201

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ahoj RNG.
Mam na teba otazocku ohladne toho mojho roky nizkeho draslika az si pamatas...ze mi unika a nevedia zistit kde, minule sme sa bavili ci to nie su uniky cez ladviny a tak...
No chcem vediet tvoj nazor na draslik podavany infuziou. Vcera mi Dr. povedala, ze teraz som ho mala veeelmi nizky, tak az chcem, moze mi ho podat cez infuziu, nech sa mi zvysi...sice jeto docasne riesenie / toto mi zvykli robit pred niekolkymi rokmi /, no po mozno 2 - 3 mesiacoch mi zvykol  ist opat dole. Ze mi to mozu davat aspon 2x rocne, nech sa mi aspon kus zvysi + samozrejme popri tom mam stale uzivat tie draslikove tbl.
Co ty povies na tie infuzie? Ma to vyznam, alebo kaslat na ne, ked aj tak mi to casom pojde pomaly opat dole. Pochybujem, ze sa mi to ustali na tej dobrej hladine...
Dakujem.

RNG, chcem sa ta opytat podobnu otazku ako ti polozil autor temy.
Syn prisiel teraz za mnou, aby som sa ta opytala nieco dobre na pamat, ucenie, ma pred skuskami, je v strese, hovoril,ze nieco na prekrvenie mozgu, nejaky vit.B1 , chcel najma vitaminy skupiny B, ci co splietal. Neviem preco tie vitamin, ci myslel Stres B. Na ukludnenie mam doma SJW. 
Ja ta velmi pekne prosim, vies mi popozerat nieco take, ale IBA z i-Herbu, lebo iba odtial objednavam. Takze prosim ta o nejaky konkretny link na dobry doplnok odtial.
Dakujem.

203

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

A este otazka.....
To colostrum teda  uzivat  3-4 dni PO SEBE, alebo si to mam rozdelit tak , ze .....uzila som dnes 20 kps. , potom povedzme o 5 dni dalsich 20kps., potom o dalsich 5 dni.....
Dakujem vopred za vsetko. Si vzacny clovek.

204

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG dnes som si zacala davat to Colostrum , teda ako si povedal narazovo, do tej hodiny 20 kapsul. Tak som si to rozdelila tak, ze 5 kapsul kazdu stvrt hodinku. No je to hrozne. Zapijala som kazdu davku aspon 2 dcl vody a teda za hodinu to bolo skoro liter vody a 20 tabliet...myslela som, ze zomriem. Je toho hrozne vela na moj chaby zaludok. Myslela som, ze ma roztrhne. To sa neda.
Chcem sa ta opytat, nemozem si tie kapsule otvorit a obsah z tych 20kps. dat do pohara vody a vypit? Ved ked sa robi aj ta kura protihnackova, tak sa tiez 15 kps. otvori a vysype so psyliom do pohara s vodou....Alebo to je ine?
Tak co ty nato?
A toto colostrum mam zopakovat 3 dni po sebe a potom uz koniec? Potom uz iba dalsie 2-3 tyzdne uzivat iba to oregano , psylium a probiotika?

205

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Prosim ta, este mi vysvetli, aky je rozdiel medzi oreganovym olejom a praskovym oreganom. Oboje mam v kapsulkach od firmy Now. Toho oregana v kapsule je 450mg. 
Kedze si mi odporucil brat 3x2 denne toho oleja, kolko mAM ZOBRAT Z TOHO praskoveho denne? Pretoze ten olej sa mi mina a uz mam iba ten praskovy, teda ciste oragano.
Dakujem.

206

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

1.A colostrum brat 3 dni po sebe take velke davky, alebo urobit prestavku niekolko dni a potom opat zobrat , ..... ?
A v tom jednom dni si mam rozdelit tych 20ksapsul pocas celeho dna , ci naraz ich schltat?

2.Tiez psyllium mozem denne rano uzivat po dobu tych  2-3tyzdnov? Aj oregano 3x2 kps denne mozem po dobu 2-3 tyzdnov? . Neuskodi mi to?

3.A ostatne vit. ako C, D, E , selen , jod , Wild Yam tiez mozem tie 2-3 tyzdne vynechat, ci kludne ich brat?

Asi som uz otravna tymi otazkami, no ospravedln ma, prosim. To kym nemam vo vsetkom jasno a zodpovedane na vsetko, dovtedy otravujem, preto aj cislujem tie otazky, aby si mal v tom prehlad a postupne mi na kazdu odpovedal.
Dakujem za strpenie.

207

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

OK, dakujem. To oregano som nemyslela brat na neutralny zaludok.
A teda si este potrebujem objasnit tieto veci, nech to definitivne uzavriem a viem, ze to budem robit spravne, ja som uz raz taka, potrebujem mat vsetko po lopate vysvetlene. Teda:

1. ten rozpis co a ako budem uzivat je v poriadku? Moze to tak byt? Co som ti napisala kus vyssie.

2. Este si mi neodpisal, ci mam uzivat aj tie vsetky ostatne doplnky,ktore denne , tyzdenne beriem, alebo ich zatial vysadit, lebo neviem, ci je to tym bacilom, ale je mi teraz po ich uzivane niekedy zle, najma vecer ked si dam mineraly na kosti. Co povies? Tiez som pisala o kus vyssie ze ake beriem.

3. a este to Colostrum.....kedze ho mam v kapsuliach, naraz tych 10g by bolo asi 20tabliet......mozem ich otvorit , dat na velku lyzicu a zapit vodou?Ta velka lyzica asi aj bude zodpovedat 10g. Dostanu sa mi take do criev, ked nebudu v tej kapsulke?
A mam 3 dni po sebe tolko zobrat a potom uz nic, alebo si davku rozdelit tak, ze do tyzdna 1x 10g a potom v dalsom tyzdni opat....lebo tu kuru idem skusit robit tie 3 tyzdne radsej, nech sa to vyhubi poriadne. Dudam, ze tak dlho denne mozem uzivat oregano, psylium. 

Este na tieto 3 otazky mi prosim odpovedz a uz budem kludna, bude mi to zatial vsetko jasne.
A predstav si, teraz na krabicke tych mojich probiotik citam, ze su chranene enterickym obalom...boze a ja som ich casto brala s Kalinatom vecer, preto mi po nich asi bolo zle a tiez sa mi nedostali do criev, ked sa rozpustili v zaludku. A cudujem sa, ze aj napriek ich stalemu braniu som chytila bacila, mysliac, ze su neucinne. 
Dakujem.

208

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

OK, dakujem. Dufam, ze som to pochopila.

1.Takze budem brat denne rano psylium za lyzicu do pohara vody, vecer probiotika s kusom jablka, kedze nie su asi tak silne, dam si ich spolu s Kalinatom na zneutralizovany zaludok od kyselin, aby mi aspon presli do criev.
Oregano si dam denne 3x2 kps.
A to Colostrum teda staci v priebehu tych 2-3 tyzdnov radsej narazovo, po 10g naraz zobrat ako denne po kuse a povedzme zopakovat to 3x . Moze byt? Pochopila som vsetko spravne?

2.A este chcem vediet, ostatne doplnky ktore denne uzivam, ako vit.C, vit.D , vit.E, selen, Wild yam, jod a ine... mam teraz pocas preliecovanie tie 2-3 tyzdne vysadit radsej? Lebo som si vsimla, ze po ich uzivani,najma vecer, ked beriem mineraly na kosti mi je z nich spatne. Predtym mi nic nebolo.
Dakujem.

209

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Noo, ja som tieto moje lactobacily uz testovala a mlieko skyslo za 2 dni, sice nie uplne, ale tak napoly. No momentalne lepsie doma nemam a kym by mi prisli za 2 tyzdne tieto z i-Herbu, tak to je dlho. Problem musim riesit hned teraz. Uz nemozem cakat dlhsie, vlecie sa to uzb 3 tyzdne. 

Mrzi ma len to, ze pred tyzdnom som v kuse cely tyzden brala to GSE, striebro, colostrum, probiotika a psylium a za ten tyzden sa to polepsilo. Potom som isla ku doktorke a cakala az tyzden na vysledky stolice a za cely ten tyzden som uz nic nebrala. Mozno, keby som v tom pokracovala, tak uz mi je teraz OK a som z toho von.
1. Colostrum mam doma zo Swansonu 500mg na jednu kapsulku, tak kolko z toho denne brat?

2. To GSE teda na tento druh bakterie neucinkuje? Lebo som myslela, ze mi to akoprve odporucis brat.

3. Striebro tiez nebrat?

4. Po tych 2, tyzdnoch brania doplnkov uz mozem ist opat na odber stolice? A az to nebude Ok, tak co potom? Mam uz potom zobrat to antibiotikum?

Poprosim ta este mi odpovedz na tieto moje 4 otazky.
Dakujem za ochotu a rady.

210

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

OK, tak skusim brat co mi radis. 
Lebo uz som bola aj za bratie atb., kedze som sa zlakla, ked si pisal, ze sa moze dostat do krvi a sposobit vazne veci....bala som sa, ze radsej nebudem cakat.

A inac teraz som listovala v googli a tam odporucaju na tohoto bacila iba probiotika lekari, jeden lekar pisal, ze to je bezna bakteria v trav. trakte, iba pri oslabeni dobrych bakterii robi sarapatu, tak treba nasadit iba probiotika, ze to nie je choroba a netreba to liecit a uz vobec nie atb. Tak neviem.
No podobne si pisal aj ty, co je to za bakteriu.

Tak idem teda brat oregano 3x2, psyllium, mam aj colostrum. Probiotika si dam navecer. Mam doma iba u nas kupene GS-lactobacily forte s prebiotikami, ine nemam, tie beriem stale a teda neviem, ci su slabe, kedze sa mi toto teraz vyskytlo aj napriek ich braniu. Potom si musik objednat tie z i-Herbu.Viem, ze ich casto odporucas.
A to GSE teda netreba uzivat?

211

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Takze co mi odporucas? Mam brat oreganovy olej a psylium? A GSE netreba? Mozes mi presne uviest co teda brat a v akych davkach?
Alebo mam brat to antibiotikum? Pretoze si ma vystrasil, co ak sa mi dostane do tela? Ved uz tento problem mam 3 tyzdne, bojim sa cakat dalej.
A nechapem aj to, ze probiotika beriem pravidelne, atb som nebrala , tak akoze ich mam malo?
A kedze je tato bakteria odolna na atb. tak ako je mozne, ze by mi prave toto atb. Augmentin pomohlo na nu?

212

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Zdravim RNG.
Tu par riadkov dozadu sme pisali o mojom probleme..pod cislom 56-60, dna 5.11.
Mala som podozrenie na crevnu virozu, krutilo mi crevami,spatne od zaludka mi bolo, celkovu slabost som pocitovala. 
Zacala som asi tyzden brat GSE, striebro, psylium, collostrum, aktivne uhlie, aj tu protihnackovu kuru zo psylia a colostra som praktizovala , vecer probiotika s jablkom denne a.....bolo mi lepsie, no aj tak este stale citim, ze v crevach a zaludku to nemam v poriadku. Ja som tie doplnky brala tyzden, no kedze mi stale nebolo dobre, isla som ku doktorovi a urobili sa vytery stolice. Takze ten bacil tam je aj po uzivani GSE, striebra, collostra......
Dnes mi dosli vysledky z vyteru stolice a mam tam bacil CITROBACTER.
Doktor mi dal atb. AUGMENTIN .
Ja ho vsak brat nechcem a prosim ta, da sa nejako zbavit tejto pliagy aj doplnkami? Kedze som vsetko to brala tyzden a uplne mi to nezmizlo.
Po dobrati atb. mam prist opat a urobia mi dalsi vyter. Ja chcem vsak sa preliecit doplnkami a potom tam pojdem na kontrolu a uvidim, ci mi zabrali. Ak ani potom nezaberu, tak mi uz bude zostavat iba tie atb zacat brat, alebo? Co poradis?

Chcem vediet aj co je to za bacil, odkial som ho schytala a tiez co su to za atb.
Dakujem.

213

(67 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, to si pisal mne odpoved? Lebo nechapem...aka medzera 2-3hodiny?
Pytala som sa, ci sa moze pit lecitin aj s poharom cistej vody...pozri otazku pred touto tvojou odpovedou. Nepomylil si sa?

214

(67 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, mozem uzivat cisty, granulovany lecitin tak, ze si ho zamiesam do pohara s vodou a vypijem. Nerobi mi to vobec problem ho takto pit, len chcem vediet, ci sa tym nestraca ucinnost, alebo co. Viem, ze sa dava do polievky, do dzusov, no ja chcem vediet, ci sa moze aj do cistej vody.Dakujem.

215

(3 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, idem si kupit z i-Herbu L-lysin HCL. Je od firmy NOW. Doteraz som asi 4 roky uzivala Betain HCL este co si mal zasoby v Lucenci. Vtedy som vsetky skupila, hadam vyse 20ks a uz sa mi minuli.
Mozem si teraz pre zmenu teda objednat ten L-lysin? A povedzme potom zase si kupim Betain a budem to striedat?
V com je medzi nimi rozdiel? Az si dobre spominam, tak si raz pisal , ze HCL vo forme lysinu  je teraz v zime dobry proti prechladnutiu?
Dakujem.

216

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ano, alkalizujem sa Kalinatom, ale nie denne. Nevadi to? Denne zvyknem iba Kalinat si miesat s kyselinou ascorbovou v pomere 1 lyzicka C-ka a pol lyzicky Kalinatu.

217

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ano, toto vsetko poznam co pises, denne uz 4 roky citam tvoje diskusie, takze sa co-to na mna nalepilo.

Tu kuru proti hnacke som ale myslela, ze sa moze zopakovat IBA 2x po sebe, teda raz a potom po 8-mich hodinach opat. Nevedela som, ze sa to ma az do odznenia priznakou hnacky.....

A BetainHCL spolu s enzymami beriem pravidelne po kazdom vacsom jedle takmer 5 rokov denne, tak nechapem, co mi to urobilo teraz sarapatu, ci som malo toho Betainu uzila , alebo?

To GSE este mozem skusit pit, ci mi to prejde. Mozem aj striebro preventivne denne brat.
Helikobaktera asi nemam, robili mi sice testy na celiakiu, helikobaktera a rozne testy na gastro  aj hadicku do zaludka /brrr/ pred 4-mi rokmi asi,takze odvtedy sa mohlo kadeco uz vyskytnut, no doteraz, ked som mala hnacku, alebo traviace problemy, vzdy mi to za 1-3 dni ustalo po uziti doplnkov, ale teraz vyse 2-tyzdnou to mat a nicim sa to neda odstranit., tu hnacku sice nemam, no tie pochody v zaludku po jedle, piti.......to nechapem, ze preco.

A to striebro mozem pit subezne s GSE? Nebude sa bit?

218

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, uz druhy tyzden mam nieco so zaludkom....neviem, ci je to crevna viroza, no vyskusala som uz vsetko......hnacky sice nemam, aj ked stolica je redsia ako zvycajne, ani nezvraciam, iba stale ked nieco zjem, vypijem, tak mi kruti zaludkom, zblnkoce mi tam, akoby ma malo prehnat, no nestane sa tak. Obcas mi pride spatne. Uz som z toho taka slaba, kruti sa mi hlava. Proste niecoi mam so zaludkom, crevami?? Vyskusala som uz striebro, collostrum, lanove semienka, aj tu kuru proti hnacke, ze 2x po sebe v 8-hod. intervale som si dala lyz.psylia+collostra, po 2 hodinach probiotika, tiez som vyskusala aj riadne tbl.Endiex na vyhubenie niecoho v crevach a stale je to rovnake. Uzivam bezne enzymi , Betain na travenie a kopu, kopu doplnkov co uzivas aj ty. Len teraz som ich vynechala, reku nech sa mi daju do poriadku tie creva, zaludok.....
napis, co to moze byt, ze sa to taha 2 tyzdne a stale je to rovnake, nic nezabera. Co este vyskusat? GSE som neskusala este. Dakujem.

219

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, aky mas nazor na pripravok Colonix? Videla som tie otrasne obrazky co z cloveka islo pocas  jeho uzivania  /www.drnatura.sk / . Moze to byt pravda? Zda sa mi to iba dobry reklamny tah, ako nalakat ludi na jeho kupu. Je hrozne drahy.
Neurobi tu istu sluzbu aj Psylium za par drobnych?

220

(122 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, je to normalne, ked si mama nasla v stolici vylucenu pasomnicu /uz som ti o tom pisala/, to iste spozorovala pred rokom a teraz opat, no iba teraz sa mi priznala - odniesla lekarke 3-dnove vzorky stolice na test mikrobiologicky  na parazity a vcera jej dosli vysledky a ma ich negativne? Nechapem. Myslis, ze ta pasomnica mohla vyjst cela? Ja pochybujem. Mala zevraj cca 20cm. Podla mna to boli iba clanky....Dakujem vopred za odpoved.

Ahoj RNG. Manzel ma pravdepodobne vodu v kolene. Co na to odporucas? Je velky fanatik do sportu, takmer denne je na programe hokej, tenis, golf, roky sa venoval stvorkolkam....Ma 43 rokov a nie a nie spomalit. Darmo mu dohovaram.
Mal problemy aj s klbmi, no uziva MSM, doplnky na klby co si mu odporucil, protizapalovy Bromelain, enzymy...takze to sa mu polepsilo. Len teraz ta voda v kolene pravdepodobne ho mori, tak ma prosil,nech sa ta opytam , co s tym.

222

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Az je to otazka na mna, tak bohuzial. Panovi RNG som vtedy , pred viac ako 4-mi rokmi slubila, ze to ostane iba pri mne a nikomu to nebudem posielat. To, ze mi poslal fotky bolo za uplne inych okolnosti, bavili sme sa na rozne temy, mimo zdravia,cez jeho sukromny mail. Vtedy este toto forum neexzistovalo. Fotky mi poslal sam od seba, ja som ho takto na rovinu absolutne neprosila, je to predsa sukromna vec kazdeho. Bola to jeho dobra vola.
A to, ci ich zverejni tebe, takto verejne,to neviem, je to jeho vola a rozhodnutie, ja si to v ziadnom pripade nemozem dovolit. Mrzi ma to.

Potom este RNG ta poprosim mi odpovedat na tu otazku, co som sa ta pytala o 19:48....co mi odporucas na tu virozu brat....

223

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ano, ano, vsetko co si popisal beriem, kazdy jeden doplnok. Ved som tvoj ziak uz pomaly 4roky.Denne vsetko citam co pises a radis nam vsetkym.
A teda mi este prosim ta napis...mozem nadalej kludne denne brat aj tie mineraly na kosti vecer? Lebo som doteraz myslela, ze sa to ma brat denne po tej 40-tke. A beztak to moje chabe travenie, ze aj napriek tomu mam vapnik a horcik v tej uplne spodnej hranici, takze pre mna je to asi aj nevyhnute brat.
Yam beriem 1kps. denne . Dufam, ze staci.

A teraz mi co na tu virozu odporucas, mala by som nieco brat navyse, nejake doplnky, alebo nechat tomu volny priebeh? Zvracat nezvraciam, akurat stolicu mam redsiu, ale to uz asi aj 2 tyzdne. A som taka slaba.
Dakujem .

224

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Dakujem krasne za odpoved. Tak si ma potesil. A vidis, aka som blba, ja som radsej hned vyhodila tie lanove semienka, lebo som sa zlakla, pretoze ten clovek pisal, ze su uz toxicke, ze nechape, ako mozu predavat aj v DM drogerii take drvene, zeby im ruky obsekal...no a ja kupujem prave tie. Raz si mi aj pisal, ze mam ich po otvoreni vzdy ulozit pre istotu do chladnicky, tam ze mi vydrzia dlhsie, ale ze taketo pomlete uz nemaju taky ucinok ako cerstvo pomlete, inak ze rozdiel v tom nie je. No co uz, budem aspon vediet a kupim si ich opat.
A za tie vitaminy a mineraly...ja som opatrna, beriem skor menej ako viac...selen iba 200mikrogramov denne a zinok iba 30mg, akurat teraz som si po dva dni dala 50mg, kvoli tomu hepresu.

A tie mineraly na kosti beriem vecer pravidelne..mam Bone Essencials a beriem z nich 2kapsulky a ku nim 2tbl. spiruliny...to mozem denne, ze? A tvoja manzelka preco nemusi brat mineraly? Ved si pisal, ze po 40-tke by sme uz mali brat kvoli oddialeniu osteoporozy, starnutia a tak....a napis, co berie ta tvoja manzelka, ked tak uzasne dobre vyzera? Uz vtedy som ti ju chvalila, ked si mi poslal vase fotky, ze vyzera super, mlado. Sice si mi odpisal, ze ma dobreho manzela, no len tym to iste nie je. Poprosim ta, prezrad uz  recept, co jej ordinujes, nech sme aj my ostatne take kocky.....xixi....dakujem este raz. vazim si tvoje rady velmi. si uzasny clovek.Paa

225

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ahoj RNG.
Kupujem si vopred pomlete/drvene/ lanove semienka. Sem-tam si dam do pohara vody rano nalacno 2 cajove lyzicky z nich. Kedze je to v sacku, zvysok dobre uzavriem a odlozim do chladnicky. Tam mi to vydrzi aj 2mesiace.
Moja otazka je...su taketo semiacka toxicke a zdraviu skodlive, kedze su vopred pomlete a drzia sa tak dlho? Mozem sa nimi priotravit?
Viem, ze si pisal, ze najlepsie je si pomliet iba kus a hned to uzit. Ale chcem od teba pocut , prosim, ci sa mi moze nieco stat, ked ich uzivam aj taketo.
Pytam sa preto,ze vcera rano som ich uzila a uz je mi druhy den divne, akoby som bola priotravena ci co, kruti sa mi hlava, kruti mi crevami ako pri hnacke, no nemam hnacku, ,mam take kyslo v ustach, v slinach , trasu sa mi ruky, cele telo mam zoslabnute, divne vidim.Aj herpes sa mi vcera vyhodil na pere. Citala som, ze takto zomlete semacka sa mozu uzivat max. 15 min,.po zomleti, potom su toxicke, tak som sa zlakla, ze ja to uzivam aj 2-3 mesiace po otvoreni sacka take...no nikdy doteraz mi z nich nebolo zle...uz to pripisujem aj vitaminom a minerom co roky denne uzivam, ci som nie predavkovana,lebo aj vcera, aj dnes rano, kym som ich neuzila, bolo mi Ok, po ich uziti /teda vitaminov/mi prislo tak AKO VCERA, TAK AJ DNES OPAT ZLE.  Ci si nedat na chvili s ich uzivanim pauzu.....co povies?
Dakujem.

226

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, teda ak si kupim protiparaziticky protokol od dr. Huldy Clark, zaruci mi vykynozenie pripadnych moznych parazitov v tele? Chcem to uzit preventivne a predsa len je to zo Swansonu aj s postovnym dost drahe...cca 70USD, preto sa ta pytam, ci mi to pomoze. Aby to neboli zbytocne vyhodene peniaze.

227

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, dakujem. A vies mi najst takuto kuru paraziticku aj na i-herbe? nepredavaju to aj tam? lebo ja si iba odtial objednavam, na Swansone je drahe postovne a objednat iba tuto kuru na parazity a zaplatit postovne by vyslo mamku velmi vela. neviem, ci by bola ochotna tolko dat z dochodku.
ja po anglicky nerozumiem ani slovo / uz si ma zato aj sfukol..../ no co narobim, takze sa v tom neviem orientovat, aj tu 20 dennu kuru co je popis na Swansone si neviem prelozit do slovenciny, ako to postupne kazdy den brat, ktore doplnky...
dakujem

228

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

chcem sa este opytat, ci je potrebne robit preventivne niekedy takuto ocistu tela od parazitov, alebo nie a robit to IBA vtedy, ked ich uz mame v tele.
staci proti nim bojovat preventivne aj tym, ze clovek denne uziva vitaminy, mineraly, alebo to s tym nic nema SPOLOCNE?

229

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Tak som pozrela ten link na temu parazity, no vela z toho neviem, vlastne nic, myslela som, ze mi vies odporucit nejake pripravky, doplnky na vyhubenie parazitov z tela. Ked tam otvorim linky, tak mi nic neukaze.

230

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ahoj RNG.
Mam na teba otazku ohladne parazitov v tele. Dnes u nas bola moja mamka -62rocna a medzi recou mi povedala, ze ma pasomnicu asi v tele, ze uz minuly rok ju v stolici vylucila, ze sa velmi zlakla, co jej to tam zacala dole visiet a vytiahla to, zevraj mala taky tvar ako prstenec, potom uzka , opat prstenec siroky..dlha bola cca 20cm...potom rok nic a teraz opat. Lekarka sa k tomu stavia tak, ze jej povedala, ze ked ste ju v stolici vylucili, tak OK, mate pokoj a tym to haslo. To netreba rozbor stolice, lieky nato? Juuj az mi prislo zle z tej predstavy. To ako preboha a z coho ma v tele? Nemaju doma ani zvierata, ani nic.
Inaj je veelmi chuda aj nariek velkemu apetitu a jedeniu. To iste jej ta pasomnica nedovoli pribrat. Imunitu ma vsak slabu.
Preto ta velmi pekne prosim, co jej mam odkazat cez teba? Co ma uzivat, ako sa toho zbavit???Som z toho sama v soku. Je to normalne mat v tele?
Dakujem.

231

(5 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A co povies na probiotika...GS laktobacily Forte s prebiotikami, su lepsie ako tie od firmy Swiss s 5-kulturami? Ktore su z tychto dvoch lepsie?
Tie GS mi ako-tak skysli za 48 hodin. No nebolo to zase az tak huste.

232

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A vies mi este napisat, co sa sleduje tym rozborom  na aldosteronovy 24 hodinovy moc? Ten unik draslika? Alebo to stym nema nic spolocne? Lebo to mi robia na endokrinologii, tak ci to nema iba suvis so stitnou zlazou ten aldosteronovy moc. Je smutne, ale dnes mi sestricka nevedela povedat, na co mi to beru a doktorka tam nebola, zeby som sa jej na to popytala.

233

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Robia mi aj rozbor v moci pravidelne kazdy rok , nejaky mocovy aldosteron....neviem ci je to to, ci mi neunika tym mocom draslik, mineraly , alebo co sa vlasne tymto rozborom sleduje? Vies mi napisat? To musim im odniest nazbierany moc za 24 hodin ...a mam to tiez OK.

Je to fakt zahada, nikto mi to nevie zistit, co som uz za tie roky podstupila testov, vysetreni, dokonca mi po 2x  robili aj testy na zataz, ze zobrali mi krv v klude, ze som niekolko hodin takmer nepohnute musela lezat a vzapati nato som vyse hodiny musela skakAT, BEHAT POHYBOVAT SA A POTOM MI OPAT VZALI KRV...aj to sedelo a bolo OK.
A tie oblicky co spominas, ze ci tam nie je problem.....je pravda, ze som nachylna na krize, staci maly vanok a mam ich chytene...myslis, ze v tom moze byt problem co by mal suvis s draslikom? Ale je pravda, ze ten nizky draslik uz mam velmi vela rokov a predtym oblicky som mala OK. Zvyknem bravat aj na zapaly dumbier, Bromelain, ked ma to chyti.....lebo co si pisal, ze oblicky mi mozu privela ionov prepustat...nerozumiem tomu.

234

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Yam beriem tiez pomaly 4 roky , testy u gynekologa na hormony boli OK a oblicky? To netusim, robia mi pravidelne testy na nadoblicky, na stitnu zlazu aj vcera mi robili na ten aldosteron a vzdy je to OK. Stale je vsetko v poriadku a uz 11 rokov nevedia najst pricinu uniku draslika.
A co myslis brat antimikrobionalne na oblicky? Myslis, ze oblicky su problem?
Dakujem.

235

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Tak si predstav RNG, som uz zufala. Dneska mi prisli vysledky odberu krvi na mineralie a to, ze mam nizky draslik, s tym som uz roky vyrovnana, ale az taky nizky som necakala. Norma je od 3,60-5 a ja mam iba 3,10.Vzdy som mavala adspon 3,50-3,30 asi najmenej.Naposledy som mala 3,50 a to po uzivani draslika, ktory som si kupila z I-herbu - zvysilo sa mi to. Teraz som 2 mesiace uz nemala, tak som uzivala ten nas co som ti dala jeho zlozenie, co ho vylucujem a napisal si, ze je skodlivy a nemam ho brat. Opat mam doma z I-herbu, tak ho idem uzivat ako si pisal 3x1 a ked doberiem, pojdem opat na krv a uvidim. Potom si objednam radsej cisto praskovy co si mi dal link.
Nechapem, ved solim solou z Billy, pijem Kalinat, beriem draslikove tbl. a tak nizko ho mat?
Ale predstav si, ze aj horcik som teraz mala pod hranicou tesne a vapnik tesne iba nad hranicou , co je minimum.A to uzivam uz 4 roky vecer Bone Essentials. Tak ja neviem, ci mi v tele nerozklada tie tablety, kapsule, ked aj tieto mineraly mam dost nizke z rozboru a uzivam naozaj kvalitne, spolu so spirulinou, vit. D.
Beriem aj na travenie Betain, Enzymy, jod, kopu inych vit. a miner. z USA...
Co na to povies?

236

(125 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Este otazocka.
Ked si chcem CISTIT TELO ENZYMAMY...mozem ich zapit vodou s Kalinatom, teda ze sa zaroven s enzymamy na cistenie tela nalacno aj alkalizujem, alebo sa enzymy zapiju radsej cistou vodou?
Lebo viem, ze na travenie sa enzymy zapiju cistou vodou, aby sa nezneutralizovali kyseliny.
Dakujem.

237

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

UHM, dakujem ti za upozornenie, mas pravdu, pomylila som sa v tej kyseline...takze nie kys. citronovu, ale kys. askorbovu si rano riedim s Kalinatom, aby som ju pila v neutralizovanej forme ako askorban draselny.....asi somto uz OK napisala.
a teda mi ide o to, chcem od teba vediet.....MOZEM ZAROVEN S TYM UZIt AJ TU TBL. DRASLIKA vo forme GLUKONATU? Bude mat ta tbl. draslika vacsi ucinok akoby som si ju zapila cistou vodou? Asi ano, lebo prejde z casti cez zneutralizoivany zaludok, ano?

238

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem.
Ja viem, ze alkalizacia sa prevadza bez kyselin, ja ten Kalinat riedim s tym praskovym C-ckom z DM drogerie preto, aby som to nepila take kysle s vodou a myslela som si, ze tym padom ked zriedim 1 lyzicku toho C-ka s pol lyzickou Kalinatu budem mat ascorban draselny. Nie je to tak? Zle som pochopila?

Alkalizaciu zvyknem robit vecer pred spanim, tak 3 -4 hod. po jedle. Vtedy si dam pol lyz.Kalinatu  s cistou vodou.

239

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, teraz citam tento tvoj posledny prispevok, sice som laik, nerozumiem tomu, ale az som spravne pochopila, ten glukonat draselny mam teda radsej uzivat spolu s Kalinatom? Ze si dam do pohara vody pol lyzicky Kalinuta a zapijem tbl.toho draslika? Aby som to uzivala na neutralizovany zaludok?
Ja zvyknem rano si Kalinat zmiesat v pohari vody s praskovou kyselinou citronovou z DM drogerie .....mozem s tym zaroven vypit aj ten glukonat draselny v tablete?

240

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A este stale si mi nenapisal, prosim ta, kolko mam teda BRAT TOHO POTASSIUM GLUKONAT tabliet denne, to mnozstvo som v 1 tbl. uviedla vyssie uz viackrat. Dakujem.

241

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Tej pol lyzicky je cca 2g asi?

A z tych tabliet co mam doma potassium glukonat kolko denne brat? Oni maju 600mg potassium glukonatu a z toho je 99mg potassium.

242

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem ti RNG za rady. Kalinat a sol z Billy uzivam uz 3 roky denne a stale mam nizku hladinu K.Ale s takym ako pises svinstvom, ktore som uzivala vo forme tych tabliet a ktore som vylucovala z tela von sa ani necudujem.
Preto som si kupila z I-herbu ten Potassium glukonat tablety. Potom, ked ho spotrebujem si kupim aj ten praskovy.
Napis mi este, prosim ta, kolko teda mam denne uzivat z tohoto co mam doma draslika v glukonatovej forme tabliet denne. Staci 1-2tbl., alebo viacej?
+este kolko potom z toho praskoveho ked si kupim denne gramov uzivat?

243

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, takze ti udam zlozenie toho KCL....bezvodny koloidny oxid kremicity, polyvinilbutiral, cetylalkohol, magneziumstearat a talcum. Co na to zlozenie povies, moze byt v niecom z toho ten problem, ze ich vylucujem??

A druha otazka este...napis mi, prosim, kolko toho v glukonatovej forme denne uzivat, aby som mala konecne v norme K. 1-2, alebo kolko denne? Zatial uzivam 1tbl no asi je to malo, nie?

244

(46 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Zdravim RNG.
Chcem sa ta opytat, ked je obsah chloridu draselneho v 1 tbl.
1 000mg a z toho je 13,5 mmol K , oproti tomu mam glukonat draslika v tbl.ktoreho je 600mg a z toho je 100mg K.........mam otazku, ze kolko mam uzivat denne toho glukonatu, ked mam nizku hladinu K, zatial som uzivala iba vo forme chloridu no aj napriek tomu mam vzdy nizky K...ta tableta sa mi nerozklada v tele.
Ktora z tychto dvoch tabliet je ucinkom vyssia a kolko teda z tej glukonatovej denne brat tabliet. dakujem.

245

(449 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG, ked uzivam probiotika, ktore uz v sebe obsahuju aj prebiotika, teda potravu pre ne, je potrebne aj tak uzivat jablko? Alebo uz netreba? Dakujem.

246

(138 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, ked chcem kupit probiotika odolne voci kyselinam, tak ako sa to dozviem z obalu? Ako to tam ma byt uvedene,napisane po anglicky? Totizto ja po anglicky neviem. Dakujem.

247

(74 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Takze nech si to ujasnim.....
Ten L-lysin HCL mozem uzivat aj ja kludne denne ako som doteraz uzivala Betaine , alebo to mozem striedat, alebo iba ten Betain si mam radsej kupit...co povies?
L-lysin tiez je na podporu travenia, na zvysenie kyseliny?

A to Saw PaLMETTO teda manzelovi-43rokov, davat denne 1kapsulu preventivne staci? Zatial problemy s prostatou nema.

248

(74 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem RNG za linky....ten L-lysin HCL mozem teda uzivat aj ja? To je ako Betaine HCL? Nerozumiem tomu. Ak ano a je to to iste na podporu travenia, tak by to bolo super, lebo mnozstvo a cena je viac nez dobra....

Ten Saw Palmetto, co som objednala ma  v jednej kapsule  320mg a tych 288mg je nejaky Saw palmetto berry extract Fatty Acids standartized...ani neviem, co to znamena....takze na prevenciu pre 42 rocneho chlapa to staci 1kapsula denne uzivat, ci radsej viacej toho na den?

249

(74 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, chcem si objednat z i-herbu Betaine HCL, doteraz som uzivala a mala zasoby este z LC z tvojej predajne. Je jedno ake si mam kupit? Alebo na co sa zameraz? Ak nie je to jedno, ktore by si mi poradil z i-herbu v nejakej priatelnej cene, lebo to uzivam denne. Tiez mi mozes dat link na Saw Palmetto? Teraz mi dosiel od Doctor Best, ci ako sa to pise, je tam 60ks kapsul a stalo cca 8 USD, NEVIEM, CI BUDE DOBRE A UCINNE, AK NIE, VIES MI PORADIT INE? Uzivam to na vlasy a manzel preventivne na prostatu.Moze to manzel brat dlhodobe ako prevenciu?

250

(488 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, momentalne si robim vyplachy posvy GSE, nakolko mi tam zistili nejaky bacil. Uz sme si o tom pisali, radiul si mi vyplachy robit par dni aze by to malo zmiznut. Len ma napadlo, ci mam teraz vecer uzivat oralne probiotika, alebo by bolo lepsie si zakupit specialne  probiotika do posvy....lebo ked uzivam oralne GSE, tak vecer si davam probiotika, len teraz neviem, ci mi staci uzivat iba oralne aj v tomto pripade...dakujem