1

Téma: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Zdravím.
Chcel by som vás poprosiť o radu, ako bojovať proti oslabenej imunite. Mám totiž také malé podozrenie, že sa mi oslabila v dôsledku prekyslenia (v minulosti som sa zle stravoval) alebo kandidózy (v novembri minulého roku som užíval silné antibiotiká, čo sa prejavilo aj na mykóze pohl. orgánov), nakoľko som až do jari minulého roka bol prakticky úplne zdravý mladý človek. Môj obvodný lekár sa však otázke prekyslenia, prípadne možnej kandidóze, nechce vôbec venovať... Stačilo mu, že výsledky z krvi boli viac než len dobré, nič negatívne z nich nevyplynulo.
Moje momentálne problémy spočívajú v častých prechladnutiach/virózach, vypadávaní vlasov, zhoršení zraku, krvácaní ďasien, bolestiach kolena v dôsledku reumatoidnej artritídy, kŕčoch v chodidlách a oslabenej psychike (jednom tetanickom kolapse a následných úzkostných stavov), pritom nič z toho ma ešte pred rokom netrápilo. Najskôr som si myslel, že za to môže nedostatok vitamínov, takže som postupne užíval všetky možné doplnky (multivitamínové preparáty, B-komplex, AD, E, C, Vápnik+Horčík+Zinok, laktobacily), dokonca som využíval 800 tabliet Wobenzymu.
Stravujem sa už lepšie, no nejakú špeciálnu diétu nedržím. Momentálne užívam len vitamínový doplnok Spektrum, vitamín C s dlhodobým uvoľnovaním, jedny tabletky od psychiatra (Cipralex 5mg), a taktiež skúšam užívať 1g Vilcacory denne.
Chcel by som vás teda poprosiť, čo by ste mi ešte poradili na posilnenie imunity, prípadne na odkyslenie organizmu, resp. nejakú prevenciu proti kandidóze. Nemám to totiž diagnostikované, preto by som nerád užíval nejakú "chémiu" - ak by som nakoniec prekyslením/kandidózou netrpel, nechcem si telo zbytočne poškodiť.
Ďakujem veľmi pekne.

Naposledy upravil: baracudaaa (2013-03-29 18:10:59)



2

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

V prvom rade si naprav travenie, tj vec kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik, A ber zakladne doplnky ako zinok selen jod vitaminy C E a D-3. Potom sa ukaze, ci este nieco ine potrebujes doplnit,
Na prekysleny organizmus treba jest menej sacharidov a bielkovin a viac zelenin.
Ked to nepomoze dostatocne, mas doplnky na alkalizaciu, najma na Slovensku Kalinat, prostriedok na odkyslovanie vin,(KHCO3) co ti doda zaroven draslik, ktoreho mame dnes v potrave tiez primalo.
Ked mas zlu crevnu floru, tak mas aj zlu imunitu, kedze probiotika v crevnej flore vyrobia az 70% vsetkych protilatok proti roznym infekciam. A nestaco brat len probioticke kapsule, treba ich najmemej tisickrat rozmnozit, aby osadili cele creva a vytlacili vsetky parazitne kultury odtial, tj musis brat dostatok mikrovlaknin, najlepsie zmes viacerych, a aspon 15 gramov a to cely zivot, lebo crevna flora sa moze pokazit za par tyzdnov uplne, najma po atb je znicena.Wobenzyme je prislabu enzym, pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
a ptipadne skus aj kyseliny
http://www.iherb.com/Thompson-Betaine-H … lets/13248
a nezabudaj na zmes mikrovlaknin, pozri napr firmu vemica
http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou
a ber z toho aspon 15 gramov denne, cely zivot. A obcas si nasad  kvalitne probiotika
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … e-Caps/124



3

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Ďakujem veľmi pekne za rady! Vyskúšam hneď tie mikrovlákniny a enzýmy!
Lactobacily som užíval tie SWISS 5 kmeňov, môžu byť aj tie? A chcel som sa opýtať ešte k tej Vilcacore - môže aj ona pozitívne pôsobiť na úpravu trávenia? Nemám jej užívať viac ako 1g denne? Vďaka...



4

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Vilcacora je antimikrobialna, tj moze ti pomoct s vyhubenim skodlivych kultur v crevach.
Ale ucinna davka prasku je vo velkych davkach az 15 greamov denne. Ucinnejsi je len jes specialny vytazok, Samento/prima una de gato. Takze zabudni na to viacmenej pri naprave travenia a mikroflory v crevach.
Tie Swiss nie su ntepelne stabilne, tj ked boli dlhsie skladovane, tak mozu byt uplne znicene. Skontroluj si aktivitu tak, ze vysypes jednu kapsulu do pohara vlazneho mlieka a do 2 dnov musi byt skysnute. Inac mas uz mrtve kultury.



5

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Skúšal som ten test s mliekom a za deň už skyslo, takže asi ešte sú živé. smile
Ďakujem ešte raz za všetky rady... Napadlo ma ešte, že vyskúšam extrakt z aloe vera, myslíte, že by aj to mohlo pomôcť?



6

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Aloe vera, freeze dried obsahuje rozne vzacne sacharidy a enzymi. Niektore komplexne  sacharidy dlhsim pouzivanim sa vbuduju do bumkovych stien a zmensia pravdepodobnost prieniku mikrobov z bunky do bunky, tirez metastaz. Tj buduje postupne imunitu.
Samorejme konzervovane a pasterizovane aloe nemoze mat enzymy, ale podla teploty pasterizacie este moze mat zvyskove vzacne hojive sacharidy.
Ja si myslim ze je uzitocne prakticky kazdemu prave tou rozmanitostou a obsahom vzacnych a hojivych sacharidov.



7

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Vďaka, pán RNG! Skúsime teda to Aloe ešte... smile Len dúfam, že sa to celé v tom tele nejak neskombinuje a neuškodí... Probiotiká, vitamíny, mikrovlákniny, SSRI, aloe vera, vilcacora, a teraz mi ešte máti doniesla na vlasy nejaký Folixil.
Dúfam, že to tráviaci trakt a pečen predýchajú. smile



8

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Potravinove doplnky su schvalene na trh len ked lekarim usudia, ze su neskodne. Tj kombinovasnie, ako u skodlivych chemickych liekov tu obvykle nikdy nemoze nastat.
Bodaj by mne stacilo len tak malicko, ako beries ty!
Zialbohu, v mojom zdravotnom stave a pokrocilom veku musim brat ovela viac, a kedze su to obvykle silne koncentraty niekedy sa obavam, ze nepijem na ne dostatok vody.
Folixil je velmi drahy zdroj sterolov a naviac dost slaby
http://www.vicevlasu.cz/folixil-2-158-0.html
Na znizenie HDT tj proti hormonalnemu padaniu vlasov by som pouzil silnejsie zdroje, ako napr 720 mg vytazku (85%+ mastnych kyselin) z plodov palmicky palzivej(saw palmetto/serenoa repens)
a az 500 mg sitosterolu
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-60-sgels
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … csp=SWU503
Tiez zinok, selen a jod co radim vlastne kazdemu spolu s vitaminmi C E a D-3



9

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Kiež by ste nepotrebovali žiadne lieky, už len kvôli vašej ochote pomáhať druhým si zaslúžite lepšie zdravíčko!
Vďaka ešte raz za rady, skúsim ten Folixil keď už tu mám to jedno balenie, a ak nezaberie, vykašlem sa na to a radšej pôjdem do tých swansonov. smile
Ešte mi teraz jeden známy odporučil Kolostrum direct, myslíte, že aj to by mohlo rapídne posilniť imunitu, a odstrániť niektoré z mojich zdravotných problémov?



10

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Kolostrum direkt je zbytocne drahe.
Collostrum, praskove,  v dostatocnych davkach pomaha s vyzivou, imunitou a je aj antimikrobialne. Takze ho odporucam najma v kritickych stavoch, na nastartovanie tela a travenia po tazkych operaciach, tazkych chorobach, kde sa zda uz vsetko beznadejne. Mam s tym aj osobne skusenosti, napr po 6 hodinovej operacii mojho otca, ked mal 87 rokov ho lekari odpisali, ale davkami 2 x 15 gramov colostra sa jeho telo spamatalo , travenie zacalo fungovat a vyhojil sa.
Mozno aj male davky pomozu na imunitu, ale nie prilis male, ake odporucaju mnohi vyrobcovia.



11

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Veľmi pekne Vám ďakujem za všetky rady. Dúfam, že najbližšie sa Vám už len prídem pochváliť zlepšeným stavom a znovu sa srdečne poďakovať!

Naposledy upravil: baracudaaa (2013-04-16 21:44:17)



12

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Dobre mi to padne. Aj druhym, ked potvrdite, ze vam doplnky pomohli, lebo ludia co s tym nemaju skusenosti maju znacnu mieru nedovery, hlavne ked vyskusali brakove vyrobky, tj vyrobky z nizkym obsahom ucinnych latok a teda prakticky neucinne, ktorych je zialbohu na doplnkovom trhu este stale okolo 90% v USA, na Slovensku je to este ovela horsie.



13

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Nechcem zakladat novu temu,tak sa spytam tu,,,Rng co si myslis o tychto vyrobkoch ? http://www.agel-cz.cz/cs/agel-agel-gsh- … di-/-v5841
Dakujem za odpovede aj v inych temach



14

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Velmi pekna reklama, zialbohu zloziek je tam uvedena kopa, ale nie ich mnozstva. Takze takym vyrobkom sa vyhybam, lebo obvykle obsahuju len nepatrne mnozstva ucinnych latok.
Ked chces brat glutathion priamo, pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Glutathi … -Vcaps/771



15

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

DObrý den, potrebovala by som poradit ci tieto probiotika su dobre ...predavaju ich na slovensku...nevedela som vam skopirovat link...

SWANSON PROBIOTIKA - 30 bilion CFUs
15 druhov probiotik
Tiež obsahuje probioticke FOS (Fructooligosaccharides), stopové minerály ConcenTrace ®, Lactobacillus helveticus a ďalšie.



16

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Nuz neviem vo Swanson katalogu nic take najst,.
Tie co maju 30 bilion nemaju 15 kultur.
Tie co maju 15 kultur, ako napr dr Langer's alebo Soil based microoganisms zase nemaju 30 billion. Ale oboje su dobre, hoci nemozem nic povedat o ich tepelnej alebo kyselinovej stabilite.
Takze by neboli pre mna osobne prvy vyber, len doplnkovy, pre zmenu, alebo ked zla flora napriek braniu mikrovlaknin a probiotik zotrvava.



17

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

RNG
zacala som brat kalinat na odkyslenie
citala som prispevok,v ktorom ho uzivatel pije spolu s ceckom,tak som skusila si do kalinatu vytlacit citron a zda sa mi to super,normalne ma to preberie,citim viac energie,,,aky mas nazor na miesanie kalinatu a citronovej stavy s vodou na lacno?



18

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

OK. Moj brat to robi s kyselinou askorbovou, lebo nechce brat kyselinu askorbovu, ale len neutralny kalium ascorbate.



19

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

prepac,ale ja tej odpovedi moc nerozumiem,,,znamena to,ze tym neuralizujem kalinat,ze uz sa neodkyslujem?



20

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Kedze aj citron, hoci je na chut kysly telo neutralizuje(komplikovany proces), a kalinat samozrejme  tiez, tak sa tobidvoma  telo odkysluje.
Kyselina askorbova vo vacsuich davkach sposobi hnacky, preto ju treba neutralizovat, tj brat neutralne askorbaty, aby si si nepodrazdil creva ku hnacke.



21

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

dakujem za vysvetlenie,,,za rady,cas a ochotu pocas celeho roku a prajem krasne prezivanie vianocnych sviatkov.



22

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Dakujem. Ale do Vianocnych sviatkov je pre mna v robote este hodne daleko a zrejme budem tahat aj cez ne....



23

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

To colostrum sa da brat aj preventivne (ak ano, ako? v akom rozmdezi?) )? Resp. preco sa odporuca len po operaciach (alebo vaznych veciach) ? Moze mat vedlajsie ucinky v nejakej forme?

EDIT:
takze kys akrobova sa da zneutralizovat aj obycajnym citronom? nalejem trochu stavy z neho do pohara s tou kys C (2-3gramy ? denne , resp kazdu hodinu v chorobe? ) a odstavim k tomu par kvapiek citronu?

Naposledy upravil: Justin Case (2014-12-29 23:55:09)



24

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Samozrejme mozes brat colostrum aj preventivne. Ale najcennejsie je ako starter obrany a travenia v pripade kriz, kde inac clovek nevie situaciu prezit. A vtedy treba masivne davku az 2 x 15 gramov denne.
malicke davky maju malicke ucinky.
Kyselina askorbova sa neutralizuje napr draselnou bikarbonou(kalinat), nie citronom. Najl;epsia forma vitaminu C je ester C s bioflavonoidmi, ten vie vybudovat ovela vyssie davky a naviac je neutralnym, tj nesposobuje hnacky z podrazdenie criev kyselinami.
V pripade viralneho utoku beriem niekolko dni 1 gram esteru C kazdu hodinu. V noci 3 gramy kazde 3 hodiny. To aby som sa mohol aj vyspat, lebo dobry spanok podporuje imunitu.



25

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

osobne mam len dobre skusenosti s esterom, neviem ci je to tym/nim, ale ak na mna nieco liezlo (bolest hrdla pri prehltani, unava, ospalost, nadcha (sople) a celkovo, pocit zimy. priblizne taketo pocity. zacal som zvyseny ester brat az v den 2, tj cely den som nechal prepuknut tento stav, a potom po 2 dnoch takehoto brania eteru som bol OK, a popri liecbe som fungoval uplne normalne, pracoval (sice za stolom), premiestnoval sa (auto, pesi) a spal pomerne malo (bohuzial), ale fakt, 2 dni a bol som FIT.

dva krat sa mi toto stalo, za 2 roky co poznam ester c. takze v jeho ucinky naozaj verim.. aj ked som za vyslovene šaša ked o tomto niekomu hovorim big_smile

nedavno zas hdrlo, asi mandle alebo co, v noci pri prehltani strasne, ale sup 3 gramy pred spankom, ked som sa zobudil tiez, ak nie tak az rano, a po 2 dnoch mi to potlacilo.

velmi vzacna vec ten ester..



26

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Nuz mnohi pozeraju na ten chemicky vyrobeny ester C (patentovane, tj nenachadza sa v prirode) dost skepticky, ale meranim koncentracie vitaminu C v krvi sa potvrdilo, ze sa s nim daju vybudovat podstatne vyssie hladiny vytaminu C nez len z beznymi askorbatmi, co maju mensie molekuly a pre to ovela kratsi polcas rozpadu a vylucenia z tela.
Linus Pauling to pozoroval na studentoch na ktorych skusal rozne vysoke davky vitaminu C, ze napodiv v case epidemii chripiek tito sa im zahadne vyhybali. Z jeho vyskumu som sa teda uz davno aj ja poucil a najma s esterom C sa to da lahko duplikovat, aj pri relativne mensich davkach, nez pouzival Linus Pauling vo vyskume.
Vysvetlenie na to je, ze pri mnohych , najma viralnych chorobach a rakovinach  nastava rozpad tkaniva, podobne ako pri skorbute a na tvorbu tkaniv su potrebne nosne struktury, kolageny, na co treba vysoke davky vitaminu C a roznych aminokyselin, najma L-lysin.
Naviac vysoke davky vitaminu C zvysuju v makrofagoch vyrobu peroxidu vodika, ktorym tieto biele krvinky zabijaju rozne mikroby



27

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

RNG,

chcem sa opýtať na názor na použivanie betaglukanu na podporu imunity - odporúčate?

Ďakujem



28

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Samozrejme ze odporucam ! To predsa zvysuje pocet aj aktivitu nasej obrannej armady, bielych krviniek.



29

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

RNG,

ako dlho brať betaglukany?
môžem aj dlhodobo?

Ď



30

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Doplnky beries, tak dlho ako ich potrebujes. Hoci betaglukany mozes aj bez prestavok dlhodobo.



31

Re: Posilnenie imunity + boj proti prekysleniu/kandidóze

Detto.