1

Téma: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

mam taky problem, min. rok v auguste sa mi to stalo... myslel som si že som chory - horučka, lenže to trvalo už dva tyždne tažšie sa mi dychalo, a nemal som dobru pamať , mal som rozne myšlienky, navštivil som psychologičku aj psychiatra mam lieky ale stale nič. niekedy neviem ani poriadne aky je den, nepametam si čo som robil dnes rano, neviem sa sustrediť, strašne sa bojim že už nebudem taky ako predtym, všetko robim tak že sa premaham, aj ked niektore veci sa snažim že ma bavia ale problem mam z pamatou, toči sa mi hlava a ja neviem čo všetko este, niekedy neviem ked sa rano zobudim čo je sen a realita.... je to neprijemny pocit a bojim sa že to takto nezvladnem. najprv som mal frontin len potom serlift a teraz aj orfilin a stale nič o niečo lepšie ale nič.... horšie videnie mam akoby som videl cez sklo... tak čudne mi blika pred očami ako ja neviem už ako dalej... doktory pisali že je to depresia , a tak.. ja nevem nevem nevem sad

a čo sa stym da robiť je to navždy: bože ved takto žiť nemôžem... to si neviem predstaviť takyto život.... niekedy sa zažeriem do toho čo ma bavi ale akonahle niečo ine mam robiť tak už v krku hrču a dychčavosť a neviem čo všetko..je to hrozne takto žiť .. to ja nezvaldnem... chodim do roboty zo dna na den... a teraz som chcel na vyšku ale nevem či sa dokažem učiť bože takto zničeny život ... som zvedavy dokedy to takto vydržím..prekonavam sa , mam silnu vôlu ale dokedy sad /mimochodom mam priatelku je mi snou dobre ale pri sexe citim velmi slabo to čo niekedy normalne.... je to cele na prd!!!!!



2

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Viralne napadnutie aj bakterialne mozgu sice moze sposobit depresie, ale clovek z nich vijde-vyhoji sa prirodzene.
Ale ked zacne brat navykove skodlive drogy rozne formy benzodiazelinov, SSRI drogy ,nuz nesmie sa divit, ze moze mat len nepriaznive ucinky tychto tazkych navykovych drog.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alprazolam
http://farmaceutika.info/frontin-0-5-mg#spc

Na ukludnenie a dobry regenerujuci spanok treba brat prirodne nenavykove doplnky na serotonin, ako St Johns wort(SSRI)SAM-e, 5-HTP a podobne.
Na vyhojenie poskodenych nervovo posobi dobre branie rybacich olejov a vitaminu D-3, ktore zaroven posobia proti depresiam.
Tak isto su dobre doplnky roznych B-vitaminov ako napr stress B zmesy, na choliny lecitin, na dopamin L-DOPA, pripadne na doplnenie GABA v mozgu Picamilon, co je forma prechadzajuca mozgovou krvnou barierou(GABA sama neprechadza) skladajuca sa z niacinu(B-3, nikotinicka kyselina) a GABA.
Aby som nezabudol, su rozne uspavajuce byliny(valerian pastierska kapsicka, chmel...) a mozno na dobry sp[anok brat tesne pred spanim aj spankovy hormon , Melatonin, c davkach 3 az 10 mg.   Samozrejme silne svetlo cez den a uplna tma v noci.
Z aminokyselin na spanok je dobra L-theanine, vytazok zo zeleneho caju v davkach 2x200 mg, znacne ukludnuje, podobne ako drogy ucinkujuce na GABA receptory, ale bez ich skodlivych postrannych ucinkov.

Naposledy upravil: RNG (2011-02-25 00:41:16)



3

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Pre : DELCALCIO
Chcem sa spytat :
- ci uzivas jod v neakej forme
- ci mas dostatocnu hladinu jodu v organizme ?
Precitaj si vsetko o jode na tomto fore, kde je to uvedene na 10 strankach pod nazvom : " Forma jodu-amonium iodine".



4

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

NIE JOD NEUžIVAM čO TO STYM MA?

PRE RNG : TO VšETKO čO SI VYMENOVAL SI MAM ZAOBSTARAť TERAZ? LEBO JA FAKT NEVIEM čO MAM ROBIť A NEMAM Už POMALY NADEJ žE SA Z TOHOTO DOSTANEM..  TERAZ MAM POVEDAť PSYCHIATROVI žE ODMIETAM BRAť LIEKY? NEMAM ICH BRAť? Už SOM TAKTO V KONCOCH



5

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Samozrejme ze kazdemu odporucam selen, zinok, jod, vitaminy C,E a D-3 minimalne, pripadne aj B vitaminy a K-2 a rozne antioxidanty a cistenie ciev lecitinom
Ja tu neodporucam lieky/chemikalie, prave proti nim casto varujem, a  odporucam len potravinove doplnky s podobnymi ucinkami ale bez skodlivych postrannych ucinkov.
Pre co sa rozhodnes zavisi od teba samotneho, je to tvoje vlastne  telo, nie majetok lekarov



6

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

CHCEL BY SOM ZAčAť BRAť TENTO OMEGA FISCH OIL..... LEN NEVIEM DAVKOVANIE KOLKO TOHO SI MôžEM DAVAť ..A NA čO VšETKO JE UčINNY TENTO PRODUKT? http://www.hollandandbarrett.com/pages/ … prodid=421
A JE ASPON TROšKU KVALITNY??



7

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Kvalita je samozrejme OK, je to cast distribucnej sieti megafirmy NBTY, kde patri aj Puritan's pride a ini(pozri si na  www.NBTY.com ), len tie europske ceny ma zabijaju!!!
A ta blbost uvedene, ze nesmies prekrocit 3 kapsule je absurdna. My sme uz ako male deti dostavali lyzicu(9 gramov) rybacieho oleja proti "krivici"(tj zlej absorbcie mineralov)
Rybci olej obsahuje EPA a DHA, oboje potrebne na nervy a mozog. Tiez vitamin A na oci a plet, a vitamin D-3 na absorbciu mineralov , imunitu a hromadu inych veci.
Inac na jod je aj  http://rng.nazory.eu/jod  kde to mas kondenzovane podane.



8

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

čIžE KOLKO BY SOM TOHO MOHOL SI DAVKOVAť? TEN FISH OIL..



9

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

3 do 9 gramov kvalitnych rybcich olejov, podla toho ako ti telo vyzaduje.
V zime pri nedostatku vitaminu A a D-3 vyssie davky, tak isto pri roznych nervovych bolestiach(zapaly nervov) a inych nervovych problemoch



10

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

NEVIEM čI MAM ZAPAL NERVOV ALE ASI TO TAK VYZERA... A PO AKOM čASE BUDEM VIDIEť ZLEPšENIE..... A VLASTNE 3 GRAMY ZNAMENA 3 KAPSULKY ....? /MALO BY TO BYť TAK VšAK? /   TO čO SOM VYšIE POPISOVAL HLAVNE KVôLI TOMU BY SOM CHCEL NIEčO STYM ROBIť AJ KED SA MAM Už LEPšIE TAK STALE MAM TAKY POCIT ..... AKOBY MA PALILI OčI HLAVA A TAKE čUDNE TO JE VšETKO TAžKé MAM VIEčKA LEDVA ICH DRžíM NIEKEDY A PULZUJU MI OčI VIEčKA HLAVA ATD.... SNAD MI TOTO DOPOMôžE



11

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Na zapaly nervov odporucam 3x3 jednogramove kapsulky, co je tolko ako lyzica rybacieho oleja



12

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

http://www.hollandandbarrett.com/pages/ … prodid=607 A TOTO JE TIEž DOBRE NA NERVY? ALE POčUL SOM žE Z VIT. B SA čLOVEK DOKAžE VYHADZAť..JE TO PRAVDA..AJ Z TAKEHOTO PRODUKTU?        A CHCEL BY SOM SA SPYTAť KOLKO TOHTO MôžEM DENNE BRAť AJ STYM RYBACíM OLEJOM BY SOM BRAL.... DALEJ BEREM ZINOK..TO 50MG A PROBIOTIKA DENNE JEDNU TABLETKU.... SNAD NIč NEPREKRAčUJEM....



13

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Ten vitamin B komplex nie je velmi silny, takze c pripade potreby mozes zobrat aj 2-3 za den.
Trochu mi robi problemy tych 12 eciek, co tam je pridanych, ale nie su medzi nimi ziadne, ktore su skodlive.



14

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

AHOJ RNG Už MI DOšIEL TEN FISH OIL...TAK SI MI ODPORUčAL 3x3 JEDNOGRAMOVE KAPSULKY DENNE.... TO ZNAMENA TRI RANO NA OBED A VEčER.... A TO MAM PRED JEDLOM? RANO NA LAčNY žALUDOK? A KOLKO MôžEM TOTO V TOMTO MNOžSTVE UžíVAť PRI NERVOVYCH PROBLEMOV MAM DVE šKATULKY čIžE 500KUSOV.... TO ZNAMENA žE PRI 3x3 MI TO VYSTAčí NA 2 MESIACE..MôžEM TO V KUSE 2 MESIACE BRAť 3X3?



15

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

3 gramy rybacieho oleja je minimum, co odporucam kazdemu preventivne. Ked mas problemy treba toho viac, az do 15 gramov denne=2 lyzice rybacieho oleja.



16

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

AHOJ RNG STALE OD KEDY SOM ZALOžIL TUTO TEMU SA LIEčIM U PSYCHIATROV A JE MI HROZNE. DEREALIZACIA DEPERSONALIZACIA. NESKUTOčNA UZKOSť - NIč SA MI VTEDY NECHCE PRIAM CHCEM UMRIEť . VIDENIE MAM AKOBY SPOMALENE. NECHCE SA MI ANI ROZPRAVAť . ZVIERA MI DUšU. NEVIEM ZAOSTRIť PORIADNE KED SA DíVAM . PROSIM DA SA Z TOHOTO NEJAK DOSTAť? JA SOM VOLAKEDY DAVNO PRED TROMI ROKMI KAžDY DEN ALKOHOL PIL TRI MESIACE V KUSE ALE STRAšNE VELA A VTEDY NIEčO TAKE ZAčALO LEN V MALOM. PREšLI DVA TRI ROKY UTLMILO VšETKO BOLO OK..ALE OD MIN. LETA OD AUGUSTA Z NIčOHO NIč TO ZAčALO A NEPIJAVAL SOM ANI ALKOHOL LEN SOM MAL NERVY Z ROZNYCH DIET čO SOM SI HLADAL NA NETE A NEMOHOL SOM JESť čO SOM CHCEL. JA SOM AKO SA TO POVIE UPLNE NA DNE BEREM RISPEN TEN MI TROšKU POMOHOL ALE MALO A  NEJAKE ANTIDEPRESIVA. A DALEJ SOM SI KUPIL RYBACí OLEJ KVALITNY. ALE TO ASI NESTAčI. CHCEM SA SPYTAT čI SA DA Z TOHOTO DOSTAT A AKO A čO JE NA TO DOBRE HLAVNE TA UZKOSť KED MI ZVIERA DUšU A JA NEVIEM čO MAM ROBIT KED ANI FRONTIN MI NEPOMAHA. HLBOKO V DUšI SOM NIEKDE NA DNE.  MNA TO Už TAKTO VôBEC NEBAVI sad sad sad



17

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Nuz ked to budes adresovat chemikaliami, ktore maju skodlivy ucinok na mozog, asi sa z toho nedostanes.
Ked ale vyskusas potravinove doplnky, co som menoval, mas dost dobru sancu sa z toho dostat.
Zda sa mi, ze si si alkoholom znicil travenie a mozna aj vyrobu niektorych neurotransmiterov, tj musis skusat si ich doplnit.
Chemikalie utlmujuce priznaky ti nenahradia chybajuce neurotransmitery a kedze su to navykove drogy s mnozstvom postrannych ucinkov, ked ich budes brat dlhsie, poskodia ti mozog, pripadne aj ine organy.



18

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

A AKE MAS PRESNE NAMYSLI POTRAVINOVE DOPLNKY NA TIE NEUROTRASMITERITY..... MôžEM TO VšETKO NARAZ BRAT ALEBO KOMBINOVAť? A TIE LIEKY NEMôžEM PRESTAT TERAZ LEN TAK BRAT. A MôžEM TO AJ Z LIEKMI KOMBINOVAť?



19

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

A TA DEREALIZACIA JE LEN SYMPTON ALEBO SA DA TO LIEčIť? KED SOM PIL TEN ALKOHOL TRI MESIACE VKUSE TAK TO SA ASI NEDA POVEDAť AKE NEUROTRASMITERY MI MOHLI ZANIKNUT? SOM UPLNE NA  DNE A NEVIEM čIM MAM ZAčAť ANI NEVIEM AKE DOPLNKY EXISTUJU. ALE KED ANTIDEPRESIVA NA SSRI NEZABERAJU TAK SEROTONIN BY SOM MAL MAť V PORIADKU NIE?? čO SI MAM OBJEDNAť A KOLKO SA TO MA UžIVAť AKO DLHO? A LUDIA SA Už VYLIEčILI OD PSYCHIATRA TAK HADAM MôžEM HO NAVšTEVOVAť. LEBO TO žE SA ASI Z TOHO NEDOSTANEM MA ZROVNA NEPOVZBUDILO... CITIM SA ESTE HORšIE.. LEBO ROZMYšLAM NAD TYM čO MAM TERZ ROBIť čI ZRUžIť PSYCHIATRA



20

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Statisticky za derealizaciu s nedostatkov neurotransmiterov je asi 80% zodpovedny serotonin a ostatok sa deli medzi GABA,melatonin, norpinephrin, choliny, vitaminy B, dopamin a niektore mineraly.Toto vsetko sa da adresovat doplnkami jednotlivych.Este aby som nezabudol, uzitocne su aj rybacie/krill oleje.
Samozrejme za tymi nedostatkami moze byt pricina mikrobialna alebo rozne zamorenia, ktore poskodili nervy(neurotoxiny) takze cesta na napravu/regeneraciu musi zahrnovat aj odmorenie.

Samozrejme su aj psychologicke dovody na to, nielen "materialne", ale zialbohu to neviem riesit a povacsine psychologovia sa to snazia s dost malym uspechom riesit skodlivymi navykovymi patentovanymi neprirodzenymi chemikaliami.



21

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

AHOJ S MOJIM PROBLEMOM SOM SA OBRATIL NA ODBORNíKA VELMI DOBREHO PSYCHIATRA. TEN MI PREDPISAL NEJAKE LIEKY. BEREM AJ MIMO TOHO RYBACI OLEJ. DUFAM žE SA TO NEVYLUčUJE. LENžE TERAZ MI NIEKTO NAPISAL NA FORE žE citujem"Máš príznaky otravy. Nemohol som ti to napísať do diskusie
www.zdravie.sk lebo by mi zmazali príspevok a zablokovali vstup.

Ak neberieš žiadne "lieky", tak to čo máš je obvykle spôsobené
otravou ortuťou. Zaujíma ma či máš alebo si mal amalgámy v zuboch.
to sú také strieborné až sivočierne výplne zubov od zubárky.
Kolko a ako dlho. Typujem okolo 10. Lieči sa to odvrtanim amalgamom a
branim liekov proti ortuti. Liečba trva niekolko rokov. Lieky stoja asi
20 eur/rok. Kupuje si ich kazdy sam aby ma niekto neobvinil ze na tom
zarabam.

Môže to byť aj iným jedom. Prídeme na to. Najprv mi napíš či
máš amalgámy. Zaujíma ťa prečo máš otravu?



tak sa chcem spytat ako odstranim tu ortuť z mozgu preč. aby som nemal tieto prinaky. lebo už neviem fakt čomu môžem a čomu nie veriť už som v koncoch"



22

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

tak ta otrava orute ako to zistim či to mam .a ako sa to da liečiť? a nevylučuje sa mi to z mojimi liekmi ktore teraz berem? xanax rispen mollome esprital??



23

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Jednoduchy test na to je zobrat alfa lipoicku kyselinu, 100 mg a viac, a ked ti to sposobi virenie ortute(zhorsenie psychologickych ukazovatelov na pol dna asi) tak mas zamorenie ortutou. Inac predavaju na to aj drahe domace testovacie subory(cidla) alebo su laboratoria, co sa specializuju na meranie zamorenia tela. Ale tento test  s ALA aspon na ortut je dostatocne informativny.
Beries hrozne mnozstvo velmi skodlivych chemickych  liekov, navykovych, co budes muset postupne prestat, lebo cim dlhsie ich beries, tym sa viac prejavia ich skodlive postranne ucinky.
Uprimne povedane, este som sa nestretol s nikym, co by bral tolko antipsychotickych drog naraz.
O Rispene(risperdal, risperidone ani vlastne nevedia presne, ako pracuje, len sa nazdavaju ze je antagonist(tj potlaca) na dopamin a serotonin a tym je antipsychotocky Nuz u niekoho su prave depresie sposobene nedostatkom dopaminu a najma serotoninu. ..
.Ja by som to adresoval(nazdavam sa ze si bipolarny alebo mozno s nabehom na epilepsiu)precistenim tela od mozneho zamorenia tazkymi kovmi, pesticidami a inymi chemikaliami, vcitane chemickych liekov a branim lecitinu, vitaminov B najma velke davky B-3 a B-6, GABA a Picamilon, L-theanine, a pripadne nejake na spanie(melatonin, chmel, valerian a ine utlmujuce prirodne, co nemaju ziadne psychicky skodlive ucinky.
Samozrejme velke davky rybacich olejov(10 gramov) alebo este lepsie olej z rackov(2 gramy) a aspon 5000 IU vitaminu D-3, hlavne ked citis, ze pri mori a v lete mas lepsi zdravotny stav.
Plus mechanicke, ako yoga, thaichi, prechadzky v tichom lesnom prostredi s hlbokym branicnym dychanim

Inac najlacnejsie na odmorenie tela je pouzivanie roznych zelenych doplnkov, selen, jod,mikrovlakniny,  ALA,enzymi, rozne ovocne stavy(kyseliny=chelatory), Berksonov protokol,  a samozrejme toto vsetko odporucam vlastne kazdemu aj tak, lebo pre kazdeho uzitocne a kazdy sme zialbohu dnes neustale zamorovani ako dosledok "civilizacie"

Naposledy upravil: RNG (2011-06-25 20:25:53)



24

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

ALE JA NEVYDRžíM Už ANI JEDEN DEN, SA NENORMALNE TRAPIM. STAčI AK SI KUPIM ASPON NA ZAčIATOK SPIRULINU? A TEN RYBACI OLEJ? NA ODMORENIE TAžKYCH KOVOV? MAM TOLKO PROBLEMOV A KED SI TU ESTE čITAM žE MI PSYCHIATER NEPOMôžE TAK Už NEVLADZEM ANI žIť BEZ TOHO TIEž .
časové a priestorové vnímanie, zaostrenie obrazu,tažké videnie,skresleny obraz/vnímanie. ,celková nepohoda, zabudanie
ked niekto rozpráva neviem poriadne vnímať rozhovor/príbeh
nemam taký prehlad o čase/sled udalostí čo sa stalo za cely den
osobne vidím moj stav ako važny
ked nič nerobim sa mi tlačia myšlienky jedna za druhou/ani neviem aké/ musim sa napr. Velmi silno sustrediť pri sledovaní filmu, pri počuvaní atd.
Neviem prežiť den, nedokažem fungovať, premáham sa z hodiny na hodinu, čakam len na spanok.
Trápim sa , nič nema pre mna zmysel, neviem sa z ničoho radovať, nemam zaujem o nič



25

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Na procesy, prirodne v tele, ked sa nejak vykolaja, snazit sa ich napravit latkami, co v tele nikdy neexistovali je asi nie vzdy dobre riesenie.
A kedze tieto latky, pre telo nezname=zamorenie, sa casom zhromazduju a ich skodlive ucinky sa stupnuju, to nie je zrejme dobre riesenie dlhodobo, lebo nakoniec ich "dobre" ucinky su prehlusene skodlivymi postrannymi ucinkami.

Teda ked vobec tie dobre ucinky  mali, lebo psychoterapeuticke drogy nemaju velmi dobre a spolahlive ucinky vseobecne.

A ked su navykove, tj neda sa ich len tak prestat brat, tak bol zly napad ich vobec zacat brat.Naviac mnohe maju skodlive ucinky aj mesiace po tom, ako ich prestanes brat.



26

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Ten Delcalcio má to isté čo ja od detstva. Vlastne to mám horšie, lebo mám k tomu neustále bolesti, ktoré zvládam len odrovnaním senzorov bolesti typom opioid. Čo sa dá robiť. Život je proste sviňa (prepáčte svine, že vás urážam), a tak to treba brať. Ja som sa zmieril s tým, že to budem mať do konca života, hlavne nech nemám bolesti, ostatné sa dá vydržať, ak sa chce. Takže Delcalcio, buď rád, že nemáš bolesti, a že máš len to čo máš, pretože môže byť aj horšie, a o dosť. Ver mi, viem čo hovorím. Si ešte ufňukaný, lebo nie si ošľahaný touto chorobou dostatočne na to, aby sa zvýšila Tvoja odolnosť voči nej. Ale čas Ti v tom pomôže.  Ak nespáchaš samovraždu, tak sa v znášaní tejto choroby určite zocelíš. Takáto choroba je len pre skutočných chlapov, nie žiadne bábovky, takže ber to tak, že máš potenciál stať sa skutočným chlapom, ak na sebe zapracuješ. Len toľko. Takže uber zo svojich nárokov na život, a uskromni sa s tým, že nemáš žiadne bolesti, takže si na tom vlastne ešte celkom dobre.  Ak u teba za pár desiatok rokov nastanú aj bolesti, tak vieš, že tramadoly hydrochloridum zaberá, aj keď nie vždy, ale väčšinou hej. Takže drž sa chlape a prestaň rumádzgať, však niečo vydržíš, nie?



27

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Opioidov je plno, povacsine su ale umele, lebo prirodne ako opium, laudanum, ba dokonca aj kodein zakazali predavat a zriedkavo predpisuju. Tramadol HCl je ale dostat v 50 mg tabletkach a je sice navykovy, co nie je prave najlepsia vec, ale okrem tlmenia cinnosti nervov zaroven uvolnuje  serotonin a tiez blokuje reabsorbciu norpinephrinu
Viac najdes na
http://en.wikipedia.org/wiki/Tramadol
http://www.drugs.com/sfx/tramadol-side-effects.html

Podobny poloprirodny prostriedok, codein sa znacne viac kritizuje, lebo nie je patentovatelny ako prirodny a davno znamy prostriedok.
http://en.wikipedia.org/wiki/Codeine

Pevne dufam, ze predsa len najdete niecom co vam tie poskodene nervy vyhoji a da neurotransmitery do poriadku, lebo len potlacanie symptomov donekonecna skodlivymi latkami sa mi nezda permanentne riesenie.

A stale si myslim, ze v tom musia byt aj nejake mikroby ci parazity, co stale vyrabaju neurotoxiny, lebo situacia sa raz zlepsi, raz zhorsi a musi byt na to nejaky dovod.Alebo tie patogeny vyrabaju toxiny nepravidelne, alebo obrana tela ich potlaca raz viac a raz menej.



28

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

no pri trvalych bolestiach by som uvazoval nad vysadbou znamej rastliny Canabis s vysokou ucinnou latkou (tetrahydrocanabinol) a obcas vecer by som to skusil namiesto tych syntetickych tlmicov bolesti... Alebo si to skusal, ci to zabralo ??



29

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Kapsulky su od 500 mg do 1300 mg bezne na trhu. Alebo je aj tekuty rybaci olej, kde odporucam lyzicu(9 gramov) denne.



30

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

RNG, TERAZ SOM SA VRATIL ZO 6 TYžDNOVEHO LIEčENIA VO VELKOM ZALUžI ALE NEJAK MI NEPOMOHLI BOL SOM AJ NA ELEKTROšOKOCH ALE STALE MAM POCIT čUDNéHO VNíMANIA, VIDENIA AKOBY VšETKO BOLO OKOLO MNA MRTVE A TAžKO SA MI ZAOSTRUJE NA URčITE PREDMETY. JEDEN LIEčITEL POVEDAL žE MAM ROZTVORENU HYPOFYZU čI TAKE NIEčO A TLAčI MI TO NA OčNé NERVY. NEVIEM čO MAM ROBIť KED PRIDE NA MNA TA UZKOSť A VšETKY TIETO VECI.



31

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Nemyslim ze ti lekari budu vedet pomoct s ich elektrosokami a drogami, skor hladaj riesenie v odmorovani a potlacani roznych zdrojov neurotoxinov, pripadne doplnovani roznych neurotransmioterov.



32

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

a ake konkretne odmorovanie tych neurotoxinov. vôbec sa v tom nevyznam. už som zufaly a neviem čo mam robiť. či stači nejaká šťava z aloe vera? alebo čo konkretne si mam objednať na tuto moju chorobu fakt neviem ako dalej. tiež si myslim že mi lieky nepomôžu



33

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

DELCALCIO napísal(a):

a ake konkretne odmorovanie tych neurotoxinov. vôbec sa v tom nevyznam. už som zufaly a neviem čo mam robiť. či stači nejaká šťava z aloe vera? alebo čo konkretne si mam objednať na tuto moju chorobu fakt neviem ako dalej. tiež si myslim že mi lieky nepomôžu

Statisticky za derealizaciu s nedostatkov neurotransmiterov je asi 80% zodpovedny serotonin a ostatok sa deli medzi GABA,melatonin, norpinephrin, choliny, vitaminy B, dopamin a niektore mineraly.Toto vsetko sa da adresovat doplnkami jednotlivych.Este aby som nezabudol, uzitocne su aj rybacie/krill oleje.
Samozrejme za tymi nedostatkami moze byt pricina mikrobialna alebo rozne zamorenia, ktore poskodili nervy(neurotoxiny) takze cesta na napravu/regeneraciu musi zahrnovat aj odmorenie.

Samozrejme su aj psychologicke dovody na to, nielen "materialne", ale zialbohu to neviem riesit a povacsine psychologovia sa to snazia s dost malym uspechom riesit skodlivymi navykovymi patentovanymi neprirodzenymi chemikaliami.

E-mail

Napisal RNG



34

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Pri neurotoxinoch ttrerba nielen odmorovat pasivne enzymami, absorbentmi a chelatormui, trerba adresovat aj ucinne zdroje neurotoxinov, vcitane mikrobov, zamoreneho jedla a plomb, tiez roznych parazitov, co tiez produkuju neurotoxiny.



35

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

petela napísal(a):

no pri trvalych bolestiach by som uvazoval nad vysadbou znamej rastliny Canabis s vysokou ucinnou latkou (tetrahydrocanabinol) a obcas vecer by som to skusil namiesto tych syntetickych tlmicov bolesti... Alebo si to skusal, ci to zabralo ??

Neskúšal, a ani nebudem. Poznám nejeden prípad, kedy práve marihuana spôsobila vznik derealizácie. Je o tom natočený aj film, ktorého scenár napísal práve takto postihnutý. Kto si ho chce pozrieť, tak môže tu: http://www.megavideo.com/?v=5TACS4L7

Skúšal som všetko možné dosť dlho na to, aby som mohol cítiť aspoň čiastočné zlepšenie. Derealizácia mi zoslabla, bolesti sa ale zhoršili. Neviem čo je to príjemný pocit, žijem bez neho. V podstate mi k životu stačí, aby som nemal prílišné bolesti. Tá bolesť je ako keby sa vám rozliala kyselina mliečna do každej bunky v tele. Keď už je to príliš intenzívna, prídu zášklby, kto si ich chce pozrieť, môže tu http://www.youtube.com/watch?feature=pl … izHrXh0UWg , doprevádzané tourretovými zvukmi. Tie trvajú asi pol hodinu, a potom sa mi trochu polepší.
Mám doma spústu potravinových doplnkov, v podstate všetky, čo tu RNG radí, ale mám problém z ich užívaním. Môžem ich užívať len v obmenzenej miere, pretože keď ich začnem užívať normálne, je mi ešte horšie, čo nie je v súlade s potrebami dňa, ako je uživiť rodinu. Možno Herxheimerova reakcia. Vybral som si prioritu uživiť rodinu, pretože liečenie mi natoľko zhoršuje stav, že by som bol svojej rodine len na obtiaž. Ešte ma napadla jedna udalosť. Nemám chronický únavový syndróm, ktorého som sa zbavil antiparazitikami. Takže som schopný napríklad porýľovať záhradu, čo som v minulosti nebol. Ani 130km na bicykli mi nerobí problémy. Bude to ale asi aj tým, že si dvakrát denne dávam Tramal, takže necítim tak intenzívne bolesť. Keď mám bolesti, tak nie som schopný takýchto udalostí. O tramale sa píše, že je návykový. Čítal som príbehy ľudí, u ktorých bol návykový. To znamená, že si museli zvyšovať množstvo, aby cítili účinok.  Za tri roky,čo tramal beriem,som nemal väčšiu potrebu než tri denne. Obvykle mi stačia dve, aby som ušiel veľmi nepríjemným bolestiam. Veľakrát si zabudnem dať,a tak sa dopracujem k zášklbom, lebo som si dal tramal neskoro. K jeho užívaniu ma viac tlači manželka, než ja sám.  V podstate to je jediná vec, čo ma drží nad vodou. Je to síce chemikália, ktorá vznikla z biznismanských dôvodov, ale nepoznám nič lepšieho, čo by ma robilo schopným ako tak fungovať. Vybral som si toto, lebo z hľadiska súčasnosti to vnímal ako najlepšie riešenie pre mňa a moju rodinu. Doplnky si dávam, ale len toľko, aby som bol schopný fungovať. Necítim morálne právo na to, aby som odstavil svoju rodinu od normálneho života, a začal sa liečiť na ich úkor. Ak sa dožijem veku, keď deti budú samostatné, a ja budem na dôchodku, potom sa začnem liečiť, lebo tým až tak nebudem narúšať život ostatných.



36

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Zialbohu prirodne tlmice  na taketo problemy , opioidy, su na liste zakazanych drog. Tie by boli mozno vhodnejsie, lebo aj sam mozog je schopny vylucovat v malych mnozstvach tieto latky na ukludnenie, dokonca pocit euforie za urcitych okolnosti, najma pri silnom cviceni.
Dufam, ze casom sa predsa len najde nejaka prirodna latka, ktoru nebudu klasifikovat ako zakazanu drogu a da ten pozadovany prijemny tlmiaci efekt, aby nedoslo k prilisnej cinnosti nervov a zasklbom, co su priznaky pretazenia, alebo ako by to nazval elektrikar, kratasy.
Moj dojem je stale taky, ze je ta nervova izolacia" slaba" a pri prilis silnych nervovych signaloch  sa akoby "prerazi."
Podla tej predstavy tlmenie prilisnych aktivit v mozgu a posilnovanie nervovych izolacii su asi na to jedine prostriedky zatial.

A mam podozrenie, ze tie oslabene nervove obaly(myelin) su dosledkom nasich vlastnych telesnych virusov, z ktorych mnozstvo napada nielen sliznice, ale aj nervove obaly,....



37

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Codein je u nás na lekársky predpis: http://www.liekinfo.sk/liek-codein-slov … -7335.aspx
Tramadol je syntetický analóg codeinu. Obidva sú opioidy, len codein je aj opiát, pretože kompetentní sa rozhodli nazývať opiátmi len prírodné alkaloidy z ópia.



38

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Ivan,klobuk dolu pred vasim pristupom k rodine...to len tak na okraj....



39

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Takze skodlive synteticke nahrazky sa povoluju predavat, ale prirodne opiaty, tj aj take, co si aj telo vytvara samo v mozgu na tlmenie, su NONO.....



40

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Doktorka mi bola ochotná predpísať Codein namiesto Tramalu, takže ho idem vyskúšať. Problém je v tom, že ho neprepláca poisťovňa, 40% prepláca ak ho predpíše pľúciar, desať tabletiek tak vychádza vyše 4€. je to dávka na 5 dni, čiže na mesiac to je investícia 25€, čo mi pripadá veľa  v porovnaní s Tramalom, ktorý prepláca poisťovňa. Takže aj keby mi zaberal ako Tramal, je mi ľúto toľko doňho investovať, keďže vlastne pri tejto chorobe chcem žiť čo najkatšie. Inak život milujem, ale to čo žijem je antiživot, tak preto.



41

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Ivan najdolezitejsie je zdravie.
Potom rodina a peniaze su az na 3 mieste.
Ja pevne verim, ze nakoniec najdes nieco, co ti pomoze a nebude to opiat.
Inac pozrel som sa na codein a nasiel som toto
http://www.healthwarehouse.com/acetamin … blets.html
Mozno by ti stacila polka alebo aj stvrtka tejto davky. Ale nepredaju to bez lekarskeho predpisu.
Inac vsetci ti, co su to ochotni predat bez lekarskeho predpisu maju uplne nemozne ceny



42

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Urobím kompromis. Budem brať Tramal a Codein na preskačku. Nemám problém zainvestovať, ak mám dostatočnú motiváciu. Teraz mám motiváciu maximálne na kompromis.



43

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Lepsie nieco, ako nic.



44

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Predsavzatie je jedna vec a prax druhá. Pred dvomi dňami som si dal  v podvečer prvú tabletku Codeinu. Bolesť to utlmilo, okrem toho ale aj môj mozog. Ďaľší nepríjemný jav, pálenie pokožky. Včera som si nedal až dnes ráno. Bolesť to síce utlmilo, ale celý deň ma páli pokožka, mozog mám utlmený, a pamäť mám tak na jeden a pol sekundy. Nedá sa s tým fungovať, takže Codein odkladám bokom.



45

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Co tak ovela mensiu davku?



46

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

AHOJ RNG OZYVAM SA PO DLHšEJ DOBE čO SOM ZALOžIL TUTO TEMU. STALE MAM POCIT UZKOSTI, STAžENE VNíMANIE, STAžENEHO SUSTREDENIA AKO MI MOJE NERVY BOLI OSLABENE /BRAL SOM Už TOLKO RYBACIEHO OLEJA A NIč/ NEMAM TAKY PREHLAD O VECIACH. TAžšIE SA MI POZERA AKOBY BOL OKOLO MNA STRAšNE ZHUSTENY VZDUCH A NEVIEM AKO STOUTO CHOROBOU žIT OD RANA DO VEčERA POCITUJEM TIETO PRIZNAKY. SOM SI POVEDAL žE NAPR. TAKE ALOE VERA čI BY NEMOHLO NA TOTO POMôCT. ALEBO čO INE,? A PRETO SA TA CHCEM SPYTAT čI NAPR. TENTO ALOE VERA JE DOBRY http://www.mojalekaren.sk/barnys-aloe-vera-0-5l/                                        ALEBO čO JE NA PRIčINE žE SA CITIM TAKTO NAOZAJ SA MI TAKTO TAžKO žIJE CHODIM AJ K PSYCHIATROVI A LIKEY NEZABERAJU TAK JA NEVIEM čO Už.



47

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Na aloe vera radim najucinnejsi je za mrazu suseny koncentratm a zaroven najlacnejsi
tato krabicka  koncentratu 200 : 1 je vlastne po zriedeni vodou 10 litrov aloe vera stavy, z ktorej su odfiltrovane vlakniny, co robi tu stavu zelatinovitou. Ale obsahuje vsetky vzacne sacharidy, enzymi a podobne
http://www.swansonvitamins.com/SWF061/ItemDetail.
Radim ti sa odmorovat, mas zamorenie velmi pravdepodobne tazkymi kovami a neurotoxinmi. Cisti si pecen(protokol dr Berksona) pouzivaj hodne vlaknin ako psylium, arabinogalaktany a pektiny, najma modofikovane citrusove, ktore absorbuju nielen v crevach ale v celom tele.
Nemyslim si, ze na zamorene a otravene telo su dalsie chemikalie vo forme schvalenych patentovanych liekov spravne , tie len zvysuju celkove zamorenie tela.

Zdroje neurotoxinov su aj rozne plesne(mokre kuty doma, hnijuce listy pod oknami)tiez plesnive potraviny(aflatoxiny)
tiez mnohe parazity, ktore vyluciju neurotoxiny, tiez candida a plesne v tele, najma v crevach, ktore treba vyhubit a nasadit a rozmnozit si dobru crevnu floru.



48

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

AHOJ RNG: TERAZ MAM MOžNOSť SI OBJEDNAT NEJAKE DOPLNKY ALE LEN Z OBCHODU HOLLAND AND BARRET. KAMARAT SA VRACIA Z ANGLICKA A MAM MU NAPISAT čO SI CHCEM OBJEDNAT TAK ESTE RAZ BY SOM TA CHCEL POPROSIT čO PODLA TEBA BY SOM SI MAL OBJEDNAT. JA PLANUJEM ST JOHNS WORT, NA SEROTONIN. Dalej KEDžE SI SPOMINAL žE MAM PRAVDEPODOBNE ZAMORENE TELO TAZKYMI KOVMI A NEUROTOXINMI TAK SI PLANUJEM zaobstarat veci protokol dr berkinsona lenže neviem na tej stranke najsť sylimarin žeby ho tam nemali?/nevedel by si mi ho tam najst?/ v lekarni u nas som nasiel http://www.mojalekaren.sk/natures-bounty-silymax-30tob/ LEBO NA HOLLAND BARET STRANKE SOM TO NENAšIEL..... DALEJ ALFA LIP.KYSELINU http://www.hollandandbarrett.com/pages/ … mp;rdcnt=1  LENžE KED PROTOKOL DR BERKINSONA VRAVI žE 600MG ALFA LIP KYSELINY A TAM JE 60 TABLETIEK PO 100MG TAK TO SA MI MOC NEOPLATI A SELEN . dalej psyllium probiotika a zinok to mam doma.



49

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

AHOJ A AKY JE ROZDIEL MEDZI http://www.hollandandbarrett.com/pages/ … &sid=0 A http://www.hollandandbarrett.com/pages/ … &sid=0



50

Re: DEREALIZACIA ALEBO čO JA Už NEVIEM

Mas pridrahe zdroje doplnkov
Pozri na Iherb alebo swansonvitamins.com