1

Téma: Bolest pety

Chcem sa spytat co by mi mohlo pomoct s doplnkov vyzivy na bolavu petu,uz som bola aj u lekara,ten mi dal len lieky proti bolesti...Trva mi to uz dost dlho,niekedy je zlepsenie ale ak dlhsie stojim alebo viac chodim tak sa to zhorsi...Rano sa na nohu nemozem postavit ale pocas dna to rozchodim,ale vecer uz krivam znovu.Moze to byt aj nejaky zapal sliach?Niekedy mi bolest postupi az do lytka...Dakujem!

2

Re: Bolest pety

Moze to byt nejaky zapalovy proces alebo zablokovana nejaka cieva. Proti zapalom su rozne protizapalove ako curcumin, dumbier, boswelin vitamin C a rozne silne enzymi, najma bromelain a serrapeptaza.
Na blokadu zrazeninou(trombus) je dobra nattokinaza a serrapeptaza.

Moze to byt aj poranenie sliach alebo nejakeho z klbov, vtedy by som odporucal doplnky na klby a slachy, pozri
http://rng.nazory.eu/klby

3

Velmi pekne dakujem za promptnu odpoved,ale ak mozem este poprosit ucinne davkovanie,lebo sa mi stava ze to beriem od buka do buka a niekedy mozno aj malo...Napr.MSM,Bromelain,glukosamin-chondroitin ,kolko toho mozem?Este raz Velka Vdaka!

4

Vyskum na jednotlivych bol s davkami:
MSM 2 gramy denne
Glucosamine 1500 mg denne
Chondroitin 800 mg denne
Predavkovanie nie je prakticky mozne, lebo sa jedna o radove vacsie davky.
Nattokinaza 3x2000 FU alebo
serrapaptaza 3x40 000 jednotiek
Bromelain 2x2000 GDU
Boswelin 2x1 gram
Vitamin C 3 gramy

Curcumin 2x1 gram(s bioperinom 5 mg+ pre lepsiu absorbciu
Dumbier,2 gramy cerstveho korena

5

Uprimne dakujem za odpoved.Este sa chcem spytat na jednu vec,aky mate nazor ak beriem denne vela potr.doplnkov,co je moj pripad a citim sa ovela lepsie ako ked som ich nebrala.Beriem ich uz skoro rok a neviem si predstavit ako by som bez toho fugovala...moze zostat clovek zavisly na potravinovych doplnkoch...lebo ja uz asi som...:)

6

Nuz sme v rovnakej situacii.
Ja co som mal kedysi problemy zobrat co len jednu pilulku aspirinu dnes beriem 20 az 40 , ba i viac kapsuli denne roznych doplnkov, podla potreby.
Nuz zavisli sme na jedle a vode tak ci tak a potravinove doplnky je len vylepsenie zlozenia jedla. Takze si z toho nerobim velmi tazku hlavu.
Jedine, co ma znervoznuje obcas, ze aj potravinove doplnky su vlastne priemyselne vyrabane, v specialnej odbocke potravinarskeho priemyslu a ja nema velmi dobry pocit okolo priemyselne vyrabanych potravin vseobecne.
Clovek nikdy nevie, co sa v tych tovarnach a laboratoriach deje, ci tam niekto obcas nieco neodsvindluje....
Nuz ale riziko je nepatrne, napr v roku 2008 v USA nikto nezomrel na nasledok brania potravinovych doplnkov, ale na otravy z potravin zomreli stovky a na nasledok liekov statisiceUviedol som to aj v teme http://rng.nazory.eu/potravinove-doplnky pozri na spodok tej temy na prispevok pod nazvom Bezpecnost potravinovych doplnkov.

Takze aj napriek pocitu neistoty, ktoreho sa nijak neviem zbavit, budem pokracovat brat tie doplnky, co mi znacne pomahaju pri udrzbe zdravia, regeneracii a dodavaju mi potrebnu hladinu energie na moju,  pre moj vek nezvycajnu pracovnu zataz.

Naposledy upravil: RNG (2010-03-24 06:08:04)

7

Este by som sa rada spytala na to ako ucinkuje glucosamine a chondroitin,co su to za latky ,nemoze si ich organizmus vyrobit sam?Kazdy z nich ma iny ucinok?Dakujem!

8

Glukosamine a chondroitine su mukosacharidy, mazlave latky, ktore si telo ciastocne vyraba a ciastocne dostava z roznych potravin, najma huspenina, zelatina, dobre uvarene gliky a slachovite casti masa.
Mukosacharidov je stovky, tieto menovane boli prve izolaty na trhu doplnkov a pomozu vyse 50% ludom, hlavne glukosamin HCl, lebo chondroitin sa tazsie absorbuje pre vacsiu molekulu.