Téma: tehotenstvo výživa
Ahoj RNG, nedávno som sa s tebou radila v téme gastritída, že mám v poslednej dobe pokazený žalúdok. Tak už viem čo bolo príčinou. Som tehotná cca 5tt. Je to úžasná správa lebo sa už dĺho potýkam so ženskými problémami ako sú zrasty, vraj vývojová vada, lebo mám obrátenú maternicu a prilepenú k črevu (takže tehotenstvo rizikové s možnosťou potratu). No verím že príroda je všemocná a možno to dobre dopadne.
Chcem sa s tebou hlavne poradiť ohľadom výživy. Aké doplnky sú dôležité a nemala by ich tehotná žena prehliadnuť. Musím podotknúť že sa stravujem 50-70% vita. V podstate len obed mám varený. Keď pečivo/cestoviny tak len celozrnné, ryža natural, pohánka, ryby, nevyprážam, sladkosti len sviatočne. Jem veľa ovocia, zeleniny už tak pomenej. Viem že by som mala hodne kyseliny listovej čo je predpokladám v šalátoch.
Možno aj vďaka tomuto stravovaniu sa dalo moje telo dokopy. Dlhodobo som užívala HAK. Po vysadení mi nastali problémy. Zistili mi cistu, syndróm PCO, zrasty. Snažila som sa s tým bojovať (sporadicky) aj Yamom, prírodným progesterónovým krémom od Damiana, enzýmami, jód transdermálne a i.. A hlavne som na tie všetky problémy prestala myslieť a trochu som sa zmierila s tým že si bábo adoptujeme.
Robím si teraz jarnú očistu žihľavou - rozmixujem v mixéri, dolejem vodu a necham trochu postáť, scedím a vypijem. Neviem či máš nejaké informácie práve o žihľave, no vraj by sa nemala užívať dlhodobo, tak neviem.
Môžem brať enzými na prázdy žalúdok aj keď som tehotná? Alebo čo by si mi poradil na tie zrasty. Resp. nejako podporiť elasticitu tkanív ako napr. vysoké dávky vit.C.
Taktiež som sa chystala na bezsacharidovú dietu ale teraz v mojom stave si niesom istá či je to vhodné.
Ďakujem za všetky tvoje rady