1

Téma: Nutrilite !

Chcel by som sa spytat ci tato firma naozaj ponuka take kvalitne doplnky na prirodnej baze ako sa vravi.
Uprednostnuju MLM pyramidovy predaj...

2

Re: Nutrilite !

Nuz pyramidov e spolocnosti maju casto natolko predrazenie, ze na to aby mali atraktivne ceny musia znizit obsahy ucinnych latok. Takze ja sa takym absolutne vyhybam, uz len z principu.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-18 20:04:33)

3

Tato znacka je z USA tak preto som sa pytal....ty poznas aj tieto spolocnosti.

4

Americke spolocnosti sice podliehaju prisnej kontrole FDA, takze je velmi nepravdepodobne, ze by mali v doplnkoch nieco zle, ale to este neznamena, ze maju obsahy klinicky ucinne. Nakoniec ziadne zdravotne tvrdenie FDA na potravinovych doplnkoch nestrpi v ramci USA.
Na posudenie, co je ako dobre a ucinne staci si precitat obsahy a porovnat s inymi vyrobkami a odporucenymi davkami od lekarov, co sa s tym zaoberaju. Zasadne doverovat tomu, co vyrobca napisal na flasku ako odporucena davka je naivnost.
Na to nie su ziadne pravidla a samozrejme tam vyrobca napise, co sa mu hodi.
Ale obsah ktory je na flaske napisany vo flaske musi byt, teda aspon u Americkych vyrobcov to tak plati

5

Pocul som ze vitaminy su vsetky prirodne, ziadna chemia....napriklad ze aj zelezo je organicke z nejakych musli ci tak nejak ziskane...a ze napriklad tabletka Vitaminu C s postupnym uvolnovanim co vydrzi v tele ovela dlhsie nez normalny vitamin neobsahuje ziadne ine pridavne latky len vitamin + vlakninu rastlinnu....ziadny stearan horecnaty a ine klasicke veci u tabletiek a kapsli.... moze to tak byt ?

6

Nuz je to zvlastne, ze robia tolko hluku okolo "prirodnych". Nikto dnes netazi vitamin C z ovocia, tvrdit ze oni ho tazia je podvod. Vitamin C, tj kyselina askorbova sa dnes vyraba enzymatickymi procesmi a je bioidenticka, tj nerozoznatelna od toho, co je v ovoci, alebo si vytvaraju ine zvierata v tele. Jej polcas zivota v krvi je asi 1/2 hodina, nezavisle od toho, na co bola povodne v tej rastlinnej vlaknine v crevach viazana.
Jediny vitamin C, ktory vydrzi v krvi ovela dlhsie ako kyselina askorbova je ester C a najma ester C palmitat. A to su oba patentovane a chemicky pripravene(potravinarska chemia). Ester C palmitat sa dokonca vbuduje do tukov a moze tam prezit velmi dlho.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-21 15:59:31)

7

ale cital som, ze ascorbyl palmitate sa v zaludocnej HCl rozlozi na klasicku kyselinu ascorbovu ...
To, ze je vhodna na  dermalne pouzitie, chapem, ale do akej miery funguje ten rozklad palmitatu v zaludku ? mas nejake info o tom ? Dokonca to citam aj na krabicke od NOW.

8

Nuz ja beriem askorbaty(ester C a ester C palmitate) spolu s KHCO3, takze vojdu do neutralneho zaludku a tak sa aj absorbuju. Robim to skoro rano a jem az 1.5 hodiny neskor, lebo jest na odkysleny zaludok znamena problem.

9

potom ok, aj ked HCl je kyselina silna a priebezne sa tvori ...
dnes som aj digestive enzymy zapil nalacno s pol lyzickou  kysleho uhlicitanu ... dufam ze enzymy prezili smile

Naposledy upravil: petela (2011-03-24 17:47:44)

10

Zivocisne enzymi(pancreatine) sa nicia hodne kyselinami, ale rastlinne a fungalne povacsine nie.