Téma: bolesť kĺbov
Mala by som otázku, na ktorú mi doposiaľ nevedel odpovedať žiadny lekár. Mám 36 rokov a pred 2,5 rokmi, som sa ráno zobudila s bolesťou všetkých kĺbov, pričom som mala stŕpnuté ruky. Každý jeden kĺb ma bolel, kolená, bedrá, lakte, prsty na rukách, členky, zápästie. Tieto bolesti sprevádzali zášklby svalov, alebo nervov, niekedy okom viditeľné a niekedy som to cítila vo vnútri svalu, akoby mi bublotala v žilách krv. Navštívila som dvoch reumatológov, ktorí vylúčili reumu. Bola som aj na vyšetrení v NURCHU Piešťany, kde mi nezistili nič. Navštívila som odbornú súkromnú lekárku na boreliózu v BA, ktorá po testoch boreliózu vylúčila. Napriek tomu mi nasadila 3mesačnú antibiotikovú kúru, že možno mi pomôže. Prekonala som Toxocaru, Toxoplazmu, Mononukleózu. Na infekčnom mi povedali, že sa to nelieči, pokiaľ je to prekonené. Robila som si potravinové testy, ktoré boli negatívne. Navštívila som moju ženskú lekárku, ktorá vylúčila skrytý focus, taktiež zubné vyšetrenie mŕtvych zubov bolo v poriadku. No teraz pred týždňom som bola na preventívnej prehliadke, kde mi povedala, že sa mi hýby mŕtvy zub, na ktorom mám nasadenú korunku. Spravila mi RTG, povedala, že sa rozpúšťa koreň a že z toho by ma kĺby bolieť nemali. Napriek tomu si ho dám v najkratšej dobe vytrhnúť. S bolesťami kĺbov sa pridružuje aj únava, strata energie, bolesti hlavy. Nesúvisí to s počasím, kedykoľvek ma začne lámať celé telo, každý jeden kĺbik a potom to samé prejde, niekedy za hodinu a niekedy až za mesiac. Niekedy ma bolí pravý bedrový kĺb, niekedy koleno a teraz už aj chrbtica. Zdá sa mi, že tá bolesť je sťahovavá. Ked ma prestane bolieť bedrový kĺb, tak začne koleno, alebo chrbát. Užívam dva krát do roka Condrosulf a každý deň Colafit, 3-omega. Tŕpnutie rúk už nemávam. Bola som aj na vyšetrení EMG, kvôli tým zášklbom. Všetko je ževraj v poriadku. Zášklby pociťujem každý deň. Ráno vstávam, ako starenka. Poslednú ambulanciu, nad ktorou som rozmýšľala je psychiatrická.....