1

Téma: ze by astma?

roky sa liecim na pelovu alergiu. zatial som mala prejavy len v oblasti hornych dychacich ciest- kychanie, zdurena sliznica nosa, slzenie oci. no tento rok praveze tieto priznaky vobec nie su, ale sa objavilo stazene dychanie. k antihistaminikam som dostala aj kortikoidny sprej na inhalaciu. mam podozrenie, ze mi stazene dychanie vyvolava lak na vlasy a chemikalie na cistenie pouzivane v domacnosti- resp. ich vypary. mam vazne obavy, co z toho casom bude, lebo aj popri liecbe sa mi takto zhorsil stav. rok a pol denne uzivam zinok, selen, rybi olej, vit E a C, spirulinu. rozmyslam, ci nezajdem na vysetrenie plucnych chlamydii.  co mi poradis, co by bolo dobre este uzivat? mam dost blbe obdobie, vsetko sa akosi na mna vali. uz si zufam....
vopred dakujem za radu

2

Re: ze by astma?

Pravidelne pouzivane kortikoidne spreje poskodia ludom, tiez antihistaminy, ktore su neprirodzene, tj chemikalie. Je dost antihistaminov prirodnych. Infekcie v prinosnych dutinach ked nie su adresovane tam na mieste kde sa udrzuju za roky vyvolaju poskodenie pluc=astmu
http://rng.nazory.eu/alergie
http://rng.nazory.eu/infekcie
Na pluca je specificky dobry adaptogen cordyceps(mikrohuba)
http://www.swansonvitamins.com/SW1015/ItemDetail?n=0

Naposledy upravil: RNG (2010-08-12 14:20:32)

3

mozes mi, prosim, napisat davkovanie Cordycepsu? a este ci ho treba uzivat po cely rok, alebo iba v pripade zhorsenia stavu? dakujem

Naposledy upravil: delphia (2010-08-12 17:12:19)

4

Cordyceps je aj ochranny aj regeneracny.
Na regeneraciu odporucam 2x1 gram denne.
Dokedy sa ti to zregeneruje, nemam ani sajnu, ale iste aspon 2-3 mesiace.
Ale musis adresovat aj svoje vzdusne alergie(quercitin a vitamin C, pripadne aj bromelain) a tiez infekcie v nose a prinosnych dutinach.

Nedavno sme boli na pohrebe byvalej kolegyne(68), ktoru si vzdy pamatam, ze jemne smrkala a mala zapchaty nos. Nakoniec zomrela na nedostatok kyslika a zlyhanie pluc z pokrocilej astmy(2 roky na kysliku).
Takze nerobit si nic z obcasnych vzdusnych alergii a roznych nakaz oslabeneho systemu sa neoplati v dlhodobej perspektive. A brat rozne chemikalie(lieky) dlhodobo je tiez nie prave najlepsi napad, kedze maju skodlive bocne ucinky, ktore sa po rokoch nahromadia

Naposledy upravil: RNG (2010-08-12 20:26:54)

5

Ahoj RNG,uz som pisala kvoli synovi-25-mesacnemu,ked mal problemy s atopickym ekzemom,s potravinovymi alergiami a celkovo problemami s bruskom pri jedeni ryze a mrkvy,atop je uz dobre,objavi sa na lickach len pri chorobe,alergia na mlieko a laktozu je tiez ok,ma prisnu dietu,travenie je uz tiez celkom dobre,dostava detske traviace enzymy,len teraz zacal problem s dychanim,moja znama lekarka mi povedala,ze zacina to ekzemami,potom prechadza na travenie a konci dychacimi problemami a presne tak to prebieha u nas.V novembri sme skoncili na pohotovosti s obstrukcnou bronchitidou+navyse nam zbytocne dali ATB kvoli zacinajucemu zapalu stredneho ucha,ktory podla mna nemal,pretoze este ani nemohli zabrat,a uz bol maly na druhy den ok,bez placu,bez teplot,iba ten kasel a dychanie bolo strasne..Pred dvoma tyzdnami sa to zopakovalo znova,namahavo dychal,piskot,chripot,kasel,atd..Do nemocnice som uz nesla,lebo by mu zase dali ATB a to som nechcela,liecila som ho Ventolinom a sirupmi proti kaslu.Isla som napokon k jeho detskej,ktora nadalej kazala Ventolin a sirupy,a dostali sme aj masku a inhalator na dychanie.Stav sa mu nezlepsuje,staci,ak s nim idem 1x von a sme tyzden doma s kaslom a zlym dychanim.Ventolin uz mu nechcem davat,ani ziadne farma lieky a kortikosteroidy,kupila som sirup na kasel zo sladkeho drievka a rakytnikovy olej na imunitu,ale zlepsenie minimalne,kasel uz malokedy,ale to stazene sipave dychanie,hlavne vecer pred spanim ma.Bojim sa,ci to nie je astma,pojdem s nim zase k dr,ale co som uz citala,ze na to moze pomoct koloidne striebro? Mam ho doma,obcas mu ho davam pri nejakom prechladnuti,aj do nosa mu kvapkam,ale ak by mohlo pomoct,tak ako dlho mu ho davat,aj po odozneni priznakov?pripadne co by mu mohlo pomoct ? Citricidal donho urcite nedostanem..Ale nie je normalne,aby sme ani von nemohli ist,lebo hned sípa..Dakujem
Cora

6

Na vzdusne alergie su quercitin boswelin dumbier,vitamin C a enzymi, pocnuc bromelainom a dalsimi. Nemyslim si , ze tie detske enzymi su dost silne, mali by ste mu davat aspon syrovy ananas alebo surovu stavu z ananasu a surovej cvikle. Tie su bohate na enzymi(ananas=bromeliad=bromelain)
Ak ma dierta nizku imunitu a oslabene travenie, treba mu to posilnit roznymi enzymami a pripadne branim betaglukanov.
Koloidne striebro do nosa je tiez vyborna na potlacenie infekcii v prinosnych dutinach, tak isto kvapky roztoku citricidalu na striedacku, niekolkokrat denne.
http://rng.nazory.eu/imunita
Z adaptogenov je to najma cordyceps, DGL (to je vytazok s sladovky hladkoplodej=licorice=sladke drievko), astragalus a ganoderma lucidum co su v tomto pripade na pluca  ucinne

Skoda, ze tak malemu sa neda davat oreganovy olej, lebo ten je rozhodne v tomto pripade daleko najucinnejsi.

7

Dakujem za odpoved,sirup zo sladkeho drievka mu davam,a zaujal ma ten Cordyceps,aj ine mamicky ho odporucaju,ze detom velmi pomohol s takymito problemami,ale co som nasla linky na obchody u nas,tak tam pytaju od 50 € vyssie.Na iHerbe som nasla Cordyceps tiez,vedel by si mi doporucit,ktory by bol vhodny pre take male dieta ( v kapsuliach) a ako ho davkovat?
Dakujem
Cora

8

Pozri na tento
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Ultr … aps/6?at=0
maju aj lepsi ale obsah cynarinu je horky, tj mozno by tio to dieta odmietlo zamiesane do jedla
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Ultr … es/10?at=0

9

RNG,este Ta poprosim,kolko mu mam toho davat? Aby som to nehodou neprehnala,alebo nedala moc malo..
Dakujem
Cora

10

Nemyslim ze sa da s tym predavkovat, nikde som necital nic podobne. Obvykle radim 1 az 2 gramy dospelemu, ale zrejme sa to da az zdvojnasobit podla potreby. Pre deti podla vahy menej.
Napis, ako to chuti, lebo osobne som to este nikdy neotvoril a neochutnal

11

Ahoj RNG,budem si objednavat z iHerbu ten Cordyceps,pretoze vyzera to tak,ze syn ( 2-rocny) ma na 99 % astmu,uz nas detska lekarka poslala do pneumologickej amb na spirometriu- a hladala som este nejake betaglukany pre deti,ako si mi doporucil,ale nasla som len toto:

http://www.iherb.com/Greens-World-Inc-D … 28513?at=0

Co si mam o tom mysliet? Su tam aj traviace enzymy-a nemusela by som zvlast ich objednavat

Alebo poradis nejake lepsie betaglukany pre neho?

Dakujem
Cora

12

Uvedeny doplnok neobsahuje ziadne betaglukany.
Na betaglukany mas napr
http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-Bet … /4616?at=0
kde je 125 mg betaglukanov a
http://www.swansonvitamins.com/SWH122/ItemDetail?n=0
kde mas lacnejsie 275 mg betaglukanov na kapsulu, ale postovne je vyssie.
Kapsule sa daju otvorit, betaglukany su komplexne sacharidy tj nemali by mat nejaku zvlastnu chut, daju sa zamiesat do akehokolvek jedla.
Precitaj si este raz
Kvapky do nosa( roztok Citricidalu a koloidne striebro) musi dostavat, niekolkokrat denne, na striedacku, inac sa z toho nedostane.
A nezabudaj na probiotika, silne, nie nejake neucinne zmesy "pre deti"

13

Probiotika som chcela pre nas dospelakov objednat tieto:

http://translate.google.sk/translate?hl … 6prmd%3Div

ale akurat pozeram,ze ich prave nemaju...

no a pre maleho su na iHerbe nejake silne,co vydrzia cestu-nemusia byt v chlade? Lebo uz som nieco aj pozerala,ale on este kapsule neprehltne a neviem,ci "dospelacke",co su v kapsuliach sa mozu otvorit a podat mu ich ako prasok...

Na SK uz sme "vysolili" kopec penazi za probiotika pre neho,ale podla mna su absolutne neucinne...

Dakujem
Cora

14

Nuz ja osobne odporucam take, co su specialne tepelne odolne a zaroven odolne voci kyselinam.Napr tieto
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0

15

a nie je tych 30 miliard pre 3 rocne dieta moc? alebo vysypat polovicu do jedla, ako pise cora?

16

Ja neviem co je moc, kedze dospely clovek ma v crevach vyse 1000 miliard, roznych kultur, z ktorych by malo byt najmenej 90% probiotika.
Kedze sa probiotika stale sami  rozmnozuju, netreba ich brat kazdy den, staci raz za cas pre istotu a vzdy po hnacke.

17

Ahoj RNG,chcel si vediet,ako "chuti" Cordyceps-no,nic moc.. Jedna ta tableta ma 750 mg-krpcovi davam 1 x 1/3 denne zamiesane v dzusi-vzdy ho strasie,ale zatial ho este neodmieta..Ale musi to byt hnusne,lebo zacala som ho brat tiez,2x denne 1 tbl a ak sa to poriadne nezapije,tak to poriadne "citim"..Ako keby to bolo hnile.. :-)
Davam mu aj ten betaglukan,co si mi odporucil, 1 x denne ,no a vecer probiotika.Ak tie probiotika vysypem a tak mu ich dam,nestraca to ucinnost,kym to pride do criev?
Dakujem
Cora

18

Ked mu davas probiotika, co su kyselinovzdorne, tak sa mu do criev iste dostanu. Ked mas take, co nie su kyselinovzdorne, skus si zohnat Kalinat vo vinarskych potrebach a zobrat na prazdny zaludok 1/4 lyzicky, potom probiotika s jablkom a dobre zapit vodou aby sa presmykli cez Kalinatom na cas odkysleny zaludok.
Alkalizovat odporuca kazdemu, koho moc a sliny citaju pod PH 7 To podporuje celkove hustotu kosti a rozne procesy v tele, casto to zvysi imunitu.

19

dobry vecer, rng.
zda sa, ze nasho 3 r. syna naplno prepadla alergia (pelova, pretoze po prechadzke vonku je na to najhorsie). prosim ta porad, co mu mozem davat a v akej davke. momentalne dostava cordyceps, to znesie v jedle, ale neutralizovane cecko nechce, vraj ho stipe... co by mu este mohlo pomoct?

20

Pozri na http://rng.nazory.eu/alergie
Ja pouzivam najma quercitin(3x500 mg) boswelin (2x500 mg) samozrejme vitamin Cvo forme kapsul(ester c) aj ako kyslidlo do caju(kyselina askorbova) a beriem aj plno roznych enzymov.
Jedfna z obran proti pelu je v tom case nosit na tvari masku, ako to robia Japonci, a vecer si osprxit vlasy a preplachnut nos, aby sa clovek zbavim macima pelu. A vysavat casto HEPA vysavacom, lebo pel sa dostane aj do bytov vseliakymi sparami a na satstve.
Samozrejme to iste sa tyka vytrusov plesni, ktore sposobuju casto ovela horsdie alergie, nez pel.
Ja mam doma aj v robote naviac vzdusny filter, s elektretovymi vlaknami, co zachyti az 98% alergenov.Inac by som asi chodil s tecucim nosom a ocami cervenymi ako kralik dlhe mesiace.

21

dakujem. guercetin+bromelain mam, takze si to skusim prepocitat (hadam bude stacit dat mu to rozdelene do 2 davok cez den). boswelin neviem co je, mozes mi prosim dat daku linku na iherb,ktore odporucas? su tam aj vselijake zmesi z rastlin, ale nevyznam sa v tom - nedali by sa niektore u tak maleho decka vyskusat? DAKUJEM!

22

Boswellin je zivica zo stromu Boswellia serrata. Dobre su koncentrovane vytazky, kde je garantovany obsah ucinnej latky, boswelickej kyseliny,pozri napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Boswelli … 30568?at=0

Naposledy upravil: RNG (2011-04-23 01:23:39)

23

ok, dakujem. a bude sa ten boswelin 600 mg dat delit, ked je to zivica v kapsuli? 600 mg je na 15 kg dieta naraz asi vela... ak ano, vezmem ho, ak nie, maju aj mensi.
este som nasla tinkturu z Desmodium adscendens (amor seco). kedze je syn citlivy na priedusky, mozno by sa to hodilo. aky je tvoj nazor, prip. je nieco este vhodne na priedusky+alergiu, alebo daka zmes bylin+vitaminov na to? vdaka a prijemne sviatky prajem.

Naposledy upravil: zuzinka (2011-04-23 06:40:10)

24

Samozrejme sa to da delit, nie je to entericka kapsula, ale obycajna zelatinova.A neboj sa predavkovania, o zidnom som zatial necital.

25

a o tomto vraj prirodnom antihistaminiku nemas info - Desmodium adscendens (amor seco)? prip. nettle leaf - nie je to slabe? z.

26

AQntihistaminik je hromada. Ja samozrejme najprvm idem na bezne ako Quercitin, ktory sa napr nachadza v cibuli, co bola vzdy antihistaminicka a protizapalova zalezitost. A viem, ze v davkach 3x500 mg naozaj pracuje a tak to odporucali aj moje lekarske zdroje.
Ale burbur(amor seco, Desmodium) je tiez velmi cenna rastlina, ja som ho zatial este osobne nepouzil. Viac o nom najdes napr od velkovyrobcu doplnkov z Andskych oblasti, ktory ma plno velmi zaujimavych a silnych prostriedkov z tropickych  pralesov. Z mojich lekarskych zdrojov som nasiel o nom zmienku len ako kombinacia so Samentom na zbavenie sa Boreliozy.
http://www.rain-tree.com/amorseco.htm

27

Ahoj RNG,tak sme aj so synom-2 rocnym- vyuzivali mesacnu davku Cordyceps + Betaglukan + Probiotika - tie berieme stale,no,ja som ziadnu zmenu na sebe neuvidela,a malemu som podla Tvojich rad dala ten Cordyceps,nakolko mal celu zimu problemy s obstrukcnou bronchitidou,ktora kazdykrat vyustila do astmatickeho dychania,a ked bol teraz v 3-tom tyzdni uzivania Cordycepsu  znova ochorel,mal teplotu 39,kasel,sopel a zas to astma dychanie,musela som mu dat zase Ventolin,aby mohol dychat..To mu teda Cordyceps s Betaglukanom vobec nezabral a nepomohol,ked to zase dostal?
Dakujem
Cora

28

Nic na svete nie je 100% ucinne na vsetko. Cordyceps sice zvysuje trochu imunitu a pomaha regenerovat pluca, ale nie je antiviralny.
Betaglukany zvysuju pocet bielych krviniek, najma NK a tym zvysuju imunitu, ale to neznamena, ze ked dostanes nejaku masivnu nakazu, ze jej uplne zabrani.
Priroda ma plno protizapalovych aj nejake protiastmaticke .
Este stale je cas vzdusnych alergii a staci, kde zaspi na chrbte a ma plno hlienov v plucach, ktore sa tam kazia(napr aspergillus pneumoniae) a vytvaraju sa tam drazdive toxiny.

29

Len mi nie je jasne,ze sa mu to astmaticke dychanie spustilo v zime-stacilo,ze sme vysli na studeny vzduch a uz bol chory,a pokracuje to aj na jar,tak teraz neviem,co moze byt pricinou,ci chlad,alebo uz nejake jarne alergeny..bol v kontakte s chlapcekom,ktory bol chory-no mal len "sople" a o 3 dni uz to moj maly chytil takto naplno-aj s tym dychanim..ci nieco dostal od neho,alebo zo vzduchu,stale neviem zistit spustac,aby som mohla skusit nieco proti tomu robit..A co je este prirodne pre neho vhodne? Lebo antihistaminika od lekarky mu davat nechcem ( Zodac ),ona to uzavrela,ze je alergik a dovi dopo...
dakujem
Cora

30

Studeny aj suchy vzduch su spustace astmy. Moj syn dostal astmaticky zachvat v mladosti vzdy ked bezal s otvorenymi ustami. Dnes beha 5 kilometrove az 8 milove behy aspon raz za mesiac a v telocvivni beka prav idelne 5 km ba i 8, a noiucil sa dychat hlavne cez nos, takze sa do pluc nedostava natolko suchy alebo studeny vzduch a ma viacmenej pokoj.
Ono take napadnute pluca potrebuju nejaky cas na regeneraciu a vyhybanie sa nakazam, ktore tie skody vlastne povodne sposobili.

31

mame podobny problem s 3 r. synom. u nas zase bronchitida zacina laryngitidou a je to o to dramatickejsie.

rng, pocul si uz o tom, ze by niekto bol alergicky na cordyceps alebo ine huby, ktore sa predavaju pre obsah betaglukanov? (synovi vysli vysoko pozitivne alergia na inhalacnu plesen -nazov si nepamatam) podobne ako u cory som po mesacnom uzivani cordycepsu nezaznamenala zlepsenie. vysiel mu aj nizko vit. D. ake davkyodporucas v tomto pripade? (potvrdeny nedostatok + caste virozy, znizena imunita). inak, pravidelne som mu davala bud rybi olej ale este castejsie krill a nestacilo to na pokrytie decka.

32

Cordyceps sa nepredava kvoli betaglukanom , ale hlavne roznymm inym latkamk, cast z toho su samozrejme aj sacharidy.
Nikdy som nepocul o alergii na cordyceps, ale principialne neexistuje taka potravina alebo doplnko, na ktoru by sa nenasiel niekto na svete alergicky. Svet je velky a rudia su velmi individualni, vsetko je mozne.
"Inhalacna plesen" je nejaky divny nazov. Alergia na vytrusy plesni je rovnako rozsirena, ako na pel a moze byt s ovela horsimi nasledkami na niektore druhy plesni. A zdroj plesni moze byt aj byt s vlhkymi rohmi alebo stenami okolo vodovodnych a odpadovych potrubi, pivnicne priestory pod budovami a podobne, dokonca aj kopy listia pod oknami.

Vitamin D-3 je tukorozpustny, zhromazduje sa v tele dlhodobo, ale ked ho telo nevytvori na slnku(a nie kazdemu sa zialbohu vytvara) tak je problem s absorbciou mineralov, imunitou a roznymi inymi.
Preto ho dnes odporucam si doplnat pre istotu kazdemu a najma chorym ludom. Davka pre dospeleho je dnes odporucana od 2000 do 6000 IU denne, niektorim lekari idu az na 10 000 IU pri urcitych zdravotnych problemoch.
Predavkovanie zacina az od 100 000, niekde udavaju "len" 75 000 brane dlhodobo(tukovorozpustne vitaminy sa hromadia) co samozerejme nikomu neradim skusat, a naviac by to bolo prilis drahe.

Znovu opakujem potrebne na doplnovanie pre kazdeho ako minimum:
Selen, zinok, jod, vitaminy C, D-3 a E, rybacie oleje a probiotika. Tj vsetko to, coho dnes je v nasej potrave primalo podla najnovsich vedomosti vyzivy(teda nie nazory organizovanej mediciny, ktora otazku vyzivy potlaca a drzi sa zaryte archaickych tabuliek z roku 1948 napriek tomu ze uz desiatky tisicov vyskumov dokazali ich nedostatocnost pre optimalny stav zdravia.

33

ok, takze budem davat synovi 3 r. povedzme 1000 IU vitaminu D denne? (ma 15 kg a potvrdeny deficit)
dalej som mu zacala davat NAC, bude stacit 300 mg denne? podla odporucania na obale a hmotnosti dietata to sedi. len neviem, ci nie  je to odporucanie nahodou podcenene. moze sa NAC uzivat aj dlhodobo? -ako antioxidant... alebo je to nevhodne?
dakujem.

Naposledy upravil: zuzinka (2011-05-05 07:56:15)

34

Nuz vigantol kvapky maju ovela vyssie davky a dnes je Vigantol uz robeny len z D-3 vitaminom, nie ako v nedavnej minulosti, ked tam davali synteticky tzv" D-2" ako to nazyvali, samozrejme sa jednalo len o podobnu molekulu a nie bioidenticky vitamin D,
\NAC je len forma aminokyseliny, cysteinu, takze predavkovanie je pri ovela vyssich hladinach.

35

takze suhlasis s tym davkovanim uvedenym na obale (t.j. 2 kapsuly denne pre dospeleho, jedna ma 600mg)? a to dlhodobe uzivanie je ok, ci ani nie?.

skusim si prepocitat ten vigantol, aj ked mozno ja budem davat synovi D ako kapsulu prasok do jedla. napr. tu je tiez D-vit - je tento pripravok vhodny aj pre dieta?:
http://www.iherb.com/ReserveAge-Organic … 23482?at=0

36

Nuz ja neviem, moje lekarske zdroje odporucaju na jednotlive doplnky urcite vyssie davky ucinnych latok a neviem, aky maju ovela nizsie davky vo vzajomnej   kombinacii ucinok. Skodlive to iste nie je(tak ako vsetky potravinove doplnky) ale nakolko je to uzitocne na imunitu pri tych davkach, neviem.
Doplnky v spravnych davkach su vhodne na pouzivanie nepretrzite, pokial su potrebne, az na male vynimky, kde treba robit prestavky(echinacea, melatonin, glandular extracts a to je asi vsetko, na viac si neviem spomenut)
Samozrejme ked sa potreba znizi(regeneracia tela, ustup mikrobialnych infekcii) aj doplnovanie mozno zastavit, lebo nie je viac potrebne a je to potom zbytocne marnenie penazi a zataz na vylucovanie.

37

hlavne mi islo o ten monolaurin, ktory som na iherb inde nenasla.

38

Aj Iherb ma viasc produktov s monolaurinom, zialbohu vsetky su hodne drahe pomerne v zrovnani s napr
http://www.google.com/products/catalog? … FIQ8wIwAQ#
alebo touto, co ja pouzivam
http://www.amazon.com/gp/product/B002MY … C0HP8QJP08

39

dakujem. a da sa aspon orientacne povedat, ako dlho treba nasadit tie vyssie davky D vitaminu, pri jeho nedostatku a potom urobit prestavku, resp. znizit davkovanie?

40

Vitamin D telo potrebuje kazdy den a nepotrebuje nan ziadne prestavky, prebytok skladuje v peceni a zasobuje telo v pripade nedostatocneho prisunu az 2 mesiace. Ale potom hladina v krvi prudko klesne a imunita ide dole vodou.
Optimalna priemerna denna davka je pre dospeleho(70 kg) 2000 az 6000 IU.
Ti, ktori si ho na slnku vedia vyrabat(asi 80% populacie) vedia vyrobit za pol hodiny na slnku bez ochrannych kremov az 10 000 IU, ale s filtrom 30 len 1/30 toho, co nie je dost.
Takze slnka nam treba "akurat", nie privela ,ale zase nie primalo A to sa s tymi silne tieniacimi kremami moze stat.

41

Dobry den. Moja mama je astmaticka a alergicka. Uziva kortikoidovy sprej a antihistaminika. Dychanie sa jej vsak zhorsuje a sprej uziva coraz castejsie. Odporucali by ste jej uzivat Cordyceps? Ma tiez zeleny zakal. Podporuje Cordyceps nejakym sposobom prekrvenie v tele (nemoze uzivat nic, co zriedzuje krv alebo podporuje prekrvenie koli zelenemu zakalu). Dakujem za radu.

42

Cordyceps  je adaptogen, ucinny najma na plucne problemy
Ale alergie treba adresovat, inac prerastu do astmy, co sa zialbohu uz stalo. Pozri na vzdusne alergie v
http://rng.nazory.eu/alergie     http://rng.nazory.eu/astma
Na zastavenie a dokonca obratenie zakalov(catharact) su ucinne kvapky obsahujuce 1% acetyl L carnosinu. Tie reci okolo skodlivosti riedenia krvi  kvoli zakalom su len lekarmi rozsirovana povest bez vyskumnych zakladov na potvrdenie .Riedenie krvi fibrinolytickymi enzymami  je velmi prospesne najma europanom co maju prihustu krv, dedicne.Tieto enzymi(potravinove doplnky) nesposobuju krvacavost ani v ovela vyssich davkach ako su odporucane
http://rng.nazory.eu/oci
Moj brat pouziva  spominane kvapky s acetyl carnosinom uz niekolko rokov a jemu to definitivne zastavilo pokracovanie kataraktu hoci nie je jeden z tych stastnych, ze by mu ho uplne odstranilo/
Zialbohu organizovana medicina na to ma len  skalpel, ako v minulosti.
Moja zasada je ale vyliecit, nie amputovat a dnes sa to uz da, hoci to medicina nechce oficialne uznat.

43

Ahoj,RNG,uz som pisala minuly rok kvoli synovej (teraz 3-rocny) obstrukcnej bronchitide,vyustenej do astmatickeho dychania,co mal celu zimu,v lete bol stale uplne zdravy a teraz to zacalo zase,lebo uz su hmly,je chladnejsie,takze asi nas to zase caka celu zimu bude chory.Minulu zimu vybral Cordyceps,betaglukany,nic nepomohlo..Znova som mu nasadila Cordyceps,berie aj probiotika a akurat mam objednanu Serrapeptazu a docitala som sa,ze moze pomoct aj pri astme.Aky je Tvoj nazor,moze pomoct a ak ano,mozem ju dat aj dietatu? Dakujem,Cora

a este jedna otazka,kvoli enzymom sa snazim donho dostat ananas,alebo papaju,ale totalne ich odmieta,jedine mi vypije 100 % ananasovy dzus s duzinou,je to postacujuce?

44

Enzymi sa nicia v teplotach nad 55 stupnov celzia, tj musisi si vytlacat ananasovu stavu zo surovych ananasov, podobne je to s papajovou stavou, pripadne aj kiwi.
Konzervovane nie su na nic.
Ale daleko najucinnejsi je quercitin a boswelin
No a samozrejme problem moze byt s podstatne vacsej moznosti chytenia roznych nakaz, to je prave take spravne obdobie na infekcie hornych dychacich ciest, kde je dobre pouzivat kvapky z GSE na vyhubenie nakaz z prinosnych dutin, pripadne NAC a najma oreganovy olej na odhlienenie a potlacenie roznych nakaz v hlienoch. Pozri na

Inac rozne enzymi su vhodne pre kazdy vek, ved travenie a cistenie tela vyzaduje tie iste enzymi v tele alebo do tela dodane vo forme doplnkov alebo stravy obsahujucej enzymi vo vacsom mnozstve(vsetko surove:ananas, papaja, kiwi, cvikla, stonkovy celer a ine)
Nezabudni na vitamin D-3, ktory posilnuje imunitu a ktoreho bez slnka niet dost pre nikoho. A dokonca aj pri dostatku slnka nie kazdy si ho vie vytvorit dost, takze je ho rozumne doplnovat.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-03 00:03:56)

45

Minuly tyzden sme prekonali vsetci crevnu chripku,dala nam poriadne zabrat,ale krpec ju zvladol najlepsie,a teraz mal tri dni sopliky,tie uz skoncili,inaksie vobec nemava sople ako ine deti, max asi 3x do roka aj to len ked je chory,tak neviem,ci mu teraz stiekli na priedusky a to zase vyvolalo to zle dychanie,ale vyslovene co ho pozorujem,ma ten problem s prichodom zimy,ako keby mal alergiu na chladny vzduch,staci sa mu nadychnut studeneho vzduchu a uz je zle..Ale pritom sme boli minuly rok v zime tyzden na Orave,velke minusy a on neochorel.Ked sme dosli domov,byvame pri Bratislave,vystupil z auta,nadychol sa a uz bol chory..Tak uz neviem..

46

Ked mne tecu hlieny, snazim sa spat na bruchu, aby mi nenatiekli do priedusiek a pluc, kde sa v nic mozu rozmnozovat rozne rozkladne kultury, ako napr aspergilus pneumoniae a vyvolavat zapaly svojimi toxickymi/rozkladnymi vyluckami. Zialbohu s babatkom sa to neda, nanajvyc moce spat na boku, rozhodne nie na brusku, lebo by sa mohlo zadusit.
Inac deti zvladnu viralne nakazy podstatne lepsie, ako dospeli, napr virus VZV(varicella zostrix) co sposobuje ovcie kiahne zvladnu za tyzden bez problemov, ale ked sa ten virus zopakuje v starsom veku, nazyva sa pasovy herpes(v USA shingles) a u niektorych permanentne poskodi nervy, dokonca moze vyvolat slepotu a 1/2% starsich nan dokonca v konecnom dosledku po mesiacoch boja zomrie.
Alergie sa objavia velmi rychlo, casto za par minut, choroby ale potrebuju inkubacnu dobu a ta je najmenej 12 hodin, to je pre virusy a casto mnoho dni pre rozne bakterie.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-03 00:50:54)

47

Ahoj RNG, som tu nová, ešte nie som úplne zorientovaná, tak by som potrebovala rýchlu radu. Asi pred mesiacom som prechladla, dostala som silnú nádchu. Tá po týždni prešla ale prechladnutie pokračovalo, stratila som hlas a dostala suchý kašeľ. Išla som preto lekárke, ktorá mi spravila výter hrdla. Našla mi tam stafylokoka a  nasadila mi penicilín. Ten som dobrala, hlas sa vrátil a kašeľ prestal, avšak pri prehĺtaní cítim na jednej strane mandlí bolesť, ktorá ide smerom k uchu. Cítim že to ešte stále nie je O.K. Trvá to už vyše týždňa. Objavila som toto fórum a hneď som si objednala Citrocid. Včera som si ho dala prvý krát - 60 kvapiek na liter vody. Zatiaľ žiadna zmena.  Pomohlo by ho kvapkať do ucha či nosa? Nos mám čistý, žiadne hlieny, ale ucho pobolieva. Mám doma kokosový olej a olivový olej. Koľko kvapiek a do akého množstva treba dať? 
Aké ďalšie doplnky si môžem ešte dávať? Som teraz tehotná, v 5 mesiaci, a nerada by som skončila s ďalšími ATB....

48

Neviem, co je Citrocid. Ja tu radim originalny Citricidal(60%) alebo GSE(33%)z NutriBiotic.
Nakaza moze byt v prinosnych dutinach vzdy, takze by som odoporucal kvapky roztoku GSE.
Hlieny a vnutorne ucho je obvykle zalezitost kvasnych a hnilobnych kultur, ktore sa premnozia v tele pri pouziti antibiotik. Na ne je ucinne GSE ale najma oreganovy olej, tj carvacrol v nom, co zaroven odhlienuje a robi kasel prosduktivny, tj vycisti hlieny z pluc a predusiek. Pripadne aj z vnutorneho ucha.
Po pouziti atb treba vzdy brat probiotika a ich vyzivu, prebiotika(mikrovlakniny) lebo atb znicia probioticku crevnu kulturu, ktora nam produkuje az 70% vsetkych obrannych latok,. ktorymi telo disponuje.
V tehotrenstver mozes pouzivat skoro vsetky doplnky, okrem tyuch co prekrvuju maternicu, tj hormonalne a niektore esencialne oleje. Hovoria niekedy aj o oreganovom oleji, ako nevhodnom pre tehotne, ale nie som si okolo toho isty. Inac ked chces nieco ine, mas napre extrakt z olivovych listov, davka musi obsahovat 3 x 300 mg oleuropeinu.
Mozno by sa ti zislo brat aj betaglukany a NAC, co je aminokyselina, co odhlienuje.Tieto oba su uplne bezpecne aj pre tehotne, aj pre male deti.

49

Ďakujem za odpoveď, zle som to napísala, nie citrocid (tak nejak sa mi to zafixovalo v hlave) ale mám GSE z NutriBiotic.
Ja už odmala bojujem so zväčšenými uzlinami na krku, mandle mám dosť zvrásnené a niekedy sa v nich tvoria biele hrudky, ale ich odstránenie (už v dospelosti) som odmietla. Zrejme tam nejaká skrytá potvora stále je.
Ten extrakt z olivových listov sa dá kúpiť aj na Slovensku?

S oregánovým olejom teraz experimentovať nechcem. Minulý rok som si menila všetky amalgánové plomby za biele a vraj sa pritom vylučuje do tela ortuť. Oregáno vraj napomáha pri jej vylučovaní z tela a teraz keď čakám bábätko by taká detoxikácia asi nebola najvhodnejšia.  Ale zaujímalo by ma aký máš na to názor ty, ja som to čítala na nejakom fóre.

50

Mozes si robit velmi bezpecnu detoxifikaciu enzymami, absorbciou dokonca pravdepodobne aj niektorymi chelacnymi prostriedkami.
Detox ortute sa napr prevadza sirou obsahujucimi latkami, ako MSM, ALA, zelenou vnatou koriandra(cilantro) a podobne. Absorbcne napr pouziva bentonity, zeolity, drevenne uhlie,a samozrejme mikrovlakniny, ako psylium, a najma modifikovane citrusove pektiny.
Tieto [prostriedky/potravinove doplnky vynesu tazke kovy z tela vo zvysenej miere, o to menej sa moze dostat do babatka.
Doplnky na Slovensku su povacsine znacne slabe zlozenim a prilis drahe. Odporucam si ich objednavat zo zahranicia, najlacnejsie a najvacsi vyber je v USA.
Precitaj si najma hore uvedene temy alergie a infekcie(cislo 44 v tejto teme)
Ako tehotnej ti odporucam brat dobry doplnok na kosti kvalitne rybacie alebo este lepsie krill oleje a ostatne odporucene na udrzbu(selen,. zinok jod,vitaminy C, E D-3 a B-9=listova kyselina)