbiehajú, ja som im už pár krát napísal, či by nemohli už konečne dodať nejaký výrobok, ale reagovali na mňa len raz..

Inak nechápem, prečo tu niektorí reklamujete svoje zľavové kody (teda chápem, ale..) a využívate toto forum pre osobné benefity..
Toto je forum, ktoré potrebuje predsa iste z niečoho aj žiť, Ivan uvádza zľavové kody na iherb aj healthdesigns..

241

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Mne to padá z celej hlavy rovnako - či na temene, vzadu, na krajoch..
To obočie mi tiež padá tak ako pri hypotyreoze..
Chlpy na rukách mi padajú tiež, pri slabom potiahnutí..
Mihálnice tiež mierne padajú...
Ja tých príznakov, čo naznačujú rôzne choroby, hlavne hypotyreozu, mám viac, takže tie choroby musím primárne riešiť pretože sú to choroby a nie preto, že mi padajú vlasy.. To, že mi to všetko padá mi len pomáha diagnostikovať, aké ochorenie, alebo proces v tele to spôsobuje.. Takže je lepšie, ked mi padajú a riešim príčinu (možný vážnejší zdravotný problém) ako keby mi vlasy nepadali a ten zdravotný problém by som mal roky a nevedel o ňom...

242

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Pokiaľ viem, tak klasické plešavenie má iný priebeh - kúty, "kotva"
A prirodzene husto-vlasí neviem, či plešavejú tak skoro..
Mne padá aj obočie a hlavne z krajov, presne tak ako je charakteristické pre hypofunkciu štítnej žľazy..
A aj obočie som mal kedysi relatívne husté
Mne to padá rovnako celoplošne, mastnú hlavu, mazotok mám hlavne tam kde sa škriabem najviac ..

Ale predsa aj keby to bol DHT, tak to sa dá znižovať predsa, ved Saw palmetto, výťažky zo žihľavy, zeleného čaju, zinok atd..nie?

RNG pýtal som sa už na 2 palmové oleje, z ktorých si povedal, že tento http://biocare.sk/eshop/produkt/palmovy-olej  je dobrý
..
http://www.biomajak.sk/product/carotino … olej-1493/
z tej stránky by som niečo potreboval objednať, tak zároveň by som zobral aj tento olej.. čo povieš naň?

244

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Na nič sa vlastne ani nepýtam..
Nevedel som nikdy nájsť premenovanie témy.. tak prosím admina aby túto tému premenoval, napr. na niečo ako - Candida, cukrovka, štítna žľaza, vypadávanie vlasov.. - aby sa v tom dalo aspoň trošku orientovať, kedže som sa sebecky (ja si to uvedomujem) pýtal len cez jednu "halabala" tému...a odpovede na rôzne problémy niektorí ťažšie nájdu v takomto mixe tém ako keby som písaval to jednotlivých tém a nie všetko pchal do svojej.. Preto sa ospravedlňujem.

Včera sa mi strašne zamastnila pokožka na hlave - vo vlasovej časti, tvorí sa mi tam mazotok .. (neviem, či kvôli tomu umytiu vlasov pred pár dňami - do šampona som pridal aj GSE + kokosák, ale ten za 6,60..takže...)
Ten mazotok, teda aj lupiny mám asi posledné 2 týždne..Ale hlavne dnes (začalo to už včera) sa mi tak rozmastil, tak ma strašne svrbí hlava, idem z toho zošalieť...vlasy sa mi lepia všade, padajú ešte viac - podobne ako pri tom umytí.
Dnes mi ich mohlo padnúť odhadom tak 700, možno viac..
Stále sa škriabem na tej hlave, čo by som nemal, viem, ale fakt sa to nedá vydržať..to svrbenie..
Ked prejdem nechtom po vlasovej pokožke, pod nechtom mi zostáva žltý/biely mazotok.. Ten je spôsobený aj DHT činnosťou, ale ten mazotok mám fakt taký strašný len dnes a včera, predtým bol mierne tie 2 týždne a pred tými 2 týždňami asi vôbec - vtedy mi len padali vlasy, ale nemastili sa takmer vôbec (iba ma svrbela hlava, ale nebola taká mastná), aj ked som ich umýval len občas.
Inak čo som písal minule že korienky vlasov mám obalené takým mazom, čo je dlhé pár mm a nie je to cibuľka.. tak vyzerá to podobne ako http://www.ivj.sk/vysetrenie_vlasov - tie mazotoky tam sedia na mňa - teda ten tukový a potový..
Inak takéto niečo - také zamastnenie môže spôsobiť aj náhly stres a veru, ja som toho pred pár dňami mal až až...Predvčerom a včera tiež boli stresy. Dnes vlastne tiež, ale tie už sú spôsobené bezradnosťou, kt. ma obchádza.. ale snažím sa byť kľudný..hľadať vo všetkom pozitíva, poriadne všetko predýchavať..
Veľa chorôb, porúch a rôznych iných, kt. spôsobujú padanie vlasov na mňa sedia..
- candida, z toho asi zlé trávenie, absorbcia.. spomalená štítna žľaza v dôsledku tých problémov (zajtra si asi dám TSH vyšetriť len tak orientačne aspoň).. Herx. reakcia, teraz aj chrípka (čo už prestáva postupne), mazotok - ale ten len posledné dni..
Toto bude poriadny boj - vyriešiť postupne všetky tieto problémy...Najprv chrípku - tá postupne už mizne... Potom ten mazotok - skúsim si umyť vlasy (teraz už mám virgin kokosák).. i ked sa toho umývania bojím, že po ňom mi na hlave ani vlas nezostane.. Doobjednal som dnes ešte oregánový olej, nie som si istý, či som candidu vyničil v črevách - lebo stále cítim Herx. reakciu (únava, bolesti hlavy, ale nie som si 100% istý či je to tá reakcia, alebo hormony štítnej žľazy, dúfam, že je to stále tá reakcia, ale to by znamenalo, že som bol candidou predtým poriadne zanesený, kedže by trvala tá reakcia tak dlho.. ale paradoxne testy, ktoré síce dopadajú často falošne negatívne, mi 2 krát ukázali negatívny výsledok na candidu..  ak by tá reakcia trvala takto dlho - 2 týždne - tak by aj tie najnepresnejšie a najnegatívnejšie testy mali dopadnúť negatívne.. - tak už som na pochybnostiach, či to je stále Herx. reakcia, a nie fakt tá spomalená štítna žľaza - to by ale znamenalo pre mňa dalšie pátranie, prečo je spomalená,.. to by mohlo pokračovať donekonečna, preto sa modlím, že mám stále Herx. reakciu)
, zrejme by som potreboval aj candex (ked ten ničí bunkové steny candidy aj inde v tele - a možno mne práve sadla candida na štítnu žľazu, preto si myslím, že by som Candex asi potreboval, ako inak vyničím candidu ktorá je tam? .. aj ked časom asi odumrie sama, budú ma vylúčky toxínov ovplyvňovať určite a budem to cítiť) ..
Takže dnes som objednal oregánový olej aj kelp v prášku - zatiaľ kým to príde budem na nízko sacharidovej diéte - sacharidy do 50 - 60 gramov, už máme čerešne, jahody, hrach - bohaté zdroje na potrebné enzýmy, takže budem jesť ovocie a tam všetko budem prepočítavať aby som nevyšiel nad 60 gramov sach. za deň..
Ked mi príde oregánový olej, opäť úplne vyradím sacharidy a budem užívať oreg. olej tak 7 dní.. Potom si dám znovu urobiť u doktorky krvné testy, uvidím, čo sa ako pohne.. Ešteže mám takú ochotnú doktorku, kt. vie s čím sa trápim a ako..

Objednala ma do Lubochne už na vyšetrenie štítnej žľazy - 8.6. čo je onedlho, výsledok nebude určite veľmi objektívny, kedže mám tieto aj iné problémy, ktoré ovplyvňujú veľmi tú štítnu žľazu.. Okrem iného mi zmerajú aj DHT,..
Takže aj toto kompletné vyšetrenie by som potreboval opakovane - potom neskôr, napr. koncom júna.. ale všetko budem hodnotiť podľa toho ako sa budú moje problémy upravovať.. a pod..
A ked budem žiadať aby ma tam objednala potom opakovane, tak neviem či ma už nekopne do zadku. Každého ochota má svoje hranice..

Ak by to padanie pokračovalo dalej, začnem s megadávkami kelpu, uvidím potom,.. popri tom si aspoň orientačne budem dávať vyšetrovať TSH, dúfam, že sa štítna žľaza upraví úplne tak do 3 týždňov - ale nie vždy dopadne všetko tak, ako chceme.. Ak bude padanie pokračovať aj po dávkovaní toho kelpu (jodu) tak už neviem, kde sa budem orientovať.. trávenie sa mi už celkom upravilo, pevná stolica vždy, .. 3 týždne dozadu som mával hnačky 3-4 krát denne, zaujímavé pri Herx. reakcii (ak to bola táto reakcia) som nemal ani raz hnačku.. možno mám vytvorenú dobrú probiotickú floru už dlhšie, čo by ale asi znamenalo, že moje problémy nespôsobila Herx. reakcia už .. ale asi štítna žľaza - tým pádom by som musel pátrať po príčine, prečo je spomalená, stále dalej..
Ak by vlasy neprestali padať aj po upravení všetkých týchto, zrejme by som skúmal nadobličkovú žľazu..
všetko sú to len dohady, neviem aký presný postup budem držať dalej, všetko sa bude vyvíjať podľa okolností..
Laikom by sa mohlo zdať, že tieto problémy (hlavne padanie vlasov..) mám kvôli nedostatku sacharidov (od 19.marca), ale túto diétu som začal práve kvôli tomu, že som to padanie mal, takže to nebude tým nepríjmom sacharidov ..
.. dalej by to mohol byť nedostatok bielkovín - áno, mohol.. nejedávam mäso bežne.. strukoviny sa snažím, aj ked to nie je vždy možné.. ale to mäso som nejedával vôbec aj pred 4 mesiacmi, ked som mal vlasy a obočie "pevné ako skala"...
takže tým to primárne nebude, aj ked to môže mierne zhoršovať..
Môže ísť aj o nedostatok určitej dôležitej živiny, ale napr. práve padanie obočia (hlavne z krajov) je úplne charakteristické pomalej štítnej žľaze, takže najväčší problém je takmer s istotou v nej..a mne to obočie presne tak padä
Skúsim ešte ten B5 - pantothenovú acid.. aspoň nejaký účinok možno bude mať..
Zároveň sa mi teraz v posledných dňoch povyhadzovalo zopár akné - to je prejav čistenia u mňa zrejme..
Ale kedže sa mi tak veľmi začal tvoriť aj mazotok - tak mám obavu, že aj to akné nebolo až takým prejavom čistenia ako mazotoku, teda narušenia hormonov..
Ale zas aj na DHT je 20 akné, čo sa mi vytvorilo počas 1 noci(!!), asi priveľa..
Uvidím ako sa všetko bude vyvíjať v najbližších dňoch.

Objavil som dnes aj také mierne sivo-žlté plesne na nohách.. Hned som si to osprchoval, dal dole kefou, natrel kokosák+cukor+GSE.. Ak sa mi tieto plesne objavia znovu možno na tie nohy nasadím MMS, čo je síce chemikália, ale zas až tak mi neuškodí, ked to budem používať len na nohy.. Inak celkovo - v okolí piet mám kožu extra suchú..
Inak pod kolenami (teda nie pod kolenami, ale za kolenami, tj. medzi stehnami a lýtkami) mám také zelené škvrny - bodky - tie sa mi tiahnu od "zákolenia" po stehne vyššie asi 10 cm po stehne , (škoda, že nemám na foťáku vybité baterky, hodil by som sem foto) to už mám ale dlhší čas, možno aj pár rokov - nikdy som tomu nevenoval extra-pozornosť, takže neviem, ale mám to tam už minimálne rok.. - neviem, možno to je len nejaká chybná pigmentácia.. možno čisto kožný problém, možno to pramení z candidy - to by ale znamenalo, že candidu mám možno aj roky..

Neviem ani vlastne načo to sem všetko píšem.. To je len taký názor, konštatovanie, komu sa chcelo tak si prečítal..

245

(86 odpovedí, zaslaných do Choroby dýchacej sústavy)

RNG toto je predsa sojový lecitín, nie jablčný pektín http://www.vemica.sk/sojovy_lecitin_prasok.php?sekce=24 ..
Tento je získavaný zo sojových bôbov.. Takže nevadí, že obsahuje soju? Kedže, z určitých dôvodov soju nechcem ani vidieť.. tak mám mierne obavy pri tomto..

Hej, o tých 1/2 sumách som písal vyššie, je to lepšie s healthdesigns, ale oni majú takmer všetko out of stock... Minule som im aj napísal, že potrebujem určité doplnky, tak v priebehu pár dní sa objavil jeden z nich aj na sklade.. Na ostatné mi nereagovali, zatiaľ..

Presne, ani ja som tomu nepochopil..že prečo je DHL Int. také lacné...

Prečo sa DHL automaticky preclieva?
Tým preclievaním myslíš len clo? Alebo aj DPH?

Teraz som skúšobne nahadzoval do košíka na healthdesigns a poštovné International Airmail je síce 5,97 USD (ako som písal v príspevku č.100 o Int. Airmail..), ale poštovné pri DHL je dosť nízke pri malom počte doplnkov najmä s nízkou hmotnosťou..
napr. mne po nahodení 3 doplnkov s malou hmotnosťou (0,48 lbs) v hodnote $30.31 vypočítalo takéto poštovné:
DHL International (4-8 Days) $3.18
International Airmail (1-4 Weeks) $5.97
International Airmail (6-10 Days) $6.97
DHL Tracking International (4-8 Days) $29.97

Inak po nahodení týchto 3 doplnkov s ktorými som to rátal, by vychádzalo poštovné spolu 3,04 USD
takže nejaké centy by to možno ušetrilo.. Tak veľa balíkov by zas mohlo byť "podozrivé" colníkom a v budúcnosti by si zrejme lepšie pamätali mená..

248

(355 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Toho inulínu sa vôbec neboj.. Ja som skúšal kedysi aj 20 polievkových lyžíc denne, žiadne problémy, nezapekalo ma to a ani som to veľmi nezapíjal - iba trošku.. Ale pre istotu to radšej zapi väčším množstvom vody

tomeasy a odkiaľ si?

250

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Zrejme budem musieť oregánový olej čo najskôr objednať znovu...
Ja mám trpezlivosť, už vyše 2 mesiacov som nemal žiadny sacharid (okrem tých v semenách, kokosy, máličko zo šalátov...)
Inak tá cesnaková tinktúra pomáha...Tú reakciu mám o dosť silnejšiu od kedy som si začal dávať do šalátov poriadne veľa cesnaku, kajenského korenia; dnes som mal 5 silných lapacho čajov v nich veľa čerstvého zázvoru + spolu 120 kvapiek GSE..
A hlava ma bolí dosť.. Včera som sa zobudil normálne so svalovicouna jazyku (!?) - tak ma bolel..
Probiotiká dávam stále + do šalátov aj 40 g psyllia denne + inulínu veľa tiež..
Tiež sa mi ťažko zaspáva.. Minule som išiel spať dosť skoro a aj tak som 2 hodiny nevedel zaspať..
Tak to riešim tak zatiaľ, že som na PC aj do 1nej hodiny a to ma položí únavou, takže ľahko zaspím..
Už by mi mal prísť melatonín...
"Akné môžu spôsobiť padanie vlasov" - ak to je myslené tak, že akné v pokožke vlasovej časti - tak u mňa nie... Mne sa tie akné (aknia, alebo ako sa to skloňuje) spravili len na líciach.. zaujímavé, že takmer výlučne na ľavom líci..

RNG odpovedz prosím podľa tvojej vlastnej skúsenosti s candidou (ak si niekedy mal) - mal si povlak (myslím, či ustúpil po absolvovaní diéty) na jazyku po absolvovaní proticandidovej diéty?

Inak ten jazyk mám pri koreni (tam vzadu zelený).. žlč je tiež zelená - nemôže to nejak súvisieť s pečeňou?