351

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Nie, neplánujem nič.. Len ja hovorím, že odchýlky meraní sú hrozné.. pamätám sa, že raz mi odmeral vyše 7 a druhý raz opakovane pod 5 mmol/L... Inak ked meriam iným ľudom - zdravým, tak ten glukometer vždy odmeria dobre, lebo tiež som mal podozrenia, či to nie je trochu tak upravené, kvôli tomu aby si ľudia "pichali" viac a tým strácali možnosť na akúkoľvek inú liečbu (neinzulínovú, bezliekovú).. Kedysi som totiž mal také zdravotné problémy - v decembri/januári - mrľu ľudská, candidu, tiež nejakú mykozu, pityriazu a candida sa mi vyhadzovala cez kožu na tvári.. Vtedy som na mrle zobral Vermox (asi to bude chémia, ale bol krátkodobo nevyhnutný - hned aj zabral..) Vtedy som si musel začať prechodne znovu pichať.. Dokonca glykémie som mal občas aj nad 25 mmol/L! a to pri veľmi vysokých dávkach inzulínu.. Jeden deň som pichal dokonca 49,5 inz. jednotiek(!), čo je fakt hrozné množstvo...Potom po odstránení hlavne mrl, som znižoval postupne inzulín, deň pred kontrolou dokonca o 10,5 jednotky! Za čo mi diabetolog riadne nadával, aj ked som mával glykémie (pár dní pred kontrolou) ako 2,2  2,4  2,8 mmol  a podobne.. A pritom som musel riadne veľa jesť, lebo som už nestačil tak hromadne znižovať inzulínové dávky.. Jedol som okolo 600 gramov sacharidov denne... (v porovnaní s diétou, kt. nastavujú cukrovkárom s mojou váhou a vekom - 200 gramov sach./deň - čo je smiešne nízke). Diabetolog mi vtedy stále nadával, že ako si to dovolujem znižovať.. A čo som mal zomrieť v hypoglykemickej kome? To ťažko vysvetliť takému doktorovi, pritom som mu povedal, že som aj diétu vôbec nedodržiaval - lebo som mal stále pocit "hypa".. (samozrejme to boli pomalé sacharidy - graham. pečivo, gr. cestoviny, ale aj ryža a podobne.. napr. raňajky -  4 rožky + zelenina..obed 250 gramov ryže a aj tak som mal 2-3 hodiny po nej cukor nízky okolo 4 mmol).. Potom ked mi neveril, že mám také nízke cukry, tak mi tam odmerali cukor a ... 3,2 mmol/L..
Takže tu vidíme ako rôzne formy organizmov ako candida, plesne, PARAZITY ovplyvňujú choroby..
Asi mesiac a pol neskôr som vysadil inzulín úplne..
Iba raz sa mi stalo, že som meral bratovi - mal 7,9 a ja ako diabetik typ 1 (bez inzulínu) som v tých istých  podmienkach mal "len" - 6,1 mmol/L..
Ja som skúšal poriadnu dávku, chcel som zistiť, či inulín zvyšuje cukor.. Inak ani toho pol litra som nevypil.. to som napísal len tak, aby vyzeralo, že som neni "blázon"..
V skutočnosti som to vtedy zapil som to vtedy asi 2,5 dcl.. Inak toho inulínu bolo riadne objemovo, možno aj 1 deci.. Ale nemal som potom žiadny problém, všetko bolo v poriadku...

352

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Aha, super, díky za vysvetlenie..Takže ked 1/2 čajovej lyžičky má 500 mg toho Ascorbyl Palmitate (vitamínu C), tak 1 lyžička má 1000 mg = 1 gram...Potom tých 113 gramov je 226 lyžičiek..
Takže ten doplnok má 113 gramov ascorbylu palmitate?
144. Ako sa staviaš k sladkému zemiaku topinambur? Pre diabetikov je vraj dobrý, ale je to tiež fruktoza, ale iná.. teda akoby prebiotická (teda potrava pre probiotiká) a sú to vlastne fruktooligosacharidy, ktoré nezvyšujú cukor v krvi..Nehovorím, že samotný topinambur nezvyšuje cukor, samozrejme zvyšuje, ale fruktooligosacharidy zrejme nie..
Fruktooligosacharozu som skúšal sám na sebe..- dal som si 8 polievkových lyžic kopcom(!) - inulínu z čakanky (biely prášok; samozrejme zapil 1/2 litrom vody) a cukor sa po hodine a pol takmer nezmenil - 4,8 pred.... 4,9 mmol/L   1 a pol hodiny po užití (navyše glukometre sú dosť nepresné - teda niekedy mi odmeral v opakovaných meraniach aj o takmer 3 mmol/L rozdiel - a to sa diabetologovia a výrobcovia chvália, že je presný na 1 mmol/L...no to je teda "fakt")
145. Je fruktooligosacharoza to isté akofruktooligosacharidy?

353

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

143. Koľko má tento vlastne obsah vitamínu C?
http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … g/972?at=0
je tam písané "Amount Per Serving"  200mg+500mg=700mg.. v 1/2 čajovej lyžičky... Je to tak?
Neviem, akú váhu tohto konkrétneho prášku má jedna čaj.lyžička... Asi približne 5 gramov, však?
Takže 1/2 čajovej lyžičky vychádza ako 2,5 gramu..
Takže na 2,5 gramu má obsah 700 mg (alebo 500- nie som si istý) vitamínu - ked je celý balík ťažký 113,4 gramu(Package Quantity), tak z toho vyplýva, že celý tento balík obsahuje 31,8 gramu "účinných" látok - teda toho vitamínu - pri obsahu 700 mg;(... pri obsahu 500 mg to vychádza len 22,7 gramu) vitamínu C, čo je preventívna dávka tak na 10 dní..
Rozumiem tomu správne?
/Alebo je to takto? - 1/2 čajovej lyžičky sa rovná 500 mg  normálnej váhy a týchto 500 mg je zo 100 % tvorený z toho vitamínu, tj. 500 mg váhy prášku = 500 mg "účinnej" látky- toho vitamínu, kt. sa tam nachádza..
V tomto prípade by to vychádzalo, že tento vitamín obsahuje 226,8 gramov vitamínu..

354

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Aha..inak mne tea tree olej až tak nesmrdí..ostatným členom rodiny však smrdí dosť..
141. Ty vysoké dávky jodu odpočúraš aj na zníženú aj zvýšenú funkciu štítnej žlazy?
142. Čo by si povedal, keby do domáceho krému pridám tekutý extrakt zo stévie? Tá má hojivé a priaznivé účinky aj pre pokožku..

355

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Díky za rýchlu odpoved.. takže k tomu ľadu sa asi nevieš vyjadriť, škoda..
136. Inak ja tú chlorellu, čo som dával link, nemám.. Mám inú - vypestovanú v Cesku-Chlorella vulgaris - prášková forma...ktorá je vraj lepšia, lebo sa pri jej výrobe (40 °C) nestratí toľko enzýmov ako pri vysokotepelnom lisovaní tabliet (60 °C+)
Takže chlorella, ked je označená ako dezintegrovaná, teda s rozrušenou bunečnou stenou znamená, že je horšia ako obyčajná napr. tabletová?
137. Mám aj spirulinu (prášková forma).. Tá moja má výraznú tmavozelenú farbu.. To znamená, že je dobrá? Neviem, či je to ale pacifica, to ešte zistím..
138. Inak nikde neviem poriadne nájsť ten aloe vera powder (nejaký vymrazený prášok) okrem swansonu, ale tam nemôžem objednávať - vysoké poštovné mimo USA, tj. do EU ...
Nemáš na to nejaký iný zdroj? Pre nás z EU lacnejší ? (myslím na aloe vera vymrazený prášok)
139. Aký máš názor na tento? http://www.healthdesigns.com/thompson-o … 0-capsules za tú cenu má podľa mňa dosť oleuropeinu za tú cenu... Co myslíš?
140. Ešte by som sa spýtal - tea tree olej neničí vonkajšie plesne? / nie je antimikrobiálny? (použil by som ho na vlasy spolu s kokosákom, pokiaľ ešte nemám GSE)

356

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Jasné.. Bohužiaľ je to v tomto svete tak ako to je; preto my - hlavne Europania, čo nežijeme v USA, musíme hľadať alternatívy, takže pri vysokom systéme poštovného, kt. používa pre vás lacný swanson je pre nás "cudzincov" nevýhodný..
129. Takže podľa tvojho názoru by sa mal každý človek obmedzovať aj v konzumácií zdravého ovocia?
130. V téme domáci krém odobrenie tu na fore si teraz napísal, že do toho krému treba "kyslicnik zinocnaty"- to je to isté ako zinková beloba?  teda je to to isté ako "superjemny kyslicnik zinku= cista zinkova beloba"?
131. Inak na to healthdesigns som nenašiel výhodnejší kokosák ako ten čo som písal vyššie...Kde ho tam vidíš?
Hovorím o EXTRA VIRGIN ..
132. Aký máš názor na túto chlorellu? - http://www.salviaparadise.cz/chlorella- … p-490.html
133. Na tej stránke píšu aj toto: "Vzhledem k mystifikaci mnoha prodejců, jimž evidentně scházejí elementární znalosti taxonomie chlorelly malé vysvětlení. Mnohdy na internetu se lze setkat z odkazem, že chlorella pyrenoidosa je účinnější než chlorella vulgaris. Což samo o sobě vypovídá o nedůvěryhodnosti prodejce. Jelikož chlorella vulgaris je název rodový, jenž obsahuje asi 10 druhů chlorelly pyrenoidosa, kessleri atd. V této chvíli se do ČR dováží pyrenoidosa výhradně s asijských trhů. Bohužel, ani jedna firma nenabízí chlorellu dezintegrovanou (tedy s rozrušenou buněčnou stěnou). Využitelnost takovéto chlorelly je prakticky nulová, jediným efektem je mechanické čištění střeva" - súhlasíš s tým?
134. Je chlorella aplikovateľná (prášková) aj transdermálne ?
môžem ju pridať do domáceho krému na tvár?
135. Je ten ľad, ktorým si potieram tvár pred "namastením" tváre domácim krémom prospešný? Niekde sa o ľade píše, že zmenšuje jazvy a niekde zas naopak - že studený ľad narušuje kožu, opotrebúva ju tak ako napr. sneh a studený vzduch v zime počas pobytu vonku..(ako krém zatiaľ používam kokosák+stévia+nejaký olej napr. sezamový+občas Tea Tree+občas cukor a med)..
Tak podľa teba - mám ten ľad (na tvár) používať, či nie?

357

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

126. Viem o tvojom názore na fruktozu (http://rng.nazory.eu/cukrovka - v úvode  textu), ale čo si myslíš o fruktoze z ovocia - prídodného, čerstvého, napr. jablka, hrušky, marhúľ a podobne?
127. Aký máš názor/skúsenosti s http://www.healthdesigns.com/ ? Poradil mi ich Ivan, majú nízke poštovné a ceny väčšiny produktov sú dokonca lacnejšie ako na iherb..
128. Zaujíma ma tento olej - http://www.healthdesigns.com/jarrow-for … -oil-32-oz - vyzerá byť veľmi dobrý, cena tiež..

358

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

-Tak ked aj ty si proti homeopatikám, prečo si mi radil homeopatikum? (arnica montana) - nevšimol si si to, že je to homeopatikum, však?
-Tak objednávam na vnútorné aj vonkajšie použitie http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … /972?at=0, poprípade v budúcnosti možno aj nejaké kapsule (zrejme vyjdú lacnejšie) a je možné ich aj zmiešať s nejakým jedlom.. Inak je tento výrobok z iherb neutrálny ester C?
115. Aloe vera treba podávať najmä cez kožu (vonkajšie podávanie-transdermálne), však?
116. To, že je ten ester vitamínu C (palmitát) tukovo rozpustný znamená to, že sa dokáže rozpustiť vo vode (alebo kokosáku) úplne?
Myslím tak, že nezostane "zaschnutý" na koži..
Lebo cukor zostáva na koži aj po dôkladnom premiešaní s tekutým kokosákom (25°C+),
117. tj. cukor nie je tukovo rozpustný?
118. D vitamín v mladom veku stačí doplňať pomocou pobytu na slnku napr. 20-30 minút denne?
119. Čo si myslíš o týchto probiotikách? - http://www.mojalekaren.sk/lactoflor-cps-30/ - výrobca nepíše, že sú kyselinoodoné ani nič také, ale sú veľmi lacné v porovnaní s inou SK značkou Biopron (výrobca uvádza, že majú dokonca vraj 45 prob. baktérií)  a mne sa teraz probiotiká už minuli a potrebujem čo najskôr nejaké nové, napr. už zajtra.. Preto potrebujem nejaké dočasné probiotiká, pokiaľ mi prídu z USA čo budem objednávať.. Myslíš, že by tieto boli dočasná dobrá alternatíva?
120. Inak čo si myslíš o účinnosti probiotík ked obsah kapsule vysypem do jogurtu a nechám to do rána "odstáť" v ňom? Rozmnožia sa v ňom probiotiká lepšie? Prejde do čriev viac prob. baktérií?
121. Niekde si spomenul aj avokádový olej, dokonca, že by bol do toho krému ešte lepší ako kokosový (kvôli nižšej teplote tuhnutia - pri koľkých °C vlastne avokádový olej tuhne?) avokádový olej navyše nie je taký drahý ako si spomínal v tej téme (prírodná kozmetika) - http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/899 - je tento jedlý?  - 5 USD za 120 ml nie je až tak veľa, ak to má pomôcť..
Alebo tuto - http://www.avokadovyolej.cz/avokadovy-o … i-7000.htm - ale nikde nepíšu nič o teplote tuhnutia ako ty v sekcii prírodná kozmetika

Len škoda, že také spoločnosti ako napr. iherb a pod. nie sú aj v EU..Keby mali ľudia možnosti ako ľudia v USA tiež by prešli na doplnky, ale pre nás Europanov to je nevýhodné.. poštovné, DPH, colné, balné, prepravné..ešte pri blbých zákonoch EU, ktoré tu všetko obmedzujú.. S týmto názorom sa stotožňujem: "Ak obyvatelia EÚ neprejavia nahlas svoj názor, môžeme sa zobudiť do dňa, keď si nebudeme môcť kúpiť napríklad ani len 250mg dávky vitamínu C."
122. Co povieš na toto aloe vera? - http://www.salviaparadise.cz/aloe-kapsk … p-215.html - nebola by táto forma vhodná na výživu kože hlavne zvonka? Toto zrejme nie je vymrazená šťava ako zo swansonu - Aloe vera powder, že?
123. Aký máš názor na tento postup pri masírovaní jaziev? - http://www.image-share.com/upload/235/252.jpg
Je podľa teba aj masáž jaziev aspoň čiastočne účinná?
124. Aký máš názor na tento produkt? - http://www.aromatherapy-sk.eu/product/n … jazvy-175/ - nikde nie je napísané presné zloženie v nejakých jednotkách, z tohto som zas pochopil, že nie je vhodný na jazvy na tvár.. http://www.karelhadek.eu/cs/eshop/detail/?id=387
To isté - http://kosmetika-atok.cz/masazni-olej-n … ant=B2053D
I ked si myslím, že všetky tie zložky a vitamíny, kt. obsahuje, má aj obyčajný med..
125. Je medzi týmito dvoma nejaký rozdiel (okrem ceny)? - http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/901 a http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/900
Inak prepáč, že ťa "zamestnávam" tak veľmi.. smile vážim si každú odpoved..

359

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Pýtal som sa na tie konkrétne potraviny, či nezvyšujú DHT...teda tie tuky..(orechy, semená, bryndza, virgin oleje..)
Díky za článok, určite prečítam..
107. Ja práveže rôznym reklamám neverím! Aj preto sa tu pýtam na niektoré veci, aby som sa dozvedel tvoj názor..a tým si tie informácie overil ..
108. Takže to moje podávanie vitamínu C, čo mám ani nemá zmysel z hľadiska tvorby kolagénu?
109. Teda tým podávaním toho môjho vit. C si vlastne len znižujem vlastnú tvorbu toho potrebného tukovorozpustného vitamínu C?
110. Inak toto ma prekvapuje.. Najprv si radil toto: "95.davka 10 gramov esteru C do tela je znacne hojiva aj na kozu.
Ale ci ro nahradi podkozne dodavany vitamin C z kremov(ako palmitat) to ti veru povedat neviem."
- čiže z tejto odpovede logicky vyplýva, že treba podávať vitamín C (palmitat) - zvonku... a teraz to vlastne dementuješ tým, že "kolagén má priveľkú molekulu, aby prešiel kožou"..nerozumiem. (Myslel si tým len podporu kolagénu?
111. Ako teda vlastne podľa teba treba podávať vitamín C PODKOZNE? - tým esterom C palmitat zmiešaným napr. s kokosákom?
A vnútorne? Tiež ten ester C (palmitat)? Alebo "enzterickou kapsulou" ? - to ani neviem, čo je big_smile
112. Inak v odpovedi č. 95 hovoríš, že arnica montana je dobrá na jazvy.. Ale to je homeopatikum, nie? Ja mám totiž na homeopatiká vlastný názor a veľmi pozitívny nie je..
113. Ten môj nie je ester C (palmitat) však? - http://www.puritan.com/vitamin-c-025/vi … ips-000690
114. Našiel som jeden prípravok RegeMa krém, tiež na jazvy, o to mi až tak nejde.. (aký máš naň názor? - zrejme to bude len biznis). Viac ma zaujíma zloženie účinných látok v ňom:
Aqua, Cannabis Sativa Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate (and) Cetearyl Alcohol (and) Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate, Arnica Montana Extract, Stearic Acid, Echinacea Purpurea Extract, Panthenol, Abies Sibirica Oil, Lonicera Caprifolium Flower Extract (and) Lonicera Japonica Flower Extract, Camphor, Lecithin
teda v skratke "konopný olej, sibiřská jedle, arnika, echinacea, kafr"
Na jazvy je vraj dobrý aj rakytníkový a sezamový olej.
- čo by som z týchto možno užitočných látok mal pridať do domáceho krému a akou formou?

360

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Hej, opatrnosti nie je nikdy dosť.. Preto ma aj niektorí občas volajú hypochonder..
102. Takže tento http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0 poskytuje dostatok kolagénu podávaného transdermálne - kožou?
103. "davka 10 gramov esteru C do tela je znacne hojiva aj na kozu.
Ale ci ro nahradi podkozne dodavany vitamin C z kremov(ako palmitat) to ti veru povedat neviem."
- ale ten môj, čo som uviedol z puritanu nie je ester.. takže ten môj dodá potrebné množstvo kolagénu vnútorne?
Alebo mám aj vnútorne používať ester C (palmitat) ?

Ja si to predstavujem takto: Vyrábať si budem krém, do kt. pridám ester vit. C (http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0), aby som mal dodaný kolagén zvonka, ale aj vnútorne teda ten si dodávam týmto (http://www.puritan.com/vitamin-c-025/vi … ips-000690) .. Je to správny postup?  teda okrem iného (L-lysin atd..)
Alebo aj to vnútorné podávanie - mám zameniť ten môj vitamín C z puritanu za ten ester palmitat? (http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0)

104.   "Enzýmy (ktoré chlorella obsahuje) sú veľmi citlivé, ničia sa už pri teplote nad 42°C. Väčšina tabletiek je lysovaná pri teplote cca 60°C, takže tabletková forma obsahuje buď menej enzýmov, alebo žiadne."
- súhlasíš? Akú formu by si mi radil -  práškovú alebo tabletovú?

105. To, že mám zásadité prostredie (Ph zo slín mám nad 7,1), znamená, že žalúdok neznehodnotí probiotiká až tak ako prekyslené telo? Alebo toto na to vôbec vplyv nemá?

*Ph som si nedával testovať ani nič.. Ale jem zásadotvornú potravu, z čoho vychádzam, že mám zásadité prostredie - momentálne Atkinsonova diéta (upravená trošku), všeobecne jem veľa zeleniny surovej, pšeničné klíčky, virgin oleje, často vodu ochutenú citronom a podobne...), ale ked mi bola zistená cukrovka vyše 1 rok dozadu - Ph bolo tuším nejak okolo 8..Ale neviem, či to bolo ph zo slín, alebo odkiaľ...Môžem zistiť, ale nemám pri sebe tie papiere z vyšetrení...
106. Je pravda, že DHT zvyšujú tuky zo stravy? Ktoré konkrétne? Som si istý, že tie z rafinovaných olejov určite..
Ale napr. také tuky z pravej bryndze, žinčice tiež? Alebo z orechov/semien/jadierok/panenských olejov za studena lysovaných za studena/rybí tuk- aj takéto tuky zvyšujú hladinu DHT?

361

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

88. Je možné, že glykácia nastane aj u cukrovkára, ktorý je dobre kompenzovaný? (glykémie do 10, max. 12 mmol/L)
89. Akú dennú dávku gymnemy sylvestre odporúčaš?/sám užívaš?
90. Je možné, že tá hojaca zmes cukru na rany nie je práve konkrétne na jazvy, ktorých sa chcem zbaviť?
Vysvetlím ako to myslím..
..Jazvy (po akné) sa vraj hoja 18 mesiacov. Moje najstaršie majú 3-4 mesiace (takže sa s nimi "dá" ešte niečo "robiť" - tým myslím odstrániť.; Aby sa dali dosiahnuť čo najväčšie úspechy  s nimi, treba s liečbou začať čo najskôr - teda pokým sú jazvy čerstvé.) Preto sa chcem opýtať  keď táto zmes cukru pomôže vyhojiť rany mnohokrát rýchlejšie, je to tak aj pri jazvách/platií to aj pre jazvy?
Myslím to tak, že ten hojací čas z 18 mesiacov sa skráti napr. na 5 mesiacov a jazvy po akné za touto cukr. zmesou akoby "zakonzervujú" - teda prestanú byť čerstvé a koža už nikdy nebude taká ako predtým?, teda ten cukor jej vlastne pomôže, ale iba tak, že sa vyhojí do jaziev a nie "do roviny" - JE TO TAK?
91. taká moja osobná konštatácia: Jazvy je prirodzená reakcia kože po nejakej rane - teda jazva = iba zahojenie kože do jazvy (nie do roviny). Zásah do kože - odstránenie jazvy - je vlastne neprirodzený, umelý(tým nemyslím chemický) zásah do "hojenie" s cieľom odstrániť jazvu. Preto sa obávam, že ten cukor "len" pomôže koži rýchlejšie sa vyhojiť do jazvy, teda dopomôže koži rýchlejšie zakonzervovať "zaceliť", spevniť jazvu, kt. potom už nebude taká "ľahko" upraviteľná do pôvodného stavu (inou účinnou metódou na odstránenie jaziev ako napr. laser, mastičky alebo iná metóda), takže táto cukr. zmes je dobrá na rany, ale nie na jazvy - je to tak?
92. To isté sa chcem spýtať aj na doplnky na podporu kožného kolagénu (vit. C, D, L-lysin, L-ornitin a pod..). Je možné že "viac" kolagénu len pomôže skrátiť hojaci čas, tj. umožní koži yyhojiť sa len do jaziev? Alebo skôr pomôže jazvám "vyrovnať sa" s kožou - vyhladiť? - teda pomôže im vyhojiť sa "do roviny" (odstráni ich)? Môžeš mi to vyvrátiť?

Môj osobný názor je taký, že cukor im z dlhodobého hľadiska ( tým myslím celé dlhé roky do budúcna) skôr pomôže koži len rýchlejšiemu vyhojeniu sa do "celistvým" silných jaziev, ktorých sa potom tak ľahko nezbavím...
Ale o tom kolagéne neviem, pri ňom si skôr myslím, že pomôže odstráneniu jaziev (skôr ako iba obyčajnému zahojeniu sa kože do tuhších jaziev). Viem nie si dermatológ, ale aký máš na toto názor? Lebo pochybujem, že by mi niekto iný vedel na toto správne odpovedať...

93. Cez leto to vyzerá tak, že pôjdeme pri more.. Chcem sa spýtať - môže mi more (morský suchý vzduch, jod, teplo, morská voda atd..) pomôcť s tými jazvami - tým nemyslím "zakonzervovať", ale pomôcť im zahojiť sa "do roviny", teda vyrovnať ich? Alebo to more bude mať len účinok, že mi kožu vyhojí len do jaziev? Hovorím hlavne o morskej vode a vzduchu, kedže tvár si asi budem chrániť iba v tieni kvôli UV žiareniu, kt. jazvám určite nepomôže..
94. Ten opalovací krém, kt. si vyrábaš je aj vodeodolný?
95. Inak na regeneráciu kože, teda novotvorbu kolagénu je vhodný ester palmitat C alebo stačí napr. aj tento ? - http://www.puritan.com/vitamin-c-025/vi … ips-000690 (tento mám, balenie má 250 tabliet.. dávkujem ho každú hodinu a pol, po 1000 mg, takže to denne vychádza približne 10 000 - 12 000 mg denne)
96. Čo je vhodnejšie na regeneráciu- novotvorbu kolagénu v koži na tvári - podávať vitamín C zvonka (tukovorozpustná forma + kokosák atd.)?                                                    - alebo podávať vitamín C vnútorne (perorálne - ústne)?   
97. "Skorocel a ľubovník
Z prírodných liekov odporúčame skorocel alebo ľubovník. Oboje pomôže, ak chcete zlepšiť stav menších jazvičiek na tvári. Na skorocelovú tinktúru budete potrebovať sušený skorocel a vatový tampón. Pripravte si vývar z vysušených listov hojivej bylinky a tampónom nasiaknutým v tinktúre potierajte postihnuté miesto raz denne.
Na ľubovníkovú kúru budete potrebovať dve hrste ľubovníkových kvetov. Zalejte ich pol litrom olivového oleja, prelejte do fľaše, dobre zavrite a nechajte 21 dní odležať na tmavom mieste. Nakoniec nálev preceďte a používajte na ošetrenie pleti každý deň."
- čo si myslíš o tomto prírodnom recepte?
98. Ten contratubex má v sebe účinné látky - heparín a výťažok z cibule.. ako už bolo na jednom fore tu spomínané.. Chcel by som tieto látky pridať do svojho domáceho krému (zatiaľ kokosový olej + tekutý extrakt zo stévie - hojí jazvy ked mi príde GSE pridám aj to + chcel by som ešte pridať tieto 2 zložky a ešte aj ester vitamín C tukovo rozpustný + možno niečo z nálevu z otázky č. 97..
Ako teda získať tieto výťažky - z cibule a heparín? Niečo som čítal na google, ale nie som si istý, či by si s tým ty súhlasil, preto sa pýtam priamo...
99. "Chemical Peeling
By applying a chemical solution to the skin, mild scarring and certain types of acne may be treated. The procedure enables new, regenerated skin to appear, improving the appearance of the condition. Chemical peels are generally recommended for discoloration caused by acne, not pitted scars. Commonly used chemical peels are glycolic and lactic acid, which are also available for home use."
- neviem, či tá informácia nie je trochu "bludná", čo znamená táto veta? nerozumiem jej - "Chemical peels are generally recommended for discoloration caused by acne, not pitted scars." - také niečo ako: Chemické pílingy sú všeobecne doporučené pre zafarbenie kože spôsobené akné, nie pre 3-rozmerné (vystúpené) jazvy ... Tak nejak to je myslené? Ak hej, tak z toho vyplýva, že ak je ten chemický píling účinný, tak je účinný iba na začervenané plochy okolo jaziev, nie na konkrétne jazvy?
100. Ako by si preložil túto vetu? - "Pigmented scars (either red or brown) are marks left behind after the acne has cleared up. "
101.  http://www.ourhealthcoop.com/pdf/MikeCi … theory.pdf - na 9., 10. 11.,..strane dokumentu je písané o kolagéne v súvislosti s vitamínom C aj o Paulingovi a podobne.. Súhlasíš s tým, čo je tam písané?
Je tam písané niečo o L-PROLINE - teda tuším L-ornitín je súčasťou L-PROLINU, aspoň myslím.. Ale ak nemáš čas, nečítaj to.. aj tak som sa už pýtal veľa..


Trochu komplikované otázky, je toho veľa....snád sa bude dať na ne odpovedať..

362

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

82. Ved to som sa ťa už 2-krát pýtal, že či tie moje probiotiká sú také, čo sa dostanú do čriev neporušené atd... Dal som sem vtedy aj link, ale ostalo to bez odpovede.. (pozri otázky číslo 37 a 42.)
TU je link k nim - http://www.puritan.com/acidophilus-prob … 10-031643,
Takže sú tepelne a kyselinovo odolné?
83. Aký máš názor na českého výrobcu probiotík Valosun - Biopron? Aktuálne nebudem mať prístup k tým probiotikám z puritanu, ale budem to zrejme riešiť cez tieto - http://www.valosun.cz/sk/kategorie/prob … m-120.html - tieto sú odolné?
84. Inak ten taurín je podľa mňa účinnejší ako píšeš.. Možno s tým nemáš veľmi pozitívnu skúsenosť, možno preto si myslíš, že nie je tak účinný... Ale nie všetko funguje na každom rovnako.. Niekomu to môže pomôcť a niekomu nemusí..
85. Som na Atkinsonovej diéte (trochu upravenej) kvôli tej candide.. Ale minule som nameral cukor 7,1 6,7 a   5,9 (v priebehu asi 10 dní) je to normálne? Čím to mohlo byť spôsobené? Pečeň mi vytvorila veľa cukru? Alebo Alfa bunky pankreasu? Alebo sa niečo uvoľnilo z vlákien? Inak ráno mávam cukor okolo 5,2 - 5,4 - nie je to priveľa? A na obed mávam 4,0 - 4,9 a podobne.  Veď ráno by mal byť najnižší, nie?
86. Je možné, že hodnoty ako 7,1 6,7 a 5,9 by mal počas Atkinsonovej diéty aj zdravý človek, kt. cukrovku nikdy nemal?
87. V odpovedi na otázku č. 56 si napísal "jedine tukova forma, ester c palmitate sa hodi do kremu" - takže tento je nevhodný? - http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … g/972?at=0
(v tejto téme http://rng.uforum.sk/topic/1633/domaci-krem-odobrenie/ nevidím, že by si nejako neodporúčal tento, ale tak ktorý vlastne "tukový" odporúčaš? - najlepšie z iherb alebo puritan..)

363

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

To hej, glykácia spôsobuje ničenie očí zlučovaním bielkovín a cukru..
Ale Astaxantín tiež bráni glykácii, navyše je to dobrý protirakovinový antioxidant
80. Taurín znižuje cukor v krvi, pomáha pečeni, je to aminokyselina, môže mi tiež pomôcť pribrať (pokiaľ budem cvičiť), nejaký doktor Lampson navyše zistil, že taurín zvyšuje účinky inzulínu. Takže má hypoglykemický efekt (ale asi len pre ľudí, čo si pichajú inzulín, pre ostatných nie, kedže pomáha inzulínu "zosilňovať" funkciu). Umožňuje lepší prechod živín medzi bunkami, čím logicky veľmi pomáha pri cukrovke.. Chcem ho brať aj kvôli "sile", lebo som dosť oslabený diétou proti candide a hlavne samotnou candidou a tiež slabým trávením a podobne..
81. Ako brať správne probiotiká?
Ja tom robím tak, že približne o 19:00-20:00 si dám psyllium alebo inulín potom 3 hodiny na to (22:00 - 23:00) probiotiká - to takýmto spôsobom: - najprv zjem polovicu jablka, aby stiahlo žalúdočné kyseliny (ktoré ničia probiotiká), potom si dám probiotiká (3x 20 miliárd bakterií) a potom na koniec zjem druhú polovicu jablka, lebo sa hovorí "zajesť jablkom"...
Robím to dobre? Ten postup... Beriem tie probiotiká správnym spôsobom?

364

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Aha super, dakujem za zrozumiteľné vysvetlenia..
77. Co si myslíš o tom tauríne? Bude pre mňa zo zdravotného hľadiska neškodný? http://www.4fitness.sk/stimulanty/taurin-1kg

78. Aký máš názor pri liečbe cukrovky na produkt Astaxantín ? Vraj pomáha pri druhom type, hlavne pred glykáciou (tak ako aj L-carnosine)

365

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

72. RNG ešte by som sa chcel spýtať - vypadávanie mihálnic a obočia môže byť tiež spôsobené candidou?  (trochu ma svrbí aj pokožka v oblasti obočia o vlasoch nehovoriac)

73. Aké iné ochorenia okrem chudokrvnosti môže znamenať padanie mihálnic a obočia?

74. Ak je vypadávanie najmä vlasov spôsobené candidou, ako dlho po odstránení candidy ešte budú vlasy vypadávať? (akú dlhú dobu)

75. Ako dôvod padania vlasov, mihálnic, obočia sa uvádza aj podvýživa.. som už takmer 3 týždne na Atkinsonovi.. (ale problémy s tým vypadávaním som mal už 2 týždne predtým..)
Je možné, že sa u mňa dá hovoriť o podvýžive?  - jem iba zeleninu, občas mäso, občas vajce, pomerne veľa orechov, tekv. a slnečnicových semien, občas kokos.. (proticandidová diéta), vitamínov mám dosť - kelp, Bcomplex, zinok, multivitamín, vitamíc C (denný príjem teraz okolo 6 000 mg)...

76. Nemôže cukor podávaný transdermálne zhoršovať vypadávanie vlasov, mihálnic, obočia?

366

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

70. Nejaký Dr. Fredericks vo svojej knihe písal, že B3 (niacín) dokáže obnoviť tvorbu inzulínu.. Tu je tiež niečo podobné..  http://www.doctoryourself.com/diabetes.html

71.Píše sa tam aj o fluoride, kt. je vlastne jed...Ale to viem už dávnejšie ..Fluor (hlavný zdroj - zubné pasty; ja používam už istú dobu bezfluoridovú) okrem iného poškodzuje štítnu žlazu, rakovinu konečníka napr., znižuje imunitu a dokonca aj IQ..A pritom pre zuby nemá žiadne priaznivé účinky, i ked lekárov - zubárov to tak v škole učia..
"The diabetes factor is of particular relevance, not only because the incidence of diabetes has increased by 6%/yr during the period 1965-1975, but also because subjects with nephropathic diabetes can exhibit a polydipsia-polyurea syndrome that results in increased intake of fluoride, along with greater-than-normal retention of a given fluoride dosage. People with inadequate dietary intakes (particularly of Ca and/or Vitamin C) are also likely to be more at risk as a consequence of low-dose long-term fluoride ingestion."
- Inak tej poslednej vete celkom nerozumiem.. Je v nej písané, že ľudia, ktorí sa nezdravo stravujú a požívajú veľa vápnika a vitamínu C sú viac ohrození fluorom?

367

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

69. Inak na to vyživenie kože nestačí dokonale pomletý kryštálový cukor? Mama mi hovorila, že ten je vlastne to isté ako práškový cukor a navyše ked sa pomelie, vraj je ešte jemnejší ako práškový.. Je to tak?

368

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

66. Keď chcem pribrať - je pre mňa ovčia brynda vhodná? napr. denný príjem 150 gramov.. Nezaťaží takýto tuk príliš žalúdok a trávenie?

67. Ešte sa trochu vrátim k tým jazvám ...  Keď som sa pýtal na toto:
otázka: "nevíte proč se při léčení nových jizev nesmí jizvy vystavovat slunci?? co by se stalo"
odpoveď: "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."

- tak si na to odpovedal, že "suhlasim. Poskodene miesta na kozi netreba poskodzovat ultrafialovym ziareniem este viac" - ale tým vlastne nesúhlasíš úplne, lebo potom si napísal že "to nie jr vec zafarbenia, o com tu hovorime, ale podkozneho  poskodenia. Trochu slnka je uzitocne, vela je skodlive." - takže ty vlastne súhlasíš iba s tým, že by sa jazvy nemali veľa vystavovať slnečnému žiarenie (kvôli škodlivým lúčom UV,..), ale v tej citovanej otázke/odpovedi je vlastne hovorené o opálení ( "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."),  takže ty s týmto tvrdením nesúhlasíš, keď hovoríš, že nie je vec opálenia..
Súhlasíš s tým, čo som vyššie napísal?

68. Zrejme si toto videl.. je to od Dr. Williama Douglassa.. http://imaginecells.org/?p=1247  - aký máš na to všetko názor? Na konci toho článku sú aj jednotlivé doplnky + dávkovanie.. Nemohlo by to diabetikom oboch typov nejako pomôcť?

369

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

61. Takže tejto je OK? - http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0

62. Takže ktoré konkrétne kapsule L-lysin, L-arginín a L-ornitin z iherb/ puritanu odporúčaš? Ale nechcem míňať tvoj čas hľadaním konkrétnych dopnkov..

63. Sú tieto OK? - http://www.iherb.com/Now-Foods-Tri-Amin … psules/840 - je to 3-kombinácia aj L-lysinu, L-argitinu a L-ornitinu...

64. Aké denné dávky týchto troch aminokyselín treba prijať na obnovu toho kolagénu?

65. Mám túto stéviu v tekutej forme - http://www.bioferm.cz/sk/Natusweet_LIQUID.html
Zloženie: voda, sladidlo, steviolglycoside, kon. látka, kyselina sorbionová ...  je niečo z týchto látok je pre nás nevyhovujúce?
Alebo mám používať inú stéviu v tejto forme?

370

(127 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

RNG napísal(a):

Znova a znova, lekario pri pale tvrdia, ze je to prebytok kyseliny a pravda je naopak. Pri potlacani pocitu paly uplne znicia vyrobu kyselin, cim sa samozrejme znici traviaci proces a zaludok neznici mikroby, ktore sa s jedlom dostavaju potom rovno do tela.
Ked pijes s jedlom vodu alebo jes polievky, este viac si zriedis aj to malo kyselin a o to viac ti v zaludku kvasi a rozmnozuju sa aj ine skodlive bakterie, ktore ti potom drazdia v crevach, vyvolavaju hnacky(telo sa ich snazi zbavit) a samozrejme to poskodzuje probioticku floru, ktora u zdraveho cloveka vytvara az 70% protilatok na boj proti chorobam.
Objednaj si zo zahranicia Betain HCl, najlepsie vo forme kapsul, alebo L-lysin HCl, tam zaroven dostanes aj L-lysin, ktory je potrebny na vyrobu kolagenu a prispieva k zvyseni viralnej imunity, co je dnes extra dolezite v sucasnych epidemiach.

Tomuto vôbec stále nechápem - ako to vlastne je? - "lekario pri pale tvrdia, ze je to prebytok kyseliny a pravda je naopak. Pri potlacani pocitu paly uplne znicia vyrobu kyselin, cim sa samozrejme znici traviaci proces a zaludok neznici mikroby, ktore sa s jedlom dostavaju potom rovno do tela." - takže tým hovoríš, že treba kyseliny = teda prekyslenie a nie zásadité prostredie ?
Tomuto fakt nechápem.. Veď prospešné je zásadité prostredie, tj. ph viac ako 7, nie? A nie prekyslené...
ako to vlastne je?
-po 1.Kyseliny HCL spôsobujú prekyslenie? teda kyseliny=prekyslenie, napr. hovorí sa, že človek má kyselinu to znamená prekyslenie, že?
alebo po 2.Alebo to HCL sú iné kyseliny, teda nejaké žalúdočné kyseliny ktoré s prekyslením vôbec nesúvisia?

To si ľudia ktorí majú zásadité prostredie (tj. tí, čo sa zdravo stravujú = zelenina atď.) musia doplňovať HCL kvôli tráveniu, aby mali kyslejšie PH, teda menej zásad?
Nad týmto rozmýšlam už dlhšiu dobu, ako to vlastne je..konečne som sformuloval otázku, dúfam, že z odpovede niečo pochopím, lebo som z toho fakt jeleň..

371

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

51. Inak zaujímavé ako mi ten ľad upravil tie jazvičky - potrieram si ich asi 2-3 denne po 5 minút ľadom pred nanášaním doma vyrobeného krému (zatiaľ len kokosový olej + cukor + trochu oregánového oleja slabého + tekvicový) a mám taký pocit, že už je vidno nejaké zmenšenie "jamôk".. Neviem, či je to len môj pocit, alebo to tak naozaj funguje..

- K tým aminokyselinám..
52. http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Lysine … lets/10523 - L-lysin - od firmy Now, 1000 mg, schvaľuješ?
53. http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Argini … -454-g/369 - arginin, tiež od firmy Now, je prášková forma (powder), tú by som volil zrejme radšej pred tabletovou, i ked v tom druhom sa nachádza už aj ornitín - http://www.iherb.com/Now-Foods-Arginine … psules/362  neviem sa teda rozhodnúť medzi týmito dvoma, práškový je lacnejší v prepočte na gramy a látky, tabletkový má zasa aj ten ornitín..
Ale asi výhodnejší bude asi tabletkový..
54. To aloe vera by som si objednal toto: http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … 3-ml/23163 je jedlé, takže by malo byť OK, však?
55. Zaujímalo by ma, ako posobí cukor podávaný transdermálne na kôžu pre diabetikov?
V jednom z tých článkov píšu: "Otázne zostáva použitie cukru na hojenie rán u diabetikov." - mohol by si mi to vyvrátiť, alebo potvrdiť?


Na ten opalovací krém, čo spomínaš v prírodnej kozmetike, tak chcem si ho vyrobiť doma..
Z tých prísad, čo píšeš mám kokosový olej (idem ešte objednať ďalší, takisto idem objednať aj GSE)
56. Takže mám tento vitamín C-  http://www.puritan.com/c-vitamins-102/v … amp;Page=1
-stačí pomlieť na prášok v mlynčeku? Je dobrý tento konkrétny môj vitamín C? Je to ester C palmitat? alebo mám objednať tento?- http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … r/972?at=0

57. Neviem, kt. MSM je dobrý, ale uvažujem nad týmto: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … er-250-g/5

58. Ten tekutý vitamín E, čo spomínaš.. Môže byť tento? - http://www.iherb.com/Nature-s-Bounty-Vi … 4-ml/32093
Alebo iný?

59. "superjemny kyslicnik zinku= cista zinkova beloba" - to kde môžem dostať? To vôbec ani neviem čo je poriadne ...
Nie je to náhodou aj nejaký stavebný materiál? Je tam viac druhov oxidu zinočnatého na ktorý treba hľadieť? Alebo je každý jedlý? Nestačí len pomlieť napr. zinok z tabliet? zrejme nie, však?
*Mamu mám zubárku, ale neviem či by mi v tomto mohla poradiť

60. Do tej prírodnej kozmetiky - nebolo by vhodné do tejto zmesi pridať aj med? Tiež je dobrý na pokožku.. Ak mi to odobríš, budem pridávať aj med..

Prosím o zodpovedanie všetkých otázok, pretože dnes by som chcel skompletizovať celú objednávku a objednávať, viac už čakať nemôžem (kvôli zdravotným problémom, ktoré musím okamžite riešiť..)
smile




Inak dúfam, že ti nevadí spôsob mojich otázok takýmto "spovedaním" pomocou očíslovaných otázok. smile

372

(1,262 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Inak nerozumiem tejto veci: "nemozes brat len kyseliny a nie alkalie, hoci aj v inom case, aby si si neokyslila telo." - HCl ako kyselina chlorovodíková, kt. je na nápravu trávenia spôsobuje prekyslenosť organizmu? Teda spôsobuje nízke PH? Ked má niekto PH v normále (napr. ja mám PH v norme, teda zásadité prostredie - jem zásadotvornú stravu - najmä zeleniny)
Nerozumiem tomu či HCL znižuje PH.. Ak hej, tak to je proti logike nie? Ved správne trávenie a pod. zabezpečuje zásadité prostredie..

373

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

47. Ktorý cukor je teda vhodný? - hroznový, práškový alebo kryštálový?
48. Takže budem voliť "jedlé" aloe, na akú látku treba pri výbere pozerať? Alebo tam nie je žiadna podľa ktorej sa orientovať?

49. Inak to označenie balíkov "gift" umožňuje vyhnutiu sa platby DPH? Tieto spoločnosti ako napr. puritan, iherb, swanson zrejme neposkytujú tento spôsob gift, však?
50. Vnútorne stačí teda kolagén doplňovať iba C vitamínom, D vit. a E vitamínom, poprípade aloe vera?

374

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG, neviem či si si nevšimol, ale mohol by si mi prosím odpovedať na príspevok č. 21?
tj. otázky 43 až 46
dakujem smile

375

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

RNG napísal(a):

Clovek sa uci pocuvanim a podla potreby sa pyta, aby sa dozvedel veci, ktore ho zaujimaju.
Detox niacinom nepoznam.
Je pravda, ze B-3 sa pouziva na rozne funkcie v tele, mozno podporuje aj detox, ale specificky detox vitaminom B-3 mi je neznamy.

Peeling pokozky alfa hydroxy kyselinami vedie telo k budovaniu extra koze, ktora moze byt trosku hladsia,
Ale na kolagen treba materialy a to ti alfa hydroxy nedoda, ale zvysenie prijmu vitaminu C, najma transdermalne koncentraciu v podkoznom vazive zvysi produkciu kolagenovych vlakien
Nesmies uverit vsetky reklamy vyrobcov, najma vyrobcovia kozmetiky cigania, az sa tak z huby prasi. C
o sa tyka tvorby kolagenu, skor sa obrat na kapacity ako Linus Pauling(povodna literatura, nie falzifikaty, co dnes vydava institut s jeho menom, ktoreho sa zmocnika farmacia po jeho smrti a snazi sa jeho pamiatku zahrabat).
Tiez jebo blizky spolupracovnik a bojovnik za celostnu mediciny, proti chemikaliam, dr Mathias Rath.
Podla toho, ako na neho na internete utocia poznas, ako im stupa na paty a ako by ho najradsej zlikvidovali.

Ja neverím všeliakým reklamám, ved práve preto sa pýtam tu..To o tých alfa hydroxy kyselinách som čítal z rozhovorov s dermatologmi, kožnými... Len som si chcel overiť, či to tak je..

43. Ten doktor Linus Pauling - http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/s … index.html - toto nie je falzifikovaný článok? Ako si písal, ten vit. C treba podávať najmä transdermálne, tak čo by si mi navrhol konkrétne pre podávanie tohto vitamínu cez kožu? Stačí to, čo píšeš v téme prírodná kozmetika? - Stačí tá zmes použitá pri opaľovacom kréme? Inak neviem v akom skupenstve (v práškovom - to viem), ale v akej forme si treba zaobstarať ten vitamín C aby som ho mohol miešať napr. s kokosákom a GSE a potom by som ho natieral na pokožku.. Zrejme tabletku s vitamínom C nestačí "rozmlieť na prach" v mlynčeku, však?

44. V tomto článku píšu o tom cukre, vraj je dobrý hroznový a kryštálový.. takže práškový nie je vhodný?  - http://www.obroda.sk/clanok/23069/DobrOL-rady/   Píšu aj "Otázne zostáva použitie cukru na hojenie rán u diabetikov.", ešte stále som diabetik, teda diagnozu "diabetik" mám stanovenú..
- Inak med je na to tiež dobrý.. Neni lepší ako cukor?

45. Ked si chcem objednať aj aloe vera (kozmetické účely - kolagén a pod.), na aké účinné látky treba pri výbere pozerať? *Viem písal odporučil si mi to zo swanson, ale teraz odtiaľ neplánujem objednávať.. preto sa pýtam, aby som si vedel vybrať..to bola prášková forma, ale ja ho chcem ako kozmetiku..
Takže v akej forme má byť to aloe? -- tekutej alebo práškovej?

46. Ako veľmi súhlasíš s týmto článkom? http://www.ehow.com/how_4844016_rebuild … lagen.html  (ak sa ti nechce nečítaj,..predsa len, zaberie to nejaký čas)

376

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

oriesok72 napísal(a):

ohladom cla a dane to tu riesila Zuzanaa, daj si prehladavat shipito.cz a najdes sposob ako to riesit:-)

oriesok72... Tú tému som videl už včera.. Ale neviem, či tomu chápem správne..
Máš s tým shipito.cz nejaké osobné skúsenosti? Dá sa cez to objednávať aj z iherb.com?
zuzanaa na v tej téme písala, že poštovné ju vyšlo "len" 16 $..
..Ale poštovné na iherbe je 6 $, 4 $(pri objednávke nad 40 $ - môj prípad..budem zrejme objednávať aj nad 100 $).
Takže sa to neoplatí, či? To nestačí objednať len zo samotného iherbu?
Treba na to aj nejakú externú zásielkovú službu?
Ivan písal na RNGho stránke aj toto: " Ak nechcete riskovať platbu DPH, objednajte si na jednu objednávku za menej ako za 22€ (zhruba 30$)."
Mne by sa potom zrejme viac oplatilo objednávať cez shipito, však?

To ked objednám niečo v hodnote napr. 100 $ tak k tomu mi prirátajú na colnici ešte aj DPH? Celému tomu nerozumiem, prosím niekoho o vysvetlenie. smile

377

(355 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Teda podľa môjho názoru, ak je candida rozšírená v tele až po ústa a test sa ukáže ako pozitívny (opakovane), tak to s najväčšou pravdepodobnosťou candida bude..
Pri opakovanom pozitívnom výsledku, si myslím, že test až taký nespolahlivý nie je.
Nepresný, teda nespolahlivý teda môže byť len pri negatívnom výsledku..


To je môj názor..

378

(355 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Nie je síce vedecký, je dosť presný.. Ale ked výjde opakovane ako pozitívny, tak bude už takmer isté, že to je candida.. Prečo je nespolahlivý?

379

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Aha, takže ten gél vylúčim..Prepáč, že píšem tak často..

40. Aký je tvoj názor na detoxikáciu vitamínom B3 (niacín)?

41. Chcel by som sa ešte spýtať: ako stimulovať pokožku k novotvorbe kolegénu (obnovenie miest, ktoré odumreli pri akné) ?
*O prírodnej kozmetike na RNG stránkach som čital.

Teda teraz k veci - tej novotvorbe kolagénu pomáha chemický píling (nanášanie ovocných kyselín alebo alfa-hydroxy kyselín na pokožku)
Táto metoda bude zrejme účinnejšia ako napr. ten Contratubex, Retinol, Scarban Velvet Touch gél alebo iné, však?
Otázka je ale aj, že či tieto kyseliny ako alfahydrox, ovocné, nemajú chemický základ, resp. či sú prírodné a či nemajú vedľajšie účinky.


42. Mám tieto probiotiká z puritanu - http://www.puritan.com/acidophilus-prob … 10-031643, majú veľmi dobrú cenu, ale na druhej strane - sú dosť kvalitné?

Dakujem za odpovede..

380

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

39. Ešte som zabudol....Ako je to presne pri tej objednávke z iherb? Ked si objednám doplnky napr. spolu za 120 dolárov, tak mi na colnici na Slovensku ešte prirátajú DPH? Teda pri 120 dolároch by DPH vychádzalo okolo 25 dolárov, takže by som platil vlastne 145 dolárov?
Ako pritomto funguje konverzia na €? Ak sa tam prirátava to DPH, tak sa vyrátava v eurách alebo v dolároch?

381

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

35. Inak ako vlastne cukor pomáha hojeniu kože? resp. akým spôsobom je užitočný? Obsahuje nejaké pre kožu priaznivé látky?

36. Ktorý konkrétny doplnok - výťažok z olivových listov z iherb poprípade puritan, by si poradil?

37. Mám tieto probiotiká z puritanu - http://www.puritan.com/acidophilus-prob … 10-031643, majú veľmi dobrú cenu, ale na druhej strane - sú dosť kvalitné?

38. Taktiež by som rád počul tvoj názor na produkt Scarban Velvet Touch gél, kt. je vraj dobrý na jazvy tiež, ale vidí sa mi dosť drahý..

382

(355 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

Na zistenie candidy si môžeš urobiť aj domáci test..
When you awake in the morning, before you put anything into your mouth, work up some saliva and spit it into a clear glass of water. Within 1-30 minutes, look in the glass. If there are strings coming down from your saliva, or if the water turned cloudy, or if your saliva sank to the bottom, you may have a candida concern. Healthy saliva will simply float on the top.
Teda, ráno ked sa zobudíš, vypľuješ prvú rannú slinu do pohára s vlažnou vodou.. Ak sa do 30 minút voda zahustí, zakalí, alebo sa v nej budú "rozrastať" také akoby riasy, tak to bude s najväčšou pravdepodobnosťou candida. Ak nie, slina by mala zostať na povrchu vody.. Urob si tento test viackrát.
Ostatné testy, ako napr. zo stolice a pod. vychádzajú často falošne negatívne, čo je aj môj prípad..
Podľa príznakov to zrejme bude candida, vlasy padajú v ohromnom množstve aj mne (padanie môže byť spôsobené aj štítnou žlazou, stresom, tráviacimi problémami a pod.).
Inak nechápem ako ti môže robiť kokosový olej zle..Skús panenský, ten nie je zbavený chute.
Pozri http://rng.nazory.eu/candida.
Sorry RNG, že ti tu do toho "skáčem" smile

383

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

30. Predtým si ale písal, že "trocha slnka užitočné, veľa je škodlivé"...Ale keď "aj malé množstvo žiarenia tam spôsobí škodu", tak bude lepšie sa partiami tváre, kde budem liečiť jazvičky, vyhnúť slnku úplne..
Na iherb alebo puritan nie je nijaký (s rovnakým zložením účinných látok) podobný produkt ako ten zo swanson?

Myslím taký, ktorý mi neuškodí na iné veci (beriem doplnkov už dosť celkom...),tj. nejaký prírodný..
Ale zrejme s týmto pôjdem naprírodno, s normálnou žihľavou "domácou".. wink

31. Trošku som nepochopil inak tú objednávku s iherb...
Tá zľava 5 dolárov ,čo sa dá využiť pri prvom nákupe, bude platiť aj keď si objednám napr. za 80 dolárov alebo aj viac? Tá zľava platí pre hocijakú "výšku" objednávky?

32.     - V odpovedi na otázku č. 14 si hovoril aj o "podkožnej výžive pomocou aloe vera",
ktoré z ponuky iherb by si mi odporučil? (http://www.iherb.com/Search?kw=aloe+vera+spray)

33. Tu je produkt, ktorý obsahuje aj vitamín C (ako si spomínal, že je výživný pre pokožku..) Aký máš názor na tento výrobok, mohol by pomôcť, je prírodný?Celkom sa mi vidí "v pohode" - http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 7-ml/35771 ("Condition: Combination or dry skin with minor color imbalances, dull appearance, uneven tone, light scarring or imperfections caused by acne or other blemishes. Skin in need of deep, gentle cleansing."), obsahuje aj olivový olej, vit .E a podobne..

34. Na jazvy dokáže vraj pomôcť masť Retinol, no neviem,..čo myslíš?

384

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

27. Takže to, či budem opálený vôbec nemá vplyv na zafarbenie jaziev? Ja som si myslel, že je to tak, že sa mi opáli koža v jazvách, ktorá sa toho opálenia už nikdy nezbaví,..Takže som sa mýlil.
Teda z toho vychádza, že opálenie na to vplyv nemá, ale vplyv na to majú len UV lúče zo slnka, pokiaľ som dlho na slnku?
28. Koľko môžem byť na slnku denne? Max. 30 minút?

29. Inak na hormóny a ďalšie veci: ten výťažok z koreňa žihlavy.. - mohol by si mi dať nejaký stručný recept?
Treba tie korene aj variť? Alebo len lúhovať? Ako často piť? Vždy len na prázdny žalúdok?

385

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

24. Takže ak správne chápem, tak to saw palmetto z puritanu je "5 for $20.98" ? Teda 5 balení za tých 21 dolárov?

25. K tomu UV žiareniu a pod.. Ja sa opálim už po krátkej chvíli na slnku.. Z toho vyplýva, že sa musím strániť slnka úplne, však? Lebo keď som tmavší typ, tak to znamená že aj jazvičky sa môžu sfarbiť na tmavšie? Je to tak? Súhlasíš?
Teda mám sa snažiť čo najviac "neopáliť" počas leta?

26. Keď pôjdem do tej lekárni kvôli tej jódovej tinktúre...Čo by som tam mal povedať  keď mi to budú miešať? Aké požiadavky by som mal mať? Mám aj spomenúť nejaké hodnoty jódu ktoré by som chcel v tej tinktúre mať? Cena je približne nízka, však? Behnem tam čo najskôr..

386

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Bohužiaľ vplyvom žalúdočných problémov a podobne, hlavne candidy som akné nemohol veľmi predchádzať (používal som aj napr. kokosový olej pravidelne), teda môj vnútorný stav sa mi prejavoval cez pokožku... - takže predchádzať som tomu prakticky veľmi nemohol, akné sa postupne zlepšovalo od toho decembra/januára keď sa mi začalo tvoriť vo veľkom množstve..
Bohužiaľ vplyvom žalúdočných problémov a podobne, hlavne candidy som akné nemohol veľmi predchádzať (používal som aj napr. kokosový olej pravidelne), teda môj vnútorný stav sa mi prejavoval cez pokožku... - takže predchádzať som tomu prakticky veľmi nemohol, akné sa postupne zlepšovalo od toho decembra/januára keď sa mi začalo tvoriť vo veľkom množstve..

18. Takže jódové tinktúry (SK) v drogériách alebo lekárňach? Aj by si vedel odporučiť nejakú konkrétnu značku?

19. Čo si myslíš o tomto? Súhlasíš s tou odpoveďou?

otázka: "nevíte proč se při léčení nových jizev nesmí jizvy vystavovat slunci?? co by se stalo"
odpoveď: "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."

20. Aký dlhý čas po prípadnom odstránení jaziev je treba sa vyhýbať slnku?

21.Takže Contratubex veľmi neodporúčaš?

22.  Aha takže to saw palmetto z iherb - nemáš so žiadnym skúsenosti?
Teda z puritanu bude objednávať jeden známy, pri objednávky toho konkrétneho saw palmetta je to tak, že 2+3 zadarmo? http://www.puritan.com/saw-palmetto-077 … -mg-000293

23. Na aký dlhý čas ti toto http://www.puritan.com/saw-palmetto-077 … -mg-000293 vydrží? Na ako dlho vydrží 5 flašiek jednej osobe pri bežnom používaní?
Teda 5 za cenu dvoch?

387

(298 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Díky moc za odpovede
14. Ktoré saw palmetto (na hormony a pod.) z iherb odporúčaš?
V tomto sa absolútne nevyznám...
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Sa … gels/24426 - najviac sa mi pozdáva tento, ale neviem ani prečo, v tejto oblasti som úplný laik
http://www.iherb.com/Search?kw=saw+palmetto
Ktorý z nich je naj?
Ktorý má najúčinnejšie látky?

15. Na jazvy vraj veľa ľudom pomohol Contractubex, čo si myslíš, je to chémia? alebo by si mi to aj odporúčal? Je nejaký prírodný krém na iherb vhodný na jazvičky po akné?

16. Čo si myslíš o tomto? Súhlasíš s tou odpoveďou?

otázka: "nevíte proč se při léčení nových jizev nesmí jizvy vystavovat slunci?? co by se stalo"
odpoveď: "Na slunci jizvy chytí jiný pigment, kterého se pak už nikdy nezbavíš.."

To počas liečby jaziev nemôže mať kontakt tváro so slnkom vôbec? Koľko po vyliečení jaziev sa treba vyhýbať slnku? Viem, nie si doktor, ale rád by som počul tvoj názor a aj názor na liečbu jaziev po akné, ktorú používajú kožní..Je laser podľa teba najlepšie riešenie? Jazvy vraj liečia aj ľad, skorocel (hlavne tinktúry) a ľubovník..
Nechcem ísť hneď ku kožnému a utratiť zbytočne veľa peňazí za lasery, pílingy a podobne, preto sa vopred informujem, či nie sú lepšie riešenia...Ale treba začať čo najskôr, lebo čerstvé jazvy sa hoja rýchlejšie, ľahšie a účinnejšie (moje najstaršie majú približne 3 mesiace)..Čo by si mi k tomu vedel povedať?

17. Je na iherb nejaká jódová tinktúra? resp. ani neviem, ako sa táto tinktúra robí (nemyslím aplikáciu, ale výrobu a podobne), nemám dnes už čas zisťovať (keďže za chvíľu cestujem preč) v čom spočíva jódová tinktura a pod (viem, že sa dávkuje cez kožu)..Mohol by si mi to nejak charakterizovať?
Inak jód príjimam z kelpu (1 tableta = 650 mcg jódu,  teda denne príjmem asi 1000 mcg jodu, niekedy menej, niekedy viac)

ďakujem za odpovede smile

RNG, chcem ohľadom nejakých vecí spýtať, idem objednávať z iherb, čo najskôr potrebujem viacero doplnkov (candida a pod.), ale nechcem to objednávať na viackrát, ale len na jeden krát...

Takže:
1.http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Original-GSE-Liquid-Concentrate-4-fl-oz-118-ml/4215
    písal si, že tento GSE je jediný pravý

2.http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano-Oil-90-Softgels/731?at=0
    zdá sa mi, že aj tento olej si niekde spomínal..Je najlepší na iherb? má 55% carvacrolu

3. http://www.iherb.com/Country-Life-Betai … 1657?at=0,
     - chcem si objednať aj HCL (problémy s trávením - plynatosť, husté hnačky - niečo vo mne určite kvasí, trápia ma veľké problémy s nestrávenými zvyškami potravy..), doporučuješ mi túto?

4. http://www.iherb.com/Now-Foods-100-Natu … 207-ml/516
     - čo povieš na tento kokosák?

5. Čo by bolo najlepšie na vyničenie plesní (neviem či mám) - dezinfikáciu pokožky hlavy (vlasová časť)? Aj pretože mi veľmi vypadávajú vlasy, svrbí pokožka hlavy (s najväčšou pravdepodobnosťou kvôli candide)
Alebo stačí len pár kvapiek GSE do šampóna+ kokos. olej?

6. Ktorý konkrétny produkt z iherb by si mi odporučil na ochranu očí pred glykáciou?
        + na koľko vydrží jedno balenie toho produktu?

7. Keď už objednávam, ktoré konkrétne produkty z iherb by si doporučil na trávenie (samozrejme čítal som sekcie trávenie, hnačky a pod..)

8. Aké kontrétne probiotiká z iherb by si mi doporučil?

9. Čo okrem horkej tekvičky, gurmaru dokáže regenerovať BETA bunky pankreasu (nie len znižovať cukor, zaujíma ma to, čo má trvalé účinky..) - z tých čo mi vymenuješ mohol by si mi aj odporučiť konkrétne produkty z iherb?

10. http://www.iherb.com/productdetails.asp … _medium=f3
     -enzými odporúčaš stále tieto? na aký dlhý čas približne vydržia?

11. Poprípade, aké doplnky, kt. sú na iherb, by si mi doporučil?

12. Čo by si doporučil na pityriázu versicolor? - kožní na to dávajú micetal, súhlasíš s ním?

13. Čo by si doporučil na pityriazu vo vlasoch?(asi ju nemám vo vlasoch), ale písal si, že nizoral je blbosť, že je to chémia  a pod.. aké šampóny sú vhodné? žihľavový napr.?

Vopred ďakujem za zodpovedanie všetkých otázok. smile

No na tú otázku, kt. som položil - "ako prinútiť bunky imunitného systému, aby znovu neničili pankreas (T-bunky) ?" - by nevedeli zrejme odpovedať ani lekári, lebo táto oblasť je zrejme neprebádaná
Inak myslím si, že na tú autoimunitu, že treba zlikvidovať všetky L-formy, môj osobný názor je, že práve tie môžu za deštrukciu beta buniek a možno aj podporu alfa buniek, aby uvoľnovali viac cukru..
ďalšia moja teória je, že candida alebo iná pleseň môže spôsobiť deštrukciu beta buniek, tým že možno sa dostane do pankreasu (Lang. ostrovčekov) a tam začne ničiť tie beta bunky.. neviem, či je to možné, že sa dostane do buniek..
ale candida aj inými cestami..

Takže RNG, ty máš typ 2? Ak sa smiem spýtať, ako dlho ju už máš?
Myslíš si že denná dávka vitamínu C 12000 mg nie je príliš vysoká?

potom skopírujem ešte nezodpovedané otázky z minula:
Spýtať by som sa chcel aj na riešenie problému - jazvičky po akné - alternatívne..
Čo viem: stévia je na to dobrá (vyrovnáva jazvy - nevieš ako používať - vnútorne/vonkajšie/obidve - asi oboje, však?), jód je tiež pre kožu dobrý, vitamíny B tiež (mám aj prírodný multivitamín), zrejme aj kokosový olej...
- viem ešte, že skorocel, ľubovník - tinktúry, ľad..
Čo ešte dokáže vyrovnávať jazvy po akné (alt. pohľad) a regenerovať pokožku?


Ešte by som sa spýtal aj na priberanie... ako pribrať pri diéte pri cukrovke? (resp. ako pribrať pri rovnakej strave ako mám? - mám diétu kvôli tej cukrovke, síce už som dosť dosiahol v liečení - úplné vysadenie inzulínu-  a tom som ešte nepodstúpil liečebný program..- neboj, žiadne máchanie rúk, ani šamanstvo.. ale liečenie na základe faktov, doplnkov.. a pod.)
Pomôcť môže cvičenie, proteíny, Bcomplexy, B15, taurín, výťažok z koreňa žihlavy, čo ešte? - Bol si som veľmi, veľmi vďačný za odpoveď..

390

(78 odpovedí, zaslaných do Duševné poruchy a poruchy správania)

Takže tu je ten dokument o tých otrubách:
http://www.slpk.sk/eldo/ax_10/sekcia3/16.pdf
Rád by som vedel aj názor RNG na tieto otruby..

391

(78 odpovedí, zaslaných do Duševné poruchy a poruchy správania)

Môžem sa ťa spýtať, nevypadávajú ti aj vlasy? nemáš podráždenú pokožku na hlave? teda nesvrbí ťa rastová časť hlavy? - ja mám s týmto problém, aj tému som tu založil na fóre (pozri ak chceš)
Skús si pozrieť na http://rng.nazory.eu sekcie ako trávenie, gastritída, žalúdok a podobne..ak máš hnačky tak aj sekciu hnačky... Máš aj nestrávené zvyšky potravín?
Ja už asi 2 dni mám hnačky, ale to môže byť práve tá úhynová reakcia (ako aj to padanie vlasov - tiež to môže byť úhynová reakcia),...Skús sa pozrieť dôkladne na svoj jazyk, ak tam máš ešte povlak (samozrejme iba ak je spôsobený candidou), tak candidu ešte máš.. Ja som napr. len jedno jedlo, kt. obsahovalo sacharidy (asi 3 grah. rožky = asi 70 gramov sacharidov) asi pred týžďnom zjedol a len z tohto jediného zdroja cukru mi obelel ten jazyk riadne, takže preto je veľmi dôležité vydžať.. Podľa mojich vedomostí by som ti poradil ísť aspoň na krvné vyšetrenia - urobiť si rozbor krvi (môže ísť. napr. o málo železa - anémiu a pod..), za to nič nedáš.. Skús si aj odmerať cukor, únava môže byť spôsobená aj vysokým cukrom v krvi, podobne málo spánku, depresie (candida ich ľahko spôsobí), ak je to v candide, myslím si, že tvoj stav by sa mal čo najskôr upraviť.. odchodom candidy sa budeš cítiť oveľa lepšie.
Dnes je BIO záťaž až 4, to je dosť silná záťaž. Počasie nepriaznivé.. U nás v rodine všetkých dnes bolí hlava.
Možno ti chýbajú nejaké vitamíny/dôležité látky, minerály a pod.. Skús si dopĺňať hlavne zinok, možno aj jód.. Skús viacej vlákniny (inulín, napr. vláknina z čakanky, psyllium, a pod.) Na RNGho stránkach to všetko nájdeš..
Veľa šťastia smile

392

(78 odpovedí, zaslaných do Duševné poruchy a poruchy správania)

RNG tu nie je, ja sa ti pokúsim odpovedať aspoň zatiaľ kým príde..
Ja som na tejto diéte už 13. deň, ale až taký oslabený sa necítim, úžívam veľké množstvo kokosového oleja, možno aj preto..
Pri tejto diéte (Atkinonova - úplné vyradenie cukrov) telo pracuje v keto - režime, teda energiu berie z tukov, je to normálne, mozog má nižšiu aktivity, si oslabená v dôsledku candidy, diéty, bezsacharidovej stravy. Môže ísť aj o tzv. úhynovú reakciu, kedy candida "odchádza" z tela..Mozog nie je zvyknutý na využívanie tukov ako zdroj pre fungovanie.
"Pokiaľ je liečba kandidózy naozaj účinná môže sa krátkodobo objaviť vyrážka, hnačka, bolesti hlavy či stav podobný opitosti. Jedná sa o tzv. Herxheimer-Jarischovu reakciu, kedy telo reaguje na toxické látky z rozpadajúcich sa tiel kvasiniek. Týmto reakciám je možné predísť dodržiavaním pitného režimu najmenej 2 litrov tekutín denne, doporučenej fungicídnej diéty či niekoľkými opakovanými klystírmi. "

" Pri liečbe kandidy je taktiež potrebná silná vôľa, pretože kvasinky v ohrození produkujú zvláštne jedovaté mykotoxíny, ktoré pôsobia priamo na mozgové centrá a vyvolávajú apatiu, depresiu, pocity bezmocnosti a nechuť čokoľvek zmeniť či urobiť so sebou. Pri týchto ťažkých stavoch pomáha všetko, čo huby naopak neznášajú: sucho, slnko a čerstvý vzduch."

Takže to nie je nič zlé, tieto tvoje pocity sú v normále.

S tým syrom by som to neriskoval (plesňotvorný), možno je ale plesňotvorný len so spoločným prísunom cukrov, takže sám o sebe možno nie je taký nepriaznivý, no neviem, RNG by ti vedel povedať viac. Možno skôr nejaký kvalitný tvrdý syr, alebo najlepšie ovčí syr.. Inak ja keď som tvrdý syr zaradil do jedálnička počas protikandidovej diéty ("som" na Atkinsonovi), tak na druhý deň mi jazyk dokonca ozelenel !!!
Skús jesť aj viac vajec, mne pomáhajú aj orechy a tekvicové semená.
Na noc užívam probiotiká - teda najprv jablko (1/3 jablka), ktoré stiahne kyslosť + inulín z čakanky rozpustený vo vode, potom rýchlo zajem probiotikami a na záver ešte kúsoček jablka.. (neviem či mám jesť prvé jablko alebo probiotiká preto jem jablko akoby 2 krát)
Otruby by mali vraj pomáhať pri trávení, aj celkovo, ale neviem, včera som objavil jeden článok, čo ma dosť znepokojil..Ale neviem ho momentálne nájsť.. Bolo tam písané o toxických látkach a ďalších nebezpečných, ktoré otruby obsahujú...Keď nájdem dám sem link.

Samozrejme, nie som predsa "debil"!!! smile. Viem, že neexistujú len "čisté" typy diabetu, viem čo je napr. MODY alebo LADA diabetes, o tie sa vyskytujú len ojedinele...O typ MODY sa ale jedná v rodinách, ktoré majú veľmi častý výskyt cukrovky (možno aj 50% členov rodiny - neviem presne, vôbec sa tým nezaoberám), u nás cukrovka absulútne nebola, aspoň čo sme pátrali - posledných 5 generácii, takže MODY sa dá vylúčiť, neboj vedel som vždy, čo je MODY. Takže genetické predispozície sa u mňa v tejto oblasti nenachádzajú.. smile
U mňa došlo k postupnému vysadeniu inzulínu (západná medicína tomu hovorí aj "remisia" - tá spravidla končí - tvrdí záp. medicína..ale prečo končí - na to mám zopár teórii, kt. sú dosť dlhé, takže až keď ma o ne požiada RNG ich sem napíšem..), ale remisia bez inzulínu, ktorá trvá vyše roka sa vymyká normálu..Poznám človeka, ktorý inzulín nepichá už 19 rokov (typ 1), potom jedna baba, kt. poznám ju mama (alternatívne) dostala z cukrovky typu 1 a tá si vlastne nikdy ani nepichala - hneď ju liečili alternatívne- a diagnostikovali jej cukrovku pred 10 rokmi.. Takže tak..
Počkajme si, čo na to všetko povie RNG, snáď si prečíta aj príspevky vyššie.



RNG - inak mám aj veľmi suché pery (nepomáha ani kokosový olej)
RNG - týmto by som sa chcel spýtať, ako prinútiť imunitný systém, aby nezačal ničiť B-bunky pankreasu?
Ako predísť ďalšiemu niečeniu? Viem, veľmi ťažké odpovedať..Trebalo by na to zrejme výskumy (veľmi drahé),ktoré klasická medicína v najbližšej dobe určite nepodporí.. a alt. doktori na to peniaze zrejme nemajú..
Preto som sa vyššie pýtal, na tie rady a na to koľko rokov máš cukrovku atď. atď.... Osobne si myslíš- je možné úplne vyliečiť cukrovku typu 1? Keď sa začne liečiť skoro? Aj preto som sa pýtal na tvoj vek, lebo si myslím, že tebe sa ju nepodarilo zatiaľ vyliečiť úplne, lebo už máš staré telo (čítal som niekde, že už nie si najmladší), preto ma to zaujíma, moje telo je mladé zatiaľ má samoregeneračné schopnosti... Čo si o tom všetkom myslíš?
Prosím o odpoveď na všetky otázky.. Je to pre mňa fakt veľmi dôležité.. Odbornejší alternatívny názor ako tvoj nemám možnosť poznať..
Ďakujem za skorú odpoveď smile (viem si odmlčaný teraz - 30.3., tak keď sa vrátiš...)

Myslím že DM1 je autoimunné ochorenie u každého diabetika typu 1 - príčina cukrovky sa síce nezistí, ale niečo tento systém musí "spustiť", kvôli niečomu sa to začne.. Ty zrejme nerozlišuješ príčinu cukrovky a autoimunitný systém..Skúsim ti to vysvetliť jednoduchšie:
napr. príčinou cukrovky môže byť: silná chrípka, obrovský stres, dedičnosť, veľmi slabá imunita...
áno aj dedičnosť...-  toto všetko je príčinou, ktorá naštartuje ten imunitný systém aby začal ničiť B-bunky pankreasu - to je môj názor, zrejme to tak aj je.. Takže cukrovka sa nerozlišuje podľa toho či je "autoimúnna" alebo "dedičná"..
A nemyslím si, že by doplnky niekomu zhoršili stav cukrovky. Nikomu. Každému cukrovkárovi môžu byť len prospešné..O tom návrate cukrovky si písala od type 1 alebo 2? Uvidíme, ešte som ani nezačal s tým alt. programom (beriem len niektoré doplnky - dosť málo), potom budem môcť jesť aj viac, samozrejme sladkosti a podobne už nikdy nebudem jesť (načo riskovať?)..

Prepáč, takto verejne sa veľmi nechcem vyjadrovať k tejto veci.. Daj mi na seba osobný kontakt.. Tam by som ti vysvetlil viac. Tu ti poviem, že nič z toho mi neškodí, potravinové doplnky (a byliny) sú najprírodnejší spôsob liečby, nemajú postranné účinky.. Neviem, čo sa ti z toho nezdá. Cukrovka je metabolická choroba, t.j. choroba celého organizmu, nielen pankreasu, preto treba pomôcť aj ostatným orgánom.. Aj RNG by ti zrejme vedel povedať viac..
Je to metabolické ochorenie, preto západná medicína nedosahuje v liečbe cukrovky úspechy.. Ale hlavne preto, že je všetko je veľký biznis, určite majú aj nejaké objavy, väčšie ako si vieme predstaviť, kt. by dokázali liečiť "nevyliečiteľné" choroby, ale všetko je lobbing, zakrývané, utajované, farmaceutické spoločnosti by nemali čo vyrábať, ľudia by prichádzali o robotu.. Preto máš na to zrejme taký názor, veríš všetkému, čo ti povie doktor.. Prečo sa obávaš, máš na to nejaký dôvod, ktorý by si mi mohla dokázať napr. výskumami,.. pošli mi zdroj, odkiaľ máš túto informáciu? Ak to je tvoj subjektívny názor, tak nie je absolútny dôvod na obavy..
Tie doplnky mi veľmi pomáhajú, takže tak..
Acetón som v moči nikdy nezaznamenal, ani keď som si pichal..
A k tomu metabolizmu.. boli aj dni keď som žiadne doplnky nebral, cukry sa vtedy nemenili, hodnoty boli také isté ako inokedy..

Jasné..ďakujem za odpoveď smile, je mi jasné, že nemôžeš vedieť všetko, samozrejme...Mydlá v našej domácnosti nepožívame. Kokosák používam už asi od decembra/januára (vtedy sa u mňa vyskytovali nejaké kožné mykózy, akné sa mi vyhadzovali na tvári.. takže tam bola zrejme aj candida..) na viaceré účely.
.Po sprche sa natieram vždy kokosákom.. Používam s ním občas aj Tea Tree olej, hlavne na akné (ktoré sa mi už upravilo v poslednej dobe.. bolo veľmi zhoršené candidou, ktorú som mal na prelome decembra a januára, možno aj dávno predtým, len som nemal vonkajšie príznaky, na zákl. ktorých by sa dalo určiť, že išlo o candidu..). Tým, že píšeš "diagnózu od kožného" myslíš, že to bude kožný problém? Podľa mňa (asi aj podľa teba) by malo ísť o vnútorný problém, však? (to vypadávanie začalo akoby zo dňa na deň)
Riasu spirulina(aj chlorella) idem používať, je zahrnutá v liečebnom programe, ktorý mám na cukrovku a idem s ním začať v najbližších dňoch, kde je denná dávka spiruliny 21 gramov...
Candidový test u obvodnej lekárky mi vyšiel negatívne (zo stolice) tak isto ako aj test na parazity + 4 ďalšie candidové testy, ktoré som robil doma (ranný pľuvanec do pohára vody), všetko bolo negatívne (vlasy mi vypadávali už vtedy keď som odovzdával vzorky stolice - 7.3 2012).. je možné, že aj toľkokrát negatívne testy môžu byť milné? resp. neviem, či tú candidu naozaj mám.. Podľa príznakov je jasné, že ju mám (napr. na jednom teste na nete - 14/18 príznakov), ale je aj možné, že ju nemám ? - ja viem blbá otázka, vy viete na ňu odpoveď presne tak isto ako ja..
Idem si dať urobiť krvný rozbor (či nejde o anémiu a pod.), potom nejaké vyšetrenia štítnej žlazy (ak sa bude dať) a aj obličkové vyšetrenia..
Na tie vlasy si idem robiť zábaly z žihl. čaju a z koreňa žihlavy (dobré aj na hormóny a priberanie)

Spýtať by som sa chcel aj na riešenie problému - jazvičky po akné - alternatívne..
Čo viem: stévia je na to dobrá (vyrovnáva jazvy - nevieš ako používať - vnútorne/vonkajšie/obidve - asi oboje, však?), jód je tiež pre kožu dobrý, vitamíny B tiež (mám aj prírodný multivitamín), zrejme aj kokosový olej...
Čo ešte dokáže vyrovnávať jazvy po akné (alt. pohľad) a regenerovať pokožku?

Ešte by som sa spýtal aj na priberanie... ako pribrať pri diéte pri cukrovke? (resp. ako pribrať pri rovnakej strave ako mám? - mám diétu kvôli tej cukrovke, síce už som dosť dosiahol v liečení - úplné vysadenie inzulínu-  a tom som ešte nepodstúpil liečebný program..- neboj, žiadne máchanie rúk, ani šamanstvo.. ale liečenie na základe faktov, doplnkov.. a pod.)
Pomôcť môže cvičenie, proteíny, Bcomplexy, taurín, výťažok z koreňa žihlavy, čo ešte? - Bol si som veľmi, veľmi vďačný za odpoveď.. (metabolizmus by som mal mať OK, pred cukrovkou som nebol chudý, of course ani tučný)

Môžem sa ešte opýtať
- aký typ cukrovky máš RNG?
- koľko rokov máš?
     - koľko rokov už máš cukrovku?
                  - aký dlhý čas z toho, čo ju máš si sa alternatívne neliečil? a aký dlhý čas z toho si sa alt. liečil?
- ako veľmi ti alt. liečba pomohla?
- ak máš typ 1 - máš nejaké podozrenie, vieš aspoň odhadnúť príčinu, prečo si dostal cukrovku? - máš nejaké teórie prečo práve ty?  (of course, ak to nebolo dedičné)
*odpovedaj na otázky, na kt. môžeš...Viem, nemôžem od teba chcieť vek a podobné informácie, ale myslím si, že by mi to dosť pomohlo..
Ak by sa dalo, mohol by si mi dať ešte nejaké typy alt. liečby cukrovky (som typ 1), tvoju stránku som prečítal, aj rubriku cukrovka...po prípade poslať mailom nejaké články, liečebné programy, výskumy, informácie o cukrovke (alt. liečba)? - kľudne môžu byť aj po anglicky..- Veľmi, veľmi by som bol vďačný...
Mám  aj čaj - Gurmar, chcem sa spýtať, je čaj najlepším zdrojom gymnemy sylvestre? (denná dávka v programe  - 140 mg kys. gymnemovej, tj. približne 2 čaje denne - 2 lyžičky sušiny, stačí taká dávka, v inej téme - príspevku si písal, že berieš 4,5 krát väčšiu dávku ako tá pani.. koľko činí tá dávka mg denne?) Nie sú lepšie / účinnejšie tobolky?
Aké produkty/ látky, okrem gymnemy syl., horkej tekvičky, B13, ... ešte dokážu regenerovať (pozor!- nie iba znižovať hladinu cukru, ale hlavne regenerovať) Beta bunky pankreasu?
Vraj veľmi pomáha aj vitamín C (veľmi dobrý článok - http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf )..
Je dávka 12 000 mg denne v poriadku ?- to je v tom liečebnom programe - 12000 mg/deň (dlhodobo by sa vraj nemal brať vo vysokých dávkach..)
Viem, je toho veľa, ale napísal som všetky veci, na kt. som sa chcel momentálne spýtať...
...ďakujem za každú radu

MilanDr.
O flush sa jedná pri predávkovaní B3 vit. (niacín), ktorý spôsobuje sčervenanie pokožky, svrbenie, zvyčajne prejde po cca. pol hodine po užití niacínu (Využíva sa pri detoxikácii organizmu, spôsobuje ho "odchod" toxínov z tukových zásob a pod.). Takže neviem, či to možno nazvať "flush", nie som si istý, či sa každé začervenanie nazýva flush...To len k tomu flushu, v ostatnom ti pomôže RNG. Počkaj si na jeho odpoveď.

Prosím ťa,... vyššie som písal viaceré príspevky - komentáre (otázky 3,4,5) a ešte prvú časť 6teho príspevku, mohol by si na ne odpovedať? smile
Ešte by som sa spýtal, ako riešiť to svrbenie? - je to zrejme len sprievodný príznak candidy alebo môžem fakt na tej pokožke hlavy (v rastovej časti vlasov) mať nejakú pleseň, alebo niečo podobné? Lupiny nemám..
Tú pyrirázu (pyt. versicolor) som už mal liečenú (september-október - jeseň 2011), ale chrbát ma opäť svrbí...takže to by mohlo byť tým, vtedy som ešte nebol "zažratý" do alt. medicíny, ani som sa o ňu veľmi nezaujímal (keďže som si myslel, že som z cukrovky vonku..no nebolo tomu tak, aspoň zatiaľ), takže sa chcem spýtať..- vtedy mi dal na to kožný (obyčajný - moderná, záp., školská medicína*) taký sprej - micetal, mám ho znovu používať (jedná sa o 10-dňové "sprejovanie" postihnutých častí..), o pityriasis versicolor sa všeobecne hovorí len ako o kozmetickom probléme, no podľa mňa (asi aj podľa vás) to nie je len kozmetický problém...
Nemôže ísť aj o keratinomykózy – mykózy vlasov?
Nemôže ísť o  F. capillitii? ("má rôzne stupne procesu: ložiská bez presného ohraničenia, zápal,
suché bielosivé-žltasté šupiny, vlasy spočiatku nevypadávajú; ďalšie šírenie na periférii,
výraznejší zápal, sírovožlté miskovité skutulá – po ich odlúčení vznikajú atrofické jazvy;
splývaním skutúl sa tvoria hrubé „azbestovité“ nánosy (zápach po myšiach), pri impetiginizácii
medovožlté chrasty, vlasy sa odlamujú aj vypadávajú (trvalá alopécia). Žltozelená fluorescencia
infikovaných vlasov (UV) je málo výrazná, často chýba." - ale toto takmer 100%ne vylučujem..tieto príznaky ani nemám)

Veľmi ma aj svrbí pokožka pod vlasmi, nevyriešil by to čiastočne aj nejaký žihľavový šampón? - možno mám len nejaké plesne na pokožke vlasov.. pripomínam, to vypadávanie začalo zo dňa na deň, postupne sa veľmi zhoršuje, deň čo deň padajú viac a viac...
Inak ešte vraj vypadávanie môže byť spôsobené podvýživou (môže sa jednať aj o mňa..)
"Pozor na diéty
To najhoršie, čo môžeme svojim vlasom urobiť, je trápiť sa drastickými diétami. Stravovací režim chudobný na bielkoviny, ktorý obsahuje menej ako 1000 kalórií denne, viditeľne oslabuje vlasové korienky. „Navyše, hladovanie a výrazná redukcia hmotnosti vyvolávajú v organizme stres, ktorý pôsobí negatívne na celé telo, teda aj na vlasy,“ dodáva Eva Smíšková. Nečudo, že anorektici majú väčšinou tenučký a slabý vlasový porast. Podobne postihnutí bývajú aj niektorí pacienti s chronickými črevnými ochoreniami. V črevách sa totiž spracovávajú mikroskopické  látky z potravy, ak je tento proces oslabený,  nedostáva sa dostatok výživy do krvi, čo celkovo oslabuje organizmus a, samozrejme, aj našu vlasovú pokrývku."

A ešte toto:
""Záverom by som rád upozornil na niektoré možné prejavy umierajúcej kandidy, pri ktorých niektorí neinformovaní pacienti spanikária a zbytočne liečbu predčasne prerušia. Pokiaľ je liečba kandidózy naozaj účinná môže sa krátkodobo objaviť vyrážka, hnačka, bolesti hlavy či stav podobný opitosti. Jedná sa o tzv. Herxheimer-Jarischovu reakciu, kedy telo reaguje na toxické látky z rozpadajúcich sa tiel kvasiniek."
- to vypadávanie hromadne môže byť len prechodný stav, keď candida odchádza, však?

Čo teda na tú candidu? Na každej stránke píšu iné.. Niekde píšu, že mliečne nie ani mäso nie, inde píšu, že áno tak ako si vybrať potom? Počul som taký názor: - "Ano, syry môžu byť problém, ale keď k syrom nedodáte aj sacharidy, candida nemá čo jesť, nemá sa ako rozmnožovať."- takže keď budem jesť syry pri tejto mojej protikandidovej diéte nevadí to (platí to isté aj o mäse)? (Už vyše polroka nejem mliečne výrobky, kvôli liečeniu cukrovky)
Už 6. deň som na Atkinsonovej diéte...teda nie celkom na Atkinsovi, ale trochu upravenej:
- veľmi veľa zeleniny, mäsa, takmer nič iné.. okrem toho semená, tekvicové, orechy a pod...
tie probiotiká 4-5 krát denne, zajedám všetko kokosovým olejom,
Nemôže ten multivitamín, ktorý beriem - živiť tú candidu? - pomáhať jej rastu?