Co sa tyka mliecnych vyrobkov, neviem ci by ich nebolo dobre vynechat este aspon 2-3 tyzdne. Inac dovodov proti mlieku celkove pre dospelych je hromada, u zien najma v spojeni s rakovinou prs.Ci uz je to zalezitost samotneho mlieka, chovu krav a krmiv, hormonov a antibiotik co im bezne davaju alebo spracovanie mlieka, neviem.
Ja sam uz nemozem pit surove mlieko, vyrabam si vlastny jogurt, snazime sa kupovat mlieko z krav, ktore su volne pasene, bez atb. a hormonov, proste snazime sa aspon nieco spravit uzitocne, hoci sa neviem kompletne tychto vyrobkov zriect aj napriek vsetkym clankom a vyskumom proti.
Co sa tyka kokosoveho oleja, moja zena ho pouziva do varenia stale, zmiesany s panenskym olivovym, aby jeho chut prilis neprerazala.
Veci ako citricidal, oreganovy olej, extrakt z olivovych listov pripadne collostrum mam vzdy po ruke, aby som mohol zasiahnut proti roznym mikrobom vcas, okamzite po zjaveni akychkolvek prvych priznakoch. Dolezite je to najma v case epidemii, ku ktorym sa prave blizime.
Oreganovy olej je vynikajuci proti kaslu aj vtedy, ked clovek este ziadne ine priznaky nema.
Ale ako som hovoril okrem tych zakladnych mineralov a vitaminov, ktore nedostavame z jedla v dostatku, ine doplnky pouzivam len v case potreby
Za zakladne , ktore pouzivam stale su selen, zinok, jod,vitaminy C,D-3 a E, prakticky kazdodenne.