RNG napísal(a):Pri mleti muky sa odstranuju klicky, co obsahuju rozne tuky a vitaminy B. Takze samozrejme mame vitaminov B primalo, kedze zaklad stravy je chlieb a pecivo pecene z takejto muky.
PF 2016 kazdemu a co najviac zdravia zo srdca prajem
Dakujem, pan RNG za vysvetlenie. Zaujimave. Ale to uz som niekde citala, asi to bolo mimo toto forum. Ze ludia z inej kultury daju najprv naklicit tie zrna a az potom ich melu aj s klickami. Lenze to by si musel kazdy zohnat najprv zrna a potom mlyn. A mliet si to. Je to komplikovane, ale kto chce, tak si zozenie zrna aj daky specialny mlyncek. Inac, vcera som upiekla chlieb, asi 3 pokus v zivote, dala som tam 4 kapsule B-komplexu:
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … Size=SW920
Celozrnnu psenicnu muku, kvasok priamo od pekara, sol, vodu, rascu. Do rana mi cesto nevykyslo. Co idem robit s tym, vari to nevyhodim? Este som pridala muku, inac dost smrdelo od tych Bcok. A este vymiesila. Urobila som si dve placky, ktore som opiekla na palacinkari nasucho bez oleja. Kym som ich zjedla, zvysok cesta zacal pekne kysnut, tak som ho este na perine nechala vykysnut, asi 4 hod. Zazrak. Cesto pekne vyskocilo. Po upeceni chlieb vonal. Aj ked tie Bcka tam bolo trochu citit, bol vyborny, aj ked dost husty a malo nadychany. Bol to malicky bochnik, zjedla som ho asi polovicu. Nielenze chutil, ale ma zasytil natolko, ze som vynechala obed a hlad ma chytil az vecer okolo 9ej! Hovori sa, ze ked zacnete piect chlieb, uz nechcete jest iny. Neverila som tomu, ale je to tak. Hoci to bol moj pokusny a neisty, uz sa nechcem vratit k tomu kupenskemu paškviľu. Je to veda, ale da sa to naucit. Ta chut a zasytenie stoja za to.