Dobry den,
chcela by som sa spytat ohladom kombinacii roznych diet. Mam candidu, zajtra zacinam s dietou - mesiac by som chcela tu "prisnejsiu" verziu - maso, ryby, zeleninu, vajicka, semiacka/aj doma vyrabane mlieka z nich/, orechy-oriesky, oleje, sladenie so steviou. Viem, ze zo zelenin je dobre zatial vylucit mrkvu,pastrnak,oranzovu tekvicu, kukuricu,zemiaky. Neviem vsak, ci sa moze kokosove mlieko/krem/, riasy na zahustenie ako su agaragar alebo Kudzu, kolko vajicok a masa by sa mohlo za tyzden a ci moze byt ostatna zelenina aj inac upravovana/napr.ako omacky/, kedze mam zapal pazeraka, tak velmi neznesiem surovu zeleninu/ani oregan.olej alebo cesnak/, aj ked uzivam lieky nan - vobec neviem ako zvladnem tu celu dietu. Zacnem uzivat aj kysel.caprylovu v tabl, zatial len mensie davky kv.zaludku, budem zvysovat, aj Lapacho, Lactobacily od Swiss Natural a olej z pestreca marianskeho na pecen, cisty L-glutamin na zaludok/+liek Controloc zatial/.Uzivam aj antikoncepciu, ktoru by som mala asi vysadit, lenze uzivam ju kv.chudokrvnosti-silnej menstruacii, tak to zatial nechcem este viac rozhadzat. Mam imunodeficienciu, 12,5krat vyssiu hladinu medi v krvi aj v moci /vysledky genet.testov na wilsonovu chorobu este nemam/ a zial mam aj tak dost maly vyber potravin, kedze mam alergie na asi 40druhov potravin, vratane lepkovych, mliecnych/aj kasein, aj laktoza/ intoleranciu na hystamin a alergie este na par druhov plesni, tak si ovocie-zeleninu este pred ulozenim do chladnicky specialne cistim s Wegiwashom pre lepsie ocistenie a zacala som tiez kupovat - ak mam moznost - biomasa. Financne je to hrozne vela, dufam, ze nebudem to takto musiet vse dodrziavat vela rokov. Po mesacnej prisnej diete by som chcela zaradit potraviny ako su: pseno, amarant,quinoa, pohanka, teffova muka, gastany, karob, vsetky lusteniny, Hokkaido a tekvicu na pecenie, mrkvu surovu, trochu nelupanej ryze a trochu ovocia. Zemiaky a kukuricnu muku sa budem snazit zatial uplne vylucit na par mesiacov a az po pol roku skusim aj ostatne potraviny postupne zaradovat, ako posledne prirodne sladidla a o rok znovu na krvne testy.
Prosim - je to takto spravne???
Mam aj osteoporozu, minusove mineraly/horcik, sodik, atd/, B12 a kys.listovu/na to uzivam prirodneho povodu komplex/ a na osteoporozu by som chcela zacat az potom nieco uzivat, ked sa creva daju trochu so poriadku, kedze sa mi nic nevstrebava. Ostatne zdravotne tazkosti nebudem rozpisovat, je ich vela a to mam len 36rokov. Podotykam - bezlepkovu, bezmliecnu, bezsojovu, bez bieleho cukru, setriacu a "zdravsiu" dietu dodrziavam uz 3-5 rokov, skusila som od immunol.injekcii cez aloe vera, chlorellu, cinske aj slovenkse bylinky, reishi a mnozstvo inych potrav.doplnkov a liekov velmi vela, niektore pomohly, ale len na nejaky cas. Nove potrav.alergie ako aj Candidu my zistili az teraz v maji, tak dufam, ze ta dieta nakopne konecne cely moj immun.system. Tie potraviny, ktore jest mozem, si musim sledovat, pisat si, aby sa rotovali asi 1-2x za tyzden, aby sa nevytvorila intolerancia aj na ne. Za mesiac som si vypracovala ako-taky plan, tabulky, co a ako, aj ked sa to pri tolkych podmienkach na 100% dodrzat neda, len by som bola rada, keby ste mi to mohli potvrdit - alebo vyvratit, co je srpavne a co nie. Na vsetko.
Dakujem velmi pekne!! A tiez, ak by sa dalo, nejake proticandidove recepty mi zaslat - nieco som nasla, hlavne pri paleolit.dietach, ale nie dost. Dakujem este raz!