Re: klby
Mal by som jeden prispevok ohladne kolena. Zacalo to miernym pichanim laveho kolena pri bicyklovani a intenzivnejsim pri chodeni. Nasledne po case to prechadzalo do bolesi v lavom kolene. Bolesti sa stupnovli aj napriek vyraznemu obmedzeniu zataze a pohybu ako takeho. V urcitej faze navsteva lekara - reumatologa. Kedze osteoartroza bola zdiagnostikovana uz davno, nasadeny Glucomed 625mg s nejkym lokalnym mazadlom a dexadolom. Stupnujuce sa bolesti vyziadali navstevu ortopeda. Diagnoza potvrdena, s nejakym dodatkom o zodrati jablcok a pod. Injekcia do kolena (kortikoid - fuj!, ale ked boli a nic nepomaha, co spravite?). Na odporucanie - rehabilitacia. Po dalsom tyzdni, aj napriek vyslovnemu odporu voci chemii, som pre neustale sa zhorsujuce priznaky a s podozrenim od ineho lekara na lokalny zapal, siahol aj po Dexadole. Ustup vyrazny, ale po odozneni ucinku spat. Mierne bolesti bedrovych klbov a vysadenie kozieho mlieka este v novemri, ktore konzumujem pravidelne cely rok, okrem zimy, mi vnukli myslienku skusit to s tabletkou Ca. Po uziti prvych 500 mg na druhy den VYRAZNY ustup bolesti. Uzivam ho 4. den a koleno je asi 60 % na "normale". Ale kedze som takto dakedy liecil aj krivauceho psa (uspesne), viem, ze samotny Ca nie je moc efektivny. Co brat k tomu, ak je diagnozou fakt nedostatok vapnika, aby vyuzitelnost dodavka a vyuzitelnost Ca bola co najvyssia. Prvotne prosim radu, ktora je okamzite splnitelna, nechcem cakat tyzden na nejky pripravok z internetu. Potrebujem vydrzat este 3 tyzdne a uz bude opat mlieko a verim, ze bude po starostiach...
P.S. MSM som uzival dlhsie a okolo 3 g bez ucinku...
Naposledy upravil: jopal (2013-03-11 11:07:13)