ahojte všetci,
toto som chcel napísať Ivanovi, no nejak tu nikde na neho neviem nájsť kontakt ale myslím, že by to mohlo byť užitočné pre mnohých trápiacich sa depresiou a derealizáciou. Ivan vie, RNG si možno tiež spomenie ako sme spolu pre pár rokmi (2008? už ani neviem) "válčili" ešte na fóre zdravie.sk
moja diagnóza je DEPRESIA, úspešne, aj keď s mnohými následnými problémami som vysadil AD, prešiel na 5 HTP a ST. JOHNS WORT (RNG, vďaka za všetky rady o doplnkoch). viem aj čo je to DEREALIZÁCIA, našťastie iba občasná a nie v takej forme ako ju má Ivan a ďalší. na margo doplnkov len toľko, že najlepšie mi fungovala kombinácia 5 HTP a syntetických AD. nikdy nezabudnem na ten pocit, keď som to už nemohol vydržať a napriek všetkým bu-bu-bu o kombináciách liekov a doplnkov som sa rozhodol dať si jednu jedinú kapsulku 5 HTP a... nič sa neudialo teda 3 hodiny sa nič neudialo... po 3 hodinách prišla taká obrovská úľava, depresia na chvíľu zmizla, všetko ťažké akoby opadlo... ten pocit sa ani nedá opísať. napriek tomu nikoho nenahováram ani na syntetiku, ani na doplnky, ani na kombinácie... resp. v tých najťažších fázach možno treba vyskúšať či nepomôže príroda, ak sa to už naozaj nedá zvládnuť, tak snáď aj na syntetika, avšak nie na dlho. problém nevyrieši a má tak veľa postranných účinkov, že dlhodobo určite NIE.
no potom som prestal aj s prírodnými liečivami, jednoducho to nejak prestalo zaberať, avšak pod vplyvom snáh o pozitívne myslenie a štúdia vecí o doplnkoch a možnostiach ako liečiť depresiu prestali byť moje epizódy také dlhé... a ak som niekedy doobeda mal depresiu, stalo sa, že v priebehu jedného dňa dokázala zmiznúť (predtým to boli celé TÝŽDNE čo depresia trvala).
prešiel som všeličím, no už sa dostávam k tomu najdôležitejšiemu DUCHOVNO... niekto si povie, že ďalší mudrlant, avšak ak raz spoznáte niečo, čo má v sebe potenciál nielen zvbaviť depresie, ale nájsť vnútorný pokoj, tak nad tým sa nedá len tak hodiť rukou. otázka - videli alebo počuli ste o budhistickom mníchovi, nebodaj lámovi, ktorý by trpel depresiou? ja nie... a dnes viem prečo Ivan možno hodí rukou, lebo o týchto veciach čítal a vtedy písal, že mu to nepomohlo. ani nemohlo... chce to celé mesiace naozaj tvrdej práce na sebe, aby sa dostavil aspoň malilinký pokrok. o čom teda píšem? o meditácii, budhizme a jeho šikovných metódach sebauzdravenia... psychického primárne. pretože budhizmus je dokonalou psychológiou. tí majstri presedeli väčšinu svojich životov v meditáciách a skúmali vlastnú myseľ. toto pozorovanie priviedli do takej dokonalosti, že vedia úplne presne popísať, čo sa v mysli deje. a DEPRESIA je v prvom rade defekt mysle (tu samozrejme netvrdím, že nemôže vzniknúť z otráv ťažkými kovmi a všeličím iným, ale drvivá väčšina depresií nie je nič iné ako nesprávne fungujúca myseľ). a táto nesprávne fungujúca myseľ sa dá upraviť, uzdraviť, dostať do normálneho stavu...
...kým nad tým niekto hodí rukou, chcel by som len jedno... aby sa zamyslel, čo všetko urobil a či mu to nejak pomohlo... ak nie, je možno načase skúsiť niečo aj z iného súdka, veď čo ak to môže pomôcť?
...a takmer by som zabudol - doprial by som každému s depresiou pocity pokoja a radosti, ktoré človek nadobudne po meditáciách... avšak, je na každom, či sa rozhodne ísť na to takto komplexne, ja tvrdím jediné... naozaj to stojí za to... ALE meditácii sa nenaučíte z knihy, jedine od ozajstného majstra a musíte byť trpezlivý a odhodlaný... našťastie aj na Slovensku sa takíto majstri nachádzajú
prajem všetkým krásne dni...