51

Re: AKNE

Chcela by som sa opytat a poprosit vas o nazor, akne ma trapi uz 17 rokov, na tomto fore citam, ze jeho pricinou moze byt konzumacia prepalenych olejov a znehodnotenych tukov, ale ja sa uz dost dlhu dobu takymto jedlam vyhybam. Mastne a vyprazane mi ani vobec nechuti, pouzivam vacsinou kvalitne bio oleje, ktore jem za studena, sem tam si dam nieco zlahka opecene ale velmi casto tomu neholdujem. Vyskusala som uz rozne metody, od hormonov, antobiotik, vselijake masticky kremiky...ale nic nepomohlo.
No uz niekolko rokov uprednostnujem prirodne produkty...natieram sa aj kokosovym olejom, uz som skusala aj vysadit mlieko, vlastne ho uz pijem len velmi zriedka ale ani to nepomohlo, aj matersku kasicku som brala, kedze som citala ze aj ta ma velmi dobre ucinky na akne, pretoze obsahuje okrem ineho aj prirodne hormony..ale ani to nezabralo..no mne asi uplne nezaberie nic...tak chcela by som vas poprosit o nazor...a este by som mala jednu otazku...co sa tyka tych tukov a vyprazanych jedal....velke mnozstvo ludi tieto jedla konzumuje aj dost casto a preco teda ked su take skodlive a sposobuju akne, tak vela ludi akne nema? dakujem...



52

Re: AKNE

Bio oleje este nemusia byt netvrdnuce. A prave to tvrdnutie/vysychanie sposobuje zapchatie mazovych kanalikov a acne.  Co netvrdne su najma nononenasytene a nasytene panenske oleje. Ostatne sice potrebujeme v urcitej miere tiez, ale mame ich dostavat v prirodnej nevytazenej forme, jedenim orechov a olejnatych semien za suroveho stavu.
Ti. co jedia pravidelne vyprazane maju vsetci acne, vid US populaciu hamburgrovu(tj samotny hamburger tam je menej skodlivy, ako zemiacky(chips) vyprazane v oleji, ktory je casto aj vyse 24 hodin zahriaty na vysoku teplotu)
V Hong Kongu, kde sa ludia stravovali tradicne je acni dost malo, ale ti, co su financne na tom lepsie presli na Fast Food, tj najma hamburgery, vyprazane rozne jedla a ti maju ovela viac acni. Kozni lekari to tam poznaju natolko, ze pacienti s acnami su financne lepsie stojaci.
Inac odmorovanie tela od skodlivych tukov , ktore clovek je dlhe roky je samozrejme tak isto vec viacerych rokov. Telo uvolnuje ulozene tuky len postupne , tj nevyluci skodlive naraz, ale len za dlhe mesiace a roky. Pomaha pri tom emulzifikator lecitin a enzymi lipazy, dokonca aj niektore panenske tuky, ktore rozpustia/zriedia ulozene tuky a tak sa z nich cast dostane do obehu, kde sa alebo spalia na termogeneraciu, alebo vylucia roznymi sposobmi, vcitane zlci, a cez kozu.

Naposledy upravil: RNG (2011-05-25 16:01:07)



53

Re: AKNE

Ja mám ešte rýchlejšie riešenie. Vynechaj biele jedy a mäso. Papkaj pekne surové tak ako sa má a o 2 týždňe ti bude akné pripomínať iba hojacie sa jazvy po nich ak nie menej... Mne sa po 3 dňoch na raw už akné nerobilo ale to som si čistil samozrejme aj výfuk... Treba prestať zasierať telo a čistiť! Budeš mať tvár ako modelka v časákoch akurát ty k tomu nebudeš potrebovať armádu maskérov a photoshop hahaha...



54

Re: AKNE

Samozrejme vynechanie v potrave zloziek, ktore potrebuju mnozstvo enzymov a produkuju znacne mnozstvo odpadov a zamorenia a jest hodne surovych zelenin a ovoci bohatych na cistiace enzymi  a vlakniny je velmi dobre pre telo a znacne pomaha aj na acne.
Ale ziadna velmi prisna restrikcna dieta nie je dlhodobo pre zivot zdrava, hoci ja osobne sa klonim k RAW(vitariani) az na male vynimky. Takze povedzme vyse 50% surove ovocia, zeleniny a orechy,, malo masa, malo bieych muk a podla moznosti ziadne priemyselne znicene potraviny



55

Re: AKNE

dakujem za radu..davoo..biele jedy myslis biely cukor, biele pecivo? tak tie nejem..maso..no uz 15 rokov mam velke sklony k vegetarianstvu...ale niekedy sa masu neda uplne vyhnut..zo spolocenskeho hladiska...co sa tyka surovej zeleniny tu musim mat  ku kazdemu jedlu..a ovocie papam kazdy den velmi rada...uz som uvazovala nad raw surovou stravou..ale to je podla mna v dnesnom zivote dost tazke..musela by som sa casto zaoberat tym co budem jest a stale kupovat z internetu potraviny...a uz ani nevravim o tom spolocenskom hladisku...aspon tam kde sa ja pohybujem by ma povazovali za blazna...uz teraz ludia okolo mna nechapu ako nemozem jest maso smile....citala som jednu knihu, kde bolo pisane ze najlepsim riesenim je
50 percent surovej a 50 percent varenej stravy..tak sa riadim podla toho, ale k vylieceniu akne mi to nepomohlo sad....a chcem sa teda opytat RNG..ake su to priemyselne neznicene potraviny?? lebo ja poznam len ovocie, zeleniu, orechy, semienka...a ostatne su znicene asi vsetky...



56

Re: AKNE

Priemyselne znicene potraviny su napr vsetky oleje, ktore nie su oznacene ako panenske,vsetky priemyselne potravinarske vyrobky, kde pouzili vysoke teploty, rozne e-cka,potravinarsku chemiu, konzervy atd.



57

Re: AKNE

biela muka, cukor, mlieko, soľ, masielka a pod. čo hovorí rng. Podľa mňa len tie zničené oleje nestačí vyradiť. Keď sa ti bordel vyhadzuje cez kožu tak je na tom telo už dosť zle... Prečisťuj sa všetkým možným a musela by si byť ufón aby ti to nezabralo.
Ostatní to nemajú preto lebo ich telo stále zvláda odvádzať ten bordel inými kanálmi (veľa sa potia, pijú vodu, pozitívni prístup a čo ja viem čo všetko je toho milión...) A neviem kde bývaš, ale tu v BA nemá zas tak veľa ľudí peknú pokožku, keď sa tak zbežne pozerám... Nemusíš dokonca života jesť len surové veci, ale to čistenie to značne urýchly zo začiatku. A potom postupne pridávaj nezdráve veci... Ja nie som 100 vitarian a prave tieto dni mám prežieracie, mal som akurát nočnú a zjedol som pol kila sladkostí, rezne polievku, rožky a pod. tie najšialenejšie kombinácie už to ťahám 3 deň takto xD a vôbec som sa nevýhádzal...A to som pred pol rokom mal vyrážky úplne všade, že som sa hanbil aj von isť. Si proste na hrane a treba to začať čistiť Ja som to tak spravil zo začiatku striktne nič a len čistiť a teraz si môžem dovoliť jesť čokoľvek bez následkov na mojej tvári. Zbaviť sa akné nie je žiadna veda. Vysadenie olejov urrčite pomôže, ale bude to dlho trvať. Takto máš vysledky okamžite a o pár týždňov si jedz čo len chceš.



58

Re: AKNE

Telo ma velmi velku rezervu ale dlhe roky nespravnej stravy sa musia nakoniec odrazit a potom treba dlhy cas odmorovania. Vodorozpustne zamorenie sa odstranuje pomerne rychlo, ale tukorozpustne ulozene trva mesiace az roky odburat.To sa odbura az vtedy, ked sa tie zamorene tuky uvedu do obehu.



59

Re: AKNE

Lecititín a amylázu do seba hádžem už 6 mesiac. Jód samozrejmosť.
Pred 2 mesiacmi som si prečítal knihu 80/10/10 od Grahama. Tak som to skúsil a vyslédky boli vidieľ hneď. Mäso som teraz začal zase+ raz mesačne obžerstvo. Doplnky beriem očisty robím takže zas tak úplne ho nenasledujem, keďže neverím, že z 11 banánov denne dostanem všetko čo potrebujem... Dôležité je, aby bol človek so svoijím jedálničkom spokojný a nie sa trápiť. Predtým bol u mňa jedálniček každý deň asi taký ako som opisoval to obžerstvo hahaha. Môžeš si to vyrátať koľko to bude asi tak trvať aj keď sme individuálny. Inak ja to občas správim aj tak keď nezabudnem a idem jesť plastelínu, že si s tým šľahnem 8 gramov pancreatínu. To by som mal teoreticky pomôcť telu to spracovať a nemalo by sa mi nič v tele usádzať? Čo myslíš RNG? inak, keď už sme pri akné, vždy keď sa oholím tak sa na brade(len) jemne výhádžem, mám tam najtvrdšie chlpy či ako to mám povedať, mám len 21 takže žiadne strnisko ešte nemám, hahaha. Používam zatiaľ len klasickú penu už som si objednal s iherb nejaký prírodný gel. Vždy potom sa natriem kokosákom. Nejaká finta na to nie je? Možno to bude len tou penou...

Naposledy upravil: davoo (2011-05-30 09:27:02)



60

Re: AKNE

Pancreatin je dobry zivocisny enzym, ale neobsahuje vsetky zlozky, ktore by vedeli cokolvek v tele odstranit.Ja sa obcas obraciam na rastlinne a fungalne enzymi, ktore maju aj ine enzymaticke zlozky.
Na povrchu koze je vzdy plno mikrobov rozneho druhu. Ked sa holis, vytvoria sa vzdy male thlinky, ktorymi sa tie mikroby dostanu do tela a vytvoria miestne rozne zapaly, pripadne aj hnisanie.
Preto je dobre kozu pred aj po sterilizovat, predsvali sa rozne vody po holeni, ja osobne neznesiem nic kozmeticke, tak som si vyrabal vlastnu vodu po holeni z alkoholu, klincekoveho a pomarancoveho oleja.
Dnes to adresujem obvykle ostriekanim sa koloidnou stiebornou vodou. Ale mozes si napr do kokosaku pridat trochu citricidalu/GSE, povedzme asi 6-12 kvapiek GSE do 100 ml

Inac ja sa holim len holiacim strojcekom. nie je to sice uplne hladke, ale je pri tom menej poskodenia koze ako ziletkou.



61

Re: AKNE

Ahoj RNG, neviem, či si počul o emulznom vitamíne A... Link:
http://www.badatel.sk/index.php?option= … ;Itemid=54

Objednal som si ho z tej stránky, ale chcel by som sa spýtať ako sa má úžívať a koľko, aby mal účinky ako roaccutane?(ktorý je ale toxicky pre pečen) A je naozaj netoxický ten emulzný vitamín netoxický? Podľa toho článku,  nie je škodlivý ani pri 1 000 000 jednotkách aj keď pri akné stačí 300 000 až 400000 jednotiek toho vitamínu... Mohol by si poradiť? Hlavne ma zaujíma ako ho vlastne úžívať, lebo sú to kvapky big_smile... Ďakujem smile



62

Re: AKNE

Roaccutaner nie je ziadny vitamin A ale synteticka molekula, isotretinoin, ktory samozrejme ako zamorenie v tele narobi rozne skody.
Tukova forma vitaminu A, tretinol ma zrejme podobne vlastnosti co sa tyka acni potlacanim vylucovania seba(olejovite vylucky z tukovych zliaz na kozi) a pravdepodobne je to podstatne menej skodlive, najma vo forme, kde tvrdia ze sa nezachytava natolko v peceni.
http://alternativecancer.us/emulsifiedvitamina.htm#Man
Osobne som sa o to extra nezaujimal, kedze mna zaujimaju len doplnky uplne neskodne a toto v takych megadavkach davkach veru ma aj svoje skodlive bocne ucinnky.
Ja osobne by som adresoval acne tym, ze by som sa vyhybal vsetkym potravinam obsahujucim znicene/tvrdnuce/polymerizovane/hydrogenizovane tuky. Tak sa potom nemoze zapchat mazovy kanalik a teda sa nemoze acne vytvorit.
Samozrejme pri mnozstve zamorenia  z dlhych rokov jedenia znicenych tukov sa telo nemoze odmorit za par mesiacov, a mladi chcu okamzite vysledky a rady. Takze v tomto nemozem na ich ziadost vyhoviet inym, nez potlacenim hladiny DHT, co znizi pravdepodobnost vytvarania acni z v tele pritomnych zamorenych/znicenych  tukov
Takze radim len ciastocne pomahajuce ako zinok, rozne steroly ako napr vytazok z korenov zihlavy a kremy na potlacenie podkozneho hnisania a zmakcenie/rozpustenie tukovych zatok v mazovych kanalikoch.



63

Re: AKNE

Tak ja sa zdravujem stravo smile, ale akné ani moc nemam, na tvari skoro nic, len na chrbte ale mastnu plet a radsej vyskusam toto ako roaccutane smile ... Myslim ze postupne sa moze znizovat davka dajme tomu na 100000 jednotiek a ten vitamin je aj proti rakovine a na imunitu, pokial je v tejto forme, no uvidim vyskusam a dam vediet smile



64

Re: AKNE

Este toto: Ako sa to ma vlastne uzivat ? smile Mam to nakvapkat do jedla? Dakujem



65

Re: AKNE

Nemam sajnu, aku to ma chut ale iste sa to da nejako prehltnut. Inac existuju aj kapsule.



66

Re: AKNE

a nevieš kde sa daju zohnat?



67

Re: AKNE

Vitamin A proti akne? To som este nepocul. Ja viem ze je dost rozsirene si davat megadavky b5 a je to mrte ucinne. Co si o tom myslis RNG?



68

Re: AKNE

b5 som skusal 10g a nic, ale je to individualne, skus tebe mozno pomoze
RNG toto si mal namysli?
http://www.seacoast.com/supplement/seac … 0-caps-963



69

Re: AKNE

Vitamin A je naj proti akne, ved z coho je odvodeny roaccutane? Je to derivat vitaminu A... Ved Acko sa pouzivalo na liecbu tazkeho akne v minulom storoci, ale bolo treba brat 300000-400000 IU co je strasne toxicke pre pecen a telo, prote vymysleli roaccutane, ale ta emulzia je specialne upravena tak, ze sa dostava priamo do lymfatickeho systemu a nezamoruje pecen, ved precitaj si ten clanok, co som vyssie uviedol ak chces dam este raz link:
http://www.badatel.sk/index.php?option= … ;Itemid=54
Dole aj vyrobcovia pisu, ze to odporucaju namiesto roaccutane ako bezpecnu nahradu...



70

Re: AKNE

Isotretinoin bol vymysleny a patentovany pre to, ze sa jeho molekula podoba na vitamin A a za patentovane produkty dostanu viac penazi, lebo im nikto urcity cas(patentova ochrana je obvykle 16 rokov) nemoze nikto konkurovat. Medzitym sa samozrejme zabudne, ze to bol prirodny vitmin A, retinol, co potlacal acne, tj potlacal vylucovanie tukov cez kozu=dosledok je sucha koza, co je samozrejme nezelatelne. A ako tukorozpustny vitamin sa uklada v tukoch a najma peceni, kde pri privelkych davkach(privela je privela. vsakze) skodi.
Nuz vyrobcom, co, si popisuju svoje vyrobky sa neda samozrejme nijak verit, takze napriek tym argumentom okolo emulzii,, ktore sa" presmyknu" cez pecen(vsetka krv z criev ide cez pecen skor, nez sa dostane do tela) nie je to zrejme celkom tak, ale mozna ciastocne ano.
Ja osobne by som na sebe neexperimentoval s davkami nad 50 000 IU, to nie je cesta, ako potlacit vytvaranie acni bez postrannych ucinkov.



71

Re: AKNE

tak neviem, ale napríklad kožiari pacientom vôbec nespomínajú liečbu b5 10 g, ktorá pomáha veľa ľudom - skoro 90 % ľudí, čo to vyskúšalo tak im to pomohlo a nežiadúce účinky sú úplne smiešne oproti takému roaccutanu (napr. hnačka alebo podráždení žáludok, pokiaľ sa ten vitamín neje spolu s jedlom) aj keď mne to nepomohlo big_smile ale tak to som ja big_smile ... Farmaceuti sú svine no, chcú peniaze tak zarábajú takto na ľudoch a ľudia sa nehajú oklamať, ale pokiaĺ má ta emulzia mať nežiadúce účinky dajme tomu suché pery + koža tak sa toho nebojím(samozrejme keď znížim dávku na dajme tomu 50000-100000 jednotiek tak efekt by sa mal udržať v tele ... uvdím vyskúšam, pokiaľ pocítim, že mi to robí zle tak to hneď vyhodím, ale sú aj taký ľudia čo skúšali priamo vitamín a vo vysokých hodnotách a sú tu (samozrejme prestali to úžívať, pretože mali nežiadúce účinky ako bolesť hlavy)... Možno farmaceuti nechcú takéto alternatívy púštať do obehu, pretože sa boja, že prídu o zisky, veď dokonca popierajú, že strava nemá nič spoločné s akné a sami dobre vieme, že má smile



72

Re: AKNE

Nuz ja som stary opatrnik a rozhodne ti nebudem radit nieco, co by ta mohlo poskodit, hoci aj len malicko.A zacasl by som naopak, od nizkych davok a postupne zvysovat do telesnej tolerancie, tak je to bezpecnejsie.
Neobvinuj jednotlivych farmaceutov, to je systemova chyba, kde ludia na vrchu kontroly nad farmaceutickym priemyslom a casto su to ekonomovia a spekulanti, a vobec nie farmaceuti, co robia tie svinske rozhodnutia.

Naposledy upravil: RNG (2011-07-11 18:23:03)



73

Re: AKNE

skúsim to tak ako to radíš, ale nebojím sa velajších účinkov, ale budem sa snažiť byť, čo najopatrnejší, ale niečo na tej emulzii bude, pretože aj nespracované mlieko obsahuje vela vitaminu A a deti nezažívaju toxické účinky



74

Re: AKNE

Obsah nespracovaneho=suroveho a nepasterizovaneho mlieka najdes napr tu:
http://www.raw-milk-facts.com/what_is_in_raw_milk.html
Nevidim tam nejake extremne mnozstva vtaminu A, ba dokonca je ho tam dost malo, v jednej sialke(240 ml, asi 1./4 litra je len 6%  odporucenej dennej davky, co nema nic spolocne z navrhnutymi megadavkami.A musis to nazvat megadavky lebo bezne z potravin sa nic take neda dostat.
Inac tu je to popisane velmi dobre a tvrdia, ze niektori ludia pocituju toxicitu uz v hladine 15 000 IU a niektory znesu az milion
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_A



75

Re: AKNE

Ahoj RNG, dnes mi prisiel pre dceru Tea tree oil http://www.iherb.com/Jason-Natural-Orga … 19476?at=0
Chce ho skusit na acne, vraj citala na nete , ze pomaha pri acne..Prosim Ta ako by ho mala aplikovat na tvar, nezriedeny? Cital som na nejakom fore, ze mozu sa na tvari vytvarat cervene flaky, pokial sa natiera nezriedeny, Vraj ho treba riedit 5 ml tea tree oil a 95 ml cista voda. Co by si Ty poradil ako ho ma pouzivat na tvar??



76

Re: AKNE

Zrieds ho aspon 5 ku jednej, najlepsie kokosovym olejom, ale aj olivovy zbavi.



77

Re: AKNE

RNG cize aby som sa ujasnil v tom... toto su tie hydrogenizovane stvrdnute "akne" tuky ?

http://i54.tinypic.com/90xg5i.jpg
http://i51.tinypic.com/264q461.jpg

dik...



78

Re: AKNE

Obrazky su pravdepodobne  zo zapalov preplnenych mazovych zliaz, hrciek, ktore sa vytvoria ked sa zapchaju mazove kanaliky. Inac ked sa kanaliky nezapchaju, tie hrcky nemozu vzniknut, tj sa ani nemozu zapalit.
Zapalom sa da predist dezinfekciou koze, kde sa znemozni dostat do tych hrciek nakaza z povrchu koze, ale to nevyriesi problem vytvarania sa tych hrciek.
Znizenim hormonu DHT sa znizi vylucovanie mazu tj aj zmensi podstatne pravdepodobnost tvorenia hrciek. Tym samozrejme ale vyschne koza na celom tele, co moze byt znacny problem.
Naviac ked to dosiahnes skodlivymi chemikaliami, ako isotretinoin, mozes si znicit zdravie, najma sa to tyka criev, ale aj inych zamoreni tela.
Ale DHT sa da znizit aj zinkom, roznymi sterolmi,  a podobne, zialbohu je to menej ucinne.

Najlepsie je predist problemu zapchavania sa mazovych kanalikov vyhybanim sa kompletne znicenym tvrdnucim olejom. To je zialbohu rada pre vacsinu uz neskoro, kedze maju telo za dlhe roky zamorene tymito tukmi a mladi chcu okamzite vysledky vo svojich traumach s vyzorom.



79

Re: AKNE

uhh a prosim ta RNG vies mi povedat nieco co obsahuje viacej sterolov ? .. viem, ze v minulosti existoval(mozno aj existuje) rusky produkt Retibol taka zmes prirodnych sterolov ale hodilo by sa nieco najlepsie Iherbe.  dik



80

Re: AKNE

Neviem najst zlozenie toho retibolu, takze neviem s cim ho porovnat.
Sterolov je hromada, podla toho na co ich chces pouzivat.
Toto je urcerne na srdce:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Beta-Sit … 20744?at=0
toto zase na prostatu, proti hyperplazii/zvacsovani sa, ucinkuje aj na hrubnutie maternice
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ul … s/285?at=0
atd.



81

Re: AKNE

No mal som na mysli Steroly na tie stvrdnute hrcky co su na obrazku hore...
Ja som nasiel ze Retibol je kombinacia extraktov listu a korenov rastlin PFAFFIA PANICULATA, RHAPONTICUM, LEUZEA CARTHEMOIDES AJUGA TURKESTANCIA ale to su steroly asi len pre kulturistov. ..no to asi sa nevyraba uz



82

Re: AKNE

Ono z coho sa to vyraba nie je ani podstatne ako ze ake steroly to ma a kolko z kazdeho. Tj nie len popis, ale detainy obsah ucinnych latok.



83

Re: AKNE

bohuzial to sa neuvadza...



84

Re: AKNE

A teda porovnat sa neda ani najst ucinnu nahradu, teda ked nejaka na trhu existuje.



85

Re: AKNE

Prirodny vitamin A, retinol, vo forme tukorozpustneho retinol palmitatu by sa dal pouzit aj miestne transdermalne proti acniam. Pozrite napr 2%
http://ncnskincare.com/anti-aging-produ … QAodSXN0GA
a este silnejsi, zhruba 7%
http://www.iherb.com/InterPlexus-Inc-Nu … 31265?at=0

Odporucam ale zacat od 0.5 %, takze si to patricne zriedte, lebo retinol moze vyvolat ocervenenie. A skuste si to najprv niekde na kozi inde, nie hned na tvar, prosim!!!
A daleko od oci a nie na sliznice!!



86

Re: AKNE

Z toho Iherbu je to fajn cena..... a priblizne by ste mi vedeli povedat s tym riedenim na tych 0.5%.. jednu kvapku do kolko ml vody ? ...ja v tomto moc odhad nemam... vdaka



87

Re: AKNE

2 percentny retinol sa zriedi na 0.5% ked das 1 kvapku toho 2 % do 3 kvapiek kokosoveho oleja.
7% sa rozriedi na 0.5 %, ked das jednui kvapku do 13 kvapiek oleja
Ten isty pomer je v lyzickach.....



88

Re: AKNE

ahoj rng, mam akne ktore vysusujem sirovym trepadlom, ktore mi miesaju v lekarni, velmi mi to pomaha no strasne to vysusuje pokozku, mam ju suchu, cervenu a popraskanu. Cim ju mam hydratovat,vyzivovat a regenerovat ? Aky pripravok na hydrataciu mam pouzit ? Hydratuje aj kokosovy olej?



89

Re: AKNE

Hydro=voda. Kokosovy olej zvlacni kozu a znizi odparovanie, tj nepriamo hydratuje.Naviac spruznuje, tj sa nelame a tak sa nemozu pod kozu dostat rozne mikroby
Pozri na temu   http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika



90

Re: AKNE

Ahoj RNG, prosim Ta kokosak s GSE (namiesany tak ako odporucas) treba po nejakom case oplachnut cistou vodou, alebo sa to moze nechat pekne vstrebat ako klasicky krem (prepac ak sa opakujem, nestiham sledovat celu diskusiu).
Bojim sa, aby som si nespalila kozu alebo take nieco. Nemam akne na celej tvari, len take lokalne, asi dva-tri mesiace, skarede bolave vredy, neda sa to ani nicim prekryt - sanka, lica.. asi bordel v crevach.. Dakujem velmi pekne.



91

Re: AKNE

Len si nechaj ten kokosak vsiaknut, ved je to vyborna vyziva pre telo, tj aj pre kozu a naviac s obsahom citricidalu je aj znacne antimikrobialny.Vyborne je si to davat na noc, do rana sa ti to vstrebe, aby si nevyzerala "nemodne" leskla.
Casto su infekcie, hnisania a zapaly na kozi sposobene vonkajsimi infekciami a proti tomu je ten kokosak s citricidalom vyborny.



92

Re: AKNE

ahoj rng. kupila som si teda ten kokosovy olej bio.posledne dni uz na tvar nepouzivam nic, okrem toho, len sa poriadne umyjem a natriem na vecer toto. len  neviem ci nieco robim zle, trvalo mi asi 2-3 dni a strasne som sa z toho vyhadzala, co sa mi este nikdy nestalo.pred tym som skor mala zapalene akne a male cierne bodky a teraz sa mi na tvari urobilo kvantum malych aj vacsich vyrazok s bielou hlavickou.vypada to strasne, mam pocit ze to robi ten olej.len teraz neviem ci je to zle ze takto moja pokozka reaguje alebo prave naopak, ze sa takymto sposobom cisti... neviem ci to mam prestat nanasat na plet, celkovo sa mi to nezda ze by na to moja plet reagovala tak strasne skoro hmm



93

Re: AKNE

Biele vyrazticky su tukove, telo vyhadzuje cez kozu takto neziaduce tuky.
Pozor s tym umyvanim, koza sa nesmie velmi odmastovat silnymi mydlami, dokonca ani samponami.



94

Re: AKNE

GSE = citricidal ??? z toho som tiez blb.. smile Kokosak je super, pouzivam par mesiacov a nedam nan dopustit. Mne sa po par minutach krasne vstrebe. Spolu s GSE to na tych zapalenych miestach straaasne svrbelo, preto som nevedela ci to mam nechat tak ci zmyt po case.



95

Re: AKNE

Svrbenie je casto priznak hojenia.
GSE je 33% citricidal, originalny citricidal predavaju ako  60%, v prasku/tabletach je 50%.
Na antimikrobialnu cinnost staci aj 6 kvapiek GSE do 100ml kokosaku,
ja pouzivam na kozu max 3 krat tolko.
Jedine na plesne na nechtoch na nohach pouzivam viac.Nechty su hrube a tak isto okolita koza, kde su tak isto plesne.



96

Re: AKNE

RNG, ibaze mne sa tie biele tvoria z kokosoveho oleja. a nie dve tri.. ale 20 ich naratam len na cele. hmm



97

Re: AKNE

Nuz mas velmi zamorene telo neziaducimi tukovymi usadeninami. Lecitin a silne enzymi lipazy ti ho mozu precistit. Na pecen pozri v teme pecen protokol dr Berksona.



98

Re: AKNE

Ahoj RNG,

chcela by som sa spytat, či môžem uzivat viacero vitaminovych doplnkov. Mam akne, doteraz sa to este dalo zniest, uz som sa zmierila s tym ze nic, ani zmena stravy, čaje, ani biolampa, ani draha kozmetika mi nepomaha sad ale odkedy som vysadila antikoncepciu, moja plet je strasna sad Gynekolog mi dal A-beta care, beriem dlhodobo B-komplex forte plus aj Lecitin. Chcem skusit aj Wild Yam, nakolko po vysadeni HAK ani menstruacia neprichadza. Nemoze uskodit tolko vyzivovych doplnkov sucasne a nemozu sa nejako negativne ovplyvnovat? dakujem za odpoved.



99

Re: AKNE

Tolko vela???. Mala by si vidiet, kolko beriem ja , doslova za hrste.
Zatial len velmi zriedkavo sa vyzivove doplnky neznasaju dokopy, tvoje ale medzi ne nepatria, takze ziadne obavy.
A Betacare je slaby prostriedok s obsahom 7.5 mg vitaminu A, co je sice vedene ako velka davka, 25 000 IU , ale v zrovnanim s roacutanom(isotretinoin, vraj nahrazka vitaminu A, ale len na oklamanie ludi) , z ktoreho davaju davku 50 mg a viac denne.
http://www.antioxidantsdetective.com/vi … rdose.html
Rozdiel je pouzivat vitamin A ako vitamin a rozdiel je ho pouzivat ako liek proti acniam.
Kedze ale farmacia ma viac penazi z umelych patentovanych produktov, nemozes ocakavat aby odporucili na acne prirodny vitamin A ale samozrejme len synteticke patentovane nahrazky, vlastne ani nie nahrazky, lebo sa jedna o neprirodzenu /umelu skodlivu chemicku latku.



100

Re: AKNE

Dakujem za odpoved. Chem sa spytat este na ten Wild yam, po akej dobe by malo prist k zlepseniu, ci uz akne alebo uprava cyklu? A kde si ho mozem objednat?