1

Téma: Wild Yam

Chcem sa ta oipytat, RNG,mozem uzivat Wild Yam preventivne, aj ked nemam momentalne ziadne zenske problemy? Jedine, co ma trapi je predmenstruacny syndrom / nafuknute brucho, bolestive zvacsene prsia/. Ak to mozem uzivat preventivne, tak ako casto a kolko tbl? Alebo iba pred menstruaciou si mam dat?
Zdravot. problemy nemam nejake velke, akurat mam spomal.travenie-na to uzivam Betain, co mi pomaha. Jediny problem je moja neustala nizka hladina draslika v krvi aj napriek uzivaniu drasl. tabliet,som slaba, mam zavraty.....Neviem, ci je to dosledkom zleho travenia, ci tym draslikom....
Poprosim teda najma na tu otazocku ohladne Yamu.

A este chcem vediet, aka je lepsia forma pri kupe doplnkov...teda ci kupit vo forme citratov, laktatov, chelatov....alebo je to jedno.
Dakujem.



2

Re: Wild Yam

Yam pomaha aj na zmiernenie menstruacnych problemov, davkovanie je 2x1 gram a pouzivanie je kedykolvek to potrebujes. Draslika treba az 4000 mg, preto odporucam pouzivanie soli s obsahom draslika, ktora je vedena ako sol so znizenym obsahom sodika



3

Re: Wild Yam

Dakujem RNG. Tu draslikovu sol uzivam uz 4 roky.
No chcem sa este opytat na ten Wild yam, to staci brat aj povedzme pred menstruaciou tyzden, dva a potom staci a zase o mesiac, alebo je lepsie to uzivat pravidelne po kuse, povedzme kazdy druhy den, treti, alebo ako povies?
A moze mi pomoct aj pri padani vlasov? Dost velmi mi vypadavaju uz vyse 2 rokov. Vysetrenie nastitnu zlazu, aj gynekolkog. vysetrenie na hormony boli OK, dokonca nepomahaju ani roky uzivane doplnky ako denne selen, vit.E, zinok, mineraly na kosti, spirulina, vit.c-vsetky v dobre vsrteb. forme a v dostat. davkach-ako odporucas.Dokonca ani rozne vodicky od koznej, sampony, potiiranie hlavy tekutym dusikom ...nic nezabera, padaju stale. sa cudujem, ze este mam nieco na hlave.
Myslis, ze Yam pomoze, ci nie?
Dakujem.



4

Re: Wild Yam

poprosim,RNG, odpis mi,ak budes mat cas na
1.otazku, co som ti pisala hore vyssie, vcera, na ten Yam, ako ho mam brat, ci iba par dni prede menstruaciou na potlacenie PMS, alebo preventivne stale-povedzme 2-.3x do tyzdna
2. este som sa ta pytala minule, ze v akej forme je najlepsie si kupovat doplnky. Ci vo forme laktatov, citratov, chelatov.....ci je to jedno
Dakujem.



5

Re: Wild Yam

Pri hormonalnych kolisaniach sa casto porusi v tele hospodarenie s mineralmi, takze si ho treba napravit a yam je casto vyborny na to. Padanie vlasov moze byt z roznych dovodov, najcastejsie nedostatky v hladinach mineralov, hormonalne poruchy, ale aj zamorenie tela a kozne problemy ako premnozene pliesne, premnozeny a nakazeny kozny roztoc demodex foliculorum a podobne. Samozrejme kazde z tychto pricin sa da prislusnymi doplnkami ucinne adresovat.
Kolko je spravna davka casto zavisi individualne od potreby. Treba sledovat signaly z tela na to, aby sme zisdtili, kolko nam treba. Inac nevidim tam doplnanie jodu a tento je potrebny v ovela vacsich davkach, ako tie nemozne zastarale odporucene denne davky z roku 1948, ktorych sa lekarska komunita tak zatate drzi napriek mnozstvu dokazov na ich nespravnost, povacsine nedostatok, ako aj pri jode. Pozri si temu " jod"

Pri nizkom jode v tele nastavaju nielen hormonalne poruchy, ale jod sa podiela aj na vyrobe cistiacich enzymov, takze jeho nedostatok znamena zamorovanie sa tela, vyssia moZnost rakovin z toho vyplyvajuca, najma rakoviny prs a vyssia moznost vytvorenia roznych inych nefunkcnych tkaniv a "smetisk v tele, ako cysty,hrcky, myomy, gangliomy, tumory, polypy atd.

Proteinove chelaty su formy, v akych sa nachadza v tele mineral najobvyklejsie, takze su najlepsie zabudovatelne priamo, bez zmien. Ale aj citraty, maleaty a laktaty su vyborne absorbovatelne a zabudovatelne



6

Re: Wild Yam

Dakujem za odpoved.
Inac jod si doplnam tiez, 4 roky si davam pod pupok aj viackrat do tyzdna bud jodovu tinkturu-od teba z obchodu-10kvapiek, alebo posledne rok uzivam odporucany od Damiana Lugolov roztok-namiesali mi ho bez problemu v lekarni.Damian pisAL, ZE MAM HO UZIVAT, AJ KAZDY DEN SI MAM MAZAT POD PUPOK, NAKOLKO MAM NEDOSTATOK DRASLIKA, ten je obsiahnuty v tom roztoku.
Takze jod beriem poctivo.

Naposledy upravil: 959touareg (2010-06-09 11:03:41)



7

Re: Wild Yam

Toho draslika je v jodovej tinkture strasne malo, naozaj len par miligramov a my potrebujeme z neho tisice miligramov
.Je pravda, ze velmi zalezi od formy a KCl je velmi mala molekula a vypadne z tela cez sitko ladvin velmi rychlo, ale telo celkove nevie udrzat draslik lebo  kedysi sa nachadzal v potravinach vo velkych mnozstvach, zialbohu dnes v plodinach pestovanych starocia na tej istej pode su jeho obsahy podstatne nizsie a nedostacujuce pre nas.
Napr zemiaky pestovane na cerstvo rozoranej celine/prerii obsahuju 4 krat tolko nez bezne z intenzivne vyuzivanych polnohospodarskych pod.
Z plodin na trhu dnes snad jedine banany maju hodne draslika, lebo sa pestuju vlastne na pralesnej pode, tj polodivo.

Naposledy upravil: RNG (2010-06-09 14:05:41)



8

Re: Wild Yam

Ahoj RNG, ja by som sa chcela opýtať, či doplnky, ktoré na svojej stránke odporúčaš: t.j. YAM, SAW PALMETTO či výťažky z ďateliny sú naozaj účinné aj pri raste pŕs- resp. či máš skúsenosť s tým, že to niektorým dievčatám/ženám pomohlo. Mám 22 rokov a veľmi malé prsia (môj názor je že práve preto, že som v pubertálnom období držala diétu a profesionálne športovala) a skúmam, či je možné ich rast ešte nejakým spôsobom ovplyvniť (plastická operácia neprichádza v úvahu, to radšej nič).
Ak bude čas na opoveď, cením si to a vopred veľmi pekne ďakujem!



9

Re: Wild Yam

Osobnu skusenost s tym nemam, na stastie ako chlap ale pripnem ti sem hodnotenie roznych vyrobkov na zvacsenie prs zenami, co ich pouzivali, kde mas aj jednotlive zlozenia
http://www.breastoptions.com/reviews/
Definitivne si myslim ze este v tvojom veku tam je znacna sanca.



10

Re: Wild Yam

Ďakujem za odpoveď!
Poprezerala som si výrobky na tej stránke, aj pomimo + aj recenzie, no na iných stránkach som sa dozvedela, že mnohé (ak nie všetky) recenzie si vytvára spoločnosť sama v rámci svojej reklamy /mne sa totiž zdali tiež podozrivé, preto som to hľadala/.
Najviac propagovaný sú "perfect curves", no neviem, či to nie je len reklama.
Pýtala som sa preto, nie či Vy osobne s tým máte skúsenosť, ale možno tiež iná žena, ktorej ste to odporučili a osvedčilo sa. Ja by som tomu totiž rada verila, sčasti aj verím, páči sa mi, že je to na naturálnej báze (i keď pilulky, no), no nechcem len tak "vyhodiť" peniaze.
Ďakujem za Vašu ochotu v komunikácii vo fórach smile



11

Re: Wild Yam

Nuz nic sa neda verit celkom, dnes sa daju vytvorit akekolvek reklamy a "diskusie" a "statistiky", ja som to uviedol hlavne na to, aby bolo vidiet obsahy roznych zloziek.To tam totiz naozaj je, okolo toho sa tu v USA neda podvadzat.
Nakoniec clovek si moze poskladat vlastnu zmes zo zloziek, ktore sa zdaju ucinnejsie , ako ine.
Rozdiel je medzi statistickou a individualnou ucinnostou, preto aj keby som mal skusenost jednej-dvoch zien, neznamenalo by to nic.Nesporne mnohe z tych zloziek podporuju hormonalne procesy a mozu stimulovat rast prs pri mladsich dievcatach, co ho mali z roznych pricin utlmeny.



12

Re: Wild Yam

andrea P, zaruky Ti nikto neda, či to budu zbytočne vyhodené peniaze, ale ja beriem YAM aj dcera 27 ročná, jej som na začiatok kúpila aj Red clover 350-375mg Fenugreek - senovka grecka ais 600 mg, Saw Palmetto tiež okolo 600 mg, tiež progesteronový krém, mala úplne nič malé prsia aj bradavky, pila 3xpo jednej z každého 9 ks za den 2x  masáš, ako som sa dočítala na fore písali až 360 kruhovo, Pravý prsník v smere hod. ručičiek Lavý proti smeru hod. ručičiek predtým 15 sek. zahriať ruky trením. Myslím, že to úplne nedodržiavala. Ked to dobrala nabehla na YAM 2x2, Tiež Ester C pije, teraz je na 2x1, prsia sa jej zväčšili aj ked to nie sú nejaké veľké, ale aspon dačo, tiež sa je veľmi zmenšili bolesti pred menzes. Tiež cvičila aj trošku s činkami na spevnenie. Inak aj ja som si všimla, že mi prsia spevneli a aj malinko sa zväčšili. Takže takto, ak by Ťa zaujímal iný názor. Myslím, že ten YAM je ozaj OK. Prajem všetko dobré



13

Re: Wild Yam

Treba pozerat na obsahy ucinnych latok,
v yame je to Diosgenin
v Saw palmetto su to mastne kyseliny a fytosteroly
v dateline(red clover) su to fytoestrogeny
Ucinnost samozrejme zavisi od ich davky. Preto som tam uviedol to porovnanie, aby ste videli obsahy, aj ked ta reklama nie je nezaujata.



14

Re: Wild Yam

Nina26 - chcem sa spytat, kde kupujes Wild yam, lebo ja ho mam zo Starlife a tam je velmi drahy 90 tabliet 400mg za 24 eur, ked si predstavim, ze kedysi som za to iste dala necele 4 eura - ked mal Rng predajnu v Bratislave



15

Re: Wild Yam

Najvýhodnejší má wild yam swanson, štandardizovaný na obsah diosgeninu, treba kúpiť toho ale naraz viac kvôli poštovnému:
http://www.swansonvitamins.com/SWH152/ItemDetail?n=0



16

Re: Wild Yam

YAM kupujem v Swanson, ako píše bludička treba určite väčšiu objednavku, platí sa aj poštovné aj DPH 20% na colnici, zrovna mi prišiel list, z  colnice aj iHerb , voľakedy iHerb prišiel aj bez colnice, ako obyčajná zásielka, asi ako sa začalo viac objednavať, zadržiavaju tam už aj tieto balíky



17

Re: Wild Yam

aj ja mam taky pocit...znova mi dosiel maly balicek a musim pre neho na colnicu...a platit raz tolko ako za tie dva doplnky co mi poslali...zacinaju to ludom znechucovat...



18

Re: Wild Yam

Tak to vyzera, ked vlada zi zacne namyslat, ze nie su len reprezentanti ludi, ale ich panovnici.
Nuz pokial im to nedate vediet pri volbach, budu postupne pritahovat uzdu az vas uplne zotrocia.
Demokracia znamena vlada ludu, nie vlada hrstky zvolenych a ich nevolenych zamestnancov.



19

Re: Wild Yam

Nina26 - a aka bola hodnota toho baliku, co ti colnici pozastavili ?
.
Sisa a hodnota tvojho baliku ?



20

Re: Wild Yam

69,26 USD



21

Re: Wild Yam

Dnes mo dosli progest. kvapky...pisu ze jednu kvapku za den pod jazyk...kedze som vysadila umely progest.,tak som si kvapla trochu viac(3kv),kolko by to malo by aby som to zasa nejak neprehnala..?

Pro-Adapt (formerly ProGest) may be considered when progesterone augmentation is indicated*. 1.2mg (1 drop) of BioMatrix Pro-Adapt is equivalent to 3mg of micronized oral progesterone. BioMatrix Pro-Adapt has a 99% absorption rate.

Pro-Adapt from BioMatrix is of the highest pharmaceutical grade. It contains just enough alcohol to be absorbed under the tongue (the alcohol is vaporized and not absorbed), thus bypassing the gut where malabsorption may be a factor and oxidative reactions cause hormone degradation.

Supplement Facts
Each Drop (.03 ml) contains:
Wild Yam Extract; Approx. 1.2mg
Other Ingredients: glycerin, alcohol, natural vanilla flavor.

Recommended Use:
Adults: Take only as directed by your healthcare professional.

Note:
Each 30 ml bottle contains approximately 1,000 drops.

Warning:
If you are pregnant or nursing, please consult your healthcare professional before using this product. Keep out of the reach of children.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Inak tieto kvapky ma vysli ozaj draho...stali 33$,shipping 10$ a colne 12 libier...:-(



22

Re: Wild Yam

Nuz ja neviem kolko ti treba, ked sa dava krem na stehna, davaju davku 20 mg progesteronu na jedno pumpnutie-1,2 gramu kremu. Nakolko je toto ucinnejsie, ako transdermalny krem, neviem. Ale je to asi porovnatelne, podla mojej mienky.



23

Re: Wild Yam

dakujem za tipy, skusim objednat cez iherb, je tam lacne postovne 3 eura a ako napisal Ivan, ked objednam do 22 eur, tak na colnici balik nezadrzia. Dufam, ze  aj vy mate take skusenosti, ze radsej viackrat objednat v mensej sume, ako platit este aj na colnici.



24

Re: Wild Yam

Mna sa tie problemy s postou a Slovenskou colnicou uz netykaju, moje obchody na Slovensku su uz davno zavrete a ja zijem v USA a pre mna su to vsetko domace produkty a miestne lacne postovne.



25

Re: Wild Yam

Ja som ešte progesterónové kvapky nebrala, zatiaľ len krém, ale chcem si ich tiež objednať, tu je zhruba také doporučenie, ale to neplatí štandardne pre každého, progesterón sa tiež dávkuje podľa symptómov - ak mám PMS, zadržiavanie vody (estrogénová dominancia) - zvýšim progesterón, ak naopak začínam byť ospanlivá, pomalá - symptómy prebytku progesterónu, znížim dávky, po 2-3 mesiacoch dávkovania progesterónu stačia aj menšie dávky, telo sa saturuje:

Cycling Female
Day 0-15 - no progesterone
Days 16, 17 - 8 drops ProGest 3 times daily; after breakfast, lunch and before bed
Days 18, 19 - 10 drops ProGest 3 times daily; after breakfast, lunch and before bed
Days 20 - 21 - 12 drops ProGest 3 times daily; after breakfast, lunch and before bed
Days 22, 23, 24 - 14 drops ProGest 3 times daily; after breakfast, lunch and before bed
Days 25, 26 - 8 drops ProGest 3 times daily; after breakfast, lunch and before bed
Days 27  - 4 drops ProGest 3 times daily; after breakfast, lunch and before bed
Days 28  - 0 drops Progest
Start slowly and build up to full dose.
Adjust dosage if your cycle when you were younger.


Peri-menopause
Still cycling but the cycles are beginning to vary in length and duration
Tend to be low in Estrogen and Progesterone
Could use PhytoB or PhytoEstrogen products to replace the estrogen
Use Progesterone as needed
Can use Pregnenolone and DHEA to prime the hormone pathways.

Mne sa ale toto postupné branie progesterónu zdá komplikované a zdajú sa mi to aj nejaké vysoké dávky, ja by som si dávala ekvivalent 20 mg, t. j. ca 8 kvapiek ráno a večer, krém som si dávala 2x, 1x u mňa nestačilo. Nevýhoda kvapiek je, že ich treba dávkovať častejšie, pri kréme sa hormón vstrebáva pomalšie cez kožu, lebo podkožný tuk je ako taký depot.

If you have not taken progesterone before (tables or other forms) then your body is not yet used to progesterone. There is a paradoxical effect that occurs and you need to be familiar with it. Progesterone has two effects. It gives a progesterone effect (calming effects) long term but for the short term (several days to a couple of weeks) it also gives estrogenic (excitatory) effects. The estrogenic effects fizzle out over the first week or two while the progesterone effects remain.

Tak toto platilo u mňa na 100%.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-09 08:31:23)



26

Re: Wild Yam

Vdaka za info, toto zialbohu ako chlap dodat nijak nemozem



27

Re: Wild Yam

anais, ja mam skusenosti s desiatkami balikov do cene 22 eur, takze dodavka hladka, bez colnych komplikacii...
Ja som si to prerataval a samozrejme vychadza lepsie viac balikov za mensiu sumu...



28

Re: Wild Yam

OK.



29

Re: Wild Yam

petela, prosim ta, ziada colnica od teba potvrdenie aj pri hodnote balika do 22 eur? ved na baliku je cena v USD, nie v eurach. alebo to pustaju bez cla resp. dph odhadom (ak je to okolo tych 22 eur v prepocte)? zahrna tato cena 22 eur aj postovne? viem, ze by sa nemala zapocitavat, ale neviem ako to chodi v praxi. my sme totiz zatial vzdy platili aj dph+sa to na colnici zdrzalo a to ma dost stve.

mate skusenosti so zadrziavanim balikov aj od swanson? 

vdaka za odpoved



30

Re: Wild Yam

od Swanson idu, aspon mne všetky balíky cez colnicu, teraz čakam na balík od Swanson ešte z 31.1, pritom čo som objednala 14.2. už mám doma, kedže sa mi to už raz stalo, tak ešte tento týžden čakam, minule som obvolala colnicu, poštu aj som pisala do Swanson, balík prišiel potom asi za týžden



31

Re: Wild Yam

Patalie so Slovenskymi colnikmi este stale pretrvavaju, ako vidim.



32

Re: Wild Yam

Mne sa 2x stalo, že balík zo swansonu som dostala až za 6 týždňov, problém nie je vo swansone ale v colnici, kde balík zadržia, aj keď iné zadržané balíky z iherbu sa vybavili veľmi promptne, po odoslaní potrebných dokladov mailom, mi chodia balíky z colnice za 2 dni, možno je to len náhoda, že zrovna niektoré s vyššími hodnotami im tam zostanú visieť na sklade.



33

Re: Wild Yam

OK



34

Re: Wild Yam

RNG, niekto napisal na portali zdravia, ze wild jam moze odpalit stitnu zlazu,kukni
http://www.zdravie.sk/sz/510/t957881/p1 … d-yam.html



35

Re: Wild Yam

"Niekto" opakuje sprostosti umyselne sirene v konkurencnom boji medzi doplnkovym priemyslom a farmaciou. "Niekto" by si mal nieco o tom nastudovat z literatury.
Problemy so stitnou zlazou su z nedostatku jodu, co ma drviva vacsina ludstva, okrem pobreznych, co jedia dostatok morskej zeleniny.



36

Re: Wild Yam

Ahoj,

idem po roku vysadit antikoncepciu, zaujima ma ci mozem uzivat Wild yam a zaroven si cistit pecen tinkturou z pestreca, alebo mam najskor dat do rovnovahy hormony a potom riesit dalsiu ocistu. Dakujem Ti pekne za radu, potesim sa aj ak mi poradis este nieco ine do boja. smile



37

Re: Wild Yam

Kludne to mozes kombinovat, ziadny problem



38

Re: Wild Yam

Dobry den. Viem, ze na tuto temu tu uz bolo vela popisaneho, ale chcela by som sa spytat - uistit, ci je lepsie brat yam dlhodobo, alebo len od ovulacie, ak moj problem spociva v dlhsej lutealnej faze cyklu. A co potom s ostatnymi doplnkami (ako pupapalka, damiana alebo angelika cinska) - je treba brat ich cely mesiac, prip. len od ovulacie? Pytam sa preto, ze som citala clanky o nebezpecenstve zvysenych hladin estrogenu a nizkych porgesteronu a mam zmatok v tom, kedy telu dodat prekurzory na tvorbu hormonov. Taktiez ma zaujima, ci ked niekto berie yam, mal by brat aj fytoestrogeny (to len tak laicky-aby zas nevznikla nerovnovaha). Dakujem.



39

Re: Wild Yam

Jam a ine beries pre to, ze mas nerovnovahu hormonov a beries ho len tolko, aby sa ti ta rovnovaha vratila.
Fytoestrogeny su len nahrazky, ktore sa v tele spravaju akoby hormony, tj je to len klamanie tela, aj ked nie natolko skodlive, ako umele hormonalne chemikalie('lieky")
Telo si vytvara svoje vlastne hormony najma zo sterolov a vytvara si ich podla potreby. Staci len dodat "polotovary" na to.
A spomenute doplnky ich dodavaju



40

Re: Wild Yam

Dakujem za odpoved. Akurat idem objednat zo swansonu yam a chcem sa opytat, ci je lepsi progesterone cream alebo wild yam cream. S tym suvisia dalsie dve otazky.
- je potrebne uzivat subezne tablety aj krem? asi iba jedno, vsak?
- krem treba aplikovat cely mesiac, ci len mimo menzes?

Dakujem, uzivajte volno smile



41

Re: Wild Yam

Wild yam je na rozne hormonalne problemy, progesteronovy krem je viacmenej len na nedostatocne hladiny progesteronu alebo prilis  vysoke hladiny prolactinu.
Kedy sa to berie, na to nie je zatial ziadny uceleny nazor, rozne zdroje tvrdia rozne veci. Ale najpravdepodobnejsie je to vysoko individualne, tj  "skus a uvidis", tak ako je to aj  s roznymi inymi doplnkami.



42

Re: Wild Yam

Zialbohu, tak ako vo vsetkych ostatrnych poliach vyrobcovia sa snazi predstavit svoje vyrobky v co najlepsom svetle, casto aj za cenu skreslenych informacii, dokonca aj zavadzajucich informacii.
Hodnotenie niektorych doplnkov na rast prs pozri pod
http://www.consumerhealthanswers.com/BreastEnhancers/
Tu je prispevok, co som na tuto temu napisal davnejsie
Prostriedky co na to pomahaju obvykle obsahuju yam(diosgenin),saw palmetto(rastlinne steroly) vytazky z dateliny, vytazky zo soje a podobne.

Tu je mensi prehlad roznych vyrobkov a ich hodnotenie pouzivatelmi:

http://www.breastoptions.com/reviews/
Tato zbierka nazorov od zien ukazuje Perfect curves znacne vysoko hodnotou.

Zvacsenie prs je dost permanentna zalezitost, ked sa raz zvacsia, tak to aj po dobrati roznych pomocok zostava na dlhe roky. Tak ako po tehotenstve trva tiez ciastocne zvacsenie prs velmi dlho u vacsiny zien.



43

Re: Wild Yam

http://www.iherb.com/Now-Foods-Female-B … s/607?at=0 je dobry aj tento wild yam či len ten od swanson . Akosi stranka swanson je od 8.10. nepristupna neviem prečo a tak hladam nahradu  Dakujem



44

Re: Wild Yam

Nuz na samotny yam je to slabe, ale zase tam je po troche z inych uzitocnych veci pre zeny, takze to moze pomoct.
Ja obvykle odporucam jednotlive zlozky a ovela vyssie kvantity, tak ako som to nasiel odporucane v literature roznych lekarov a co som aj osobne mal moznost oskusat na viacerych zenach, ale za pokus ta kombinacia stoji, samozrejme vo vyssich davkach, ako odporuca vyrobca.Najmenej dvojnasobok.
Moja zena pouzivala s uspechom v prechode okolo 2 gramov yamu denne, tj obsah diosgeninu tam bol 200 mg. Pouzivala tento
http://www.swansonvitamins.com/SWH152/ItemDetail.
Ja nemam ziadny problem objednavat zo Swansonu, prave mi dosla nova objednavka bez problemov.Ale spojenie cez internet zavisi od lokalnych serverov, tj obcas nechodi poriadne.



45

Re: Wild Yam

swanson ani mne nejde vyzera to ze zablokoval nase ip adresy  mozno lebo nedava objednavky do europy alebo neviem preco. ale ked sa pripojis cez americku ip adresu tak ti to stranku otvori tak si to skus tak objednat . napr :
http://3.hidemyass.com/ip-13/encoded/Oi … ;f=norefer



46

Re: Wild Yam

Pes sa vyzna do toho internetu, ako to chodi a co sa blokuje a pre co. Skuste to dajako obist.



47

Re: Wild Yam

Dobrý deň RNG, poprosím o radu. Písala som viackrát do rôznych tém tu u teba vo fóre. Mojím problémom bolo také tuhnutie trapézového svalstva pri čo i len najmenšom strese. Svaly som mala stuhnuté aj takmer každé ráno po zobudení  a následne ma z toho pravidelne bolela hlava. V minulosti mi diagnostikovali tetaniu, povedali že mi telo zle hospodári s minerálmi(vidím to aj na zuboch, mám ich pri ďasnách odvápnené. Mávam aj silné menštruačné migrény. Po tom čo som si od teba všeličo prečítala na tomto fóre, som začala brať rôzne doplnky(iód, Ca, Mg, lecitín, chaparal, lysín,E,C,probiotiká,....) avšak na vyššie spomínané problémy to nezaberalo. Tak som skúsila začať brať Yam, ktorého som sa trochu obávala. Asi po 3 dňoch ako som si ho začala dávať mi všetky tie problémy začali prechádzať. Brala som to asi 2 týždne ale teraz som dostala menštruáciu a prestala som si ten Yam dávať, pretože som nevedela, či sa to môže aj cez menštruáciu a stuhnutosť mám znovu.
-Tak sa ťa chcem spýtať či to môžem brať aj cez menštruáciu,
-či sa YAM môže brať aj dlhodobo(1tbl.denne-tá zo swansonu)?
-prečo je YAm na Slovensku zakázané distribuovať?
Ďakujem za všetky tvoje rady- indiga



48

Re: Wild Yam

Hormony diriguju hromadu procesov v tele, vcitane hospodarienia s mineralmi. Pri nedostatku alebo vykyvoch cez normu je dobre si ich doplnit, tj brat polotovary na ne. Davka yamu, co odporucam pri prechode je napr 2 gramy, po prechode 1 gram a samozrejme sa berie stale, lebo nedostatky hormonov neodidu .
Organizovana medicina by najradsej zakazala vsetky prirodne doplnky, lebo su konkurencia ich chemickym patentovanym liekom, takze na ne neustale utocia a spoza sceny sa ich snazia maximalne obmedzovat roznymi trikami.
To iste sa snazia urobit aj v USA, nasa FDA, chce prinutit vyrobcov doplnkov "skumat ich bezpecnost" hoci statistika hovori jasne, ze doplnky su ovela bezpecnejsie, nez potraviny, kedze na doplnky nikto neumrel napr v roku 2008, na potraviny vyse 5600 ludi a na lieky minimalne 120 000 az 400 000 ludi (to je v USA)

Inac na hormony nie je len yam, ale aj pupalka, damiana, black cohosh, dong quai a samozrejme rozne zdroje sterolov.
Ale yam je na zenske problemy s hormonmi asi najcastejsie ucinny, ba dokonca pomaha aj muzom, tj starsim, ktori maju casto,privela estrogenov.
U zien po prechode spomaluje starnutie.



49

Re: Wild Yam

Ďakujem RNG,ja mám 30 rokov a ten Yam sa dosť spomína s prechodom. Môžem ho brať aj v mojom veku dlhodobo a aj ce z menštruáciu? A ešte ma zaujíma, mohlo by mi pomôcť na tú menštruačnú migrénu ak by som si dávala prírodný progesterónový  krém? Môže to spolu súvisieť? Ďakujem Indiga



50

Re: Wild Yam

Yam pomaha aj pri roznych menstruacnych problemoch, aj pri PMS a podobne. Kedze yam je bezne jedlo Indianov, nikde sa nespomina, ze by bol skodlivy aj ked ho beries dlhodobo.
Tak isto niekedy pomoze aj prirodny progesteron  vo forme transdermalneho kremu, najma v pripadoch zvyseneho prolaktinu.