101

(449 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

O tej kapuste som cital rozne nazory aj ja, ale mne to vychadzaze NIE. Ja som prave v case ked mi zistili candidozu, jedaval uz viac ako 1/2 roka kyslu kapustu- ale to som nevedel,ze mam candidu- a to som si ju robil doma, bez akehokolvek pančovania s octom-aby bola kysla ,alebo cukrom, aby nebola moc kysla, ako to niektory robievaju.
A co sa tyka bryndze, tak ta by sa mohla, ale zase to musi byt cerstva , ale NIE pasterizovana.Probiotická bryndza určite patrí medzi zdraviu prospešné potraviny, čo sa už o pasterizovanej bryndzi povedať nedá.

102

(449 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Ako som pisal v predchadzajucom dotaze,mam problemy s candidou v krvi.  Su vhodne tieto probiotika ? Alebo ake probiotika by ste mi špecificky poradil na tento problem ?    http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … l&ic=1    Dakujem.

103

(449 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Je možné, aby som mal Candidu len v krvi,protilatky proti Candide Alb. IgA  by mali byt  < 15 a ja mam 36 ked vysledky zo stolice na pleseň su negatívne, robene  2x s casovým odstupom ? Bol som aj na gastrofibroskopii a lekar napisal do zpravy bez znamok Candidozy.
Mal by som este otázku, ake caje a a probiotika su najucinnejsie pri Candide v krvi ? Aky mate nazor na  saponínovy produkt Golden Yaccu ? Cital som o nom ako dobrom "udržbárovi" ciev, ktory zamedzuje uchyteniu škodlivých usadenín na stenách čriev a krvného obehu.
Chlieb, mucne vyrobky, ryza, sladene napoje, cukor vsetko som vynechal.   Už to nepoznam dlhsie ako 6 mesiacov. Som na zelenine a mase bez zemiakou, bielej ryže a pod. Niekedy si dam trocha hnedej ryze pololupanej.Len niekedy si trocha osladim Stéviou. Pijem caj z Oregana, Skoricovy, Tymianovi. Do caju  si davam citron a kvapky GSE-Grepfrutove 33 %.

104

(29 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Som rád za Vaše odpovede, ktorá každého konzumenta môže len potešiť.

105

(29 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Kokosový tuk (olej) má extrémně vysoký obsah nasycených mastných kyselin (90 %), které mají negativní vliv na zvyšování hladiny cholesterolu v krvi a zvyšují riziko srdečně cévních onemocnění. Obsah vícenenasycených mastných kyselin je minimální (2 %) a nulové zastoupení n-3. Využívání tohoto oleje pro přípravu pokrmů není vhodné (i když je dobře stabilní při vysokých teplotách). Informace o jeho téměř zázračných účincích jsou mylné.

prof. ing. Jana Dostálová, CSc.

Co je na tom pravda? Na jednej strane si pomozeme s Candidiou a na druhej upchame cievy ?

106

(40 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Dobry vecer RNG.   
Dostal som ako dar tieto probiotika.
Viete mi povedat ci su vhodne pri lieceni Candidy , alebo ich mozem uzivat az po vyliecení s Candidy ? V zloženi maju: sacharidy-52 až 57% a tie ma dostali do vahania: vhodné, alebo nie.

http://www.viaczdravia.sk/viaczdravia/e … Probiotika

Biomilk Colon je nízkolaktózový mliečny produkt, vyrobený mliečnokyslou fermentáciou z ekologicky čistého kravského mlieka. Počas postupu tráviacim traktom LB a ST vzájomne stimulujú svoje množenie a prichytávajú sa k stene hrubého čreva. Vplývajú užitočne a blahodarne tým, že regulujú vnútornú mikroflóru, odvádzajú toxíny z tela, obnovujú funkcie žalúdka a črevného traktu, zvyšujú obranyschopnosť organizmu.

Produkt neobsahuje konzervanty ani geneticky modifikované mikroorganizmy. Je vhodný pre dospelých a deti od 3 rokov veku. Doporučená denná dávka je 1-3 odmerky denne pred jedlom v suchom stave alebo rozpustené v tekutine do teploty 45 C. Pri Crownovej chorobe sa doporučuje 1 odmerka každé 2 hodiny. Produkt je možné užiť v ľubovoľnom množstve a čase. Nie sú zistané žiadne vedľajšie účinky . Pri výplachoch vagíny sa 1/2 odmerky rozpustí vo vlažnej vode a pomocou sprchy sa robí výplach 2xdenne. Po hydrokolonoterapii 1 odmerka sa rozpustí vo vlažnej vode a vovedie sa do hrubého čreva po procedúre. Skladovanie pri izbovej teplote.

Zloženie: denná dávka 15g prášku obsahuje :suché látky- 94%, voda-do 6%, bielkoviny-23 až 27%,sacharidy-52 až 57%,tuky-16 až 20%, laktóza-do 4%, pektín-do1%, minerály:draslík(glukónan draselný)-225mg,vápnik(mliečnan vápenatý)-193,5mg, fosfor(glycerofosforečnan vápenatý)-153mg,železo(mliečnan železnatý)-0,12mg, vitamíny:B2(Riboflavín)-0,327mg,C(L askorban sodný)-0,3mg,B1(Tiamínhydrochlorid)-0,051mg, D(Cholekalciferol)-0,15?g,Carotín(Beta-carotene eq)-0,0345?g,A(Retinol)-0,0015g viac ako 15 miliárd živých a latentných buniek Lactobacillus Bulgaricus a Streptococus Thermophilis, aminokyseliny:Cystín, Isoleucín, Leucín, Methionín, Phenylalanín, Threonín, Tryptophan, Tyrosín,Valín, Alanín, Arginín, Aspartic Acid, Glumatic Acid, Glicín, Histidín, Hydr.Prolín, Prolín, Serín, Lisinoalanín.

107

(449 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Dobrý deň.
Bojujem s Candidou a teraz som trocha v pomykove aky chlieb jest. Boj s Candidou, je vlastne boj so sacharoidami.
Jedavam chlieb a pecivo z celozrnnej muky  a našiel som na internete tieto hodnot sacharoidov k jednotlivym výrobkom. Vidim,ze rozdiel v sacharidoch je podla mna zanedbatelný.



                                                                   kJ    bielk.  sacharoidy
     
Chlieb celozrnný pšeničný                 100 g    889     8        46 
Chlieb celozrnný pšeničný graham     100 g   1000     9        49 
Chlieb celozrnný pšeničný graham     100 g   1000     9        49
Chlieb pšeničný biely                        100 g    998     8        50 
Chlieb zemiakový                             100 g    963     7        51
Rožky grahamové                            100 g  1244     9        58 
Pšeničná múka celozrnná                  100 g  1336     11        71
Pšeničná múka hladká T 650             100 g  1447   11        73

A este jeden dotaz, uz drzim dietu pol roka a na 172 cm mam uz len 65,5 kg. Ak zastavit  chudnutie ? Mäso jedávam. Hodne zeleniny, syr len tvrdy-nezrejuci, cestoviny grahamove a celozrnne, ovocie: jablcka, citrusove plody.
Este viem, ze z vysetrnia krvi: Protilatky proti Candide-neviem ktora hodnota, či IgA, IgM, alebo IgG-  mala by byť  u nich hodnota menej ako 21 a ja mám 38. Je to ešte nutné držať razantnú dietu ?
Ďakujem.

108

(3 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Chcel by som sa spýtať môžu byť dôvodom výskytu  a nasledne  problémovým liečením Candidy  pliesne v byte ? Konkrétne v kvetináčoch na zemine ?. Ja viem, že je to otazky imunity a črevnej flóry, ale by ma zaujímalo či mi môže táto zistená skutočnosť sťažovať liečbu Candidy. Dokaže sa kandida tvoriť v pôde a pri oslôabenej imunite do človeka ?

Pozrel som si od Vas na boj s Candidou snáď vsetko a mal by som ešte dotaz ako si poradiť, keď z horkáča mam vela kyseliny/žalúdok/ a bolest žaludka už pri 35 kv. na 1 l vody. Možem užiť sódu bikarbonu ? Mozem v priebehu dňa piť kefír a tento jogurt ?   http://www.hollandia.sk/Nase-produkty/G … oduct.aspx     Kolko a kedy je to najlepsie ?

Ja som mal na mysli, čo sa dá preventívne urobit s orechami po kupe, plieseň nevidieť.Ale ako som spomínal nevieme, ako boli zbierané, skladované a pod. Obchod je obchod a nikomu nedokažete, ze mate problémi z jeho orechov. Takže čo sa dá preventívne urobiť, nejakou úpravou.Jasné keď vidím, ze boli plesnivé vyhodiť.

A  je mozne -zoberme nahodile- pliesne zničiť ako som na začiatku popísal,alebo aj ináč ? Zameriavam sa na ne preto, lebo teraz hlavne bojujem s Candidou. Nebudem popisovat ako , popísal ste tu toho dosť a snažím sa to využiť. Nechcem byť lahostajný k aflatoxinom a tým ostatný svinstvám,čo ste popiísal. ale myslím si, že ak sa jedna o malé náhodile množstvo, organizmus by si mal s tým poradiť. Človek počas svojho života zje ozaj všeličo. Ide mi o to , že keď preventívne "prečistím" tie orechy, či ich môžem jesť,alebo radšej až po vyliečení.Orechy, ako take su tiež zdrojom výživy, minerálov a pod. pre organizmus.

Pri potlačaní candidy sa možu konzumovať aj niektoré druhy orechov. Nemáme však istotu ako sa zbierali,skladovali. Nemám moc dôveru v kúpene orechy, aj keď od sú prípadne aj od súkromníka a preto by som tu chcel položiť otazku.
Je nejaká možnosť" nekŕmiť " Candidu z orechov ? Mám na mysli, ako môžem odstrániť-zničiť-pripadnu plieseň v kúpených orechoch ?  Berme to tak, že o tom neviem. Nemyslím na orechy na ktorých to vidieť, alebo ich cítiť stuchlinou.
Proste tovar kúpeny a  pravdupovediac, nemam k nemu moc dôvery. Dá sa to nejakým spôsobom , napríklad prepražením v kokosovom oleji zničiť tá plieseň ? Alebo aj len prepečením v trúbe ?  Alebo v nejakom roztoku s GSE po hŕstkach oplachnuť a prepiecť ?
Alebo nejest orechy ktoré sám nenazbieram, keď nemám k orecho dôveru ?

113

(29 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Mal by som dotaz, aky je rozdiel medzi kokosovym olejom a napr.tymto kokosovymi tukmi v boji s Candidou ?. Pri teplote 26 st.C. je z neho olej. Nikde som sa o tom nedocital.  http://uanickydusicky.sk/obchod/panensk … -cristal/. Je aj tuk ucinny vo zvysenom mnozstve ? Ďakujem.