Téma: Rozne farby
Ahoj RNG, potreboval by som tvoju pomoc. Asi pred par tyzdnami som zistil (ale neviem, kolko to uz pretrvava), ze s lavym okom vidim vsetky farby o 1-2 odtiene tmavsie ako s pravym. Vyzera to divne a vobec netusim, s cim by to mohlo byt spojene. Ocnemu lekarovi som to zatial nepovedal, neviem, či by mi uveril a mohol pomoct. Najvyraznejsi rozdiel je samozrejme vidiet na bielej a dalsich bledych farbach. Aby si si to vedel predstavit, tak prikladam obrazok:
http://s23.postimg.org/klwa1vhgr/oci.png
Fakty:
- Mam 19 rokov.
- Na lavom oku, s ktorym vidim o nieco tmavsie, mam slabu kratkozrakost a astigmatizmus (cca 1 dioptria a cylinder). S pravym okom vidim prakticky 100 %-ne.
- Asi pred pol rokom mi diagnostikovali zapal zrakoveho nervu, dostal som 3 pulzy kortikosteroidov, ale pred aj po nich som videl uplne rovnako, takze neviem, o co im islo.
- Niekedy sa mi zda, ze mam zrenicku na lavom oku trochu vacsiu ako na pravom a povedal mi to aj ocny lekar.
- Ine problemy nemam, ale niekedy mam vysoky tlak (asi zo stresu) a potom sa mi zvykne lavé oko zacervenat, co prejde az rano po spanku. To tiez dufam, ze nie je velký problem.
- Lieky neberiem ziadne, beriem len vitamin D-3 a Magne B6, co obsahuje horcik a vitamin B-6.
Nevies, co by to mohlo byt? Farboslepost, seroslepost jedneho oka? Je to kvoli zrakovemu nervu alebo kvoli slabemu astigmatizmu? Moze sa to casom zhorsit alebo naopak zlepsit, ak tomu samozrejme pomozem nejakymi doplnkami? Dakujem predom za pomoc.