Téma: Vysadenie antikoncepcie - nezastavitelne priberanie
Dobry den prajem,
vzhladom na fakt, ze v slovenskom zdravotnictve, hlavne v gynekologii pracuje az neuveritelne mnozstvo ignorantov, nenapada ma nic ine, len si poziadat o nazor/radu na tejto stranke. Coraz castejsie sa totiz stretavam s fenomenom, oi. som aj ja jeho obetou, ze po vysadeni horm. antikoncepcie sa u velkeho mnozstva zien objavi nezastavitelne priberanie-aj po niekolkych mesiacoch po ukonceni uzivania, pricom zivotosprava a pohyb. aktivita ostali v rovnako dobrych podmienkach ako pred uzivanim, miestami sa i zlepsili v snahe zastavit toto priberanie. Jedinu suvislost, ktoru som medzi mnozstvom zien nasla, ze asi 99% tychto zien bralo HAK, ktorej hlavnou zlozkou bol ethinylestradiol. Nejde mi do hlavy, ako je to mozne, kedze "udajne" sa ethinylestradiol metabolizuje rychlo a bez rezidui. Udajne pisem preto, lebo informacii je privela a vyznat sa v nich je takmer nemozne, kedze su velmi protichodne.
Vek tychto zien byva spravidla + - 30rokov, vacsina nefajciarky, stravu, pohyb si strazia, hypo/hypertyreoza vylucena. A kedze lekari vam bud neveria - to nie je mozne-, alebo len myknu plecom, ze nevedia, z prsta si riesenie na tento problem nevycucame. Sme si totiz vedome rizik, ktore so sebou prilis vysoka hmotnost prinasa a preto sa snazime najst sposob, ako tento problem vyriesit. Ak by Vas nieco v suvislosti s tymto problemom, ci jeho riesenim napadlo, budeme vdacne za kazdy postreh. Dakujem.
p.s.: nechcela by som nikoho urazit a nerada by som, aby sa tu spustila vlna hadok a presviedcani, takze prosim, polemiku ohladne skodlivosti ci moralky hak si tentokrat odpustime. nie vzdy sa predpisuje len za ucelom regulacie porodnosti. a ked uz sa nieco stalo, je spätne bedakanie, ci mudrovanie aj tak zbytocne. snazime sa najst riesenie na vzniknuty problem. za pochopenie dakujem.:)