Este stale neviem , nas kolko je lipaza z pankreatinu ucinna na rozne znicene rastlinne tuky. Pevne dufam, ze ich tiez vie odstranit nakoniec.
Viem ale, ze ucinnost lipazy na polymerizovane/stvrdnute tuky je ovela nizsia, ako na prirodne tuky.
Ja ako cukrovkar s kilami hydrogenizovanych olejov v tele sa ich snazim takto postupne odstranit. Pri hladovke totiz stratim vacsinu svalovu hmotu, potom prirodzene tuky a velmi malo tie ulozene poskodene tukove polymery.
Nuz do 55 som sa zamoroval, nemozem ocakavat, ze sa mi to podari len tak odstranit. To bude trvat roky.
Cast rozpustia lahke prirodne/panenske oleje, cast emulzifikuje lecitin, cast rozpusti lipaza z roznych enzymov .
Pancreatin je prirodny zivocisny enzym, kde jeho tukova zlozka, lipaza nebola navrhnuta na tie tepelne a chemicky znicene tuky.
Len velmi malo veci vie rozlozit tie znicene tuky.
Preto sa napr tieto prakticky vobec nekazia(idealne pre potravinarsky priemysel znacne to predlzuje trvanlivost potravinarskych vyrobkov, ze to zamoruje telo, na tom im nezalezi, "verejnost je sprosta ved tato zozerie")
Teraz si bijem do hlavy,ako som mohol byt tak hlupy a dlhe roky som to jedol na rady lekarov ako zdrave rastlinne bezcholesterolove produkty a nikdy so sa nepozrel, ako sa vlastne vyrabaju(mal som na to knihy v kniznici!!!) a nerozmyslal som na tom, ze vlastne je to nieco, co sa v prirode nenachadza, bakterie to nevedia spracovat/pokazit, tak pre co by to malo byt pre nas dobre?!?