1

Téma: Tukove gulicky pod ocami

Mam uz dlhsie take gulicky pod ocami ktore su zrejme tukoveho povodu, aspon kozna lekarka tak povedala.
Zevraj na to nic nie, su to iba hormony ktore prejdu casom, nic viac mi nepovedala ;/
Skor starsi ludia to mavaju myslim lenze ja mam len 21 rokov big_smile
Snazim sa zdravo stravovat, no myslim ze strava moc nepomaha ;/

*inak ked som bral Roaccutane, tak som to mal menej rozsirene


Existuje na to nieco ?

diky moc...



2

Re: Tukove gulicky pod ocami

Lecitin a enzym lipaza uvadzaju tuky do obehu a tak sa mozu spalit miesto ukladania.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-27 15:04:46)



3

Re: Tukove gulicky pod ocami

cize nejaky spalovac tukov kupit ? ak mozes poradit aky by bol taky lepsi, do tohto sa vobec nevyznam



4

Re: Tukove gulicky pod ocami

Spalovac tukov(termogenerator ) pravdepodobne nepotrebujes, tuky co ti lipaza a lecitin odburaju ti telo vie spalit bez problemov.
Vyhybaj sa priemyselne pripravenym potravinam a vsetkym inym formam tukov okrem panenskych alebo tych, co sa nachadzaju v surovych prirodnych zdrojoch.



5

Re: Tukove gulicky pod ocami

Mohol by si mi prosim ta poradit nejaku dobru lipazu na Iherbe ??? Vobec nerozumiem tomu oznacovaniu a jednotkam niekde sa uvadza FIP, niekde FCCLU a myslim, ze aj v mg som videl..



6

Re: Tukove gulicky pod ocami

FIP jednotka je priamo mnozstvo tuku v miligramoch, co to rozpusti
Pozri napr na  http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … s/257?at=0
Najlacnejsie na tuky je ale lecitin



7

Re: Tukove gulicky pod ocami

RNG a kolko mam asi brat tych kapsul od jarrow formulas aby som sa zbavil tych tukovych gulicek pod ocami a takisto mam na tele DENATUROVANE STVRDNUTE TUKOVE HRCKY z akne.. ked som v minulosti nim trpel a snad aj na tie trosku pomoze.. samozrejme aj za jednu polievkovu lyzicu lecitinu tyzdenne by som bral...
takisto zvazujem prevazne pit ovocne a zeleninove stavy... cize skroby, sacharidy a tuky priemyselne by neboli primane vobec alebo len minimalne...
Aky mas na to nazor ??? som ochotny aj takto zmenit stravovanie pretoze mi to moc vadi halvne tie zdenaturovane akne hrcky na tele ktore mam uz x rokov !dakujem

Naposledy upravil: cacau (2011-06-17 19:20:50)



8

Re: Tukove gulicky pod ocami

Pitie prevažne ovocných a zeleninových štiav je dobrá hovadina ti poviem. Pekne to jedz tak ako sa má a nevymýšlaj a je mi jedno koľko sa dožil Walker. Ten kto tam dával tú vlákninu vie prečo...
Tie tukové hrčky som mával kedysi tiež. 4 gramy pancreatinu a raz týždenne lecitín beriem ja osobne.

Naposledy upravil: davoo (2011-06-17 19:28:50)



9

Re: Tukove gulicky pod ocami

no a preslo ti aj ked si jedol priemyslene tuky a podobne ????



10

Re: Tukove gulicky pod ocami

Este stale neviem , nas kolko je lipaza z pankreatinu ucinna na rozne znicene rastlinne tuky. Pevne dufam, ze ich tiez vie odstranit nakoniec.
Viem ale, ze ucinnost lipazy na polymerizovane/stvrdnute tuky je ovela nizsia, ako na prirodne tuky.
Ja ako cukrovkar s kilami hydrogenizovanych olejov v tele sa ich snazim takto postupne odstranit. Pri hladovke totiz stratim vacsinu svalovu hmotu, potom prirodzene tuky a velmi malo tie ulozene poskodene tukove polymery.
Nuz do 55 som sa zamoroval, nemozem ocakavat, ze sa mi to podari len tak odstranit. To bude trvat roky.
Cast rozpustia lahke prirodne/panenske oleje, cast emulzifikuje lecitin, cast rozpusti lipaza z roznych enzymov  .
Pancreatin je prirodny zivocisny enzym, kde jeho tukova zlozka, lipaza nebola navrhnuta na tie tepelne a chemicky znicene tuky.
Len velmi malo veci vie rozlozit tie znicene tuky.
Preto sa napr tieto prakticky vobec nekazia(idealne pre potravinarsky priemysel znacne to predlzuje trvanlivost potravinarskych vyrobkov, ze to zamoruje telo, na tom im nezalezi, "verejnost je sprosta ved tato zozerie")
Teraz si bijem do hlavy,ako som mohol byt tak hlupy a dlhe roky som to jedol na rady lekarov ako zdrave rastlinne bezcholesterolove produkty a nikdy so  sa nepozrel, ako sa vlastne vyrabaju(mal som na to knihy v kniznici!!!) a nerozmyslal som na tom, ze vlastne je to nieco, co sa v prirode nenachadza, bakterie to nevedia spracovat/pokazit, tak pre co by to malo byt pre nas dobre?!?



11

Re: Tukove gulicky pod ocami

ah no skoda, ze sa to tak tazko upravuje... ja som si do 21 rokov zhruba zamoroval telo az mi spomenuty nebezpecny Roaccutane pomohol ale len na tvar potlacil na tele uz nedokazal a po Roaccutane mi doktorka dala plno masticiek a ked som jej vravel, ze nepomaha nic tak vravela ze to neskor zmizne ale nemizne to... vidim, ze to je ozaj problem aj pre farma firmy s chemickymi liekmi.. nuz... co som cital knihu od Walkera neskusal som sice "zit" prevazne na ovocnych a zeleninovych stavach ale myslim, ze ak by som jedol/pil:
- prevazne ovocne a zeleninove stavy
- susene ovocie alebo priamo odtrhnute cerstve pripadne ovocnu detsku vyzivu
dalej nieco bohate na vitaminy napr: Goji a Spirulinu
....myslim, ze z tohto "jedalnicka" by mi chybali bielkoviny(trosku posilujem)... no to sa lahko da vyriesit proteinmi kupenymi a priebezne za den pit - i ked samozrejme tie tiez obsahuju tuky priemyselne vyrobene atd..
........ale myslim ze takto by to mohlo fungovat nie ??? toto je len moj taky laicky pohlad vychadzajuci z beznadeje, zazil som na sebe nespocetne vela kremov/masticiek a podobne a roky natierania vseljakymi farma gebuzinami a nejak neviem sa s tym zmierit, ze nic nepomaha atd.. hanbim sa aj na kupalisku ist a podobne a je to dost neprijemne...



12

Re: Tukove gulicky pod ocami

Jedz normalne, preboha, len si davaj pozor, aby si nejedol jedla priemyselne spracovane ale pripravene podla moznosti z cerstvych surovin.
A nevidim tam nikde orechy a olejnate semena.Male mnozstvo z nich je tiez potrebne, na cinnost mozgu, lahke oleje v nich mozu rozpustit stvrdnute tuky tak isto, trochu ich teda treba.
Aj doplnky su vlastne priemyselne vyrabane, tomu sa neda vyhnut, preto ber len tie, co naozaj potrebujes.



13

Re: Tukove gulicky pod ocami

cacau: áno ja to už nemám, ale neviem kedy mi to prešlo lebo posledných 8 mesiacov prešlo moje telo takými drastickými zmenami. Som vitarián čo žere mäso xD teraz lebo bojujem s tou kandidou a vynechanie tukou mi nefungovalo moc... Si možeš proste otestovať jedz celý mesiac čisto Raw a uvidíš(čo najmenej toxínov a bordelu)... nehovorím, že musíš tak jesť, ale to je  signál, že si zasratý/á príliš moc. Parazity/baktérie/kvasinky vyhladiť a čistiť všetko. Iné východisko nie je.

Naposledy upravil: davoo (2011-06-19 12:35:57)



14

Re: Tukove gulicky pod ocami

Ja som za 50% vitarianstva, ba i viac stale. Ale uplne nieco vylucit si nemyslim , ze je rozumne na dlhsi cas.