1

Téma: klby

Podla tvojho navodu na klby pises: "Na klby je MSM, avokado...." som nasiel ze MSM je nejaky doplnok, ale nikde sa nepise, ze je na klby. Vies to obhajit? Ja som bral Condrosulf, co mi v prvej liecebnej kure evidentne pomohlo, ale po opakovanom uzivani sa uz vysledok nedostavil a momentalne mam stale velku bolest na lavom lakti - taku, ze mi to znizuje silu pri zdvihu danej ruky o cca 70 % a dlhodoby problem mierneho zvacsenia  klbov na ukazovakoch (zatial) oboch ruk. Podla reumatologa sa jedno o osteoartrozu, ale ja si stale myslim, ze je to dosledok prekonanej boreliozy.  Pred cca 5 timi rokmi ma takto bolel pravy laket, ten ale teraz je na 90% "zdravej" hodnoty.... Douzival som nedavno aj Piascledin, ale bez pozorovatelneho ucinku. Radia mi este artrostop... (?) Takze neviem. Na internete, co som nasiel rizikove fakotry pre osteoartrozu, ziadny sa ma netyka...



2

Re: klby

Nechapem slovo "obranit"
MSM je methyl sulfonyl methane, zlozka roznych zmesi na klby. Samotny MSM je zdroj potrebnej siry na regeneraciu klbov a sliach a zaroven silne polarne rozpustidlo, ktore pomaha pri transporte latok von a dnu do klbovych vaziv. Povodne pred mnohymi rokmi 2 gramy MSM brane zlepsili klbove problemy vyse polovici pacientov podstatne. Pre to sa dava samozrejme do zmesi s glukosaminom, chondroitinom, bromelainom hyaluroniockou kyselinou, zelatinou a mnozstvom protizapalovych, ako napr serrapeptaza, curcumin, dumbier, boswelin atd.
Dobre doplnky su bezna huspenina, zivocisna zelatina, obhryzanie kosti a podobne.



3

Re: klby

Slovo "obhajit" som pouzil v zmysle blizsej specifikacie ucinkov daneho doplnku na ludsky organizmus, co si mi ale vysvetlil, takze dakujem...



4

Re: klby

Inac ja som pouzival na bolave klby a karpalov tunej aj MSM krem, komercny z Puritan.com, dnes si vyrabam vlasny krem s pridavkom MSM(10%)
Vo vode sa rozpusti az 15% MSM na vahu, takze si mozes urobit roztok, ktory si mozes natierat na bolave casti tela. MSM je transdermalny, tj prechadza cez kozu a rozpusta rozne zhluky , cim odstranuje zapaly, priciny bolesti.



5

Re: klby

este tu uvediem velmi ucinny prostriedok na slachy a klby, zaroven polotovar aj protizapalovy cinitel, zelenu novozeelandsku muslu a vytazok z nej, Lyprinol.
Niekolko gramov z nej je velmi ucinne, ovela ucinnejsie, nez ine hore spomenute.
Lyprinol je udajne podla vyskumu fundovaneho Novozeelandskou vladou az vyse  94% ucinny, v porovnani s tym napr samotny chondroitin bol z niektorych zdrojov len 5% ucinny a glukosamin len 50% ucinny.

Inac Lyprinol pre svoje protizapalove vlastnosti sa pouziva aj na problemy s plucami, vcitane astmy

Klucove slovo je tu absorbcia(velkost molekul) ktora sa da zvysit hydrolyzou(varenim)a tiez pridavkom Bioperinu(vytazok z cierneho korenia), ktory umozni v crevach absorbovat aj mnohe vacsie molekuly.



6

Re: klby

Dobry den,
chcem sa opytat na ucinnost SAM-e 200mg, napr. ten z Puritanu.



7

Re: klby

SAM-e je povodne urceny na nervove procesy, na ukludnenie, ale je ciastocne uzitocny aj na rozne klbove/svalove  bolesti podla viacerych lekarov.
Davka je 2x400 mg



8

Re: klby

Zdravim chcel by som sa opytat ci je mozne sa predavkovat MSM a ake su vedlajsie ucinky MSM aka je maximalna denna davka MSM ?
Ak by ste prezradili konkretnejsi postup pri vyrobe kremu s pridavkom MSM bol by som povdacny Za ochotu vopred dakujem.



9

Re: klby

Ja pouzivam tento krem, je to najlepsi krem aky som kedy mala, skus si pozriet zlozenie, ale krem je urceny na tvar, obsahuje MSM. RNG ma nejake navody na vyrobu kremov.

http://www.iherb.com/Now-Foods-Celadrin … ode=LUD452



10

Re: klby

MSM sa rozpusta hlavne vo vode, az 15% na vahu.
Aka je maximalna davka nemam ani sajnu, viem ze sa na klby skusal vo viacerych vyskumoch 2 gramy na den s vybornymi vysledkami, jeden fanatik alternativny lekar bral 10 gramov prasku denne na detoxifikaciu tela vyse 3/4 roka a odhadol, na sebe silnu detoxifikaciu aj cez kozu(pohybujuci sa flak vyrazok) az vyse 1/2 roka, potom vsetky detoxifikacne priznaky prestali a zrejme mal z tela vsetko von, kde MSM vedel pomoct
Tu uvediem jednu zo stranok "fanatikov na MSM vysoke davky" a tam popisuju postupne zvysovanie davok az na toleranciu tela.
http://www.a1msm.co.uk/msm-how-to-take.htm
Samozrejme tolerancia sa prejavuje odmitnutim tela(hnacky alebo dokonca zaludocne odmietanie) co je samozrejme nie nebezpecne a okamzite pominie, ked clovek znizi davky alebo urobi pauzu v tom, podobne ako megadavky vitaminu C
Ja osobne som bral max asi 6 gramov MSM v caji a nemal som ziadne reakcie na to, ani len obvykle detoxifikacne, tj rozne vyrazky.

Naposledy upravil: RNG (2010-07-04 20:49:27)



11

Re: klby

Dobrý deň, chcela by som  sa spýtať na protizápalové účinky zázvoru a v akej forme by ste ho odporúčali. Teraz používam lyprinol, ale chcela by som zredukovať zápal v kĺboch ahľadám aj iné doplnky.



12

Re: klby

Dumbier a curcuma(vytazok z nej je curcumin) som tu casto spominal.
Vytazky z kurcumy(turmeric, curcuma longa) su viac spominane a na trhu je plno silnych zmesi s vysokym obsahom curcuminu.
Ja pouzivasm , aj moja zena v sucasnosti tento
http://www.swansonvitamins.com/SWH084/ItemDetail?n=0
Je v nom hodne curcuminu a tiez pridany Bioperine(vytazok z cierneho korenia) pre lepsiu absorbciu.
Zena brala pri prudkom zapale bederneho klbu  3x2 kapsule z tohoto, as zabralo to za tyzden.
Dumbier pouzivame len kandizovany, proti nevolnosti na lodi a lietadle. Kolko ho treba zabrat na klinicku ucinnost ako protizapalovy neviem,



13

Re: klby

Chcela by som pre otca nieco na bolesti kolien a inych klbov. Zatial berie MSM a Curcumin, bez efektu. Curcumin berie tento: http://www.iherb.com/Life-Extension-Sup … 15211?at=0 . Asi je predsa len slaby.
Skusim Lyprinol. Ktory z pripravkov z obsahom lyprinolu na iherb by ste odporucili:
http://www.iherb.com/FoodScience-Sea-Mu … /3300?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … s/814?at=0
http://www.iherb.com/Amino-Acid-Botanic … 27700?at=0

Dakujem



14

Re: klby

Davkovanie je dolezite
Curcuminu treba 3x1500 mg spolu s 10 mg bioperinom, inac je absorbcia mizerna.
Liprinol zialbohu na trhu uz nie je.
Povodne sme brali kedysi susenu muslu, prasok, 3x2 gramy
ale ten novy extrakty sa zda silnejsi a odporucaju tam az 3 gramy na zvysenie ucinku
Vdaka za uvedenie, idem si ho tiez objednat.
MSM treba vyse 2 gramov denne.
A nezabudnut na mazanie klbov, na to treba zjest 2 avokada za tyzden. Nenamazane klby sa rychlo odieraju a potom zapalia.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-29 16:33:46)



15

Re: klby

Je mozne nahradit cele avokada avokadovym olejom? V nasich koncinach sa mi nie vzdy podari kupit avokado (a este k tomu v dobrom stave). Avokadovy olej mam kupeny. Mozno uzivany vnutorne by mohol pomoct, alebo radsej transdermalne? Alebo aj zvnutra aj zvonka?

Este k tomu Lyprinolu. Myslim, ze tento je len prasok z musle:
http://www.iherb.com/FoodScience-Sea-Mu … /3300?at=0

Tieto dva su extrakty:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … s/814?at=0
http://www.iherb.com/Amino-Acid-Botanic … 27700?at=0
Cize volit radsej extrakty? Now-Foods bude o moc horsi ako Amino Acid?
Dakujem



16

Re: klby

Prave nerafinovany jedly avokadovy olej obsahuje tie zlozky(unsaponifiable),,ktore vie telo priamo pouzit ako Lubrikant=mazivo.
Avokado ma bohaty obsah olejov, az 16% na vahu, tj hovorime denne o najmenej lyzici avokadoveho oleja. S tym olejom sa da varit, ba dokonca aj piect, hoci je na to zatial este trochu pridrahy.Ale ked ho clovek chce jest, moze to byt v roznych potravinach.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Avocado- … l/899?at=0

Ten   http://www.iherb.com/Amino-Acid-Botanic … 27700?at=0
extrakt je 100% glycomarine, tj znacne silnejsi, ako ine.
Medzitym som si ho uz aj ja objednal, na nete je plno distributorov tohoto noveho produktu, nasiel som lacnejsieho , zialbohu len s miestnou(US) distribuciou

Naposledy upravil: RNG (2011-03-29 19:59:28)



17

Re: klby

rng
prosim ta, mam aj taky problem, ze posledny tyzden ma velmi bolia klby+ cela chrbtica-ale s tou zvyknem mat problemy, ale tie klby ma trochu prekvapili.Z coho tak zrazu mozu zacat boliet?Najviac kolena, za odpoved dakujem



18

Re: klby

Moze to byt nejaky mikrob, najpravdepodobnejsie nejake virusy, ktore sa obvykle ozvu pri oslabeni tela(stress, zmena pocasia, pelove a vytrusove alergie, epidemie)
Skus pouzit silne davky protizapalovych , ako napr 3x2 kapsule tohoto
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1
Tam je hromada curcuminoidov plus bioperine na zlepsenie absorbcie tych curcuminoidov.

Ale to je adresovanie len priznaku, treba adresovat aj pricinu, rozne nakazy v tele alebo zle travenie, ktore ti nedava dost materialov pre telo, pripadne hormonalne poruchy, ktore vykolaja hospodarenie s mineralmi a ine procesy v tele.
Pripadne pouzit aj docasne dobre mineralove a klbove doplnky.



19

Re: klby

s prichodom jari a zahradnych prac ma mama nenesitelne bolesti kolien.je pravda,ze ma obdovsku nadvahu: pri 173 cm asi 120 kg. rano,kym sa rozchodi, ma neznesitelne bolesti.
co mi doporucujes z iherbu,zial avokado sa u nas vobec neda kupit...
dakujem



20

Re: klby

Nuz neviem, to moze byt len nevedomost miestnych obchodniokov, ktorym to treba povedat, ale na Slovensku je udajne avokado uz dostupne bezne, pozri na
http://www.exoflora.sk/modules/news/art … storyid=79
Na klby odporucam brat najma MSM, 2 gramy denne.
Tie bolesti klbov su casto sposobene hromadenim kyseliny mocovej v tele, na to pomaha jedine jest menej jediel obsahujucich puriny, a tiez sa alkalizovat. Inac to vedie az k dne, reumam a znicenym klbom.

Prinajhorsom dostat aj cetylovane oleje, ktore maju vlastnosti podobne nezmydelnatelnym olejom z avokada.
Pozri napr na doplnok  http://www.iherb.com/Natrol-Glucosamine … /4967?at=0
Ja osobne s podobnymi problemami okrem alkalizxacie dnes pouzivam zelenu muslu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … s/814?at=0



21

Re: klby

da sa dostat,ale iba zriedka..nezijem v Bratislave a trh si to neziada..



22

Re: klby

takze MSM. a nieco proti zapalu, napr. curcumin?? to ale neriesi problem...



23

Re: klby

MSM je ciastocne protizapalove a tiez zdroj siry na regeneraciu klbov a sliach. Davka je 2 gramy denne, ucinok sa zjavi vacsine uz po 2-3 tyzdnoch.
Curcuminoidy  v davkach 3 x 1500 mg s bioperinom su vyborne na zapaly, casto potlacenim zapalu das telu moznost sa regenerovat svojpomocne.
Rozne enzymi pomashaju tiez cistit tu oblast od zamoreni, a tym pracuju ako protizapalove. Aj vitamin C a boswelin su tiez protizapalove, dokonca aj doma snad najpristupnejsi dumbier.



24

Re: klby

mozes poradit cenovo najvyhodnejsi MSM z iherbu, dik



25

Re: klby

Ja pouzivam toto
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … er-250-g/5



26

Re: klby

RNG, moze takyto magneticky pas pomoct pri bolestiach krizovej casti chrbta aj ked je tam len 16 magnetov?? http://www.zdravie-sk.eu/magneticky-ela … -307.html. Pytam sa preto, ci to nebudu len tak zbytocne vyhodene peniaze.....Posledne dni ma zacala dost boliet driekova chrbtica...doplnky,ktore doporucujes na tento poblem poznam .



27

Re: klby

Ktovie. Dnes su na trhu cel3e madrace, s vyse 1000 magnetmi a tie udajne pracuju dobre mnohym ludom, Ja osobne som za teplo a oblickove pasy, nosene pod satami dlhodobo.



28

Re: klby

nejak mam hokej v tom prepocte extractov, nevychadza mi to tak ako uvadzaju v textovych popisoch.
RNG, pri tomto vyrobku:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … psules/814
kolko odporucas denne (pri 50 kg hmotnosti)?
+ MSM 2 g denne - staci to rozlozit na 2 davky? moze sa to spolu s muslou?
a este ten glycomarine, ked je silnejsi ako bezne predavana seamussel, kolko jej staci denne?
dakujem.

Naposledy upravil: zuzinka (2012-04-03 14:29:32)



29

Re: klby

Osobne som vybehol z toho [produktu a objednal som si pre zmenu tento, kde je v kazdej kapsuli ekvivalent 5000 mg=5 gramov zelenej musle, a moja zerna pouziva 4 kapsule, niekedy aj 2 krat denne, ked nezabudne.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … psules/814
MSM sa moze brat so vsetkym, kedze je to univerzalne rozpustidlo, tak zlepsuje absorbciu mnohych latok. Ja si ho napr davam niekedy do drinku, co si miesam a pijem potom postupne cely den.



30

Re: klby

sorry, zabudla som vlozit link. ale presne ten extract od Now, ktory uvadzas, mam. takze:
1, sea mussel od now - extract, treba aj 6 kapsul denne na 50 kg osobu, aby to malo zmysel? efekt by sa mohol dostavit za aku dobu?
2, toho glycomarinu by stacilo menej - kolko?
3, MSM je lepsie rozdelit na viac davok pocas dna?
dakujem.

Naposledy upravil: zuzinka (2012-04-03 14:32:21)



31

Re: klby

Vytvorenie novej klbovej hmoty je dlhodoby proces. Prve ucinky doplnkov sa zjavia asi tak za mesiac.
Musis si uvedomit ze je v tele niekolko kilogramov sliach, puzdier klbov a podobne a ty si dodavas len miligramy polotovarov na ne, takze nemozes ocakavat zazraky a hned.
Aj tak nie je absorbcia a zabudovanie 100% proces, mozno potrebujes mnohonasobok toho vahove, viac gramov na jeden gram sliach a okostic.



32

Re: klby

ok, a na ostatne z prispevku 30 by si prosim mohol tiez strucne napisat odpoved? este mi napadlo, ked msm je univerzalne rozpustidlo, a pijes ho rozpustene vo vode, nemoze to poskodit zuby?



33

Re: klby

MSM nemoze poskodit zuby, to rozpusta len organicke latky a sklovina je anorganicka.
Davky si musis urcit sama, neviem , aku mas potrebu a ucinnost tela to absorbovat a pouzit. Vyrobcom odporucene davky su len priblizny priklad, ako sa to moze pouzit, nie osobny navod  pre jednotlivca.

Napr Novozealandania(Maori) jedia z tej musle niekolko kusov, tj aspon 100 gramov cerstvej, ale nepravidelne. A na nich poznali,kedze u nich na pobrezi boli problemy s klbami neexistujuce a vo vnutrozemi ti isti Maori mali problemy, ako vsetci ostatni vnutrozemci na svete. Takze to je jediny navod na priblizne ucinne davky, samozrejme brane dlhodobo, pobrezni Maori to robia cely zivot



34

Re: klby

Ahoj RNG.
Kolko by si prosim ta odporucal z tohoto produktu pre 80 kg chlapa pre problemy bolestiach klbov a sliach v kolenach:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Sea-Muss … s/814?at=0
Pisu, ze je v jednej kapsuli 500 mg extraktu, koko kapsul treba uzit denne?
Dakujem za odpoved.



35

Re: klby

Ja beriem az 2 x 4 kapsule(teda ked nezabudnem...)



36

Re: klby

RNG,swanson ma novy vyrobok,novozelandsku sea mussel, doporucujes to, a v akej davke? ked budem objednavat,tak skusim swanson, tam je aj ten curcumin complex a mam jej k tomu vziat aj msm a serrapeptasu?dik za odpoved



37

Re: klby

tie bolesti kolien co ma mama, vraj ustupuju,ked jej nohy namazem mentolom.Ma ich take zdurene, neviem co toje,ci su to zapchate cievy,stiahnute slachy, ci co to vlastne ma..ale vysledok je,ze moja 62 rocna mama, skoro 110 kg, pomaly nevie ohnut kolena..pohyb obmedzuje..udajne pijavica jej pomahala,ked si ju prikladala..neviem,ale som zufala,s doplnkami suhlasi..



38

Re: klby

teraz je taka zufala,ze bude suhlasit so vsetkym..to msm mozem natierat len takze ho rozpustim vo vode, netreba do toho rpidat nieco olejovite??dik



39

Re: klby

prosim, napis mi,ak som na nieco zabudla:curcuminoid complex, sea mussel, serrapeptaza, msm.vsetko objednam zo swansonu.kolko mam toho objednat, po jednom baleni bue stacit z kazdeho?dik vopred za Tvoju ochotu.



40

Re: klby

Na zaciatok staci po jednom, ale ked si to vypocitas pri odporucenych davkach tak sa ti oplati objednat viac. Len curcuminoidov napr treba 3 x 3 kapsule denne, tj 120 kapsul ti vytrva 13 dni.
To iste plati na tu Novozealandsku muslu, ako som tu uz uviedol (34)



41

Re: klby

Ahoj RNG. Je toto ten Lyprinol, ktory si spominal?

http://www.australian-bodycare.sk/lyprinol.html

Mozes sa prosim ta pozriet na to zlozenie ako take, pomer cena - kvalita, atd.. Pripadne doporucit ucinne davkovanie pri
akutnych problemoch aj udrziavaciu davku.
Alebo myslis, ze je vhodnejsie uzivat ten extrakt z Novozelandskej musle, ktory si spominal (34).. Vdaka.



42

Re: klby

Lyprinol je silne protizapalovy olej, ale samotna musla obsahuje nielen tento olej(okolo 1 % na vahu), ale aj rozne polymucosacharidy na budovanie sliach a klbovej hmoty, preto davam prednost nie len izolovanemu oleju=lyprinolu, ale jedeniu celej musle, freeze dried alebo kompletnejsieho vytazku, nielen olejom.
Samozrejme vyssie davky liprinolu potlacia rychlejsie zapalu, nez par gramov vymrazenej musle, ale cenove je vyhodnejsie radsej brat viac musloveho prasku, nez tohoto draheho vytazku. Nakoniec ucinok zelenej musle bol pozorovany na domorodcoch(Maori) ktory jedli len cerstve musle vo vacsom mnozstve.
Urcity cas som aj ja bral lyprinol, ale ked na cas zmizol z trhu, tak som presiel na Freeze dried vytazok z celej musle  vo vacsich kvantitach.

Naposledy upravil: RNG (2012-08-23 01:52:35)



43

Re: klby

A co tak skusit kombinaciu?

Napr.: Lyprinol - 2x2 cps, neskor 2x1 cps. Na potlacenie zapalu, znizenie opuchu a bolesti, zlepsenie hybnosti a volnosti
                           klbov (premazanie?), zdroj omega-3
                           http://www.australian-bodycare.sk/lyprinol.html

           Extrakt z Novozelandskej musle - 2x2 cps. Ako zdroj polymucosacharidov na budovanie sliach a klbovej hmoty
                                                                (nahrada za glukosamin a MSM?)
        http://www.iherb.com/Amino-Acid-Botanic … ules/27700


           A popri tom pouzivat este Hamaviss gel - rano, vecer
                          http://www.hamavissgel.sk/


Popripade nejaka ina kombinacia s inymi doplnkami..



44

Re: klby

Hamavis je skor na pocit nez na skutocny ucinok pri regeneracii. Pochybujem o prieniku olejov z musle cez kozu, ale mozno sa mylim. Tie ostatne su dobre a aj sam ich obcas pouzivam



45

Re: klby

Ahoj RNG, chcem sa poradit ohladne dlhorocnych bolesti chrbta a klbov. Nasiel som na Zajickovej stranke www.zdravi-az.cz info,kde spomina, ze ma velmi dobre skusenosti na taketo bolesti uzivanim kolagenu+vit.C+MSM.Dokonca mi ponukal male tablety,ktore vyraba sam na malej mašinke, ale cena za 60 cps bola 500 kč + dobierka 10 € =30 €. To sa mi zda premrstena cena,ale pokial by tato kombinacia bola ucinna na taketo bolesti, tak ma napadlo, MSM powder, mam doma aj ester C sice forma tabletova 500 mg len kolagen nemam,ale nasiel som tento http://www.bkserviscz.eu/bkserviscz/esh … 100-1000-g
ake davky denne by mohli byt ucinne pri tychto bolestiach? Myslim si, ze vit.C 3 g + 5-6 g MSM by mohlo stacit, kolko g kolagenu by potom bolo treba???
Vopred srdecna vdaka



46

Re: klby

Ja neviem, nakolko je to koncentrovane, ale bezne zelatiny sa odporuca az do 30 gramov, pravdepodobne 10 greamov by ti stacilo, ale odporucam s tym brat aj enzym, bromelain, aspon 1000 GDU denne
Takze male tabletky by som neodporucal, kedze na klby treba dost materialov, nie len miligramy.
Zelatinu ci hydrolyzovany kolagen si mozes zamiesat do polievok a brat s tym enzymom.
Vysledky by sa mali zacat objavovat po 3-4 tyzdnoch
Pozri na tento bromelain, kde mas 1500 GDU v kazdej 500 mg  tabletke(3000 GDU na gram)
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/20961



47

Re: klby

RNG prosim Vas, ake denne mnozstvo CMO (cetyl myristoleat) doporucujete pri vydranych bedrovych klboch ?
A napr. z tohto pripravku :
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Cela … blets/2472



48

Re: klby

Doplnok neuvadza mnozstvo CMO, len komplexu, ktory obsahuje aj CMO. Pri davke by som isiel podla vyrobcu, 3 x 1a pripadne az 3 x 2, ale nie viac.



49

Re: klby

A vseobecne pre CMO (nie pre spomenuty pripravok) su ake ucinne denne davky ?



50

Re: klby

Ak mas cisty CMO, ako napr tento
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Tr … psules/118
vyrobca odporuca az 3 x 2 kapsule, co je poriadna davka.