Téma: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze
Zdravím.
Chcel by som vás poprosiť o radu, ako bojovať proti oslabenej imunite. Mám totiž také malé podozrenie, že sa mi oslabila v dôsledku prekyslenia (v minulosti som sa zle stravoval) alebo kandidózy (v novembri minulého roku som užíval silné antibiotiká, čo sa prejavilo aj na mykóze pohl. orgánov), nakoľko som až do jari minulého roka bol prakticky úplne zdravý mladý človek. Môj obvodný lekár sa však otázke prekyslenia, prípadne možnej kandidóze, nechce vôbec venovať... Stačilo mu, že výsledky z krvi boli viac než len dobré, nič negatívne z nich nevyplynulo.
Moje momentálne problémy spočívajú v častých prechladnutiach/virózach, vypadávaní vlasov, zhoršení zraku, krvácaní ďasien, bolestiach kolena v dôsledku reumatoidnej artritídy, kŕčoch v chodidlách a oslabenej psychike (jednom tetanickom kolapse a následných úzkostných stavov), pritom nič z toho ma ešte pred rokom netrápilo. Najskôr som si myslel, že za to môže nedostatok vitamínov, takže som postupne užíval všetky možné doplnky (multivitamínové preparáty, B-komplex, AD, E, C, Vápnik+Horčík+Zinok, laktobacily), dokonca som využíval 800 tabliet Wobenzymu.
Stravujem sa už lepšie, no nejakú špeciálnu diétu nedržím. Momentálne užívam len vitamínový doplnok Spektrum, vitamín C s dlhodobým uvoľnovaním, jedny tabletky od psychiatra (Cipralex 5mg), a taktiež skúšam užívať 1g Vilcacory denne.
Chcel by som vás teda poprosiť, čo by ste mi ešte poradili na posilnenie imunity, prípadne na odkyslenie organizmu, resp. nejakú prevenciu proti kandidóze. Nemám to totiž diagnostikované, preto by som nerád užíval nejakú "chémiu" - ak by som nakoniec prekyslením/kandidózou netrpel, nechcem si telo zbytočne poškodiť.
Ďakujem veľmi pekne.
Naposledy upravil: baracudaaa (2013-03-29 18:10:59)