1

Téma: Colostrum

Neviem, ci sa tu uz o tom hovorilo, ale co si myslis o Colostre pre imunitny system? A hlavne ked je z kravskeho mlieka?



2

Re: Colostrum

Ja som osobne pouzival collostrum, mne pomohlo v roznych pripadoch, tiez mojmu otcovi, manzelke a roznym znamym. Samozrejme , nie je to vseliek ale cenny doplnok.
Co sa tyka kvality, ja som pouzival collostrum z krav, ktore su volne pasene v relativne nezamorenom priestore, bez pouzivania antibiotik a hormonov na zvysenie dojivosti.
A samozrejme kvalitu GMP, co je dnes v USA bezne a vyzadovane nasim "velkym straznym psom, federalnou organizaciou na "ochranu " , FDA, ktora je mimoriadne prisna na kvalitu doplnkov, na jedla uz menej a na lieky vobec nie, pre to je tolko ludi liekmi poskodenych a doslova zabitych.



3

Re: Colostrum

Myslite, ze toto colostrum (podozrivo lacne) je porovnatelne kvalitou k ostatnym: http://www.iherb.com/21st-Century-Healt … /9621?at=0



4

Re: Colostrum

Nuz nepisu tam obsah imunoglobulinov ani lactoferrinu, takze to nemozem posudit.
Ale kedze sa nechvalia s vysokym obsahom imunoglobulinov, asi nie je tak vysoky

Prvy a druhu podoj maju hladiny od 25 az do 40% imunoglobulinov a az do 1.35% Laktoferinu, v dalsich podojopch to klesa, aj ked je to este stale technicky collostrum
Porovnaj si to z
http://www.swansonvitamins.com/SW933/ItemDetail?n=0
alebo spracovany
http://www.swansonvitamins.com/SWU088/ItemDetail?n=0

Dobre rehotna je ta poznamka, ze mas brat len 2 kapsule a neprekracovat tu davku bez rady lekara
(som zvedavy, ktory lekar vie nieco o colostre,aby ti s tym vedel poradit)

Ja pouzivam v pripade potreby(pooperacne vysilenie, tazka choroba...) davky az vyse 15 gramov collostra viackrat denne, kym sa travenie nenastartuje , na porovnanie
ved nakoniec teliatko vycicia vyse litra a to je pri mozno 10%susiny(bielkovina=imunoglobuliny pus tuky a trochu cukrov) 100 gramov sucheho kolostra + !!!! a pritom vazi menej, nez dospely clovek.

A tu strasia s jednym gramom, co vraj nesmies prekrocit, hahaha.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-25 00:50:30)



5

Re: Colostrum

to spominane colostrum od 21 century som bral ... raz mi to zrejme pomohlo, v spolupraci s inymi doplnkami, ale bral som toho denne vela.... mozno aj 4 x 6 g



6

Re: Colostrum

A co hovoris na toto ?

Mt. Capra, CapraColostrum, Goat Milk Colostrum, 120 Capsules



7

Re: Colostrum

Kozie collostrum je tiez dobre, hoci obsah imunoglobulinov ma relativne nizsi. Ale ludia s alergiou na kravske mlieko niekedy davaju prednost koziemu collostru, hoci nepoznam osobne nikoho, co by mal na kravske kollostrum, nejaku reakciu, ale je teoreticky mozna, najma u silnych  alergikov na kravske mlieko.



8

Re: Colostrum

Chcem sa spýtať na tento produkt:
http://symbiotics.com/
je kolostrum od tejto firmy kvalitné? A ako ho užívať, keď nemám momentálne žiadne problémy, len na posilnenie imunity...
pýtam sa práve na tento produkt, pretože mám ho možnosť objednať aj zo SR, odkiaľ objednávam viacero produktov predávaných v USA.



9

Re: Colostrum

Symnbiotic je vyborna znacka, z collostra z Noveho Zealandu, z volne pasenych krav.



10

Re: Colostrum

Chcela by som poprosit o radu, zacala som davat synovi (2,5r) colostrum s probiotikami http://www.iherb.com/Childlife-Probioti … 50-g/10630 . Kedy je najlepsie mu ho davat? Zatial mu ho davam rano do jogurtu. Mohla by som mu tam primiesat aj betaglukan, ci to radsej zvlast?
Je to dobra volba colostrum s probiotikami, alebo by som mu mala davat kazde zvlast? Mam problem cokolvek do neho dostat, a tu sa mi vyhovovalo, ze je to vlastne 2 v 1.



11

Re: Colostrum

Osobne nemam rad kombinacie, kde jednotlive zlozky nie su tak kvalitne a silne , ako osobitne predavane .
Menovane ma len 4 mliecne/jogurtove ku;ltury, kde nie je naznacene, ze su tepelne a kyselinovo odolne, tj ked ich uz kupis nemusia byt aktivne alebpo sa zive neprebojuju cez zaludocne kyseliny. Takze pozri radsej na take
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518
Inac miesat antimikrobialne collostrum s probiotikami=mikroby nie je najlepsi napad, Dobre je dat medzi ne pauzu aspon 3 hodiny.
Betaglukany su len sacharidy, specialne, takze tie mozes zamiesat do cohokolvek a brat kedykolvek.



12

Re: Colostrum

RNG,
chcela by som dávať 2,5r. dcére colostrum. Našla som Nasledovné
http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … blets/4880
Prosím Ťa o tvoj názor na ne, poprípade, ktoré by si mi poradil a ako správne dávkovať.

Ďakujem vopred.



13

Re: Colostrum

To je velmi dobra forma pre deti, akoze cukrik. mozes ho samozrejme davkovat aj ovela vys, predsa je to len superpotravina, nie chemicky liek, z ktorej napr tela vypije liter, co sa rozna suchemu najmenej 300 gramov.



14

Re: Colostrum

Prosim ta pekne RNG, aky je tvoj nazor na toto kolostrum? http://www.ebay.co.uk/itm/Myprotein-Ult … 19da4f7e14
Obsah imunoglobulinov je dobry az 30% len laktoferin tam nevidim.

Vdaka.

Naposledy upravil: pivkes (2013-07-27 08:59:52)



15

Re: Colostrum

Nepoznam odkial to je.
Ja osobne davam prednost Novozealandskemu, kde sa kravy volne  pasu na lukach a nie su "osetrovane "
antibiotikami a hormonami. Pozri na http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … 5-3-g/4091



16

Re: Colostrum

Objednal som to, ktore odporucas. Vdaka.



17

Re: Colostrum

OK



18

Re: Colostrum

Ahoj RNG. Predcasom som si objednal kolostrum ktore si mi odporucil http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … 5-3-g/4091

a dnes hovorila jedna znama ktora ponuka vyrobky tejto spolocnosti a tiez toto kolostrum http://www.lrworld.com/sk/svet-produkto … hrana/#c93

ze to kolostrum z Noveho Zelandu nie je pre nas Europanov vhodne, z dovodu, ze na Novom Zelande maju ine bacili a virusy a ze to kolostrum zabera len v tej zemepisnej sirke a nie nam europanom. Tento nazor som nedavno cital aj kdesi v diskusii, ale nevenoval tomu pozornost, ale predsa len, opytatam sa teba, co si o tom myslis???

DAKUJEM PEKNE.



19

Re: Colostrum

Reklamna blbina
.Je sice pravda, ze este stale existuju miestne mikroklimy, ale ludske choroby su viacmenej roznesene potravinami a cestovanim ludi po celom svete. Tj pouzivame proti nim tie iste doplnky a tie iste lieky, na celom svete.
Hlavny ucinok collostra su imunoglobuliny , obranne bielkoviny, presne take, ako tvori aj nase telo, preto su tak ucinne.A ucinik colostra zvysuje lactorerrin, ktory je na celom svete rovnaky a rovnako ucinny. Najdes ho aj v ludskom materskom mlieku v mensom mnozstve.



20

Re: Colostrum

DAKUJEM PEKNE.

Pokial sa este mozem opytat na tento kolostrum a tieto probiotika: http://www.lrworld.com/sk/svet-produkto … hrana/#c93 pri kolostre neuvadzaju pocet laktoferinu a imunoglobulinov ale za jednu flasticku 125ml si uctuju 40 eur a probiotika obsahuju len 1mld v jednej kapsuli, 30 kapsuli v baleni a uctuju si 50 eur a pravdepodobne nie su ani entericky obalene.

Aky je tvoj odborny nazor? Ja mam taky pocit, ze len tahaju peniaze z nevedoych ludi....Alebo?

Vrela vdaka.



21

Re: Colostrum

Mas spravny pocit, je to surove tahanie penazi od neinformovanych ludi.
Praskove collostrum  je susene setrne tj neznicia sa v nom imunoglobuliny ani Lactoferrin a je zhruba 2-3 krat tak koncentrovane, ako tekute collostrum.
Naviac ani neuvadzaju, ci je to od krav volne pasenych alebo stajnenych a krmenych krmnymi zmeskami, tj vcitane atb a hormonov a herbicidov a pesticidov co pouzivaju pri pestovani krmiva.
U Novozealandskeho produktu si mozem byt aspon isty, ze je to z krav volne pasenych na lukach, bez chemikalii, hormonov ci antibiotik.
Tekute produkty sa kazia, takze ich treba sterilizovat alebo ,konzervovat. Vysuseny produkt sa nekazi, pokial ho udrzujes v suchu.

Naposledy upravil: RNG (2013-08-24 21:20:46)



22

Re: Colostrum

Ja uzivam to novozelanske ako si mi poradil, za viac ako tyzden som zjedol 200g ale citim sa skvele, aj mi rychlejsie rastu vlasy, fuzy i nechty.
A predtym som kupil z SK z lekarne a tam maju take kolostrum, ktore neobsahuje lactoferin, ale cena je poriadna za par tabletiek.
Farmaceutickej lobby sa lahko podnika na SK.



23

Re: Colostrum

OK



24

Re: Colostrum

pivkes, dobry zdroj colostra na SK

http://www.imunotop.sk/index_page.php?p … ecolostrum



25

Re: Colostrum

Imunotop ma sice velmi kvalitne Novozealandske collostrum, ale v malych baleniach a znacne predrazene. Pozri na vacsie balenia, lacnejsie
http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … sules/4090
alebo este lacnejsi prasok vo vyse polkilovom baleni
http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … 5-3-g/4091
Kto si mysli, ze mu par kapsul colostra staci, je si na velkom omyle. Ucine davky zacinaju od najmenej 5 gramov a narazove su az 2 x 15 gramov a viac  denne, co nastartuje aj velmi vycerpany organizmus

Naposledy upravil: RNG (2013-09-19 17:36:36)



26

Re: Colostrum

RNG,
chcela by som sa spýtať ako dlho je možné užívať colostrum. Dávam 3 ročnej dcére už tretí mesiac jednu tabletku z tohoto:

http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … blets/4880

Ďakujem za odpoveď.



27

Re: Colostrum

Colostum=mledzivo je potravina, ktoru mozes pouzivat aj cely zivot, ked to potrebujes.



28

Re: Colostrum

Ahoj RNG.

Prosim ta, chcem sa ta opytat ohladom jedneho colostra spolocnosti LR http://www.lr-slovak.com/colostrum-dire … 97-c-1142/ nakolko moje okolie je do tejto spolocnosti a aj tohto colostra "zblaznene" a nijak si nedaju vysvetlit opak. Tak na flasticke vobec nie je uvedy obsah laktoferinu a imunoglobulinov, tak som dnes volal do firmy na infolinku, ze potrebujem vediet zlozenie, tak mi pani povedala, ze obsah imunoglobulinov je 485mg v dennej davke ktora je 8ml. Prosim ta, kolko % to je, lebo od teba uz viem, ze spravne kolostrum ma obsahovat 25% imunoglobulinov a 1.5% laktoferinu. 
A pani tiez uviedla, ze o laktoferine nema zmienku, musela by sa informovat od vyrobcu. Cize chapem to tak, ze laktoferin neobsahuje.

Dakujem.

Naposledy upravil: pivkes (2013-11-21 19:12:55)



29

Re: Colostrum

Nuz collostrum, co odporucam je suchy koncentrat, nie tekute. Takze jeho obsah je samozrejme ovela viac koncentrovany. Toto tekute ma podla popisu  0.485:8=0 .106= 10.6% imunoglobulinov.
No a kedze nespecifikuju, ze je to z krav na volnej pasi, ako napr to z Noveho Zealandu, aj zlozenie a pripadne stopy rastovych hormonov a antibiotik v nom su istotne.
Nuz ale ked odporucaju 8 ml ako davku, tak odporucaju ekvivalent asi  3.4 gramov sucheho prasku co sa tyka imunoglobulinov.
Ja osobne na intenzivne pouzitie v krize odporucam az 30 gramov prasku a na bezne pouzitia na posilnenie imunity povedzme 2 az 5 gramov.
K cene som sa zatial neprepracoval, ale ked je to nemecky produkt, iste bude ovela drahsi ano napr Novozealandsky alebo USA produkty. Europa je draha...

Napr toto balenie
http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … 5-3-g/4091 je ekvivalent zhruba 1400 ml toho tekuteho nemeckeho propduktu, tj vyse 11 flasticiek



30

Re: Colostrum

RNG dakujem za odpoved.

Symbiotic Colostrum ktore odporucas sam uzivam a som s nim nadmieru spokojny. Rozumna cena vzhladom k mnozstvu, tiez skvela kvalita kolostra a obsah imunoglobulinov a laktoferinu.
Avsak ako som uz spomenul, na SK sa akosi rozbehli LR produkty a doslova a pismena ma stve, ked vidim ako zdieraju neinformovanych ludi na ich vysoko predrazene a nizko ucinne doplnky. Napriklad ta jedna flasticka kolostra stoji 40 eur. Cize ked 11 flasticiek sa priblizne rovna 600g Symbiotics ktoreho cena je okolo 80eur, tak v pripade LR 11 flasticiek to vyjde 440eur. A dokonca bez laktoferinu!!!



31

Re: Colostrum

Boze moj! 2-3 nasobok , to clovek moze ocakavat ale 8.5 nasobok, vratane aj postovneho je absurdne zlodejstvo.Naviac kvalita nemeckeho sa nemoze vyrovnat Novozealandskemu, ktore  je z krav na volnej pasi," neosetrovanych " hormonami a atb. Naviac Europske zamorenie je celkove ovela vyssie, ako Novozealandske, celkove.



32

Re: Colostrum

RNG chcel by som sa spýtať, čítal som že Colostrum je dobré aj proti akné.
Chcel by som to vyskúšať, len problém je v tom, že mám alergiu na kravské mlieko.
Narobilo by to veľké problémy keby som to aj napriek tomu užíval?
Nemáš skúsenosti s tým, že by to niekto bral aj napriek alergii?



33

Re: Colostrum

Neviem, preco by malo byt collostrum dobre na acne.



34

Re: Colostrum

Hľadala som kolostrum a našla som tento produkt dostupný na Slovensku, vyzerá zaujímavo, dá sa objednať v lekárni, tekutá verzia by mala byť ešte šetrnejšie spracovaná ako prášková sušená:

http://biocolostrum.sk/web/colostrum/kv … racovanie/

12 hodinové kolostrum je problém nájsť aj na iherbe.

Najvýhodnejšia cena:
http://www.docsimon.sk/tovar/bio-colostrum-100-cps-90

Naposledy upravil: bludicka (2014-02-26 12:09:16)



35

Re: Colostrum

Treba prihliadat aj na cenu spracovanie aj zamorenie. Zbavenie tukov a bielkovin je uz priemyselny proces, kdezto len vysusenie za mrazu alerbo nizkych teplot je mensie porusenie.
Na ucinnost treba hodne kolostra, tela ho vypije aspon liter denne, takze hovorit o malych davkach je na smiech. Odporucam minimum 2 x 15 gramov sucheho, co je ekvivalent asi 3 x tolko tekuteho a najnezamorenejsia znacka je Symbiotic, z krav volne pasenych na chemicky neosetrovanych pastvinach v Novom Zealande,, prirodnych, a samotne kravy nie su osetrovane ani hormonami, ani atb.



36

Re: Colostrum

Čo som o kolostre čítala, tak je dosť zásadné, aby sa zberalo do 12-tich hodín od narodenia kvôli obsahu tých imunoglobulínov, firma Symbiotic a väčšina firiem zbiera kolostrum do 48 hodín, tým vlastne získajú oveľa viac produktu za nižšiu cenu a Symbiotic zbavuje kolostrum tuku, ako dôvod uvádza, že takýto produkt dlhšie vydrží a nepodlieha natoľko kazeniu a oxidácii. Ale ponechanie tukových zložiek je vraj lepšie pre kvalitu kolostra.

Väčšina chovateľov kráv vylieva kolostrum prascom na kŕmenie ako "menejhodnotný" produkt, teda to, čo teliatko nevypije, keby vedeli, že za aké drahé peniaze sa predáva. Tak sa možno aj oplatí nájsť chovateľa kráv, vypýtať si ho a zamraziť.

Na naozaj účinné dávky je podľa mňa kolostrum v doplnkoch dosť drahý produkt.



37

Re: Colostrum

Nuz ja som s tym zachranil otcovi zivot po tazkej operacii, ked nad nim lekari , ti najlepsi v Bratislave, uz zamavali rukami. A davky boli 2 x 15 gramov plus 2 x 500 mg betaglukanov.
To mu nastartovalo uz zastavene travenie.A bolo to collostrum, len s 25% imunoglobulinami, ale obsahuje aj hromadu inych zivin a obrannych latok, ktore vie telo absorbovat aj s prakticky nefungujucim travenim. Dnes by som mu dasl aj vyssie davky.
Kedysi, ked som mal na Slopvensku obchody som  planoval nahovorit zverolekarov na zber colostra, lenze moji konatelia boli zialbohu neschopni nieco take zorganizovat.
Tiez som to chcel mrazit , najma zasobovat nemocnice na pooperacne stavy a rakoviny.
Mledzivo nemozno zmiesat s mliekom, lebo sa zrazi.



38

Re: Colostrum

RNG aky máš názor na toto kolostrum v porovnaní s kolostrom od firmy Symbiotics.
http://www.iherb.com/California-Gold-Nu … 00-g/52394

A ešte ma zaujíma či je vhodné brať kolostrum pri rakovine. Viem že je dobré na podporu imunity ale keďže to obsahuje aj rastové faktory nemôžeto  podporiť rast nežiadúcich buniek? Čo je lepšie podľa teba užívať imunoglukány alebo kolostrum.

Ďakujem za rady



39

Re: Colostrum

Asi je OK, hoci neviem, ako je vyrabvane a ci su tie kravy na volnej pasi alebo krmene zmeskami  a stajnene. Colostrum obsahuje protirakovinny lactoferrin, ale v dost malom mnozstve, tj nie je porovnatelne so stimulacnym efektom betaglukanov na biele krvinky, najma na NK typ, co priamo zabija rakovinne bunky.



40

Re: Colostrum

Ďakujem za odpoveď, mohol by si mi ešte napísať tvoj názor na to či tie rastové faktory v kolostre môžu podporiť aj rast zhubných buniek u ľudí chorých na rakovinu? Neviem sa k tomu nejako dopátrať. Známa mi niečo take spomínala ze jej to hovoril doktor.



41

Re: Colostrum

Vseobecne sa taka fama siri medzi lekarmi, ale nikde som nevidel ziadny dokaz na to a serviruju to ako "samozrejmost"
Nuz ked sa tak zoberie, vsetko co zjes, ak to nepotlaca rakovinu, tak to podporuje, lebo aj rakovinne bunky potrebuju rozne ziviny, najma cukry na energiu
A co sa tyka boja proti rakovine, drviva  vacsina clankov tvrdi, ze colostrum pri tom pomaha, pozri na
http://www.colostrum2u.com/colostrum-ag … cells.html
http://www.cancercure.ws/bovinecolost.htm
takze sa mi zda, ze zase onkomafia a ine medicke zdroje, co aktivne bojuju proti doplnkom tu zauradovali. Ked sa nejaka sprava proti doplnkom objavi, tak okamzite obehne cely svet a "informuje" lekarov. Samozrejme ine studie, co na collostrum najdes vyse 2000 sa do tlace a televizie nedostanu spravidla. A uz vobec nie do ucebnych programov na medickych fakultach.



42

Re: Colostrum

Ďakujem RNG



43

Re: Colostrum

Mne collstrum v minulom roku velmi pomohlo. Zvysilo moju imunitu na nakazy od mojich vnucat, pomohlo potlacit nebezpecny virus, co sposobil,horucku az 41.6 stupnov na par hodin mojej vnucke, pomohlo potlacit mojej zene pasovy herpes v rekordnom case 8 respektivne 12 dni do kompletneho vyhojenia,
Ja na collostrum nedam dopustit od vtedy, co som s nim svojmu otcovi po tazkej operacii, ked mu lekari uz nedali ziadnu nadej zachranil zivot na ich udiv. Samozrfejme nehovorim o malych davkach ale o masivnych ako 15 gramov  praskoveho a viac. nakoniec sa jedna o jedlo, vlastne superjedlo a tak toho treba dost, nie len miligramy na ucinnost.



44

Re: Colostrum

Mne collstrum v minulom roku velmi pomohlo. Zvysilo moju imunitu na nakazy od mojich vnucat, pomohlo potlacit nebezpecny virus, co sposobil,horucku az 41.6 stupnov na par hodin mojej vnucke, pomohlo potlacit mojej zene pasovy herpes v rekordnom case 8 respektivne 12 dni do kompletneho vyhojenia,
Ja na collostrum nedam dopustit od vtedy, co som s nim svojmu otcovi po tazkej operacii, ked mu lekari uz nedali ziadnu nadej zachranil zivot na ich udiv.
Samozrejme nehovorim o malych davkach ale o masivnych ako 15 gramov  praskoveho a viac. Nakoniec sa jedna o jedlo, vlastne superjedlo a tak toho treba dost, nie len miligramy na ucinnost.



45

Re: Colostrum

RNG,

neporadil by ste mi nejaké colostrum ? Veľmi sa v tom zle orientuje.


ďakujem

Naposledy upravil: Mik (2015-08-26 22:13:20)



46

Re: Colostrum

Nuz ja pouzivam toto
http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … l&ic=4
lebo je z krav volne pasenych na Novom Zealande, bez pouzitia hormonov a atb, na lukach neosetrovanych chemikaliami.



47

Re: Colostrum

RNG prosím ťa toto colostrum ktoré si odporúčal http://eu.iherb.com/Symbiotics-Colostru … ;ic=4,píšu tam
Bovine Colostrum (Pasteurized Cow Pre-Milk), ja som čitala že pasterizáciou alebo celkovo vyššou teplotou sa veľká časť imunoglobulínov a iných cenných látok v kolostre zničí?

Naposledy upravil: indiga (2015-11-15 19:24:53)



48

Re: Colostrum

NuZ zrejme tam ale zostane dostatok, lebo to pracuje proti roznym mikrobom a na posilnenie tela ako superpotravina. To mam osobne vyskusane uz mnohokrat.
Neviem, akymi teplotami to pasterizuju a ci vobec tento produkt  pasterizuju



49

Re: Colostrum

Ktore colostrum je lepsie,naco sa mam zamerat pri vybere,ja viem ze odporucate praskove ale ked v capsuliach tak ktore
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps
alebo
http://eu.iherb.com/Symbiotics-Colostru … ules/65896



50

Re: Colostrum

Colostrum v kapsuliach je zbytocne drahe. Ja som ho kedysi bral, ked som si myslel, ze mi 1-2 gramy pomozu.Zialbohu ucinna davka v pripade potreby je 2 x 10 gramov na dospeleho