Netvrdím, že je to cítiť stále počas dňa, ale sú situácie, kedy je to naozaj výrazné. Závisí to asi aj od množstva toho oregana, teda dávkovania. Niekedy, keď ma príde malý zobudiť, ja ležím na pohovke, on príde ku mne, dá si svoju hlavu k mojej, začne ma budiť, a skôr, než sa úplne preberiem, tak cítim oregano - až potom otvorím oči, a zistím, že vedľa mňa je malý. Je to sranda. Ale nie je to z toho, že by na mňa dýchol, alebo by si po tom oregane grgol - proste on to má "v sebe", je to niečo, ako keď je človek zadymený od ohňa. Alebo ešte presnejšie, ako keď z niekoho "tiahne" chľast - a z neho "tiahne" oregano!
RNG - ja som našťastie naučil malého skoro na prehltanie aj väčších tabliet...naučil som ho to na cumlavých cukríkoch. :-D Prvý krát som začal dávať malému dávky oregano 2 x 1 (od NOW) a NAC 1 x 600 mg (všetko formou prehltnutia tabletky/kapsuly), na začiatku bola sem tam aj hnačka, no do 3 dní sa to upravilo, a je to OK. A keď je choroba "najsilnejšia", tak dám na 3 dni: oregano 3 x 1 a NAC 2 x 600 mg. A to tak, že 3 veľké jedlá (raňajky, obed, večera) dávam s oreganom a 2 menšie jedlá medzi tým (desiata a olovrant) dávam s NAC. Je to asi dosť silná dávka pre 20 - 25 kg chlapca, ale keď hnačka nie je a trávenie má dobré, tak by to malo byť OK. Ale takúto dávku iba vtedy, ak choroba "vyhráva". Potom znova idem ako na začiatku (2 x 1 a 1 x 600 mg). Citricidal v kokosáku kvapkám v pohode 3 x denne - malého dám na postel, nakvapkám, a potom robíme akože "gymnastiku" - kotúľam v izbe po zemi smerom k nemu malú loptičku, a on ju chytá ležiac na chrbte na posteli s hlavou "vyvrátenou" k zemi, a kotúľa mi ju späť. Pri tom má hlavu kolmo na zem, akoby visel dole hlavou.
Citricidal na pitie mu robím 12 kvapiek do 0,5 litra roztoku vody + 100% džúsu (pomer 1 : 2, vyberám džús zo sladkého ovocia, aby trochu "schoval" horkosť Citricidalu) - malý cucká celý deň bez problémov.
-zdar a silu-
Naposledy upravil: radim (2015-04-20 16:04:08)