51

(7 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

ahoj RNG, narazil som na jeden clanok o MMS (Miracle Mineral Supplement), co by mal byt vlastne chlordioxid. udajne je to akysi "superliek" proti parazitom, bakteriam virusom. chcem sa opytat, ci o tom mas vedomost, nakolko som o tom nikdy nepocul. vdaka.

pripajam este clanok, kde sa o tom pise:

http://www.badatel.sk/index.php?option= … ;Itemid=45

52

(251 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

co sa vlastne stane, ak sa prida kyselina askorbova do mineralnej vody? zmeni to mineraly vo forme uhlicitanov a oxidov, ktore tam su na lepsie vyuzitelne askorbaty?

53

(12 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ahoj RNG. kolko tabliet denne treba uzivat na zapaly mocovych ciest, ak jedna tableta obsahuje 400 mg D-manosy? podla tvojej rady, ktoru si uviedol vyssie to robi cca 30 tabliet denne... dobre ratam?

tu je link na azda najlacnejsiu D-manosu, ktora sa u nas predava:

http://www.biopurus.sk/biopurus/eshop/2 … 6-D-manosa

54

(12 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ahoj RNG, mam doplnok s extraktom z brusnic. obsahuje 600 mg brusnicoveho extraktu v jednej kapsli (neuvadza sa, kolko kyseliny berberickej obsahuje)... da sa z toho usudit, kolko kapsli je vhodne uzivat preventivne proti zapalom mocovych ciest? vdaka.

55

(72 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

maminka... malo pijes. nestaci len, ze uzivas psyllium, treba poriadne pit. psyllium sa uziva tak, ze ho kratko rozmiesas v pohari vody, vypijes a hned zapijes minimalne jednym poharom vody (kludne aj viac) no a pocas dna musis prijimat vela tekutin... zniz teda davku psyllia a pocas dna prijimaj viac tekutin, tak by sa problem mohol vyriesit...

56

(74 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ahoj RNG. ak jem v zimnom obdobi dostatok rybieho (lososoveho) oleja (denne 6 - 9 gramov), zabezpeci mi to dostatok vitaminu D3?

57

(95 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ahoj RNG. mam probiotika: soil based organisms, su niekolko mesiacov po zaruke a az dnes, ked som chcel vyskusat urobit z nich jogurt, som zistil, ze vo vnutri nie je prasok, ale skor je to nejaka pasta - akoby boli zvlhnute... predpokladam, ze bezne je to naozaj prasok a teda tuto "hmotu" mozem rovno vyhodit.. je tak? len pripominam, ze som ich nemal ani v chladnicke...

vďaka za dôveru smile práveže pomohlo, takže ich už nepotrebujem...

ahojte,

doma mi ostali 3 balenia St. John´s Wort (300 mg, 0,3% hypericin, 100 kapsúl), ak má niekto záujem, rád mu ich predám. Taktiež jedno balenie 5 HTP (100 mg, 120 kapsúl, už je otvorené, takže asi viac-menej na skúšku - ak má niekto záujem). Ak teda niekto prejaví záujem, kľudne napíšte smile

60

(313 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

nechcem byt za mudreho, ale okrem doplnkov, by mozno bolo vhodne trosku upravit aj stravovanie, resp. zivotospravu... absinth a hamburgery??? to da telu asi riadne zabrat smile

co sa tyka depresii, moc sa necudujem, samotny alkohol ovplyvnuje receptory v mozgu, v kombinacii s psychotropnymi latkami, ktore udajne absinth obsahuje a pre ktore je v niektorych krajinach zakazany a v kombinacii s takym mnozstvom (7 Dcl) to musela byt poriadna rana...

61

(86 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

na flasticke je napisane, ze obsahuje 40% citricidalu, okrem toho mam po nom rovnako "strpnuty" jazyk po uzivani ako po klasickom GSE od nutribiotics. tiez si nemyslim, ze by puritan dovolil cez svoje stranky predavat produkty pochybnej kvality, takze budem verit, ze je v tom naozaj citricidal  smile

chcem sa este opytat, ci na preplachovanie nosovych dutin pozit roztok GSE a slanej vody, alebo to moze byt aj  voda bez soli. vdaka.

62

(86 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

objednaval som to cez puritan, aj ked oni sami to nevyrabaju:
http://www.puritan.com/grapefruit-612/g … ?NewPage=1

da sa najst aj tu:
http://www.imhotepinc.com/product1.html

63

(86 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ahoj. mám dom GSE, ktoré som si objednal z puritanu, ten obsahuje 40% citricidalu... koľko kvapiek si z neho mám dať do pol litra vody, aby som si ním mohol preplachovať nos? vďaka.

presne tak, dnes sa odporuca brat extra omega-3 mastne kyseliny uz pocas tehotenstva, taktiez extra mineraly a vitaminy (vo vhodných väzbách), nakolko matka vlastne vyzivuje dva organizmy. taktiez sa odporuca brat 400 mcg kyseliny listovej dlhodobo pred samotnym pocatim...

65

(100 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

takze definitivne odporucas??? pojdem si ju hned kupit smile

cau vlado. to najjednoduchsie, co moze urobit je kupit si v DM-drogerie kapsle s lososovym olejom (v DM preto, ze podla mojich vlastnych vyskumov je tam najlacnejsi - 60 kapsul stoji okolo 130 Sk a ma priaznive zlozenie EPA voci DHA, nakolko rybaci olej ich obsahuje obe) a zjest ich denne aspon 9 (t.j. 9 gramov rybacieho oleja). k tomu snad cez den aj lyzicku - dve cerstvo pomletych lanovych semien, pripadne nejake tie vlasske orechy. vsetko to obsahuje omega - 3 mastne kyseliny, ktore podla niektorych lekarov maju priaznivy vplyv pri poporodnych depresiach. netreba sa bat, ze by tych kapsli bolo privela, ja som to takto jedol 3 mesiace denno-denne a som tu a v pohode:) neodporucam vsak kombinovat s liekmi na riedenie krvi, kedze aj samotne omega - 3 tuky riedia krv.

67

(100 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

ahoj. počul som toho veľa o škodlivosti teflónu a preto hľadám alternatívu k tomuto druhu panvíc s nepriľnavým povrchom. našiel som "green pan", no nikde neviem nájsť žiadne testovanie alebo niečo podobné, čo by preukázalo jej zdravotnú nezávadnosť. chcem sa opýtať, či o tom náhodou niečo nevieš. pre istotu prikladám jeden článok, ktorý mi príde skôr komerčný, no aspoň niečo:

http://www.hotelblog.sk/clanky/nove-pro … -green-pan

68

(234 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Na Slovensku sme denno-denne presviedčaní o neškodnosti pitnej vody z vodovodu. RNG, tvoje slová však hovoria o niečom inom - ak sa chlór pomaly kumuluje v tele, tak tá voda asi taká bezpečná naozaj nebude. Existuje vôbec nejaká možnosť ako dostať chlór von z tela?

69

(251 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

vďaka za odpoveď, aj za osvetu... v dobe, keď svetu vládnu zbrane a farmácia (možno dokonca v opačnom poradí), je to veľmi potrebné.

čo sa týka toho piesku v moči... mám ešte podozrenie na 3 doplnky:
1. zinok (zinc gluconate): 25 - 50 mg denne
2. bone essentials: 2 kapsle večer počas jedla
3. najpravdepodobnejšia príčina podľa mňa bude zvýšené množstvo užívania horčíka:

http://www.herbsmd.com/detail/magnesium … -14483.htm

... ktoré beriem v dôsledku depresií 400 mg a viac nárazovo, keď sa necítim najlepšie.

viete mi povedať, čo z tohto by mohlo prípadne vytvárať ten piesok v moči... ja mám najväčšie podozrenie na ten horčík.

ďakujem.

70

(251 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď,

čo však lekári (aj doplnkári, resp. zástancovia zdravej stravy), ktorí varujú pred nadmerným užívaním vitamínu C práve z dôvodu tvorby obličkových kameňov? Mýlia sa na plnej čiare alebo na tom naozaj niečo môže byť?

Ďakujem.

71

(251 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

dobrý deň,

chcem sa opýtať na jednu vec ohľadom užívania vitamínu C. mám doma buffered C od swansonu. pár krát sa mi stalo, že na mňa liezlo nejaké prechladnutie, tak som užíval zvýšené dávky vitamínu C (cca. 500 mg každé 2 hodiny). pri močení som cítil pálenie a podobné nepríjemné pocity. myslel som, že ide o zápal močového mechúra, no časom som si všimol, že močím niečo ako jemnulinký piesok. chcem sa opýtať, či je možné, že by to bolo spôsobené vyššími dávkami vitamínu C vo forme buffered C (askorbát vápenatý).

vďaka.