1

Téma: Folikulitída

Mám priateľku s folikulitídou, strčila mi do ruky diagnózu a poprosila o zistenie, či pre ňu existuje nejaká "prírodná" pomoc:-). Snažila som sa nájsť preklad diagnózy, ale akosi sa mi to nepodarilo, tak to opíšem z karty "Folliculitis staphylogenes profunda facieli". Neviem, či to pomohlo, ale snáď áno. Ide o to, že brala Polystafanu a vraj sa to už nevyrába. A ide aj o to, že by chcela vedieť, čím si môže sama pomáhať. Mám dobré skúsenosti s tvojimi radami, skúsiš jej niečo poradiť? Vopred ďakujem.



2

Re: Folikulitída

foliculitis je zapal vlasovych buniek v tomto pripade sposobeny niektorymi stafylokokami.
Kedze GSE /citricidal je velmi ucinny proti stafylokokom, odporucam najma kokosovy olej/olivovy olej s pridanim niekolko kvapiek citricidalu/GSE. Na 100 gramov oleja odporucam 7 kvapiek citricidalu alebo 15 kvapiek GSE maximum, zaberu aj stvrtinove koncentracie, pozri na tabulky v teme citricidal

Polystafana je vyluh zo stafylokokov,anatoxin, nevidim ziadny dovod, aby mal byt vzdy ucinny a vyprovokovat telesnu imunitu voci stafylokokom



3

Re: Folikulitída

Ďakujem, prepáč, že nerozumiem... to doporučenie je na vonkajšie, alebo vnútrorné použitie?



4

Re: Folikulitída

Ďakujem za predchádzajúcu odpoveď, ale opýtam sa ešte raz... Nemám skúsenosti s citricidalom a keďže som zistila, že je aj na vonkajšie, aj na vnútorné použitie, fakt neviem, ako ho má v tomto prípade používať... aj vnútorne? alebo len zvonku? alebo aj aj?



5

Re: Folikulitída

Folikulitida je viacmenej ve skor vonkajsia infekcia, preto ten kokosovyn olej s citricidalom. Ten totiz prenika cez kozu a dostanes dost vysoku koncentraciu(vysoke ppm) prave tam, kde sa tie streptoko alebo stafylokoky nachadzaju.
Ale da sa to adresovat aj zvnutra pitim toho roztoku, tj 35 kvapiek citricidalu na liter vody.
Ja osobne by som na to utocil z oboch stran, plus by som bral na noc probiotika, lebo ako som uz casto spomenul, spravna probioticka flora v crevach vyrobi az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje



6

Re: Folikulitída

Zabudla som poďakovať. Vďaka.



7

Re: Folikulitída

Netreba dakovat, ale prial by som si, aby sem ludia napisali, ked im to pomoze



8

Re: Folikulitída

Sprava pre RNG:
Neviem,kde mam zaradit tento problem, a tak som ho zaradil sem.
Mojej neteri / 30 r./ uz urcitu dobu vyrastaju na brade cierne chlpy, ktore si mechanicky pracne odstranuje.Doktori nevedia co s tym robit.Existuje neake riesenie tohto problemu?
Vopred dakujem za nazor.



9

Re: Folikulitída

Znizovanie testosteronu a DHT niekedy pomaha na hirutizmus. Pozri na
http://rng.nazory.eu/hormony



10

Re: Folikulitída

Este raz srdecna vdaka !!!



11

Re: Folikulitída

OK.



12

Re: Folikulitída

RNG prajem pekny den,

priatelka trpela predtym dost na zapalove ochorenia (stafylokok v krku, streptokoky, kvasinky...), bravala velke mnozstva ATB - bezvysledne, nasledkom coho sa musela vzdat mandli, no az po tomto zakroku vacsina problemov zmizla.

Spolu obom sa nam sem - tam objavi folikulitida, najprv to zacalo u nej, potom u mna, raz je pupencov menej, inokedy viac. Pupencov nikdy nie je pokope viac a netvoria zhluky ako je vidiet na inych obrazkoch na internete. Vyskytuje sa nam najma na sedacich svaloch a pod nimi pri zahyboch, stehna vpredu aj vzadu, sem tam ruky a mne aj na brusnej oblasti.

Problem sa tyka zrejme mikroorganizmov a bakterii, a nakolko sme partnermi tak si ich prenasame hore dole, asi sa nejedna o nic vaznejsie, len o mikrobialny problem, no mne sa vzhladom aj na moj stav (atopicky ekzem a mohutnejsia postava) vyskytuju niekedy aj vacsie abscesy na vnutornej oblasti stehien, mal som ich aj na krku, v oblasti mechura, niekedy v podkozi, inokedy vystupujuce nad povrch koze, s hnisavym obsahom a tmavsou krvou. Kvoli ekzemu mi do koze prinuknu bakterie lahsie a nasledne skriabanim vnikaju do ran. Tieto abscesy sa okrem folikulitidy vyskytuju len mne, priatelka ich nikdy nemala, ona ma sem tam len folikulitidu. V com moze byt problem?

Je tu viacero moznosti postupu, ako aj hypermangan, soda bikarbona do kupela, alebo koloidne striebro, co odporucas najviac? Cim mame najlepsie adresovat tu folikulitidu, a co sa mna tyka, moze sa ten problem abscesov tykat vyssej vahy, mikroorganizmov, alebo niecoho ineho?

Vopred pekne dakujem.

Naposledy upravil: Breston (2011-08-21 18:25:39)



13

Re: Folikulitída

Soda bikarbona nenici bakterie na kozi, hypermangan az vo vacsich koncentraciach ako oxidant. Ale su aj ovela silnejsie oxidanty, ako peroxid vodika, chloraty(MMS1 a 2) a ozon.
Ja osobne odporucam najradsej len neskodne potravinove doplnky a na toto by som odporucil kokosovy olej a par kvapkami citricidalu/GSE natriet na mokru kozu na noc.
Precistenie pecene sa vzdy zide, lebo vyrazky na kozi su casto vysledok porusenej koze, kde sa telo cez kozu snazi nieco vyhodit.
Takze pozri si temu, pecen, odmorovanie a prirodna kozmetika
Zamorenie tela moze byt sposobene aj roznymi otravinovymi alergiami, tiez toxinmi z roznych mikroorganizmov, premnozenych v crevach=tema travenie, enzymi  a candida.

Naposledy upravil: RNG (2011-08-21 18:50:47)



14

Re: Folikulitída

Asi 3r. ma  trapi folikutitida vo vlasoch na hlave. ATB predpisane MUDr. mi zabrali len na par tyzdnov. Potom navrat do starych kolaji a postupne zhorsovanie.
SKoda, ze som to neriesil skor pred 2r.,  ked sa este dalo zohnat stare GSE.
Dnes s tym nic nerobim, lebo vlastne neviem co mi na to moze zabrat a ATB uz akosi neverim.



15

Re: Folikulitída

Nuz su aj ine antimikrobialne, mas extrakt z olivovych listov, oreganovy olej, nove extrakty ako samento, coumanda, banderol,  tiez antimikrobialny berberine , Sangre de Gradoa plno inych. len neviem , ake koncentracie z tychto su na ake mikroby ucinne. Mozno 0.1%, mozno az 5% ???



16

Re: Folikulitída

Dobrý večer, mojej manine vo vnútornom kútiku oka narástla "bradavica", ktorú jej vyoperovali a z histologie prišlo, že je to všetko v poriadku. Ale po vybratí štichov sa jej na jednom mieste šitia vytvorilo tvrdšie ložisko zapálené- podkožné žliazky- tak to pomenoval doktor. Teraz si to natiera antibiotikovou masťou, ale...nevidíme zlepšenie. Prosím o radu ako pomôcť. Ďakujem



17

Re: Folikulitída

Zialbohu atb su ucinne len na bakterie, aj to nie vsetky. Odporucam vyskusat napr zmes kokosovy olej, jemny praskovy cukor a niekolko kvapiek citricidalu.
Bradavice su hlavne vysledky roznych virusov HPV, a tu stale zdoraznujem, ze si treba zvysovat viralnu imunitu, lebo zijeme v case tichych viralnych epidemii a aj v tele nosime coraz viac roznych virusov. Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes

Inac po operaciach su coraz castejsie  rozne nemocnicne infekcie/nocosomial a tie su samozrejme odolne proti atb.



18

Re: Folikulitída

Docela dobre mi zabera mrtva voda a aj ked nelieci, aspon ucinne potlaca priznaky folikulitidy, podstatne lepsie ako ATB. V pociatocnom stadiu som si vmasirovaval mrtvu vodu stredne tvrdou kefou do pokozky hlavy 8-10x za den. Behom 2-3dni bolo citelne zlepsenie stavu.

Zistil som tiez, ze nepriaznivo vplyvaju na priebeh aj niektore potraviny u mna konkretne arasidy + cokolvek vyprazane. Neplati to vsak u vsetkych tukov. Este stale experimentujem, tak po case dam vediet...



19

Re: Folikulitída

Ucinny citricidal este stale dostat, pozri na
http://biozdravie.sk/obchod/citricidal/ … oncentrat/
Mozno to nie je az tak silne , ako bol povodny citricidal, ale definituivne to ucinne je.
Na plesne je dobre pouzivat borovu vodu alebo roztok boraxu.
Ja pouzivam lyzicku kyseliny boritej do 250 ml vody.

Mrtva a ziva voda patria do rozpravok o Vitazkovi.
Masaz samozrejme zlepsujre podkoznu cirkulaciu a tym aj mozne hojenie.