NO, tak teraz si ma dostal, to som nevedela o nom. Co sa tyka toho "nezdraveho", no, ja ti poviem tak, ako je to v Biblii, ked to raz Pan Boh neurcil za pokrm, tak to jest nebudem, ON to dokonca vyslovene zakazal, myslim si, ze Boh je vyssia instancia, je to Nas Stvoritel a ja budem Jeho respektovat, pretoze On vie, co je pre mna najlepsie. Hoc by si mi aj ty radil, alebo aj cela rada lekarov, alebo ktokolvek iny, ze mam jest bravcove, tak to jest nebudem, lebo Boh je pre mna absolutna autorita, je nad cloveka, a ludi a ani lekarov pocuvat nebudem. Raz som dokoncy citala v nejakej knihe, neviem, ci dokonca aj nie od Huldy Clark, radila tam nejaku dietu pri nejakej diagnoze, a napisala tam, ze sa pri nej mozu jest morske plody. No, ehm, Biblia napr. jasne oznacuje morske plody ako neciste, tak ani to by som nejedla, hoci to radi Hulda Clark. Mam predsa slobodnu volu rozhodovania, tak sa mozem slobodne rozhodnut, co si vezmem k srdcu, a co nie a urobim podla seba, teda to, co mi radi Pan Boh v Biblii, lebo to je Jeho Slovo pre nas, a je platne aj dnes. Takze asi tolko, dnes je mnoho vselijakych liecitelov, co radia kadeco, ale kedze ja som krestanka, pre mna je prvorade, co hovori Boh na dany problem. No, kedysi nebolo vsetko tak zamorene ako je teraz, ja mam doslova problem najst potraviny, co nie su zamorene, ja mam dokonca pocit, ze vsetko je zamorene, a co budem jest?? A voda z vodovodu je OK? Aj tu mam pocit, ze je zamorena. No, co mam robit??! Ja doverujem Panu Bohu, ak ma tu chce na tomto svete mat, teda ak so mnou pocita, ochrani ma pred vsetkym zlom. Ja sa spolieham vyhradne na neho a chcem tiez respektovat, co mi radi aj v oblasti zdravia, co sa da vycitat z Biblie, tam sa budem riadit, je to predsa Bozie Slovo, takto to povedal Boh.
Pekne pises o rodicoch, ale oni zili, RNG, v inej dobe, podobne ako moj dedko, aj on sa dozil takeho veku ako tvoja mamka, ale oni mali vtedy iny zivotny styl, aasi aj viac sa hybali, nie ako my dnes. Sice o mne sa to povedat neda, lebo ja mam tiez v zadku vrtulu, ja neobsedim na zadku, na biku najazdim denne v priemere 50-70km, kedy ako, no a v zime chodim cvicit. Takze ja sa hybem, nebola som vychovana na PC, ako dnesni mladi, my sme PC ani nemali. No jo, je nezdrava, konzumna doba a za ten konzum sa plati zdravim. Co na to povies?
Inac mas podobne kredo ako ja, aj ja vsetko s mierou, ale mäso ozaj nie, aj ked skutocne vemi obcas nejaka morcacina,alebo kuraci rezen, ale to fakt vynimocne. Skor tie sladkosti musim vyradit. RNG, som rada, ze si mozem s tebou pokecat aj takouto formou, vzacne rady su nad zlato.