Téma: Nutrilite !
Chcel by som sa spytat ci tato firma naozaj ponuka take kvalitne doplnky na prirodnej baze ako sa vravi.
Uprednostnuju MLM pyramidovy predaj...
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Chcel by som sa spytat ci tato firma naozaj ponuka take kvalitne doplnky na prirodnej baze ako sa vravi.
Uprednostnuju MLM pyramidovy predaj...
Nuz pyramidov e spolocnosti maju casto natolko predrazenie, ze na to aby mali atraktivne ceny musia znizit obsahy ucinnych latok. Takze ja sa takym absolutne vyhybam, uz len z principu.
Naposledy upravil: RNG (2011-03-18 20:04:33)
Tato znacka je z USA tak preto som sa pytal....ty poznas aj tieto spolocnosti.
Americke spolocnosti sice podliehaju prisnej kontrole FDA, takze je velmi nepravdepodobne, ze by mali v doplnkoch nieco zle, ale to este neznamena, ze maju obsahy klinicky ucinne. Nakoniec ziadne zdravotne tvrdenie FDA na potravinovych doplnkoch nestrpi v ramci USA.
Na posudenie, co je ako dobre a ucinne staci si precitat obsahy a porovnat s inymi vyrobkami a odporucenymi davkami od lekarov, co sa s tym zaoberaju. Zasadne doverovat tomu, co vyrobca napisal na flasku ako odporucena davka je naivnost.
Na to nie su ziadne pravidla a samozrejme tam vyrobca napise, co sa mu hodi.
Ale obsah ktory je na flaske napisany vo flaske musi byt, teda aspon u Americkych vyrobcov to tak plati
Pocul som ze vitaminy su vsetky prirodne, ziadna chemia....napriklad ze aj zelezo je organicke z nejakych musli ci tak nejak ziskane...a ze napriklad tabletka Vitaminu C s postupnym uvolnovanim co vydrzi v tele ovela dlhsie nez normalny vitamin neobsahuje ziadne ine pridavne latky len vitamin + vlakninu rastlinnu....ziadny stearan horecnaty a ine klasicke veci u tabletiek a kapsli.... moze to tak byt ?
Nuz je to zvlastne, ze robia tolko hluku okolo "prirodnych". Nikto dnes netazi vitamin C z ovocia, tvrdit ze oni ho tazia je podvod. Vitamin C, tj kyselina askorbova sa dnes vyraba enzymatickymi procesmi a je bioidenticka, tj nerozoznatelna od toho, co je v ovoci, alebo si vytvaraju ine zvierata v tele. Jej polcas zivota v krvi je asi 1/2 hodina, nezavisle od toho, na co bola povodne v tej rastlinnej vlaknine v crevach viazana.
Jediny vitamin C, ktory vydrzi v krvi ovela dlhsie ako kyselina askorbova je ester C a najma ester C palmitat. A to su oba patentovane a chemicky pripravene(potravinarska chemia). Ester C palmitat sa dokonca vbuduje do tukov a moze tam prezit velmi dlho.
Naposledy upravil: RNG (2011-03-21 15:59:31)
ale cital som, ze ascorbyl palmitate sa v zaludocnej HCl rozlozi na klasicku kyselinu ascorbovu ...
To, ze je vhodna na dermalne pouzitie, chapem, ale do akej miery funguje ten rozklad palmitatu v zaludku ? mas nejake info o tom ? Dokonca to citam aj na krabicke od NOW.
Nuz ja beriem askorbaty(ester C a ester C palmitate) spolu s KHCO3, takze vojdu do neutralneho zaludku a tak sa aj absorbuju. Robim to skoro rano a jem az 1.5 hodiny neskor, lebo jest na odkysleny zaludok znamena problem.
potom ok, aj ked HCl je kyselina silna a priebezne sa tvori ...
dnes som aj digestive enzymy zapil nalacno s pol lyzickou kysleho uhlicitanu ... dufam ze enzymy prezili
Naposledy upravil: petela (2011-03-24 17:47:44)
Zivocisne enzymi(pancreatine) sa nicia hodne kyselinami, ale rastlinne a fungalne povacsine nie.
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.