151

(25 odpovedí, zaslaných do Choroby obehovej sústavy)

RNG, po tej mojej protikvasinkovej kure mi velmi stvrdla stolica. Reze to ako ziletky. Zrejme som zanedbal vlakninu. Stolica je niekedy az cierna. Asi aj preto, ze jem vela chlorely. A mozno aj pre Citricidal, pretoze mam z neho cierny jazyk. Je to mozne?

Ale ohlasil sa mi hemoroid a velmi to boli. Co je prosim ta dobre na hemoroidy?

152

(51 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Neviem, ci sa tu uz o tom hovorilo, ale co si myslis o Colostre pre imunitny system? A hlavne ked je z kravskeho mlieka?

153

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

A zasa cenna rada. Vdaka A je taky doplnok z olivoveho oleja? Stretol si sa s nim?

Ale nemali by byt rybie oleje testovane na tazke kovy pred vlozenim do kapsul?

154

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Ach tak, tak to ma upokojilo, potom ten rybi olej zo zraloka skusim objednat. Vyrabali to aj Japonci ale je discontinued. A teraz je tam nejaka norska firma Solger. Vlastne to je este jedna vec, ktoru som na starej mame nevyskusal a takisto tu matersku kasicku.

Ale to je sila, ze imunitny system musi nastartovat toxicka latka. Ved to potom nakoniec asi nestoji za to aby sa clovek dal ockovat.

155

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Vdaka za cenne rady. Este som sa ta chcel spytat na ten skvalén (squalene). Obsahuje ho vraj olej pecene žraloka, ale cital som clanky, kde ho moc hania, vraj sa spaja s nejakym syndromom vojakov operujucich vo vojne v Perzskom zalive. Vraj im to davali vo forme vakciny a dostavali z toho vyrazky, opuchy, artritidu a vseliake ine veci. A pritom sa predava bezne aj na VitamineLife aj Puritan Pride. Myslis, ze je to nebezpecne? Vraj je to olej, ktory ba nemal byt v krvi, ale pritom je sucastou napriklad aj mozgu a sucastou bunkovych membran, ktore su tak pruzne. Tak neviem, ci sa to oplati objednat.

Ale vceliu kasicku vychvaluju, vraj dokaze obnovovat aj stem nervove mozgove bunky. Teda nie obnovovat, ale prispieva k ich rastu. Netusim, ci to ma vyznam aj u dospelych.

156

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

A kde sa da kupit Gelee Royal?

A este som chcel vediet co je dobre na nicenie virusov aj tych spiacich a v akych davkach?

157

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A da sa oreganovym olejom aj vyplachovat? Myslim, existuje v kvapkach?

158

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Je to zvlastne, ale akosi ma rozboleli z toho "horkaca" dasna na dvoch zuboch hore presne na tych istych miestach, ale len na dvoch. Netusis, co to moze byt? Su makke a citlive pri žuti, ako keby mi rastli nove zuby mudrosti. Pri jedeni to dost boli. Jeden som mal uz umrtveny pre velky kaz v nom. Zeby este nejake pozostatky infekcie. Nemas s tym skusenosti? Vyplachujem si s tym usta. Jazyk je strpnuty, ale to by nevadilo. Len tie dasna su citlive. Neviem, mam prestat s vyplachom?

159

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

RNG, cital som clanok o Skleroze multiplex a neurotransmiteroch. Tam odporucaju tieto latky: 2-amino ethanol phosphate, 1-asparagin acid alebo aspartate, colamine phosphate a dalej este Squalene obsiahnuty v oleji z pecene žraloka a ciastocne aj v olivovom oleji do 2%. A este Gelee royale. Vraj to podporuje upchatie myelinoveho obalu a teda jeho povodnu schopnost prenasania. Spominaju sa tam aj patogenne zony ako transformatory, vedenie vsokeho napatia, a zlozky jedal ako lepok a mliecne vyrobky v ktorych obsiahnute virusy mozu spustit samodegenerujuci utok niciaci tieto viacvrstvove obaly a dalej samozrejme tazke kovy o ktorych si uz hovoril. 

Moze to mat nejake suvislosti aj s Alzheimerom kedze sa tiez jedna o myelinovy obal? A existuju nejake doplnky na tieto chemicke latky, kedze vsetky spomenute su zrejme len farmakologickeho povodu. Na swanson som nasiel len lithium alebo magnesium soli aspartatu a este zlozku squalene v nejakom doplnku. Ine sa najst nedaju. Poradis?

Dakujem. Myslis, ze by sa nieco dalo objednavat az sem na Slovensko? Myslim, aby mi to posielali sem. Ake su nazvy tych periodik?

A este som ta chcel poprosit, ked spominas knizne vydanie. Mas nejake konkretne nazvy a autorov, ktore by sa dali objednat napriklad cez Amazon?

Prepac, ze tymto trochu odbocim od temy, ale ked hovorime o priekopnictve a osvietenectve, ktorym si aj ty velkym siritelom rad by som sa ta spytal, ake su to publikacie, z ktorych cerpac? Vychadza to pravidelne? Dalo by sa to odoberat aj tu na Slovensku? A je to viac titulov? Rad by som sa vzdelaval a mozno by som z toho nieco aj prelozil, ak by mal o to niekto zaujem, ale na to by som asi potreboval suhlas vydavatela. Ale hlavne by som si rad nieco precital, ale neviem, ci to nebude financne narocne.

Dakujem, to ma uspokojilo. A malo by to presvedcit hlavne aj skeptickych lekarov. U nas som mal rozhovor s nasim psychiatrom, kvoli starej mame a jej diagnoze Alzheimera. A tiez mi tvrdil, ze "a bohvie, ci to, co tam udavaju tam aj daju a v akej kvalite" a tak. Ale doktori su velmi systemovo stereotypni. Bohuzial. System je tak nastaveny. Veria len farmacii aj ked o nej nevedia takisto absolutne nic.

163

(1 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Prosim ta, je potrebne drzat capsule v chladnicke? Pisu na nich cool a dry place - chladne a suche miesto. Teraz tu je dost teplo. Mohlo by sa to nejako pokazit a uskodit nam?

Mas pravdu, daju tam dve kapsule a z toho je potom 120 000 units. Trochu sa mi to vzdy zda zavadzajuce. Nechapem, preco to nepisu na 1 kapsulu.

Dobre tak to skusim objednat. Len netusim, ci z toho tvojho iHerb sa to bude dat do zahranicia. Este som od nich nic neobjednaval.

aha, ja som na Swanson nasiel toto, je to lacnejsie, mohlo by byt?

http://www.swansonvitamins.com/SN167/ItemDetail?n=0

A este prosim ta aky je rozdiel medzi Serrapeptase a Serazymes? Nemalo by to pre otca ten isty efekt na opuchnute klbiky na ruke?

166

(19 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Tu natierku skusim. Len museli sme to dat ususit, pretoze by to na koreni uz nevydrzalo dlho. Nechcel som aby to vyschlo na koreni. Malo prsi a je tu velmi teplo. Potom to zomeliem na prasok a pridam to do tych ingrediencii. Vravis cesnak, orechy, palmovy a kokosovy olej, a co keby sa tam dalo aj maslo? Alebo mam tahini, to je pomlete sezamove semienko.

A mama vymyslela, dat nejaku cast este s par bylinami do slivovicoveho nalevu. Budeme mat kvapky. Co povies, bude to mat podobny chelacny ucinok aj v liehu?

167

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Bral som to dost poctivo. Ale neviem ci je to kandida. Budem to pridavat tak pozvolne. Ale chlebu a cestovinam sa este par tyzdnov vyhnem. A sladkostiam tiez. Len ten horkac uz asi nebudem pit. Je to fakt neprijemne. Probiotik mam este dost.

Vdaka za rady. Ja som vegetarian, ale nie vegan a tym padom jem vajicka aj syry.

Inak aku davku Serrapeptazy by mal brat? Je nejaky konkretny dobry produkt?

Mam teraz doma ten Papain na cumlanie. Je to velmi chutne a vonave ako prave ovocie, ale myslim, ze oba Papain aj Bromelain su hlavne na proteiny, vsak? A ja som vegetarian, takze neviem, co by pre mna bolo uzitocnejsie.

Serrapeptaza na hustu krv, to by potom malo mat podobny ucinok ako rybi olej, alebo lecitin? Mozno toto by otcovi na tie klbiky pomohlo.

170

(19 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

presne tak, nasadim narok a zoberiem ho este za mlada. Inak ten odstaveny to je sila, naozaj sa to tazko pije. Dost to stipe.

171

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

dal som si hriby len vcera a zajtra to uz budu dva tyzdne, neviem kolko este v tom mam vytrvat, a co postupne pridavat v strave. Zacinaju dozrievat cierne ribezle a tie by som si nerad nechal ujst. Predsa je to len raz za rok a je tam tiez mnoho dobrych veci.

A ktore su podla teba najkvalitnejsie traviace enzymy?

173

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

a co huby? tie sa mozu jest pocas tejto protikvasinkovej kury?

174

(19 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

takze som to mal zberat este skor, ked bol mlady

175

(19 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Rad by som sa spytal, v akej faze je najlepsie zberat koriander, pretoze ten nas uz zacal ist do semena. Ma to este chelacny ucinok?

Dakujem, tak to skusim a co su to presne cistiace enzymy, ktore?

A ako sa po anglicky povie dumbier?

177

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

aha tak vdaka

RNG, prosim ta, otec ma na klbiku prstu na ruke uz viac rokov opuchnuty a bolestivy klb. Dost jedava udeniny a soli. Myslis, ze by to mohla byt gangrena? Vraj krystaliky soli to vedia robit. Obrusuju klby na ohyboch a sposobuju bolest, ale gangrena je zasa odumieranie kosti. Tak to asi nebude to iste. Co by na toto prosim ta mohlo zabrat?

Mam doma Resveratrol, ale neviem, ci je to na tuto diagnozu ucinne.

179

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, mozem pocas protikvasinkovej kury jest kyslu kvasenu kapustu ked je tam kyselina mliecna?

180

(1 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, pocul uz o juhokorejskom masaznom lehatku CERAGEM? Je to masirovaci pristroj, ktory ma vynikajuci  masazny a akupunkturny a chiroprakticky ucinok na chrbticu a okrem toho aj infracervene vyhrievanie cez polodrahokamy Jadeitu. Problem je, ze stoji 2700 Eur. Ma vela liecebnzch ucinkov vratane psychickych chorob. Neviem, ci to stoji za taku cenu. Mojej mame vyoperovali platnicku pred 15 rokmi a odvtedy mava stale bolesti, rad by som jej nejako pomohol, ale neviem, ci toto moze pomoct. Vela ludi tvrdi, ze nemohli chodit a teraz sa to dalo doporiadku. Lieci sa tym aj neplodnost, upchate cievy a mnohe ine a hlavne je to skvely detoxikacny pristroj.

Mozes si pozriet ak mas cas tu

http://www.ceragem.com/

Vraj existuju aj nejake cinske napodobeniny za tretinovu cenu, ale nie su tak ucinne. Nepocul si o tom?

181

(17 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

RNG, je to pravda, ze Mahonia ma liecebne ucinky na psoriazu? A mohlo by to mat vplyv aj na Seboreu?

182

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dobre je aj to, ze to staci vziat raz za den naraz 3 tablety a nemusim pit ten liter horkeho cely den, je to tak? Alebo to aj v tabletach treba rozdelit?

183

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A co ten roztoc, neda sa nejako vykynozit?

Mam GSE aj  v tabletach 125 mg. Ake su tam davky, lebo doteraz som bral len kvapkany?

184

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A neda sa toho roztoca nejako zbavit?

Nepadaju ti z toho vlasy, lebo mne akosi aj hej.

185

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ja mam tu Seboreu uz 30 rokov, co mi sposobuje lupiny a velke svrbenie vo vlasoch. Takze by to nemala byt psoriaza lebo na tele to nemam. Vraj to sposobuju kvasinky. Zistili mi ich aj v krvi, ale neviem aky druh. Ale mozno je za tym aj nieco ine.

186

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Vdaka
a myslis, ze dva tyzde tejto kury budu stacit?

187

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Vdaka, skoda, ze som si objednal len to jedno balenie. Inak ten Citricidal je ale horky. Ale da sa to vydrzat aj s tou dietou. Len neviem, ci je to ten pravy problem mojej Seborei. Uvidim, v kazdom pripade kvasinky mam. Zistili mi to pod mikroskopom. Vraj typicka krv Slovakov, ale podla mna to tam nema co robit.

Este prosim ta, pri tejto kure sa moze brat aj Chlorella? A myslim, ze si kedysi spominal aj vytazok z olivovych listov. Je to tiez prospesne?

188

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Prosim ta, zacal som dnes tu protikvasinkovu dietu. Pises, ze treba brat denne 3 krat 100 mg carvacrolu? Tablety su ale po 50 mg Oregano oil a v nich je 75-85 % carvacrolu. To by znamenalo, ze traba brat 6-7 capsul denne? Nie je to vela? Na obale pisu brat 1 capsulu denne.

Mimochodom o aky druch kvasinky sa jedna nevies?

189

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

RNG pozdravujem,
dopestoval som dost Koriandru. Zacal som ho odstavovat na tom odstavovaci na listovu zeleninu. Je to dobry napad? Je stava dost ucinna? Alebo treba aj susinu? Tu chcem ususit na zimu. Stara mama skor vypije stavu, nez by to mala jest, ale bojim sa ci to nie je moc silna koncentracia. A kolko krat za den a kolko by tej stavy mohla vypit? Mohlo by to sposobit mozgovu hmlu?
Inak Koriander uz kvitne. Nie je to neskoro na zber? Velmi prsalo a tak som ho nechal vyrast.

190

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, ako sa prosim ta da zlikvodovat hnisavy vacok nad korenom zuba, trojka ocny. Mojej mame maju robit resekciu, teda prerezat dasno a vybrat ten hnis. Ta sa to urobit aj inak, napriklad Citricidalom? Ma tam vyvrtanu dierku takze sa tam da nejako dostat. Vdaka.

191

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Vdaka, a moze GSE brat aj dieťa vo veku jedno 3 roky a druhe 1 rok? A v akych davkach a pri akych chorobach?

192

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Dakujem, ja mam tento, bude to stacit?

http://www.swansonvitamins.com/SWH104/ItemDetail?n=0

Samozrejme na bezsacharidovu kuru som pripraveny - ryby, zelenina, vajicka a orechy nic viac vsak?

O kokosovom oleji si nehovoril. Je to potrebne?
a este si spominal vytazok z olivovych listov. To sa berie ako?

193

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, idem si urobit tu protikvasinkovu kuru, kolko este raz kvapiek GSE denne mam brat aby to malo ucinok a aby som si nepokazil brucho a do kolko vody prosim?

A druhu vec ako sa ma brat Chaparral aby to bolo tiez akurat? Kolko kapsul denne a kolko naraz v pripade chripky?

194

(11 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Nechapem ako latky, ktore sposobuju podobne priznaky mozu liecit? A vytazky z kacice nicia virusy? smile

195

(11 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Bude to tak, ale z coho v podstate su tie homeopatika? Je to nieco z byliniek? Alebo z kamenov?

196

(11 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Zvlastne, tomuto svetu asi nie je rady, hahha, ale vazne. Radi manipulujeme inych a radi sme tusim manipulovani len nech o tom moc nevieme, aj ked ja si stale myslim, ze som iny.

197

(11 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Zvlastne a co sa toho moja sestra nakupila pre jej deti, nejaky Oscillococine, male gulicky proti virusom, ci bakteriam a vraj to zabera. Ale preco potom taky Lee Swanson sa tiez dal na taku "magiu"? Zeby aj jemu uz islo len o business? Nevyzera na to. Teda pretoze tam ma celu modru line "Swanson homeopathy".

198

(11 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, prave mi prišiel mail o novych vyrobkoch na Swanson stranke ľaľa tuto:
http://www.swansonvitamins.com/lnd/NewP … de=INTE719

a tak ma zaujima, ak mas cas, co su to homeopatika a je to vobec ucinne, lebo uz som pocul vselico, ze je to len cierna magia, tak prosim, co o tom vies?
Vdaka.

199

(62 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ale preco potom prijimat mineraly z doplnkov, ked ich mame vo vode, alebo je to nieco ine?

200

(62 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ja len ze v prirode sa takto voda nikde nevyskytuje, takze sa mi to zda dost umele a neprirodzene.