RNG prajem pekny den,
priatelka trpela predtym dost na zapalove ochorenia (stafylokok v krku, streptokoky, kvasinky...), bravala velke mnozstva ATB - bezvysledne, nasledkom coho sa musela vzdat mandli, no az po tomto zakroku vacsina problemov zmizla.
Spolu obom sa nam sem - tam objavi folikulitida, najprv to zacalo u nej, potom u mna, raz je pupencov menej, inokedy viac. Pupencov nikdy nie je pokope viac a netvoria zhluky ako je vidiet na inych obrazkoch na internete. Vyskytuje sa nam najma na sedacich svaloch a pod nimi pri zahyboch, stehna vpredu aj vzadu, sem tam ruky a mne aj na brusnej oblasti.
Problem sa tyka zrejme mikroorganizmov a bakterii, a nakolko sme partnermi tak si ich prenasame hore dole, asi sa nejedna o nic vaznejsie, len o mikrobialny problem, no mne sa vzhladom aj na moj stav (atopicky ekzem a mohutnejsia postava) vyskytuju niekedy aj vacsie abscesy na vnutornej oblasti stehien, mal som ich aj na krku, v oblasti mechura, niekedy v podkozi, inokedy vystupujuce nad povrch koze, s hnisavym obsahom a tmavsou krvou. Kvoli ekzemu mi do koze prinuknu bakterie lahsie a nasledne skriabanim vnikaju do ran. Tieto abscesy sa okrem folikulitidy vyskytuju len mne, priatelka ich nikdy nemala, ona ma sem tam len folikulitidu. V com moze byt problem?
Je tu viacero moznosti postupu, ako aj hypermangan, soda bikarbona do kupela, alebo koloidne striebro, co odporucas najviac? Cim mame najlepsie adresovat tu folikulitidu, a co sa mna tyka, moze sa ten problem abscesov tykat vyssej vahy, mikroorganizmov, alebo niecoho ineho?
Vopred pekne dakujem.
Naposledy upravil: Breston (2011-08-21 18:25:39)