101

Re: znížená motilita

Vdaka RNG, vedel by si mi este poradit, co mam robit aby som este podporil napravu vyprazdnovania, mam 25 rokov, zatial robim toto. Rano (nalacno) a vecer si dam 2 polievkove lyzice olivoveho oleja, 2 cajove lyzicky oreganoveho oleja, 2 cajove lyzicky oleja z ciernej rasce, 1 cajova lyzicka kokosoveho oleja, pijem aloe vera, konzumujem vlakninu (ale asi este pridam podla tvojej rady) a probiotika.

102

A to ti nepomaha dostatocne?!? Boze, mna by s toho prehnalo okamzite. Najma z toho korenisteho oreganoveho oleja
Ale pridaj si doplnok -zmes mikrovlaknin,15 az 20 gramov s litrom vody,  to je asi najdolezitejsia cast pri naprave motility.A samozrejme kvalitne probiotika, co nielen ze ochranuju crevnu floru, pomahaju travit a vyrabaju rozne ziviny a mineraly, ale vyrabaju az 70% vsetkych obrannych latok v tele, tj vyse dvojnasobok, ako telo bez nich je schopne vytvorit samo.

103

Dobre , ja sa určite chystám objednať z toho zahraničia, ale môže sa stať, že to bude až po novom roku, prosím ťa, len zatiaľ by som jej mohla dať čo?

ešte by som sa ťa chcela spýtať na radu, pretože otcovi boli odporučené následovné doplnky- chcem a prosím ťa, aby si sa na ne pozrel,  aby zbytočne nevyhodil peniaze. ide o: Flavin7, Lactin 500mg, a Versan., a probiotiká Probio-fix.  v nejakom teste vyšli ako celkom slušné. podľa čoho zistím, že sú práve dané probiotiká dobré?

ďakujem za odpoveď

104

Podstate ano, pomaha, len som mal pocit, ze je toho malo co uzivam, takze hovoris, ze toto staci co uzivam. Ja som vlastne este chcel vediet, ci nepoznas este nieco co je dobre na podporu peristaltiky criev, vies chcem tej naprave pomoct co najviac ako sa len da.

105

Flavin 7 je besne predrazeny koncentrat z ovocia. Odporucam skor ovocie, cerstve ci mrazene. Lactin 500 je mliecna bielkovina, besne predrazena.
Versan nevyzera zle, ale nie je dost silny v porovnani s inymi doplnkami na trhu
http://www.eshop.zdravmat.sk/vyziva/3197-versan.html
Neviem, ani aku ma absorbciu, lebo vacsie zhluky mucosacharidov z tabliet sa nevstrebavaju poriadne, najma ked mas menej kyselin a enzymov.
Ja by som isiel skor na toto
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Hy … &ic=41
alebo toto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Joint-Su … &ic=46

106

Ďakujem veľmi pekne za rady.
chcem sa ťa ešte spýtať na výrobok - piascledine 300-tento liek mi predpísal ortoped. ja mám 23 r. a zčínajúcu artritídu. tak isto mám niečo so sezamskou kostičkou na nohe, a tam mám vlastne aj tú artritídu.
predpísal mi toto, no ja neviem, či to mám užívať, pretože je to nejaký výťažok zo sóje, a o sóji nemám dobré informácie. myslím to tak, že sója nie je zdravá.
prosím ťa, mám to užívať?
a ak nie, čo by si mi odporučil ako náhradu.

ďakujem

107

Artritis je dost siroky pojem na rozne zapaly a degeneracne procesy. Mozu byt sposobene hromadou pricin, ja osobne ponam rozne mikroby, co ju sposobuju, od borelioz, chlamidii, cez rozne ine L-formy, mykoplazmy a dokonca aj virusy. Nie som si isty, ale toxiny z plesni to mozu sposobovat tiez, avysoke hladiny homocysteinu v krvi tak isto degeneruju tkaniva.
Nuz samozrejme na kazde zo spomenutych su ine prostriedky, takze alevo zistis, co ti to sposobuje, alebo budes skusat rozne doplnky na tie rozne priciny, az narazis na spravne. Ja mam osobne nabeh na  silnu artritidu, ale jej nedovolim sa rozvinut.
U mna su to najma mykoplazmy a momentalne proti nim bojujem, vysokymi davkami extraktu z olivovych listov, NAC a serrapaptazou na odmaskovanie a najnovsie  posledny tyzden beriem aj extrakty ako samento,  coumanda, burbur a  banderol, ktore niektori lekari, co sa s tym zaoberaju zistili ze su ucinne na mnohe mikroby , ako mykoplazmicke a ine vnutrobunecne parazity, L-formy  a biofilmy.
Piascledine obsahuje  nezmydelnatelne oleje (insaponifiable) zo soje, co pomaha tvorit klbovy maz, nic viac. Na to odporucam osobne radsej jest avokado alebo brat doplnok CMO, co su tiez nezmydelnatelne cetylovane oleje.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-21 22:39:35)

108

RNG tiez som objednal cumandu a banderol od nutramedix, samento kv. zase od nutricology, kvoli cene na colnici / snad to nestopnu a neneparia DPH a ich poplatok tusim 4 ,30 €, co sa mi uz dlhsie nestalo/ ten burbur dnes objednam, nasiel som nejake sposoby pouzitia u indianov v Peru http://livepharmacy.eu/cs/manayupa
Vysadil som asi druhy mesiac olive leaf extract a bolesti sa zvysili, tiez to pripisujem mykoplazmam, borelioze, ktora sa len tak neda vyliecit...pocujem praskanie v krku pri otacani aj taky suchot.....

109

aha,
takže radšej to nemám užívať? pýtam sa preto, lebo to nie je práve najlacnejšie, tak či to bude mať vlastne nejaký zmysel? a sója ako potravina nie je škodlivá? čítala som dosť článkov o tom, že je.

prosím ťa, ak si spomínaš, písala som ti o mojom dedkovi. už ho pustili z nemocnice ale nie je to o nič lepšie. stále ho tie chodidlá a nárty bolia-sem tam aj opuchnú. momentálne bol u neurologičky, ktorá mu povedala, že sú tam tie nervové zakončenia zničené, alebo niečo v takom zmysle, ale povedala, že nevie odkiaľ to ide.
dala mu lieky s tým, že nech ich skúsi, a keď mu budú robiť dobre,tak fajn, a keď zle, nech ich okamžite vysadí. čo mi tiež pripadalo, ako keby bol dedko poskusný králik, ale tak vyskúšal ich. prvý deň bol celý bez seba ako super sa cíti, že ani necíti, že tú nohu má.
no dnes je situácia celkom iná-všetko ho bolí a cíti sa z nich dosť mizerne.
my už nevieme, čo s ním máme robiť, ale hlavne kvôli tomu, že vlastne nevieme, čo mu je.
prosím ťa , chcem ťa iba poprosiť o to, aby si mi skúsil odporučiť vyšetrenia, ktoré by nám vedeli pomôcť odhaliť čo mu je. ide na sono ciev, mal by narp. absolvovať mri? alebo ct?
vopred vďaka

110

RNG napísal(a):

Ale pridaj si doplnok -zmes mikrovlaknin,15 az 20 gramov...

Zvysil som prijem vlakniny resp. psyllia a teraz mam nejake vacsie problemy s vyprazdnovanim, pritom vypijem 3-4 litre vody za den. Ako keby na mna to psyllium opacne posobilo.

111

Pod zmesou mikrovlaknin nemyslim len psylium, ale aj pektiny, arabinogalactany, inulin, glucomannan a podobne. Psilium/plevu su prave najvyssi absorbent vody a su schopne absorbovat az 50 nasobok vahy, preto s nimi odporucam brat az 100 nasobok vody. Ja osobne, aby mna nezapieklo si ich rozrabam, zmes vsetkych,  do vody na pitie a vysledna hustota musi byt len zhruba hustejsieho, ale stale dobre tekuteho syrupu. Tak sa zabezpecim , ze ma nezapecie.
Nezabudaj aj na tuky, creva si treba vymastit. Ja najnovsie na ranajky obcas pijem zmes kysleho mlieka/yogurtu (domace zakvasene, kde v mixeri rozmixovane do penista, do toho pridam lyzicu kokosoveho a lyzicu lanoveho(virgin, high lignan) oleja. To je zaroven na podporu mozgovej cinnosti, proti Alzheimeru a proti rakovinam.Ja ako starsi clovek uz na to musim myslet.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-22 17:12:44)

112

Inac iherb ma vsetky menovane, tj samento, burbur banderol aj coumandu.

113

Adriana 4, mnohe chemikalie/lieky, choroby cievne aj cukrovka nicia nervy, odborne to nazyvaju periferalna neuropathia. Aj ja to mam ako cukrovkar DM2,  a branim sa pouzivanim nattokinazy, serrapeptazy na zlepsenie toku krvi a lymfy, a vacsimi davkami Benfothiaminu(forma vitaminu B-1, ktorej telo znesie megadavky, davka 500 az 1000 mg) a vitaminu B-3 vo forme inositol hexaniacinate tiez v davkach 500 az 1000 mg denne.
Samozrejme beriem aj lecitin, pravidelne, lebo po case, najma starsi ludia maju poriadne zapchate cievy nanosami oxidovanych olejov, a oxidovanych lipopropteinov(LDL cholesteroly, tukovobielkovinne zluceniny))

114

Dobre. A okrem tej vlakniny a olejov co by si mi este odporucil resp. ake doplnky by bolo vhodne uzivat?

115

Nuz mozes pouzivat aj doplnok kyselin a enzymov, lebo casto sa veci v crevach zdrzuju pre to, ze su slabo natravene. A za ten cas sa absorbuje z nich privela vody a to natolko stvrdne stolicu, ze sa nevie dostat z hrubeho creva von.

116

Som Ti velmi vdacny za tvoje rady. A tie arabinogalaktany, inulin a glucomannan, tie menej zapekaju ako psyllium?

117

Najma arabinogalactan nezahustuje vodu natolko, tj nezapeka. Ale ked to budes brat ako ja, dostatocne rozpustene vo vode, tj tak ta to nemoze zapiect. Naviac ja to pijem pocas celeho dna, tj nie naraz vo velkej davke a to tiez iste pomaha , aby to nezapekalo.

118

A co hovoris na triphalu, spirulinu a chlorellu - tie zevraj tiez zlepsuju funkciu criev.

119

Pochopitelne zlepsuju aj crevne  steny. Cistia, podporuju probiotika a obsahuju rozne ziviny.

120

Ako je mozne, ze prehanadla sposobia az taky rozvrat motility, nieco sa tam v tom systeme vyprazdnovania narusi resp. co sa tam presne udeje.

121

Prosím ťa,
a mohol by si mi poradiť aké vyšetrenia s dedkom absolvovať aby sme zistili, čo s ním vlastne je?
u neurologa teda bol-  nula bodov, v decembri ide na sono ciev. čo ešte by mal?
chcem mu dávať tú serrapeptazu- ale berie rôzne lieky - napr. proti vysokému tlaku, na pečen, od bolesti...to nevadí?

ďakujem

122

Ja ti neviem povedat tak z luftu, ktore z tych chwemickych liekov mu pomahaju a nakolko mu zaroven skodia. Ja sa zaoberam len neskodnymi potravinovymi doplnkami, ktorych ucinky su len dobre a mnohe z nich su ucinnejsie, ako chemicke patentovane lieky.
Problem je, ze nech ide na akekolvek vysetrebnia, konecna diagnoza je nasledovana predpisanim chemickych liekov, co maju hromadu skodlivych vlastnosti. Mnoho z nich zamoruje a nici pecen, niektore nicia ladviny a podobne.
A lekari sa v skole sice o potravinovych doplnkoch a ich ulohe pri lieceni nic nenaucia, ale postaraju sa v ich ucebniciach, aby okamzite ociernili a obvinili potravinove doplnky, ked sa pacientovi stav zhorsi, hoci ked si precitas na liekoch co berie, ich mozne skodlive ucinky, tak tam je to jasne pokryte.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-25 00:22:18)

123

ja viem, že chem.lieky ničia všeličo.
keď s ním pôjdem na vyšetrenie, ja len chcem zistiť čo mu je. to , že mu predpíšu lieky nič neznamená, pretože on si ich môže a nemusí vybrať...
ja len chcem vedieť, či mu môžem začať dávať serrapeptazu- aj keď by užíval chem. lieky na tlak minimálne...
dedko je stará škola , jemu niektoré veci nedokážem vysvetliť.

ešte by som sa ťa chcela spýtať, či na nafukovanie čriev - teda brucha, nie žalúdka- pomôžu tak isto, probiotiká, vlákniny, kyselina a enzými? alebo prečo ma vlastne nadukuje, aj ˇkeď som dobre vyprázdnená? asi tam nie je stále tá flóra ako má byť? a prosím ťa, na trávenie musím brať všetky vyššie menované 4 veci? alebo stačí probiotiká a vlákniny?

ďakujem

124

Ako je mozne, ze prehanadla sposobia az taky rozvrat motility criev, nieco sa tam v tom systeme vyprazdnovania narusi/poskodi alebo len creva ochabnu resp. co sa tam presne udeje.

125

Nasilie a chemia sposobia v tele rozne skody. Co sa tam presne deje mozno nebudeme vediet  ani o 100 rokov, ale comu sa mame vyhybat, to je povacsine zname v uzsich kruhoch uz dnes.

126

RNG- prosím môžeš mi odpovedať na predch.príspevok?
dávam ho sem ešte raz:

ja viem, že chem.lieky ničia všeličo.
keď s ním pôjdem na vyšetrenie, ja len chcem zistiť čo mu je. to , že mu predpíšu lieky nič neznamená, pretože on si ich môže a nemusí vybrať...
ja len chcem vedieť, či mu môžem začať dávať serrapeptazu- aj keď by užíval chem. lieky na tlak minimálne...
dedko je stará škola , jemu niektoré veci nedokážem vysvetliť.

ešte by som sa ťa chcela spýtať, či na nafukovanie čriev - teda brucha, nie žalúdka- pomôžu tak isto, probiotiká, vlákniny, kyselina a enzými? alebo prečo ma vlastne nadukuje, aj ˇkeď som dobre vyprázdnená? asi tam nie je stále tá flóra ako má byť? a prosím ťa, na trávenie musím brať všetky vyššie menované 4 veci? alebo stačí probiotiká a vlákniny?

ďakujem

127

Lieky na tlak su rozne,mniektore tlmia cinnost(velmi skldlive symptom je unava a strata energie, tj okrem zamorenia) niektore zase roztahuju cievy(zdroj NO2 alebo ACE), niektore riedia krv.
Ale okrem tych co riedia krv ziadne nemoze kolidovat s serrapeptazou, lebo pracuju na inom principe.
Nielenze dedkovi nevysvetlis, ale zialbohu aj velkej vacsine lekarov....

V crevach su vzdy zvysky jedal a hromada roznychmikrobov, tj naduvat moze kedykolvek. Cim sa lepsie jedlo natravi(kyseliny a enzymi) tym kratsie v crevach pobudne a tym menej zvyskov z neho je na crevach nalepenych, Toto tak isto pomozu stierat mikrovlakniny a aj probiotika pomahaju travit nestravene zvysky jedla. Ale skodlive mikroby v crevach vyvolavaju hnitie, kvasenie a teda aj plyny.
Takze suhrnom, na travenie treba dostatok kyselin , roznych enzymov, roznych mikrovlaknin a  roznych probiotik.

128

prosím ťa, nerozumiem výrazu:,,nemôže kolidovat so serrapeptazou´´ - to znamená, že mu ju môžem dať alebo nie?

čo sa toho nafukovania týka- snažím sa s jedlom nepiť, ale mám pocit, že je to úplne také isté ako keď som sa kedysi po jedle napila a teraz keď po jedle nepijem. takže by som si mala dopĺňať všetky štyri menované veci, tak? nestačí iba mikrovlákniny a probiotiká?
a prosím ťa, mohla by toto robiť candida v črevách? mala som cca pred týždňom zistenú candidu v pošve (následok atb), a mám pocit , že odvtedy sa mi zhoršilo nafukovanie čriev a zhoršili sa mi vyrážky na tvári..mám aj afty, čo je tiež spôsobené ňou. tak mohla by robiť aj to nafukovanie?

prosím ťa, čo je príčinou vyrážiek na tvári.? ja ani tak nemyslím akné ako skôr takú krupicovité vyrážky a pórovitu pleť.

ďakujem

129

kolizia=zrazka. tj jedno na druhe nemozu mat ziadny efekt. Tj je to bezpecne brat dokopy.
Na travenie treba mat dostatok vsetkeho, od kyselin, cez rozne enzymy, mikrovlakniny a probiotika.
Po pouziti atb sa probiotika prakticky uplne znicia a teda to da zelenu kazdemu mikroby, na ktory tie atb nie su ucinne. Tj vsetky plesne, kvasne kultury(candida) a ine, vcitane roznych atb vzdorujucich bakterii.
Candida sa da vypestovat v crevach aj jednoducho nedostatkom mikrovlaknin, probiotik a prebytkom cukrov , skrobov a jemnych bielych muk. A to je zialbohu pliaga dnesnej stravy.
Rozne kvasne kultury vyrabaju plyny, tj sposobuju extra nafukovanie(meteorizmus). Niektore z nich su nielen zdrojom plynov, ale aj skodlivych toxinov, ako je napr candida albicans.  Takze sa nediv, ze sa ju telo snazi, a teda aj toxiny co vyraba vsemozne vyhodit(hnacky, zhorsena plet,... )
A nedostatok probiotik samozrejme znamena podstatne znizenu imunitu a samozrejme aj zhorsene travenie, a tym zasobovanie tela roznymi zivinami, co probiotika produkuju, napr vitaminy B a ine.
Znizena imunita znamena aj moznost aftov, co su vysledky kvasnych a plesnovych infekcii. Tak isto znizena imunita znamena, ze sa ti v posve a inde v tele mozu rozmnozovat rozne mikroby, ktore by inac pri dostatku probiotik v crevach, ktore vyrabaju rozne protilatky tuto infekciu pomohli znicit.

130

a prosím ťa,
mohla by candida spôsobovať aj bolesti brucha hlavne v oblasti pupka a hlavne na ľavej strane?
stolica je nie úplne hnačková, ale ani celkom ok. bolieva ma to brucho, hlavne po jedle a hlavne na tej ľavej strane. a je mi z toho až zle. ale mám pocit, že zle mi nie je zo žalúdka, ale práve z toho brucha z tej bolesti okolo pupku.

ďakujem

131

Bolesti sa mozu klamlivo prejavovat na uplne inom mieste, takze moze sa jednat o zapal criev(IBS a podobne) ale aj o zlcnik pripadne aj vybulenie criev =divertikulitis. Ale moze to byt aj samotny zaludok alebo pankreas??.... Travenie je vec kyselin, enzymov, mikrovlaknin a a probiotik, takze to by som adresoval najprv.

132

a či ide o zápal čriev, to zistím ako?
jednoducho cítim, že trávenie nie je ok.
takže candida v žiadnom prípade nemôže robiť takéto veci? ani náhodou?
niekedy ma to bolí, aj keď som hladná....neviem, ja osobne si myslím, že mi to začalo tými atb- následne candida, a následne celé trávenie zase zlé. niekedy mi jedlo stojí ako keby v krku..
takže mám ísť tou cestou- mikrovlákniny, probio, ...?

ďakujem

133

Zapaly v tele sa daju zistit z krvi ako zapalove faktory.
"Jedlo stoji v krku" je vyraz skor na palu, tj nedostatok kyselin a enzymov. No a vtedy sa zaroven Znici probioticka mikroflora, ktoru treba co najskor napravcit, lebo inac sa tam usadia rozne ine, skodlive mikroby, nehovoril len o candide, samozrejme.

134

takže pri premnoženej candide by mohla robiť aj tie bolesti?
už ustali, ale ja mám taký pocit, ako keby mám všetko poprechladané. pretože aj teraz ma strašne štípe pri močení, a bolí ma celé podbruško. už užívam brusnice, neskutočne mi pomáhajú a čakám kým mi prídu aj kapsule s oregánovým olejom.
ale môže byť niečo také, že je celé to brucho a podbruško prechladnuté? keď som mávala tie bolesti okolo pupku a hlavne na ľavej strane a zatlačila som si na to, pichalo ma strašne v podbrušku...niekedy mám pocit, že to závisi v akej fáze sa nachádzam. myslím tým, že cez menzes, sa mi poriadne uľaví. to môže byť hormónmi, nie? a naopak pred menzesom je to horšie.

ešte by som sa ťa chcela spýtať, čo odporúčaš pri vonkajších hemeroidoch, ktoré už boli liečené rôzne, aj operačne, ale prd to zabralo.

ďakujem

135

Kazde prechladnutie znamena oslabenie, ktore rozne mikroby okamzite zneuziju a premnozia sa.Medzi ne patria aj rozne bakterie, kvasne kultury a najma nase vzdypritomne a ochotne sa rozmnozit virusy.
Ale bolesti brucha mozu byt z roznych dovodov, nielen zlej crevnej flory. Samozrejme na to hormonalne vykolajenie mozu vplyvat, zeny maju niekedy az nesnesitelne bolesti z toho a naberanie hromady vody. Odporucam na to najma yam a pupalkovy olej.
Hemoroidy su obet sedaveho zamestnania a ja a predomnpu moj otec si ich pomaly storovie potlacame tym, ze si cistime tu oblast nie suchym, ale dobre nakremovanym papierom. Najnovsie pouzivam moje vlastne kremy, pozri
http://rng.nazory.eu/rubriky/p/prirodna-kozmetika
Ale predtym som desatrocia a predomnou moj otec pouzival rozne ine, kozmeticke mastne kremy. Samozrejme hojive kremy su lepsie.

136

a to na tie hemeroidy , platí aj pri vonkajších? pretože mame sa neustále objavujú. užíva detralex, ale chcela by som pre ňu niečo lepšie. to akože si ho má nejakým krémom(ona má gél, alebo krém z dubovej kôry) natierať? ten hemeroid, alebo oblasť? ide o vonkajší hemeroid. dosť ju to bolí, riešila to aj operačne , ale zbytočne si vytrpela len veľa bolesti. nepomohlo. a priateľ je tu zas:)
a niečo vnútorné na to nie je? C-čko vo vysokých dávkach, alebo?

ďakujem

137

Nuz na posilnenie/spruznenie ciev su nielen bioflavonoidy(detralex) ale aj vacsie davky vitaminu C, E l-lysin, agrinine, ornitine na posilnenie vyroby kolagenov, cistenie ciev lecitinom, pripadne riedenie krvi nattokinazou, co strhava zo stien fibriny.

No a samozrejme rozne antioxidanty, ako napr vytazok z hroznovycy jadierok(grape seed extract, PAC 200-300 mg denne) escin, vinpocetine, huperzine A a podobne.

Ja som trpel na hemoroidy urcity cas, ale beriem hodne antioxidantov, vcitasne vitraminu C a E, bioflavonoidy, PAC a ine, to je dobre na vsetky cievy, tj aj na srdci, aj v mozgu a ociach, takze mi to zrejme pomaha an proti hemorhoidom.Ale ta masaz na ocistenie a prekrvenie je asi najucinnejsia. Krem moze obsahovat aj rozne antioxidanty, moj obsahuje vitamin E a tukorozpistny vitamin C(ester C Palmitate) a aj ine antioxidanty, takze posobi aj miestne, transdermalne ako spravna vyziva pre tu oblast.

138

keď mamine, to trčí von, a keď si to zatláča(to je správne, že si to zatláča?), tak jej príde strašne zle. ako keby mala zvracať. už je dosť vystrašená, a ju vystraší fakt málo čo, preto viem, že už je asi zle...
takže hlavne si to okolie natierať(koľko minút asi?) a teda zatláčať ho?
odporúčaš napr. riešiť hemeroidy operačne, laserom?

ďakujem

139

Nuz jed su hemoroidy uplne mimo kontroly, nepomozse nic, ako ich vyrezat. Ci to tobia skalpelom co laserom na tom velmi nezalezi. Laser to "priskvari" takze je menej krvacania.
Ale ked to nenechas dojst tak daleko, da sa to cele vyriesit len kremami a cistenim/masazou. Ja to tak riesim uz desatrocia a predtym to iste moj otec.  Ked to zanedbam co len 3-4 tyzdne, krvacanie sa mi vrati. Su to vlastne krcove zily na crevach , ktore zvyknu prasknut.

140

ok, takže ak jej to trčí von, to sa považuje , že už je mimo kontroly?
a nemá si ho zatláčať dnu?
operáciu už absolvovala, ale vidíš, je to tu znova.

141

Prosím ťa, chcem sa ešte spýtať, či atb zaberú na zápal v tele?
mám takýto problém: prec cca mesiacom, som mala zvýšenú teplotu, únava hrozná, ledva som stála na nohách, bolesť hrdla. samozrejme, po návšteve lekára som dostala atb- bez odberu krvi.
ok,, polavilo sa mi.
teraz asi pred týždňom ma hrozne štípalo , keď som išla na malú potrebu. nasadila som si brusnice, bez akýchkoľvek atb- zabralo, už ma neštípe. no včera z ničoho nič ma neuveriteľne začala bolieť ľavá strana dolu na chrbte, a ťahá sa to až ako keby do brucha.  neviem- môže to byť oblička, keď som aj mala problémy so štípaním? alebo kríže z nachladnutia?
každopádne by som chcela vedieť, či sa takto môže prejavovať zápal a kolovať v celom tele. mám aj zvýšenú teplotu, celé telo je také ubolené ako keby, unavené, ťažko sa mi dýcha., tá bolesť je hlavne keď chodím.
kúpila som si náplaste na chrbát kapsaciinove, trochu ustúpila bolesť. zajtra sa chystám k lekárovi, chcem aby mi zobral krv , či nemám v tele zápal, alebo vírusy?
nechcem opäť užívať atb, ale cítim sa biedne. môže sa mi takto stále dookola opakovať zápal ?

ďakujem

142

Bolesti su jedna zalezitost,  zapaly druha , aj ked su casto spojene.
Zasadne treba ale adresovat ich priciny, nie len samotnu bolest alebo zapal.
Pritizapalove su napr curcuminoidy s bioperinom, serrapeptaza,boswelin dumbier, Sangre de Grado a ine.
ATB potlacaju mnohe bakterialne infekcia, Zialbohu nie vsetky a uz vobec nie ine mikroby, dokonca niektore mikroby tym, ze znicia probioticku floru vyslovene podporia.
Virusy v tele sa bezne nezistuju, lekar casto len hada. bakterie sa kultivuju a tak sa mnohe presne daju urcit. Teoreticky. Lebo prax je zialbohu casto ina.
Ja ked neviem, co ma napadlo,. pouzivam naraz roztok citricidalu, NAC, oreganovy olej, a exytrakt z olivovych listov. Samozrejme zvysim aj davku vitaminu C a D-3 a ked mam podozrenie na virusy, pridam este chaparal.
Takze porazimm rozne infekcie aj bez toho, aby som sa vobec dozvedel, o aku sa jednalo. Osobne som nie az natolko zvedavy, len chcem byt zdravy, nic ine. A tak porazim infekcie uz v zarodku, pri prvom prejave a zriedka mam vobec zvysenu teplotu

143

a má teda význam navštíviť lekára, aby mi zistil z krvi zápal?
a na zápal mi môže okrem atb predpísať aj niečo iné?

144

alebo takto:
vedel by si mi ty takto povedať, o akú pliagu by mohlo ísť? ja mám každý mesiac niečo- kašeľ, bolesť hrdla, sťažené dýchanie, bolesti chrbta, pocit choroby v sebe, zvýšenú teplotu, teraz tento mechúr(inak to už trvá od mája).
teraz čo ma bolí ta ľavá strana- mohla by to byť oblička? nahrievam si to. bolí to veľmi, hlavne pri chôdzi, keď dostúpim na ľavú nohu.
vieš, lebo ísť k lekárovi mne už príde zbytočné. u mňa to vyzerá akože hrajú pokus-omyl. nezáujem. a presviedčať ich o niečom...prosím ťa poraď , o čo by mohlo ísť.

ďakujem

145

samozrejme , ze ma zmysel navstivit lekara, lebo kto iny ti moze brat krv a zistovat z nej kadeco. Ale zialbohu, nastroje proti roznym nakazam maju lekari , cest vynimkam, dost obmedzene . Preto sa ja obraciam na tie vynimky, mtj lekarov co liecia aj inymi prostriedkami, niektori dokonca len vylucne inymi prostriedkami, nez oficialne schvalene lieciva.
Ked mas podozrenie na ladvinovu nakazu a nezabrali ti na nu atb, tak musis zobrat ine prostriedky, najma tie, co som tu odporucal(citricidal-35 kvapiek do litra vody, oreganovy olej 2 x 200 mg carvacrolu minimum, NAC 2 x 600 az 1200 mg, serrapeptazu 3 x 120 000 IU, extrakt z olivovych listov, davka oleuropeinu v nom musi byt 3 x 300 mg. Ak to nepomoze do tyzdna, pridaj aj samento, burbur, coumandu a banderol  2 x 15 kvapiek minimum.Mnohym na urinarne a crevne nakazy zabera vyborne berberine, co je asi najucinnejsia zlozka c brusnicovom/crangerry koncentrate. Len tam je ho dost malo, ja odporucam az 2 gramy berberinu denne, teda postupne zvysit az na 2 gramy. Podobne sa to tyka obvykle  aj vsetkych ostatnych doplnkov, co treba zacat brat v nizssich davkach a stupnovat na maximalne.
Kedze nemam krystalovu gulu, nemozem ti povedat aku nakazu v tele mas, takze treba zrejme sa pokusit zautocit na vsetky vsade v tele. Ved priznaky mas aj kasel, aj bolest oblicky aj celkovu slabost, tj nejedna sa len o jednu bakteriu, ale viacero mikrobov rozneho druhu.

Lutujem, ale menej ti nemozem odporucat, lebo nemam sajnu, proti comu vlastne bojujes, takze ponukam tu vsetky bezne zname zbrane proti roznym nakazam, kde su zahrnute aj take nakazy, na ktore atb su neucinne.

Naposledy upravil: RNG (2013-12-10 01:02:26)

146

Bola som dnes u lekára, zobral mi krv- aj keď mi povedal, že zápal z krvi nevyčítame? a čo je potom CRP?
poslal na na neurologiu, keďže sa bolesť zhrošuje pohybom ľavej nohy. celkovo tá ľavá strana boli,aj ruka. a mám to citlivé na zimu a chlad
na neurologii mi povedali, to čo som vedela už dávno, že ľavú stranu chrbta mám slabšiu ako pravú. ale ja cítim, že tá bolesť nie je z toho. to už mám sto rokov, chodím aj cvičiť a tréner si dáva záležať na tej ľavej strane. ja viem, že ma to nebolí z tohto dôvodu.
môže byť v chrbáte zápal? a ako to teda zistiť, keď nie z krvi?
mala som robený rengen, všetko ok.(tej strany chrbta.

cca v máji mi na sone obličiek zistili na ľavej malú cystičku. ale povedali, že to je ok, pretože ževraj obličky na to majú nárok. nemôže to robiť to? mám zájsť na opakované sono obličky? ja si aj tak myslím, že to je zápal.

ďakujem

147

Ked tvoj lekar nevie, co je zapalovy faktor CRP, tak zmen lekara !

148

Tak nakoniec ležím v nemocnici so zápalom ľadviny. Chcela by som t a poprosit o radu pretože od stredy mám teploty 39 a dávajú mi infuze profi teplotě a.bolesti
A dávajú mi atb, prosím ťa ako.by som tomu.este mohla pomoct?hlavne.ma trapia.tie teploty.dakujem

149

Vidim, ze tu mate viaceri problem najst slnecnicovy lecitin, preto pridavam link: http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny/sln … n-v-prasku

Adriana4 napísal(a):

aha,
takže asi naozaj to budem musieť začať objednávať z toho zahraničia...
nemôžem nikde ani nájsť ten slnečnicový lecitín, jedine na tom swansonvitamins.com..

ale skúsim sem dať link, čo by si povedal na toto?(plus by k tomu užíval ten vitamín K):
http://www.najlekaren.eu/osteoporoza-a- … nom-d.html

a zároveň by som ťa chcela poprosiť, o vyjadrenie sa k tomuto produktu, či to môžem užívať ako citricidal:
http://www.hoogle.sk/usa-outlet/eshop/4 … ierka-59ml

prosím ťa a tomu môjmu otcovi povedali, že to mal taký silný zápal pľúc..no mne sa to nejako nezdá, pretože keď si čítam príznaky zápalu pľúc, tak vykašliavanie krvi tam nie je nejako extra spomínané...a on fakt vykašliaval čistú krv, bez hlienov a veľa jej bolo.

ďakujem

150

Vdaka za uvedenie, domaci vyrobok je samozrejme lacnejsi.