Pre RNG
Prosba o radu, ako riesit tento problem/ neviem, kde ho mam zaradit a tak som ho zaradil sem/:
Jedna sa o osobu zenskeho pohlavia vo veku 24 rokov, ktora mala, resp. ma nasledovne problemy:
19.10.2010 mala autonehodu v Nemecku. Okrem zlomeniny hrudného mostíka a zablokovanej krčnej chrbtice a rebier nič dalsie. V Nemecku jej spravili 7 rng. snímkov + CT a na vlastnu ziadost ju pustili domov. Na Slovensku jej znovu urobili 7 rng.snimkov a ďalšie vyšetrenia. Povedali jej, že to má zlomené a koniec. 21.10.2010 bola u jednej súkromnej fyzioterapeutky, ktorá keď videla rng. snímky chrbtice ,tak povedala ,že to ma vo veľmi zlom stave. Proste všetko zablokované. Samozrejme, ze doktori nám to nepovedali(aj keď potom sme zistili, že do záznamu to napísali), predpísali jej pilulky od bolesti a poslali ju domov. To, že sa jej nedalo dýchať kvôli tým rebrám a nemala funkčnú ruku ,neriešili. Našťastie tá fyzioterapeutka to dala vsetko do poriadku. Teraz vyše 4 mesiace po nehode máva stále zvysene teploty/ 37 - 37,4 °C/. Napríklad prejde autom 20 km a zvýši sa jej teplota. Robili jej kontrolu krvi a výsledky boli v poriadku. Žiadny zápal ani nič iné. Krv jej brali už aspoň 10 krát na rôzne vyšetrenia a stále OK. Moč má momentálne takisto v poriadku. Mala tam nejaký nález hnisu a tak jej dali antibiotiká. Teraz v nedeľu však nastali vazne problemy s dýchanim a zacala sa dusit. Prislo to nahle z ničoho nič a len hovorila, že ju šteklí v krku a ze ju to nuti kašlat. Mimochodom tzv.rýchla pomoc prišla o "45" minút!!! a zo 112 našťastie skôr. Ti keď ju videli v akom je stave,tak urgovali aj oni pohotovosť, lebo naozaj už dochádzala. Tak ju napichali nejakými injekciami a o chvíľu už mohla znovu dýchať. Potom ju vzali do nemocnice č.1, kde jej porobili rozne vyšetrenia a všetko bolo podla nich v poriadku. Pľúcne zalezitosti tiez v poriadku, a tak ju poslali do nemocnice č.2 , kde jej urobili dalsie vyšetrenia.Podla vyjadrenia doktorov je všetko v poriadku. V nedeľu večer pred tým kolapsom sa jej zdvihla teplota na 38,7 a v pondelok večer mala nejakých 37,4 a začala stúpať. V pondelok ju začal bolieť zub a nad ním aj část okolo oka, nosa a líce. Zaľahlo jej v uchu a ráno zle videla. Mala nejaký tlak pod okom a bolela ju časť okolo zuba a lícnej kosti. Doktorka nás poslala na stomatológiu. Tak sme išli rýchlo k zubárovi, ze či to nie je nejaký problém zo zuba. Doktor povedal, ze keby mala mŕtve zuby, tak sa môže niečo také naskytnúť, ale ona ich ma v poriadku. Tak sme išli späť na krčné, kde sme boli deň predtým, vyžiadali sme si rng. snimok, či nemá v dutinách hnis, ale doktorka povedala, že všetko je čisté.
Takže keď to zhrniem:
neurológia, pľúcne, ušno-nosno-krčné, stomatológia, krv, moč a všetky rng. vysetrenia a CT v poriadku.Vykašliava hlieny, bolí ju pol hlavy a skoro sa udusila (našťastie to dýchanie bolo v pondelok v poriadku), ale teplota je okolo 37 ° C a vyššia skoro stále. Nevieme, co dalej robit. A zrejme to nevedia ani doktori.
Vopred dakujem za radu, co mame v danom pripade robit.